نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

آذر ۲۰, ۱۳۹۱

نگاهی به  وضعیت  بازارهای جهانی

چهارشنبه

شاخص های اقتصادی مختلفی از کشورهای جهان به بازار ارائه شد و از انجا که اکثر این شاخص ها منفی بودند ، فعالان بازار را به شدت ریسک گریز کردند و کسی رغبت رفتن به سمت دارایی های پر ریسک را نداشت . میزان حجم معاملات خرد در ۱۷ کشور ناحیه یورو بین ماه های اکتبر و سپتامبر منتشر شد و (۱.۲) درصد کاهش یافت که بیشترین کاهش از ماه اوریل بود . اقتصاد ناحیه یورو ، ۲۰ درصد تولیدات جهان را در دست دارد و متاسفانه در فصل سوم میلادی دوباره وارد بحران اقتصادی شد و همه را نگران کرد . به طور مشابه ، داده هایی از امریکا منتشر شد و شرایط پرچالش اقتصادی امریکا را نشان می داد و ادامه این مسائل می تواند منجر به کاهش تقاضای نفت خام شود . امار و ارقام بخش خصوصی در زمینه اشتغال جالب نبود و هم چنین افزایش ارزش دلار نیز منجر به کاهش قیمت نفت خام شد . از دیگر دلایل کاهش قیمت نفت خام در روز چهارشنبه ، تاخیر در توافق بین سیاستمداران امریکایی بر سر موضوع ” پرتگاه مالی ” بود .

قیمت نفت برنت در روز چهارشنبه به زیر سطح ۱۰۹ دلار رسید . نفت برنت با (۱.۱۸) دلار کاهش ، در ۱۰۸ دلار و ۶۶ سنت بسته شد . نفت خام امریکا نیز با ۹۱ سنت کاهش قیمت ، به ۸۷ دلار و ۵۹ سنت رسید .

در دیگر تحولات بازار نفت ، میزان ذخایر نفت خام امریکا بیشتر از پیش بینی فعالان بازار کاهش یافت و این در حالی است که محصولات و فراورده های نفتی بیش از انتظار معامله گران با افزایش مواجه شد . میزان ذخایر بنزین امریکا نیز بیشترین رشد هفتگی را از ماه سپتامبر سال ۲۰۰۱ تا به حال تجربه کرد و ظرفیت کار پالایشگاه های امریکایی نیز ۲ درصد رشد کرد . به گفته تحلیلگران ، این گزارش باعث نزول قیمت در بازار شد و هر گونه نگرانی که پس از توفان سندی در مورد عرضه بنزین ایجاد شده بود را از بین برد .

روز چهارشنبه مصادف با انتشار اخباری از جانب چین هم بود . رئیس حزب کمونیست چین ” ژی جین پینگ ” اعلام نمود که چین طی سال اینده میلادی سیاست های اقتصادی وضع خواهد کرد که نسبت به وضعیت رشد اقتصادی خود مطمئن گردد . پس از اعلام این خبر بازار مس دچار شوک مثبتی شد و قیمت این فلز صنعتی با افزایش همراه شد . مس از زمانی که در ۹ نوامبر (یک ماه پیش) به کف ۷۵۰۶ دلاری رسیده بود ، رشد ۷ درصدی را تجربه نموده است . علاوه بر افزایش قیمت مس در بازار شانگهای به میزان بیش از یک درصد ، قیمت مس در لندن هم افزایش یافت . تحلیلگران رشد قیمت را ناشی از عوامل کوتاه مدت می دانند و معتقدند که چین هنوز به بازار بازنگشته است ، در ضمن باید اشاره کرد که میزان ذخایر مس چین تا به اینجای سال به بیش از یک میلیون تن رسیده است و پیش بینی می شود که تا پایان سال جاری بیش از ۱۰۰ هزار تن دیگر نیز به این ذخایر اضافه شود . همین افزایش ذخایر مس چین باعث افزایش نگرانی های بلند مدت فعالان بازار مس در سراسر جهان شده است . برخی دیگر از تحلیلگران نیز انتظار رشد چشمگیر اقتصادی چین در کوتاه مدت را ندارند . برخی تحلیلگران نیز در مورد سخنان رئیس حزب کمونیست چین نظرات متفاوتی داشتند و معتقد بودند که هر تغییر عمده در سیاستهای حکومت چین ، تا زمان انتخاب کابینه جدید در کنگره سالانه حزب اعلام نخواهد شد .

قیمت مس در بازار لندن در طول روز چهارشنبه به ۸۰۷۴ دلار هم رسید ، اما در پایان روز با کاهش اندکی مواجه شد و در نهایت با (۰.۲۵) درصد افزایش نسبت به روز سه شنبه ، در ۸۰۵۰ دلار بسته شد . در دیگر فلزات ، الومینیوم با (۰.۱) درصد کاهش ، به ۲۰۹۲ دلار رسید . اما روی با (۰.۴) درصد افزایش ، به ۲۰۳۰ دلار رسید . سرب نیز (۰.۳) درصد رشد کرد و در ۲۲۳۸ دلار بسته شد . نیکل نیز با (۰.۱) درصد کاهش ، به ۱۷۸۴۰ دلار سقوط کرد .

در مورد مذاکرات بین سیاستمدارن امریکایی برای حل بحران کسری بودجه این کشور در طول هفته های گذشته مطالب زیادی عنوان شده است . این مذاکرات تا زمانی که به نتیجه نرسد ، باعث افزایش ریسک گریزی معامله گران می شود و انها به سمت داراییهای کم بازده مانند دلار امریکا می روند و از خرید داراییهای پربازده مانند فلزات و کالاها خودداری می کنند . تحلیلگران معتقدند که با توجه به اوضاع ناحیه یورو و هم چنین امریکا ، اگر هرگونه فروش گسترده ای در داراییهای پربازده انجام گیرد ، باعث سقوط جدی فلزات صنعتی از جمله الومینیوم و روی خواهد شد ، چرا که این دو فلز از منظر بنیادی بسیار ضعیف هستند . قیمت روی و الومینیوم طی دو هفته اخیر حدود ۸ درصد صعود کرده است و این در حالی است که مس تنها (۴.۵) درصد رشد داشته است . تحلیلگران رشد قیمت این فلزات را ناشی از شرایط کوتاه مدت می دانند و شرایط بنیادی انها را ضعیف ارزیابی می کنند . هر دو فلز دارای ذخایر و موجودی بالا و عرضه مازاد در بازار جهانی هستند . به عنوان نمونه میزان ذخایر الومینیوم بازار فلزات لندن به تازگی به حدود (۵.۲) میلیون تن رسیده است . نه تنها میزان ذخایر و موجودی انبارها زیاد است ، بلکه تولید این فلزات هم با ظرفیت بالا در کارخانه های تولیدی انها در سراسر جهان انجام می شود ، اما به تازگی تولید این فلزات در چین به تعادل رسیده و به میزان تقاضای داخلی این کشور نزدیک می شود .

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر افزایش بسته محرک اقتصادی در امریکا شنیده می شد که کمی بازار را امیدوار کرده بود . هم چنین میزان خرید معامله گران بزرگ بازار طلا در بازار ” ای تی پی ” نیز به رکورد تاریخی خود رسیده بود ، اما با وجود تمامی این شرایط خوب بنیادی ، قیمت طلا انچنان که باید به سمت بالا خیز برنداشته است و معامله گران را کمی نسبت به ادامه روند صعودی ناامید ساخته است . در روز چهارشنبه هم قیمت طلا افت داشت و به زیر سطح ۱۶۹۰ دلار در هر اونس رسیده بود . برخی نیز دلایل تکنیکال را مانع صعود قیمت در روز چهارشنبه می دانستند . شاخص میانگین متحرک ۱۰۰ روزه طلا در قیمت ۱۶۹۸ دلار قرار دارد و در روز سه شنبه قیمت طلا این حمایت مهم تکنیکی را شکست و به ۱۶۹۰ دلار لغزید . همین عامل باعث شد تا طلا در روز چهارشنبه نیز نتواند از حمایت پیشین خود که حال تبدیل به مقاومت شده است بگذرد . مسئله ” پرتگاه مالی ” در امریکا هم موضوع همیشگی طی چند وقت اخیر به خصوص برای بازار طلا بوده است و قیمت طلا را کاهش داده . از دیگر عوامل کاهش قیمت طلا در روز چهارشنبه ، کاهش ارزش یورو در برابر دلار امریکا بود . یورو که تا روز قبل از این به بالاترین نرخ خود در برابر دلار امریکا طی هفت هفته اخیر رسیده بود ، به دلیل عدم موفقیت در حراج اوراق قرضه دولتی اسپانیا و امارهای منفی منتشر شده از جانب اروپا ، با کاهش ارزش مواجه شد .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۴) درصد کاهش ، به ۱۶۹۰ دلار رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز بیش از ۴ دلار کاهش قیمت داشت و به ۱۶۹۱ دلار و ۵۰ سنت رسید .

از دیگر خبرهای مهمی که در روز چهارشنبه وجود داشت این بود که شرکت ” گلدمن ساکس ” پیش بینی خود از قیمت طلا در سال ۲۰۱۳ را کاهش داد . این شرکت اعلام نمود که چرخه قیمت جاری طلا طی سال اینده دچار تغییر خواهد شد ، زیرا احتمالا بانک های مرکزی سراسر جهان به دلیل رشد اقتصادی کشورهایشان اقدام به افزایش نرخ های بهره خود می کنند . این شرکت با کاهش پیش بینی قیمت قبلی ، پیش بینی کرد که قیمت طلا در سه ماه اینده به ۱۸۲۵ دلار ، در شش ماه اینده به ۱۸۰۵ دلار و در ۱۲ ماه اینده به ۱۸۰۰ دلار برسد . هم چنین پیش بینی نمود که قیمت طلا در سال ۲۰۱۴ به ۱۷۵۰ دلار برسد . با وجود این خبر منفی برای طلا ، خبر مثبت برای این فلز گرانبها این بود که بانک مرکزی کره جنوبی اعلام کرد که ۱۵ تن طلا در ماه نوامبر خریده است . طی یکی دو سال گذشته ، بانک های مرکزی به خصوص در اسیا و کشورهای نوظهور به جای اینکه فروشنده بازار طلا باشند ، به خریدار این بازار تبدیل شده اند و این می تواند به سیر صعودی قیمت طلا در بلند مدت کمک کند .

پنج شنبه

روز پنج شنبه مصادف با برگزاری جلسه بانک مرکزی اروپا بود که این بانک در این جلسه تصمیم گرفت نرخ بهره بانکی را در (۰.۷۵) درصد نگاه دارد . هم چنین سخنان رئیس بانک مرکزی اروپا در مورد ضعف اقتصادی ناحیه یورو نیز برای ریسک پذیری بازار منفی بود . همین مسائل منجر به این شد که یورو در برابر دلار امریکا نزول کند و در نتیجه داراییهای پر ریسک هم با کاهش ارزش مواجه شوند . مسئله دیگری که در بازار وجود داشت و دوباره همه را نگران کرده بود ، موضوع ” پرتگاه مالی ” بود که طی گزارشهای پیشین در مورد ان به طور مفصل صحبت شده است . نکته حائز اهمیت در مورد مذاکرات سیاسیون امریکایی برای حل بحران کسری بودجه این است که تا زمانی که مقامات دو حزب به توافق مهم و معناداری در این مورد نرسند ، همچنان به بازارها ریسکهای بزرگی تحمیل می شود .

قیمت نفت برنت در بازار لندن با حدود ۲ دلار کاهش ، به ۱۰۷ دلار و ۵ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز همین میزان کاهش را تجربه نمود و در ۸۶ دلار و ۸ سنت بسته شد . قیمت بنزین و نفت کوره هم در بازار نیویورک با کاهش مواجه شد .

از جمله دلایل مهم این کاهش قیمت در این روز ، گزارش وزارت انرژی امریکا در مورد میزان ذخایر بنزین و دیگر فراورده های نفتی بود که در گزارش روز چهارشنبه به تفصیل در مورد ان صحبت شد . گزارش مهم اقتصادی دیگری که در امریکا منتشر شد ، در مورد بازار کار این کشور بود و نشان داد که امریکائیان کمتری اقدام به پر کردن درخواست برای بیمه بیکاری کرده اند و این کاهش تعداد برای سومین هفته متوالی اتفاق افتاد . امارهای بیمه بیکاری روز پنج شنبه ، پس از انتشار امارهای اشتغال بخش خصوصی در روز چهارشنبه به بازار رسید که نشان می داد بخش خصوصی امریکا ۱۱۸ هزار نفر را در ماه نوامبر استخدام نموده است که البته کمتر از پیش بینی بازار بود . با وجود کاهش قیمت نفت خام در بازار ، این کاهش اندکی توسط ناارامی های خاور میانه کنترل شد . وضعیت مصر متشنج است و اسرائیل هم قصد شهرک سازی در کرانه باختری را کرده است و اگر به اینها جنگ داخلی سوریه را هم اضافه کنیم ، متوجه ریسک های فزاینده ای که بر عرضه نفت خام تاثیر می گذارند می شویم .

از دیگر خبرهای مهمی که در روز پنج شنبه به بازار رسید ، کاهش پیش بینی قیمت نفت خام در سال ۲۰۱۳ توسط شرکت ” گلدمن ساکس ” بود . پیشتر این شرکت پیش بینی خود از اینده قیمت طلا را نیز کاهش داده بود که نشانگر فشارهای احتمالی بر بازارهای کالا و فلزات می باشد . شرکت ” گلدمن ساکس ” در پیش بینی قبلی خود از قیمت ۱۱۵ دلاری نفت برنت در سال ۲۰۱۳ خبر داده بود و طبق اخرین تغییری که در این براورد به وجود امد ، این شرکت میانگین قیمت نفت برنت را به ۱۱۰ دلار کاهش داد . دلیل عمده این کاهش قیمت ، رشد اقتصادی ضعیف تر کشورهای بزرگ مصرف کننده و افزایش عرضه و تولید نفت خام در سراسر جهان می باشد .

در جلسه روز پنج شنبه بانک مرکزی اروپا ، پیش بینی این بانک در مورد شرایط اینده اقتصاد این ناحیه کاهش یافت و هم چنین این بانک اعلام نمود که اقتصاد ناحیه یورو ممکن است مانند سال ۲۰۱۲ ، در سال اینده نیز منقبض شود . هم چنین ناراحتی و نگرانی از کند بودن مذاکرات رهبران دو حزب در امریکا نیز باعث ایجاد کمی تنش و ریسک گریزی در بازار شود . ارزش یورو هم به دلیل همین مسائل در برابر دلار کاهش یافت و همین افزایش ارزش دلار هم در کاهش قیمت کالاها و فلزات صنعتی تاثیر گذار بود . هم چنین فعالان بازار منتظر اعلام شاخص مهم حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی بودند که در روز جمعه منتشر خواهد شد .

قیمت مس در بازار لندن با ۷۵ دلار کاهش ، به ۸۰۰۰ دلار رسید . در دیگر فلزات ، تنها قلع بود که با افزایش قیمت ۱۵۵ دلاری مواجه شد و در ۲۱۹۰۰ بسته شد . باقی فلزات از جمله الومینیوم ، سرب ، روی و نیکل با کاهش قیمت مواجه شدند .

تصمیم بانک مرکزی اروپا مبنی بر عدم تغییر نرخ بهره باعث شد تا بازار فلزات گرانبها در مورد اینده انچنان خوش بینی نباشد و همانطور که بارها نیز گفته شده است ، طلا از کاهش نرخ بهره و سیاست های انبساطی سود می برد . پس از انکه قیمت طلا نتوانست مقاومت مهم ۱۷۳۰ دلاری را در ماه نوامبر پشت سر بگذارد ، اعتماد نسبت به این بازار اندکی در بین فعالان بازار کاهش یافت و شرایط بد تکنیکی و کاهش قیمت طلا به زیر سطح میانگین متحرک ۱۰۰ روزه ، باعث کاهش بیشتر قیمت این فلز شد و در روز چهارشنبه نیز به کمترین سطح یک ماه اخیر رسید . روز پنج شنبه هم وضع به همین منوال پیش رفت و طلا نتوانست حرکت جدی برای شکست مقاومت خود داشته باشد . از دیگر عواملی که باعث عدم تغییر محسوس قیمت در روز پنج شنبه شده بود ، اعلام گزارش حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی در امریکا در روز جمعه بود که فعالان بازار را تا اعلام ان شاخص بدون فعالیت گذاشت .

قیمت طلا در بازار اسپات از ۱۶۹۳ دلار روز چهارشنبه ، به ۱۶۹۲ دلار و ۹۱ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز تنها ۶۰ سنت رشد کرد و در ۱۶۹۴ دلار و ۴۰ سنت بسته شد . قیمت نقره هم اندکی کاهش داشت و به ۳۲ دلار و ۷۹ سنت رسید .

جمعه

در روز جمعه ” جان بوهنر ” که رهبری اکثریت در کنگره را به عهده دارد سخنان ناامیدکننده ای در مورد مذاکرات به زبان اورد که برای بازار بسیار سخت بود . اما رشد داده های بازار کار امریکا این سخنان را خنثی نمود و قیمت نفت خام اندکی تغییر کرد . ” جان بوهنر ” اعلام نمود که هیچ پیشرفتی در مذاکرات انجام نشده است و داده های وزارت کار امریکا در روز جمعه نیز نشان داد که تعداد حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی در ماه نوامبر بیش از پیش بینی بازار افزایش یافته است و به رشد ۱۴۶ هزار نفری رسیده است . نرخ بیکاری هم به کمترین سطح ۴ سال اخیر خود کاهش یافت و به (۷.۷) درصد رسید . یک گزارش مهم دیگر در امریکا نشان داد که شاخص اعتماد مصرف کننده به کمترین سطح خود از ماه اگوست رسیده است . این شاخص از (۸۲.۷) ، به (۷۴.۵) رسید و از انجا که اهمیتش کمتر از شاخص بازار کار بود ، نتوانست در بازار تاثیری داشته باشد .

قیمت نفت برنت در لندن تنها یک سنت کاهش یافت و به ۱۰۷ دلار و ۲ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز ۳۳ سنت کاهش قیمت را تجربه نمود و در ۸۵ دلار و ۷۵ سنت بسته شد .

بارها در بازار سهام ایران اتفاق افتاده که تعطیلات عاملی برای فروش سهام شده است ، زیرا فعالان نسبت به اینده بد بین هستند و داراییهای خود را نقد می کنند تا از ریسک های احتمالی که در تعطیلات ممکن است بروز کند دور بمانند . این اتفاق در روز جمعه در بازار بین المللی نفت هم افتاد و فعالان بازار با توجه به امارهای نا مشخص امریکا و بی ثباتی در خاور میانه اقدام به گرفتن معاملات فروش کردند و به این ترتیب قیمت نفت خام در بازار امریکا و در اواخر روز جمعه که اخرین روز کاری هفته در کشورهای جهان می باشد ، به دلیل این فشار فروش با کاهش مواجه شد . از دیگر مسائلی که باعث کاهش نسبی قیمت نفت خام به خصوص در بازار امریکا شده بود ، افزایش ارزش دلار در برابر یورو بود . در خاور میانه تظاهرات علیه مرسی افزایش یافته است و تنش بسیار زیاد است و ممکن است به کشورهای دیگر هم سرایت کند . هم چنین از دیگر مسائلی که امنیت و ثبات بازار نفت را به شدت تهدید می کند ، موضوع ” پرتگاه مالی ” یا همان مذاکرات بر سر کاهش کسری بودجه در امریکا می باشد که طی هفته ها و روزهای اخیر ریسک های زیادی را به بازار منتقل نموده .

از دیگر مسائلی که در کوتاه مدت ممکن است تاثیری در بازار داشته باشد جلسه سیاستگذاران بانک مرکزی امریکا موسوم به کمیته ” فومک ” می باشد که در روزهای سه شنبه و چهارشنبه این هفته برگزار می گردد . هم چنین جلسه وزرای سازمان اوپک در روز چهارشنبه برگزار خواهد شد و تحلیلگران انتظار تغییر چندانی در سیاست های این سازمان ندارند . هم چنین شرایط وخیم و بد اقتصادی اروپا نیز می تواند از عوامل دیگری باشد که به بازار نفت فشار وارد کند .

اگر چه داده های بازار کار امریکا نتوانست انچنان که باید و شاید در قیمت نفت خام تاثیر بگذارد ، اما این داده ها بازار فلزات صنعتی را داغ کرد و قیمت مس در روز جمعه به سطوح بالاتری صعود نمود . در روز جمعه خبرهای مهم دیگری هم در بازار بود . پس از جلسه روز پنج شنبه بانک مرکزی اروپا ، روز جمعه مصادف با برگزرای جلسه ” بوندس بانک ” یا همان بانک مرکزی المان بود و این بانک طی بیانیه ای پیش بینی رشد اقتصادی المان را کاهش داده و همین امر موجب افزایش ارزش دلار و کاهش ارزش یورو نیز شد . به همین خاطر کمی از رشد قیمت مس و دیگر فلزات صنعتی که به واسطه اخبار مثبت از امریکا اتفاق افتاده بود ، کاسته شد .

قیمت مس در بازار لندن با ۳۵ دلار افزایش به ۸۰۳۵ دلار رسید . قیمت مس از اغاز ماه نوامبر تا به حال حدود ۴ درصد رشد داشته است که بیشتر این رشد به دلیل خوش بینی نسبت به وضعیت رو به رشد چین بوده است . در دیگر فلزات ، نیکل با ۵۰ دلار افزایش قیمت ، در ۱۷۲۲۵ دلار تثبیت شد . اما قلع با کاهش قیمت مواجه شد و در قیمت ۲۱۷۷۵ دلار به کار خود پایان داد . روی هم نسبت به قیمت روز پنج شنبه تغییر اندکی داشت و در ۲۰۲۸ دلار بسته شد . سرب و الومینیوم هم به همین ترتیب به ۲۲۱۵ دلار و ۲۰۸۹ دلار رسیدند .

همانطور که داده های بخش کار امریکا توانست بر بازار فلزات صنعتی تاثیر گذار باشد ، این تاثیر مثبت در بازار فلزات گرانبها نیز دیده شد . با وجود انکه قیمت طلا در روز جمعه با افزایش همراه شد ، اما برای کل هفته کاهش (۰.۷) درصدی را تجربه نمود و این دومین هفته متوالی می باشد که قیمت با کاهش مواجه شده است . قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۲) درصد افزایش به ۱۷۰۲ دلار رسید . طلا در بازار فیوچرز هم حدود ۴ دلار افزایش قیمت را تجربه نمود و در ۱۷۰۵ دلار و ۵۰ سنت بسته شد . نقره هم ۳ سنت افزایش داشت و به ۳۳ دلار و ۱ سنت رسید .

با وجود انکه قیمت طلا در هفته های اخیر روند نزولی داشته است ، اما شرایط بنیادی طلا بسیار خوب است و در روز پنج شنبه ، میزان دارایی معامله گران در بازار ” ای تی اف ” با پشتوانه طلا به رکورد (۷۶.۱۳) میلیون اونس رسید . اما ارقام واردات طلای چین از هنگ کنگ در ماه اکتبر کاهش یافت و به کمترین سطح ۱۰ ماه قبل از ان رسید که با توجه به اینکه چین از خریداران بزرگ طلای جهان می باشد ، این خبر برای بازار طلا منفی می باشد .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم