نگاهی به چشم انداز قیمت نفت

خرداد ۲۷, ۱۳۹۱

نگاهی به  چشم  انداز قیمت  نفت

قیمت نفت در روز دوشنبه به دلیل انکه بسته نجات مالی اسپانیا نتوانست موفق به ارام نمودن بحران اروپا کند ، با کاهش همراه شد .

قیمت بازار اینده نیویورک به میزان حدود دو درصد ریزش نمود . قیمت نفت در روز دوشنبه به کمترین میزان خود از روز شش اکتبر تا به حال دست یافت . با کاهش قیمتی که در روز دو شنبه اتفاق افتاد ، قیمت نفت برنت که نرخ نفتی بیش از نیمی از نفت جهان است ، نسبت به رکورد قیمتی ان طی امسال که در روز ۱۳ مارس اتفاق افتاد ، به میزان ۲۲ درصد کاهش نموده است .  اسپانیا در روز یک شنبه درخواست نموده بود تا وامی به میزان صد میلیارد یورو برای کمک به سیستم بانکی خودش دریافت نماید  گفتنی است که اسپانیا چهارمین کشور پس از یونان ، ایرلند و پرتغال است که از زمان  بحران بدهی سه سال پیش تا به حال ، درخواست کمک مالی نموده است . البته اقتصاد دانان معتقدند که هر بسته کمک مالی ، نسبت به نمونه قبلی ان ، ضربه کمتری به اقتصاد می زند .

موسسه رتبه بندی فیچ هم رتبه اعتباری ۱۸ بانک اسپانیا را کاهش داده بود . این موسسه دلیل خود برای کاهش اعتبار بانک ها را شکست دولت اسپانیا در رسیدن به اهداف  بودجه ای خود دانست .

در روز دو شنبه ، ارزش یورو هم در برابر دلار به میزان سه دهم درصد کاهش یافت . یوروی ضعیف تر و دلار قویتر ، تقاضا برای کالاها از جمله نفت  را کاهش می دهد و سرمایه ها را به دارا ئی هایی همچون دلار سوق می دهد .

قیمت نفت در روز سه شنبه ، از پائین ترین سطح هشت ماه گذشته خود ، به بالا صعود نمود .

افزایش قیمت روز سه شنبه به دلیل خوش بینی ناشی از احتمال اجرای بسته محرک اقتصادی در امریکا بوده است . رئیس بانک مرکزی شعبه شیکاگو ، اقای ایوانز اعلام نمود که از انواع اقدامات برای حصول رشد سریعتر نیروی کار حمایت خواهد کرد . البته اقای ایوانز در کمیته فومک ، دارای حق رای نیست و جزء اعضای عادی کمیته می باشد ، ولی طی مدت اخیر از جمله صداهایی بوده که از محرک های اقتصادی حمایت کرده است . جلسه کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی امریکا یا فومک هفته اینده برگزار خواهد شد و این کمیته درباره موضوعاتی همچون بیکاری و عمیق تر شدن بحران اروپا و تاثیر ان بر چشم انداز اقتصادی امریکا ، بحث خواهد نمود .

 در روز سه شنبه ، امار مربوط به ذخایر نفت امریکا منتشر شد و نشان داد که این ذخایر بیشترین کاهش خود را طی پنج ماه گذشته تجربه نموده اند ، چرا که پالایشگاه ها ، مصرف نفت خود را افزایش داده اند . پالایشگاه های امریکا ظرفیت خود را به نود و یک درصد رسانده اند که بیشترین میزان از ۲۲ ماه گذشته است .  قیمت نفت خام در بازار نیویورک به میزان حدود یک دلار افزایش یافت ، اما قیمت نفت از ابتدای سال جاری تا به حال ، شانزده درصد کاهش داشته است .

قیمت نفت خام در روز چهار شنبه و پس از انکه اژانس بین المللی انرژی اعلام نمود که بازار نفت مازاد عرضه خواهد داشت ، با کاهش مواجه گشت .

قیمت در روز چهار شنبه به میزان یک و دو دهم درصد کاهش داشت . اژانس بین المللی انرژی اعلام نمود که عرضه بازار نفت ، به میزان ۲۰۰ هزار بشکه بیشتر از تقاضای ان است . هم اکنون و برای ماه مه امسال ، عرضه نفت خام جهان به بیش از نود و یک میلیون بشکه رسیده است .

قیمت نفت در روز پنج شنبه افزایش یافت .

اگر چه بیشتر نگاه بازار معطوف به اجلاس اوپک بود ، اما مسائلی چون احتمال تزریق بسته کمک مالی از جانب بانک مرکزی امریکا نیز در بازار مطرح بود . در روز پنج شنبه میزان ذخایر نفت امریکا هم انتشار یافت و نشان داد که ۱۹۱ هزار بشکه کاهش داشته است . هم چنین گزارشاتی در روز پنج شنبه نشان می داد که پالایشگاه های امریکا ، ظرفیت خود را با یک درصد افزایش به ۹۲ درصد رساندند که از ماه اگوست سال ۲۰۰۷ بی سابقه بوده است .

قیمت نفت در روز جمعه به دلیل احتمال تزریق بسته مالی ، با افزایش ارزش مواجه شد .

دلیل این افزایش علاوه بر مسائل امریکا ، شامل مسائل مربوط به تصمیمات اوپک نیز بود . در روز پنج شنبه گزارشی در امریکا منتشر شده بود که نشان می  داد هزینه زندگی بیشترین کاهش را طی سه سال اخیر داشته است . قیمت کالاها به دلیل احتمال تزریق بسته محرک در امریکا و جلوگیری از بحران رو به گسترش اروپا ، در روز جمعه با افزایش مواجه شده بود . اقای مروین کینگ ، رئیس بانک مرکزی انگلستان هم اعلام نمود احتمال تزریق بسته کمک مالی در انگلستان هم رو به افزایش است . اوپک نیز اعلام نمود که نیاز است که عرضه نفت به میزان یک و شش دهم میلیون بشکه کاهش یابد و به سقف تعیین شده پیشین برسد .

تحلیلگران علت افزایش قیمت روز جمعه را ناشی از اخطار اعضا به عربستان دانسته اند . اما انها هم چنین معتقدند که عربستان تولید خود را به شدت کاهش نخواهد داد تا اینکه قیمت نفت ۱۰ تا ۱۵ دلار کاهش یابد .

تولید اوپک   

دوازده کشور عضو اوپک شامل الجزیره ، انگولا ، اکوادور ، ایران ، عراق ، کویت ، لیبی ، نیجریه ، قطر ، عربستان سعودی ، امارات و ونزوئلا می شوند .

در روز دو شنبه وزیر نفت عربستان اعلام نمود که ممکن است احتیاج باشد که تولید اوپک بالاتر برود . وی پیش تر و در اجلاسی در استرالیا اعلام نموده بود که اگر عرضه از تقاضا پیشی بگیرد ، قیمت نفت برنت ، باید به صد دلار کاهش یابد . عربستان صعودی سعی می نماید تا قیمت نفت را کاهش دهد تا اقتصاد جهان پس از اغاز تحریم نفتی ایران ، با بحران مواجه نگردد .

اوپک بیش از ۴۰ درصد نفت جهان را در دست دارد و در اجلاس قبلی تصمیم گرفت  تا تولید را در سطح ۳۰ میلیون بشکه نگه دارد . اما عربستان صعودی با تولید نفت نه و نه دهم میلیون بشکه در روز ، سقف  تولید را به بیش از سی میلیون رساند . البته تولید نفت اوپک به دلیل کاهش تولید ایران ، عراق و نیجریه در ماه مارس امسال با کاهش مواجه بود . این کاهش تولید نفت طی هشت ماه گذشته سابقه نداشته است .

تحلیلگران اظهارات روز دوشنبه وزیر نفت عربستان را تعجب برانگیز دانسته و این را نشانه ای از عدم تمایل این کشور به کاهش تولیدات تلقی نمودند . انها عدم کاهش تولید را باعث به وجود امدن یک عرضه مازاد در بازار و طی نیم سال دوم دانستند که فشار بیشتری را بر روی قیمت نفت خواهد اورد .

در روز سه شنبه ، وزرای اکوادر ، کویت و نیجریه اعلام نمودند که اوپک سطح تولید خود را در ۳۰ میلیون بشکه حفظ خواهد نمود . پیشتر از ان هم ونزوئلا ، ایران ، عراق ، اکوادور و لیبی ، استدلال کرده بودند که بازار نفت با بیش عرضه مواجه گشته است .

در روز پنج شنبه ، وزیر نفت عربستان اعلام کرد که کشورش می خواهد مطمئن شود که عرضه کافی در بازار نفت جهان وجود دارد . وی عنوان نمود که تمام مسئله این است که کمبودی در بازار وجود نداشته باشد . این سیاست عربستان برای تمام مدت است که به ثبات بازار نفت کمک نموده و انرا در حالت تعادل قرار دهد .

همچنین در روز پنج شنبه اوپک تصمیم گرفت که سقف تولید را در ۳۰ میلیون بشکه حفظ نماید . افزایش تولید عربستان که بزرگترین صادر کننده نفت جهان است ، مورد انتقاد اعضای اوپک از جمله ایران قرار گرفت . اگر چه اعضای اوپک کشورهای عضو را نسبت به کاهش تولید خود متعهد نمودند ، اما به گفته تحلیلگران و در نهایت با نگاهی به تحریم ایران و کاهش سقف تولید اوپک ، همه به فکر ثبات بازار نفت می افتند . در این اجلاس ایران از اعضای دیگر به دلیل دور نمودن مشتری های نفتی ایران انتقاد نمود و به عربستان هشدار داد که تولید بیشتر باعث ایجاد عدم تعادل در بازار خواهد شد . البته عده ای معتقدند که تولید نفت عربستان به دلیل کاهش قیمت ها در نیمه دوم امسال ، با کاهش همراه خواهد گشت و به نه و نیم میلیون بشکه در روز خواهد رسید . عربستان تولیدش را طی سال جاری با یازده درصد افزایش به نه و نه دهم میلیون بشکه رسانده است . در اجلاس اوپک نام هیچ کشوری اورده نشد و مشخص نشد که مشخصا کدام کشور باید تولیدش را بکاهد . وزیر نفت کویت هم اعلام نمود که با هیچ کشوری در مورد کاهش تولید مذاکره ای نشده است .

تحریم ایران

 صادرات ایران از اول جولای مورد تحریم کشورهای اروپائی قرار خواهد گرفت . واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه مه ، نسبت به میزان سال قبل ، چهل درصد کاسته شد . پنجمین وارد کننده بزرگ نفت در جهان در ماه مه ، بیش از ۵۵۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد نمود . این واردات در سال گذشته به بیش از ۹۱۱ هزار بشکه رسیده بود .  سازمان بین المللی انرژی اعلام نموده که در صورتی که تحریم نفتی و بخش بانکی ایران توسط کشورهای غیر اروپائی از جمله سریلانکا ، مالزی ، کره جنوبی ، ترکیه ، و افریقای جنوبی انجام پذیرد ، ممکن است عرضه نفت ایران در حدود یک میلیون بشکه کاهش یابد . ایران هم اکنون و بر اساس داده های بلومبرگ ، سه و دو دهم میلیون بشکه عرضه نفت دارد .

وزیر نفت سابق الجزیره در مورد تحریم نفتی و بانکی ایران گفت : << ممکن است تحریم ایران طی تابستان ، عرضه این کشور را ۴۰۰ هزار بشکه کاهش دهد . >> این در حالی است که عده ای معتقدند که کاهش عرضه ایران طی تابستان به اندازه ۸۰۰ هزار بشکه خواهد بود .

گروه تحلیل گری بتاسهم

۲۷ خرداد  ۹۱

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم