اقتصاد امریکا و انتخابات

اقتصاد امريكا و انتخابات

نوید خاندوزی
آبان ۳, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

اقتصاد امریکا  و انتخابات

اگر رامنی پیروز انتخابات شود ، چه اتفاقاتی ممکن است بیافتد ؟

یکی از مهمترین مسائلی که ممکن است رخ دهد این خواهد بود که رامنی کشور چین را به دلیل پائین نگه داشتن نرخ یوان در برابر دلار سرزنش خواهد کرد و این کشور را در لیست کشورهای کنترل کننده ارز قرار خواهد داد . اما ایا واقعا از بین دو گزینه جنگ یا مصالحه با چین ، میت رامنی گزینه جنگ اقتصادی را انتخاب خواهد نمود ؟

برخی از جمله ” موریس گرینبرگ ” که مدیر عامل سابق کمپانی بیمه ” امریکن اینتر نشنال گروپ ” بوده به حرفهای میت رامنی اعتقادی ندارند و معتقدند که وی در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور امریکا ، این سیاست خصمانه را عملی نخواهد کرد .

رامنی گفته بود که باراک اوباما ، در مورد مسائل تجاری با چین ، خیلی ملایم برخورد کرده است . وی پیشتر گفته بود که در اولین روز ریاست جمهوری اش ، چین را در لیست کشورهای کنترل کننده ارز قرار خواهد داد . ” گرینبرگ ” معتقد است که این اقدامات احتمالی امریکا در قبال چین ، باعث می گردد تا چین هم به تلافی بپردازد . وی این سوال را مطرح می کند که ایا امریکا چین را به عنوان دوست خود می خواهد یا دشمن ؟ وی گفت : << امریکا می تواند بین ” توافق تجاری ” و ” جنگ تجاری ” یک گزینه را انتخاب کند . من گزنه توافق را انتخاب می کنم و امیدوارم که سیاست مدران هم توافق را انتخاب کنند . >> وقتی از ” گرینبرگ ” سوال شد که چرا رامنی نظرش را در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور تغییر خواهد داد ، وی در پاسخ گفت که رامنی در اطرافش مشاورانی خواهد داشت که وی را به راه درست هدایت خواهند کرد .

واکنش کاخ سفید

کاخ سفید در مورد این مسئله گفت که ” موریس گرینبرگ ” تنها رهبر اقتصادی ای نیست که از قرار گرفتن چین در لیست کشورهای متخلف در بازار ارز احساس نگرانی می کند .

البته لازم به ذکر است که ” گرینبرگ ” از طرفداران میت رامنی می باشد و در مصاحبه خود گفته که با نظر میت رامنی مبنی بر عدم انتخاب دوباره ” بن برنانکی ” در سال ۲۰۱۴  موافق است . وی پیشتر نیز گفته بود که با بسته محرک اقتصادی سوم بانک مرکزی مخالفت دارد چرا که این بسته ممکن است باعث ایجاد تورم فرسایشی در امریکا گردد .

تقویت نیروی نظامی امریکا

یکی از مشاوران کمپین میت رامنی گفت : رامنی در اولین چهار سال ریاست جمهوری خود ، سالانه ۱۵ کشتی برای نیروی دریایی خواهد ساخت . در حال حاضر برنامه ریزی شده که سالانه ۹ کشتی ساخته شود . طرح فعلی هم چنین می گوید که ۷ کشتی در سال ۲۰۱۴ ، هشت کشتی در سال ۲۰۱۵ ، ۹ کشتی برای سال ۲۰۱۶ ، و ۷ کشتی نیز در سال ۲۰۱۷ ساخته خواهد شد . هزینه این ۳۱ کشتی هم به (۵۳.۳) میلیارد دلار خواهد رسید . این طرح هم چنین پیش بینی کرده که ۱۱ کشتی در سال ۲۰۱۸ و ۹ کشتی در سال ۲۰۱۹ ساخته خواهد شد . در طول ۳۰ سال اینده نیز به طور میانگین ، سالانه (۸.۹) کشتی ساخته خواهد شد .

پیروزی میت رامنی وتاثیر ان بر بانک ها

شرکت ” کردیت سوئیس ” معتقد است که اگر میت رامنی پیروز انتخابات شود ، شرکت های مالی و اموزشی تحت تاثیر قرار خواهند گرفت ، در حالیکه اگر اوباما پیروز شود ، شرکت هایی که بر روی انرژی های پاک متمرکز هستند منتفع خواهند شد .

انتخاب میت رامنی از انجا برای بانک ها مهم است که اصلاحات قانونی و مسائل نظارتی متعادل تر خواهد شد و در نتیجه سوداوری بانک ها افزایش خواهد یافت . البته این شرکت انتظار ندارد که برخی قوانین اصلاحات از جمله قانون اصلاحات وال استریت ” داد – فرانک ” و هم چنین قانون حمایت از مصرف کننده به طور کامل لغو شوند ، بلکه انتخاب رامنی می تواند قوانین اصلاحاتی اینده را کمی متعادل تر کند .

با وجود این که دو هفته به انتخابات ریاست جمهوری امریکا زمان مانده است ، اما نظر سنجی ها نشان می دهد که فاصله دو کاندیدا بسیار کم شده  و احتمالا پیروز انتخابات ، رقابت تنگاتنگی را تجربه خواهد نمود . سهام شرکت های مالی تا به اینجای سال به میزان ۲۴ درصد رشد داشته اند که در بین ۱۰ صنعت موجود در شاخص سهام ” اس اند پی ۵۰۰ ” ، بهترین عملکرد را تجربه نموده است . این در حالی است که سهام شرکت های اموزشی تا به اینجای سال ، ۴۵ درصد نزول کرده اند .

مناظره دوم اوباما و رامنی

اوباما در مناظره دوم با میت رامنی ، مکررا وی را به چالش کشید و می گفت که سخنان رامنی درست نیست . انها در مورد کمک به صنعت اتوموبیل ، سیاست های انرژی و حمله ماه گذشته به سفارت امریکا در لیبی با هم بحث نمودند . هر دو کاندیدا مکررا حرف های هم را قطم می نمودند ، در حالیکه مجری جلسه سعی می نمود تا انها را کنترل کند . بر اساس نظر سنجی ” سی ان ان ” ، اوباما توانست پیروز شود . هم چنین نظرسنجی ” سی بی اس ” نیز نشان داد که اوباما پیروز مناظره دوم بوده است .

باز هم تنها به موضوعات اقتصادی مناظره توجه می کنیم و قصد داریم تا از سه منظر به بررسی سخنان دو کاندیدا بپردازیم . ابتدا ” ادعای ” انها را مورد بررسی قرار می دهیم . سپس به ” پیش زمینه ” سخنان انان پرداخته و در نهایت سعی می کنیم تا ” حقیقت ” ماجرا را کشف کنیم .

دو برابر کردن صادرات

ادعا : اوباما گفت : << وی می خواهد با افزایش صاردات ، مشاغل بیشتری را ایجاد نماید و ما در مسیر دو برابر کردن صادراتمان هستیم و این یکی از تعهداتی است که من در زمان ریاست جمهوری عمل کردم . >>

پیش زمینه : در ۲۷ ژانویه ۲۰۱۰ ، در اولین سخنرانی اوباما در مجلس نمایندگان پس از احراز پست ریاست جمهوری ، اوباما گفت : << ما طی ۵ سال اینده ، صادراتمان را به دو برابر افزایش خواهیم داد و این افزایش منجر به ایجاد دو میلیون فرصت شغلی در امریکا می گردد . >> این سخن اوباما به این معنی است که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ ، میزان صاردات دو برابر خواهد شد . طبق گفته یکی از مقامات رسمی دولت اوباما در دوم اوریل ۲۰۱۲  ، صادرات در مسیر دو برابر شدن می باشد .

حقیقت : حقیقت این است که امریکا در مسیر دو برابر کردن صادراتش نیست و به احتمال بالا به ان ارقام دست پیدا نخواهد کرد . در ۳۲ ماه بین ژانویه ۲۰۱۰ ، تا اگوست ۲۰۱۲ ، میانگین رشد سالانه صادرات به (۱۲.۷) درصد رسیده بود و اگر قرار باشد تا صادرات طی پنج سال دو برابر شود (ان طور که اوباما پیش تر وعده داده بود) ، باید نرخ رشد سالانه به (۱۴.۹) درصد برسد .

البته ذکر این نکته بسیار مهم بجاست که امریکا در سال ۲۰۱۱ ، ارقام خوبی در صادرات ثبت نموده بود و اگر ان ارقام در سال ۲۰۱۲ هم تکرار می شد ، انگاه می توانستیم بگوئیم که صادرات دو برابر خواهد شد . اما دو بازار بزرگ امریکا در سال ۲۰۱۲ یعنی چین و اروپا با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کردند و رشد اقتصادی انها کاهش یافت و در نتیجه ارقام صادراتی امریکا طی سال جاری نیز کاهش یافت . اگر قرار باشد از ماه جاری ، تا پایان سال ۲۰۱۴ که ۲۸ ماه می باشد ، صادرات امریکا بخواهد رشد کند ، تا به ان وعده اوباما جامه عمل پوشیده شود ، نرخ رشد سالانه صادرات امریکا باید به (۱۷.۴) درصد برسد .

لاستیک های چینی

ادعا : اوباما گفت که وی به مشاغل امریکا کمک کرده است چرا که از سیل لاستیک های ارزان چینی جلوگیری نموده . وی ادعا نمود که ۱۰۰۰ شغل را نجات داده و مدعی شد که چنین اقدامات سختی را علیه چین به کار برده است .

پیش زمینه : اوباما در ماه سپتامبر ۲۰۰۹ اعلام نمود که برای سه سال برای واردات لاستیک از چین ، مبلغ (۱.۸) میلیارد دلار تعرفه تنبیهی در نظر خواهد گرفت . این تعرفه های وارداتی از ۳۵ درصد شروع می شد و کم کم به ۲۵ درصد کاهش یافت .

حقیقت : اوباما در مورد نجات ۱۰۰۰ شغل به دلیل بستن تعرفه های وارداتی راست گفت ، اما وی یک مسئله مهم را پنهان نمود و ان اینکه اقدامات وی باعث شد تا قیمت بالاتری که به دلیل وضع تعرفه به وجود امد ، پول کمتری برای مصرف کنندگان باقی گذاشت تا کالاهای دیگر بخرند و این مسئله منجر به این شد تا میزان خرده فروشی کاهش یابد و در نتیجه مشاغلی که در خرده فروشی هستند از بین بروند . یک تحقیق مستقل نشان داد که اقدام اوباما باعث شد تا ۲۵۳۱ شغل در امریکا از بین برود و هزینه این وضع تعرفه ها هم به (۱.۱) میلیارد دلار رسید . اوباما در ماه گذشته اجازه داد تا این قانون منقضی شود .

کمک به صنعت خودرو

ادعا : رامنی ادعا کرد که اوباما به پیروی از نصیحت وی اجازه داد تا شرکت های خودروسازی ” جنرال موتورز ” و ” کرایسلر ” اعلام ورشکستگی کنند و در پروسه دریافت کمک مالی قرار بگیرند . رامنی گفت : این دقیقا ان چیزی بود که من پیشنهاد داده بودم .

پیش زمینه : در طول بحران مالی سال ۲۰۰۸ که شامل نابودی شرکت ” لمن برادرز ” هم می شد ، وضعیت بسیار بدی در وام و اعتبارات و هم چنین مصرف کنندگان پیش امد و فروش اتوموبیل هم به سطوح بسیار پائینی نزول کرده بود . در فصل چهارم سال ۲۰۰۸ ، شرکت ” جنرال موتورز ” ، (۹.۶) میلیارد دلار ضرر داد . شرکت ” کرایسلر ” فعالیت مالی خود را گزارش نکرد و شرکت ” فورد ” هم حداقل ۶ میلیارد دلار ضرر داد ، اگر چه ورشکسته نشد .

حقیقت : رامنی در مورد موضع گیری اش سخنان درستی نگفت . وی با هر گونه پول مالیات دهندگان برای کمک به صنعت خودرو مخالف بود و این را به جرج بوش و اوباما اعلام نمود . شرکتهای ” جنرال موتورز ” و کرایسلر ” در پایان دوران ریاست جمهوری جرج بوش اعلام ورشکستگی کردند و بعدا نیز اوباما برای انها کمکهای دولت فدرال را در نظر گرفت . ” استیون رتنر ” که مسئول بررسی ان کمک ها در دولت اوباما بود اعلام کرد که در زمان پرداخت پول از وجوه فدرال ، هیچ پولی که از مالیات مردم باشد در ان زمان موجود نبود و در نتیجه منابع کمک به صنعت خودرو مالیات مردم نبود . وی گفت که اگر دولت بوش یا اوباما به نصیحت میت رامنی عمل می کردند ، ایالات متحده دیگر صنعت خودرویی نداشت .

دو تریلیون دلار برای دفاع

— ادعا : اوباما ادعا کرد که رامنی می خواهد تا دو تریلیون دلار به برنامه های ارتش اضافه کند ، در حالیکه ارتش امریکا چنین درخواستی نداشته است .

— پیش زمینه : رامنی از سال ۲۰۰۹ تا به حال ، دائما می گفت که می خواهد تا بودجه ارتش ، به میزان ۴ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد . این میزان خرجی است که در حال حاضر به علاوه هزینه های جنگی به امریکا تحمیل می شود و اگر تنها هزینه های ارتش منهای جنگ در نظر گرفته شود ، مخارج ارتش به (۳.۴) درصد تولید ناخالص داخلی می رسد . اداره بودجه کنگره نیز اعلام کرده که تا سال ۲۰۱۷ ، بودجه دفاعی اگر رامنی پیروز انتخابات شود ، چه اتفاقاتی ممکن است بیافتد ؟

یکی از مهمترین مسائلی که ممکن است رخ دهد این خواهد بود که رامنی کشور چین را به دلیل پائین نگه داشتن نرخ یوان در برابر دلار سرزنش خواهد کرد و این کشور را در لیست کشورهای کنترل کننده ارز قرار خواهد داد . اما ایا واقعا از بین دو گزینه جنگ یا مصالحه با چین ، میت رامنی گزینه جنگ اقتصادی را انتخاب خواهد نمود ؟

برخی از جمله ” موریس گرینبرگ ” که مدیر عامل سابق کمپانی بیمه ” امریکن اینتر نشنال گروپ ” بوده به حرفهای میت رامنی اعتقادی ندارند و معتقدند که وی در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور امریکا ، این سیاست خصمانه را عملی نخواهد کرد .

رامنی گفته بود که باراک اوباما ، در مورد مسائل تجاری با چین ، خیلی ملایم برخورد کرده است . وی پیشتر گفته بود که در اولین روز ریاست جمهوری اش ، چین را در لیست کشورهای کنترل کننده ارز قرار خواهد داد . ” گرینبرگ ” معتقد است که این اقدامات احتمالی امریکا در قبال چین ، باعث می گردد تا چین هم به تلافی بپردازد . وی این سوال را مطرح می کند که ایا امریکا چین را به عنوان دوست خود می خواهد یا دشمن ؟ وی گفت : << امریکا می تواند بین ” توافق تجاری ” و ” جنگ تجاری ” یک گزینه را انتخاب کند . من گزنه توافق را انتخاب می کنم و امیدوارم که سیاست مدران هم توافق را انتخاب کنند . >> وقتی از ” گرینبرگ ” سوال شد که چرا رامنی نظرش را در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور تغییر خواهد داد ، وی در پاسخ گفت که رامنی در اطرافش مشاورانی خواهد داشت که وی را به راه درست هدایت خواهند کرد .

واکنش کاخ سفید

کاخ سفید در مورد این مسئله گفت که ” موریس گرینبرگ ” تنها رهبر اقتصادی ای نیست که از قرار گرفتن چین در لیست کشورهای متخلف در بازار ارز احساس نگرانی می کند .

البته لازم به ذکر است که ” گرینبرگ ” از طرفداران میت رامنی می باشد و در مصاحبه خود گفته که با نظر میت رامنی مبنی بر عدم انتخاب دوباره ” بن برنانکی ” در سال ۲۰۱۴  موافق است . وی پیشتر نیز گفته بود که با بسته محرک اقتصادی سوم بانک مرکزی مخالفت دارد چرا که این بسته ممکن است باعث ایجاد تورم فرسایشی در امریکا گردد .

تقویت نیروی نظامی امریکا

یکی از مشاوران کمپین میت رامنی گفت : رامنی در اولین چهار سال ریاست جمهوری خود ، سالانه ۱۵ کشتی برای نیروی دریایی خواهد ساخت . در حال حاضر برنامه ریزی شده که سالانه ۹ کشتی ساخته شود . طرح فعلی هم چنین می گوید که ۷ کشتی در سال ۲۰۱۴ ، هشت کشتی در سال ۲۰۱۵ ، ۹ کشتی برای سال ۲۰۱۶ ، و ۷ کشتی نیز در سال ۲۰۱۷ ساخته خواهد شد . هزینه این ۳۱ کشتی هم به (۵۳.۳) میلیارد دلار خواهد رسید . این طرح هم چنین پیش بینی کرده که ۱۱ کشتی در سال ۲۰۱۸ و ۹ کشتی در سال ۲۰۱۹ ساخته خواهد شد . در طول ۳۰ سال اینده نیز به طور میانگین ، سالانه (۸.۹) کشتی ساخته خواهد شد .

پیروزی میت رامنی وتاثیر ان بر بانک ها

شرکت ” کردیت سوئیس ” معتقد است که اگر میت رامنی پیروز انتخابات شود ، شرکت های مالی و اموزشی تحت تاثیر قرار خواهند گرفت ، در حالیکه اگر اوباما پیروز شود ، شرکت هایی که بر روی انرژی های پاک متمرکز هستند منتفع خواهند شد .

انتخاب میت رامنی از انجا برای بانک ها مهم است که اصلاحات قانونی و مسائل نظارتی متعادل تر خواهد شد و در نتیجه سوداوری بانک ها افزایش خواهد یافت . البته این شرکت انتظار ندارد که برخی قوانین اصلاحات از جمله قانون اصلاحات وال استریت ” داد – فرانک ” و هم چنین قانون حمایت از مصرف کننده به طور کامل لغو شوند ، بلکه انتخاب رامنی می تواند قوانین اصلاحاتی اینده را کمی متعادل تر کند .

با وجود این که دو هفته به انتخابات ریاست جمهوری امریکا زمان مانده است ، اما نظر سنجی ها نشان می دهد که فاصله دو کاندیدا بسیار کم شده  و احتمالا پیروز انتخابات ، رقابت تنگاتنگی را تجربه خواهد نمود . سهام شرکت های مالی تا به اینجای سال به میزان ۲۴ درصد رشد داشته اند که در بین ۱۰ صنعت موجود در شاخص سهام ” اس اند پی ۵۰۰ ” ، بهترین عملکرد را تجربه نموده است . این در حالی است که سهام شرکت های اموزشی تا به اینجای سال ، ۴۵ درصد نزول کرده اند .

مناظره دوم اوباما و رامنی

اوباما در مناظره دوم با میت رامنی ، مکررا وی را به چالش کشید و می گفت که سخنان رامنی درست نیست . انها در مورد کمک به صنعت اتوموبیل ، سیاست های انرژی و حمله ماه گذشته به سفارت امریکا در لیبی با هم بحث نمودند . هر دو کاندیدا مکررا حرف های هم را قطم می نمودند ، در حالیکه مجری جلسه سعی می نمود تا انها را کنترل کند . بر اساس نظر سنجی ” سی ان ان ” ، اوباما توانست پیروز شود . هم چنین نظرسنجی ” سی بی اس ” نیز نشان داد که اوباما پیروز مناظره دوم بوده است .

باز هم تنها به موضوعات اقتصادی مناظره توجه می کنیم و قصد داریم تا از سه منظر به بررسی سخنان دو کاندیدا بپردازیم . ابتدا ” ادعای ” انها را مورد بررسی قرار می دهیم . سپس به ” پیش زمینه ” سخنان انان پرداخته و در نهایت سعی می کنیم تا ” حقیقت ” ماجرا را کشف کنیم .

دو برابر کردن صادرات

ادعا : اوباما گفت : << وی می خواهد با افزایش صاردات ، مشاغل بیشتری را ایجاد نماید و ما در مسیر دو برابر کردن صادراتمان هستیم و این یکی از تعهداتی است که من در زمان ریاست جمهوری عمل کردم . >>

پیش زمینه : در ۲۷ ژانویه ۲۰۱۰ ، در اولین سخنرانی اوباما در مجلس نمایندگان پس از احراز پست ریاست جمهوری ، اوباما گفت : << ما طی ۵ سال اینده ، صادراتمان را به دو برابر افزایش خواهیم داد و این افزایش منجر به ایجاد دو میلیون فرصت شغلی در امریکا می گردد . >> این سخن اوباما به این معنی است که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ ، میزان صاردات دو برابر خواهد شد . طبق گفته یکی از مقامات رسمی دولت اوباما در دوم اوریل ۲۰۱۲  ، صادرات در مسیر دو برابر شدن می باشد .

حقیقت : حقیقت این است که امریکا در مسیر دو برابر کردن صادراتش نیست و به احتمال بالا به ان ارقام دست پیدا نخواهد کرد . در ۳۲ ماه بین ژانویه ۲۰۱۰ ، تا اگوست ۲۰۱۲ ، میانگین رشد سالانه صادرات به (۱۲.۷) درصد رسیده بود و اگر قرار باشد تا صادرات طی پنج سال دو برابر شود (ان طور که اوباما پیش تر وعده داده بود) ، باید نرخ رشد سالانه به (۱۴.۹) درصد برسد .

البته ذکر این نکته بسیار مهم بجاست که امریکا در سال ۲۰۱۱ ، ارقام خوبی در صادرات ثبت نموده بود و اگر ان ارقام در سال ۲۰۱۲ هم تکرار می شد ، انگاه می توانستیم بگوئیم که صادرات دو برابر خواهد شد . اما دو بازار بزرگ امریکا در سال ۲۰۱۲ یعنی چین و اروپا با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کردند و رشد اقتصادی انها کاهش یافت و در نتیجه ارقام صادراتی امریکا طی سال جاری نیز کاهش یافت . اگر قرار باشد از ماه جاری ، تا پایان سال ۲۰۱۴ که ۲۸ ماه می باشد ، صادرات امریکا بخواهد رشد کند ، تا به ان وعده اوباما جامه عمل پوشیده شود ، نرخ رشد سالانه صادرات امریکا باید به (۱۷.۴) درصد برسد .

لاستیک های چینی

ادعا : اوباما گفت که وی به مشاغل امریکا کمک کرده است چرا که از سیل لاستیک های ارزان چینی جلوگیری نموده . وی ادعا نمود که ۱۰۰۰ شغل را نجات داده و مدعی شد که چنین اقدامات سختی را علیه چین به کار برده است .

پیش زمینه : اوباما در ماه سپتامبر ۲۰۰۹ اعلام نمود که برای سه سال برای واردات لاستیک از چین ، مبلغ (۱.۸) میلیارد دلار تعرفه تنبیهی در نظر خواهد گرفت . این تعرفه های وارداتی از ۳۵ درصد شروع می شد و کم کم به ۲۵ درصد کاهش یافت .

حقیقت : اوباما در مورد نجات ۱۰۰۰ شغل به دلیل بستن تعرفه های وارداتی راست گفت ، اما وی یک مسئله مهم را پنهان نمود و ان اینکه اقدامات وی باعث شد تا قیمت بالاتری که به دلیل وضع تعرفه به وجود امد ، پول کمتری برای مصرف کنندگان باقی گذاشت تا کالاهای دیگر بخرند و این مسئله منجر به این شد تا میزان خرده فروشی کاهش یابد و در نتیجه مشاغلی که در خرده فروشی هستند از بین بروند . یک تحقیق مستقل نشان داد که اقدام اوباما باعث شد تا ۲۵۳۱ شغل در امریکا از بین برود و هزینه این وضع تعرفه ها هم به (۱.۱) میلیارد دلار رسید . اوباما در ماه گذشته اجازه داد تا این قانون منقضی شود .

کمک به صنعت خودرو

ادعا : رامنی ادعا کرد که اوباما به پیروی از نصیحت وی اجازه داد تا شرکت های خودروسازی ” جنرال موتورز ” و ” کرایسلر ” اعلام ورشکستگی کنند و در پروسه دریافت کمک مالی قرار بگیرند . رامنی گفت : این دقیقا ان چیزی بود که من پیشنهاد داده بودم .

پیش زمینه : در طول بحران مالی سال ۲۰۰۸ که شامل نابودی شرکت ” لمن برادرز ” هم می شد ، وضعیت بسیار بدی در وام و اعتبارات و هم چنین مصرف کنندگان پیش امد و فروش اتوموبیل هم به سطوح بسیار پائینی نزول کرده بود . در فصل چهارم سال ۲۰۰۸ ، شرکت ” جنرال موتورز ” ، (۹.۶) میلیارد دلار ضرر داد . شرکت ” کرایسلر ” فعالیت مالی خود را گزارش نکرد و شرکت ” فورد ” هم حداقل ۶ میلیارد دلار ضرر داد ، اگر چه ورشکسته نشد .

حقیقت : رامنی در مورد موضع گیری اش سخنان درستی نگفت . وی با هر گونه پول مالیات دهندگان برای کمک به صنعت خودرو مخالف بود و این را به جرج بوش و اوباما اعلام نمود . شرکتهای ” جنرال موتورز ” و کرایسلر ” در پایان دوران ریاست جمهوری جرج بوش اعلام ورشکستگی کردند و بعدا نیز اوباما برای انها کمکهای دولت فدرال را در نظر گرفت . ” استیون رتنر ” که مسئول بررسی ان کمک ها در دولت اوباما بود اعلام کرد که در زمان پرداخت پول از وجوه فدرال ، هیچ پولی که از مالیات مردم باشد در ان زمان موجود نبود و در نتیجه منابع کمک به صنعت خودرو مالیات مردم نبود . وی گفت که اگر دولت بوش یا اوباما به نصیحت میت رامنی عمل می کردند ، ایالات متحده دیگر صنعت خودرویی نداشت .

دو تریلیون دلار برای دفاع

— ادعا : اوباما ادعا کرد که رامنی می خواهد تا دو تریلیون دلار به برنامه های ارتش اضافه کند ، در حالیکه ارتش امریکا چنین درخواستی نداشته است .

— پیش زمینه : رامنی از سال ۲۰۰۹ تا به حال ، دائما می گفت که می خواهد تا بودجه ارتش ، به میزان ۴ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد . این میزان خرجی است که در حال حاضر به علاوه هزینه های جنگی به امریکا تحمیل می شود و اگر تنها هزینه های ارتش منهای جنگ در نظر گرفته شود ، مخارج ارتش به (۳.۴) درصد تولید ناخالص داخلی می رسد . اداره بودجه کنگره نیز اعلام کرده که تا سال ۲۰۱۷ ، بودجه دفاعی امریکا به ۳ درصد تولید ناخالص داخلی کاهش خواهد یافت چرا که مخارج جنگی این کشور کاهش خواهد یافت .

حقیقت : اوباما تا حدودی درست می گوید . بر اساس تحقیق موسسات مستقل ، بودجه دفاع غیر جنگی امریکا اگر به ۴ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد ، تا ۱۰ سال اینده به میزان ۲ تریلیون دلار به هزینه ها اضافه خواهد کرد . طرح چهار درصدی رامنی تنها در دوره چهار ساله اول وی ، ۴۰۰ میلیارد دلار بیشتر از پیش بینی بودجه دفاعی حال حاضر خواهد بود . لازم به ذکر است که ارتشیان هم نسبت به این مسئله فشاری وارد نکرده اند . در ماه مارس ۲۰۰۸ ، دریاسالار ” مایک مولن ” گفت که بودجه نظامی باید به چهار درصد ” جی دی پی ” برسد و این مسئله برای ارتش بسیار مهم است ، اما در ژوئن سال ۲۰۱۰ اعلام کرد که بزرگترین تهدید امنیت ملی امریکا ، بدهی ملی ان می باشد که باید کاهش یابد .

متعادل کردن بودجه

ادعا : رامنی گفت : من در بودجه دولت فدرال تعادل ایجاد خواهم کرد .

پیش زمینه : از انجا که کسری بودجه امریکا ، برای چهارمین سال پیاپی به بالای یک تریلیون دلار رسیده است ، بودجه دولت فدرال به یک موضوع مهم در رقابت انتخاباتی تبدیل شده است . متعادل نمودن بودجه از سوی بسیاری از رای دهندگان در نظر گرفته می شود .

حقیقت : حقیقت این است که رامنی ذکر نکرده که چه مقدار از بودجه را متعادل خواهد کرد و حقایق کمی وجود دارد که قانون گذاران کنگره از کاهش عظیم مخارج دولتی که مورد نیاز تعدیل بودجه دولت فدرال است حمایت کنند .

طرح بودجه ” پل رایان ” که با همکاری جمهوری خواهان کنگره ارئه شده است ، تا سال ۲۰۴۰ میلادی هیچ تعادلی در بودجه را در نظر نگرفته است . این مسئله به این دلیل است که جمهوری خواهان کنگره و پل رایان از افزایش مالیات و کاهش مزایای بهداشتی خودداری کرده اند .

جمع بندی

همانطور که در این تحلیل و در تحلیل پیشین که در مورد مناظره ” پل رایان ” و ” جو بایدن ” مشاهده شد ، کاندیدا های جمهوری خواهان تناقض بیشتری در گفتار خود داشتند و در بسیاری از موارد نیز سیاست های تند و خصمانه ای به خصوص علیه چین می گیرند . البته جمهوری خواهان همواره به این معروف بوده اند که از کاهش مخارج مشاغل در غالب کاهش مالیات حمایت کرده اند که این مسئله برای بسیاری از شرکت های امریکایی سودمند خواهد بود . به همین دلیل است که بسیاری از سرمایه داران از میت رامنی حمایت کرده اند . باید منتظر نشست و دید که ایا تناقضات میت رامنی به چشم رای دهندگان می اید یا نه ؟امریکا به ۳ درصد تولید ناخالص داخلی کاهش خواهد یافت چرا که مخارج جنگی این کشور کاهش خواهد یافت .

حقیقت : اوباما تا حدودی درست می گوید . بر اساس تحقیق موسسات مستقل ، بودجه دفاع غیر جنگی امریکا اگر به ۴ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد ، تا ۱۰ سال اینده به میزان ۲ تریلیون دلار به هزینه ها اضافه خواهد کرد . طرح چهار درصدی رامنی تنها در دوره چهار ساله اول وی ، ۴۰۰ میلیارد دلار بیشتر از پیش بینی بودجه دفاعی حال حاضر خواهد بود . لازم به ذکر است که ارتشیان هم نسبت به این مسئله فشاری وارد نکرده اند . در ماه مارس ۲۰۰۸ ، دریاسالار ” مایک مولن ” گفت که بودجه نظامی باید به چهار درصد ” جی دی پی ” برسد و این مسئله برای ارتش بسیار مهم است ، اما در ژوئن سال ۲۰۱۰ اعلام کرد که بزرگترین تهدید امنیت ملی امریکا ، بدهی ملی ان می باشد که باید کاهش یابد .

متعادل کردن بودجه

ادعا : رامنی گفت : من در بودجه دولت فدرال تعادل ایجاد خواهم کرد .

پیش زمینه : از انجا که کسری بودجه امریکا ، برای چهارمین سال پیاپی به بالای یک تریلیون دلار رسیده است ، بودجه دولت فدرال به یک موضوع مهم در رقابت انتخاباتی تبدیل شده است . متعادل نمودن بودجه از سوی بسیاری از رای دهندگان در نظر گرفته می شود .

حقیقت : حقیقت این است که رامنی ذکر نکرده که چه مقدار از بودجه را متعادل خواهد کرد و حقایق کمی وجود دارد که قانون گذاران کنگره از کاهش عظیم مخارج دولتی که مورد نیاز تعدیل بودجه دولت فدرال است حمایت کنند .

طرح بودجه ” پل رایان ” که با همکاری جمهوری خواهان کنگره ارئه شده است ، تا سال ۲۰۴۰ میلادی هیچ تعادلی در بودجه را در نظر نگرفته است . این مسئله به این دلیل است که جمهوری خواهان کنگره و پل رایان از افزایش مالیات و کاهش مزایای بهداشتی خودداری کرده اند .

جمع بندی

همانطور که در این تحلیل و در تحلیل پیشین که در مورد مناظره ” پل رایان ” و ” جو بایدن ” مشاهده شد ، کاندیدا های جمهوری خواهان تناقض بیشتری در گفتار خود داشتند و در بسیاری از موارد نیز سیاست های تند و خصمانه ای به خصوص علیه چین می گیرند . البته جمهوری خواهان همواره به این معروف بوده اند که از کاهش مخارج مشاغل در غالب کاهش مالیات حمایت کرده اند که این مسئله برای بسیاری از شرکت های امریکایی سودمند خواهد بود . به همین دلیل است که بسیاری از سرمایه داران از میت رامنی حمایت کرده اند . باید منتظر نشست و دید که ایا تناقضات میت رامنی به چشم رای دهندگان می اید یا نه ؟

گروه تحلیل گری بتا سهم

۳آبان ۹۱

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم