نگاهی به بازار فردا سه شنبه ۷ بهمن ۹۲
بازار مکاره بورس ایران
بازار سرمایه امروز با فشار شدید عرضه ها کار خود را آغاز کرد. شرایطی که با توجه به ناامیدی و نگرانی به وجود آمده چندان دور از انتظار هم نبود. یکی از نکات مهم و البته قابل تامل امروز رنج های منفی در سهم هایی بود که کوچکترین رشدی از خود نشان می دادند، همچنین برخی افراد سعی داشتن با دامن زدن به شایعات و جو منفی بازار موجب افت هر چه بیشتر سهم ها شوند؛ اما خوشبختانه دقایق پایانی، در اوج ناامیدی بسیاری از سهام داران ورق برگشت و بسیاری از صفوف فروش برچیده شدند و خرید های خوب و پرحجمی صورت گرفت که اغلب آن ها در مثبت های فردا بودند. اتفاقی که بازار سرمایه را نسبت به معاملات فردا امیدوار کرده است.
یکی از عوامل جان گرفتن دوباره بازار علاوه بر عزم جدی برخی افراد برای حمایت از سهم ها، انتشار صحبت های صالح آبادی بود، در نیم ساعت پایانی قدرت تقاضاها بر فشار سنگین فروش چربش یافت تا شاید بتوانیم ساعات پایانی بازار امروز را نقطه عطفی برای پایان یافتن بحرانی بدانیم که از دو هفته گذشته آغاز گشته است.
علی رغم اینکه مسئولان بازار سرمایه همواره افت قیمت ها را طبیعی تلقی کرده و سرمایه گذاران را به نگاه بلند مدت تشویق می کنند اما ضرر بیش از ۵۰ درصدی بسیاری از سرمایهگذاران آن ها را بسیار نگران به نحوی که شاهد خروج پی در پی بسیاری از سهام داران از بورس هستیم. امیدواریم اخبار امیدوارکننده و مثبت تداوم پیدا کند تا بالاخره پس از دو هفته بحران آب راحتی از گلوی بازار پایین برود. هر چند که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خروج نقدینگی از بازار سهام را قبول ندارد و می گوید: نقدینگی از بورس خارج نشده و پشت همین بازار پارک شده است!
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس امروز اعلام کرد که نرخ خوراک پتروشیمیها عصر امروز یا صبح فردا تعیین میشود. این خبر بسیار مهمی برای بازار است. امیدواریم مجلس با اخذ تصمیمات صحیح موجب رونق دوباره بازار سرمایه شود.
وی با اشاره به طولانی شدن مباحث مربوط به بررسی لایحه بودجه سال ۹۳ گفت: لایحه بودجه فردا به صحن علنی مجلس نمیآید.
یک کارشناس ارشد بازار سرمایه در رابطه با نرخ خوراک پتروشیمی ها می گوید: زمانی که پتروشیمیها با گاز یک سنتی توسط دولت اداره میشدند زیانده بودند، حالا چه شده که در راستای اصل ۴۴ و پس از خصوصیسازی این شرکتها با خوراک ۳.۵ سنتی سودده شدهاند؛ نرخ واقعی خوراک پتروشیمیها باید به قیمت کشورهای منطقه باشد و ۵ برابر شدن مواد اولیه این شرکتها به دور از عدالت است.
اما خبر مهم دیگر جلسه فردا صبح است که به میزبانی عسکری مارانی برگزار می شود
۷ صبح فردا علیرضا عسکری مارانی در شرکت سرمایه گذاری ملی ایران میزبان مدیران عامل اغلب شرکت های سرمایه گذاری بزرگ بازار سهام و یا همان حقوقی ها برای فیصله دادن روند منفی معاملات سهام خواهد بود.
کارشناسان افت شاخص در روزهای اخیر اتفاقی نادر ارزیابی می کنند و عامل آن را احساس بدی می دانند که دولت و مجلس با سیاست هایشان به بازار سرمایه منتقل می کند و نتیجه این اتفاق افزایش ریسک سیستماتیک در این بازار است، در حالی که قوه مجریه و مقننه در کنار هم باید خطمشی جذب سرمایه در بورس را تدوین کنند.
عسکری مارانی در این رابطه می گوید سیاستهای کنونی دولت سرمایهگریز است و موجب میشود سرمایه مردم به سمت بازارهای تورمزا برود.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه یادآور شد: سرمایههای مردم در پی اظهارنظرهای مسوولان در مورد رونق بورس، وارد بازار سرمایه شد و چون بستر بازار برای تقاضای زیاد کامل نشده بود، حرکت شاخص شتابان شد.
وی در ادامه پایین بودن پی به ای بورس کشور نسبت به کشورهای منطقه را از جمله مزیتهای بورس ایران برشمرد و گفت: اگر دولت بجای تفکر به بازار پول به بازار سرمایه فکر و از آن حمایت میکرد، بورس کشور جای رشد بیشتری داشت.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره دوباره با اصل ۴۰ قانون اساسی گفت: هر پول اضافی که دولت از شرکتها بگیرد خلاف قانون اساسی است و شفافیت تنها برای شرکتها نیست؛ بلکه تصمیات دولت و مجلس نیز باید با شفافیت گرفته شود.
وی همچنین با انتقاد از عرضههای خصوصیسازی در بورس به عنوان یکی دیگر از عوامل از بین رفتن اعتماد سرمایه گذاران و فرار پول از بازار سرمایه گفت: سازمان خصوصی سازی با عرضههای بیرویه خود، یکی از عوامل افت شاخص بورس است.
عسگری مارانی افزود: سازمان خصوصی سازی با ملاک قرار دادن صف خرید شرکتها از جمله بانکیها و خودروییها اقدام به عرضههای بیرویه در یکی دو ماه گذشته کرده است؛ در حالی که این سازمان در طول سال توجهی به بورس و بازار سرمایه نداشت.
وی با اشاره به این که فروش سهام در دنیا اصول و قواعدی دارد تصریح کرد: خصوصیسازی باید قبل از عرضههای خود در بورس، اطلاعرسانی کند و منافع سرمایهگذاران را نیز درنظر بگیرد اما این سازمان تنها به فروش سهام و منافع خود فکر میکند.
مدیرعامل سرمایهگذاری ملی ایران در پایان گفت: اگر مدیران بورسی و دولت دقت نکنند، با سیاستهای اشتباه باعث میشوند پول و سرمایه مردم به سمت بازارهای تورمزا برود.
امروز همچنین صالح آبادی در پاسخ به سوالی درباره شایعه تغییرات مدیریتی در سازمان بورس گفته است: شایعات بی اساس یکی از دلایل وضعیت کنونی بازار است. وی همچنین از عرضه های اولیه پیش روی بورس و فرابورس خبر داده و گفت: فولاد ارفع، پالایشگاه نفت کرمانشاه، برق عسلویه، گروه سرمایه گذاری مسکن، نفت سپاهان، هلدینگ سیمانی بانک ملی و فولاد هزمزگان هم از جمله عرضه های اولیه پیش روی بازار تا پایان سال هستند.
صالح آبادی تصریح کرد: در خصوص وضعیت فعلی بازار سرمایه خوشبختانه با هماهنگیهای لازم مقرر شده است که سازمان خصوصیسازی که عرضهکنندهی سهام دولت است حتما عرضههای آینده خود را با هماهنگیهای بورس و فرابورس انجام دهد تا بازار دچار مشکل نشود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: همچنین حقوقیهای معتبر در بازار سرمایه نیز عرضهی خاصی نخواهند داشت و تنها طرف تقاضا را تقویت میکنیم.
یکی دیگر از اخبار مهم امروز در حوزه مسائل سیاسی انتشار زمان و مکان برگزاری دور بعد مذاکرات ایران با ۵+۱ بود. امروز اعلام شد که دور بعدی این مذاکرات در نیویورک برگزار میشود. دور دوم مذاکرات ایران با این ۶ کشور قرار است اواخر بهمنماه با حضور کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و معاونان سیاسی شش کشور برگزار شود.رآکتور آب سنگین اراک یکی از موضوعات اساسی در مذاکرات گام نهایی ایران و ۱+۵ در نیویورک خواهد بود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از برداشته شدن تحریمهای دریانوردی در بخشهای مختلف و فراهم شدن شرایط مناسب برای تردد کشتیهای بیشتر در پی تفاهم نامه اخیر ژنو و اجرایی شدن آن خبر داد.
دبیر انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات فنی مهندسی اظهار کرد: : با توجه به اینکه براساس توافق ژنو صادرات محصولات پتروشیمی از حالت تعلیق درآمد، به طور حتم در ماه های آینده شاهد افزایش حجم صادرات این کالاها خواهیم بود و اگر بتوان صادرات محصولات پتروشیمی را به صورت منسجم از طریق تالار صادراتی بورس کالا انجام داد، قیمتها به صورت واقعی و در رقابت شفاف و سالم خریداران صورت می گیرد که این کار هم به سود شرکتهای داخلی بوده و هم در جهت منافع ملی کشورمان است.
پتروشیمی ها :
در گروه پتروشیمی امروز نام ۱۴ شرکت از لیست تحریم های امریکا حذف شد. اسامی ۱۴ شرکت به شرح زیر است:
۱.شرکت پتروشیمی بندر امام ۲.شرکت پتروشیمی بوعلی سینا ۳.شرکت پتروشیمی مبین ۴.شرکت پتروشیمی نوری ۵.شرکت پتروشیمی پارس ۶.شرکت پتروشیمی شهید تندگویان ۷.شرکت پتروشیمی شازند ۸.شرکت پتروشیمی تبریز ۹.شرکت پتروشیمی جم ۱۰.شرکت پتروشیمی قائد بصیر ۱۱.شرکت پتروشیمی مرجان ۱۲.شرکت پتروشیمی پولی نار ۱۳.شرکت پتروشیمی صدف عسلویه ۱۴.آریا ساسول
در این گروه شازند در قیمت های فعلی یکی از کم ریسک ترین و مناسب ترین سهم ها است. با توجه به این که مساله نرخ خوراک تاثیری بر این پتروشیمی ندارد می تواند در صورت بازگشت بازار شرایط بسیار خوبی را تجربه کند.
تاپیکو در ۵۰۰ تومان شاهد حمایت خوبی بود. این سهم با توجه به افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس و عرضه پتروشیمی غدیر می تواند شرایط خوبی را تجربه کند. از طرفی انتشار اوراق تبعی باعث از بین رفتن ریسک تاپیکو در این قیمت ها شده اند.
به نظر می رسد پتروشیمی شیراز در سطوح قیمتی ۱.۱۰۰ تومانی به تعادل برسد. پتروشیمی شیرازی که با پتانسیل افتتاح خط تولید اوره و امونیاک سوم خود می تواند سود سال آتی را متحول کند. این سهم در صورت برگشت تا ۱۲۰۰ تومان رشد خواهد کرد.
کرمانشا نیز در اواخر وقت در مثبت های فردا معامله می شد. باید دید که آیا این سهم می تواند تا ۹۸۰ صعود کند یا خیر.
پارسان امروز هم مانند روزهای قبل در بازار منفی عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشت. این سهم با توجه به معامله بلوکی پتروشیمی پارس وضعیت خوبی را تجربه خواهد کرد.در نماد فارس خبرهای خوبی که در راه است با تعدیل خوبی که منتشر نموده دست به دست هم خواهند داد و وضعیت خوبی را برای این پتروشیمی رقم خواهند زد. باید توجه داشت فارس با دید کوتاه مدت بازده چندانی شاید نداشته باشد و خریداران باید حتما دید بلند مدت تری داشته باشند
فردا خراسان هم که با توجه به افزایش قیمت جهانی اوره در شرایط خوبی قرار گرفته و اواخر بازار امروز هم در قیمت های مثبت فردا معامله می شد، مورد توجه خواهد بود. شاید شاهد صف خرید خارک و شفن هم باشیم.
در این گروه افزایش ۳۰۰درصدی پاکسان او را به صدر آورد. پاکسان و گلتاش هم برای نگهداری سهم های خوبی هستند.
گروه بانکها
در گروه بانکی امروز وبملت به سطوح قیمتی زیر ۲۶۰ تومان رسید. این بانک فردا برای بازگشت به سطوح ۲۶۰ تومان تلاش خواهد کرد و پس از آن در صورت مساعد بودن وضعیت بازار به ۲۸۰ تومان خواهد رسید. این سهم ۲۶ بهمن راهی افزایش سرمایه ۲۱ درصدی از اندوخته می شود. به نظر اوراق تبعی بانک ملت به این زودی ها منتشر نخواهد شد و این سهم بعد از افزایش سرمایه شاید اوراق تبعی منتشر کند
وبصادر هم که دیروز حمایت مستحکم ۱۱۰ تومانی را از دست داد امروز به قیمت ۱۰۴ تومان رسید! این قیمت ها برای بانک صادرات بسیار ارزان است و خرید در این قیمت ها واقعا هیچ ریسکی ندارد. البته این سهم گرفتار عرضه های بسیار شدید شده است. ۱۰۰ تومان اخرین خونه حمایتی سهم است
بانک دی در ۱۷۶ تومان حمایت خوبی دارد به نظر در این محدوده حمایت های بیشتری را در مورد بانک دی شاهد باشیم هر چند گزارش بانک دی خیلی مشکوک است و به نظر سود فعلی بانک دی با اگر و اماهای زیادی روبرو است شخصا معتقدم اگر بانک ملت و یا تجارت با سود های منطقی وجود دارند تمرکز روی دیگر بانک ها دلیل خاصی ندارد در گروه بانکی پاسارگارد نیز این روزها خیلی محکم حرکت می کند سهمی که با پوشش عالی خود در ۹ ماهه نشان داد براحتی در سال ۹۳ می تواند به سود بالای ۶۰ تومان دست یابد لذا توجه بازار به پاسارگارد بی دلیل نمی باشد
بانک پارسیان نیز هر روز تحت تاثیر شایعات معتبر و غیر معتبر قطعی شدن معامله بلوکی اش می باشد واقعا این معامله قبل از افزایش سرمایه ۱۲ بهمن ماه نهایی و اعلام می شود جای بررسی دارد
ونوین نیر فعلا گزارش ۹ ماهه خود را اعلام نکرده است خیلی ها منتظر گزارش این سهم هستند هر چند بعید است گزارش خاصی از این سهم داشته باشیم محدوده ۲۹۰ حمایت اصلی ونوین می باشد
تجارت سال آینده شرایط خوبی را شاهد خواهد بود. افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی و شناسایی سود حاصل از سرمایه گذاری ها خبر های خوب پیش روی این سهم هستند. طبق وعده های مدیر عامل این بانک اول اسفند زمان برگذاری مجمع افزایش سرمایه این سهم می باشد
گروه دارو
در گروه دارویی تیپیکو در اواخر وقت مثبت شد. این سهم یکی از گزینه های خوب گروه دارویی برای خرید است. که با دید بلند مدت می تواند جذابیت بیشتری داشته باشد سهم عمده تیپیکو وپخش می باشد که این روزها صف فروش می باشد یقینا وقتی زیر مجموعه های تیپیکو صف می باشند دلیلی برای رشد این سهم باقی نمی ماند
دیگر گزینه خوب این گروه درازک است که امروز شاهد معاملات پرحجمی در آن بودیم.
دامین که بخاطر گزارش بسیار خوب، تعدیل مثبت و بازگذاشتن جای تعدیل بیشتر صف خرید شده بود می تواند تا سطوح قیمتی ۱۴۰۰-۱۵۰۰ تومانی رشد کند.
صف فروش البرز هم جمع شد شاید این سهم بتواند تا ۱۴۰۰ تومان بازگردد. داروپخش هم با انتشار گزارش خوب فردا می تواند مورد توجه بازار واقع شود.
گروه پالایشی
در پالایشگاهی ها پالایش نفت کرمانشاه سود خود را در ۵۸۷۳ ریال پیش بینی کرده است که در ۹ ماهه نیز ۳۵۳۴ ریال پوشش داده است. خیلی ها منتظر عرضه این پالایشگاه می باشند به اعتقاد عده ای گروه پالایشی با عرضه کرمانشاه می تواند بار دیگر مورد توجه باشد امروز نیز اخباری از انتشار اوراق تبعی پالایش شیراز و تبریز بودیم اگر این امر نیز محقق شود جو گروه پالایشی خیلی بهتر خواهد شد
در این گروه شپنا مثبت بود ، همچنان شراز و شبریز با قیمت های پایانی مثبت به معاملات خود پایان دادند. شاید اگر فردا وضعیت بازار بهتر باشد این سهم ها مورد توجه بیشتری واقع شوند. شپنا قابلیت بازگشت تا ۲۸۰۰ را دارا است.
هر چند در مورد گروه پالایشی باید به گزارش های ۹ ماهه نیز توجه داشت فعلا شبندر گزارشی نداده است شپنا که رسما اعلام کرده است فعلا نمی تواند پیش بینی ۹ ماهه بدهد شراز نیز که خیلی ها نسبت به ان مشکوک هستند و تا گزارش مناسبی از شراز شاهد نباشیم نمی توان امید به رشد چنداین در این نماد بود به نظر بهتر است ابتدا منتظر گزارش های ۹ ماهه باشیم وو سپس با اطمینان از عدم ریسک گزارش های اتی در ورود به این گروه تجدید نظر کرد
گروه ساختمان
گروه ساختمان این روزها اینه دق خیلی از سهامداران می باشد سهامدارانی که در عرض دو هفته خوشبخت و سپس گرفتار شدند بهر عنوان تب تند رشد ساختمانی ها باعث شد خیلی ها بدون هرگونه ترسی در فروش این سهم ها درنگ نکنند خیلی از سهم های ساختمانی واقعا اصلاح بالایی داشته اند و ریزش بیشتر این نمادها واقعا منطقی نیست
در نمادهای ساختمانی امروز ثغرب و وآذر از صف فروش به صف خرید رسیدند که وآذر موفق به حفظ صف خرید شد و ثغرب در قیمت های مثبت معاملاتش را پایان داد. ثشرق هم دیگر سهم این گروه است که اواخر وقت امروز در مثبت های فردا معامله می شد.
وساخت نیز این روزها صفش جمع نمی شود به نظر سهامداران عمده قصد دارند سهم را در یک جو مثبت تری جمع کنند سهمی که با تبیلغات و شایعات بسیاری رشد داشت این روزها کسی از ش حمایت نمی کند وساخت به جز ۳۲ درصد بانک اقتصاد نوین دارایی خاصی ندارد اگر ارزش این ۳۲ درصد بانک اقتصاد نوین را حساب کنیم و ۶۰ درصد ان را ناو سهم حساب کنیم محدوده حمایتی سهم بهتر بدست می اید
وساخت نیز همانند ثنوسا منتظر گزارش بانک اقتصاد نوین است بهر عنوان گزارش مناسبی از ونوین می تواند شرایط این دوسهم را تحت تاثیر قرار دهد و باعث برگشت سریعتر انها شود
گروه خودرویی
در گروه خودرویی سایپا که با فروش دارایی های خود از پتانسیل کاهش زیان برخوردار است در قیمت های ۲۰۰ تومانی با حمایت خوبی که صورت گرفت شاهد جمع آوری صف فروشش بودیم. این سهم قابلیت بازگشت را دارد. هر چند الگوی سرو شانه کاملا در سهم نمایان است هدف این الگو ریزشی محدوده ۱۹۰ تومان نهایت می باشد لذا منفی های فردا و یا پس فردا اخرین منفی های این سهم خواهد بود سایپا در گروه خودرویی بر خلاف دیگر نمادها واقعا رشد کمی داشته است اگر حمایت های حقوقی که از ایران خودرو صورت می گرفت روی سایپا هم بود یقینا نباید قیمت سایپا کمتر از ایران خودرو بود در تاریخ سال های گذشته هیچ گاه بین قیمت سایپا و ایران خودرو اینقدر فاصله وجود نداشته است
خودرو و خگستر هم امروز حمایت خوبی شدند. جمع شدن صف فروش این سهم ها و معاملات در قیمت های بالاتر از منفی یک درصد تابلو امیدها را به بازگشت این نمادها زنده کرد.در مورد این دو سهم ینز بحث معامله بانک پارسیان خیلی مهم است خصوصا خگستر که باید به ان دقت داشت فروش مستقیم بانک پارسیان می تواند سود ۵۰۰ تومانی را برای خگستر رقم بزند و این سهم با این سود براحتی می تواند رشد بالای ۱۰۰۰ تومان نیز داشته باشد ولی اگر معامله نیز نهایی نشود خگستر ریزش بیشتری را یقینا شاهد خواهد بود سرعت رشد و اصلاح خگستر یقینا خیلی بیشتر از هر سهم دیگری خواهد بود کف خگستر نیز اگر معامله بلوکی نهایی نشود شاید ۳۷۰ تومان باشد
همچنان معتقدیم خودرو، ورنا و خبهمن کم ریسک ترین های این گروه هستند. البته در نماد خبهمن حتی برخی سهام داران خودی نیز اقدام به خرید نمی کنند، حقوقی هم امروز چندان فعال ظاهر نشد.
در مورد قطعه سازان به نظر فروش این نمادها منطقی ترین اقدام باشد خاذین خصوصا جای اصلاح بیشتری دارد خمهر ختوقا خشرق و دیگر نمادهایی که در این مدت رشد شدیدی داشته اند یقینا از لحاظ تکنیکالی جای اصلاح بیش از ۳۰ الی ۴۰ درصدی را دارند لذا کسانی که در سود خوبی هستند فروش این نمادها حتی با ضرر های اندک اقدام بدی نخواهد بود صف خاذین این روزها جمع می شود و هنوز فروشندگان فرصت فروش خوبی دارند
مخابرات
از دیگر سهم هایی که امروز حمایت شدند و امید به بازگشت در آن ها زنده شد اخابر بود. به نظر می رسد این سهم برای بازگشت به سطوح قیمتی بالای ۳۰۰ تومان آماده می شود. مخابرات امروز با خبر مدیر عاملش روبرو بود
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، از تحقق سود ۵۱۵ ریالی به ازای هر سهم این شرکت در پایان سال مالی جاری خبر داد. مهندس “مظفر پوررنجبر” در خصوص ارائهی گزارش مالی ۹ ماههی نخست ۹۲ شرکت مخابرات ایران و پیش بینی برای رقم ارائهی سود به ازای هر سهم مخابرات در پایان سال مالی جاری، گفت: مطمئن باشید سود پیش بینی شدهی شرکت مخابرات در پایان سال محقق خواهد شد.وی خاطرنشان کرد: برنامهی شرکت مخابرات ایران این است که به ازای هر سهم سود ۵۱۵ ریالی را محقق نماید. مخابرات با سود ۵۲ تومانی و تقسیم ۵۰ تومانی این روزها پی به ای ۵ بعد از مجمع سالیانه دارد محدوده ۲۷۰ قوی ترین حمایت مخابرات می باشد که با قیمتهای فعلی فاصله چندانی ندارد خبر مهم دیگر در رابطه با مخابرات پیشنهاداتی در مورد عرضه اوراق تبعی می باشد اگر اوراق تبعی مخابرات نی زمنتشر شود ریسک مخابرات با قیمتهای فعلی بسیار کاهش خواهد یافت خرید ولساپا نیز در منفی های فردا می تواند گزینه خوبی باشد.
بترانس سود هر سهم خود برای سال ۹۲ را با ۷% تعدیل منفی مبلغ ۴۲۸ ریال پیش بینی کرده است. پوشش شرکت در ۹ ماهه نخست سال جاری ۳۴% بوده. بترانس دلیل تعدیل منفی را کاهش مبلغ فروش سال مالی ۹۲ مربوط به عدم کسب مجوز حمل ترانس های پاکستان توسط شرکت صانیر عنوان کرده است.
اکثر نمادها اصلاح های جانانه ای داشته اند درست است که دلیلی جز نوسان ذاتی از بازار است دیده نمی شود ولی این اصلاح نبود و باید عرض کرد سقوط ازاد بود و این اصلاح باعث شد خیلی ها از بورس بروند و خروج سرمایه ها بدون هر شکی رخ داده است و ما چه بخواهیم اعتراف کنیم و نکنیم باعث شدیدم مردم عطای این بازار را به لقایش ببخشند حتی در بازار دلار ما به این نحو مردم را بدبخت نکرده بودیم که در بورس شاهد سوزاندن سرمایه مردم بودیم
بازار دلار در یک بازه یک ساله با ریزش روبرو بود و هر فردی در هر قیمتی می خواست توان خروج از بازار دلار را داشت بازار سکه نیز به همین نحو بود ولی مردمی که با هزاران تبلیغ وارد بورس شدند در عرض ۲ هفته سهم هایش را با ۷۰ الی ۸۰ درصد ضرر فروختند وساخت ثباغ اس پ ممسنی زنجان وکادو توریل وتوکا و خیلی از نمادهای دیگر ضربات بسیار بدتری از دلار و ارز به مردم زدند و این داغ همیشه بر دل مردم خواهند ماند که بازار مکاره تری از بازار بورس وجود ندارد و ما بورسی ها هم باید اعتراف کنیم از هر بازاری ظالم تر و فریبنده تر هستیم
شفاف عرض کنم هنوز هیچ اتفاقی در بازار رخ نداده است الان خود سایت بتاسهم الان ۲ هفته است می گوید ریزش باید تمام شود و این ریزش منطقی نیست ولی کاربران محترم دقت کنند هنوز ممکن است بازار یکی دو روز دیگری اصلاح داشته باشد خیلی از شرکتها ادعای انتشار اوراق تبعی داشتند اما زیرش زدند و یا بعضی شرکتها هنوز تصمیم جدی ای نگرفته اند لذا هنوز بهتر است در خرید بی پروا وارد گود نشویم حمایت شاخص محدوده ۷۹ هزار واحد است که هنوز ۲۰۰۰ واحد فاصله داریم بهتر است این روزها خرید هایمان را تدریجی انجام دهیم
ولی نکته ای که باید بهش اشاره داشت این است که گزارش های سال ۹۳ به مرور اعلام خواهند شد و به نظر اش دهن سوزی نخواهند بود بهتر است مواظب این روزها باشید
مطلب دیگر انتظار خود را از بازار منطقی کنید حتی بازار برگشت داشته باشد من بعید می دانم سرعت رشد بازار خیلی سریع باشد تا گزارش های ۹۳ روی کدال قرار نگیرند نباید به پی به ای های فعلی توجه داشت شیران یک زمانی پی به ای اش ۵ بود ولی وقتی گزارش سال ۹۳ اش امد سود ۸۰۰ تومانی به یکباره ۵۰۰ تومان شد همین موضوع سود سال ۹۳ شیران و واتی دقیقا در سایر نمادها نیز تکرار خواهد شد
فروش در شرایط فعلی اصلا و ابدا دیگر اقدام درستی نیست اگر خارج نشدیم الان در این قیمتها دیگر فروش و خروج از بازار منطقی نیست ولی در خرید نیز هنوز باید دقت کرد شاید کمی در محدوده ۲۲ بهمن ما شاهد شاخص سازی باشیم ولی این رشد پشتوانه بنیادی قویی ندارد وباید به انتهای ماه از همین الان دقت بیشتری داشت لذا بهتر است باز این روزها تدریجی و در منفی ها خرید کنیم
دوشنبه ۷ بهمن ۹۲