نگاهی به بازار های جهانی

نگاهی به بازار های جهانی

نوید خاندوزی
آبان ۴, ۱۳۸۹
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

نگاهی به  بازار های جهانی

مس

برای افزایش قیمت مس پایانی وجود ندارد .

نقش چین در بازگشت بازار مس نمی تواند اغراق امیز باشد . مصرف جهانی مس از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ به میزان ۱۵ درصد رشد کرده است . اما اگر چین را از این معادله مصرف حذف کنیم ، به این مساله بر می خوریم که در همین دوره و بدون لحاظ کردن چین در طرف مصرف کنندگان ، ما با کاهش ۱۴ درصدی در مصرف مواجه بوده ایم . ضمنا کشورهای برزیل ، هند و روسیه نیز در دوره مذکور ، رشد مصرف ۱۵ درصدی را تجربه نموده اند .

چین و اقتصادهای نوظهور دیگر به مس نیاز دارند تا مس مهمترین فلز برای صنعتی کردن جامعه شان می باشد . میزان میانگین مصرف هر خانواده چینی از مصرف مس به ترتیب زیر است : ۴۳۹ پوند را برای ساختمان سازی ، ۵۲ پوند را برای دستگاه های تهویه هوا ، و حدود ۵ پوند را برای یخچال خود استفاده می کنند . میزان میانگین مصرف خودرو سازها ، بیش از ۵۰ پوند مس می باشد و صنعت اتوموبیل چین نیز در حال منفجر شدن است .

برای رسیدن به تقاضای مس در حال افزایش ، چین به منابع جدید خارج از مرزهای خود می نگرد . انتظار می رود که میزان واردات مس چین ، قدرتمند باقی بماند ، به طوریکه برخی تحلیلگران می گویند : چین در اینده یگانه دیکته کننده قیمتهای مس خواهد بود .

خیزش سال گذشته واردات چین ، بازار مس را با اندکی کسری عرضه مواجه ساخت ، و تقاضای کشورهای پیشرفته نیز شروع به بالا رفتن کرد . شرکت مورگان استنلی گزارش داد که میزان مصرف ایالات متحده در سال ۲۰۱۰ در مقایسه با سال گذشته ان ، به میزان ۵ درصد رشد کرد و مصرف اروپا نیز به میزان ۱۲ درصد رشد نمود ، در حالیکه مصرف ژاپن هم ۳۷ درصد افزایش یافت .

مورگان استنلی پیش بینی نمود که برایند این افزایش تقاضا و عرضه ضعیف ، به این نتیجه می انجامد که بازار مس جهانی به سمت کمبود و کسری پیش رود و تا سال ۲۰۱۳ نیز به همین وضع بماند .

این یعنی که ما نباید برای افزایش قیمت جهانی فلز مس ، پایانی قائل باشیم .    

.پیش بینی می شود که بازار مس در سال ۲۰۱۱ به سمت کسری برود .

شرکت استرالیایی ار سی ار در روز دو شنبه گذشته اعلام نمود که بازار مسی که انتظار می رود در پایان سال جاری ، با مازاد اندکی مواجه گردد ، در سال ۲۰۱۱ ، به سمت یک کسری ۴۰۰ هزار تنی رهنمون خواهد شد .

تقاضای کنونی منعکس کننده افزایش ناگهانی تقاضای چین می باشد ، همچنین در سمت عرضه ، کماکان بازار سفت و منقبضی وجود دارد .

تقاضای مس جهانی در سال ۲۰۰۹ ، ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود . پیش بینی می شود که امسال ، تقاضا به ۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تن برسد و در سال ۲۰۱۱ ، با چهارو نیم درصد افزایش ، به رقم ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برسد .

این شرکت عنوان نمود که پیش بینی می شود رشد تقاضای سالیانه مس در رنج ۳ تا ۵ درصدی باشد که افزایش تقاضای سالیانه ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار تنی را به همراه می اورد .

شرکت معظم ریو تینتو نیز اعلام نمود که پیش بینی می شود انقباض بازار مس تا سال ۲۰۲۰ به طول انجامد . 

شرکت ار سی ار در ادامه توضیحات خود اعلام نمود که انتظار می رود ۳۶ درصد از مصرف مس جهانی ، متعلق به چین باشد ، در حالیکه مصرف مس امریکای شمالی به ۱۰ درصد خواهد رسید .

جان ویلسون ، مدیر عامل شرکت ار سی ار می گوید : چشم انداز مثبت قیمت مس با تقاضایی که از جانب اقتصادهای قدرتمند نظیر چین می اید ،‌حمایت می شود و به میزان عرضه جهانی فشار می اورد . متفاوت از دوره بحران جهانی ، این موضوع عمده ای در بازار مس از اواخر سال ۲۰۰۰ بوده است و محتملا این موضوع در این دهه نیز ادامه پیدا می کند .

اقای ویلسون در ادامه گفت که انتظار دارد که قیمتها در این سطوح و حتی بالاتر از این سطوح ، برای چندین سال اینده ، قدرتمند باقی بماند .  وی گفت که قیمت مس نسبت به ۱۲ ماه گذشته خود ، ۳۴ درصد بالاتر است .

 

میزان واردات مس تصفیه شده چین در ماه سپتامبر برای اولین بار طی سه ماه گذشته ، افت کرد .

میزان واردات مس چین در ماه سپتامبر برای اولین بار طی سه ماه گذشته ، به دلیل قیمتهای پائین تر داخلی ، کاهش یافت .  

میزان مجموع محموله های  وارداتی طی ماه گذشته به ۲۴۱ هزار تن رسید که نه و نیم درصد کمتر از ماه اگوست و چهارده و نیم درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل است .

یک تحلیلگر چینی می گوید : افزایش قیمتهای بازار لندن در چند ماه گذشته ، بیشتر از افزایش بازار شانگهای بوده است و بنابراین واردات مس به چین سوداور نبوده است . از دیگر دلایل کاهش واردات ، می توان به بالا بودن تولید مس داخلی نیز اشاره کرد .

یک تحلیلگر چینی دیگر می گوید : فرصتهای اربیتراژی که به واسطه تفاوت قیمتها پیش می اید ، از واردات مس حمایت نمی کند و این دلیل کاهش واردات است .  

میزان تولید مس چین در ماه سپتامبر ، برای اولین بار طی سه ماه گذشته به میزان ۲ درصد افزایش یافت و به ۴۰۵ هزار تن رسید . قیمت مس برای تحویل سه ماهه در بازار فلزات لندن به اندازه ۴۰ درصد طی سال جاری افزایش یافته است که کمترین قیمت مس در تاریخ ۷ ژوئن امسال به وجود امد که قیمت ۶۰۳۷ دلار بود ، این در حالی اتفاق می افتد که قیمت مس در بازار شانگهای در همین مدت ، تنها ۲۹ درصد افزایش یافته است .

میزان ذخایر مس بازار فلزات شانگهای نیز به بالاترین سطح دو ماهه خود نزدیک شده است که این میزان بالاترین سطح از ۲۷ اگوست تا کنون می باشد .

 

مس به دلیل افت ارزش دلار ، به بالاترین سطح ۲۷ ماه گذشته خود دست یافت .

ارزش دلار دیروز دوشنبه به میزان ۱ درصد افت کرد ، چرا که سفته بازان احتمال می دهند ، بانک فدرال رزرو اوراق قرضه بیشتری خریداری کند . شاخص سی ار بی که سبدی متشکل از ۱۹ کالا می باشد ، دیروز به اندازه یک و چهار دهم درصد رشد کرد و به بالاترین سطوح دو ساله خود نزدیک شد .  

یک تحلیلگر در لندن می گوید : مس و دیگر فلزات به واسطه پشتوانه ای که از ضعف دلار دارند ، محتملا به حرکت صعودی شان ادامه می دهند .

قیمت مس در روز دو شنبه با ۱۸۴ دلار افزایش به ۸۵۱۸ دلار در بازار فلزات لندن رسید . دیگر فلزات صنعتی شش گانه بازار لندن نیز دیروز افزایش ارزش داشتند .

امارهای فروش خانه های ایالات متحده

قیمت ها همچنین به واسطه امارهای فروش خانه های موجود در ایالات متحده که بزرگترین مصرف کننده مس بعد از چین می باشد ، نیز رشد کردند . این امارها بهتر از پیش بینی بازار در ماه سپتامبر ، انتشار یافتند . خرید خانه با ۱۰ درصد افزایش به حدود چهار و نیم میلیون در دوره سالانه رسید .

 

پوریاتیرگر

pouryateergar@yahoo.com

منابع :

http://www.thestreet.com/story/10889351/1/no-end-in-sight-for-rising-copper-prices.html?cm_ven=RSSFeed

http://www.miningweekly.com/article/copper-market-expected-to-move-into-deficit-in-2011-2010-10-18

http://www.businessweek.com/news/2010-10-25/china-refined-copper-imports-drop-first-month-in-three.html

http://af.reuters.com/article/metalsNews/idAFTOE69O05N20101025

http://www.bloomberg.com/news/2010-10-25/copper-rises-to-27-month-high-as-dollar-slides-on-fed-policy-speculation.html

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم