گزارش بازار سه شنبه ۱ بهمن۹۲

بهمن ۱, ۱۳۹۲

گزارش بازار سه شنبه ۱ بهمن۹۲

تلاش ناکام …

گزارش بازار – بتاسهم ۱۶:۴۵ امروز بازار سرمایه  داشت می رفت  که کم کم  در مسیر بهبود  قرار گیرد اما نشد … هر چه خبر خوب بود در دل بازار ریخته  شد حتی وضعیت مثبت  برخی نماد ها  از بازگشایی ها با تعدیل گرفته و رشد نرخ دلار بازهم  نتوانست  وضعیت را  بهبود  بخشد  .

حقیقت امر این  است که از دیروز عصر تا  به قبل بازار تلاش همه این  بود  بازار را از این  وضعیت  نجات  دهند . همه  دست  به دست هم  داده  بودند اما  دیدیم که نتیجه  چه  شد بازار فقط برای چند  ساعت مثبت بود و دوباره  فشار عرضه  امان  بازار را برید  و وضعیت  به  سمت منفی کشیده  شد .

از دیشب تا  به  امروز دیدید که چه  طور موج خبرهای مثبت  سیاسی و  اقتصادی بازار را در بر گرفته  بود اما فشار فروش امان  بازار را  بریده است .

امروز که دیگر شایعه ای از رفتن  صالح  ابادی وجود نداشت . عبده و صالح  کنار هم  بودند ، چرا  پس بازار توجهی نمی کرد . به نظر رفتار بازاز از شکل دیگری نشات می گیرد . در روز های قبل به  طور کلی بیان  کرده  بودیم و یک  باردیگر مطرح می کنیم که بستر تمام  این  ایتم ها و اتفاقات  در سود  بودن است  .

در سود  بودن باعث این  رویدادها  شده و افرادی که تجربه کافی نداشته  وارد  بازار شده اند و بازار ما را چه در ان مقطع  که  رشد بدی داشت و چه حال حاضر از تجلیل خارج  کرده اند . اتفاقاً بازار در مسیری است  که به نظر تحولات  اقتصادی مثبت  است و خبرها نمی تواند  منفی باشد . خرید حقوقی ها در بازا از همین جهت است  .

اما  برای این که  باهم  گذشته  را مرور  کنیم و چراغ  راه اینده  قرار دهیم  برمی گردیم  به سال ۹۱ ، وقتی بازار به  شدت  منفی شده  بود . هیچ  امیدی برای بهبود  بازار نبود و ریزش ها  نیز سنگین  بود .

باهم متنی را می خوانیم که روزهای ابتدایی مرداد را نشان می دهد  که  ریزش به مانند  این روزها  امان بازار ا بریده  بود :

دقت  کنید به  شباهت  ان  روز ها و این  روز ها . و دقت کنید تفاوت  این  روز ها و ان  روز ها  این  است  که  ان  روز ها  شاخص ۲۴ هزار بود و امروز ۸۴ هزار!! ان روز ها دلار ۳۷۰۰ و این  روز ها  محدوده  ۳۰۰۰، ان  روز ها  بازار فقط حمله نظامی  و تهدید و گزینه های روی میز را می شنید  و این روز ها  رفع تحریم ولی با این حال  می خوانیم با هم  سطوری را  ک بی شک مقایسه خاصی را در ذهن تداعی می کند :

بازار سرمایه یک  روز پر فشار ،سخت و طاقت  فرسا  را  تحمل کرد . روزی که در ان  بازار با  هزار امید  و آرزو آغاز کرده  بود اما  با چنین ریزشی به دره  ۲۴ هزار سقوط کرد  که  کسی فکرش را نمی کرد . اما  چرایی بازار امروز را باید این  طور تشبیه کرد  که  بازار از ترس مرگ تب کرد . بازار ترسیده  است . منتهی در این  شرایط باید حقوقی ها  دست به کار شده و این  ترس را از دل برخی سهامداران  پاک  کنند  اما وقتی انها نیز به این امر دامن می زنند  تکلیف چیست  . این  بحران  منشا بیرونی داردو  تنها  از طریق همین منشا  قابل حل است  اما  مدیران  بورسی می توانند در بسیج  عوامل و امکانات  برای جلوگیری از شدت  این  ریزش موثر باشند . سهامداری در بورس در این  شرایط دقیقاً شبیه بند بازی و  شعبده  بازی و کارهای محیرالعقولی است که تنها در سیرک ها  می بینیم  . این  جماعتی که مانده اند انصافاً دل و جرات  فراوانی دارند  که  با وجود  این  همه  ریسک در بازار فعالیت می کنند .

در مورد  دلایل رشد بازار امروز باید گفت  سهامداران  از شریاط ناامید شده  بودند . در شرایط ناامیدی همه چیز به مویی بند  است . فرق بین رسیدن و نرسیدن باریک  است اما  امان از لحظه ای که  ناگهان  خبر ناامید کننده و بدی میرسد  و این موج  ناامیدی جدی تر شده و باعث پاره  شدن  همان  بند کوچک می شود و این  می شود نتیجه کار، یعنی چیزی که  امروز دیدیم  . امروز زمزمه هایی از شدت  شرایط وخیم  اقتصادی ، سقوط ارز، وضعیت بد سوریه ، تحولات خنثی و رو به منفی مذاکرات در اخرین اظهار نظر های اشتون و از همه بد تر علم  شدن  مجدد بیرق حمله  نظامی باعث ناامیدی بازار شد و این موج  فروش را  رقم  زد که  می بینیم  .

 

دقت کردید که  چقدر فضای یاس ان  مقطع  با  مقطع  فعلی شبیه هم  بود( از نظر بورسی ) منتهی در ان مقطع  فشار و تنگناهای اقتصادی را داشتیم و حالا درست  برعکس . اما در بازار چه خبر است و چرا  این  چنین شده است  . کار از موج  شماری ها نیز گذشته است  و تقابل بین  دیدگاه هاست  وگرنه خبر خاصی که  بخواهد  بازار را منفی کندنیست  . حتی نگرانی دلار نیز امروز با  برگشت دلار به  ۲۹۳۰  برطرف شد   اما  بازار مسیر خود را می رود  او  بازهم  بی اعتماد  است . حتی صالح  ابادی  هم گفت که  قصد رفتن ندارد اما او  بازهم  فروشنده  بود .

دقت  کردید  ابتدای بحث چه گفتیم  در سود  بودن  عامل اصلی ریزش بازار شده  نه این خبرهای این چنینی .

در بازار امروز نیز همین روی داد و جو مثبت به  شدت  با  فشار عرضه ها  سرکوب شد . اما  از خود  بپرسید در زمانی که  شاخص ۲۴ هزار بود  فروشندگان جو زده  ان موقع  شبندر ۱۱۰۰ ریالی ، پارسان ۵۰۰۰ ریالی قبل از ۲ مجمع و یا  سهم های دیگر نظیر فولاد  ۱۵۰۰ ریالی را  فروختند چه خریدند؟! ملک  سکه ، طلا ، ارز ؟ سرنوشت هر یک  به کجا  کشیده  شده  . از نظر قیمتی وپی به ای نمی خواهیم بگوییم  درست  شبیه ان  مقطع است  خیر اما  چشم  انداز روشن  فروش را  غیر منطقی کرده است  و فقط برخی بر اساس جو اقدام  به  فروش می کنند .

اما چه می شود و سناریو های ما چه  باشد …

این موضوعی شخصی است  که  شما می خواهید چه کار کنید و به  طور کامل به  ریسک  شما  بستگی دارد اما  ما  بر اساس برخی تحلیل ها  مرور می کنیم  .

دونظر وجود دارد یکی خوشبینانه و دیگری بدبینانه  . نظر خوشبینانه معتقدند  است  شاخص و بازار دیگر جای افتی نداشته  و از محدوده  ۸۲۸۰۰ و ۸۳ هزار برگشت  قیمتی را  تجربه خواهد کرد . و ممکن است  افت  بعدی که در انتظار بازار باشد به دوره  اعلام  سود  سال ۹۳ بازگردد . اما بدبین ها  که عمدتاً تکنیکالیست هستند معتقدند شاخص ابتدا  به  ۸۰ هزار رسیده  و سپس پس از یک .واکنش باردیگر مسیر حرکت  به  سمت ۷۸ و ۷۷  هزار را در پیش می گیرد . از نظر انها  اتفاقات دیروزو امروز تکمیل کننده همین  پازل است که در بهترین حالت  شاخص در ۸۰  هزار متوقف شود و در بدترین حالت  جایی بین ۷۷ و ۷۸  هزار خواهد بود .

فرض کنیم  قرار است  بدبینانه  نگاه  کنیم . خوب این  یعنی در بهترین حالت  بازار دو روز دیگرو در بدترین حالت  ۷  الی۸% دیگر منفی شود . این  چیزی است که از فرایند  بازار درک می کنیم  . البته  منفی ۷ الی۸% ممکن است  افت  ۱۰ تا۱۵% برخی سهم ها باشد  . حال  ما چه کنیم  .

این  نظر شخصی است و شما می توانید  هر کاری انجام  دهید  اما از دید  تحلیل سهم های بنیادی منطقی برای افت  ندارند اما  بسیار یاز شرکت ها  که در تحلیل ها نیز به ان اشاره  شد به خصوص روی سهم های کوچک  ریزش منطقی است  . اما  روی سهم های بزرگ  خیر می بینیم  که  بازار ۱۰% و برخی سهم ها ۲۰% کم  شدند اما  پارسان نسبت به دو هفته  قبل افتی نداشته و حتی کمی رشد کرده است  . شما می توانید در منفی ها  خرید کنید منته نه  با این دید  که امروز بخرید  و فردا  بفروشید ، خیر به نظر دوره نوسان گیری های این  چنینی حداقل برای ۳ ماه  به  پایان  رسیده  است  در حال حاضر باید قانع  بود و با چشمانی باز سهم خرید . این سهم  را  باید برای بازه  زمانی ۴ الی ۵ ماهه  انتخاب کرد  که احتمال  بازدهی ۴۰ تا۵۰% برای ۴ الی ۵ ماه  پیش رو  وجود دارد  . پس اگر کاری می کنید با این دید  باشد  .

در مورد  فروش بروید قیمت های مرداد سال ۹۱ را نگاه  کنید اگر فروشندگان در ان  مقطع از فروش سهم خود  سود کردند  قطعاً فروش فعلی نیز منطقی  خواهد بود . بازهم تاکید می کنیم  منظور ما  روی سهم های بزرگ  است  . از همین  روست  که عقیده داریم  فروش در قیمت های فعلی منطقی نیست .

بازار امروز که وضعیتش مشخص بود که از ابتدا  با کمی کندی آغاز به کار کرد  اما  رفته  رفته عرضه ها  زیاد شد . با توجه  به  قیمت های پایانی به نظر میرسد فردا نیز فشار فروش در بازر زیاد باشد  . البته نه  انقدر که  شدت  ریزش جدی باشد  .

امروز هم  گفتیم  بازار شبیه  یک  فرد  بی حال و بی جان  است که نیمه خواب بوده به نظر با  موج خبرهای فعلی فقط یک  شوک از نرخ خوراک و یا خبرهای دیگر می تواند  بازار را از فاز رکود  فعلی خارج  کند .

و اما با این مقدمه که  سر شما  را درد اوردیم  به  سراغ حاشیه ها می رویم …

در مورد  تحریم ها خبر ها  مثبت  بود . مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد، دور جدید مذاکرات با ایران در چند هفته آینده آغاز شود. اما  مهم تین خبر به  لغو تحریم ها  بازمیگشت . خبرگزاریها دیروز در خبری فوری اعلام کردند که وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپایی در نشست مشترک خود در بروکسل، لغو بخشی از تحریم ها اعمال شده علیه ایران را براساس اجرای مفاد طرح اقدام مشترک اعلام کردند.

شورای وزیران اتحادیه اروپا اصلاحیه‌ای بر قانون تحریم‌ها علیه ایران تصویب کرد که این اصلاحیه بر اساس توافق‌ ژنو بوده است. در پی تصویب این اصلاحیه مواد آن بلافاصله در روزنامه رسمی اتحادیه اروپا چاپ و برای کشورهای عضو لازم‌الاجرا می‌شود.

ممنوعیت بیمه محموله های نفتی به ایران و حمل نفت به ایران تعلیق می شوند.،  پوشش ها فقط مربوط به نفت خام است و نه دیگر محصولات پتروشیمی. کشورهای ثالث هم می توانند نفت ایران را حمل کنند و آن را بیمه کنند.  اجاره کشتی برای حمل نفت ایران را هم شامل می شود. لغو ممنوعیت خرید و فروش و حمل محصولات پتروشیمی ایران. کلیه سرویس های مربوط به محصولات پتروشیمی از قبیل فاینانس آنها، کمک مالی و بیمه و بیمه مجدد برای کشورهای ثالث هم می شود. لغو تحریم ها شامل شرکت هایی هم می شود که با وزارت نفت ایران کار می کنند هر چند که این وزارت خانه خودش هنوز در تحریم است. حمل و نقل این محصولات از تحریم خارج شده اما این حمل و نقل نمی تواند از طریق شرکت هایی که تحت تحریم اتحادیه اروپا هستند صورت گیرد.

امروز یک  خبر مهم دیگر را نیز داشتیم  که همزمان با تعلیق برخی تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا علیه ایران در روز گذشته، این شرکت ارائه پوشش بیمه‌ای معمول خود به نفتکش‌های حمل‌کننده نفت ایران را از سر گرفت.

نمی دانیم  دیگر خبر ازاین  مهم تر چه می خواهد  باشد …

اما ژنو ۲ کمی ذهن  بازار را در گیر کرد  . ابتدا ایران دعوت  شد و سپس دعوت پس گرفته  شد اما به نظر رایزنی هایی برای حضور غیر رسمی ایران  صورت  گیرد .

اما در کنار این خبرها  زمزمه هایی از یک  دیدار مهم  به  گوش میرسید . رییس جمهوری پیش از ظهر فردا چهارشنبه برای شرکت در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد که بزرگترین و مهمترین نشست سالیانه اقتصادی در دنیا است، عازم داووس سوییس می شود.النهار به نقل از منابع آمریکایی نوشت: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا امیدوار است که در داووس با حسن روحانی ملاقات کند.همچنین  مقامات رسمی کاخ سفید اعلام کردند که در هفته جاری جان کری وزیر خارجه آمریکا با حسن روحانی رئیس جمهور ایران دیدار می کند.  این  یعنی یک  اتفاق بسیار مثبت دیگر برای بازار .

 اما  امروز ذهن  بازار که نسبت  به دلار به هم  ریخته  بود  با رشد دلار تا ۲۹۳۵ کمی ارام  گرفت  . این  حرکت  امروز نشان  می دهد  با وجود خبرهای این چنینی بازار در دلار شاهد  افت  چشم  گیری  نخواهد شد . شک  نکنید  این  حرکت  دلار فردا در روحیه  بازار موثراست  .

اما خبرهای بورس هم مهم  است  .

در روز های قبل برخی شایعه  کرده  بودند که صالح  ابادی رفتنی است  که  امروز به  شدت  تکذیب شد .  امروز مصاحبه خواجه نصیر هم  جالب بود . خواجه ‌نصیری با بیان اینکه، همچنان برای حمایت از بازار برنامه داریم، گفت در این برنامه‌ریزی‌ها ورود نقدینگی‌های جدید و حمایت حقوقی‌ها از بازار مدنظر خواهند بود. افت‌های مقطعی جزء ذات بازار است و مدیریت سازمان بورس در جهت صیانت از سرمایه‌ها برنامه‌ریزی‌های خوبی دارد. صالح ابادی نیز به خوبی مدیریت کرده و راه اندازی صندوق‌های پروژه در حوزه‌های ساختمان نفت و پتروشیمی و اوراق رهنی در حوزه مسکن را از دیگر برنامه های سازمان بورس تا پایان سال ۹۲ اعلام کرد. این نشان  می دهد دولت همچنان  برای بورس برنامه های خاص و ویژه دارد و این حرف ها  بیشتر شایعه  است .

در تحولات  اقتصادی سخنگوی کمیسیون تلفیق لایجه بودجه ۹۳، از جلسه فوق‌العاده این کمیسیون خبر داد وگفت طبق وعده دولت تبصره هدفمندی تا پایان هفته تقدیم کمیسیون تلفیق می شود. اما  دولت هنوز بودجه  را  نفرستاده است  .

به نظر تحولات مثبت در بازار کم نیست اما بازار با ابهامات هنوز مواجه  شده است  . از نرخ  بهره  مالکانه، خوراک و … بازار را  به  گوشه  رینگ  برده و باعث شده سهامداران در خرید دو دل باشند . رونق احتمالی بازار مسکن نیز به این  شکل است که در شهرستان ها احتمال نقد کردن  برخی افراد  وجود دارد .

در بازار جهانی امروز وضعیت با  افت مجدد طلا  به  ۱۲۴۹  دلار همراه  بود و در کنار ان نفت هم  در ۹۴ قرار داشت . در فلزات  اما شاهد  کاهش اندک  قیمت در  مس بودیم که مس در ۷۳۴۳ دلار ، الومینیوم  در ۱۷۴۵، روی در ۲۰۷۴ و سرب در ۲۱۸۳  بودیم  که  کمی افت  داشته اند .

و در پایان  شاخص که  امروز به  قول تکنیکالیست ها  کندل مرد اویزان زد  و فردا نیز احتمالاً کاهشی است  .

شاخص به  ۲ ماه  قبل برگشته است . عنی به  وضعیت  ۲ ماه  قبل بازگشتیم و شرایط بسیار سخت  شده است  . امروز اگر تاپیکو، پاسارگاد  و ملت  نبودند ریزش شاخص سنگین تر می شد اما  عمده  افت  بازار امروز بر عهده  فارس بود که هر ۵% کاهش ان  ۲۵۰ واحد  شاخص را منفی می کند . البته  اخابر و مپنا نیز در این  زمینه موثر بودند .

و حالا  ببنیم در بازار چه خبر است  …

چک بانکها برگشت خورد؟

در بازار امروز بانکیها جز اولین برگشتیهای بازار بودند بانکهایی که پتانسیلهای بنیادی خوبی به خصوص چشم انداز مثبتی برای سال ۹۳ را دارند اما فشار عرضه ها باعث برگشت خوردن چک صعودی بانکیها در بازار امروز شد. باید اذعان  داشت  ملت  ۲۶۰۰  ریالی و تجارت  ۳۶۰۰  و بانک  صادرات  زیر ۱۱۰۰ ریالی قیمت های بی ریسکی هستند . در این  گروه  گزارش انصار چنگی به دل نزد اما درست  بر خلاف او  پاسارگاد گزارش خوبی داد . بدون در نظر گرفتن  سرمایه گذاری ها ۳۵۰  ریال  سود محقق کرده است  . امروز پارسیان  تا  استنه  صف خرید هم  رفته  بود اما عرضه  شد . این شرکت  یکی از سهم هایی است که حقوقی به  شدت  به  دنبال خرید سهم  است  . حالا  خبر میرسد که  بانک  پارسیان  به  سمت  افزایش سرمایه  رفته است   و این  افزایش سرمایه  ۲۰% را در تاریخ ۱۲ بهمن  اجرایی می کند  . کار کمی سخت  شده و اگر قصد فروش بلوک  را داشتند نباید این  کار را می کردند . البته  به هر حال فروش بلوک می تواند  همزمان  با این  رویداد ها  باشد  و حق تقدم  نیز واگذار شود .

امروز بانک تجارت که میرفت در سطوح قیمتی بالای ۳۸۰ تومان با صف خرید مواجه شود انقدر عرضه هایش شدت گرفت که مجددا به سطوح قیمتی ۳۷۰ تومانی بازگشت بانک تجارتی که در گروه بانکی به واسطه پتانسیل افزایش سرمایه اش مورد توجه شدید میباشد

بانک صادرات که این روزها خبر از قطعیت تعدیل مثبت عایدیش در عملکرد ۹ ماهه اش میدهند ودرقیمتهای ۱۱۰ تومانی کف خود قرار دارد امروز نوسانات مثبت را تجربه کرد شنیده میشود سهامدار حقیقی عرضه کننده در این نماد قصد فروش بلوکی خود را دارد که خبر خوبیبرای سهامداران وبصادر محسوب میشود

در نماد بانک پاسارگاد گزارش خوبی از عملکرد ۹ ماهه این بانک را شاهد بودیم اما بانک طی شفاف سازی تعدیل مثبت عایدیش را رد کرده است امری که به نظر نمیرسد چندان واقعیت داشته باشد و قطعا سود فعلی به سطوح بالای ۴۵ تومان به ازایهر سهم افزایش خواهد داشت

بلایی به نام حقوقی!

عرضه های سنگین و بی محابای حقوفیها در نمادهای خودرویی حتی درقیمتهای منفی و به اصطلاح رنج های منفی در سهام این گروه بالای جان خودروییها شده و اجازه برگشت روند معاملاتی را به نمادهای این گروه را نمیدهد خودرویهایی که بازار انتظار روند رو به رشد و متحول شدنشان را در سال ۹۳ را دارد

امروز در نماد پارس خودرو عدم کاهش زیان این شرکت و شناسایی زیان ۱۰۰ تومانی در عملکرد ۹ ماهه این سهم را به کام صف فروش سنگینی برد خپارسی که اگر قیمتهای ۲۰۰ تومانی مانع از ریزشش نشوند افت بیشتر قیمتی تا سطوح ۱۸۰ تومان هم میتواند برایش رخ دهد

اما زامیاد امد اما بدون تعدیل مثبت همین امر باعث فشار فروش بر این نماد شد زامیادی که پیش از این شایعه سود ۲۰ تومانی را پیش روی خود داشت اما زامیاد با حمایت مستحکم ۱۸۵ تومانی مواجه میباشد حمایتی که اگر عمل نکند و شکسته شود دیگر نمیتوان امیدی به زامیاد داشت

امروز هر چه تلاش شد صف فروش سایپا در استانه قیمتهای ۲۲۰ تومان جمع اوری نشد که نشد سایپایی که شاید با فروش داراییهای خود موفق به کاشه زیانش شود اما ظاهرا توفیق چندانی در رشد تولید و فروش به مانند ایرانخودرو نداشته و نهایتا امسال را نیز با زیان به سر خواهد برد .

در این گروه باید یک  شوک وارد  شود این  شوک  به نظر حقیر دو موضوع است ۱-  یا  گزارش بسیار مثبت ایران  خودرو و ۲-  فروش سهام  پارسیان و قطعی شدن  ان

نفس راحت پتروشیمی ها!

امروز پتروشیمی ها با گزارشات مثبت خود از یک طرف و رایزنی های گسترده تا مسئولان بورسی به منظور تنظیم شدن نرخ خوراک در سطوح مناسبتر نفس راحتتری کشیده و با معاملات بهتری همراه بودند. از دیروز زمزمه ای در مجلس وجود دارد که  کمیسیون  خاصی که تلفیق معیین  کرده  بود  برای نرخ خوراک نرخی کمتر از ۱۰  سنت  را  پشنهاد داده است  . این  موضوع هنوز در حد حرف و شایعه  است  اما  از سوی برخی منابع  موثق نیز بیان می شود .

البته  کاهش نرخ دلار د یک  سو  فشار را  بر پتروشیمی ها  بیشتر می کند اما شک نکنید  لغو تحریم  پتروشیمی ظرفیت تولید و فروش پتروشیمی ها را  به  شدت  افزایش  خواهد داد .

امروز پتروشیمی زاگرس وضعیت خوبی داشته و به قیمتهای ۳ هزارتومانی رسید حتی تعدیل منفی هم نتوانست این سهم را با افت قیمتی همراه سازد زاگرس در شرایط عادی  با برداشته شدن تحریمها و صادرات ۱ میلیارد دلاریش پتانسیل بالایی دارد اما شدیدا از افزایش نرخ خوراک تاثیر منفی میپذیرد و فعلا به نظر نمیرسد از قیمتهای ۳ هزارتومانی نیز فراتر رود

پتروشیمی پردیس که تا چند روز دیگر مهمان مجمع عمومی و تقسیم سود بالای ۹۵ درصدی خواهد بود با رشد قیمتی در استانه مقاومت ۲۴۰۰ تومانی قرار گرفت شپدیسی که برای سال ۹۳ در صورت رشد بیشتر قیمتهای جهانی اوره حتی پتانسیل تعدیل مثبت را خواهد داشت اما همچنان افزایش نرخ خوراک مانع جدی بر سر راه رشد قیمتی سهم محسوب میشود.

در مورد  گزارش مارون  صحبت  شد  که دیروز  اعلام کرده و به  سود ۷۰۰۰ ریالی نزدیک  تر شده مارون  را  به زودی باید بالای ۴۰۰۰ تومان  ببینیم  .

اما  زاگرس با  کاهش نرخ دلار و کاهش ۷۰۰  هزار تنی فروش متانول دست  به اصلاح  بودجه  زده و سود خود رااز ۶۰۱۹ ریال  به ۵۵۷۷ ریال  رسانده است  . به نظر حرکت محافظه کارانه ای را  کرده است   که  امروز بر پارسان و خود  سهم موثر است  . اما  رشد مبادلات  به خصوص برای این  شرکت  مهم خواهد بود . به نظر حق زاگرس این  قیمت ها نیست و باید به  بالای ۳۲۰۰۰ ریال  برود .

شاید زاگرس تنها  شرکتی باشد  که  برای سال ۹۳ سود خود را بتواند  با نرخ خوبی به  بازار اعلام کند . در این  گروه  شازند هم  اطلاعیه داد که  پوشش سود خوبی در عملیاتی دارد .

پوشش سود  شازند  تنها ۷۶% است اما  به دلیل داشتن  سود غیر عملیاتی باید به  سراغ  سود عملیاتی رفت که  ۸۱% پوشش داده  شده است و به نظر شازند به  تعدیل ۵۰۰۰ ریالی برسد و قیمت نیز در ۳۰۰۰۰ ریال  قرار گیرد هر چند او نیز منفی بود . در این  حوزه  جم  گزارش جالبی نداده و به نظر فشار فروش را تجربه  کند .

سود اصلی فارس ۱۴۰۰ ریال و سود  تلفیقی ۱۶۰۴ ریال  اعلام  شده است  .گزارش بندر امام  با  وجود  رشد سنگین در فروش به دلیل عدم  شناسایی درامد های ارزی چنگی به دل نمی زد اما  گزارش پتروشیمی پارس قوی تر است  . وقتی گزارش پتروشیمی پارس روی کدال  قرار گرفت  تازه همه متوجه می شوند که  پارسان  چه دارایی را می خواهد  بگیرد  و فارس مالک  چه  شرکتی است  .

کمر سرمایه گذاریها شکست!

امروز انقدر فشار عرضه ها در بازار زیاد بود که کمر سرمایه گذاری ها زیر بار فشار عرضه ها شکست عرضه های سنگینی که باعث روند منفی سهام سرمایه گذاری در راستای بازار و شاخص شده است

امروز معادن و فلزات با افت قیمتی به محدوده قیمتی ۸۶۰ تومانی رسید ومعادنی که یه دلیل تعدیل منفی شرکتهای سنگ اهنی و ملی مس در جو بدی  قرار گرفته است قیمتهای ۸۴۰ تومانی کف قیمتی ومعادن محسوب میشود هر چند سهم  را  باید برای بلند مدت داشته  باشید نه کوتاه مدت .

امروز پارسان بود که در قیمتهای مثبت میدرخشید پارسانی که این روزها دربازار حسابی گل کاشته و اسیر روندهای منفی نشده است پارسانی که سهامدارانش چشم انتظار خرید بلوک ۴۰ درصدی پتروشیمی پارس توسط این شرکت میباشند.

در این  گروه غدیر اما  فشار فروشش بیشتر است  . به  زودی هر دو سهم  تحولات جدیدی را  تجربه خواهند کرد .

امروز خارزم  مثبت  بود و سپه نیز مثبت  شده  بود  هر دو شرکت  شرایط خوبی دارند  . واتی نیز با توجه به ارزش ذاتی در قیمت های مناسبی است  .

معادنی که فرو ریختند!

گزارشات ضعیف معدنیها و عدم ارائه تعدیل مثبت و برعکس تعدیل منفی در نمادهای این گروه باعث فرو یختن طاق نمادهای معدنی در بازار شد

امروز کالسیمین با توجه به ارائه گزارش نه چندان مثبت و عدم تعدیل مثبت عایدی بر خلاف انتظارات بازار با افت قیمتی به سطوح زیر ۱۰۰۰ تومان رسدی حمایت ۹۸۰ تومانی اگر فردا این سهم را به تعادل نرساند اوضاع خوبی را نمیتوان برای اینس هم رویی انتظار داشت . البته  دقت  کنید فاسمین پوشش ۹۰% را در سود عملیاتی  خود داشته  اما  بازار اصلاً گوشش بدهکار نیست  .

قیمتهای ۳۸۰ تومان همانطور که انتظار داشتیم فشار فروش در نماد ملی مس را کاهش داد ملی مسی که به نظر میرسد در همین سطوح به تعادل رسیده و فعلا بین قیمتهای ۳۸۰-۴۰۰ تومانی در نوسان باشد همچنان مشکلات صادرات محصولات ملی مس و ممنوعیت صادرات کنسانتره این سهم را ازار میدهد

در نماد باما شروع مثبت خوبیرا شاهد بودیم همچنان باما سود خود به خصوص سود شرکتهای زیر مجموعه خود را مخفی نموده است در صورتی که بازار برای سال جاری انتظار سود بالای ۲۰۰ تومانی را از باما دارد به نظر نمیسد افت قیمتی در انتظار باما باشد .

امروز بافق هم  برای تعدیل سود متوقف شد  که مثبت  است  .

صحبت های امروز کرباسیان  رییس ایمیدرو  می تواند  امید را  به اردوی سنگ  اهنی ها  بازگرداند خبرهایی ازازاد سازی نرخ  سنگ آهن و عدم تصویب بهره  مالکانه  فعلی می تواند  گروه  سنگ  اهن  را خوشحال  سازد .

چهارگوشه بازار!

این مپنا متعادل بشو نیست که نیست مپنایی که تا دیروز برایش سر و دست میشکستند این روزها اسیر فشار فروش های سنگین شده است مپنایی که پتانسیلهای بنیادی خوبی داشته و تحولات بنیادی از صورت های مالی شرکتهای زیرمجموعه اش کاملا نمایان میباشد اما  بازار اقبالی نشان نمی دهد .

گزارش ضعیف چینی ایران این سهم را در روند اصلاحی قرار داده است سهمی که بازار از ان انتظار تعدیل مثبت را داشت با تعدیل منفی در کزارش ۹ ماهه خود همراه شد به نظر میرسد کچینی به زودی قیمتهای زیر ۹۰۰ تومان را هم به خود ببیند

سیمان فارس و خوزستان اموز توانست در سطوح قیمتی ۳۶۰ تومانی به تعادل برسد سفارسی که بعید است افت بیشتر قیمتی را تجربه نماید و انتظار میرود در همین سوطح در نوسان باشد در گروه  سیمان  گزارش ها  جالب نبود  . سیمان  فارس کاهش سود داد  و با  سود ۶۱۴ ریالی پوشش ۷۵% داشت . سکرد نیز بدون تحول خاصی بر همان  سود  قبلی بدون تعدیل با  پوشش ۲۱% تاکید کرده  . گزارش خزر کمی بهتر بود  ۴۰  ریال  تعدیل سود و پوشش ۸۱% . هر چند  قیمت  پر شده است  . خاش هم  ۶۰ ریال  تعدیل زده و پوشش ۷۷% داشته است او نیز در سطح  قیمت  بالایی است .

به نظر گزارشات  سیمانی چنگی به دل نمی زند و افت گروه نیز از همین  بابت  است  . فعلاً سراغ این  گروه نروید .

امروز مخابرات هم منفی بود . اگر قصد بر خرید مخابرات دارید همراه  گزینه  بهتری نسبت  به  مخابرات است  . شاید قیمت  بالا و بازی نداشتن  سهم  عاملی برای دوری همه از همراه  شده  اما  به نظر شرایط منطقی دارد . این  شرکت  با اندک  تعدیل سود سود هر سهم  همراه  را  به  ۱۰۴۲۰ رسانده  و به نظر با  توجه  به  سود غیر عملیاتی پوشش بالای ۱۱۰۰۰ را  خواهد داشت  . احتمالاً در مجمع  ۱۰۰۰۰ تقسیم می شود و مجمع  شرکت  حداکثر ۴ ماه  دیگر است  . سود  سال  بعد  نیز نمی تواند  کمتر از ۱۰۰۰۰ باشد . در واقع  شما در حال حاضر سهمی با  پی به ای ۴ می خرید .

امروز گروه  فولاد یکپارچه منفی بودند و با  وجود گزارش خوب از ذوب و فولاد وضعیت گروه منفی است  .

در بورس کالا کاهشی در قیمت ورق رخ نمی دهد . در این  گروه  فخوز در منفی فردا جالب است و فولاد نیز با پوشش ۸۸% در سود خود نشانه های خوبی از رونق دارد . در منفی ها  برخی فولاژ می خرند که به نظر قیمت خوبی رسیده و برای بلند مدت  جالب است  .

در گروه دارو مرد  بازار تیپیکو بود و باقی اعضا منفی …

دیروز و امروز رازک  عرضه  شد . سهم  سود خود را  به  ۲۹۳۶ ریال  رسانده و قطعاً بازهم  تعدیل می زند . سهم کمی در ۲۶۰۰۰ ریال عرضه های بالایی دارد اما  حرکت  سهم  به  سمت  بالاست  . البته  خرید در این  قیمت ها  کمی خاص است  اما  بعید است خیلی سهم  ریزشی باشد .

در وپخش ، اعلام  سود توزیع داروپخش در ۶ ماهه اول و تحقق ۵۲ میلیارد تومان  سود در ۶ ماهه اول در حالی که  کل درامد وپخش از این شرکت  همین عدد در نظر گرفته  شده است می تواند خبرخوبی برای وپخش باشد . طبق شنیده  موثق امسال وپخش قادر به تحقق سود  ۴۰۰۰ ریالی نیز خواهد بود  چند  اصلاح دیگر در وپخش موثر است  .

گزارش مس ناامید کننده  بود . او تحول خاصی در سود نداشت و حتی با  کاهش ۸% سود مواجه  شد . هزینه ها  بالا و فروش متعادل نیست  . البته  کم کم  فملی در حال  خروج از بن بست است  . موجودی انبار شرکت  افزایش یافته  اما در حال  فروش ان  است  .

گزارش حفاری چنگی به دل نمی زد  و بدون تعدیل و فقط با  پوشش مناسب همراه  بود . البته  شگرد حفاری نگهداری تعدیل ها  برای ۳ ماهه  پایانی سال است  . به نظر حفاری امسال  به  سود های بیش از ۹۵۰  ریال می تواند  برسد . قیمت  سهم  کمی اصلاح  نیاز دارد. سهم  به همین دلیل صف فروش شده و حتی خطر گره خوردن  ان نیز وجود دارد .

در گروه  رایانه  امروز صف رانفور به اندازه  حجم مبنا داده  شد . مفاخر نیز عرضه  شد که  به نظر برای نوسان  دیگر کمی پر ریسک  شده است و بهتر است  برای فروش و شناسایی سود  کوتاه مدت  اقدام  کنید .

ساختمانی ها  هم  با منفی همراه  بودند  . ثفارس با  صف فروش باز شد که  وضعیت خوبی نیست  . در این  گروه  فقط اس پ گزارش خوبی داده است که  به  نظر میرسد در دوره های بعد شاهد  تعدیل در این  نماد  باشیم  .

امروز رایان  به واسطه گزارش نسبتاً مناسب مثبت هم  شده  بود اما فشار روی گروه خودرو  عاملی برای منفی شدن  سهم  شد . البته  ولساپا  کمی سود  را کاهش داده  اما پوشش ۸۱% را  رقم  زده است  . هر چند حقوقی در این سهم با  شدت در حال خرید است و از قیمت های فعلی نیز منطقی برای افت  بیشتر ندارد .

گروه کاشی و سرامیک نیز وضعیت خوبی را ندارند. دراین  گروه  گزارش ها  چنگی به دل نمی زند و انتظارات بسیار بیشتر بود  که  این  گروه نیز به مانند  سهم های کوچکی که در گروه غذایی بی دلیل رشد کرده  بودند کاهش داشتند .

گروه تحلیل گری بتا سهم

۱ بهمن ۹۲

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم