گزارش بازار شنبه ۱۸ آبان ۹۲
چشم و گوش به ژنو …
گزارش بازار – بتاسهم –۱۶:۳۰ امروز شنبه ،بازار برای رشد عزم خود را جزم کرده بود اما همین که آغاز به کار کرد عرضه ها از راه رسید و نفس او را گرفت . این عرضه ها در گروه پالایش بیشتر به چشم می آمد و در برخی گروه ها کمتر . البته جو مثبت ۳ گروه پتروشیمی ، خودرو و بانک نیز در بازار قابل توجه بود که بیشتر به دلیل چشم انداز مذاکرات بود .
اما در بازار امروز یک نکته جالب توجه وجود داشت . بسیاری معتقدند بازار ان طوری که باید واکنش نشان دهد نداد و انتظار از بازار بیشتر بود . با تماس تلفنی با بسیاری از بزرگان بازار و حقوقی ها نظرات انها را جویا شدیم که به نظر میرسد بتوان در ۵ مورد این عدم رشد بالا را جمع بندی کرد.
عده ی اول معتقد بودند بازار از توافق می ترسد به این دلیل که دلار افت خواهد کرد و از همین رو ترجیح می دهند تا مشخص شدن سیاست های ارزی کشور پس از توافقات به طور سنگین خرید نکنند . نظری که تا حدودی درست است و امروز می دیدیم که واکنش بازار به گروه ها نیز هوشمندانه بود . برخی دیگر نظر دومی را مطرح می کنند که بازار تمامی خبرهای خوب را پیش خور کرده ونمی توان از بازار اتنظار انچنانی داشت . این نیز می تواند تا حدودی درست باشد . عده ای دیگر مطرح می کردند که بازار در شرایط خاصی قرار گرفته است که قرار نیست هیجانی رشد کند . بازار قرار نیست به طور غیر منطقی حرکت کند و قرار است با روندی متعادل پیش رود که بسیاری از این عزیزان حضور دکتر عبده در بدنه سیاست گذاری بازار سرمایه را در این دیدگاه متبلور می دانند که ایشان تاکید داشت در بازار نباید هیجانی حرکت کنیم . برخی دیگر حذف ددد را در این روند موثر می دانند . در ددد دست کارگزار برای خرید بازتر بود و جو هیجان بخشیدن به بازار با شدت بیشتری صورت می گرفت اما حدف ان شکل و فرمت بازار را به این شرایط دراورده است . به نظر میرسد این موضوع نیز تا حدودی صحیح باشد . و اما عامل پنجم و پایانی راباید در این نکته دانست که برخی بدبین های بازار معتقدند که توافقی در کار نخواهد بود و هنوز اصلاً چیزی انجام نشده است .
به هر حال این ۵ عامل امروز باعث و بانی شدت عرضه هادر بازار شده بود و بازار را در مرحله ای قرار داده بود که بیشتر افراد تلاش داشتند از ریز جزیئات دقیق تری مطلع باشند تا بتوانند تصمیم گیری نمایند .
یک نکته در بازار امروز مهم است که بارها در روز های مختلف بر ان تاکید داشتیم . بورس از این پس با کسب بازده ۱۰۰% به دنبال هیجان نیست و به نظر میرسد عوامل مختلف در بازار به دنبال کنترل روند فعلی بازار هستند که هیجان مفرطی به بازراتزریق نشود . ورود دکتر عبده ، فشار روی برخی گروه ها و موراد دیگر از همین دست است . اما درست در نقطه دیگر برخی معتقدند عدم ریزش دلار و توافق های بین المللی مسیر رشد شاخص تا ۹۵ هزار را تا پایان سال هموار تر کرده است . در مورد شاخص و بازار بیشتر بحث می کنیم .
اما در مورد بازار باردیگر توصیه ما به عزیزان این است که به سراغ سهم هایی بروید که چند مشخصه زیر را دارند : مشکل بنیادی نداشته و چشم انداز انها روشن باشد ، پی به ای انها منطقی باشد ، ظرفیت خالی تولید و فروش در ان وجود داشته باشد ، از رفع تحریم ها سود ببرد و از همه مهم تر در بازدهی سنگین نبوده و رشد قیمت نجومی نداشته باشد که خبرهای خوب را پیش خور کرده باشد . این شاید مهم ترین خصیصه سهم هایی است که باید انتخاب کنید .
و اما در بازار امروز چه خبر بود …
در بازار امروز صبح با انرژی آغاز شد اما خالی ازهیجان چرا که ددد ها را برداشته بودند . بعد کم کم صفوف کمی استخوان دار تر شد و از ساعت ۹:۳۰ با عرضه سنگین پالایشگاهی ها و صفوف فروش انها اوضاع عرضه در سایر نماد ها نیز پیچیده تر شد . در میانه بازار بودیم که خبری گوش به گوش میچرخید که مذاکرات به بن بست خورده و توافقی در کار نیست . همین خبر کافی بود تا فشار عرضه آغاز شود . در ادامه حتی عدم افت دلار نیز چاره کار نبود و بازار با همان چوب عرضه ها را می راند .
در مورد بازار فردا واقعاً نمی توان چیزی گفت در حال حاضر که متن فوق نگارش می شود هیچ خبری از بحث هسته ای و مذاکرات بیرون نیامده و نمی توان نتیجه گرفت اما در حال حاضر همه ی وزرای ۱+۵ جمع شده اند و این خود خبر خوبی است . در واقع به احتمال زیاد سرنوشت بازار به حل این موضوع نیز گره خورده است و بازار امشب را چشم و گوش بسته به تحولات پیش رو فکر می کند .
و اما در شاخص نیز در ادامه بحث بالا باید گفت تکنکالیست ها معتقدند شاخص تا ۸۳ و ۸۴ هزار رشد خواهد کرد اما به نظر میرسد حالا با این شرایط کمی رشد شاخص تحت تاثیر قرار گیرد . ازته دل می خواهیم که واقعاً این موضوع برای بازار و کشور ختم به خیر شود .
در پایان مقدمه اول به سراغ یک سناریو می رویم . برفرض همین حالا خبر امد که توافقی در کار نیست و به هفته و یا روز های بعد موکول شده است . به نظر میرسد بازار با یک برگشت به عقب جدی مواجه شده وریزش احتمالی در ان منطقی است .
اما به سراغ حاشیه های بازار می رویم …
در روز های پنج شنبه و جمعه سعی کردیم همه جوره اخبار را در اختیار شما عزیزان قرار داریم . تا روز جمعه مذاکرات انقدر غیر منتظره پیش رفت که اشتون به تک تک وزرای خارجه تماس گرفت که به ژنو بیایند تا توافق نامه مکتوب را که روی میز است امضا کنند تا رسمیت یابد . در این بین ظریف –اشتون و کری وارد یک راند مذاکره چند دوری شده اند که روی همین توافق نامه کار می کنند . با بیش از ۴ ساعت مذاکره در شب گذشته بازهم هنوز توافق حاصل نشده و تلاش ها برای نزدیک کردن نظرا ت به هم ادامه دارد . کمی صحبت های امروز ما را نگران کرده است چرا که اکثر وزاری خارجه از انگلیس و فرانسه می گویند جو مثبت است و همه چیز خوب است اما برای توافق دو دل و مردد هستند .
گفته می شود محور اصلی مذاکرات طرح مشتر ایران و امریکاست . آمریکا در دیدار اخیر ایران و گروه ۱+۵ طرحی را برای توافق کوتاهمدت با ایران ارائه کرده که اجازه غنیسازی محدود را به این کشور میدهد. بر این اساس، برنامه هستهای ایران به مدت ۶ ماه «فریز» میشود (روند توسعه آن متوقف میشود) تا فضای تنفس کافی جهت دستیابی به توافقی جامع ایجاد شود. حالا شنیده می شود بحث بر سر دو چیز بالا گرفته است ۱- اب سنگین اراک و ۲- امتیازاتی که ایران می خواهد که بهبود فروش نفت و تعاملات بانکی باشد در ان اضافه شود .
اما در اما دیشب همه اخبار را تا قبل از مذاکره سه جانبه ظریف- اشتون و کری داشتند . دیشب و در واقع بامداد ! پس از سه ساعت مذاکره سه جانبه محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران، جان کری وزیر خارجه آمریکا و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت ۲۱.۴۰ دقیقه به وقت ژنو (۱۰ دقیقه بامداد شنبه به وقت تهران) مذاکرات به طور موقت متوقف شد. پس از گذشت یک استراحت و احتمالاً تماس های طرف ها با پایتخت ها نشست سه جانبه محمدجواد ظریف، جان کری و کاترین اشتون در محل دفتر اشتون در نمایندگی اتحادیه اروپا در سازمان ملل که به طور موقت و برای تنفس متوقف شده بود، ساعت ۲۲:۵۰ به وقت ژنو (۰۱:۲۰ به وقت تهران) از سر گرفته شد. باز هم نتیجه ای نداشت تا ظهر امروز وین و عصر ما که تا بدین جای کار است و هنوز خبری قطعی بیرون درز پیدا نکرده است . نمی دانیم ولی می توان هنوز امیدوار بود …
گفته می شود روزنامه لسآنجلس تایمز آمریکا در گزارشی مدعی شد که دستیابی به توافق هستهای بین گروه ۱+۵ و ایران به مانعی برخورده است: “جان کری، وزیر خارجه آمریکا، و دیگر دیپلماتهای ارشد غربی روز جمعه به ژنو پرواز کردند تا توافق توقف فعالیتهای هستهای ایران را به سرانجام برسانند اما این تلاش دیپلماتیک سطح بالا به موانعی برخورد تا چشمانداز دستیابی به یک راهحل سریع پس از یک دهه بنبست تیره شود. بنا بر این گزارش دیپلماتهای ناامید بهجای امضای توافقنامه اعلام کردهاند که مذاکرات ممکن است تا هفته آینده میلادی ادامه یابد.امروز وزیر خارجه انگلیس و فرانسه هر دو معتقد بودند پیشرفتهای خوبی در گفتوگوهای هستهای با ایران داشتهایم اما برای توافق کمی سخت و زود است .
گفته می شود پس از دیدار ظریف،اشتون و فابیوس دیدار چهار جانبه ظریف، اشتون، وستروله و هیگ آغاز شد.i دیدار چهار جانبه وزرای خارجه ایران، آلمان، انگلستان و مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی نشان می دهد رایزنی در چه سطح گسترده ای در جریان است .
اما در مورد رفع تحریم ها حرف و حدیث زیاد است . برخی معتقدند ایران در نفت و بانک تاکید کرده است اما در گام اول تحریم ها کمتر است . شنیده شده در ازای تحرکان ایران آمریکا موافقت کرده برخی از تحریم های “برگشت پذیر خود” را علیه ایران سبک تر کند. به نوشته گاردین این موارد شامل آزاد سازی برخی از دارایی های مسدود شده ایران، احتمال لغو محدودیت ها در مورد صادرات محصولات پتروشیمی ایران و همچنین صادرات ماشین، موتورهای صنعتی و فلزات گرانبها می شود.
به نظر نباید خیلی هم امیدوارانه نشست و به قضایا نگاه کرد اما چشم انداز این مذاکرات همچنان مثبت است شاید این هفته به نتیجه نرسند اما با این همه تفاهم به نظر به نتیجه رسیدن جدی و قطعی است .
کمی هم صبر می کنیم تا این ساعات نیز سپری شود …
و امادر حوزه اقتصاد چه خبر است …
در خبرهای اقتصادی دوستی که از شمای کلی بودجه خبر داشت گفته است که نرخ دلاردر بودجه ارز شناور مدیریت شده لحاظ شده و مبنای محاسبه ۲۴۵۰ است اما دست دولت را برای فروش آزاد باز گذاشته . البته برخی نیز از نرخ ۲۷۰۰ و ۲۸۰۰ و تک نرخی شدن ان در این نقاط حرف می زنند که طبق گفته این عزیز این نرخ ها حدس است و دولت کماکان به دلار ۳۰۰۰ تومانی اعتقاد دارد چرا که تحریمی برداشته نشده است . در مورد دلار نیز بحث جدی است . طبق تحلیل یکی از کارشناسان بانک مرکزی تا وقتی نرخ مبادله ای حدود ۲۵۰۰ است نرخ ازاد دلارحداقل باید ۳۰۰ تا ۳۵۰ تومان بالاتر باشد چرا که هزینه دریافت این دو در این مقدار با هم برابر می شود . به گفته این کارشناس روند دلار طی ۶ ماه اتی نزولی اما هم مقدار و هم سرعت ان بسیار کند است در واقع دولت قصد ایجاد شوک های ارزی را در بازار ندارد . امروز در حالی که دلار تا ۲۹۸۰ نیز نزول کرده بود بار دیگر به ۳۰۲۰ و ۳۰۱۰ بازگشت هر چند نرخ نوسان او کاملاً مدیریت شده رفتار می کند .
در سایر خبرها می توان به ارائه گزارش ۱۰۰ روزه طی روزهای اتی اشاره کرد که به زودی ارائه می شود .
اما بازارهای جهانی با انتشار امار امریکا منفی شد و فشار سنگینی را نیز تحمل کرد . امروز با کاهش نفت و طلا همراه شدیم . البته افت نفت انقدر نبود و هنوز در ۹۴ و ۹۵ دلار باقی مانده است . در مورد طلا اما با سقوطی ازاد در ۱۲۸۹ دلار قرار گرفته است که افت ۳۰ دلاری را تجربه کرد . تحولات امروز افت گرمی طلا و سکه را در بازار دیدیم که البته کنترل شده رفتار می کرد . اما در حوزه فلزات افت قیمت ها جدی بود که کمی بهبود یافت . مس در ۷۱۷۳ دلاری و روی با کمی افزایش در ۱۸۸۰ دلار قرار دارد . الومینیوم هم در قیمت های ۱۷۶۵ دلار قرار گرفته است .
در مجموع همه چیز تحت تاثیر خبرهای مذاکره قرار دارد .
و اما در پایان باید به شاخص نیز اشاره کرد که رهاورد خبرهای خوب ژنو یک رشد ۱۰۹۰ واحدی و کسب بازدهی ۱۰۰% طی ابتدای سال تا کنون و رسیدن به چند قدمی ۷۷ هزار در این وضعیت موثر بود . در بازار امروز ۳ شرکت خلیج فارس، تاپیکو و مخابرات بیش از ۵۰۰ واحد شاخص را بالا کشیدند و البته اگر امروز منفی و صفوف فروش پالایشگاهی ها نبود که با کمک فولاد مس نزدیک به ۳۰۰ واحد شاخص را منفی کردند بازار اوضاع بهتری را پیدا می کرد .
فردا گیر شاخص نیز در گلوی مذاکرات اشتون و دیگر چشم ابی های ژنو نشین گیر کرده است …
و با این وضع و حال به سراغ بررسی بازار امروز برویم …
بانکیها خوشبین به تحریم!!!
امروز روند نمادهای بانکی با توجه به تاکید بر لغو تحریمهای بانکی در مذاکرات هسته ای پیش رو باعث شد تا نمادهای این گروه با اقبال بالایی همراه شوند . البته قید می کنیم که تحریم ها اثر انچنان بالای مالی در این گروه ندارند اما جو روانی خوبی را ایجاد می کنند . بیش از انکه تحریم موثر باشد خبرهای رونق اقتصادی بر این گروه موثر خواهد بود .
بانک سینا با صف خرید بسیار سنگینی همراه شد وسینایی که عرضه اندکی به میزان حجم مبنا را در مقابل صف خرید سنگین خود تجربه کرد قیمتهای ۲۵۰-۲۶۰ تومانی در انتظار وسینا میباشد وسینایی که سهامدارانش در انتظار خبری از افزایش سرمایه اش میباشند. البته فردا با احتمال عرضه صف مخابرات ممکن است کمی هم سینا با عرضه بیشتر مواجه باشد .
امروز بانک صادرات نیز با اقبال بازار همراه شده و با صف خرید همراه شد عبور از قیمتهای ۱۲۰ تومانی برایث فردای سهم مهم است هر چند اگر خبری از توافق نرسد خبری از رشد های ۴% مثبت فردا نخواهد بود .
بانک ملت سطوح قیمتی ۲۸۰ تومانی را هم پشت سر گذاشت بانک ملتی که اهداف قیمتی ۳۰۰ تومانی را پیش روی خود دارد وبملت میتواند با تعدیل مثبت خوبی همراه شود تعدیل مثبتی که عمدتا به واسطه رشد درامدهای ارزی شرکت و تسعیر داراییهای ارزی این بانک روی خواهد داد و گفته می شود به زودی اعلام می شود .
در این گروه در تجارت نیز می توانیم شاهد ادامه رشد قیمت باشیم .
تخته گاز در خودروییها!!!
خوشبینی به کاهش تحریمها . حضور موثرتر خودروسازان خارجی در بازار ایران و احیا شدن خودروسازان در سال ۹۳ باعث شده تا باز هم توجه بازار به سمت شرکتهای خودروساز معطوف و امروز شاهد معاملات مثبت در سهام این گروه باشیم . البته یک نکته ذهن بازار را درگیر خود کرده است و ان هم مخالفت جدی وزیر امور خارجه فرانسه با بخشی از مذاکرات بود که می تواند در روابط اقتصادی موثر باشد . شنیده می شود این ۳ صنعت خودرو ، بانک و پتروشیمی در بیانیه انتهایی مذاکرات ذکر می شود . در گروه خودرو برداشته شدن تحریم ها فرصتی برای رشد گروه است اما باید فرصت را نیز سنجید چرا که این گروه با این زیان ها به این زودی به سود نمی رسند . کاهش نرخ ارز نیز برای انها خبر مساعدی است .
در این گروه برای نوسان خپارس، خودرو و سایپا جالب است اما برای سهامداری بی دردسر خگستر شاید با حضور در بانک پارسیان منطقی تر باشد .
امروز زامیاد با صف خرید سنگینی قیمتهای ۱۶۰ تومانی را پشت سر گذاشته و به سمت قیمتهای هدف ۱۸۰ تومانی گام برمیدارد البته فعالان گروه خودرو اهداف بالاتری را در بازه میان مدت برای زامیاد انتظار دارند زامیادی که در گروه خودرو وضعیت مناسبتری دارد اما این سهم نیز برای کوتاه مدت خود به نتیجه مدذاکرات بستگی دارد .
ایرانخودرو با صف خرید سنگین به سمت قیمتهای ۲۰۰ تومانی گام برمیدارد خودرو نیز با چشم انداز مثبتی همراه میباشد تنها نکته منفی شرکت احتمال توقف نماد شرکت و اعلام افزایش سنگین زیان برای سال ۹۲ میباشد. در این سهم روی حتی میان مدت سهم نیز حسابی باز نکنید و بیشتر باید به نیمه دوم سال ۹۳ امید داشت .
در خصوص پارس خودرو باید کمی مراقب بود وضعیت بنیادی این شرکت خودروساز اصلا مناسب نبوده و با توجه به هزینه های مالی سنگین و کاهش شدید تولید و فروش خودروهای لوکس به نظر نمیرسد رشد قیمتی بالایی در بین خودروییها نصیب پارس خودرو شود خپارسی که با تشکیل صف خرید سریعا با فشار عرضه ها به تعادل میرسد .
در ایت گروه در سایپا نیز برخی بحث افزایش سرمایه ۲۰۰% را پیش کشیده اند اما خیلی خبر تکیه گاه موثقی ندارد . البته به این زودی ها عملی نمی شود .
در گروه خودرو باید مراقب زیان های سنگین پیش رو بود .
پتروشیمی به رنگ خوراک!
در نمادهای پتروشیمی شاهد رونق در نمادهای این گروه به خصوص شرکتهای خوراک مایع به دلیل شایعات افزایش تخفیف خوراک این شرکتها به سطوح ۱۰-۱۵ درصدی میباشیم حتی افزایش ۵ درصدی تخفیف هم میتواند رشد سوداوری سنگینی را در نمادهای پتروشیمی خوراک مایع به همراه داشته باشد خوراک گازی ها نیز با شایعه احتمال تصویب نرخ زیر ۸ سنتی برای خوراک خود همراه میباشند. اما شمای کلی این گروه نیز با خبرها مثبت است …
در مورد نرخ خوراک باید صبر کرد دید که نرخ ۸ سنتی خبر صحیحی است یا خیر اما همین که در نق لو انتقال پول، فروش و … اسان تر حرکت می کنند خبر خوبی برای بازار است . گفته می شود برداشته شدن تحریم پتروشیمی و خودرو حداقل اتفاق مذاکرات است و برای بازار نیزخبرخوبی خواهد بود .
شازند خیال متعادل شدن ندارد پتانسیل افزایش تخفیف خوراک انقدر دراین شرکت پتروشیمی تاثیر گذار میباشد که هر روز شاهد صف خرید سنگین در شازند هستیم شازندی که قیمتهای ۲۸۰۰-۳۰۰۰ تومانی را برایش متصور هستیم
اما پتروشیمی جم که خوراکی ترکیبی به صورت مایع و گازی مصرف میکند تخفیف نرخ خوراک تاثیر مثبتی بر روی سهم میگذارد شنیده میشود جو توان رسیدن به سود ۳۸۰ تومانی را برای سال جاری دارا میباشد سهمی که در صورت عبور از مقاومت ۲۰۰۰ تومانی هدف قیمتی ۲۲۰۰ تومانی را در پیش روی خود دارد .
امروز زاگرس هم مثبت بود . این سهم زمانی بیش از ۱ میلیارد دلار صادرات داشت و حالا به نصف رسیده است . برخی معتقدند اگر نرخ متانول در همین سطوح باشد و تحریم ها برداشته شود ۳۰۰ میلیون دلار جای خالی رشد فروش در شرکت وجود دارد .
امروز پردیس هم مثبت بود . کمی قیمت اوره رشد کرده اما به نظر این سهم در ۲ هفته آتی با اعلام سود سال ۹۳ کمی روشنگرانه تر عمل کند در مجموع به نظر قیمت های فعلی برای او منطقی باشد .
بازهم شایعه شده اتی برای بلوک شیران مشتری یابی می کند . این بار البته مذاکراتی بین شپنا و شیران شکل گرفته اما به نتیجه نرسیده است . بیشتر شبیه شایعه است تا خبر اما در مجموع بدون در نظر گرفتن این ایتم خرید سهم هایی مانند واتی و شیران با کمی چاشنی صبر می تواند بازدهی نرمال و منطقی را طی ۳ الی ۴ ماه آتی به ارمغان بیاورد .البته در آتی نیز امروز شایعاتی از حکم دادگاه علیه این شرکت مطرح بود که باید دید به کجا می رسد و شایعه است یا واقعیت .
بالا نشینان بازار !
بازار مثبت امروز نمادهای سرمایه گذاری که زیر مجموعه هایشان با روند مثبت همراه بودند با نوسانات مثبت همراه ساخت البته این روزها بیشتر هلدینگهای تخصصی با اقبال همراه میباشند.
امروز تاپیکو باز هم با صف خرید سنگین و باز هم با عرضه های بسیار سنگین ازسوی سهامداران عمده خود همراه بود قیمتهای ۵۴۰ تومانی میتواند هدف قیمتی مناسبی برای تاپیکو باشد . به نظر هدف کوتاه مدت سهم فعلی ۵۴۰۰ و ۵۵۰۰ ریال خواهد بود . برای نوسان چند روزه و نگهداری قیمت های امروز هم می تواند جذاب باشد .
شنیده می شود در این سهم زمزمه افزایش سرمایه ۳۵% و خبر تعدیل زیر ۱۵% این سهم جدی تر شده است .
امروز پارسان باز هم در قیمتهای ۱۱۵۰ تومانی با فشار عرضه ها متوقف شد پارسانی که این روزها در قیمتهای ۱۰۵۰ تومان الی ۱۱۵۰ تومان نوسانات بسیار خوبی میدهد و در سقف و کف گذشته در جا می زند . البته شنیده می شود سهم قبل از مجمع در قیمت های ۱۴۰۰ و ۱۴۵۰ ریال است . فشار فروش پالایشگاهی ها روی پارسان اثر منفی داشت .
دو شایعه باعث شده تا این روزها هلدینگ غذایی توسعه صنایع بهشهر با صف خرید به پیشروی خود ادامه دهد یکی احتمال اعلام سود ۴۸ تومانی در وبشهر و دوم اجتمال عرضه سهام یکی از شرکتهای خارج بورسی این هلدینگ در بازار فرابورس میباشد که این دو پتانسیل میتواند قیمتهای ۴۰۰-۴۲۰ تومانی را برای سهامداران وبشهر به ارمغان بیاورد. همچنین وبشهر این روز ها با حرکات اقتصاد نوین شاد است وحرکت می کند . این سهم سهامدار عمده ونوین است و بانکی ها رونق نسبی می گیرند . نوسان گیران این سهم را بیشتر زیر نظر داشته باشند چرا که ممکن است با یک رشد احتمالی تا ۴۰۰۰ و ۴۲۰۰ ریال مواجه باشد اما منطق بنیادی انچنانی پشت سهم نیست .
بت شکنی در بازار…
امروز همچنان فشار عرضه ها در نمادهای پالایشی ادامه داشت کاهش حمایت حقوقیها و افزایش عرضه ها ازسوی حقیقی ها روند منفی به همراه صفوف فروش را برای نمادهای پالایشی به ارمغان داشت . هفته قبل در مورد این گروه هشدار هایی را داده بودیم . برخی افراد مطلع از برخی خبرها این چند روز فروش های بالایی داشتند که به نظر میرسد باردیگر ابهامات این گروه روبه افزایش است و در این وضعیت با صفوف فروش مواجه بودن یعنی فشار فروش در روزهای مثبت هم بالاست .
امروز خبرهای منفی در شتران باعث شکتسه شدن قیمتهای ۱۰۰ هزارتومانی در این سهم پالایشگاهی شد ظاهرا زمینهای شرکت اوقافی بوده و افزایش سرمایه از این محل امکان پذیر نبوده و افزایش سرمایه این شرکت پالایشی از محل سود انباشته نیز به دلیل اختلافات با شرکت ملی و پالایش و پخش فعلا قابلیت اجرایی نداشته و همین دلیل باعث صف فروش در شتران شد
صف فروش شبندر سنگینتر بود لیدر پالایشی ها این روزها دیگر ان اعتبار سابق را ندارد و گرفتار روند نوسانی شده است برای شبندر انتظار افت قیمتی تا سطوح ۱۴۰۰ تومانی را داریم.
شپنا هم با صف فروش به سمت قیمتهای ۳۰۰۰ تومانی میرود حمایتی که اگر جواب ندهد شپنا قیمتهای ۲۸۰۰ تومانی را هم به خود خواهد دید گزارش ضعیف ۳ ماهه دوم سال باعث فشار فروش و عدم اعتماد به شپنا شده است . این سهم باید سریعتر افزایش سرمایه را پاسخ دهد وگرنه افت ان بیشتر از رشد ان نمود خواهد داشت .
در این گروه باید یک استراحت جانانه را داشته باشیم تا در حالی که همهاز فشار فروش کلافه شده اند خبرهای خوب برسد و گروه رشد کند .
در بین این گروه شبریز شایعاتی از تعدیل از محل سود پتروشیمی تبریز را در دل دارد اما خیلی بالا نیست .
در این گروه البته شپاس کمی پر حجم تر بود . این سهم روز چهار شنبه و امروز شرایط خوبی را در معاملات داشت و یکی از سهم هایی است که از بازدهی بازار عقب افتاده . به نظر شرایط فروش قیر در صادرات و داخل جذاب شده است . با توجه به طرح های عمرانی و جاده سازی شرایط بهتری نیز می تواند رقم بخورد . به نظر در کوتاه مدت سهم تا ۳۳۰۰۰ ریال رشد کند . سهم می تواند با توجه به معامله بیش از ۴۰۰ میلیارد تومانی در ۲۰ روز اخیر به فکر تعدیل سود نیز باشد .
چهارگوشه بازار!!!
در گروه دارویی فارابی از سطوح قیمتی ۲۲۰۰ تومانی هم گذشته تا به سمت هدف قیمتی ۲۴۰۰ تومانی برود دفارا پتانسیل تعدیل مثبت خوبی را در نیمه دوم سال هم از طریق رشد سود عملیاتی خود و هم از طریق رشد سود شرکتهای زیر مجموعه را دارد . امروز عبیدی نیز گزارش خود را دارد . عبیدی گزارش جالبی نداده است هر چند او همیشه در زمستان و پائیز با فروش محصولات خود سود می برد . اما در مجموع امسال عبیدی احتمالاً به سود ۷۰۰ ریالی خواهد رسید و تغییر انچنانی ندارد . این گروه جز معدود گروه هایی است که می تواند شرایط قیمتی و سود سازی خوبی را برای نیمه ئوم سال رقم بزند .
ایرانترانسفو امروز در سطوح قیمتی ۵۶۰ تومان ارام گرفت تعدیل مثبت این سهم تلویحا از سوی مسئولان بترانس تایید شده است شنیده میشود کاهش قیمت دلار تاثیر بسزایی در کاهش بهای خرید ورق هسته و مس داشته و سود شرکت را با رشد خوبی همراه میسازددر صورت تعدیل مثبت عایدی انتظار رشد بیشتر قیمتی از بترانس میرود امادراین سهم نیز بازی نوسانی بالاست اما جز سهم های خوب بازار است .
خبر احتمال عدم افزایش سرمایه ذوب اهن در سال جاری و موکول شدن این افزایش سرمایه به سال اینده به دلیل طولانی شدن تجدید ارزیابی داراییهای این شرکت سبب شد روند منفی این سهم فولادی کماکان ادامه یاد همچنین شایعه تعدیل مثبت هم در این شرکت با توجه به روند کاهشی قیمت محصولات ذوب تکذیب شد قیمتهای ۳۶۰تومانی به عنوان حمایت مهم ذوب میباشد
گلگهر با شایعه تعدیل مثبت ۲۵ درصدی همراه میباشد مضافا اینکه بهره بردای از فاز اول گهر زمین در پایان سال جاری سبب گمانه زنیهای بالایی از سود سال ۹۳ این شرکت شده است البته پی بر ای سهم در مقطع قعلی در سطوح بالایی قرار گرفته و خرید سهم تنها با دید میان مدت و سال ۹۳ توجیه پیدا میکند.
در روز های گذشته در مورد اثرات تعدیل کچاد روی ومعادن و امید گفتیم اما تعدیل این سهم روی وسپه نیز موثر است اما تاثیر ان کمتر از ۱۰ ریال است . در این گروه باید منتظر گزارش کگل نیز باشیم که برخی از تعدیل قابل توجه و بهتر کگل خبرمی دهند . در این شرایط وامید و معادن برای کم ریسک های بازار و وسپه برای نوسان گیران در بازار می توانند مورد توجه باشند .
به افراد ریسک گریز امید ، با ریسک متوسط معادن و با ریسک بالا و نوسان گیر وسپه توصیه می شود .
اما در حوزه برقی ها مپنا در گیرو دار خبرهای خوب بد است . هوشنگ فلاحتیان امروز در حاشیه نماشگاه بینالمللی آب و برق افزود در مصوبهای که مجلس به وزارت نیرو ابلاغ کرده است، در آن تاکید شد که این وزارتخانه میتواند قیمت آب و برق را ۳۸ درصد افزایش دهد، اما هرگونه تغییری در این خصوص منوط به تصمیم و هماهنگی دولت دارد. مپنااین روز ها بسیار پرحجم و پر خبر است . در این سهم نیز باید منطقی نگاه کرد . خبرهای خوب بد را کنار هم گذاشت . سهم بی شک از نظر دارایی شاید تا ۲۵۰۰ تومان هم ارزش داشته باشد اما کسی فعلاً به اندازه دارایی ها به سهم ها پول نمی دهد ! باید دقت داشت سود سازی مپنا با تاخیر مواجه است و شاید حتی چشم اندازی که بازار برای سود سازی او در سال ۹۳ متصور است به دست نیاید . اما سهم با توجه به ۸ نیروگاهی که در اختیار دارد مورد توجه خواهد بود .
به نظر میرسد مپنا کم کم در قیمت های ۹۳۰۰ و ۹۴۰۰ ریال کمی با فشار فروش بیشتری مواجه می شود شاید خریدسنگین روی سهم خیلی منطقی نباشد اما هنوز بر ارزندگی سهم در میان مدت تاکید داریم .
امروز حکشتی نیز بازدر بازار این چنینی داشت باز می شد که گویا معامله ای روی ان صورت نگرفت و شاید در بازار خاص فردا سهم در حوالی ۵۶۰۰ و ۵۷۰۰ ریال باز شود . در بین سرمایه گذاری ها خارزم نیز مثبت بود . با رشد پتروشیمی ها و رشد غدیر و همچنین رشد گروه بانکی امروزخارزم نیز مورد توجه بود که به نظر میرسد ۲۶۰۰ ریال مورد توجه سهم باشد .
در این گروه با رشد شازند وبانک و وتوسم نیز می توانند کمی مثبت باشند .
در حوزه فلزات نیز شرکت ها تا حدودی مورد توجه بودند اما نه خیلی … شاید هنوز زود باشددر مورد تحولات صادرات فلزات صحبت شود اما به نظر میرسد بهبود نسبی اوضاع باعث خواهد شد شرکت های صادرات محور تقویت شوند . به نظر ۳ شرکت فایرا، فاسمین و فملی در این وضعیت می توانند مورد توجه باشند اما ترس بازار از نرخ برق باعث دودلی انها به این گروه شده .
در این بین شاید ریسک فملی و انتظارات احتمالی از رشد سود سهم به واسطه افزایش ارتباطات می تواند بیشتر باشد . همچنان ۳۶۰۰ و ۳۷۰۰ ریال نقطه کم ریسک سهم است .
دقت داشته باشید در یکی از جلسات در مورد فملی مدیران شرکت تاکید کردند امسال در بهترین حالت صادرات شرکت ۴۵۰ میلیون دلار بود . یکی از مدیران شرکت اظهار داشت در سال ۸۹ و ۹۰ این عدد به طور میانگین بیش از ۱ میلیارد دلار بوده ! این خود نشان دهنده این است که این شرکت ظرفیت های خالی برای رشد دارد .
اما امروز بازهم فارس یکه تاز بازار بود و عمده توجه ها به این سهم .
در این قیمت ها خرید فارس برای نوسان گیری کمی پر ریسک است هر چند سهم تا ۱۸۰۰۰ و ۱۸۵۰۰ را می بیند . در صورتی که در فارس خرید می کنید دید شما باید بیش از ۱ سال باشد . تحولات رخ داده در ۳ ماهه پایان سال خود را در صورت های مالی فارس نشان می دهد .در حالی که ۳ ماهه اخیر فروش و تولید شرکت حداقل ۱۵% نسبت به دوره قبل رشد کرده بود در مهر ماه احتمالاً با کاهش فشار گاز و خوراک با کاهش تولید مواجه شده است .
در گروه سیمان خبر افزایش نخر مازوت قبلاً رسیده بود اما عدم پرداخت مابه تفاوت این گروه را نیز کلافه کرده است .امروز یکی از کارشناسان قدیمی این صنعت معتقد بود بالا بودن قیمت مازوت، هزینه تولید را افزایش میدهد و این درحالی است که قیمت یکسانی برای سیمان تولیدی با گاز و مازوت تعیین شده است.
در پایان باید از توقف نماد حفاری شمال گفت که به نظر میرسد سود بیش از ۱۰۵۰ ریالی در انتظار سهم است و شاید اگر تحریم ها سبک تر شود قیمت های ۷۸۰۰ و ۸۰۰۰ ریال نیز برای این سهم منطقی باشد . هرچند حفاری هیچ وقت در روز خوبی بازگشایی نشده است .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۱۸ آبان ۹۲