گزارش بازار يكشنبه 15 بهمن 91
تولد سرد بورس!
گزارش بازار – بتاسهم –15:40 امروز يكشنبه ، 15 بهمن ماه ، بازار سرمايه در آستانه تولد 46 سالگي خود چنان سرد بي رمق بود كه كسي باور نمي كرد . تصور كنيد … خيلي سرد روي صندلي چوبي خود نشسته بود . بچه هايش كه تا ديروز براي او سر و دست مي شكستند او را تنها گذاشته و او مانده بود و يار قديمي خود كه همان سهامداران بامعرفت و قديمي بازار هستند .مراسم كوتاه بود . شمعي گذاشته و فوت كرد . خيلي زود تمام شد . كيك هم با طعم قهوه تلخ بود و چاي هم تلخ تا تلخي بازار تكميل شود .
اين روايت تلخ بازار اين روز هاي ماست كه علاوه بر ركودو كاهش ،عصبي شدن را نيز براي سهامداران به ارمغان اورده است . عصبيتي كه ناشي از بازدهي ساير بازارها و افت اين بازار است . در مجموع بازار امروز همانطور كه در گزارش بازار ديروز هم گفته شد اسير عرضه هاي شدت گرفته شده بود و و چاره اي براي تن دادن به مسير عرضه نداشت . البته در دقايقي با برخي خبرها از جمله تعويق احتمالي طرح و بحث رشد قيمت ها در بورس كالا كمي جان گرفت اما فشار منفي همچنان براي بازار وجود دارد .
در مورد بازار اين روز ها چيزي نمي توان گفت جز تكرار مكررات كه موارد قديمي است . بازار به دليل ابهامات موجود دست نگاه داشته و حاضر به تغيير و تحولاتي كه بتواند رشد قيمت ها را شامل شود نيست . هنوز تكليف تحريم ها روشن نشده ، هدفمندي در ابهام است و گزارش ها نيز در پيش روست ، از سوي ديگر نرخ ها نيز بلا تكليف است از نرخ گاز و برق بگير تا خوراك پتروشيمي ها و بهره مالكانه و نرخ سود بانكي كه همه چيز در هاله اي از ابهام قرار دارد .
البته نرخي كه بازار را اين روز ها كمي اميدوار كرده است نرخ دلار است كه ثبات ان به بازار كمك بيشتري مي كند . البته ثبات رو به بالاي نرخ دلار است كه كمك شاياني به سود برخي صنايع معتبر بازار سرمايه است .
امادر بازار امروز چه خبر بود .
عرضه هاي اخر وقت ديروز به خوبي جو بازار امروز را مشخص مي كرد اما نكته هميشگي اين بود كه تقاضاي فروش انچناني وجود نداشت و در مقابل جو خريدي هم نيست كه بازار را به سمت وضعيت بسيار مثبت هدايت كند . بازار در لبه تيغ از نظر تكنيكاليست ها حركت مي كند و در مسير يك روز مثبت و يك روز منفي قرار دارد . اين بازار نياز به يك شوك خواهد داشت و برخي شوك درماني را دواي درد بازار مي دانند .
البته اخر وقت بازار امروز نيز يك مورد را به ما ياداوري مي كرد كه شدت منفي هاي فردا انطور كه فكر مي كنيم نيست و ممكن است شرايط كمي مثبت تر باشد . اما اين كه فكر كنيد معجزه اي در بازار رخ مي دهد خير . معجزه اي در كار نخواهد بود . در واقع با اين خبرها و تا زماني كه خبر تازه اي نرسد معجزه اي در كار نخواهد بود .
اما در روزهاي گشته در مورد شاخص صحبت شد با اين كه برخي بر رشد شاخص تاكيد دارند بسياري معتقدند كه شاخص طي 2 الي 3 هفته اتي در همين نقاط بازي كرده و حتي ممكن است با افت هايي نيز همراه باشد اما يك موج صعودي را در شاخص خواهيم ديد كه بسيار ان را روز هاي آغازين و برخي روزهاي مياني اسفند مي دانند . جايي كه تقريباً ديروز هم به ان رسيديم و درواقع زماني براي پايان يافتن ابهاما و روشن تر شدن فضاي سرمايه گذاري در بازار است .
و حالا سري به حاشيه هاي بازار مي زنيم كه حاشيه هاي سياسي امروز كمي جدي تر بود .
اما تحولات سياست خارجي نيز مهم بود . بحث حضور جليلي در دمشق اين موضوع را مطرح كرده است كه ممكن است سوريه به حمله اسرائيل پاسخ تندي دهد كه در اين صورت ريزش بازار جدي مي شود . اما در اين فضا چنين كاري بعيد است . در كنار ان گفته شد كه مقامات اروپایی 25فوریه (7 اسفند) را زمان پیشنهادی 1+5 برای نشست بعدی در قزاقستان اعلام کردند. و حالا اين تاريخ هم به جمع تاريخ هايي كه سهامداران بايد منتظر ان بمانند اضافه شده است . البته رد و بدل شدن برخي پيغام ها در آلمان همه را چشم انتظار صحبت هاي ايران كرده است كه از دهان مقامات ايراني چه حرفي بيرون مي ايد كه زمينه ساز آشتي طرفين شود .
برخي معتقدند كه ايران منتظر واكنش امريكا در تحريم هاي جديد است كه ايا مي تواند حس نيت خود را اثبات كند يا خير . در واقع اگر طرف مقابل حس نيت خود را اثبات كند مي توان فضا را براي اين توافق روشن تر ديد .
امروز افت دلار تا 3770 نيز از همين بابت بوده است . تحليل هاي تكنيكال معتقدند افت تا 3600 محتمل است اما بارديگر صعودي خواهد بود . شايد اين تحليل منطبق بر همان تحريم جديد باشد .
در خبرهاي اقتصادي خبر ديروز گويا صحت داشته و در جلسه شب گذشته تنها براي پرداخت 70 تا 100 هزار تومان توافق شده و خبري از هدفمندي نيست . گويا دولت در جلسه همچنان اصرار بر اجرای فاز دوم هدفمندی داشت و مجلس اجرای این طرح با مختصات مورد نظر دولت را نپذیرفت.و همان بحث افزايش نهايت 40% مطرح است .
و در پايان مقدمه به شاخص ميرسيم كه امروز با ريزشي محدود و 40 واحدي به 36761 واحد رسيد كه در اين رفت نماد هايي مانند پارسان، وصندوق و غدير نقش اساسي را ايفا كردند . و البته مپنا ، فخاس و فولاژ نيز در نقش شركت هاي مثبت كننده ظاهر شده كه زورشان به گردن كلفت هاي منفي نرسيد .
در بازار چه خبر بود …
قبل از هر چيزي سري خليج فارس بزنيم كه خود ايتمي براي ريزش بازار بود … در اين سهم شنيده شده زمزمه هايي در وزارت نفت است كه بخشي از بدنه اين وزارتخانه به شدت با عرضه سهام هلدينگ خليج فارس مخالفت كرده و لغو اگهي مجمع نيز از همين بابت است . برخي حتي مطرح مي كنند كه دستور لغو مجمع از سوي وزير صادر شده است . در صورتي كه تاريخ مجددي ارائه نشود يعني عرضه نيز به تعويق خواهد افتاد و اين مي تواند موج خريد برخي كه براي خليج فارس پول نگه داشته بودند را با ديگر به دامن بازار بازگرداند .
تجهيزاتيها و پتانسيل ارزي!!!
در بازار امروز پتانسيل ارزي به وجود امده در شركتهاي تجهيزاتي كه اكثر قراردادهايشان به يورو بوده از افزايش نرخ ارز سود خوبي خواهند برد باعث تحركات مثبت در سهام اين گروه شده است بازار انتظارات گزارشات بسيار خوبي را از سهام اين گروه كه بعضاً پي بر اي پاييني نيز داشته را دارد.
امروز مپنا با صف خريد به استانه مقاومت 220 توماني خود رسيد قيمتهايي كه اگر فردا مپنا بتواند از ان عبور نمايد ميتوانيم شاهد مپناي 240 توماني باشيم .
امروز فاراك هم با شكست سطوح قيمتي 240 توماني ميرود تا به سمت قيمتهاي 250 توماني حركت نمايد فاراكي كه شايعه افزايش سوداوريش در گزارش 12 ماهه و حمايت حقوقيها همچنان باعث توجه ويژه بازار به اين سهم تجهيزاتي شده است.
اما اذراب همانطور كه پيشبيني كرده بوديم با روند صعودي و نوسانات مثبت قيمت خود را در سطوح بالاي 200 توماني به تثبيت رسانده تا در گام بعدي مهمان قيمتهاي 220 توماني باشد شنيده ميشود اذراب هم پتانسيل تعديل مثبت خوبي را از طريق تسعير نرخ ارز را دارد . دراين
گروه اما به نظر كم ريسك ترين گزينه حفاري شمال است كه او نيز با شرايط خوبي در سال آتي مواجه است . به خصوص اگر در اين گروه شايعه افزايش نرخ مبادله اي نيز صحت داشته باشد شرايط تغيير خواهد كرد .
فولادي ها و سور به بورس كالا!!!
در بازار امروز و در نمادهاي فولادي سور نمادهاي فولادي به بورس كالا را شاهد بوديم معاملات مثبت محصولات فولادي در بورس كالا بالاخره باعث شكل گيري تاثيرات مثبت بر روي نمادهاي فولادي شد به خصوص رشد قيمت و تقاضاي بالا براي ميلگرد باعث توجه ويژه بازار به ميلگرد سازهاي بازار شده است كه البته جاي فولاد در بازار امروز خالي بود .
امروز جاي خالي فولاد در بازار خالي بود . روزي كه در بورس كالا هم ذوب و هم فولاد خراسان با افزايش نرخ مواجه شدند و البته مقاومت براي ثبات نرخ ها در بورس كالا بالا بود و به نظر ميرسد موج افزايش قيمت ها از اين پس با عرضه ها كنترل خواهد شد .
در بازار امروز افزايش قيمت ميلگرد باعث صف خريد درنماد فولاد خراسان شد سهميكه باعبور از قيمتهاي 1000 توماني اهداف قيمتي 1100 توماني و سپس 1200 توماني را در پيش رو دارد به نظر ميرسد سود 120 توماني كاملا براي فخاس براي سال جاري محتمل باشد
امروز برگشت فولاژ نيز جالب توجه بود كه يكي از شركت هاي معتبر و مورد توجه بلند مدت هاي بازار است .فولاد الياژي ايران هم امروز با صف خريد ميلوني و سنگين مواجه شد فردا روز مهمي براي فولاژ خواهد بود شكسته شدن سد قيمتي 620 توماني فولاژ را به سطوح قيمتي 660 توماني خواهد رساند سهمي كه با افتتاح طرح توسعه خود پتانسيل سوداوري بالايي براي سال 92 را خواهد داشت
اما ذوب اهن امروز بار ديگر به مصاف قيمتهاي 320 توماني رفت ذوبي كه اين روزها صحبت از سود بالايي براي سال 92 اين شركت ميكنند اما بايد قبل از هر چيز خبر مثبت افتتاح طرح و توسعه را شاهد باشيم . گفته مي شود تعدادخريداران بالقوه ذوب به 3 نفر رسيده است اما هنوز هيچ چيز قطعي نيست .
پايان اصلاح؟؟؟
در گروه پتروشيمي بارها صحبت كرديم اما فروش در منفي هاي مارون ، كرمانشاه و زاگرس در قيمت هاي حال حاضر منطقي وجود ندارد .
در بازار امروز پتروشيمي ها اخرين قدمهاي روند اصلاحي خود را در حال طي كردن ميباشند به نظر ميرسد در همين هفته شاهد برگشت روند پتروشيمي ها و پايان اصلاح باشيم پتانسيل فعلي دلار را نبايد در اين گروه دست كم گرفت پتروشيمي ها در صورت عدم افزايش نرخ خوراكشان حرفهاي زيادي در گزارشات 12 ماهه خود براي گفتن دارند
امروز پتروشيمي شازند همچنان با روند اصلاحي ميرود تا به حمايت مستحكم 800 توماني خود برسد بسياري از فعالان بازار در انتظار قيمتهاي 800 توماني براي خريد اين سهم پتروشيمي كه توانايي تعديل مثبت خوبي را نيز در عملكرد 12 ماهه را دارد ميباشند
اما پتروشيمي كرمانشاه با حجم معاملات خوبي در سطوح حمايتي 900 توماني مواجه شد با توچه به قيمتهاي اوره 440 دلاري و دلار گران قيمت فعلي كرمانشاه توانايي رشد سوداوري بالايي براي سال جاري را داراست اين روزها صحبت از سود 220-250 توماني براي سال جاري كرمانشاه ميشود سهمي كه هدف قيمتي 1200 توماني را در بازه ميان مدت دنبال ميكند
اما پتروشيمي شيراز كه به نظر نميرسد از سطوح قيمتي 840 توماني افت بيشتري را تجربه كند به نظر ميرسد كم كم بايد به فكر تغيير روند معاملاتي خود باشد به خصوص اينكه با توجه به سهام شناور بسيار اندك اين سهم ميتوان با حمايت سهامداران حقوقي بار ديگر قيمتهاي 1000 توماني را براي شيراز انتظار داشت.
امروز پتروشيمي پرديس نيز مثبت بود كه عدم ريزش او در گروه پتروشيمي جالب توجه است . گفته مي شود كه فقط در دي ماه پتروشيمي پرديس نزديك به 90 ميليون دلار صادرات داشته است كه بيش از 2 برابر بودجه شركت است . شركت براي هر 3 ماه مبلغ 110 ميليون دلار پيش بيني صادرات داشته است كه اين رقم در بودجه ماه اول سال مالي شركت نزديك به 90 ميليون دلار بوده است . در صورتي كه ميانگين فروش دلار را نيز 3100 در نظر بگيريم رقم بيش از 280 مليارد تومان مي شود كه كل بودجه صادراتي براي شركت نزديك به 1000 ميليارد تومان است.
البته ريسك زاگرس كمي افزايش يافته اما با اين نرخ ارز او نيز بيش از 1600 افت نخواهد داشت .
دل قنديها اب ميشود؟؟؟
اگر به خاطر داشته باشيد در روز هاي گذشته از فروش 30% از سهامهاي گروه قندي در اوج گفته بوديم كه توصيه به خروج تا 30% از پرتفوي قندي هاي خود شده بود. امروز در منفي ها فرصت خوبي براي حضور در اين گروه بود .
در بازار امروز قنديها همچنان با نوسانت مثبت به كار خود ادامه دادند بازار به قيمت شكر 1700 توماني براي سال 92 اميد زيادي دارد همچنين برداشته شدن ارز 1226 توماني از اقلام مهمي همچون گوشت و برنج باعث شده تا بازار انتظار برداشته شدن ارز 1226 توماني براي واردات شكر و افزايش بالايي در نرخ شكر را داشته باشد
در بازار امروز و در نماد قند قند چهارمحال عرضه هاي بسيار سنگيني را شاهد بوديم خبرهايي از جذب بالاي چغندرقند توسط اين شركت در كنار احتمال تعديل مثبت عايدي در سود سال جاري باعث شده تا توجه ب سمت اين سهم جلب شود اما همچنان توصيه ما به حضور در قندي هاي قوي تر است.
اما قند اصفهان امروز در سطوح قيمتي بالاي 4400 توماني متوقف شد قصفهايي كه به نظر ميرسدبا تعديل مثبت خوبي در گزارش 12 ماهه خود مواجه باشد هر گونه افزايش نرخ شكري به شدت ميتواند سود اين شركت قنديرا با رشد تصاعدي همراه سازد
امروز قند نيشابور همچنان به روند اصلاحيخود ادامه داد به نظر ميرسد قند نيشابور تا حمايت 1200 توماني با كاهش قيمتي همراه شود فعلا انتظار داريم پس از پايان اصلاح روند نوساني را در قنيشا شاهد باشيم سهمي كه جذبي براي چغندر ندارد اما بازي روي آن بالاست .
به نظر ميرسد قشهد و قمرو شرايط قوي تري را در اين گروه داشته باشند .
ترمز خودروييها كشيده شد!!!
امروز در بين نمادهاي خودرويي عرضه هاي بسيار سنگين باعث كشيده شدن ترمز روند صعودي اين نمادها شد خودروييهايي كه ظاهرا اين افزايش نرخ اخير هم نميتواند دردي از انها دوا كرده و همچنان روند اصلاحيشان ادامه خواهد داشت بايد ديد ايا اين افزايش نرخ اخير تاثيري در گزارشات 12 ماهه خودروييها خواهد داشت يا همچنان خودروييها امسال را با زيان سنگين به پايان خواهند برد . گفته مي شود از امروز ايران خودرو افزايش نرخ محصولات را لحاظ كرده و به عنوان مثال سمند 26 ميليوني و پژو 28 ميليوني را براي مشتريان قيمت مي داد . البته بازخورد بيروني اين مصوبه جالب توجه نبوده اما گفته مي شود فشار روي گروه خودرو از سوي رسانه ها نيز بالاست .
امروز سايپا در سطوح قيمتي بالاي 100 توماني با عرضه هاي بسيار سنگيني مواجه شد به نظر ميرسد فردا شاهد افزايش عرضه ها و تعادل در روند معاملاتي سايپا باشيم سهمي كه اين روزها به نظر ميرسد روندش بيشتر نوساني باشد
اما گروه بهمن به قيمتهاي 150 توماني نرسيده متعادل شد .خبهمن ميتواند به واسطه شناسايي سود ناشي از سرمايه گذاريهاي خود از كمند زيان دهي رهايي يابد كه مجمع پارسان به تنهايي 100 ريال سود خبهمن را تامين مي كند .
اما پارس خودرو هم امروز به قيمتهاي 65 توماني رسيده و به نظر ميرسداز فردا معاملات متعادلتري را در پيش بگيرد خپارسي كه وضعيت زياندهي سنگيني دارد و اميدي به بهبود روندش نميرود پارس خودرو به دليل ماهيت توليدات لوكسش كه نياز بالايي به واردات دارد اسيب بيشتري در بين خودروسازها از افزايش نرخ ارز ميبيند
چهارگوشه بازار!!!
در كنار محصولات فولادي امروز ملي مس هم افزايش نرخ خوبي داشت كه براي سال 92 شركت نرخ هاي جالب توجهي را شاهديم و احتمالاً اگر صادرات 70 هزار تني محقق شود سود خوبي نيز شناسايي مي شود . ملي مس همچنان در سطوح قيمتي 700-720 تومان در نوسان بود ملي مسي كه فعلا روندش نوساني خواهد بود و در انتظار بازگشايي بازارهاي جهاني و روند جهاني قيمت مس ميباشد
امروز نفت و گاز پارسيان به حمايت 1200 تومانيخود رسيد پارساني كه به زودي مجمع خود را برگزار مي كند . وضعيت مبهم سهام پتروشيمي ها باعث شده تا اين سهم به كف قيمتي خودبرسد. امروز غدير و پارسان هر دو منفي بودند كه به دليل ابهام در نرخ خوراك پتروشيمي هاست . از امروز در سايت مطالبي را در مورد نرخ خوراك پتروشيمي ها قيد مي كنيم و از اثرات آن صحبت مي كنيم كه به نظر ميرسد نرخ ارز اثرات آنچناني بر سود اين شركت ها ندارد و با حركت دلار جبران مي شود . در مورد پارسان فردا گويا براي مجمع متوقف مي شود و روز چهارشنبه يكي از حساس ترين مجامع شركت هاي بورسي برگزار خواهد شد. هنوز هم توصيه ما حضور در مجمع هر دو شركت غدير و پارسان است .
اما صندوق بازنشستگي امروز باروند اصلاحي كار خود رااغاز كرد به نظر ميرسد با اماده شدن عرضه سهام شركتهاي زير مجموعه وصندوق به زودي شاهد متعادل شدن معاملات اين هلدينگ بورسي و تغيير روند معاملات وصندوق باشيم . گفته مي شود ايرانول نيز كم كم براي ورود به بورس اماده مي شود .
امروز كنور هم به بازار بازگشت كه او نيز مانند كچاد و كگل گوشه گير است . در مورد كچاد و كگل بايد اذعان داشت كه يكي از بهترين شرايط بنيادي را دارند اما بازار فعلاًچشم بر روي انها بسته است .
امروز شيران هم مثبت بود .زمزمه هايي در جريان است كه گويا گزارش 12 ماهه شيران نيز با تعديل همراه شده است . احتمالاً مجمع شيران مجمع موفقي خواهد بود .
امروز در گروه بانك با حمايت برخي سهامداران اقتصاد نوين شاهد برگشت قيمتي ونوين بوديم كه بر وبشهر نيز موثر بود . در اين گروه شايد بانك ملت گزينه بهتري باشد.
در گروه پالايشگاهي امروز اظهار نظر هاي مثبت مدير مالي پالايشگاه لاوان در مورد سهم 23% و نرخ ارز مرجع بازار را به اين گروه بسيار اميدوار كرده است .
امروز شاهد بوديم كه شراز و شبريز نيز صف خريد بودند كه البته از هر دو شركت به خصوص شبريز شايعاتي از تعديل سود به گوش ميرسد . در مورد لاوان و عرضه فرداي او بايد گفت در بخشي از صورت هاي مالي لاوان بحث ماليات ها ذكر شده است كه ماليات بر ارزش افزوده به عهده شركت گذاشته شده در حالي كه از عهده شركت خارج است و اين موضوع مي تواند به سود شركت اضافه كند و اما از ان سو بحث هزينه هاي مالي شركت مطرح مي شود كه براي سال آتي اين هزينه ها جدي تر خواهد بود و البته سال بعد رشد قيمت محصولات و طرح و توسعه شركت را نيز داريم .
فردا اين سهم به بازار مي ايد و توصيه مي شود در خريد ان براي كوتاه مدت بكوشيد .
گروه تحلیل گری بتا سهم
15 بهمن 91


