گزارش بازار چهار شنبه 6دي91
كريسمس طلايي بازار!
گزارش بازار – بتاسهم –17:20 امروز چهار شنبه ، 6 دي ماه بازار سرمايه يك روز ديگر را پشت سر گذاشت تا خيال سهامداران از بابت بسياري از موارد راحت تر شود . نكته جالب اين است كه در بين سهامداران بحث بر سر رشد بازار و استراحت آن بالا گرفته است و برخي معتقدند شاخص با اين سرعت به تركستان مي رود و چيزي جز عواقب خطرناك در انتظار شاخص نيست . حتي استراحت ديروز نيزكامل و كافي نبود . اما درست در نقطه مقابل برخي مي گويند استراحت براي زماني است كه در شرايط عادي باشيم . در شرايط فعلي كه پايه پولي كشور دوبرابر شده است به چيزي جز دو برابر شدن قيمت ها نسبت به زمان دلار 1226 توماني رضايت نمي دهند و اين يعني هنوزاين رشد ادامه دارد . نكته جالب اين است كه امروز زمزمه هاي مثبت و منفي نيزدر بازار زياد بود و در كنار ان مي بينيم امار حقيقي و حقوقي ها نيز نشان مي دهد كه حقوقي ها در بازار فعال شده و شرايط خوبي را تجربه مي كنند . شايد همين هجوم سنگين پول به بازار نيز بي تاثير نبوده و اثر بسزايي در بازار داشته . به هر حال هر چه كه بود امروز بازار يك صدا فرياد مي زد
مي جنگيم ، مي ميريم اصلاح نمي پذيريم !!
اين عطش نقدينگي است كه در چنين فضايي فرصت اصلاح را به بازار نمي دهد و البتنه تكنيكاليست ها نيز در اين ميان نظرات جالبي را مطرح مي كنند . انها معتقدند كه شاخص تا 39300 مسير رشد گونه اي را خواهد داشت و شايد دراين بين يك استراحت كند اما بارديگر به ان خواهد رسيد .
نكته حساس ديگر اين است كه ما پيش بيني مي كرديم بازار حداقل تا روز شنبه در شرايط خنثي حركت كند و پتانسيل خود را براي رشد به دست اورد اما خيلي زود جريان تغيير كرد . در حال حاضر دو موضوع اين بازار را تهديد مي كند يك حس سرخوردگي مالي . به اصطلاحات خوب دقت كنيد . به يا داريد كه زماني براي فولاد صف خريد بود و ناگهان گزارش فولاد بدون تعديل به بازار امد و صف فروش و ريزش قيمتي تشكيل شد . اين همان معني را مي دهد گزارش هاي 9 ماهه ممكن است اين نقش را در بازار بازي كند و البته از نقش دوم آنها يعني تحريك كرد ن بازار به سود خود نيز نمي توان گذشت .
و اما عامل دوم يك لغزش سياسي است كه اگر طي روز هاي آتي اتفاق و يا اظهار نظر ناگهاني براي بازار رخ دهد ان وقت است كه ديگر جمع و جور كردن ترس بازار 2 الي 3 روز زمان خواهد برد . به هر حال در حال حاضر بازار كريسمس طلايي خود را سپري مي كند و به تمامي بازاهاي جهاني و شاخص هاي دنيا دهن كجي كرده است !
نكته اخر اين كه در بازار امروز چند خبر در روبرو و كنار هم حركت مي كردند از يك سو شايعات عجيبي از تعديل سود پتروشيمي ها به گوش ميرسيد در سوي ديگر زمزمه عدم تعديل مس، سنگ آهني ها و همچنين گزارش فخوز نكات ديگري را در بر داشت . به هر حال بورس نيز گويا مي خواهد كمي از فضاي هيجاني بازار بكاهد.
اما در حاشيه هاي كم رنگ بازار چه خبر است .
همه چيز فعلاً از حاشيه خبرهاي سياسي خارجي دور شده و به خبرهاي داخلي باز مي گردد . از اواسط هفته بعد دوباره موج خبرهاي سياسي در بازار آغاز مي شود كه اولين ان را بايد مصاحبه احتمالي جان كري و اشاره او به ايران دانست .
در داخل رهبري طي همين روز ها مي تواند با فرمايشات خود در زمينه هاي اقتصادي و سياسي بارديگر راهگشا باشد و آرامش داخلي را كمي بيشتر كند .
اما فضاي دلاري …
فضاي دلار كاهشي شده است و شنيديم كه امروز با قرار گرفتن اولويت 8 در ليست دريافت نرخ ارز مرجع شاهد كاهش نرخ دلار در بازار آزاد بوديم . كه دلار به 3200 رسيدو حالا در پي حركت و ثبات در 3100 است . بازهم تاكيد مي كنيم ثبات نرخ ارز به سود بازار است نه افزايش آن كه اثرات آن را طي اين مدت كه ثابت بود مشاهده كرديم .
بازاهاي جهاني هم به تعطيلات رفته است و امروز بايد بورس كالا را مبناي برخي قيمت ها قرار دهيم به خصوص در مورد ذوب آهن .
در شاخص امروز بازهم شاخص ريزش روز قبل خود را جبران كرد و با كمك 10 نماد هميشگي يعني مس، فولاد،پارسان،شبندر،غدير،فخوز،شپديس،كگل،صندوق و شبريز مثبت بود . حضور دو نماد فملي و فولاد و پتروشيمي ها بسيار چشم گير تر است . بازار اين روز ها بايد مديون 3 نماد باشد : ذوب،شبندرو پارسان كه اين روز ها شبيه سه موتور ديزل اساسي بازار را به دنبال خود مي كشند .
و حالا در بازار چه خبر بود …
باز پتروشيمي ها با ترانه!
در بازار امروز و در نمادهاي پتروشيمي شاهد رونق مجدد معاملات پتروشيمي ها بوديم امروز عمده اصلاح قيمتي در اين گروه حتي به يك روز هم نكشيد و سريعا شاهد افزايش تقاضا و برگشت روند معاملاتي سهام اين گروه بوديم
امروز پتروشيمي مارون همچنان تحت تاثير شايعه تعديل مثبت 50 درصدي سود خود در گزارش 9 ماهه با رشد قيمتي و صف خريد به روند صعودي خود ادامه داد اين روزها بازار انتظار دارد تا حداقل قيمت مارون تا سطوح 3000 تومان با رشد همراه شود . اين سهم با گزارش 4 برابر شدن سود پتروشيمي لاله نيز مواجه است كه اين روزها جنوبي ها را از لب كارون به لب مارون چرخانده است !
اما در نماد پتروشيمي كرمانشاه اين سهم امروز هم با روند صعودي كم كم به قيمتهاي 1000 توماني مورد نظر ما نزديك ميشود چند روز پيش وعده چنين قيمتهايي را براي كرمانشاه داده بوديم اما به نظر ميرسد بايد كم كم اين سهم در سطوح قيمتي 1000 توماني به فكر متعادل شدن باشد
اما در نماد شيميايي ايران هم امروز همچنان صف خريد و روند صعودي را در اين سهم شاهد بوديم شيران به زودي به اهداف قيمتي 6200 توماني خود خواهد رسيد شيراني كه افزايش نرخ خوراك خود را در بودجه سال 92 ديده و نگراني از اين بابت ندارد و اگر براي سال 91 نيز همه چيز منتفي شود يكي از گزينه هاي خوب بازار است .
در اين گروه زاگرس هنوز هم جز خوب هاي بازار است و براي بلند مدت بازهم جا براي رشد قيمت دارد .
در شازند خبر تعويف نرخ خوراك گويا سود شركت را به 2200 ريال مي رساند كه مي تواند قيمت سهم را بالاي 1000 تومان برساند .
فولاديها داغ ميشوند!!!
در بازار امروزفولاديها نيز كه از اركان مهم اين روزهاي بازار سرمايه محسوب ميشوند با روند صعودي و رشد قيمتي مواجه شدند فولاديهايي كه بازار هم انتظار رشد سوداوريشان را براي امسال را دارند هم انتظار اعلام سودهاي بالايي را براي اسل 92 از اين گروه را دارند
امروز عرضه هاي سنگين در نماد ذوب اهن كه عمدتا از سوي خصوصي سازي بود ادامه پيدا كرد به طوري كه شاهد رشد قيمتي ذوب اهن به سطوح بالاي 340 توماني بوديم البته انتظار داريم اين سهم تا سطوح قيمتي مثبت شنبه هم با رشد همراه شود اما اين رشد قيمتي شديد نياز به كمي استراحت نيز خواهد داشت . عرضه هاي خصوصي سازي كمر اين سهم را به اين شكل خواهد شكست . شنيده شده در شبندر نيز ممكن است اين عمل براي ثبات قيمت و جلوگيري از نارضايتي خريداران احتمالي انجام ميشود .
فولاد امروز با نوسانات عمدتا مثبتي كار خود را دنبال كرد فولاد در صورت عبوراز سد قيمتهاي 520 توماني تا سطوح قيمتي 560 تومان جاي رشد قيمتي را خواهد داشت . اين روز ها شنيده مي شود فولاد در نهايت 3 الي 4 تومان تعديل در 9 ماهه دارد اما 12 ماهه قدري خواهد داشت .
اما امروز فولاد خوزستان كه با انتشار امار توليد و فروش 3 ماهه سوم سال خود تعديل مثبتش را قطعي تر كرد به اولين هدف قيمتي خود يعني سطوح 2800 توماني رسيد فخوزي كه در صورت شسكت مقاومت 2800 توماني تا سطوح 3000-3200 تومان جاي رشد قيمتي را خواهد داشت . توصيه اين است كه سهم را براي تا قبل از مجمع نگهداري كنيد . اميدواريم اين سهم افزايش سرمايه بدهد .
گروهي كه به خود امدند!
در بازار امروز همانطور كه پيش بيني كرده بوديم روند سرمايه گذاريها به روند شاخص وصل شده است و مثبت يا منفي شدن نمادهاي سرمايه كذاري در شاخص خلاصه شده است
امروز سرمايه گذاري صندوق بازنشستگي با صف خريد به سطوح قيمتي بالاي 340 توماني رسيد البته پيشبيني ميشود وصندوق در سطوح قيمتي 360 توماني به تعادل برسد وصندوقي كه با پتانسيل تعديل مثبت عايدي 20 درصدي مواجه ميباشد . در اين سهم گزارش مثبت و مياندوره اي جم و چند شركت ديگر بر اين سهم بسيار موثر خواهد بود .
امروز غدير در سطوح قيمتي 500 تومان در نوسان بود غديري كه با احتمال تعديل مثبت عايدي ناشي از احتمال رشد سوداوري پارسان مواجه ميباشد در كوتاه مدت غدير هم تحت تاثير اين روند مثبت تا سطوح قيمتي 520 تومان رشد نمايد و اين منطقي ترين قيمت براي غدير است كه تازه راه از قبل رفته را امده و از امروز بايد مسير جديد را آغاز كند .
امروز سرمايه گذاري صنعت و معدن با توجه به فروش بلوكي سهام پارس سوييچ ميرفت تا با صف خريد همراه شود اما اطلاعيه شفاف سازي شركت مبني برعدم تاثير فروش بلوكي سهام بسوييچ در سود امسال شركت اين سهم را با روند متعادل همراه ساخت.
معدنيها در انتظار
در بازار امروز و در بين نمادهاي معدني شاهد معاملات نوساني بوديم معدنيها در انتظار گزارشات 9 ماهه خود براي تعيين روند خود ميباشند البته اين روزها تحليلگران اعتقاد بر صعودي بودن روند قيمتي معدنيها در بازه ميان مدت دارند اگر چه احتمال نوسانات زياد در اين بازه بسيار زياد ميباشد.
امروز كالسيمين همچنان با روند نوساني مواجه بود پيشبيني ميشود كالسيمين تا سطوح قيمتي 800 تومان با افت و نوسان قيمتي همراه شود البته به نظر نميرسد اين سهم به دليل احتمال انتشار گزارش 9 ماهه مناسب با افت بالايي همراه شود در صورتي كه اين سهم بتواند تعديل مثبتي در سود خود اعمال نمايد تا قيمتهاي 880 توماني رشد خواهد داشت
امروز شفاف سازي ملي مس و تاكيد بر عدم تعديل مثبت در عملكرد 9 ماهه سد محكمي در راه روند صعودي اين سهم ايجاد كرد فعلا انتظار نميرود فملي رشد قيمتي بالايي را تجربه نمايد اگر چه همچنان روند ميان مدت سهم با اهداف قيمتي 1000 توماني صعودي ارزيابي ميشود و البته با زيركي اعلام كرده است كه هنزو بهاي تمام شده بررسي نشده . برخي اين را عاملي براي گزارش و تعديل زير 20% سهم مي دانند .
امروز سهام كوچك زرين معدن اسيا همچنان با صف خريد بسيار سنگين و عدم عرضه سهام به رشد 5 درصدي قيمتي خود ادامه ميدهد فزرين با پتانسيل تعديل مثبت عايدي هم همراه ميباشد و به نظر ميرسد شاهد رشد قيمتي اين سهم تا سطوح 1000 توماني باشيم
ياران بتا منفي بازار!!!
اين روزها قنديها تا يك روز بازار منفي ميشود سريعا با توجه به بتاي منفي خود با رشد قيمتي و اقبال بازار به خصوص نوسانگيران همراه ميباشند وضعيت قنيدها امسال مناسب ميباشد اما به نظر نميرسد افزايش نرخي تا سال 92 منتظر اين گروه باشد
امروز قند پيرانشهر مجددا به سطوح قيمتي بالاي 1500 توماني بازگشت قپيرا براي سال جاري با احتمال تعديل مثبت و افزايش سود خود تا سطوح 180 تومان مواجه ميباشد . دراين گروه گزارش هاي پيش رو بسيار حساس و حياتي است و به نظر ميرسد شركت هايي مانند قپيرا، اصفهان،لرستان و هگمتان براي بازار گزارش هاي خوبي را اماده كرده اند .
امروز قند لرستان هم با رشد قيمتي به سطوح 3300 توماني رسيد قلرست هم با پتانسيل تعديل مثبت بالايي همراه ميباشد و در حال حاضر يكي از برترين گزينه هاي قندي با ديد ميان مدت ميباشد
اين روزها قند نيشابور با شايعه تعديل مثبت عايدي و اعلام سود 100 توماني مواجه شده است همين امر باعث نوسانات مثبت در قنيشا شده است . اما همچنان توصيه ما حضور در همان 4 شركت است كه لرستان و اصفهان اولويت قوي تري دارند .
چهارگوشه بازار!!!
امروز در گروه تجهيزاتيها اذراب با رسيدن به حمايت 220 توماني متعادل شد اين سهم و مپنا اسير بازي سرد و گرم نوسان گيران شده است و به نظر ميرسد مشكلات جدي را براي رشد داشته باشند هر چند خبرهاي مثبت از هر دو به گوش ميرسد .
خبر ارزي شدن برخي از قراردادهاي تايدواتر و احتمال تعديل مثبت از اين طريق باعث رشد قيمتي به همراه صف خريد سنگين در اين نماد شده است حتايدي كه تا قيمتهاي 320 تومان و در نهايت 360 توماني جاي رشد قيمتي را خواهد داشت اين روزها شنيده ميشود حتايد تا پايان سال به سود 90 توماني دست خواهد يافت
در نماد گروه بهمن رشد پرتفوي بورسي شركت كه عمدتا شامل پارسان ميباشد باعث اقبال بازار به اين نماد شده است هفته اينده قيمتهاي 140 توماني را براي خبهمن انتظار داريم سهمي كه احتمالا در سطوح 140 توماني متعادل خواهد شد.
در بازار امروز موتوژن هم مثبت شد كه به قيمت هاي خوبي رسيده بود .
همراه نيز بازگشايي شد . امروز اين سهم به بازار باز گشت. خريد سهم تا قيمت هاي 5000 تومان براي ميان مدت عالي است .
در گروه سنگ آهن كچاد و كگل پرخبر ظاهر شده اند . پيش ازاين از تعديل زير 20% كچاد و توقف كگل صحبت شده بود اما حالا اطلاعيه هايي در سايت كدال قرار گرفته است كه از عدم تعديل حرف مي زند البته با زيركي خاصي موارد فوق نداشتن تعديل را اعلام نمي كنند بلكه همه چيز را به اينده موكول مي كنند اما وقتي در چنين روز هايي و پايان دوره مالي 9 ماهه چنين مواردي اعلام مي شود كار را براي بازار و سهامداران كمي سخت مي كند كه آيا از تعديل خبري هست يا خير ؟! در تكميل بحث بايد گفت كه شنيده مي شود كه كگل در بودجه 6 ماهه خود نرخ فروش را 128 هزار تومان در نظر گرفته است . كچاد نيزنرخ سنگ آهن را 132 هزار تومان در نظر گرفته است حال انكه با بودجه فخوز نرخ سنگ آهن كگل در محدوده 130 و بيشتر و كچاد بيش از 150 هزار تومان خواهد بود . شايد در گزارش 9 ماهه با پوشش قوي سود مواجه باشيم و حتي تعديل هاي زير 20% اما با اين ميانگين فروش سود سال بعد اين شركت ها بسيار مناسب خواهد شد . در تحليل هاي بعدي از تخمين سود سال بعد اين شركت ها خواهيم گفت .
و در پايان به سراغ دو پالايشگاه مي رويم از يك سو گفته مي شودبرخي مطلعين از شرايط مالي سال 92 در حال خريد پالايشگاهي ها هستند و از يك سو قيمت اين سهم كمي تند شده است . سهم خبرهاي خوبي را در دل خود دارد و حتي ممكن است اين بار صندوق نفت با حضور وهمكاري غدير خريدار سهم باشند اما اتفاقي كه رخ داده اين است كه بايد ريسك عدم معامله بلوك و يا گزارش هاي كم رمق را نيزدر كنار خود داشت . به نظر ميرسد كم كم بايد از ريسك سهم دوري كرد هر چند واقعاً سهم از مدار تحليل خارج شده .
اين سهم رشد بالايي را داشته است اما سود 1000 ريالي امسال و 1200 ريالي سال بعد گويا براي سهم جدي شده است . سرمايه كم شبريز موجب تعديل هاي جدي در سهم مي شود . پيش بيني مي شود با خريد و صبر تا 6 ماه بازدهي بيشاز 40% را بتوانيد در اين سهم داشته باشد .
گروه تحلیل گری بتا سهم
6 دي 91


