جستجو در بتاسهم
نماد مورد نظرتان را وارد کنید
جستجو فقط میان:
زیر نظر مشاور سرمایه‌گذاری آوای آگاه
جستجو فقط میان:
گزارش بازار دوشنبه 1 اسفند 90

گزارش بازار دوشنبه 1 اسفند 90

نوید خاندوزی
فوریه 20, 2012
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

گزارش بازار دوشنبه 1 اسفند 90

رفت و آمد های اتوبوسی …

گزارش بازار – بتاسهم –17:25 امروز دوشنبه ، اولین  روز اسفند بازار کار خود را در حالی آغاز کرد که  سناریویی که دیروز در مورد  بازار گفتیم و با عرضه  نفت و گاز تا حدودی به  ثمر نشست و ازاد شدن  جریان  نقدینگی و توقف قندی ها  باعث توجه  بازار به  سمت  نمادهای بزرگ و کوچک  شده  که تا دیروز کمتر کسی به  انها توجه  می کرد . همین موضوع  باعث شد  تا  شرایط برای بهبود  بازار فراهم  باشد وروز های بهتری را نسبت  به  قبل شاهد  باشیم . امروز تعداد مثبت های بازار نیز بهتر از روز های قبل بود و برخی پیش بینی می کنند  که وضعیت  بازار فردا  نیز می تواند  بهتر از امروز باشد  البته  فشار عرضه دوباره  روز چهار شنبه می تواند  ذهن  بازار ما  را  ازار  دهد .

اما دلایل مثبت  شدن  بازار امروز را  شاید بتوان در 4 علت خلاصه  کرد :

1-  که  به نوعی در بازار دیروز و مقدمه  بالا  نیز بدان  اشاره  شد . دیروز در گزارش بازار گفتیم  که  :

فردا  شاهد عرضه  سنگین  نفت و گاز پارسیان خواهیم  بود بخش اعظمی از حقیقی هایی که  در سهم  حضور داشتند  با سود خالص حدود 10% از این  شرکت  خارج می شوند جریان نقدینگی نزدیک  به  100 میلیادر تومان می تواندطی روز های آتی از بازار و این  سهم به  سمت  سایر شرکت ها  سوق پیدا کند و به این  دلیل که توقف قندی ها  را داریم  این  پول ناگزیر جذب سایر شرکت ها  شده و ازهمین  روبرخی معتقدندکه  بازار روز های بعد  با عرضه نفت و گاز می تواند  شرایط خوبی را شاهد  باشد و رونق نسبی را باید دراین وضعیت شاهدیم 

2-  اما  برخی عامل دوم  را در ذات  بازار می دانند که دراین  شرایط پس از افت  اخیر ناشی از عرضه نفت و  گاز و اصلاح  مناسب قیمتی باردیگر در صدد است تا بهبود  یابد  و البته دراین  موضوع  توقف قندی ها  نیز بسیار موثر بوده است .

3- اما عامل سوم  را  برخی به مسائل سیاسی نسبت  می دهند که چشم نداز مذاکره  بین  ایران و غرب برای پرونده  هسته ای و کاهش فشار تحریم ها  بر ایران  می دانند که  حضور بازرسان  آزانس و شرایط مناسب  برای اغاز این مذاکرات می تواند  برای بازار جالب توجه  باشد .

4-  اما  در عامل چهارم  برخی خبرهای مربوط به  فعالیت های اقتصادی وسیاسی پیرامون  بازار یا  بهتر بگوئیم  جومثبت همه چیز خوب است در دوران  قبل از انتخابات و خبرهایی خوب ازاین که  طرح تحول برای صنایع  اجرا نمی شود می تواند در نوع خود  برای بازار جالب باشد . البته  شکی نیست  که همه ی عوامل فوق بر بازار اثر گذار است  اما  شاید اثر 3 عامل اول بر این  روند  بیش از بقیه  بود و اثر گذاری بیشتری را  در آن شاهد  باشیم  .

اما این  روز ها  آن چیزی که  روند  بازار را  تحت تاثیر قار می دهد شرایط خاص رفت و امد نمادهای بزرگ بازار است که  امروز این  قطار مسافران  بیشتری را  پیاده و سوار کرد . تقریباً می توان گفت  که نیمی از نماد های بورس دراین  مدت  برای اعلام  سود  باز وبسته  شدند البته این  نیم  منطور نیمی از نمادهای مورد توجه  بازار است  نه  کل بورس و در حال حاضر نیز سیلی از این  توقف بازار را در بر گرفته  و همه منتظر اعلام  سود آنها هتسند . در بازار امروز نمادهایی مانند كدما ،بايكا، خفناور، بالاس، شفارس ، شفارا ، پلوله ، سصفها ، ستران ، دكيمي، بترانس ، ختراك ، دروز ، شپترو ، خنصير ، فايرا، كلوند ، رانفور ، خساپا ، پارتا ، شرنگي ، وساپا، شنفت ، کگل ، فاما ، سكارون ، دسبحا،چبسپا،خلنت متوقف شدند و در کنار آن نماد شرکت های رتاپ ، حفاري ، والبر ، پلوله ، پدرخش ، شاراك، دتهران ، دتماد ، دابور ، كبافق ، دكيمي ، دكوثر، شپمچا، كاما و همراه   به  بازار بازگشتند که  نکته  جالب رشد خوب حفاری، سوختن  تعدیل همراه  وموج  تعدیل سود دارویی ها  بود که در بازار خودنمایی می کرد .

اما درتحلیل های همیشگی تکنیکال  که دراین  ستون  به ان  می پردزایم  امروز به  یک تحلیل برخوردیم  که  با عدد ورقم  تحلیل جالبی را از بازار کرده  بود  . این  تحلیل که  برای اسفند ماه  پیش بینی شده  بود  ماه اسفنفد را به دونیمه تبدیل کرده که نیمه اول را افزایشی و نیمه دوم  را  کاهشی توام  با رکود می داند . این تحلیل براین  عقیده  استوار است که  شاخص در نیمه اسفند  تا  25600 نیز رشد  خواهد کردو پس از ان  با افتی سنگین تر به  محدوده 24500 و 24400 سقوط  خواهد کرد . مطابق عرف تحلیل گران  تکنیکال  دلایلی برای این  اعداد گفته نمی شود اما اگر ما  بنیادی به  قضایا  نگاه  کنیم  شاید مقطع انتخابات این  میان برای این  تحلیل کاربرد داشته  باشد و یا  بحث های تحولات  سیاسی اما  به هر حال  این نیز یک  تحلیل است در دنیای تکنیکالیست ها 

در پایان  مقدمه  باید به  وضعیت بازار طی دو روز اتی اشاره کرد که  بیشتر تحت تاثیر باز و بسته  شدن  برخی نمادهاست اما  به نظر میرسد فردا  بازار خوبی را داشته  باشیم اما چهارشنبه  سیلی از عرضه ها  دوباره در بازار جاری  خواهد  شد    که  البته  کنترل ان  برای بازار امکان پذیر است .

اما در حاشیه  بازار چه خبر است 

همین  که  برای مذاکرات  اعلام  امادگی شده است  خبر خوبی برای بازار بوده و باید به این  با دیده  مثبت نگاه کرد . البته  پیش از این  نیز مذاکرا ت به در بسته  خورده  اما  شاید این  بار فشار ها  برایران  نتیجه  بخش باشد و بتواند باردیگر مذاکرات  را  سازنده  سازد . اما در این  شریط بازار چندین  چد بار و از خبرهای متفاوت  می تواند  اثر بگیرد که خبر اعلام  رسمی اروپایی و ها غربی ها  برای مذاکرات ، سپس تعیین محل مذاکرات و از همه مهم تر اظهارات  قبل و پس از مذاکره می تواند بارها  بازار را  تحت تاثیر خود  قرار دهد . از سوی دیگر در تحولات  خارجی دیگر نظیر بحران  سوریه نیز گویا  لحظه  به لحظه  برعمق آن افزوده می شود . گفته می شود از هفته  بعد  دور تازه  فشار ها  به  سوریه  آغاز  خواهدشد . در داخل با این که  رسانه ها بوی انتخابات گرفته اما  فضا  خیلی انتخاباتی نیست  و همه  چیز برای یک انتخابات  آرام  و کم درد سر اماده  باشد که  بازار نیز از ان  استقبال  می کند  . البته  نتیجه  آن برای بازار جالب توجه خواهد بود .

امادر خبرهای اقتصادی مهم ترین  خبرها  به زمزمه های آغاز طرح تحول اقتصادی باز می گردد .  وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش قیمت آب، بنزین، گاز، گازوئیل، نفت‌کوره و آب در فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها خبرداد. از سوی دیگر برای تولید نیز گفت  که هم اکنون با سازمان هدفمندی یارانه‌ها و ستاد طرح تحول اقتصادی در حال مذاکره هستیم تا بتوان، نرخ‌های ترجیحی را برای بخش تولید و صنعت در اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها تعیین کرد. البته  نباید از نظر دور داشت که موج  جدید این  طرح  در فاز دوم  خود به خود  به  ردش تورم  منجر می شود که می تواند بازهم  از هم  گسیختگی اقتصادی را  بیشتر کند .

اما در بازارهای جهانی

بازار های جهانی نیز کارخود را  آغاز کردند که  به نظر میرسد روند  این  آغاز خوب بوده و اکثر شاخص ها و  کالا  ها  صعودی شده اند  به خصوص این که  بازار اسیا نیز مثبت  آغاز کرد و این مثبت  بلافاصله  به اروپا نیزکشیده شد  و او نیز مثبت آغاز کرد  و حالا  همه منتظر بازگشایی بازار امریکاهستند . طلا  به  1736  رسیده  و امروز بازار سکه متعادل بود . قیمت  مس نیز 1.5% افزایش یافت و به 8250  دلار رسید  و روی نیز در محدوده 2000 دلار قرار دارد  .  حالا  قیمت های جهانی برای ما  اهمیت  بیشتری پیدا  کرده  چرا  که  دماسنج  تعدیل و یا عدم  تعدیل برخی شرکت ها  می شود . نفت نیز به  محدوده 105 دلار رسید   .که خبر تحریم  کشورهای غربی از سوی ایران  قیمت  نفت  را افزایش داد .  این  دسته  اخبار برای بازار خبرخوبی است تا  راحت تر بتواند  نبود  قندی ها  را  تحمل کرده و گزارشات محافظه  کارانه  شرکت هارا هضم کند .

 

و در پایان  به  شاخص میرسم که  امروز با رشدی 44واحدی به  24923 رسید  که دراین  رشد در بازار امروز نمادهایی مانند پارسان  ، حفاری ، امید  و مخابرات  بسیار موثربودند که نقش پارسیان و حفاری بیش از بقیه بود  . اما از آن سو  نیز ساز کاهشی شاخص تند تر نواحته  می شد  که نمادهای همیشگی بانکی  و در سوی دیگرپردیس وشازند  باعث منفی شدن  ان  شدند  . اما  به هر حال  به نظر میرسد فردا  وضعیت  بازار طوری باشد که  بتواند  با  فتح  25 هزار شرایط خوبی را تجربه  نماید .

اما در بازار چه خبر است 

 

معدنیها و فولادیها در نوبت!!!

در بازار امروز علی رغم انتشار گزارشات نه چندان دلچسب سهام معدنی و فولادی نتوانست بازار را فریب بدهد گزارشاتی که تا حدود زیادی خلاف واقعیات موجود تنظیم شده است و جا برای تعدیل مثبت معدنیها و فولادیها برای سال 91 وجود دارد تعدیلات مثبتی که در برخی از شرکتهای این دو گروه حتی ممکن است به سطوح 40-50 درصد هم برسد . امروز این  شایعه  شنیده  شد  که  بورس گزارش مس را  رد کرده و ممکن است گزارش شرکت  تعدیل شود .

امروز در نماد کالسیمین که تحلیلش را در سایت قرار دادیم شاهد روند مثبت و صف خرید در این نماد بودیم کالسیمین با پتانسیل تعدیل مثبت عایدی هم در سال 90 و هم در سال 91 مواجه میباشد مضافا اینکه این شرکت با احتمال معامله بلوکی بین کروی و ساتا مواجه میباشد به نظر میرسد کالسیمین تا سطوح قیمتی 700 تومان جای رشد را داشته باشد

اما باما هم پس از افزایش سرمایه و اعلام سود سال 91 امروز با بازدهی 12 درصدی پا به میدان گذاشت باما نیز با تعدیل خوبی در سود سال جاری و سال اینده مواجه میباشد. البته  سهم  شرایط بنیادی قوی به  مانند فاسمین ندارد .

اما چادرملو که این روزها با یک بررسی ساده میتوان دریافت که سهم توانایی سود بالای 90 تومان را برای سال 90 و سود بالای 100 تومان را برای سال 91 را داراست کچادی که سود سال 91 خود را در اولین قدم بدون تغییر خاصی اعلام کرد اما از این پس جای تعدیلات مثبت خوبی را خواهد داشت. سود  سال 91 کگل در حالی که  گفته می شود  بالای 950  ریال  است  اما  کچاد  بدون تغییر سود خود را  در محدوده 845 ریال  خواهد بود . نکته  جالب توجه  رشد بیش از 26% فروش شرکت  است  اما  شرکت  با تبحر خاصی بهای تمام  شده  را  بسیار بالا در نظر گرفته است  . اما  انچه  برای این  شرکت  جالب است  اضافه  شدن  104 میلیارد تومان  مالیات  به  کچاد است که  باعث عدم  تعدیل شده  وگرنه  کچاد سود 1000 ریالی را  به  بازار اعلام می کرد .

تغييربهاي تمام شده و فروش ناشي از تغيير ميانگين شمش خوزستان و تغيير در مقدار فروش ناشي از ورود خط پنج این  شرکت  است  .

ساختمانیها برج میسازند!!!

این روزها سهام شرکتهای ساختمانی همانطور که دیروز هم اشاره داشتیم به دلیل توجه برخی از سهامداران حقوقی و پتانسیلهای این گروه مانند ریسک پایین و افزایش قیمت مسکن با روند صعودی مواجه شده اند

امروز در نماد ثامان گستر صف خرید سنگین سهم و روند صعودی ثامان همچنان ادامه داشت ثامانی که به سمت اهداف قیمتی 200-220 تومانی خودمیرود حتی این روزها شایعه سفته بازی را تا قیمتهای 300 تومان در پیش روی خود دارد

امروز بین المللی توسعه ساختمان هم با روند صعودی باز هم در استانه سد قیمتی و روانی 300 تومان قرار گرفت بارها ثاخت در مواجهه با این سد قیمتی ناکام مانده است باید دید ایا اینبار که جو ساختمانیها بسیار مثبت میباشد ایا این سهم توانایی شکست سد قیمتی خود و رشد قیمتی را تا سطوح 320 تومان را دارا میباشد یا خیر. گفته می شود  غدیر به  شکلی سنگین عرضه سهم  را در پیش دارد .

اما مسکن شمالشرق امروز با جو مثبت ساختمانیها مقاومت 220 تومانی خود را پشت سر گذاشته تا به سمت قیمتهای 240 تومانی برود قیمتهایی که در صورت شکستن ان میتواند ثشرق تا سطوح 260 تومان رشد نماید البته ثشرق به دلیل نسبت پی بر ای پایین و احتمال تعدیل مثبت عایدی پتانسیل رشد قیمتی را نیز داراست

سرمایه گذاریها و فصل جدید!!!

در بازار امروز شاهد رشد قیمتی برخی از سهام شرکتهای سرمایه گذاری پرپتانسیل بودیم برخی از سهام این گروه که این روزها مورد توجه سهامداران حقوقی خود قرار گرفته اند در موقعیت رشد قیمتی خوبی قرار گرفته اند

امروز نفت و گاز پارسیان همانطور که پیشبینی میشد به دلیل در سود قرار گرفتن سهامداران حقیقی با فشار عرضه ها مواجه شد عرضه هایی که توسط سهامداران حقوقی جذب شده و مجددا صف خرید خوبی برای این سهم چیده شده هدف بعدی پارسان سطوح 570 تومان و هدف نهایی سهم سطوح قیمتی 600 تومان میباشد. گفته می شود امروز بهمن  و سرمایه  گذاری امید به  شکلی جدی خریدار خرد  بازار بودند .

امروز سرمایه گذاری بوعلی تحت حمایت بانک دی همچنان با صف خرید سنگین و روند صعودی قرار داشت بوعلی با پتانسیل احتمال فروش برخی از املاک خود در خراسان و رشد قیمتی تا سطوح قیمتی 96 تومان مواجه میباشد همچنین در بوعلی شنیده میشود شرکت فعلا قصد افزایش سرمایه را ندارد

امروز سرمایه گذاری سپه با حجم معاملات بالا خود را به سطوح قیمتی 135 تومان رساند وسپه پتانسیل رشد قیمتی چندانی را ندارد نهایتا این سهم میتواند تا قیمتهای 140 تومان در بازه کوتاه مدت حرکت نماید اما اگر تعدیل سنگ اهنیها برای سال 90 رو شود این سهم با شکست سد قیمتی 140 تومان تا سطوح قیمتی 160 تومان جای رشد را خواهد داشت. امروز توقف کگل باعث توجه  به  وسپه شد .

پتروشیمیها به کدام سو میروند!!!

در بازار این روزها علی رغم انتشار گزارشات نسبتا مناسب برخی از شرکتهای پتروشیمی باز هم بازار روی خوشی به این گروه نشان نمیدهد البته بازار حق هم دارد برخی از سهام این گروه گزارشات خلاف واقعیت را برای سال 91 منتشر کرده اند و انقدر سود خود را محتاطانه اعلام کرده اند که اعتماد بازار را از بین برده اند

امروز پتروشیمی کرمانشاه وسط خال زد همین چند روز پیش نوید سود بالای 60 تومانی این سهم را برای سال 91 داده بودیم امروز گزارش این سهم با سود بالای 60 تومانی منتشر شد پتروشیمی کرمانشاهی که به دلیل افزایش سرمایه 100 درصدی و تسویه بدهی های ارزی خود با افزایش شدیدی در سود خود مواجه شده است البته تخمین ما سود حدود 70 تومان برای این سهم تا پایان سال 91 میباشد

امرو اما پتروشیمی شازند پس از تعدیل ناامید کننده منفی سود سال 91 ان هم در شرایطی که تمامی پارامترهای بنیادی سهم از جمله قیمت نفت و قیمت ارز و قیمت محصولات شرکت صعودی میباشد باعث افت قیمتی امروز سهم پس از بازگشایی شد شازندی که در صورت رسیدن به سطوح قیمتی 460 تومان گزینه مناسبی برای خرید با دید میان مدت میشود. شفن نیز با  کاهش سود سال 91 مواجه  بود . گزارش شفن  را در حالی ملاحظه می کنیم که  سود  شرکت  نسبت به  سال 90  با  کاهشی 7% مواجه  شده است  . افزایش هزینه های عملیاتی با  وجود  رشد فروش باعث عدم  تعدیل این  سهم  شده است  . بودجه متانول شرکت  با  336 دلار بسته  شده  که  کمترین  میانگین  فروش این  شرکت  است  . شاید قیمت های 9000 ریال  بتواند  توجه  بازار را  به  شفن  بیشتر کند .

چهار گوشه بازار!!!

در بازار امروز حفاری واقعا در یک کلام گل کاشت حفاری شمال پس از تعدیل مثبت بالای 30 درصدی در سود سال 91 خود و اعلام سود 48 تومانی با رشد قیمتی 11 درصدی به بازار برگشت به نظر میرسد حفاری در صورت شکست سد قیمتی 240 تومانی تا سطوح قیمتی 260-270 تومان جای رشد قیمتی را داشته باشد. البته  بهنظر میرسد فردا  کمی افت  را در سهم  شاهد  باشیم اما روند  کلی سهم  با این  گزارش می تواند  بهتر و مثبت باشد .

امرزو در گروه خودروییها همچنان زامیاد با صف خرید سنگین صدر نشین بود این روزها مثل اینکه قصد دارند تا زامیاد را تا سطوح قیمتی 120 تومان بالا ببرند زامیادی که شنیده میشود با رشد قیمتی خوبی در محصولات خود مواجه شده است و شاید بتواند بودجه خود را پوشش دهد امری که به نظر ما با ابهام مواجه میباشد

امروز غول بازمانده فولادیها یعنی ذوب اهن هم با روند منفی به کار خود پایان داد گفتیم عرضه های گران قیمت خصوصی سازی بار دیگر به گل نشست و شکست خورد ذوب اهنی که به نظر میرسد تا قیمتهای 120 تومان پایین بیاید تنها پنانسیل ذوب اهن طرح های توسعه ای شرکت و عدم تاثیر پذیری از اجرای گام دوم طرح تحول میباشد اما  بازار از این  سهم  دور شده و این  کار را  سخت خواهد کرد .

اما  باز هم  از دارویی ها می شنویم که  با  رونق نسبی در معاملات  خود  مواجه  شده  اما هنوز حرفی برای بازار ندارد . تقریباً تمامی دارویی ها  با گزارش خود با تعدیل سود مناسبی همراه  شدند  که دتماد  هم  امروز به  عنوان یکی از این دارویی ها  کمی مثبت  بود . البته  کوثر با  توجه  به  گزارش ضعیف کاهش قیمت  را تجربه  کرد که فردا در قیمت های منفی می تواند  فرصت خوبی برای خرید و نوسان  گیری باشد . امروز رازکی ها و برخی دیگر ازاین  نماد ها  مانند کیمیدارو،دالبر،جابر و برخی دیگر بود .

امروز بیمه  دی روز پر حجم  و مثبتی را  پشت  سر گذاشت . گفته می شود بودجه بیمه  دی نیز به  بازار امده  که  شرکت  سود خودر  ابا افزاشی بیش از 10% به 613 ریال  برای سال 91 پیش بینی کرده است . بیمه ای ها  راه خوبی را  دنبال  نمی کنند اما  این  گزارش می تواند  ودی را  به  سمت  3650 و 3700  به  کندی حرکت  دهد .

امروز شاهد  بازگشایی رتاپ در قیمت های 8600  ریال  بودیم  که  به نظر میرسد اگر بازار در کوتاه مدت  شرایط خوبی را داشته  باشد  به  سمت 9000 و9500 ریال  حرکت  کند و این  سهم  به این  قیمت ها  سوق یابد . تجارت  الکترونیک  پارسیان  که  یکی از پیشرو های گروه  رایانه  بود  با تعدیل حدود 25% سود هر سهم خود را  1003 ریال  اعلام کرده است و امروز به  بازار باز می گردد .

امروز شبریز باز هم  پرحجم  بود   که  به نظر میرسد بازار در روز های بعد  توجه  بیشتری به  سهم  شود . خبر میرسد طرح  توسعه  شبریز که  قرار بود  خرداد ماه  افتتاح  شود  به مهر موکول شده است . اما  بحث مهم  تر در مورد  این  شرکت ها این  است  که با اجرای فاز دوم  طرح  و شایعه  بنزین  1000 تومانی  این  شرکت ها  می توانند از نظر روانی مورد  توجه  بازار قرار گیرد از همین  رو بهتر است  فعالان  بازار این  دو شرکت  به خصوص شبریز را که  معاملات تهاجمی را  به دلیل نبود  سهام  شناور در دستور کار دارد مورد  توجه قرار داد و زیر نظر داشته  باشند .

و در پایان  به  همراه  میرسیم  که  امروز سهم  با تعدیل سنگین  خود  بازهم  رشد قیمت انچنانی نداشت  و در قیمت  4870  باز شد  که این بازگشایی ضعیف بلافاصله مخابرات  را  کاهشی کرد . به نظر میرسد که خرید همراه  برای میان مدت و با دید  مجمع  مناسب باشد .

 

 

 

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم

دوشنبه 1 اسفند 90

 

 

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم