گزارش بازار دوشنبه 5 دی 90
زلزله عرضه مارون!
گزارش بازار – بتاسهم –16:30 امروز ، دوشنبه ، قبل از عرضه مارون و به طور کلی با توجه به روند همیشه قبل از عرضه های اولیه که پول سنگینی را نیاز دارد بازار واکنش نشان داده و با ریزش و عرضه در برخی نماد ها همراه بود به خصوص این که امروز برخی حقوقی ها نیز با این روند همراهی کرده و با حقیقی ها همراه شدند تا احتمالاً بازار فردا هم تا قبل از عرضه مارون شرایط عرضه قابل توجهی را شاهد باشد . اما فردا روز سرنوشت سازی برای بازار خواهد بود . مارون تعیین کننده جهت کلی بازار دراین هفته و روز های ابتدایی هفته بعد است . یک قیمت مناسب و یک عرضه موفق می تواند گروه پتروشیمی و برخی بزرگان بازار را همراه و همسو با خود سازد و اتفاقاً در روز های بعد با هم افزایی در قیمت های بالاتر پول خوبی را دوباره به بازار تزریق کند . در واقع عرضه مارون و صفوف خرید سنگین و همچنین طمع بازدهی حداقل 10 تا15% برخی نوسان گیران ، امروز باعث شد تا صفوف بسیاری از شرکت ها عرضه شده و ریزش را داشته باشیم و در صورتی که این سناریو محقق شود مارون بتواند در کوتاه مدت سود خوبی را به بازار بدهد ممکن است چند روز این شرکت های کوچک و بزرگان دیگر در شوک باشند اما ابتدای هفته بعد پول رفته به مارون دوباره به بدنه بازار باز می گردد که این موضوع توسط نوسان گیران انجام می شود . این موضوع وسناریو در برق چشمان بازار امروز پدیدار بود و بسیاری از حقوقی ها نیز به این امید نشسته اند .
اما در سوی دیگر اگر عرضه مارون با قیمت هایی که برخلاف نظر بازار است انجام پذیرد و قیمت های بالا ر ا شاهد باشیم درست ثانیه هایی پس از کشف قیمت هجوم مجدد نوسان گیران به سمت سایر نماد ها آغاز خواهد شد که این موضوع باید مد نظر سهامداران قرار گیرد .
در مورد جو بازار فردا نیز باید گفت به نظر میرسد تا وقتی عرضه مارون کامل صورت گیرد جو عرضه سهام شرکت ها ادامه خواهد داشت و قیمت عرضه است که با توجه به سناریو های بالا وضعیت بازار را روشن خواهد کرد .
اما از مارون و توجهات بازار به این سهم که بگذریم امروز بر حسب هشدار هایی که در سایت قرارگرفت عرضه ها نیز در بازار با شدت بیشتری دنبال شد . شاید برخی از ان به دلیلی عرضه مارون بود اما بسیاری معتقدند ابهامات موجود در طرح تحول و فاز دوم آن و عدم تعدیل از سوی برخی از انها ریزش این گروه به خصوص دو گروه قند و کاشی را به همراه دشت اما ساختمان تا حدودی پا بر جا بود هر چند او هم امروز با رشد سریع عرضه ها مواجه شده بود اما به هر حال نشان می دهد موج نقدینگی این روزها در حال پشت کردن به این شرکت ها و رفتن به جای مطمئن تری به نام عرضه های اولیه است که حداقل می دانند بازدهی 10%را می توانند در کوتاه مدت داشته باشد .
اما در پیش بینی وضعیت بازار به طور کلی در بالا به ان اشاره شد اما همین که بازار از رخوت و کرختی نجات یافته است خود نشانه خوبی برای فعالان است . این می تواند نشانه خوبی برای بازار باشد . و شاید بدان معناست که به نوعی سهامداران با بازار آشتی کرده اند . امروز اگر این اتفاق با این شدت رخ نمی داد و جنب و جوشی صورت نمی گرفت باید به ظاهر بازار تاسف می خورد اما قدیمی های بازار این روز ها را به خوبی تجربه کرده اند . به هر حال آشتی جریان سفته باز ی و نوسان گیران که به نوعی موتور محرک بازار هستندبا بازار سرمایه می تواند پیوند خوبی ار در روز های آتی رقم بزند که مهم ترین مقطع پیش رو را باید گزارشات 9 ماهه دانست که دراین گزارشات خبرهایی از شرایط مثبت به گوش میرسد . البته رشد بازارهای جهانی و افزایش نرخ دلار نیز دیگر اخبار خوب برای بازار است . اما در ان سو مهم ترین تحولات را باید در اجرای فاز دوم طرح هدفمند کردن یارنه ها و خبرهای خاص سیاسی جستجو کرد که اگر این اتفاقات ناگهانی رخ دهد واکنش بازار مبهم خواهد بود . در بحث اقتصادی توضیحات بیشتری را در این زمینه ارائه خواهیم داد .
اما در حاشیه بازار چه خبر بود …
جلسه سران سه قوه و همچنین سفر رئیس جمهور به قم و در کنار این دو انتخابات محلس باعث شده تا مسائل سیاسی کمی پر رنگ تر شود از سوی دیگر فشارها به سوریه بیشتر شده و گفته می شود هیئت اعزامی به سوریه از این وضعیت به هیچ وجه راضی نیست و ممکن است گزارشاتی علیه این کشور به سازمان ملل ارائه شود که کار را کمی سخت کند .
اما یکی از حاشیه های مهم بازار امروز خبرهای اقتصادی بود . دو خبر اقتصادی مهم بازار امروز را باید در نرخ دلار و جلسه ناگهانی که گفته می شود در مورد فاز دوم طرح هدفمند کردن یارانه هاست دانست . امروز در خبرها آماده بود که رئیس جمهور وزرای خود را برای جلسه ای ویژه امروز خواسته بود و گفته می شود بحث فاز دوم به سرعت در حال اجرایی شدن است . پس این بدان معناست که احتمال افزایش برخی حامل های انرژی به خصوص نفت و گازوئیل تقریباً قطعی شده است . اما نکته بسیار مهم دیگر این است که ایا بازار با فاز دوم به مانند سال قبل واکنش مثبت نشان می دهد ؟؟! به نظر نمیرسد شرایط بازار به مانند سال قبل باشد اما به هر حال اجرای فاز دوم می تواند باز هم بازار را با چالش های جدیدو البته فرصت های خاص مواجه سازد .
اما مهم ترین خبر دیگر که شاید با خبربالا نیز بی ارتباط نباشد افزایش و کاهش های ناگهانی در نرخ دلار بود که باردیگر به 1550 رسید و بار دیگر به 1510 بازگشت . افزایش مجدد نرخ دلار می تواند بر بازار موثر باشد .
اما بازارهای جهانی آغازی نیمه تعطیل و البته مثبتی را داشتند و به نظر میرسد 2 الی 3 روز آتی حسابی نمی توان روی آنها باز کرد تا هفته بعد در روز دوشنبه با قدرت بیشتری اغاز گر بازارباشند .
و اما امروز در شاخص چه خبر بود …
شاخص امروز با کاهشی 77 واحدی یک محدوده خطرناک را لمس کرد که اگر فردا آن را جبران کند به عقیده برخی تحلیل گران وضعیت خوبی را شاهد نخواهد بود . افت امروز شاخص او را به 24390 رساند و البته دراین بین غدیر ، مپنا، مخابرات و پارسیان جلوداران این ریزش بودند . به نظر میرسد فردا وضعیت بازار نیز در گیر و دار افزایش یا کاهش های جدی باشد . نکته جالب امروز ریزش غدیر بود که برخی معتقدند سهامداران عمده غدیر مانند بانک صادرات در حال فروش سهم بوده تا در مارون حضور بهتری پیدا کنند . شاید فردا روند غدیر با این عرضه تغییر کند که امیدواریم تجربه تلخ زاگرس تکرار نشود .
ساختماني با بار اضافه!!!
در گروه ساختمان امروز عرضه های جدی را شاهد بودیم .در کنار خبرهای بنیادی قوی که پی به ای کم ، بی اثری تحریم ها ،شائبه افزایش قیمت مسکن در بازار درست در مقابل این وضعیت شرایط بنیادی این گروه قرار دارد که به نظر میرسد با وجود اخبار مثبت از وضعیت ساختمان و رشد اندک قیمت ها هنوز رونق و حتی رونق معاملاتی انچنانی را نداریم و این باعث می شود توجه به سمت این گروه پس از افزایش اندک پی به ای این شرکت ها و قیمتهای منطقی در انها با عرضه های جدی مواجه باشد . نکته جالب دیگر این است که عرضه کننده جدی دراین گروه وجود دارد و برخی هم گروه های ( شرکت های بالا دستی و پایئن دستی سهامدار ) ساختمانی ها عرضه کننده سهام هستند که این برای گروهی که قصد رشد نوسانی را دارد نمی تواند جالب باشد که امروز دقیقاً این اتفاق رخ داد و عرضه های جدی را شاهد بودیم . البته به نظر میرسد به در نمادهایی مانند ثاخت ،شاهد و ثباغ با وجود عرضه بالا تقاضا نیز وجود داشت . امروز ا.س.پ نیز به بازار امد که در قیمت های 363 تومان قرار گرفت و البته تا 3500 نیز پایئن آمد . به نظر میرسد اگر جو گروه ساختمان مثبت باشد ا.س.پ شرایط رشد قیمت تا 4200 ریال را دارد . امروز در نمادهاي ساختماني تحت عرضه فرداي پتروشيمي مارون شاهد عرضه هاي بسيار سنگيني در نمادهاي اين گروه بوديم عرضه هايي كه بيشتر از سوي سهامداران حقوقي عمده انجام شد
امروز در نماد مسكن شمالشرق شاهد عرضه سنگين و ميليوني در اين نماد بوديم به طوري كه امروز در نماد ثشرق شاهد معامله بيش از 6 درصد از سهام اين شركت بوديم مسكن شمالشرقي كه اين روزها عرضه هاي بسيار سنگين و افراطي را از سوي سرمايه گذاري مسكن تجربه ميكند از طرف ديگر جذابيت اين سهم و نسبت پي بر اي پايين در مقابل تعديل مثبت عايدي در گزارش 3 ماهه همچنان صف خريد ديگري براي اين سهم به ارمغان اورد تا شايد طي روزهاي اتي شاهد رسيدن قيمت سهام شركت به سطوح 200 تومان باشيم
امروز شاهد اتفاق مهم ديگري در اين گروه بوديم ا اس پ پس از برگزاري مجمع و تعديل سود 20 درصدي و اعلام سود 120 توماني با رشد قيمتي 29 درصدي بازگشايي شد البته نسبت پي بر اي بسيار پايين اين سهم كه هم اكنون در محدوده 3 مرتبه ميباشد احتمالا طي روزهاي اتي باعث اقبال بازار به اين سهم خواهد شد
اما امروز در نماد ثاخت عرضه هاي بسيار سنگين سهامداران عمده اين سهم باعث تعادل در روند قيمتي ثاخت شد ثاخت امروز بيش از 9 ميليون سهم خود را مورد معامله قرار داد ثاختي كه در صورت عبور از قيمتهاي 280 تومان فعلي توانايي رشد را تا سطوح قيمتي 300 تومان را داراست . گفته می شود دراین چند روز غدیر عرضه کننده سهم بوده است .
امروز در نماد سرمايه گذاري شاهد كه با شايعه پوشش بساير مناسب سود خود در گزارش 6 ماهه مواجه ميباشد شاهد عرضه هاي بسيار سنگين در اين نماد در سطوح قيمتي بالاي 180 تومان بوديم عرضه هايي كه باعث از بين رفتن صف خريد در اين سهم و روند تعادلي در شاهد شد به نظر نميرسد شاهد جاي رشد قيمتي چنداني را داشته باشد
كاشي سراميكيها و اخرين نفس!!!
در بازار امروز شاهد عرضه هاي بسيار سنگين در نمادهاي كاشي و سراميكي و تعادل قيمتي در سهام اين گروه بوديم ظاهرا ميروند تا با روند اصلاحي مواجه شوند. قبل از هر چیز باید گفت که بنیاد مستضعفان که همه او را سهامدار بدون عرضه گروه کاشی و سرامیک می دانستند دست به کار شده و با عرضه برخی از شرکت ها می تواند جو این گروه را شرایط خاص مواجه سازد . از سوی دیگر کخاک شفاف سازی را ارائه داده که تعدیلی در کار نیست . در کنار ان احتمال عرضه سنگین این سهم در بازار توسط صبا تامین می رفت و تمامی این موارد باعث بر هم زدن وضعیت و نظم این گروه شد . در بازار امروز و در نماد كاشي سينا شاهد معامله بيش از 1 درصد از سهام شركت بوديم عرضه اي كه باعث تعادل در اين نماد شد كاشي سينا اين روزها با شايعه تعديل مثبت عايدي و اعلام سود 70 توماني مواجه ميباشد
اما امروز در ليدر اين گروه يعني چيني ايران شاهد عرضه هاي بسيار سنگين بوديم عرضه هايي كه قيمت سهام اين شركت را از سطوح مثبت به صف فروش كشاند كچيني پس از رشد اخیر امروز به صف و به نظر ميرسد در مرحله اول تا سطوح قيمتي 420 تومان اصلاح قيمتي را تجربه نمايد
امروز در نماد كاشي سعدي نيز عرضه هاي بسيار سنگين اين سهم را به سطوح قيمتي زير 300 تومان كشاند كاشي سعدي نيز پس از رشد قيمتي بسيار بالا و 50 درصدي خود به نظر ميرسد احتياج به يك اصلاح قيمتي حسابي داشته باشد كسعدي نيز حمايتهاي 280 و 260 توماني را در پيش روي خود دارد
تجيهزاتيها مرز نشين شدند!!!
در بازار امروز سهام تجهيزاتي بر سر مرز قرار گرفتند سهامي كه اين روزها بسياري از سهامداران خود را با اين روند قيمتي كه در پيش گرفته اند نگران ساخته است تجهيزاتيها اگر در معاملات فردا با تغيير روند مواجه نشوند چشم انداز نامناسبي در پيش رويشان خواهد بود
امروز در نماد صدرا شاهد صف فروش اين سهم در استانه قيمتهاي 160 تومان بوديم البته صف فروش اين سهم با حمايت بازار جمع اوري شد اما صدرا اكر سطوح قيمتي 160 تومان را رو به پايين بشكند تا قيمتهاي 140 تومان افت خواهد كرد اما در صورت تغيير روند باز هم شاهد صدراي 180 توماني خواهيم بود
امروز در نماد حفاري و مپنا نيز مثل اينكه روند منفي اين دو سهم تمامي ندارد حفاري تا سطوح قيمتي 202 تومان و مپنا تا قيمتهاي كمتر از 210 تومان پايين امد ظاهرا اين دو سهم فعلا خيال در پيش گرفتن روند مثبت را ندارند و در يك بازه 10 درصدي در حال نوسان ميباشند که سهامداران خود را کلافه کرده اند .
مهماني پرخرج!!!
بازار امروز تحت تاثير عرضه اوليه سهام پتروشيمي مارون با عرضه هاي بسيار سنگين و روند منفي مواجه بود پتروشيمي ماروني كه فردا 3،5 درصد از سهامش عرضه ميشود و اين عرضه پول بسيار زيادي را از بازار خارج خواهد كرد
مارون نيامده تعديل مثبت 10 درصدي را اعمال كرد به نظر ميرسد اين سهم با قيمتهاي روب ه بالا عرضه شود اما با توجه به تركيب خاص هيئت مديره شركت و حمايتهاي ساتا با روند مثبت مواجه شود
امروز در گروه پتروشيمي ها در نماد پتروشيمي اصفهان نيز عرضه هاي بسيار سنگين باعث از بين رفتن صف خريد اين سهم شد شصفهايي كه اين روزها به دليل رشد قيمت ارز و پوشش بسيار مناسب 6 ماهه و همچنين سرمايه گذاري كلان در بخش مسكن مورد اقبال بازار قرار گرفته است
امروز در نماد پتروشيمي خارك نيز روند نسبتا مثبتي را شاهد بوديم شخارك نيز به دليل افزايش نرخ دلار ازاد به سطوح بالاي 1500 تومان در كنار شايعه تعديل مثبت عايدي مورد توجه بازار قرار گرفته است شخارك نيز به نظر ميرسد ارام ارام به سمت اولين هدف قيمتي خود يعني سطوح 1900 تومان در حال حركت ميباشد
چهار گوشه بازار!!!
امروز در نماد فولاد مباركه افزايش قيمت ورق شركت در بورس كالا باعث معاملات مثبت اين سهم در اواخر وقت شد فولاد اين روزها حسابي قيمت محصولاتش در حال رشد ميباشد رشد قيمتي كه ميتواند باعث تعديل خوبي در سود سال جاري و تعديل بهتر و اعلام سود حداقلي 50 توماني براي سال 91 اين شركت شود فولاد هم اكنون در كف قيمتي قرار دارد و به نظر ميرسد در صورت عدم پيشامد شرايط ناگوار ميتواند تا سطوح قيمتي 275 و سپس 300 تومان رشد نمايد . دراین سهم شنیده می شود که گزارش هایی از رکود شکنی های تولید در فولاد های هرمزگان و مبارکه شنیده می شود برخی معتقدند که فولاد تا گزارش ۹ ماهه موفق شده بیش از ۴/۸ میلیون تن فولاد تولید کند که رقم قابل توجهی است . با توجه به بودجه ۶/۲ این شرکت و افزایش نرخ اخیر احتمال تعدیل و افزایش سود در گزارش ۹ ماهه قوت گرفته است .امروز در این گروه فاسمین با عرضه های جدی مواجه شد که به نظر میرسد استراحت موقتاین سهم در قیمت های 6000 ریال می تواند بار دیگر سهم را به سمت محدوده 7000 ریال سوق دهد .
امروز در نماد سرمايه گذاري غدير كه مالك 7 درصدي پتروشيمي مارون نيز ميباشد علي رغم عرضه پتروشيمي مارون شاهد معاملات منفي در اين نماد بوديم غدير نيز فعلا روند نوساني را بين دو سطح قيمتي 400-420 تومان در پيش گرفته است شايد غدير با نزديك شدن به زمان برگذاري مجمع خود كه ظاهرا امسال كمي زودتر و در اسفند ماه برگذار ميشود بتواند با رشد قيمتي خوبي مواجه شود
امروز در نماد خودرويي گروه بهمن شاهد افت قيمتي سهم باز هم به سطوح حمايتي 220 توماني بوديم قيمتهايي كه چندين بار باعث برگشت روند قيمتي خبهمن شده است البته اين روزها خودروييها به دليل افزايش شديد و بي رويه نرخ ارز حال و روز خوشي ندارند و بازار هم روي خوشي به نمادهاي اين گروه نشان نميدهد
در گوشه و کنار شنیده می شود که نور همدانیان برای جمع آوری بسیاری از سهم های گروه قند اقدام به منفی نمودن گروه کرده است و پس از اتمام کار خود باردیگر شاهد رشد قیمت این گروه خواهیم بود . این شایعه شاید بتواند تا حدودی با این شرایط فعلی این گروه سازگار باشد اما باید توجه داشت که قیمت برخی از انها نیز از نظر بنیادی رشد بسیار بالایی را تجربه کردند که منطقی نبود . در حال حاضر پیش بینی می شود که افت محسوس تری را در این گروه شاهد باشیم هر چند روند رشد دلار ، گزارش های9 ماهه و به طور معمول گزارش مثبت برخی ازاین شرکت ها و افزایش احتمالی قیمت شکر می تواند وضعیت بازار بر روی این گروه را تغییر دهد .
همچنان تاکید می شود دراین گروه اگر کسانی قصد سرمایه گذاری را دارند به سراغ شرکت های بنیادی که پشتوانه ای قوی دارند نظیر اصفهان، نقش جهان، هگمتان و برخی دیگر بروند . که امروز قنقش به واسطه خبرهای مثبت از افزایش سرمایه مثبت شد و به نظر میرسد فردا نیز اصفهان با روند برگشتی مواجه باشد .
امروز اینده سازان بهشت نیز به بازار امد که قیمت های 155 را برای خود ثبت کرد که به نظر میرسد او نیزنوسان مقطعی را شاهد باشد البته سهم برای بازار کمی گنگ است و یان کار را کمی مشکل کرده است .
در گروه بانک به نظر میرسد که پارسیان در قیمت های 2500 ریال استپ کرده است و ریزش بیش ازاین را لمس نکند اما به هر حال دراین گروه محرک های قوی می تواند گزارش های 9 ماهه باشد که شرکت هایی مانند ملت ، پاسارگاد، وکار، پارسیان و برخی دیگر شرایط بهتری را می توانند در مواجه با این گزارش داشته باشند .
گروه تحلیل گری بتا سهم
دوشنبه 4 دی 90


