گزارش بازار دوشنبه ۹ اسفند ۸۹

اسفند ۹, ۱۳۸۹

گزارش بازار دوشنبه ۹ اسفند ۸۹

یک چشم اشک ، یک چشم آه!

گزارش بازار – بتاسهم –۱۷:۴۵ امروز دوشنبه ، ۹ اسفند ماه ، بازار سرمایه را در حالی آغاز کردیم که یک روز باور نکردنی منفی را آغاز کردیم . روزی که یک چشم بازار اشک و چشم دیگرش آه بود .

بازار امروز را با شرایطی به پایان بردیم که می توان به جرات گفت امروز هشداری جدی به بازار داده شدو کارت قرمز روبروی چشم بسیاری از نماد ها بالا رفت . هر چند که از قبل پیش بینی می شد که چنین ریزش را در پیش داشته باشیم اما این حجم ریزش با چنین وسعتی قابل تصور نبود . البته بحث خبرهای خاص اقتصادی نیز بر این امر دامن زده بود اما می توان گفت سه عامل رکود بازار و نبود منابع نقدینگی در پایان سال نزد حقوقی ها ، سود شرکت ها و اثر پذیری این سود از طرح تحول و براورده نشدن انتظارات بازار و همچنین مسائل سیاسی و نزدیک شدن به روز های حساس از عوامل مهم بازار بوده که ریزش آن را رقم زدند .

بر خلاف پیش بینی ها بازارهای جهانی روند مثبتی داشت اما بازار خلاف این آب شنا کرده و نشان داد که عوامل موثری بر ریزش بازار دخیل هستند که بخشی از ان اقتصادی و بخشی دیگر سیاسی است .

بازار امروز با ریزشی دو چندان در نماد های بزرگ همراه بود . شاید بتوان گفت چهار گروه قند و شکر، دارو ، انفورماتیک و سیمان تا حدودی از این امر مجزا بودند اما گردن کلفتان بازار و شرایط خاص این شرکت ها باعث شد امروز پرتفوی اکثر سهامداران در محدوده منفی باشد .

در بازار منفی نوشتن گزارش کار سختی است و حاشیه نگاری کاری بیهوده اما سعی می شود از برخی حاشیه های خاص بازار نوشته شود .

در حاشیه بازار و مسائل سیاسی گویا شرایط همچنان رکود و انتظار را به نظاره می نشینند و اگر بهبود اوضاع را در روز های پیش رو شاهد نباشیم در بهترین حالت وضعیت بازار از حالت منفی به رکودی منفی وارد خواهد شد .

اما در مسائل اقتصادی اخباری که از مسائل سیاستی –نظارتی بسته بانک مرکزی می رسد اخبارخوبی برای بانکی ها نیست و همین امر سبب ریزش بیشتر این گروه شده . تعیین نرخ برای عقود مشارکتی آن هم در محدوده ۱۴ و ۱۵ درصد برای بازار قابل توجه نبود . اما باید اذعان داشت شنیده شده بخشی از منابع بانک ها به این شکل اختصاص خواهد یافت در صورتی که این امر محقق نشود بانک ها نمی توانند وضعیت خوبی را شاهد باشند و در نظر گرفتن نرخ های ۱۰ تا ۱۷% برای سپرده ها نیز از یک سو به سود بازار است اما این اخبار در مجموع به سود بازار نخواهد بود .

در مسائل اقتصادی کلان ، خالی شدن بخشی از نقدینگی از حساب حقوقی ها به سطح جامعه نیز کمی خطرناک شده و شائبه چشم انداز تورم را کمی تیره کرده است .مبهم بودن این شرایط باعث شده تا بازار نیز با ترس و لرز به سمت آینده نگاه می کند .

در بازارهای جهانی نیز اکثر فلزات با رشدی نیم تا ۱% همراه شده است . قیمت نفت هم به سطح ۱۰۰ دلار رسیده است . مس هم به سطح ۹۸۰۰ دلار رسیده که خبری خوب برای مس است روی هم به ۲۵۰۰ دلار نزدیک شده . اما بازار به هر شکلی که هست یه این اخبار مثبت جهانی واکنش نشان نداده است .

اما یکی از مهم ترین رخداد های بازار شاخص بود …

امروز شاخص با ریزشی ۲۳۰ واحدی یک روز تلخ را رقم زد . امروز فولاد ، مس و مخابرات از یک طرف، بانکی هانظیر ملت و پارسیان از یک سوو در خودرویی ها نیز گروه بهمن و سایپا از سوی دیگر بر روند شاخص اثر گذار بوده و ریزش را رقم زد . به نظر میرسد که اگر این وضعیت ادمه یابد ریزش شاخص حتی تا محدوده ۲۱ هزار نیز منطقی به نظر میرسد چرا که در نقاط حساس حمایت حجم معاملات بالایی دیده نمی شود . مگر این که فردا بازار خودی نشان دهد .

چاقوی پیشنویس!!!

در بازار امروز ودر گروه بانکی با توجه به شایعاتی مبنی بر پیشنویس طرح اعلام سود بانکی و سود قراردادهای مشارکتی و کاهش این سود به مقدار ۱۲-۱۵ درصد ضربه سنگینی بر پیکره گروه بانکی وارد ساخت زیرا اکثر عقود بانکها بر اساس عقود مشارکتی و بهره های سنگین بین ۲۲-۲۸ درصد میباشد و کاهش شدید این سود باعث افت شدید سوداوری بانکها خواهد شد تنها راه فرار بانکها سوق دادن قرار دادها به سوی قراردادهای مضاربه ای یا فروش اقساطی میباشد

اما امروز در این گروه و در نماد پست بانک که حقوقی ها از روز قبل بر جمع اوری صف فروش و و متعادل ساخت این سهم پس از اصلاح قیمتی به اجماع رسیده بودند امروز با این مصوبه تا حدودی پا پس کشیدند اما باید توجه داشت عمده منابع این بانک قرض الحسنه و بهره وامهای پرداختی این بانک نیز در مقیاس با سایر بانکها پاین تر میباشد و این طرح کمترین اسیب را به پست بانک در بین بانکها میزند

اما این طرح ظاهرا اثر برنده تری در بانکهای خصوصی با ان بهره های سنگین وامشان دارد بانک پر پتانسیل سینا که با تعدیل مثبت عایدی هم برای سال جاری و هم سال ۹۰ روبرو میشود به کام صف فروش فرو رفت وسینا احتمال اصلاح قیمتی را تا سطوح ۳۰۰ تومان پیش رو دارد

اما بانک پارسیان نیز از قاعده منفی گروه مستثنی نبود و حسابی در قیمتهای ۴ درصد منفی معامله میشد این در حالی بود که خیل عظیم خریداران در قیمتهای منفی انتظار عرضه این سهم بودند و حسابی در قیمتهای منفی از خجالت وپارس درامدند

در بانک تجارت و کارافرین و به طور کلی در تمامی سهام بانکی شاهد روند منفی ان هم به میزان ۴ درصد کامل بودیم به نظر میرسد به زودی این اثر روانی از این گروه برداشته شود چه بخواهیم چه نخواهیم در کشور ما با توجه به افزایش وس یل رشد نقدینگی و تورم بانکها در هر شرایطی سوداور خواهند بود به خصوص بانکهای ما که همیشه روشی برای دور زدن روزهای سخت در استین دارند….

سیمانیها به نفس نفس افتادند!!!

در بازار دیروز شاهد توقف ۸ نماد سیمانی برای اعلام سود بودیم با توجه به احتمال افزایش ۲۰-۳۰ درصدی نرخ سیمان در صورتی که این قانون به مرحله اجرا در بیاید شاهد ردیف شدن قطار تعدیل مثبت در سهام گروه سیمانی خواهیم بود.

در بازار امروز نماد سیمان شاهرود پس از اعلام سودسال ۹۰ با رشد ۷ درصدی قیمت بازگشایی شد سیمان این شرکت در صورت افزایش نرخ سیمان با تعدیل مثبت عایدی خوبی روبرو خواهد شد پی بر ای پایین سهم سبب خواهد شد تا در روزهای اتی شاهد تشکیل روند صعودی بر روی این سهم باشیم. سیمان شاهرود نیز سود شرکت با کاهشی ۳۵% در سال ۹۰ مواجه شد که دراین شرکت نیز خبری از افزایش نرخ فروش سیمان نیست . این شرکت سود هر سهم خود را در سال ۹۰ مبلغ ۵۵۷ ریال اعلام نموده بود در حال که سود سال ۸۹ مبلغ ۸۵۴ ریال بوده که شرکت دلایل عمده تغییرات را افزایش بهای تمام شده کالای فروش رفته به دلیل اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، افزیش هزینه های فروش، اداری و عمومی و افزایش هزینه های متفرقه ناشی از افزایش نرخ تسعیر ارز اعلام نموده است.

اما امروز پیر و مرشد این گروه یعنی سیمان فارس و خوزستان نیز همچنان با صف خرید و معاملات مثبتی مواجه بود ارزش پرتفوی و ان ای وی این سهم چند برابر ارزش و قیمت تابلوی این سهم است اما به دلیل اجرای طرح تحول و سود پایین و سرمایه سنگین چندان مورد اقبال بازار قرار نگرفته است

اما امروز در نماد سیمان هگمتان شاهد برگشت قیمتی بودیم ظاهرا این سهم نتوانسته از سد مقاومت ۲۸۰ تومانی خود عبور کند و پس از برخورد به این قیمتها با روند نزولی مواجه شد فعلا انتظار افت چندانیاز سهگمت نمیرود دو خط حمایتی قوی ۲۶۰ و ۲۴۰ تومانی مانع ریزش سهم خواهند بود

خدمات الکترونیکیها اتصالی کردند!!!

در بازار امروز با توجه به جو منفی بازار خدمات الکترونیکی ها اتصالی کرده و با روند تعادلی مواجه شدند در بازار امروز و در نماد داده پردازی حجم سنگین عرضه صف خرید سهم را از بین برد مدارانی که این روزها با شایعه فروش بخشی از داراییهای خود و تعدیل مثبت و افزایش سرمایه مواجه میباشد

اما در نماد رانفور نیز مقاومت ۴۴۰۰ تومانی جلوی رشد بیشتر سهم را گرفت رانفور که باشایعه تعدیل مثبت ۱۵ درصدی سود سال جاری و افزایش سرمایه ۳۰۰ درصدی مواجه شده است در صورت قطعی شدن این دو پتانسیل میتواند تا سطوح قیمتی ۴۸۰۰ تومان رشد قیمتی را تجربه نماید

اما ایران ارقام نیز با چندین و چند پتانسیل برای رشد مواجه شده است اول این شرکت ظاهرا قراردادهای جدیدی را در زمینه فروش تجهیزات منعقد نموده است که میتواند از این محل تعدیل مثبت خوبی را بدهد از طرفی شرکت قصد افزایش سرمایه را برای پیشبرد طرح کارخانه مونتاژ کامپیوتر در دست دارد

داروییها واکسینه شدند!!!

در بازار این روزها داروییها که به پیشواز بهاری سبز رفته و اکثر این شرکتها سود سال ۹۰ خود را با رشد به نسبت سال ۸۹ پیشبینی کرده اند ارام ارام رشد و نوسانات مثبت قیمتی را تجربه میکنند

در بازار امروز و در نماد دارویی عبیدی شاهد رشد قیمتی سهام این سهم به سطوح بالای ۱۰۰۰ تومان بودیم عبیدی به سقف قیمتی رسیده و این نوسانات بیشتر به دلیل فعالیتهای سهامداران حقوقی و حقیقی بالای ۱ درصد شرکت میباشد فعلا انتظار رشد بیشتر قیمتی از عبیدی نمیرود

اما در داروسازی پرپتانسیل جابر که در سطوح قیمتی ۴۰۰ تومان توصیه به خرید شد امروز شاهد رشد قیمتی و لمس قیمتهای نزدیک به ۴۴۰ تومان را شاهد بودیم این سهم در مدت بسیار کوتاهی ۱۰ درصد بازدهی شیرین را به سهامداران خود داد

در نماد کیمیدارو که چشم سهامداران شرکت به افتتاح کارخانه جدید دارویی شرکت میباشد نیز شاهد رشد اندک قیمتی بودیم کیمیدارو این شرکت برای سال جاری پتانسیلی برای رشد قیمتی ندارد اما برای سال ۹۰ و انتهای سال ۹۰ با افتتاح کارخانه جدید خود میتواند شاهد شکوفایی در سوداوری خود باشد

پتروشیمیها و پتانسیل نهفته!!!

امروز در بازار شاهد انتشار گزارش شرکتهای پتروشیمی هستیم در نماد شفن سود سال ۹۰ خود را تنها ۷۷ تومان اعلام کرد که بسیار محافظه کارانه و جای رشد بسیار بالایی دارد این کاهش سود به دو دلیل اتفاق افتاده است اول کاهش میزان تولید و فروش که بنا به اعلام شرکت به علت تعمیرات میباشد ظرفیت واقعی متانول فناوران سالانه ۱ میلیون تن میباشد در صورتی که برای سال ۹۰ این مقدار تنها ۷۲۹ هزار تن در نظر گرفته شده است که کاملا جهت دارو غیر واقعی میباشد نرخ فروش را هم ۲۷۰ دلار در نظر گرفته اند در صورتی که نرخ فروش متانول بالای ۳۴۰-۳۵۰ دلار میباشد پس از از هر جهت شرکت سعی کرده است تا سود خود را مخفی ساخته و پاینتر از واقعیت جلوه دهد

اما در نماد پتروشیمی خارک جو منفی بازار اجازه نداد تا این سهم پر پتانسیل که با تعدیل مثبت عایدی هم برای امسال و هم سال ۹۰ مواجه میباشد بتواند سد قیمتی ۱۶۰۰ تومان را پشت سر بگذارد اما هدف نهایی سهم تا مجمع سطوح قیمتی ۱۸۰۰ تومان خواهد بود.

در نماد پتروشیمی اصفهان تابوی اختلاف خوراک شرکت با پالایش نفت اصفهان دارد به جاهای حساسی میرسد در صورت ازاد شدن خوراک مصرفی شرکت که طبق خصوصی شدن پالایش نفت اصفهان باید صورت پذیرد شاهد کاهش ۵۰ تومانی و ضربه و افت شدید قیمتی شصفها خواهیم بود پس فعلا شصفها به مانند تیغ دولبه ای میباشد که باید از ان دوری جست.

در بازاری که قیمت ها همه تحت تاثیرفضای سیاسی و گزارش های سال ۹۰ شرکت هاست، قیمت سهم های فلزات اساسی  در بورس تهران نیز در سراشیبی قرار گرفت اما بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که این شرایط موقتی بوده و بسیاری از سهامداران نگران ترجیح می دهند صبر پیشه کنند تا در اقدامی عجولانه سهام خود را بفروش برسانند و به انتظار زمان برگشت نظاره گر بازار می شوند .امروز هم ملی مس نزول کرد ولی هنوز در سطح ۱۲۰۰ حمایت شده است . امروز فولاد مبارکه تنها فولادی بود که حجم معاملات قابل توجهی در درصد های منفی داشت که احتمالا پیش بینی رشد قیمت در آینده ای نزدیک انگیزه خریداران بوده است .سنگ آهنی ها نیز با وجود چشم انداز مثبت قیمت جهانی درجو منفی بازار نزول کردند و به تبع آن معادن و فلزات نیز توانی برای مقاومت نداشت و آنهم کاهش قیمت را متحمل شد.

در تجهیزات با خبر عدم انجام معامله مپنا در قیمت های ۴۵۰۰ ریال سهم با ریزش مواجه شده و شایدحتی به قیمت های زیر ۳۶۰۰ ریال نیز برسد .

امروز اتفاق جالب در صدرا رخ داد و با وجود معامله سنگین و جمع آوری این سهم باز هم ریزش ان ادامه داشت و با منفی شدن همراه بود تا او نیز عاقبت به خیر نشود .درشرکت های سرمایه گذاری نیز وضعیت چندان جالب توجه نبود و گل سر سبد آنها یعنی غدیر با ریزش مواجه شد .

گروه تحلیل گری بتا سهم

دوشنبه ۹ اسفند ۸۹

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم