بازار جهانی روی

مهر ۱۹, ۱۳۹۲
 
بازار جهانی روی
روی چهارمین فلز پرمصرف جهان است که ۵۰ درصد مصرف ان برای گالوانیزه کردن فولاد می باشد و مصارف عمده دیگر در بخشهای ساختمانی و حمل و نقل است و به همین دلیل ، این فلز مانند فلزات دیگر ارتباط تنگاتنگی با شرایط اقتصاد جهانی دارد . روند اقتصاد جهانی طی مدت اخیر بهبود اندکی را تجربه کرده است ، اما نشانه هایی از افزایش مصرف روی در چین ، ناحیه یورو و امریکا که سه ناحیه عمده مصرف کننده این فلز هستند ، دیده نشده است . هم چنین دولت جدید چین خواستاد ثبات اقتصادی بیشتر است و اقدامات انقباضی در جهت کنترل تورم انجام می دهد که می تواند به بخش مسکن اسیب بزند . با این حال روی می تواند روند رو به رشدی را طی نماید و تمامی مشکلات پیش روی خود را از سر راه بردارد .
در زیر نمودار قیمت روی طی یک سال اخیر قابل مشاهده است .
Untitled
مازاد عرضه در بازار جهانی
روی همواره با مازاد عرضه مواجه بوده است و این یکی از دلایل عمده عدم افزایش قیمت این فلز طی سه چهار سال اخیر می باشد . اگر در سال جاری میلادی ، بازار با مازاد عرضه روبرو گردد ، این هفتمین سال پیاپی است که مازاد عرضه اتفاق می افتد . اما وقتی به مقایسه ارقام مازاد طی سال جاری و سالهای پیشین بپردازیم ، مشاهده می کنیم که مازاد کوچکتر شده و بازار به تعادل نزدیک می گردد . مازاد بازار در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ به اوج خود نزدیک شده بود و این روند رو به نزول رفت و بازار در سال ۲۰۱۲ هم شرایط نسبتا متعادلی داشت .
یکی از مسائلی که مازاد روی را کاهش داده است ، افزایش نرخ ذخایر به مصرف است . این نرخ در سال جاری به بالاترین سطح خود از سال ۱۹۹۵ رسیده که به معنای افزایش میل به تقاضاست . چین بزرگترین بازیگر طرف تقاضای روی است و با وجود انکه اقتصاد رو به رشدی ندارد و دولت ان کشور هم خوهان رشد بیشتر اقتصادی نیست ، باز هم امید اول طرف تقاضای روی می باشد . در زیر به طور کامل به دلیل این گفته که چرا چین امید اول تقاضای روی در جهان است خواهم پرداخت .
چین و شرایط بازار فولاد
تعجب اور نیست که بازار فولاد به فلز روی ارتباط داشته باشد ، زیرا بر اساس امارهای منتشر شده از کل مصرف کنندگان روی در جهان ، ۵۰ درصد مصرف روی برای گالوانیزه کردن فولاد می باشد و در نتیجه این دو صنعت به هم گره خورده اند . نکته ای که در اینجا نهفته است و شاید بسیاری به ان بی توجه باشند این است که فولادکاران چینی یک چهارم از مقدار فلز روی که برندهای غربی برای گالوانیزه کردن یک واحد فولاد استفاده می کنند را مصرف کرده  و در واقع با مقدار مشخص شده در استاندارهای بین المللی فاصله دارند . این فولادکاران ۴ درصد از فولاد تولیدی خود را گالوانیزه کرده و این در حالی است که برندهای غربی ۱۸ درصد از فولاد را گالوانیزه می کنند .
البته همین رقم ۴ درصد که در بالا ذکر شد ناشی از رشد این رقم از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۱ می باشد ، به طوریکه این رقم در ۱۹۹۰ به نیم درصد می رسید و در حال حاضر به چهار درصد رسیده است . اگر چین بخواهد فولادی با استانداردهای بین المللی داشته باشد ، باید این رقم ۴ درصد را باز هم افزایش دهد و در نتیجه فلز روی با افزایش مصرف از جانب شرکتهای فولادی در چین همراه خواهد بود .
ایا اشتهای چین در مصرف روی ، پایان خواهد داشت ؟
در بالا عنوان شد که چین به واسطه صنعت فولاد خود ، فلز روی بیشتری را طی سالهای اینده مصرف خواهد نمود ، اما چین در درون خود هم اشتهای سیری ناپذیری دارد که ناشی از حرکت انقلاب گونه این کشور به سمت شهرنشینی و صنعتی شدن است . در سال ۲۰۱۰ ، چین دارای ۴ شهر با جمعیت بیش از چهار و نیم میلیون و نرخ رشد به سرمایه بیش از ۳ هزار دلار بود . بر اساس پیش بینی های انجام گرفته تا سال ۲۰۲۵ ، این تعداد شهر به ۱۸ عدد خواهد رسید .
همچنین در سال ۲۰۰۵ ، میزان طبقه متوسط در چین ۳۰ درصد و طبقه فقیر ۶۹ درصد بود . پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۱۵ ، طبقه متوسط به ۷۴ درصد و طبقه فقیر به ۲۲ درصد برسد . اهمیت طبقه متوسط به این دلیل است که این طبقه به مصرف بیشتر حمل و نقل و مخارج زندگی خواهند پرداخت . این دو (حمل و نقل و مخارج زندگی) در سال ۲۰۰۵ ، ۲۹ درصد سبد مصرفی خانوار متوسط چینی را در دست داشتند ، اما این رقم در سال ۲۰۱۵ به ۳۵ درصد خواهد رسید .
چین اشباع نشده است
برای انکه تنها به بخشی از این حرکت انقلابی و فاصله چین تا اشباع شدن اشاره کنیم ، می توان به صنعت اتوموبیل اشاره نمود . بر اساس امار ارائه شده ، مشخص شده است که تعداد وسایل نقلیه در چین نسبت به جمعیت این کشور در زمان حاضر ، کمتر از سطح تعداد وسایل نقلیه نسبت به جمعیت امریکا در سال ۱۹۲۰ میلادی می باشد ، بنابراین چین بر خلاف گفته برخی تحلیلگران هنوز اشباع نشده است و تا لبریز شدن فاصله بسیار زیادی دارد . گسترش صنعت اتوموبیل که در ان فولاد  استفاده می شود باعث افزایش مصرف روی خواهد شد و چین را به جایی می رساند که در کل نسبت به کشورهای پیشرفته مصرف بالاتری خواهد داشت . پیش بینی شده که چین تا سال ۲۰۱۵ بتواند نیمی از مصرف کل روی جهان را در دست بگیرد . در زیر نمودار پیش بینی مصرف تا سال ۲۰۱۵ دیده می شود .
نمودار بالا به وضوح نشان می دهد که چین و دیگر کشورهای اسیایی طی دو تا سه سال اینده تقریبا تمام مصرف را انجام خواهند داد و سهم نواحی مهم اقتصادی همچون ناحیه یورو ، امریکا و ژاپن کمتر خواهد بود .
Untitled
طرف عرضه بازار
در بالا به طرف تقاضای بازار جهانی روی پرداختیم و خوب است که برای پیش بینی شرایط اینده ، به طرف عرضه روی هم نگاهی بیندازیم . طرف عرضه بر خلاف طرف تقاضا شرایط مناسبی ندارد و دلیل ان هم بسته شدن برخی تولید کنندگان روی در سرتاسر جهان می باشد . لیست معادنی که طی چهار سال اینده بسته خواهند شد به شرح زیر است : معدن سنچری ، معدن برونسویک ، معدن لی شن ، معدن اسکورپیون ، معدن پرسرورنس و غیره . در کل این بستن معادن باعث حذف (۱۲.۵) درصد از کل عرضه و یا (۱.۷) میلیون تن بین ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ خواهد شد .
پتانسیلهای صعودی قیمت
روی شرایط نسبتا مناسبی برای رشد قیمت دارد و به همین دلیل ممکن است به شهرت مس یا اهن برسد . دلیل این موضوع انست که تحلیلگران بازار جهانی روی معتقدند که در سال ۲۰۱۴ کسری رخ خواهد داد و این شرایط در سال ۲۰۱۵ گسترش پیدا خواهد کرد . بازار روی پیشتر و بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ هم کسری داشت و در همین مدت ، قیمت ۵۰۰ درصد رشد نمود .
همانطور که پیشتر عنوان شد ، روی ممکن است طی سال جاری به تعادل برسد و روند کسری بازار از سال ۲۰۱۴ شروع شود و در سال ۲۰۱۵ تشدید گردد . جدول زیر پیش بینی سال جاری و سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ را در خود دارد .
Untitled
البته روایت دیگری هم در مورد شرایط بازار روی و پیش بینی اینده بازار وجود دارد که نشان دهنده وضعیت با ثبات در سال ۲۰۱۴ و ایجاد کسری در سالهای ۲۰۱۵ و بعد از ان می باشد . در زیر جدول این پیش بینی مشاهده می شود .
Untitled
نتیجه گیری
روی ممکن است دچار انفجار قیمت شود و یا ممکن است تنها همین فلز سه حرفی باقی بماند . البته اینها بهترین و بدترین پیش بینی های انجام گرفته برای روی است . بر اساس پیش بینی های تحلیلگران ، بازار ممکن است از همین سال اینده دچار کسری شود و یا ممکن است که در سال اینده هم به تعادل برسد و از سال ۲۰۱۵ دچار کسری شود ، اما چه سال اینده و چه در سال ۲۰۱۵ این اتفاق بیفتد ، ممکن است قیمت روی را به نقاط بسیار بالایی برساند . در بالا ذکر شد که پیشتر و بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ ، بازار دچار کسری شده بود و در نتیجه همین کسری قیمت رشد وحشتناکی را تجربه کرد که نمودار ان در زیر موجود است .
Untitled
خط قرمز رنگ در نمودار نشان دهنده رشد قیمت روی در همین مدت است . اگر بخواهیم داده های تاریخی را ملاک قرار داده و بر اساس ان پیش بینی نمائیم ، باید شرایط خوبی را در بلند مدت برای روی در نظر بگیریم . از همین روی است که برخی فعالان بازار معتقدند که روی می تواند مانند مس و اهن شهرت جهانی پیدا کند که دلیل این امر هم مصارف این فلز و هم پیش بینی رشد قیمت نجومی ان است .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم