نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

اسفند ۲, ۱۳۹۱

نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

 

شنبه

در روز شنبه گزارشی از میزان واردات ” ال ان جی ” کره جنوبی که دومین خریدار بزرگ ال ان جی در جهان می باشد به بازار منتشر شد و نشان داد که این کشور در ماه ژانویه امسال نسبت به سال گذشته ال ان جی بیشتری وارد نموده است . این واردات از (۲.۸۹) میلیون تن متریک در سال گذشته ، با ۳۸ درصد افزایش مواجه شده و به (۳.۹۸) میلیون تن متریک در ماه ژانویه رسیده است .

هم چنین در خبر مهمی دیگری از بازار طلا گزارش شد که میلیاردر های سرمایه گذار همچون ” جرج سوروس ” و ” لوئیس مور بیکان ” ، میزان دارایی های طلای خود را در فصل چهارم سال گذشته میلادی کاهش داده اند که دلیل عمده ان کاهش قیمت طلا در ان دوره بود که در هشت سال اخیر سابقه نداشته است . همواره حضور سرمایه گذاران بزرگ بازارهای مالی تاثیر قابل توجهی بر برخی بازارها می گذارد و بازار طلا هم از این قاعده مستثنی نبود و اشخاصی چون ” جرج سوروس ” ان را با تغییراتی مواجه کردند . با وجود کاهش داراییهای این دو سرمایه گذار بزرگ ، دارایی یک سرمایه گذار بزرگ دیگر یعنی ” جان پالسون ” که وی هم در بازار طلا نقش مهمی دارد در همین مدت تغییری نکرد .

در گزارش منتشر شده مشخص شد که شرکت سرمایه گذاری ” جرج سوروس ” در فصل چهارم سال ۲۰۱۲ ، ۶۰۰ هزار سهم از میزان سرمایه گذاری خود را در ” بازار تراست طلا ” که بزرگترین بازار با پشتوانه فلزی در جهان است را کاسته است که ۵۵ درصد از کل دارایی های طلای این شرکت بوده . در همین حال و همانطور که پیشتر هم ذکر شده بود ، دارایی های طلای شرکت سرمایه گذاری ” جان پالسون ” در همان نرخ (۲۱.۸) میلیون سهم ماند و این شخص را به عنوان بزرگترین دارنده این اوراق در جهان مشخص نمود . شاید برای برخی این اعداد و ارقام چندان مهم نباشد ، اما اهمیت موضوع زمانی مشخص می شود که بدانیم حرکت این سرمایه گذاران ، تاثیر مستقیمی بر تصمیمات سرمایه گذاران کوچکتر خواهد گذاشت . همین موضوع بود که برخی از تحلیلگران را واداشت اعلام نمایند که شاید طلا پس از ۱۲ سال پیاپی افزایش قیمت ، بالاخره طی سال جاری میلادی با کاهش قیمت مواجه خواهد شد . دلیلی که این اقتصاددانان اعلام می کنند این است که طلا در زمان بحران اقتصادی و هم چنین پس از بحران که اقتصادها در حال تزریق نقدینگی برای بازسازی خود هستند با افزایش مواجه می گردد ، اما در حال حاضر شرایط فرق کرده و چین و امریکا که دو اقتصاد بزرگ جهان هستند در حال بهبود سریع و حرکت به سمت رشد اقتصادی سریعتر میباشند که همین پیشرفت اقتصادی ، باعث کاهش درخشندگی دارایی های امن مثل طلا خواهد شد .

یکشنبه

در خبری که در روز یکشنبه در مورد بازار نفت خام به بازار رسید ، اعلام شد که صادرات نفت عراق و عربستان کاهش یافته و در مقابل صادرات ونزوئلا با افزایش مواجه شده است . انتشار این امار مربوط به ماه دسامبر سال گذشته می باشد و این دومین ماه متوالی است که صادرات نفت این دو کشور با کاهش مواجه می گردد . همچنین همانطور که ذکر شد ، ونزوئلا به بالاترین سطح صادرات در چهار سال اخیر رسید .

بورس کالا

هم چنین در بورس کالای ایران و در روز یکشنبه ، قیمت مس همانند معامله قبلی ، با دامنه رشد ۵ درصدی نسبت به قیمت پایه روبه‌ رو شد ؛ در حالی که افت بیش از ۶۰ تومانی را نسبت به عرضه قبلی تجربه کرد . مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت ۲۲ هزار و ۸۷۷ تومان برای هر کیلو معامله شد که نسبت به هفته گذشته ۶۱ تومان افت داشت . کل عرضه برای این محصول ۲۳۰۰ تن بود ؛ اما تقاضا برای آن ۵۳۰۰ تن ثبت شده است . مفتول مس شرکت ملی مس نیز با ۶۲ تومان کاهش نسبت به هفته قبل با قیمت ۲۳ هزار و ۴۸۳ تومان در هر کیلو معامله شد . کل عرضه برای این محصول یک هزار و ۷۰۰ تن بوده ؛ در حالی که با تقاضای ۶۷۰۰ تنی مواجه شد . مفتول مس شرکت دنیای مس نیز در این روز با قیمت ۲۳ هزار و ۵۲۲ تومان در هر کیلو عرضه شد که افت ۶۲ تومانی را نسبت به معامله قبلی نشان می‌دهد . کل عرضه برای این محصول ۲۷۰ تن بوده ، اما تقاضا‌کنندگان خواستار یک هزارو ۷۵۰ تن در این رینگ معاملاتی شدند . از سوی دیگر قیمت سایر فلزات در بازار آزاد هم نسبت به روز گذشته با نوسان همراه شد ؛ به طوری که مس ، نیکل و سرب با کاهش قیمت و سایر فلزات با روند صعودی همراه شدند . به گفته یکی از فعالان بازار از آنجا که این نوسان‌ها ناشی از نرخ ارز است در نتیجه کاذب بوده و بازار را به رکود می‌کشاند .

دوشنبه

نفت خام

روز دوشنبه بازار امریکا به دلیل روز ریاست جمهوری بسته بود و همین باعث شد تا حجم معاملات کاهش یابد و عوامل بنیادی و ریسک های ژئوپلیتیک در خاور میانه قادر به حمایت از قیمت نفت نباشند . قیمت نفت برنت زیر سطح ۱۱۸ دلار نوسان می کرد که البته دلیل عدم کاهش ان همانطور که ذکر شد چشم انداز خوب اقتصادی و تنش های خاور میانه بود . در مورد داده های اقتصادی هفته گذشته به طور کامل در گزارشهای قبلی صحبت شد . اما تکرار این مسئله به جاست که شاخص تولیدات صنعتی در امریکا برای ماه ژانویه خیلی امیدوار کننده نبود ، اما افزایش فعالیت کارخانه ای در امریکا و در ایالت نیویورک نشان از بهبود نسبی اوضاع می داد که همین بازار را امیدوار نگاه داشت .

قیمت نفت برنت در لندن با ۲۰ سنت کاهش ، به ۱۱۷ دلار و ۴۶ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز ۲۴ سنت افت قیمت داشت و به ۹۵ دلار و ۶۲ سنت رسید .

همانطور که در گزارش هفته های قبل هم مشاهد کرده بودید ، تنش های خاور میانه و به خصوص موضوع هسته ای ایران در حال تبدیل شدن به موضوع اصلی بازار نفت است . طی هفته های اخیر صحبت در مورد ایران و برنامه هسته ای ان هر روز نسبت به قبل پر رنگ تر شده و به بحث همیشگی بازار تبدیل شده است . در روز دوشنبه هم این موضوع وجود داشت و در گزارش امده بود که گفتگو میان ایران و قدرتهای جهانی به بن بست رسیده و معامله گران به گفتگوی ۲۶ فوریه (هفته اینده) چشم دوخته اند . بر اساس گزارش رویترز ، قدرتهای جهانی به ایران پیشنهاد داده اند که در قبال کاهش تحریمها و امکان مبادله طلا و دیگر فلزات قیمتی ، ایران سایت غنی سازی فردو را تعطیل کند . در مقابل ایران نه تنها از این پیشنهاد استقبال نکرد و حتی برخی در داخل از ان انتقاد هم کردند . به هر حال هر چه بحث هسته ای بیشتر کش پیدا کند و به نتیجه نرسد ، قیمت نفت برنت و سبد نفتی اوپک در بلند مدت حمایتهای قدرتمندتری خواهند داشت . هم چنین موضوع سوریه و مصر نیز اهمیت خاص خود را دارد .

فلزات صنعتی

روز دوشنبه همراه با بازگشت بزرگترین مصرف کننده مس جهان یعنی چین به بازار بود و در عین حال بازار امریکا به دلیل روز رئیس جمهور بسته بود . با وجود باز شدن بازارهای اسیایی ، در کل در بازار اسیا احساسات خوبی نسبت به شرایط اقتصادی و تقاضای مس وجود نداشت و برخی فعالان بازار نسبت به اینده تقاضای مس به خصوص در چین نگران بودند . همین ترسها بود که در غیاب خبرها و داده های اقتصادی مهم در بازار جهانی ، توانست قیمت مس را به کمترین سطح سه هفته اخیر کاهش دهد .

قیمت مس در بازار لندن با ۸۸ دلار کاهش مواجه شد و به ۸۱۱۹ دلار رسید . مس توانسته بود در اوایل فوریه (دوهفته پیش) به بالاترین قیمت خود طی چهار ماه اخیر یعنی ۸۳۴۶ دلار برسد و از ان زمان تا کنون در ادامه روند صعودی خود به مشکل برخورد . در روز دوشنبه هم فعالان بازار امید داشتند که بازگشت چین به بازار مس می تواند این پتانسیل را در قیمت ایجاد کند تا صعود بیشتری را شاهد باشد که البته این اتفاق نیفتاد . از دلایل دیگر کاهش قیمت مس در روز دوشنبه ، افزایش ارزش دلار در برابر یورو بود که ان هم بر قیمت فلزات صنعتی تاثیر گذاشت .

در دیگر فلزات ، قلع هم به کمترین قیمت سه هفته اخیر خود نزول کرد و با ۵۰۰ دلار کاهش ، به ۲۴۳۰۰ دلار رسید . نیکل هم کاهش قیمت نسبتا شدیدی داشت و به ۱۷۸۵۵ دلار رسید . روی نیز کاهش ۲۰ دلاری در قیمت را تجربه نمود تا در ۲۱۵۵ دلار بسته شود . سرب هم با ۴۳ دلار کاهش ، در ۲۳۹۰ دلار بسته شد . همانند دیگر فلزات ، الومینیوم هم کاهش داشت و از ۲۱۶۷ دلار روز جمعه ، به ۲۱۱۷ دلار رسید .

فلزات قیمتی

همانطور که در گزارش بازار نفت و فلزات صنعتی ذکر شد ، بازار امریکا تعطیل بود و این موضوع شاید تاثیر عمده ای در بازار فلزات صنعتی و نفت خام نداشت ، اما بازار طلا را کاملا تحت تاثیر قرار داده بود و دلیل ان نقش مهم بازار امریکا و معامله گران ان منطقه از جهان می باشد . هم چنین یورو هم کاهش ارزش داشت و این مسئله هم همواره برای بازار طلا مهم می باشد . از دیگر مسائلی که بازار طلا را تحت تاثیر قرار داده بود ، عدم حرکت انچنانی بازارهای سهام اروپا نیز بود که در روز دوشنبه با توجه به نبود امارهای اقتصادی مهم و هم چنین بد بینی به وجود امده نسبت به داده های اقتصادی مربوط به تولید ناخالص داخلی سه اقتصاد بزرگ ناحیه یورو که در هفته گذشته انتشار یافت اتفاق افتاد . اگر چه بازارهای اسیایی با پایان یافتن تعطیلاتشان به بازار بازگشته بودند و همین بازگشت انها باعث حمایت اندکی از قیمت شد و مانع از ریزشهای شدید طلا در روز دوشنبه بود .

طلا در بازار اسپات با (۰.۱) درصد کاهش ، به ۱۶۰۷ دلار و ۶ سنت رسید . البته طلا در بازار فیوچرز با رشد (۰.۱) درصدی همراه بود و به ۱۶۱۰ دلار و ۶۰ سنت رسید . هم چنین بر خلاف رویه معمول که همگام با کاهش قیمت طلا ، قیمت نقره هم کاهش می یابد ، قیمت نقره در بازار اسپات با (۰.۴) درصد افزایش ، به ۲۹ دلار و ۸۹ سنت رسید .

همانطور که در خبر روز شنبه ذکر شد ، خبرهای مهمی در مورد بازار طلا به بازار رسید که خیلی برای اینده قیمت این فلز مهم می باشد . در کل قیمت طلا در بلند مدت با توجه به رویه موجود در بهبود اقتصاد جهانی با روند کاهشی مواجه خواهد بود ، اما جلسات اینده بانک مرکزی امریکا که اولین ان در روز چهارشنبه همین هفته برگزار خواهد شد نیز برای بازار طلا بسیار مهم است و باید به نتایج ان جلسات به دقت توجه نمود .

بورس کالا 

در روز دوشنبه ، روند معاملات فلزات پایه در بازار آزاد نسبت به روز یکشنبه با نوسان همراه شد به طوری که فلزاتی همچون نیکل ، قلع و سرب بازیافتی با نزول قیمت‌ها مواجه شدند ؛ در حالی که سرب خالص رشد ۱۰۰ تومانی را نسبت به دیروز تجربه کرد . همچنین سایر فلزات نیز روند ثابتی را دنبال کردند . به گفته یکی از فعالان بازار ، تنها دلیل افت قیمت‌ها در بازار آزاد کاهش نرخ این فلزات در بورس لندن بوده است ، چرا که بر خلاف روز گذشته نرخ ارز ثابت بوده و تغییری نداشت . وی معتقد بود اگر اخبار خوبی از نتیجه مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۵ در هفته آینده شنیده شود بازار با کاهش قابل ملاحظه‌ای رو‌به‌رو خواهد شد در غیر این صورت شاید با رشد کاذب مجدد قیمت‌ها رو به رو شویم . خرید و فروش‌ها نیز همچنان کمرنگ است ، چرا که نوسان‌ها قدرت خرید و فروش را از تجار گرفته و آنها منتظر قیمت‌های واقعی و منطقی‌تری هستند . فروشنده‌ها در بازار ابراز نارضایتی می‌کنند ، هر کس که موجودی انبار بالایی دارد با اوضاع کنار می‌آید ، اما آنکه کالا ندارد در انتظار کاهش قیمت‌ها به سر می‌برد مگر اینکه در حد نیاز خرید کند .

سه شنبه

نفت خام

همانگونه که همگان مشاهده کردند ، قیمت نفت خام برنت و نفت خام امریکا و هم چنین سبد نفتی اوپک از اول سال جاری میلادی با افزایش نسبتا چشم گیری مواجه شد که همین موضوع یعنی افزایش قیمت نفت بر برخی گمانه زنی ها نیز دامن زد . مسلما همه فعالان بازار در مورد بحران های به وجود امده در اقتصادهای غربی و همچنین در اقتصاد جهانی نیز اگاهی دارند . از انجا که نفت یک کالای مهم و استراتژیک برای اقتصادهای بزرگ جهان می باشد و میزان مصرف ان بسیار بالاست ، به همین دلیل در به وجود اوردن تورم در چنین اقتصادهایی توانایی کافی نیز دارد ، چرا که سهم بزرگی از مصرف در کشورهای غربی را شامل می شود . این موضوع از انجا اهمیت پیدا می کند که بدانیم این کشورها در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکل بیکاری هستند و هر چه تورم افزایش یابد ، دست این دولتها و بانک های مرکزیشان برای افزایش نقدینگی در بازار و اجرای سیاستهای انبساطی بسته تر می شود که این موضوع هم بیکاری را تشدید می کند . روز سه شنبه هم فضای بازار به همین ترتیب بود و فعالان ان نگران افزایش قیمت نفت و فراورده های مهم نفتی همچون بنزین بودند که می تواند به اقتصادهای شکننده کشورهای غربی لطمه بزند .

از همین روی بود که قیمت نفت برنت و فراورده های نفتی در روز سه شنبه با کاهش مواجه شد و دلیل ان افزایش قیمتها در مدت اخیر می باشد . هم چنین در روز سه شنبه اتفاقاتی منفی در بازار اروپا افتاد . فعالان بازارهای جهانی پیش بینی می کردند که شاید اقتصاد فرانسه نتواند در پایان سال جاری میلادی به عدد رشد اقتصادی پیش بینی شده توسط دولت برسد که این گمانه زنی منفی هم تاثیر منفی بر قیمت گذاشته بود . هم چنین نگرانی در مورد انتخابات ایتالیا بر عدم اطمینان معامله گران افزود و بر قیمت نفت خام فشار اورد .

نفت برنت پس از انکه در میانه ماه ژانویه یک خط حمایت قوی در ۱۱۰ دلار پیدا کرد ، شروع به افزایش نمود و در ۱۱ فوریه به بالاترین سطح نه ماه اخیر رسید که همان ۱۱۹ دلار می باشد . همانطور که در گزارشهای قبلی هم عنوان شد ، دلیل این افزایش قیمت ، افزایش خوش بینی نسبت به رشد اقتصادی امریکا و چین که دو مصرف کننده بزرگ بازار نفت هستند بوده است . در روز سه شنبه ، قیمت نفت برنت با ۵۷ سنت کاهش ، به ۱۱۶ دلار و ۸۱ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز با ۱۹ سنت کاهش ، به ۹۵ دلار و ۶۷ سنت رسید .

با وجود همه نگرانی هایی که در روز سه شنبه نسبت به قیمت نفت و شرایط اقتصادی کشورهای بزرگ و صنعتی در بازار وجود داشت ، اما قیمت نفت باز هم به وسیله فاکتور تنش خاور میانه حمایت شد و این تنشها مانع از کاهش شدید قیمت در بازار لندن و هم چنین سبد نفتی اوپک شده بود . معامله گران به گفتگوی ایران و قدرتهای بزرگ جهانی که در هفته اینده برگزار خواهد شد چشم دوخته اند و تا ان زمان بازار از ناحیه ایران ریسکی را شاهد نخواهد بود . برخی تحلیلگران هم معتقدند که ریسکهایی که ایران می توانست به بازار نفت منتقل کند انتقال پیدا کرده و قیمت طی این هفته تحت تاثیر این مسائل نخواهد بود . البته تنش خاور میانه فقط شامل ایران نیست و اگر اتفاق خاصی در این منطقه پر اشوب بیافتد ، مسلما بازار تحت تاثیر قرار خواهد گرفت .

فلزات صنعتی

پس از انکه در هفته گذشته بازارهای اسیا و بالاخص چین در تعطیلی به سر می برد ، انتظار می رفت که پس از تعطیلات و بازگشت چین به بازار ، قیمت مس با افزایش مواجه شود که این اتفاق نیفتاد و با توجه به تقاضای پائین مس چین ، قیمت هم در روز دوشنبه و هم در روز سه شنبه با کاهش مواجه شد . این کاهش قیمت باعث شد تا قیمت مس به کمترین سطح سه هفته اخیر خود نزول کند . البته کاهش قیمت مس به وسیله داده های اقتصادی که از ناحیه یورو به بازار رسید کنترل شد . شاخص اعتماد سرمایه گذار در المان بهتر از انتظار اعلام شد و همین شاخص کمک کرد که قیمت مس افت شدیدی نداشته باشد . مس از اول سال جاری میلادی توانسته خود را در بالای سطح ۸۰۰۰ دلار نگه دارد ، اما هنوز موفق به شکستن مقاومت ۸۳۴۶ دلار که در اوایل فوریه اتفاق افتاد نشده است . مس در بازار لندن با (۰.۶) درصد کاهش ، به ۸۰۷۰ دلار رسید .

از موضوعات دیگری که فعالان بازار مس را ازار می دهد ، احتمال اجرای برخی سیاستهای انقباضی در چین برای کنترل افزایش قیمتها در بازار مسکن می باشد که این اقدام فشار مضاعفی بر قیمت مس و دیگر فلزات صنعتی وارد خواهد کرد . در دیگر فلزات ، نیکل بزرگترین بازنده روز سه شنبه بود و افت (۲.۶) درصدی قیمت داشت و به ۱۷۳۹۰ دلار رسید . الومینیوم هم با (۰.۶۴) درصد کاهش ، به ۲۱۰۳ دلار و ۵۰ سنت رسید . در فلزات دیگر هم کاهش شدید قیمت وجود داشت و قلع با (۱.۸۵) درصد کاهش ، به ۲۳۸۵۰ دلار رسید . روی و سرب هم هر کدام بیش از نیم درصد افت قیمت داشتند و به ترتیب به ۲۱۴۰ دلار و ۲۳۷۳ دلار رسیدند .

فلزات گرانبها

از انجا که بازار طلا رابطه تنگاتنگی با بازار سهام به عنوان رقیب خود دارد ، افزایش شاخص سهام به خصوص در بازار امریکا می تواند منجر به کاهش اقبال به بازار طلا گشته و در نتیجه فشار بر قیمت ان را افزایش دهد . این اتفاقی بود که در روز سه شنبه در بازار طلای جهانی رخ داد و با توجه به خوش بینی هایی که در بازار سهام امریکا ایجاد شد و همین خوش بینی ها منجر به رساندن شاخص ” اس اند پی ۵۰۰ ” به بالاترین سطح پنج سال اخیر شده بود . در مقابل سرمایه گذاری در بازار طلا هم نزول کرد و قیمت طلا در پائینترین سطوح شش ماه اخیر بسته شد . به گفته تحلیلگران و فعالان بازار طلا ، دلیل دیگر کاهش قیمت در روز سه شنبه ، ضعف تکنیکی طلا در نمودار قیمتش بود .

قیمت طلا در بازار اسپات تا ساعت ۵ بعد از ظهر به وقت لندن با (۰.۶) درصد کاهش ، به ۱۶۰۰ دلار و ۶۶ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز افت حدود نه دلاری را داشت و به ۱۶۰۰ دلار و ۶۰ سنت رسید . قیمت نقره هم در بازار اسپات با دو درصد کاهش ، به ۲۹ دلار و ۲۵ سنت رسید .

بورس کالا

با توجه به افزایش قیمت مس در بورس و بازار آزاد نرخ قراضه این فلز نیز با رشد کاذبی همراه شده ، به طوری که برخی از فعالان بازار معتقدند یکی از دلایل رشد تقاضای مس در بازار افزایش بیش از حد قیمت قراضه این فلز است ، به طوری که قیمت‌ها بسیار نزدیک به هم شده و خرید کاتد را مقرون به صرفه کرده است . در دیگر فلزات ، قیمت نسبت به روز دوشنبه با ثبات همراه بود . البته این در حالی است که قلع رشد ۱۰۰۰ تومانی را نسبت به روز یکشنبه تجربه کرد که به گفته فعالان بازار این رشد تنها به دلیل نوسانات مثبت ارز بوده است و پیش‌بینی می‌شود این روند تا پایان هفته ادامه داشته باشد .

 

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم