نگاهی به بازارهای جهانی
دوشنبه
نفت خام
در روز دوشنبه در بازار نفت خام نگرانی هایی در مورد افزایش عرضه نفت در بازار جهانی به وجود امده بود و به عقیده متخصصین بازار نفت ، همین مسئله باعث کاهش قیمت نفت برنت شد . پس از سه روز افزایش قیمت نفت خام برنت در روزهای چهارشنبه ، پنج شنبه و جمعه هفته پیش از ان ، بالاخره قیمت به روند صعودی خود خاتمه داد و به زیر سطح ۱۱۲ دلار سقوط نمود . میزان کل عرضه نفت در سال ۲۰۱۲ ، از تقاضا پیشی گرفته بود و این باعث افزایش ذخایر نفت خام در کشورها و همینطور یک امنیت روانی در بازار شد که هر گونه اختلال در عرضه نفت را در اینده خنثی می نماید . از همین روی بود که کشورهای عضو اوپک ، شروع به کاهش تولید نفت خود طی سال جاری نمودند و این مسئله را در بیانیه اخیر خود اعلام کردند . اما در این بین برخی از تحلیلگران معتقدند که این اقدام اوپک در جهت کاهش تولید نفت دیر انجام شده است و همین تاخیر زمانی باعث خواهد شد تا قیمت نفت طی چند هفته اینده با کاهش مواجه شود .
قیمت نفت برنت با ۱۸ سنت کاهش ، به ۱۱۱ دلار و ۷۱ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز ۹ سنت کاهش قیمت را تجربه نمود و در سطح ۹۵ دلار و ۴۷ سنت بسته شد (این قیمتها تا ساعت ۵ بعد از ظهر به وقت لندن بود) . هم چنین در این روز بازار امریکا به دلیل تعطیلات بسته بود .
در روز جمعه یک گزارش منفی از اقتصاد امریکا منتشر شده بود که مربوط به شاخص احساس مصرف کننده می باشد و این شاخص در ماه ژانویه به کمترین سطح یک سال اخیر خود نزول کرد . از عمده ترین دلایل کاهش این شاخص ، عدم اطمینان بازار و فعالان ان از بحران بدهی امریکا و مذاکرات سیاسیون می باشد و این عدم اطمینان می تواند بر تقاضای بازارها در بند مدت تاثیر بگذارد . روز دوشنبه ، بازار باز هم تحت تاثیر همین مسائل منفی بود و نگرانی هایی در دل فعالان و معامله گران ایجاد شد ، اگر چه بین سیاسیون امریکایی توافقاتی نیز انجام پذیرفت . نگرانی از کاهش تقاضای نفت با گزارش هفته گذشته سازمان اوپک به بالاترین حد خود رسیده ، زیرا این سازمان در گزارشش اعلام نمود که حتی با وجود کاهش تولید نفت عربستان ، باز هم بازار نفت در نیمه اول سال ۲۰۱۳ با عرضه مازاد روبرو خواهد شد . اگر چه از ان سو سازمان بین المللی انرژی اعلام کرده است که افزایش تقاضای چین و کاهش تولید نفت خام عربستان سعودی ، می تواند باعث انقباض در بازار نفت خام و تعادل بین عرضه و تقاضا شود ، اما تاکید کرده است که فعلا برای نگرانی درباره این موضوع خیلی زود است . هم چنین این سازمان پیش بینی کرده است که تولید نفت امریکا به بالاترین سطح خود در ۲۰۱۳ برسد و به مازاد عرضه در بازار جهانی کمک کند .
فلزات صنعتی
تلاشهای سیاسیون امریکایی برای موفقیت مذاکرات کاهش کسری بودجه در روز دوشنبه ، امیدواری های زیادی در بازار فلزات صنعتی ایجاد نموده بود و باعث شد تا ریسک پذیری افزایش یابد ، اما از ان سو ، عدم تغییر محسوس تقاضای فیزیکی چین که بزرگترین خریدار مس جهان است ، مانع از شکل گیری روند صعودی در بازار مس شد و قیمت مس تقریبا بدون تغییر ماند . انچه بازار را نسبت به تقاضای فیزیکی چین نگران کرده بود ، امارهای مربوط به واردات مس تصفیه شده چین است که در ماه دسامبر در مقایسه با نوامبر ، کاهش (۴.۷) درصدی را تجربه نمود . در طرف مثبت این داستان ، اقدام رهبران جمهوری خواهان کنگره امریکا و اعلام یک طرح چهار ماهه برای ادامه مخارج دولت فدرال قرار داشت که در روز چهارشنبه نهایی خواهد شد و این اقدام برای انست که سنای تحت کنترل دموکراتها ، طرح خود را برای کاهش کسری بودجه اعلام نماید .
قیمت مس در بازار لندن با (۰.۱) درصد کاهش ، به ۸۰۵۵ دلار رسید . لازم به یاداوری است که با توجه به تعطیلی امریکا ، حجم معاملات پائین بود . در دیگر فلزات ، سرب با یک دلار کاهش ، به ۲۳۰۰ دلار رسید . ” دوچ بانک ” اعلام نمود که امکان افزایش تقاضای سرب در چین به دلیل افزایش در ساخت باتری وجود دارد . قلع هم با (۰.۱) درصد کاهش ، به ۲۵۰۰۰ دلار رسید . روی که در گالوانیزه کردن فولاد به کار می رود نیز (۰.۱) درصد افت قیمت را تجربه نمود و در ۲۰۳۱ دلار بسته شد . الومینیوم هم به همین ترتیب کاهش قیمت را تجربه نمود و به ۲۰۴۰ دلار رسید .
یک مسئله مهم دیگری که در کوتاه مدت باعث کاهش تقاضای بازار خواهد شد ، تعطیلات چین است . در مورد میزان ذخایر بالای مس چین هم در گزارشهای قبلی به طور کامل صحبت شد . با این وجود برخی تحلیلگران معتقدند که این ارقام بالای ذخایر مس در چین غیر قابل باور می باشد .
فلزات گرانبها
همانطور که در گزارش بازار فلزات صنعتی عنوان شد ، سیاست مداران امریکایی گفتگوهای سازنده ای برای حل بحران بدهی این کشور داشته اند و با توجه به بسته بودن بازار امریکا ، بازار سهام اروپا با افزایش مواجه شد و همین مسئله ریسک پذیری را در بازار افزایش داد و افزایش قیمت داراییهای پر ریسک را سبب شد . از عمده دلایل دیگری که در افزایش قیمت طلا در بازار دخالت داشت ، افزایش انتظارات از تزریق بسته محرک شجاعانه بانک مرکزی ژاپن در بازار بود . اگر چه همه این مسائل مثبت ، رشد قیمت طلا را سبب شد ، اما تعطیلی بازار امریکا به دلیل روز ” مارتین لوتر کینگ ” ، کمی حجم معاملات را کاست و باعث عدم افزایش قیمت شدید طلا شد .
قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۴) درصد افزایش ، به ۱۶۸۹ دلار و ۵۵ سنت رسید . افزایش قیمت روز دوشنبه ، پس از افزایش قیمت هفته پیش از ان به میزان (۱.۳) درصد اتفاق افتاد . طلا در بازار فیوچرز نیز بیش از ۱ دلار رشد کرد و در ۱۶۸۷ دلار و ۸۰ سنت بسته شد . قیمت نقره در بازار اسپات نیز (۰.۳) درصد رشد کرد و به ۳۱ دلار و ۹۹ سنت رسید .
سه شنبه
نفت خام
روز سه شنبه مصادف با اعلام برنامه بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی ژاپن بود و از همین روی بازار ها در سطح جهان همگی تحت تاثیر قرار گرفتند . این بانک یک برنامه نامحدود خرید دارایی را برای سال اینده اعلام نمود و هم چنین هدف تورمی خود را به دو برابر افزایش داد . از سوی اروپا نیز خبرهای خوبی به بازار رسید و شاخص احساس سرمایه گذار در المان به طور غیر منتظره ای افزایش یافت و این گمانه زنی را ایجاد کرد که بزرگترین اقتصاد اروپا ، دیگر تحت تاثیر اثار منفی بحران بدهی ناحیه یورو نخواهد بود .
قیمت نفت برنت با ۷۱ سنت افزایش ، به ۱۱۲ دلار و ۴۲ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز ۶۸ سنت رشد کرد و در قیمت ۹۶ دلار و ۲۴ سنت رشد کرد .
فلزات صنعتی
همانطور که بسته محرک اقتصادی ژاپن در بازار نفت خام تاثیر مثبت گذاشته بود ، همین تاثیر مثبت در بازار فلزات صنعتی و به خصوص مس نیز دیده شد و مس به بالاترین قیمت خود در یک هفته پیش از ان افزایش یافت . بانک مرکزی ژاپن که زیر فشارهای سیاسی زیادی قرار داشت تا به تورم منفی خود پایان دهد ، هدف تورمی خود را به دو درصد رساند و هم چنین قرار است از سال ۲۰۱۴ ، اقدام به خرید نامحدود اوراق بهادار کند . تحلیلگران با اشاره به تزریق بسته محرک ژاپن در سال اینده ، به این موضوع اشاره کردند که تزریق این مقادیر پول از جانب بانک های مرکزی ژاپن و امریکا ، می تواند در میان مدت و بلند مدت بازار را صعودی کند . یکی دیگر از دلایلی که باعث افزایش قیمت فلزات صنعتی در روز سه شنبه شده بود ، کاهش شاخص دلار امریکا بود .
قیمت مس در بازار لندن با حدود ۱ درصد افزایش ، به ۸۱۳۳ دلار رسید . در دیگر فلزات ، الومینیوم با (۱.۶۹) درصد افزایش ، به ۲۰۷۵ دلار رسید . سرب هم بیش از یک درصد رشد قیمت را تجربه نمود و در ۲۳۲۵ دلار بسته شد . روی نیز به همین میزان رشد داشت و در ۲۰۵۳ دلار تثبیت شد .
از دیگر خبرهایی که می تواند باعث ایجاد روند نزولی در بازار مس شود ، افزایش سطح ذخایر مس چین می باشد که به گفته فعالان این بخش ، به رکورد یک میلیون تن رسیده بود و هم چنین تولید مس تصفیه شده چین نیز با بیش از ۲۰ درصد افزایش در ماه دسامبر ، به رکورد ۵۸۰ هزار تن رسید . افزایش ذخایر و تولید چین می تواند اشتهای چین برای واردات و خرید از بازار اسپات را کاهش داده و احتمالا این کاهش اشتها در تقاضا ، در قیمت بازار فلزات لندن هم تاثیر بگذارد .
فلزات گرانبها
اعلام تصویب بسته محرک اقتصادی ژاپن که منجر به صعود قیمت سهام در بازار جهانی و رسیدن به بالاترین سطوح ۵ سال اخیر شده بود ، همانطور که انتظار می رفت باعث افزایش ریسک پذیری در بازار شده و در نتیجه قیمت طلا را هم افزایش داد . در مورد اقدامات بانک مرکزی ژاپن برای مقابه با تورم منفی در این کشور و افزایش رشد اقتصادی به طور کامل در قسمت فلزات صنعتی و بازار نفت صحبت شد و همین اقدامات بود که قیمت طلا را افزایش داد . اصولا طلا به تزریق بسته محرک اقتصادی خیلی حساس بوده و هر گونه تزریق پول به بازار و افزایش نقدینگی و ریسک پذیری در بازار ، باعث افزایش قیمت ان هم خواهد شد .
قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۱) درصد افزایش ، به ۱۶۹۱ دلار و ۲۴ سنت رسید . در بازار فیوچرز نیز قیمت بیش از ۶ دلار افزایش داشت و به ۱۶۹۳ دلار و ۲۰ سنت رسید . نقره در بازار اسپات نیز (۰.۷) درصد رشد کرد و در ۳۲ دلار و ۲۰ بسته شد .
در روز دوشنبه یک اتفاق خیلی مهم در بازار طلا افتاد که به گفته فعالان بازار ، بازار طلا این اتفاق مهم را نادیده گرفته است . داستان از این قرار است که هند برای کاهش تقاضای طلای خود ، تعرفه واردات طلا را دو برابر کرده است . با توجه به این مسئله که هند بزرگترین خریدار طلای جهان می باشد ، این موضوع می تواند در بلند مدت بر تقاضای طلا تاثیر منفی بگذارد و فشار نزولی بر قیمت را افزایش دهد .
چهارشنبه
نفت خام
قیمت نفت خام در بازار امریکا با کاهش (۱.۵) درصدی مواجه شد . نفت خام امریکا با (۱.۴۵) دلار کاهش ، در ۹۵ دلار و ۲۳ سنت بسته شد . اما نفت خام برنت رشد ۳۸ سنتی داشت و به ۱۱۲ دلار و ۸۰ سنت رسید .
دلیل افزایش قیمت نفت خام برنت در بازار لندن ، اعلام نرخ بیکاری بریتانیا بود که برای دهمین فصل متوالی کاهش یافت و همچنین درخواست های بیمه بیکاری در ماه دسامبر نیز به پائین ترین سطح خود از نیمه سال ۲۰۱۱ رسید . گزارش دیگری که در روز چهارشنبه منتشر شده بود ، میزان ذخایر نفت خام امریکا بود که با (۳.۲) میلیون بشکه افزایش طی هفته گذشته مواجه شد .
فلزات صنعتی
بازار فلزات صنعتی در روز چهارشنبه ، تحت تاثیر امار مربوط به رشد تولید مس قرار گرفته بود و عدم افزایش تقاضای فیزیکی چین نیز بر قیمت مس تاثیر به مراتب منفی گذاشت . شرکت ” بی اچ پی بیلیتون ” که یکی از بزرگترین تولید کنندگان مس جهان می باشد ، اعلام نمود که مس بیشتری تولید کرده است . این شرکت رشد تولیدش را ۵ درصد اعلام کرد و هم چنین گفت که بزرگترین معدن مس جهان که متعلق به این شرکت است نیز طی سال جاری ، ۲۰ درصد به تولیداتش اضافه خواهد کرد . همانطور که ذکر شد ، داده های چین نیز بر قیمت مس فشار وارد کرد ، به طوریکه اعلام شد تولید مس چین در داخل این کشور افزایش یافت و پیش بینی می شود که ذخایر مس این کشور نیز به بیش از ۱ میلیون تن برسد . از طرفی ، توقف در تقاضای مس چین در هفته های اخیر نیز مشاهده شده است .
قیمت مس در بازار لندن با (۰.۲) درصد کاهش ، به ۸۱۱۵ دلار رسید . در دیگر فلزات ، روی به بالاترین سطح سه هفته اخیر خود صعود کرد و به ۲۰۹۵ دلار رسید . سرب هم مانند روی به بالاترین سطح سه هفته اخیر خود رسید و در ۲۳۸۹ دلار بسته شد . الومینیوم هم افزایش یافت و در ۲۰۸۸ دلار بسته شد .
لازم به ذکر است که مس در اوایل سال جاری میلادی ، با افزایش به سطوح بالای دو ماهه خود ، به ۸۲۵۶ دلار رسیده بود و دلیل عمده این افزایش قیمت ، توافق سیاستمداران امریکایی برای جلوگیری از سقوط به پرتگاه مالی بود . اما قیمت طی هفته های اخیر ، به دلیل افزایش احتمال قطع تزریق بسته های محرک اقتصادی توسط بانک مرکزی امریکا و هم چنین به بن بست رسیدن مذاکرات سیاسیون برای افزایش سقف بدهی امریکا ، با کاهش مواجه شده بود .
فلزات گرانبها
همگام با کاهش قیمت فلزات صنعتی در روز چهارشنبه ، قیمت طلا نیز با کاهش مواجه شد و البته مهمترین دلیل این کاهش قیمت ، افزایش ارزش دلار در برابر یورو بود . امارهای مثبتی از ناحیه یورو منتشر شد و پس از انکه شاخص احساس سرمایه گذار در المان با رشد مواجه شده بود ، شاخص احساس مصرف کننده در ناحیه یورو و در ماه دسامبر ۲۰۱۲ افزایش یافت و نشان از بازگشت شرایط و چشم انداز روشن برای اینده ناحیه یورو داشت . برخی از تحلیلگران معتقد بودند که یکی از دلایل کاهش قیمت طلا در بازار این بود که برخی معامله گران ، قسمتی از سود خود را از بازار برداشت نمودند و این فروش ها باعث کاهش قیمت شد .
قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۲) درصد کاهش ، به ۱۶۸۸ دلار رسید . قیمت نقره در بازار اسپات با افزایش به بالاترین سطح ۵ هفته اخیر خود ، به ۳۲ دلار و ۴۴ سنت رسید .
پنج شنبه
نفت خام
بازار نفت خام در روز پنج شنبه حجم سنگینی داشت و داده های مثبت اقتصادی چین ان را حمایت می کرد و در نتیجه قیمت نفت خام را در بازار لندن با افزایش همراه ساخت . هم چنین داده های اقتصادی که از جانب اروپا و امریکا به بازار رسید نیز مثبت بودند که این دو نیز در مثبت شدن قیمت نفت خام تاثیر عمده ای داشتند . در چین شاخص مدیران خرید با رشد همراه شده بود و این شاخص در اروپا هم رشد کرده بود . در امریکا هم درخواست های اولیه بیکاری در هفته گذشته منتشر شد و به کمترین سطح از ژانویه ۲۰۰۸ رسید و داده های بخش تولید نیز با افزایش همراه شده و به بیشترین سطح از مارچ ۲۰۱۱ دست یافت .
قیمت نفت خام برنت با ۴۸ سنت افزایش ، به ۱۱۳ دلار و ۲۸ سنت افزایش یافت . نفت خام امریکا نیز ۷۶ سنت افزایش داشت و در ۹۵ دلار و ۹۵ سنت بسته شد .
فلزات صنعتی
بازار فلزات صنعتی و به خصوص فلز مس بین دو گزارش مثبت و منفی گیر افتاده بود و در نتیجه بدون تغییر محسوس قیمت نسبت به روز چهارشنبه بسته شد . از انجا که ۴۰ درصد مصرف مس جهان در دستان چین قرار دارد ، هر گونه امار اقتصادی این کشور باعث تغییر شرایط بازار مس و دیگر فلزات صنعتی می گردد . داده های کارخانه ای چین بیشتر از انتظار بازار رشد کردند ، اما میزان سود شرکتها که در گزراشات فصلی منتشر شده بود ، برای فعالان بازار نا امید کننده بود و در نتیجه قیمت مس تقریبا ثابت ماند .
فلزات گرانبها
بازار فلزات گرانبها در روز پنج شنبه درگیر معاملاتی بود که نه بر اساس دید بنیادی ، بلکه بر اساس تحلیل تکنیکی شکل گرفته بود و همین دید باعث شد تا قیمت طلا یک درصد افت کند . در این روز یک رکورد هم ثبت شد و این بود که بیشترین کاهش قیمت روزانه طی سه هفته پیش از این روز ، در روز پنج شنبه ثبت گردید . دلیل کاهش قیمت طلا ، عدم موفقیت در شکستن سطح تکنیکال میانگین متحرک ۵۰ روزه قیمت طلا در نمودار روزانه بود که زیر سطح ۱۷۰۰ دلار قرار داشت . این سطح از ان جهت اهمیت داشت که ۱۷۰۰ عدد رندی می باشد و معمولا قیمت کالاها و ارزها در برخورد با اعداد رند دچار نوساناتی می گردند . ضربه دیگری که بر پیکره قیمت طلا وارد شد از سوی شرکت بزرگ ” اچ اس بی سی ” بود که اعلام نمود سبد داراییهای خود را تغییر داده است و با فروختن مقداری طلا ، اقدام به خرید و نگهداری اوراق خزانه داری ضد تورمی دولت امریکا کرده است .
قیمت طلا در بازار اسپات با یک درصد کاهش ، به ۱۶۶۸ دلار و ۹۰ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز بیش از ۱۶ دلار کاهش یافت و در ۱۶۶۹ دلار و ۹۰ سنت بسته شد . نقره که همواره از طلا نوسانات شدیدتری دارد نیز با (۱.۷) درصد کاهش ، به ۳۱ دلار و ۶۸ سنت رسید .
همانطور که گفته شد ، شرکت ” اچ اس بی سی ” ، وزن طلای خود را در پرتفوی سه ساله استراتژیک خود به هفت درصد کاهش خواهد داد . از جمله دلایل مهم دیگر کاهش قیمت طلا ، اقدام کنگره امریکا در جهت افزایش سقف بدهی دولت امریکا تا ۱۹ ماه مه (۴ ماه دیگر) بود که پس از توافقات ایجاد شده بین رهبران سنا و کنگره به وجود امد .
جمعه
نفت خام
بازار نفت خام در طول هفته گذشته قدرتمند عمل نمود و رشدی که از روز دوشنبه تا پنج شنبه به ثبت رسانید ، باعث شد تا برخی از معامله گران سود خود را از بازار بگیرند و همین مسئله باعث بی حرکتی قیمت نفت خام شد . در هفته گذشته بیشتر اقتصاد های دنیا امار های خوب اقتصادی به جهان مخابره کردند و همین مسئله خوش بینی ها را افزایش داد و منجر به افزایش قیمت نفت خام شده بود . در بازار نفت خام امریکا رکورد جالبی به ثبت رسید و برای هفتمین هفته متوالی ، قیمت نفت با افزایش مواجه شد که این مستمرترین دوران رشد از اوایل سال ۲۰۰۹ تا به حال می باشد . اخبار و داده های خوب و مثبت در روز جمعه هم در بازار حضور پر رنگی داشت . به طوریکه شاخص ” ای اف او ” المان به بالاترین سطح نیم سال اخیر خود رسید و نشان داد که تغییراتی در شرایط بزرگترین اقتصاد ناحیه یورو در حال رخ دادن است . هم چنین بانک مرکزی اروپا هم اعلام نمود که به برخی از موسسات مالی این ناحیه کمک خواهد کرد ، تا وام هایی را که در گذشته گرفته اند را پرداخت نماید . همین موضوعات بود که باعث افزایش ارزش یورو در برابر دلار شد و قیمت کالاهایی چون نفت خام که بر اساس دلار سنجیده می شوند را با افزایش همراه کرد .
قیمت نفت برنت بدون تغغیر نسبت به روز پنج شنبه ، به ۱۱۳ دلار و ۲۸ سنت رسید . اما نفت خام امریکا ۷ سنت کاهش داشت تا در ۹۵ دلار و ۸۸ سنت بسته شود .
فلزات صنعتی
بازار مس در روز جمعه اسیر امار مربوط به افزایش عرضه و تولید مس شد . این اخبار در روزهای گذشته هم در بازار مس وجود داشت که به انها در جای خود پرداخته شد . با وجود انکه در روز جمعه با کاهش ارزش دلار امریکا روبرو شدیم و طبیعتا باید قیمت مس با افزایش مواجه می شد ، اما همین امار مربوط به طرف عرضه مس مانع از رشد قیمتها گشته و بازار را تحت فشار قرار داد . شرکت ” انگلو امریکن ” نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، با رشد ۲ درصدی در تولیداتش مواجه شده و ان را به ۱۷۳ هزار تن رسانده است .
قیمت مس در بازار لندن با وجود انکه در اوایل روز جمعه تا ۸۰۹۵ دلار هم افزایش یافته بود ، اما تمام روند صعودی خود را از دست داد و در نهایت در ۸۰۳۰ دلار بسته شد . در دیگر فلزات ، الومینیوم کاهش قیمت ۳۰ دلاری را تجربه نمود تا در ۲۰۴۶ دلار بسته شود . اما قلع کمی افزایش داشت و به ۲۴۷۰۰ دلار رسید . روی هم تغییر اندکی را تجربه نمود تا در ۲۰۸۰ دلار بسته شود . سرب کاهش قیمت به مراتب بیشتری داشت و با حدود ۵۰ دلار کاهش ، به ۲۳۵۵ دلار رسید .
این طور که به نظر می رسد ، فلز مس بین قیمتهای ۷۹۲۰ دلار و ۸۲۵۰ دلار نوسان می کند و از ابتدای سال جاری از این کانال خارج نشده است . این در حالی است که شاخص سهام ” اس اند پی ۵۰۰ ” امریکا تا به اینجای سال ۵ درصد رشد داشته است و در مقایسه با رشد قیمت مس که تنها ۲ درصد بوده ، دو برابر بیشتر رشد کرده است . همانطور که پیشتر نیز گفته شده بود ، بازار مس بین روزهای ۱۱ تا ۱۵ فوریه (بین ۲۳ تا ۲۷ بهمن ماه) به دلیل تعطیلات سال نوی چینی ، با تغییرات عمده ای روبرو خواهد شد و عملا شرایط بازار متفاوت خواهد بود . عده ای از تحلیلگران به کاهش حجم معاملات اشاره کرده و این تعطیلات را دلیلی برای بی رمقی بازار مس می دانند .
فلزات گرانبها
این هفته برای طلا هفته خوشایندی نبود . از هفته های گذشته خبرهای زیادی از بسته محرک اقتصادی ژاپن منتشر شده بود و معامله گران بازار طلا طبیعتا اقدام به خرید نموده بودند . امام با انتشار خبر تصویب این بسته در بانک مرکزی ژاپن ، تب خرید طلا فروکش نمود و ما را یاد ضرب المثل معروف انداخت که ” در زمان پخش شایعه بخر و در زمان انتشار خبر بفروش ” . هم چنین این فروش ها و عدم موفقیت شکستن خطوط مهم مقاومتی ، باعث ثبت رکوردهایی در بازار شد . طلا طی هفته گذشته بیشترین کاهش هفتگی را طی سال جاری ثبت نمود که اگر چه مدت زیادی نیست ، اما با در نظر گرفتن این مسئله که قیمت طلا بیشترین کاهش را طی ۵ هفته اخیر نیز ثبت نموده است ، به اهمیت موضوع پی می بریم .
قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۶) درصد کاهش ، به ۱۶۵۷ دلار و ۵۴ سنت رسید . در کل هفته نیز کاهش قیمت طلا به میزان (۱.۵) درصد بوده است . طلا در بازار فیوچرز نیز بیش از ۱۳ دلار کاهش قیمت داشت و در ۱۶۵۶ دلار و ۶۰ سنت بسته شد . نقره هم در بازار اسپات (۱.۵) درصد نزول کرد و در ۳۱ دلار و ۱۴ سنت بسته شد .
البته امارهای اقتصادی مختلفی نیز در روز جمعه از امریکا منتشر شد که باعث شد تا فشار نزولی در بازار طلا افزایش یابد . امار فروش خانه های تک خانوار با وجود انکه در ماه دسامبر سال گذشته ناامید کننده بود ، اما برای کل سال ۲۰۱۲ افزایش یافت که این افزایش از سال ۲۰۰۹ بی سابقه بود .