نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

دی ۱۱, ۱۳۹۱

نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

جمعه

نفت خام

موضوع پرتگاه مالی موضوع بسیار مهم و تاثیر گذاری در بازار بوده که بارها به اهمیت ان اشاره شد و ممکن است در صورت عدم توافق بین سیاسیون امریکایی ، تبدیل به یک بحران مهم شده و باعث کاهش شدید قیمت کالاها و فلزات شود . اما هنوز به زمان پایان مهلت مذاکرات نرسیده ایم و ممکن است اتفاق مثبتی روی دهد و شرایط تغییر کند . در گزارش مربوط به انتخابات ریاست جمهوری امریکا که در بخش بازارهای جهانی سایت به نظر خوانندگان رسید ، گفته شد که جمهوری خواهان پیش از انتخابات در مورد کاهش کسری بودجه با اوباما مذاکره ای نخواهند کرد و همه چیز را به بعد از روشن شدن نتیجه انتخابات موکول کردند . پس از اعلام نتایج و مسجل شدن پیروزی اوباما در ماه نوامبر ، بازارهای مالی برای حدود بیش از یک ماه و نیم است که هر روز از عدم توافق در این مذاکرات اسیب می بینند که در موقع خود در مورد این مسائل به میزان کافی صحبت شد . این ریسک ها و نگرانی ها در روز جمعه هم در بازار مشاهده می شد و به گفته بسیاری از تحلیلگران ، دلیل اصلی کاهش قیمت نفت خام بود .

البته یک دلیل دیگر نیز برای کاهش قیمت نفت خام ذکر شد که ان افزایش میزان ذخایر بنزین در امریکا بود که بر اساس داده های وزارت انرژی امریکا ، طی هفته گذشته با افزایش (۳.۸) میلیون بشکه ای مواجه شده است . هم چنین این وزارت خانه از کاهش میزان ذخایر نفت خام نیز خبر داد . در خبری دیگر ، تقاضای سوخت موتور نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان (۲.۸) درصد نزول کرده بود . هم چنین در روز جمعه کاخ سفید ، رهبران کنگره و سنا را برای مذاکره دعوت نمود تا بتوانند به توافقی بر سر کاهش کسری بودجه برسند و ترس ناشی از سقوط اقتصاد امریکا به یک بحران دیگر را از بین ببرند .

قیمت نفت خام امریکا با ۳۴ سنت کاهش ، به ۹۰ دلار و ۷۷ سنت نزول کرد . نفت خام برنت نیز با ۱۸ سنت کاهش ، در ۱۱۰ دلار و ۶۲ سنت بسته شد . بازار سهام امریکا نیز برای پنجمین روز متوالی با کاهش مواجه شد که دلیل عمده ان عدم توافق در مذاکران سیاست مداران این کشور بود . با وجود کاهش قیمت نفت برنت در روز جمعه ، قیمت نفت برنت برای کل سال ۲۰۱۲ ، رشد ۳ درصدی را نشان می دهد و این در حالی است که نفت خام امریکا در همین مدت ، کاهش ۸ درصدی را داشته است . از جمله دلایلی که قیمت نفت برنت را در نقاط بالای تاریخی خود نگه داشت و به خوبی انرا حمایت نمود ، موضوع تنش های فزاینده خاور میانه بود که بارها در گزارشات بازارهای جهانی به ان اشاره شد . روز جمعه هم این تنشها وجود داشت ، به طوریکه رهبر مخالفان سوریه از پذیرفتن دعوت روسیه برای مذاکرات برای صلح امتناع کرد . هم چنین رزمایش ایران در تنگه هرمز نیز باعث نگرانی جوامع غربی شده بود .

فلزات صنعتی

موضوع پرتگاه مالی در بازار فلزات صنعتی نیز تاثیر گذار بود و توانست حرکات بازار را به همراه فاکتورهای دیگر در کنترل خود بگیرد . در روز جمعه ارزش دلار نیز در برابر یورو افزایش یافته بود و این افزایش ارزش بر قیمت فلزات صنعتی تاثیر منفی گذاشت . اینها دو عامل منفی تاثیر گذار بر قیمت فلزات صنعتی و به خصوص مس بودند . اما عوامل مثبتی هم وجود داشتند که مانع از کاهش شدید قیمت مس در بازار می شدند که از جمله ان عوامل می توان به امارهای مثبت اقتصادی در چین و عدم پذیرش پیشنهاد حقوق توسط کارگران در یک معدن شیلیایی اشاره کرد .

قیمت مس در بازار لندن از ۷۹۱۵ دلار روز پنج شنبه ، به ۷۸۸۶ دلار در روز جمعه کاهش یافت . قیمت مس در کل سال ۲۰۱۲ ، رشد ۴ درصدی را ثبت نمود . در فلزات دیگر ، روی ۵۰ دلار نزول کرد و در ۲۰۵۲ دلار بسته شد . نیکل نیز کاهش قیمت را تجربه نمود و به ۱۷۲۰۰ دلار رسید . اما سرب نسبت به روز پنج شنبه تغییر قیمت نداشت و در همان ۲۳۳۵ دلار ماند ، در حالیکه الومینیوم مانند دیگر فلزات صنعتی با حدود ۲۰ دلار کاهش قیمت ، در ۲۰۶۳ دلار بسته شد . در بین فلزات صنعتی ، روی بهترین عملکرد را در بازار لندن به ثبت رساند و در سال ۲۰۱۲ ، ۱۲ درصد رشد کرد .

در روز جمعه اخبار اقتصادی مهم و البته گیج کننده از امریکا منتشر می شد . موضوع اول همان پرتگاه مالی بود که ترس زیادی در بازارهای مالی در مورد این موضوع وجود دارد . خبر دیگر امار خرید خانه های به اصلاح چند سال ساخت در امریکا بود که به بالاترین حد خود از دو سال و نیم گذشته رسید . هم چنین شاخص فعالیت کسب و کار در ناحیه میانه غربی امریکا ، در ماه دسامبر افزایش یافت . هم چنین در خبر منفی دیگر برای مس ، بزرگترین تولید کننده مس شیلی در ماه نوامبر حدود ۴۸۰ هزار تن مس تولید نمود که نسبت به سال گذشته رشد (۲.۶) درصدی را داشته است .

فلزات گرانبها

همانطور که تمامی بازارهای مالی در روز جمعه تحت تاثیر مذاکرات سیاسیون امریکایی قرار داشت ، بازار طلا نیز کاملا متاثر از این مسئله بود و بار منفی این مسئله باعث کاهش قیمت طلا شد ، البته افزایش ارزش  دلار نیز در وقوع این کاهش قیمت در بازار طلای جهانی بی تاثیر نبود . با این حال در کل هفته گذشته ، قیمت طلا با افزایش مواجه شد که این اولین افزایش هفته ای این فلز از ماه نوامبر می باشد .

قیمت طلا در بازار اسپات به ۱۶۵۵ دلار در هر اونس کاهش یافت . طلا در بازار فیوچرز نیز کاهش قیمت (۰.۵) درصدی را تجربه نمود و در ۱۶۵۵ دلار و ۹۰ سنت بسته شد . نقره هم با نیم درصد کاهش ، به ۳۰ دلار رسید . طلا در فصلهای اول و سوم سال میلادی بیشترین صعود را تجربه نمود و در فصلهای دوم و چهارم وضعیت خوبی نداشت ، اما برای کل سال میلادی رشد ۶ درصدی را ثبت کرد که با این رشد سالانه ، به رکورد رشد ۱۲ سال پیاپی رسید .

شنبه

در بورس کالای ایران ، سکوت بازار فولاد و انتظار معامله‌‌گران برای تعیین تکلیف روند بازار که معمولا از روز یکشنبه آغاز می‌شود باعث شد تا قیمت فروش مقاطع در بازار روند نزولی داشته باشد . اکثر هفته های بازار بورس کالای ایران به شکلی است که معاملات در اغاز هفته و روز شنبه حم سبکی دارد و به گفته تحلیلگران معاملات روزهای یک شنبه گرمتر است . در همین حال فروشنده‌ها به دلیل نبود خریدار ، قیمت میلگرد را تا ۱۰ تومان در مورد محصولات بخش خصوصی و تا ۱۵ تا ۲۰ تومان هم برای کالاهای دولتی پایین آوردند .

پس از انکه قیمت ارز طی هفته های اخیر نوسان زیادی را تجربه نمی کرد ، بازار فلزات پایه در مسیر نوسان قرار گرفته بود . در میان این افت و خیزها ، قیمت فلزات پایه رشد پله‌ ای داشت ، تا اینکه در هفته گذشته با افزایش نرخ ارز و فلزات جهانی ، نوسان‌های مکرر جای خود را به روند صعودی فلزات دادند و نرخ برخی فلزات در بازار آزاد با افزایش روبه‌ رو شدند . البته این در حالی است که در این میان مس و آلومینیوم با ثبات قیمت‌ها همراه شدند ، به گونه‌ای که در خصوص عرضه این محصولات درهفته‌ گذشته نیز تغییر محسوسی در نرخ‌ها وجود نداشت . همچنین روند معاملات روز شنبه فلزات پایه در بازار آزاد نیز در نخستین روز از هفته معاملاتی با تاثیر از بازارهای جهانی و نرخ ارز همانند هفته اخیر با افزایش قیمت‌ها همراه شد . اما همچنان قیمت فلزاتی مانند مس و آلومینیوم به دلیل کشش پایین بازار ثابت باقی ماند .

یکشنبه

در بورس کالای ایران ، روز گذشته همزمان با کاهش قیمت دیگر محصولات کالایی ، قیمت مس در بورس کالا نسبت به معاملات یکشنبه هفته قبل بیش از ۱۶۰ تومان کاهش یافت که دلیل آن افت قیمت مس در بورس لندن و روند نزولی ارز بود . در روز یک شنبه ، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت ۲۲ هزار و ۳۱۶ تومان برای هر کیلو معامله شد که نسبت به هفته گذشته افت داشت. این کاهش نرخ در حالی اتفاق افتاد که حجم عرضه نسبت به هفته گذشته ۴۴۰ تن رشد داشته است . برخلاف مس، معاملات سایر فلزات پایه در بازار آزاد تقریبا با ثبات قیمت همراه بود به طوری که قیمت فلزاتی همچون آلومینیوم، قلع، سرب و روی تقریبا ثایت بود و تنها نیکل نوسان داشت و با افت قیمت همراه شد .

روز گذشته میانگین قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد روند نزولی خود را ادامه داد و میلگرد به ۱۷۴۵ تومان افت کرد و تیرآهن هم ۵ هزار تومان در سایزهای مختلف نوسان منفی داشت . در معاملات روز یکشنبه برای دومین روز متوالی قیمت فولاد از سوی بخش خصوصی کاهش داشت . کلاف سرد ملایر ، میلگرد ۱۰ و ۱۲ آریان فولاد و مقاطع سیادن ابهر نیز کاهش نرخی بین ۱۰ تا ۳۰ تومانی داشتند . شمش تولید اصفهان نیز با افت نرخ ۷۰ تومانی در هر کیلو در بازار غیر‌رسمی مورد مبادله قرار گرفت .

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم