دوشنبه
نفت خام
نگرانی از وضعیت مذاکرات بین رهبران دو حزب دموکرات و جمهوری خواه بر سر حل بحران کسری بودجه به یک معضل دائمی و تهدید کننده در بازار تبدیل شده است و تازگی ندارد . حال که هنوز تا زمان به پایان رسیدن مذاکرات تنها چند روز باقی مانده است ، نگرانی ها هم بالطبع افزایش می یابد و معامله گران را ریسک گریز می کند . اگر مذاکرات به نتیجه نرسد وضعیت بسیار بدی به وجود خواهد امد و تمامی کالاها و فلزات بدون استثنا با یک روند نزولی شدید به سمت پائین خواهند لغزید . این نگرانی قیمت نفت خام را در روز دوشنبه با کاهش اندکی مواجه کرد و نقت برنت در حوالی ۱۰۸ دلار بسته شد . از ان سو شرایط اقتصادی چین مانع از کاهش شدید قیمت نفت خام شد و در واقع نقش حمایتی خود را به خوبی ایفا نمود . در روز جمعه نیز چین به داد بازار نفت رسید و پس از انکه امار مربوط به بخش تولیدی این کشور در اوایل دسامبر و هم چنین امار بخش کارخانه ای امریکا (که بهترین عملکرد را از ماه اوریل داشت) به بازار رسیدند ، باعث افزایش ریسک پذیری در بازارها شده و قیمت نفت خام را افزایش دادند .
اولین اقدام واقعی در مذاکرات کسری بودجه معروف به ” پرتگاه مالی ” در روز یک شنبه اغاز شد و ان هنگامی بود که ” جان بوهنر ” به تقاضاهای مهم اوباما در مورد مالیات ، اندکی نزدیک شد و این باعث شد تا سهام وال استریت در ابتدای کارش در روز دوشنبه اندکی افزایش ارزش را به خود ببیند . تحلیلگران در مورد این شرایط معتقدند که با وجود انکه شرایط اقتصادی امریکا در روند خوبی قرار دارد ، تا زمان نرسیدن به یک توافق حقیقی ، استراتژی معامله گران صبر کردن است و همین مسئله ممکن است حرکات بازار را به یک روند حاشیه ای ببرد ، مانند انچه در روز دوشنبه اتفاق افتاد . در بخش محصولات نفتی ، خبری مبنی بر اتش سوزی یک پالایشگاه بزرگ در تگزاس در هفته پیش منتشر شد و در روز دوشنبه مشخص شد که این پالایشگاه دوباره کارش را از سر گرفته است .
نفت برنت در بازار لندن با ۸ سنت کاهش نسبت به روز جمعه ، در قیمت ۱۰۸ دلار و ۱۰ سنت بسته شد . نفت خام برنت در بازار لندن در ماه مارس (ماه چهارم میلادی) به رکورد ۱۲۸ دلار رسیده بود و انتظار نمی رود نسبت به قیمتهای فعلی اش تا پایان سال جاری میلادی تغییر چندانی را تجربه نماید . اما نفت خام امریکا تا ساعت ۱۱ صبح به وقت نیویورک به میزان ۶۶ سنت افزایش قیمت به خود دید و در سطح ۸۷ دلار و ۳۹ سنت قرار گرفت .
به عقیده فعالان بازارهای مالی ، سال اینده میلادی ، سال رو در شدن حقیقی ایران با شش قدرت بزرگ جهان بر سر مسئله اتمی اش می باشد و ممکن است تحریم های اینده غرب تاثیر به مراتب بیشتری بر صادرات نفت ایران داشته باشد . به گفته خبرگزاری رویترز و به نقل از یک روزنامه ایرانی که سخنان وزیر نفت را بازگو می کرد ، وزیر نفت اعلام داشته است که درامدهای نفتی ایران در یک سال اخیر به نصف کاهش یافته است . شرایط تنگه هرمز هم برای برخی مصرف کنندگان نفت نگران کننده شده است ، زیرا یک فرمانده سپاه در مصاحبه ای اعلام نموده است که ایران در ماه مارس سال اینده میلادی (اسفند ۹۱) ، اقدام به گذاشتن نیروی نظامی در تنگه هرمز خواهد کرد . لازم به ذکر است که تنگه هرمز محل عبور ۴۰ درصد محموله های نفتی جهان است که از طریق دریا مبادله می گردد .
فلزات صنعتی
علاوه بر اینکه موضوع ” پرتگاه مالی ” بر بازار نفت تاثیر گذار بود ، تاثیر عمده ای هم در بازار فلزات صنعتی و به خصوص قیمت مس داشت . در بالا ذکر شده بود که در جلسه روز یک شنبه بین رهبران دو حزب در امریکا ، توافقات اندک اما معنی داری به دست امد . یکی از این توافقات پیشنهاد ” جان بوهنر ” به طرف مقابل مبنی بر افزایش مالیات امریکائیان ، با درامد بالای ۱ میلیون دلار بود . احتمال دارد که این پیشنهاد جمهوری خواهان توسط طرف مقابل مورد پذیرش قرار گیرد و در نهایت باید برای به ثمر رسیدن پروسه های سیاسی صبر بیشتری داشت . این مسائلی که ریسک های بازار را افزایش داده است باعث شده تا قیمت مس در روند حاشیه ای قرار بگیرد ، چرا که فعالان بازار منتظر نشانه های حتمی توافق بین سیاسیون امریکایی هستند .
قیمت مس در بازار لندن با (۰.۶) درصد کاهش ، به ۸۰۲۰ دلار رسید . در دیگر فلزات ، الومینیوم به ۲۰۹۳ دلار کاهش یافت . روی هم (۰.۸) درصد نزول قیمت را تجربه نمود و در ۲۰۷۴ دلار بسته شد . سرب نیز به اندازه روی کاهش قیمت داشت و در نهایت به ۲۲۷۸ دلار رسید . با وجود انکه همه فلزات کاهش قیمت داشتند ، اما قلع (۰.۰۲) درصد رشد کرد و به ۲۳۱۵۵ دلار رسید .
فلزات گرانبها
همانطور که هفته ها پیش در مورد حزب لیبرال دموکرات ژاپن صحبت کرده بودیم ، پیروزی این حزب در انتخابات به معنای بسته های محرک اقتصادی و سیاست های انبساطی بیشتر می باشد . حال خبر پیروزی قاطع این حزب در انتخابات پارلمان به رهبری ” شینزو ابه ” به این بحث بیشتر دامن زد و خود شینزو ابه نیز در سخنرانی خود به بهبود اقتصادی ژاپن اشاره نمود و این مسئله می تواند برای بازار فلزات صنعتی و فلزات گرانبها بسیار مثبت باشد . در روز دوشنبه نیز این مسئله در بازار بسیار پر رنگ بود و باعث شد تا این خبر بر موضوعات مالی امریکا و موضوع ” پرتگاه مالی ” غلبه کند و باعث رشد قیمت فلزات گرانبها شود . لازم به ذکر است که هنگام افزایش بسته های محرک اقتصادی در دنیا ، سرمایه گذاری در طلا به عنوان یک محل امن در برابر تورم ، با افزایش مواجه می گردد .
قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۱) درصد افزایش ، به ۱۶۹۶ دلار و ۶۰ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز (۰.۰۱) درصد افزایش قیمت را تجربه نمود و تا ساعت ۳ به وقت لندن به ۱۶۹۵ دلار و ۹۰ سنت رسید . قیمت نقره نیز (۰.۲۵) درصد افزایش یافت و به ۳۲ دلار و ۲۳ سنت رسید .
هفته گذشته پس از انکه بانک مرکزی امریکا اقدم به افزایش خرید خود از اوراق خزانه داری نمود ، قیمت طلا به بالاترین سطح دو هفته اخیر خود افزایش یافت و به ۱۷۲۰ دلار رسید و هم چنین انتظار می رفت که این حرکت تورمی بانک مرکزی ، باعث افزایش بیشتر قیمت طلا شود . پیش از انکه قیمت به ۱۷۲۰ دلار برسد ، کاهش قیمت طلا در بازار به وجود امد و طلا به زیر سطح میانگین متحرک ۱۰۰ روزه خود رسید . برخی تحلیلگران معتقدند که طلا از سفته بازی ناشی از پرتگاه مالی سود خواهد برد و اگر بازار در روزهای اینده ، نسبت به عدم توافق بین سیاسیون امریکایی نگران شود و همچنین اثر منفی این مسئله را در اقتصاد در نظر بگیرد ، این مسئله باعث کاهش ارزش دلار در برابر یورو و در نتیجه افزایش قیمت طلا می گردد .
بازار ایران
در بورس کالای ایران ، روند معاملات فلزات پایه در بازار آزاد نسبت به روز گذشته با نوسان همراه شد ، به طوری که قیمت سرب خالص و آلومینیوم با کاهش رو به رو شد ، در حالی که روی افزایش ۳۰۰ تومانی را تجربه کرد . همچنین سایر فلزات در این روز ثابت باقی ماندند و به گفته فعالان حوزه فلزات پایه ، بازار همچنان در رکود است و خرید و فروشها با ضرر و در حد نیاز تولیدکنندگان انجام میشود . سرب خالص با (۱.۴) درصد تغییر ، به ۷۰۰۰ رسید ، در حالیکه روی با حدود ۵ درصد رشد قیمت ، به ۶۵۰۰ رسید . در بین فلزات الومینیوم بیشترین ضرر را متحمل شد و با کاهش (۸.۲۵) درصدی خود ، به ۷۳۴۰ رسید . قلع ، مس ، سرب بازیافتی و نیکل نیز بدون تغییر قیمت باقی ماندند .
هم چنین در بازار فولاد ، میانگین قیمت فولاد در بازار آزاد نزولی شد . به گفته تجار، در حالی که موجودیها به شدت در حال کاهش است و خریدهای جایگزین برای پر کردن این انبارها انجام نگرفته و در نهایت این شرایط باید عامل افزایش قیمت بشود ، اما واقعیت این است که به همان نسبت که موجودیها کاهش پیدا کرده ، تقاضای بازار نیز کاهش یافته است . انواع تیراهن های ذوب اهن اصفهان نیز بین (۰.۳) تا (۲.۴۱) درصد کاهش را تجربه نمودند . قیمت انواع میلگرد اجدار نیز با کاهش مواجه شد و در این بین میلگرد ۲۵ اجدار فولاد اهواز بیشترین کاهش درصدی را داشت .
سه شنبه
نفت خام
موضوع ” پرتگاه مالی ” در امریکا و مذاکرات بر سر حل بحران کسری بودجه یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مسائل مطرح اقتصادی در طول یک سال اخیر بوده است و این مسئله دائما با خود خوش بینی ها و بد بینی هایی به بازار می اورد و شرایط بازار را تعیین می نماید . روز دوشنبه بازار درگیر این مسائل بود و این مسائل به روز سه شنبه هم کشیده شد ، با این تفاوت که مانند روزهای قبل باعث کاهش ریسک پذیری و افزایش ترس و نگرانی نشد بلکه خوش بینی به وجود امده بر سر حل این موضوع بسیار مهم ، باعث افزایش تقاضای کالاها و فلزات شد . برای ماه ها بود که بحران کسری بودجه امریکا و بحران مالی اروپا بر قیمت نفت خام فشار نزولی می اورد . این نگرانی ها که در طرف تقاضا به وجود امده بود ، با به وجود امدن بحران و تنش سیاسی در خاور میانه و احتمال اختلال در طرف عرضه کمی معتدل تر شد . بحران سیاسی خاور میانه انقدر اهمیت دارد که برخی تحلیلگران دلیل عدم کاهش قیمت نفت برنت به زیر سطح ۱۰۰ دلار در طول سال جاری میلادی را این بحران ها می دانند .
قیمت نفت برنت در لندن با ۱ دلار و ۱۳ سنت افزایش ، به ۱۰۸ دلار و ۷۷ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز ۸۴ سنت افزایش قیمت را تجربه نمود و به ۸۸ دلار و ۴ سنت نزدیک شد . قیمت بنزین و نفت کوره نیز در بازارهای امریکا افزایش یافت . دلیل افزایش قیمت محصولات نفتی ، مشکلات به وجود امده در یک پالایشگاه واقع در تگزاس بود که پیشتر در مورد ان صحبت شد . خبری که در روز دوشنبه به بازار رسید این بود که پس از چند روز ، مشکلات ناشی از نشت نفت و اتش سوزی برطرف شده است ، اما طی روز سه شنبه ، دوباره خبر رسید که نشتی دیگری وجود دارد و توقف فعالیتها لازم است .
فلزات صنعتی
علاوه بر تحت تاثیر قرار گرفتن بازار کالاها ، بازار فلزات صنعتی و فلزات گرانبها نیز تحت تاثیر شدید این موضوعات قرار داشتند . خبرهای نسبتا مثبت از مذاکرات رهبران دو حزب باعث شد تا قیمت مس که در سطوح منفی قرار داشت رشد کند و در نهایت نسبت به روز دوشنبه کمی کاهش داشته باشد . چشم انداز توافق برای حل بحران کسری بودجه در امریکا ممکن است در قیمت مس تاثیر عمده ای بگذارد ، مسی که از اواسط نوامبر (یک ماه پیش) رشد ۶ درصدی را تجربه نمود . در حالیکه ریسک های ناشی از مذاکرات بین سیاستمداران امریکایی ، تاثیر به مراتب بیشتری در بازار طلا و نفت خام داشته است و در همین مدتی که قیمت مس ۶ درصد رشد کرده است ، قیمت طلا در بازار اسپات ۱ درصد نزول نموده و نفت برنت نیز (۲.۵) درصد کاهش داشته است .
قیمت مس در بازار لندن در اوایل صبح کمی افزایش داشت ، اما این افزایش قیمت را از دست داد تا در نهایت به ۸۰۲۴ دلار برسد . در دیگر فلزات ، الومینیوم نیز در ۲۰۹۸ دلار بسته شود . قلع که تنها فلز صنعتی است که تحلیلگران از کمبود ان طی سال اینده میلادی سخن می گویند در بازار لندن یک درصد رشد کرد و به ۲۳۵۲۵ دلار رسید . این بیشترین قیمت قلع طی هشت ماه و نیم گذشته می باشد . اما روی نسبت به روز دوشنبه تغییری نداشت و در قیمت ۲۰۹۰ دلار بسته شد . سرب و نیکل هم از جمله فلزات صنعتی بودند که به ترتیب (۰.۸) و (۱.۱) درصد رشد کردند و به ۲۳۱۹ دلار و ۱۷۸۰۰ دلار افزایش یافتند .
تحلیلگران درباره اثر مثبت توافقات بین رهبران دو حزب در امریکا معتقد بودند که این توافقات باعث عکس العمل مثبت در بازارهای سهام شد و فرض بر این است که تاثیر مثبتی بر بازار کالاها و فلزات هم دارد . اما از انجا که بازار فلزات و به خصوص فلز مس طی چند هفته اخیر با افزایش قیمت مواجه شده اند ، ممکن است تمایل کمتری به خرید انها در بین فعالان بازار وجود داشته باشد . از جمله مسائلی که قیمت فلزات صنعتی از جمله مس را طی هفته های اخیر افزایش داده است ، امار و ارقام اقتصادی چین بوده است که ۴۰ درصد مصرف مس جهان را به عهده دارد .
فلزات گرانبها
با وجود انکه امیدهای فعالان بازار برای به ثمر نشستن نتیجه مذاکرات بین سیاست مداران امریکایی باعث افزایش ریسک پذیری در بازارهای کالا و فلزات صنعتی شده بود ، اما این مسئله در بازار فلزات گرانبها اتفاق نیافتاد و خوش بینی نسبت به حل بحران کسری بودجه در امریکا ، باعث کاهش سرمایه گذاری در بازار طلا شد . علاوه بر فروش عده ای به دلیل مسائل بنیادی مانند انچه در بالا گفته شد ، عده ای از معامله گران نیز به دلیل مسائل تکنیکی اقدام به فروش هیجانی طلا در بازار امریکا نمودند . زیرا قیمت طلا ، از سطح میانگین متحرک مهم ۲۰۰ روزه پائین تر امد و در واقع طلا مهمترین نقطه حمایتی خود را از دست داد . طلا به میزان دو درصد افت کرد تا بزرگترین کاهش روزانه خود از دوم نوامبر را تجربه نماید .
طلا در بازار اسپات با (۱.۹) درصد کاهش ، به ۱۶۶۶ دلار و ۹۰ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز ۲۷ دلار و ۵۰ سنت نزول کرد تا در سطح ۱۶۷۰ دلار و ۷۰ سنت تثبیت شود . نقره هم به میزان (۲.۴) درصد نزول کرد تا در سطح ۳۱ دلار و ۴۹ سنت تثبیت شود .
بازار ایران
در بورس کالای ایران ، همزمان با بازگشایی معاملات روزانه بازار آهن ، میانگین قیمت مقاطع به شدت نزولی شد به طوری که میلگرد به پایین تر از ۱۷۰۰ تومان کاهش پیدا کرد ، اما نوسان قیمت ارز و طلا و اثر روانی این نوسانها ، میانگین قیمتها را در بازار فولاد دوباره افزایش داد . قیمت انواع تیراهن در بازار تهران با افزایش مواجه شد که بیشترین افزایش درصدی مختص تیراهن شاخه ۲۴ بود . قیمت میلگرد های اجدار ذوب اهن اصفهان و فولاد اهواز نیر با رشد مواجه شد .
هم چنین در بازار فلزات صنعتی ، رشد قیمتهای سرب ، نیکل و قلع در روز گذشته ، تاثیر بسزایی بر معاملات فلزات پایه در بازار آزاد گذاشته بود . به گفته فعالان بازار زمانی که قیمتها اندکی صعودی میشود تجار به دلیل التهاب و رشد مجدد قیمتها شروع به خرید کالا میکنند در حالی که به طور طبیعی زمانی که قیمتها نزولی است بازار فلزات پایه باید شاهد سرازیر شدن سیل سرمایهگذاریهای نقدی باشد ، اما به دلیل ضرر و زیانهای ناشی از افزایش ناگهانی قیمت این فلزات در ماههای اخیر ، در این زمان تجار دید مناسبی به بازار ندارند و تنها برای ترس از گرانی مجدد کالاها خرید میکنند . از سوی دیگر قیمت روی به دلیل کاهش این فلز در بورس لندن افت ۳۰۰ تومانی را تجربه کرد و سایر فلزات ثابت باقی ماندند . روی با (۴.۶۱) درصد کاهش ، از ۶۵۰۰ به ۶۲۰۰ رسید . قلع نیز با (۱.۴۲) درصد افزایش ، به ۷۱۰۰۰ رسید .
چهارشنبه
نفت خام
باز هم روزی دیگر در بازارهای مالی و باز هم بحث داغ پرتگاه مالی در امریکا که باعث تحرک بازارهای مالی شد . روز چهارشنبه هم در ادامه روزهای پیشین که خبرهای خوب و امیدوار کننده ای به بازار می رسید ، خبرهای مثبتی در مورد مذاکرات به گوش رسید و خوش بینی را در بازار افزایش داد که منجر به خرید دارایی های پر بازده شد . نگرانی در مورد خطرهای بحران اقتصادی احتمالی در امریکا که در صورت به توافق نرسیدن سیاسیون اتفاق می افتد و هم چنین نگرانی در مورد بحران یورو ، در بیشتر روزهای فصل چهارم بر چشم انداز تقاضای کالاها تاثیر منفی گذاشت و مانع از افزایش قیمت نفت خام می شد . از ان سو تنشهای خاور میانه باعث افزایش احتمال در کاهش عرضه نفت شده بود و حمایت خوبی از قیمت نفت برنت می کرد .
البته در طی چند روز اخیر ، اوباما تهدید کرد که طرح مالیاتی جمهوری خواهان را وتو خواهد نمود تا کمی تلخی به بازارهای مالی و کام معامله گران بیاید . در حال حاضر دو طرف مطمئن هستند که می توانند به توافق برسند . در بازارهای جهانی ، شاخص های سهام به بالاترین سطح ۱۷ ماه اخیر خود افزایش یافت و دلیل این افزایش ، امار و اطلاعات مربوط به تقاضای سوخت امریکا بود که طی هفته اخیر به بالاترین سطح یک سال پیش افزایش یافته بود . این در حالی است که در همین مدت ، میزان ذخایر نفت خام و نفت کوره با کاهش مواجه شدند . البته این تنها دلیل افزایش قیمت نفت خام در روز چهارشنه نبود ، شاخص ” ای اف او ” موسسه تحقیقات اقتصادی المان منتشر شد و این موسسه اعلام کرد که شاخص شرایط کسب و کار نسبت به پیش بینی (۱۰۲.۰) بازار بیشتر بوده و به (۱۰۲.۴) رسیده است . این نیز تنها خبر مثبت اقتصادی روز چهارشنبه نبود و از امریکا گزارش رسید که شاخص ” اجازه خانه سازی ” که یکی از نماگرهای مهم بخش مسکن در امریکا می باشد ، به بالاترین سطح چهار سال و نیم اخیرش افزایش یافته است .
قیمت نفت برنت با ۱ دلار و ۵۲ سنت افزایش ، به ۱۱۰ دلار و ۳۶ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز با (۱.۸) درصد افزایش ، به ۸۹ دلار و ۵۱ سنت رسید .
بازهم تنش های خاور میانه باعث حمایت از قیمت نفت در روز چهارشنبه شد ، عاملی که در تمام طول سال جاری حامی اصلی قیمت نفت خام بوده است . این بار نوبت ایران بود که در راس خبرهای خاور میانه قرار گیرد و امتناع ایران از توقف غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصد ، باعث گمانه زنی نسبت به عدم توافق ایران با قدرت های جهان در مذاکرات پیش رو شد . چندی پیش نیز اسرائیل تهدید به حمله موشکی به ایران نموده بود و شرط ان را عدم موفقیت راه های دیپلماتیک دانست . اگر خبرهای مبنی بر افزایش تنش بین ایران و غرب طی هفته های اینده به بازار منتشر شود ، از انجا که ممکن است تنش های خاور میانه افزایش یابد ، می تواند عاملی برای حمایت از قیمت نفت خام برنت و سبد نفتی اوپک باشد .
فلزات صنعتی
در حالیکه مذاکرات بین سیاست مداران امریکایی عامل اصلی تحرک بازار نفت بود ، اما فعالان بازار مس منتظر بودند و بر اساس نتیجه احتمالی مذاکرات اقدامی نکردند . همانطور که در بالا اشاره شد ، شاخص ” اجازه خانه سازی ” به بالاترین سطح چهار سال و نیم گذشته خود رسیده بود ، اما شاخص دیگر بازار مسکن یعنی ” پروژه های ساخت و ساز ” که در ماه نوامبر شروع شده بود با کاهش مواجه شد و همین مسئله باعث فروش معامله گران در بازار مس شد . مس به همین دلیل در روز چهارشنبه افت قیمت داشت زیرا همین امار باعث شد تا چشم انداز تقاضا تیره و تار شود . تحلیل گران هم معتقدند که با وجود تقاضای فیزیکی ضعیف در بازار ، روند قیمت مس حاشیه ای خواهد بود . برخی تحلیلگران نیز با اشاره به پایان یافتن سال جاری میلادی ، عنوان می کنند که رسیدن به روزهای پایان سال باعث افزایش معاملات فروش جهت تسویه حساب می شود و این قیمت مس را کمی کاهش خواهد داد .
قیمت مس در بازار لندن با (۱.۲) درصد کاهش ، به ۷۹۲۶ دلار رسید . در دیگر فلزات ، قلع به بالاترین قیمت خود از میانه ماه مارچ رسید و در سطح ۲۳۸۴۷ دلار بسته شد . سرب نیز در روز چهارشنبه (۰.۸) درصد افزایش یافت و رکورد زد و به بالاترین قیمت خود از ماه سپتامبر ۲۰۱۱ (یک سال و سه ماه پیش) رسید و در ۲۳۴۷ دلار بسته شد . روی بدون تغییر قیمت نسبت به روز سه شنبه در ۲۰۸۶ دلار بسته شد و این در حالی است که الومینیوم به ۲۰۸۵ دلار کاهش یافت .
معامله گران ، امارهای بخش مسکن امریکا را دلیل شک و تردید فعالان بازار نسبت به چشم انداز تقاضای مس می دانستند . تعداد خانه های در حال ساخت امریکا در ماه نوامبر سه درصد کاهش یافته بود و این امار نگرانی هایی را نسبت به بهبود بخش مسکن ایجاد کرد . با وجود کاهش چند روز اخیر در بازار مس ، اما مس تا اینجای سال رشد ۵ درصدی را ثبت نموده است . اما در بین فلزات صنعتی ، قلع بهترین عملکرد را در بازار فلزات لندن از خود به جای گذاشته است . این اتفاق در روز چهارشنبه هم افتاد و کاهش ارزش دلار در برابر یورو نیز به افزایش بیشتر قیمت قلع کمک کرد . تا به اینجای سال ، قیمت قلع ۲۲ درصد رشد داشته است و سرب نیز با ۱۴ درصد رشد ، در رتبه دوم قرار گرفته است .
فلزات گرانبها
بر خلاف بازار فلزات صنعتی که از موضوع ” پرتگاه مالی ” در امریکا تاثیری نگرفت ، بازار فلزات گرانبها در روزهای سه شنبه و چهار شنبه ، کاملا تحت تاثیر این موضوع قرار داشت و هر خبر مثبت و منفی در مورد توافق بین سیاسیون امریکایی ، موجب تحرک قیمت طلا و نقره می گردید . روز سه شنبه روز بسیار بدی برای معامله گران طلا بود ، به طوریکه قیمت طلا به کمترین سطح سه ماه و نیم گذشته کاهش یافت . البته بخشی از کاهش قیمت طلا به دلیل مسائل تکنیکی و کاهش قیمت طلا به زیر سطح میانگین متحرک ۲۰۰ روزه بود . اما این روند کاهشی در روز چهارشنبه تکرار نشد و قیمت طلا در پایان معاملات بدون تغییر نسبت به روز قبل بسته شد .
قیمت طلا در بازار اسپات به ۱۶۶۹ دلار و ۵۵ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز کاهش ۳ سنتی را تجربه نمود و در ۱۶۶۷ دلار و ۷۰ سنت بسته شد . قیمت نقره نیز با (۱.۵) درصد کاهش ، به ۳۱ دلار و ۱۶ سنت رسید .
بازار ایران
در بورس کالا ، روز گذشته میانگین قیمت محصولات فولادی در بورس کالا روند رو به رشدی داشت ، اما در مورد میلگرد بسیار محدود بود و در نهایت میلگرد فقط ۱۰ تومان بالاتر رفت . این در حالی است که برای عرضههای بورس دیروز تقاضایی وارد رینگ نشد و بازار محصولات فولادی در بورس همچنان راکد است. انواع میلگرد ذوب اهن اصفهان با افزایش اندکی مواجه شد . هم چنین انواع تیراهن ذوب اهن اصفهان نیز افزایش قابل ملاحظه ای را تجربه نمودند . از جمله عواملی که باعث افزایش قیمت انواع فولاد در بازار شده بود ، روند افزایش قیمت ارز بود که البته شرایط بازار داخلی را بسیار پیچیده نموده بود .
این مسئله در بازار فلزات صنعتی نیز دیده می شد . نوسان قیمت ارز و البته رشد ارام ان باعث بی اعتمادی تجار به بازار فلزات صنعتی شده است ، اما در کل قیمتها در حال افزایش اند . قیمت سایر فلزات، به غیر از نیکل متفرقه و قلع که با افزایش روبهرو شده بودند ، در ثبات باقی ماندند . البته مس نیز در این روز نسبت به روز گذشته با افزایش نرخ مواجه شد ، و این در حالی است که قیمت مس در بازارهای جهانی افت محسوسی داشت . مس با (۲.۹۷) درصد افزایش ، به ۲۴۲۰۰ رسید . قلع نیز همگام با رشد قیمت جهانی ، در بازار ایران نیز افزایش قیمت (۱.۴) درصدی را تجربه نمود و به ۷۲۰۰۰ رسید .