خبرهاي بسيار مهم براي بازار كه …
بتاسهم – 18:55 آمار 8 ماهه گمرك در صادرات منتشر شده است كه نشان دهنده اين است كه شرايط در صادرات بهبود نسبي را داشته است كه خبر خوبي براي بازار و به طور كلي اقتصاد كشور خواهد بود . پيش ازاين افزايش فروش نفت در ماه گذشته نيز اين موضوع را تائيد كرده بود .
اما اگر بخواهيم به طور دقيق تر به بررسي اين موضع بپردازيم . بايد با مقايسه دو آمار مهر و آبان به اين موضوع پرداخت .
پروپان :
در اين محصول كه بسياري از شركت هاي پتروشيمي بورسي در توليد خود دارند در مهر ماه 162 هزار تن صادرات به ارزش 87 ميليون دلار بوده است كه به طور متوسط هر تن 537 دلار به فروش رسيده است .
در آبان ماه صادرات اين محصول به 184 هزار تن رسيده است و ارزش ان 142 دلار و متوسط فروش هر تن به 770 دلار رسيده كه رشد خوبي داشته است . اين رشد چمشگير بي شك خود را در قيمت برخي شركت ها مانند خارك و يا ساير پروپان ساز ها نشان مي دهد .
اوره :
بي شك يكي از استراتژيك ترين محصولات بازار سرمايه صادرات اوره است كه بخش اعظمي از بازار و اگر بدون مبالغه بگوئيم 30% بازار را تحت تاثير قرار مي دهد .
در مهر ماه صادرات اوره 204 هزار تن بوده است و مبلغ فروش آن نيز 465 دلار در هر تن بوده است .
در ابان ماه صادرات اوره با رشد چشم گير به 345 هزار تن رسيده است . اين عدد رشد بسيار قابل توجهي است كه به زودي اثرات ان را در بودجه پارسان و غدير مي بينيم . ارزش اين صادرات نيز 166 ميليون دلار بوده است كه قيمت فروش ان 481 دلار بوده است . شركت هايي مانند شيراز، شپديس، كرمانشاه از اين خبر بسيار خرسند خواهند شد . يكي از دلايل مكرر ما بر حضور در پارسان و پرديس نيز همين آمار است .
متانول :
متانول نيز يك ديگر از محصولات پر اهميت براي بازار است كه نقش اساسي در كنار اوره در گروه پتروشيمي دارد . در مهر ماه ميزان صادرات اين محصول 214 هزار تن بوده است كه ميزان دلاري صادرات نيز 86 ميليون دلار يا به ازاي هر تن 401 دلار .
در ابان ماه شاهد رشد چشم گيري در صادرات اين محصول هستيم كه صادرات اين محصول به 407 هزار تن در ابان ماه رسيده است . ارزش ريالي آن نيز 160 ميليون دلار بوده كه به ازاي هر تن 393 دلار براورد مي شود .
رشد اين محصول در آبان ماه چشم گير است كه به شركت هاي شخارك، زاگرس و شفن كمك شاياني مي كند .
قير :
يكي از محصولات استراتژيك پالايشگاه ها كه ارزآوري خوبي داشته است .
در مهر ماه ما شاهد بوديم كه 257 هزار تن قير به ارزش 129 دلار بوده ايم .
در ابان ماه 190 هزار تن قير به ارزش 96 ميليون دلار صادر شده است . روند صادرات قير دراين مدت به خوبي طي شده است و نسبت به 6 ماهه اول سال رشد خوبي داشته است . در 6 ماهه ابتداي سال به طور ميانگين 170 هزار تن قير صادر شده بود .
در شش ماه اول ميانگين فروش 503 دلار به ازاي هر تن را داشتيم كه در آبان ماه اين عدد 505 دلار است .
پلي اتيلن :
يكي از مهم ترين محصولاتي كه شركت هايي مانند مارون و شازند از صادرات ان بهره خوبي مي برند . در مهر ماه صادرات اين محصول 50هزار تن بوده است كه در ارزش ان نيز 64 ميليون دلار و ميزان صادرات هر تن 1280 دلار در هر تن بوده است .
در ابان ماه اين عدد به حدود 40 هزار تن رسيده است كه ارزش ان بيش از 50 ميليون دلار و صادرات هر تن ان 1307 دلار بوده است .
بوتان :
بوتان نيز مانند پنتان و متانول بسيار حائز اهميت است . در مهر ماه صادرات اين محصول 98 هزار تن و ارزش آن نيز 58 ميايون دلار بوده كه هر تن آن 591 دلار صادر شده است .
در بوتان صادرات 75 هزار تني اين محصول را در ابان ماه داشتيم كه ارزش ان نيز 58 ميليون دلار بوده است كه به ازاي هر تن 773 دلار براورد شده است .
سنگ آهن :
در سنگ آهن نيز كه يكي از بخش هاي مهم بازار ماست در 6 ماهه اول سال صادرات ما به طور متوسط 1320000 تن بوده است . در مهر ماه صادرات محصولات سنگ آهني به 1703000 تن مي رسد . در ابان ماه صادرات سنگ آهن به 1767000 تن رسيده است كه روند منظم و مرتب صادرات كماكان ادامه دارد .
به نظر ميرسد امار فوق براي بازار به خصوص گروه پتروشيمي اهميت بسيار مهمي دشته باشد و بتواند اين گروه را كه در حال حاضر با نرخ خوراك تحت تاثير قرار گرفته اند به اينده اميدوار سازند.
بتاسهم
17 آذر 91


