گزارش بازارهای جهانی

آذر ۱۵, ۱۳۹۱

نفت خام و پتروشیمی

در روز سه شنبه ، شاخص قیمت خانه ها در امریکا با بیشترین رشد سالانه طی شش سال اخیر مواجه شد . با توجه به برخی امار منفی که طی هفته اخیر از بازار مسکن امریکا منتشر شده بود ، این امار مهم دوباره به فعالان بازار اعلام نمود که بخش مسکن در امریکا در حال بهبود شرایط خود می باشد . با این حال این خبر نبود که در روز سه شنبه برای بازار اهمیت داشته باشد ، بلکه دوباره موضوع ” پرتگاه مالی ” مطرح شد و همه را نسبت به اینده اقتصاد امریکا و جهان و در نتیجه تقاضای فلزات و کالاها نگران کرد . در اروپا هم بازارهای سهام به دلایل تکنیکی نتوانستند از مقاومتهای مهم خود عبور کنند و همین مسئله مانع خرید دارائیهای با ریسک بالا در بازارهای مالی شد . از همین رو شاخص سهام در اروپا که در روز دوشنبه صعود جالبی را تجربه کرده بود ، در روز سه شنبه با کاهش مواجه شد و همین مسئله به کاهش قیمت نفت خام برنت و رفتن به زیر سطح ۱۱۰ دلار تاثیر گذار بود .

نفت برنت با حدود یک و نیم دلار کاهش ، به ۱۰۹ دلار و ۴۵ سنت رسید . نفت خام امریکا هم با بیش از یک دلار کاهش ، به ۸۷ دلار و ۹۲ سنت رسید .

همانطور که در گزارش دیروز هم عنوان شد ، سلامت اقتصاد امریکا باعث نگرانی معامله گران شده بود به خصوص انکه اوضاع اقتصادی اروپا هم بسیار شکننده است و هر لحظه امکان وقوع یک اتفاق بد می رود . در روز دوشنبه گزارش موسسه مدیریت عرضه در بخش فعالیت کارخانه ای در امریکا منتشر شد و نشان داد که این شاخص به کمترین سطح خود از ماه جولای سال ۲۰۰۹ رسیده است . اولا لازم است توضیح بدهم که این شاخص نوعی نظرسنجی از مدیران شرکت ها و موسسات بزرگ امریکایی است و وضعیت اینده ان بخش را توضیح می دهد . دلیل عمده کاهش این شاخص ، عدم توافق سیاسیون امریکایی بر سر حل بحران کسری بودجه این کشور است . هم چنین توفان ” سندی ” که بخش شرقی امریکا را دچار ویرانی کرده بود نیز از عوامل مهم کاهش این شاخص می باشد . تحلیلگران با نگاه به این شاخص کمی نگران و نا امید شده اند و معتقدند که دیگر نمی توان ادعا کرد که اقتصاد امریکا نسبت به دیگر اقتصادها در شرایط بهبود بهتری قرار گرفته است .

در بورس کالای ایران و به نقل از دنیای اقتصاد ، معاملات رینگ پتروشیمی روز گذشته باز هم با افت قیمت‌های پایه روبه رو شد ، به طوری که اکثر کالاهای پلیمری با افتی معادل ۲ تا ۵ درصد بر تابلوی بورس کالا ثبت شدند . همچنان صادرات محصولات پتروشیمی متوقف است و قیمت خوراک هم اگر چه قرار است با ارز مبادله ای محاسبه شود ، اما هنوز در‌هاله ای از ابهام قرار دارد. این در حالی است که به مجتمع‌های پتروشیمی تکلیف شده تا نرخ خوراک خود را از ابتدای سال ۹۱ با ارز مبادله‌ای به حساب دولت واریز کنند . از سوی دیگر بحث کسری بودجه و تکلیف تامین مالی از سوی وزارت نفت هم در میان است . برخی از آگاهان بازار می‌گویند : گر چه بازار محصولات پتروشیمی در رکود به سر می‌برد، اما بیشتر فعالان این حوزه در انتظار مشخص شدن وضعیت بازار هستند . از سوی دیگر، بسیاری از مجتمع‌ های پتروشیمی هم به دنبال کسب مجوز برای لغو ممنوعیت صادرات هستند ، اما شنیده‌ها حاکی است که هنوز مجوزی به مجتمع‌های پتروشیمی داده نشده است و به این ترتیب همچنان صادرات در بلاتکلیفی به سر می‌برد .

فلزات صنعتی

در بازار فلزات صنعتی نیز طبق معمول همیشه ، صحبت بر سر دو مصرف کننده بزرگ مس جهان بود . خوش بینی های به وجود امده در مورد اقتصاد چین ، نتوانست باعث افزایش قیمت فلزات صنعتی شود و تنها مس بود که افزایش قیمت اندکی داشت ، حال انکه نگرانی از وضعیت اقتصادی امریکا و موضوع همیشگی ” پرتگاه مالی ” ، باعث شد تا دامنه این افزایش قیمت محدود باشد . در روز دوشنبه هم پس از انکه مشخص شد سرعت فعالیت بخش تولیدی در چین برای اولین بار طی ۱۳ ماه اخیر با رشد قابل توجهی مواجه شده است ، قیمت مس تا ۸۰۴۵ دلار صعود کرد ، اما در نهایت در ۸۰۰۵ دلار بسته شد . همین مسائل به علاوه پروژه های در دست اجرای دولت چین ، باعث افزایش قیمت در روز سه شنبه هم شد . اما انقباض بخش کارخانه ای امریکا در ماه نوامبر و کاهش ان به کمترین سطح سه سال گذشته ، کمی از افزایش قیمت مس کاست .

قیمت مس در بازار لندن از ۸۰۰۵ دلار روز دوشنبه ، به ۸۰۱۰ دلار صعود کرد . در دیگر فلزات ، الومینیوم با کمی کاهش قیمت ، به ۲۱۰۳ دلار رسید . سرب نیز با کاهش قیمت مواجه شد و به ۲۲۳۷ دلار رسید . این در حالی است که روی هم همچون دیگر فلزات کاهش یافت و به ۲۰۲۸ دلار رسید .

تحلیلگران معتقدند که قیمت مس طی ماه های اینده افزایش خواهد یافت چرا که چین در حال افزایش تقاضای خود است و این پتاسیل در امریکا و اروپا وجود دارد که به خرید مس بیشتر روی اورند . پیشتر شرکت ” اوروبیس ” که بزرگترین تولید کننده مس اروپا می باشد نیز گفته بود که بازار مس با وجود ادامه بحران مالی در اروپا ، به کف خود رسیده است و احتمال دارد طی ماه های اینده پیشرفت هایی را در ان شاهد باشیم . اما از حالا تا پایان سال میلادی (طی ۲۵ روز اینده) ، نگاه فعالان بازار مس به تلاشهای امریکائیان برای جلوگیری از انجام قانون افزایش مالیات و کاهش مخارج دولت است که عدم توافق باعث می شود این قانون در اول سال ۲۰۱۳ اجرا شود . هر پیشرفتی در مذاکرات بین سیاستمداران دو حزب جمهوری خواه و دموکرات ، باعث افزایش خوش بینی و ریسک پذیری و در نتیجه امدن نقدینگی جدید در بازار می شود . این نقدینگی جدید به سمت خرید کالاها و فلزات صنعتی می رود . در مقابل مسائلی مهمی در قسمت عرضه وجود دارد که ممکن است قیمت مس را طی هفته های اینده با روند نزولی مواجه سازد . در حال حاضر ذخایر بالای مس در اسیا و پیش بینی مازاد عرضه در سال ۲۰۱۳ در بازار وجود دارد که می تواند مقاومت مهمی در برابر افزایش قیمت مس ایجاد نماید . در ماه نوامبر ، میزان ذخایر مس چین به رکورد یک میلیون تن رسید و انتظار می رود تا پایان سال جاری ، بیش از ۱۰۰ هزار تن به این ذخایر اضافه گردد .

در بورس کالای ایران و به نقل از دنیای اقتصاد ، بازار فولاد روز گذشته متاثر از کاهش قیمت عرضه شرکت فولاد خراسان در بورس کالا با افت قیمت مقاطع روبه‌رو شد . در این روز میلگرد با قیمت ۱۷۰۰ تومان معامله شد و تیرآهن هم روندی کاهشی داشت . به گفته معامله‌ گران دلیل عمده افت قیمت محصولات فولادی در روز گذشته ، افت قیمت‌های پایه بورس است . این در حالی است که گفته می‌شود عرضه میلگرد ذوب‌آهن در هفته جاری انجام نخواهد شد و احتمالا معامله میلگرد این شرکت در هفته آتی انجام می‌شود . قیمت مس نیز مانند روز دوشنبه در همان سطح ۲۳ هزار تومان تثبیت شد . روی و الومینیوم هم بدون تغییر قیمت به ترتیب در ۶۱۰۰ و ۶۵۰۰ تومان بسته شدند .

فلزات گرانبها

سال گذشته در ماه دسامبر ، قیمت طلا به میزان ۱۰ درصد نزول کرد و همین باعث بدبینی شده است که امسال هم ممکن است چنین اتفاقی رخ دهد . معامله گران هم از وضعیت قیمت طلا راضی نیستند چرا که تقاضای فیزیکی هند و چین افزایش قابل توجهی نداشته است و طلا هم نتوانسته از مقاومت ۱۸۰۰ دلاری عبور کند . مانند همیشه موضوع ” پرتگاه مالی ” در بازار طلا تاثیر گذار بود و باعث ایجاد نگرانی هایی شد . همه این مسائل دست به دست هم دادند تا قیمت طلا در روز سه شنبه کاهش بیش از یک درصدی را تجربه کند و به کمترین میزان یک ماه اخیر خود برسد .

قیمت طلا در بازار اسپات حتی به ۱۶۹۰ دلار هم کاهش یافت ، اما در نهایت با یک درصد نزول نسبت به روز دوشنبه ، در قیمت ۱۶۹۷ دلار و ۸۱ سنت بسته شد . قیمت در بازار فیوچرز هم بیش از یک درصد نزول کرد و در سطح ۱۷۰۰ دلار و ۱۰ سنت تثبیت شد . قیمت نقره در بازار اسپات هم با (۱.۶) درصد کاهش ، به ۳۳ دلار و ۷ سنت نزول کرد . قیمت طلا در بازار ایران کاهش قیمتی را تجربه نکرد . هر گرم طلای ۱۸ عیار در روز سه شنبه ، حدود ۱۲۰ هزار تومان در بازار معامله می شد .

برخی تحلیلگران معتقدند که طلا و دیگر کالاها و فلزات ، می توانند از شرایطی که در این زمان در امریکا اتفاق افتاده سود ببرند . ممکن است شرایط مذاکرات بین سیاسیون امریکایی باعث افزایش نوسان و توقف معاملات ریسک گریزی در بازار شده و طلا از این مسئله سود ببرد . اما اگر شرایط عادی شود و ان نگرانی ها در کوتاه مدت از بین برود ، این مسائل نمی تواند کمکی به قیمت طلا کند . در خبری دیگر از بازار طلا ، شرکتهای تولیدکننده طلای روسیه ، تولیدات خود را در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۱۲ ، به میزان (۵.۲) درصد افزایش دادند .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم