وضعیت بازار در ماه نوامبر

آذر ۱۴, ۱۳۹۱

وضعیت بازار در ماه نوامبر

در ماه نوامبر (ماه گذشته میلادی) که به تازگی به پایان رسید اتفاق جالبی در بازارهای جهانی رخ داد و برای دومین بار در سال ۲۰۱۲ ، تمامی بازارها از جمله سهام ، اوراق قرضه ، کالا ، و دلار امریکا رشد ماهانه داشتند ، زیرا خوش بینی های زیادی در بازار وجود داشت و فعالان بازار منتظر بسته های محرک اقتصادی و اقدامات انبساطی بیشتر بودند . شاخص کالای استاندارد اند پور (۱.۵) درصد رشد کرد و شاخص سهام جهانی نیز (۱.۳) ترقی پیدا نمود . شاخص دلار امریکا که در برابر شش ارز عمده و بزرگ جهان به دست می اید ، برای اولین بار از ماه جولای ، با افزایش ارزش همراه شد . بر اساس یک نظرسنجی که سایت بلومبرگ در روز ۲۹ نوامبر انجام داد ، مشخص شد که خوش بینی اقتصاد دانان بسیار افزایش یافته و به بالاترین سطح یک سال و نیم گذشته خود رسیده است . همه معتقدند که اقتصاد جهانی پس از ۱۸ ماه دست و پنجه نرم کردن با شرایط بد ، بالاخره می خواهد به دوران خوب خود بازگردد . چین بسته های محرک اقتصادی و اقدامات انبساطی و پروژه های بسیاری را قرار است انجام دهد و امریکا می خواهد از بحران احتمالی به دلیل اتفاق افتادن موضوع ” پرتگاه مالی ” جلوگیری کند . تا به اینجای کار ، بانک مرکزی امریکا (۲.۳) تریلیون دلار امریکا به بازارهایش تزریق نموده و بانک مرکزی ژاپن نیز بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار بسته محرک اقتصادی تصویب کرده است . در این بین بانک مرکزی اروپا هم بیکار ننشسته و قرار است طی سه ماه ، یک تریلیون وام در اختیار بانک ها بگذارد .

اخرین باری که هر چهار بازار ذکر شده در بالا همزمان با هم رشد ماهانه را تجربه نمودند ، به ماه جولای (ماه هفتم سال) بر می گردد که در ان زمان خشکسالی باعث شد تا قیمت ذرت در امریکا سر به فلک گذارده و رئیس بانک مرکزی اروپا ، حمایتهای خود از یورو را اعلام کرد . پیش از ان نیز در ماه اوریل (ماه چهارم) سال ۲۰۱۰ این اتفاق تکرار شده بود و هر چهار بازار با هم رشد کردند . در ماه نوامبر انتخابات ریاست جمهوری امریکا نیز برگزار شد و اوباما دوباره به عنوان رئیس جمهور امریکا انتخاب گشت . چند روز پیش از برگزاری انتخابات و در اوایل ماه ، قیمت سهام و کالاها با کاهش همراه شده بود ، چرا که انتخاب دوباره اوباما به عنوان رئیس جمهور دموکرات ، وی را در برابر اکثریت جمهوری خواه کنگره قرار می داد که برای حل بحران کسری بودجه امریکا و موضوع ” پرتگاه مالی ” به هیچ وجه مناسب نبود . پس از انکه اوباما در روز ۱۸ نوامبر (۱۰ روز پس از انتخابات) اعلام کرد که درباره رسیدن به توافق با رهبران کنگره مطمئن است ، اندکی از نگرانی های بازار کاسته شد .

همه این خوش بینی ها و اتفاقات مثبت باعث افزایش ارزش فلزات صنعتی شد . الومینیوم در ماه نوامبر ۱۰ درصد رشد داشت و بهترین عملکرد را در بین دیگر فلزات ثبت نمود . پس از ان روی با (۹.۷) درصد رشد قیمت ، در رتبه دوم قرار گرفت . سویا و گاز طبیعی هم بدترین عملکرد را ثبت نمودند و به ترتیب (۷.۱) و (۶.۹) درصد کاهش یافتند . در میان شاخص ها ، شاخص ” استاکس ” اروپا بیش از دو درصد رشد کرد . شاخص ” اس اند پی ۵۰۰ ” امریکا هم (۰.۶) درصد افزایش یافت .

بازار در روز دوشنبه

نفت و پتروشیمی

داده های اقتصادی مثبت چین و امریکا بود که در بازار روز دوشنبه تاثیر گذاشت . نظرسنجی از بخش کارخانه ای چین نشان داد که فعالیت این بخش در ماه نوامبر افزایش داشته است و این داده های مثبت به خصوص در بخش کارخانه ای ، باعث افزایش گمانه زنی ها درباره بازگشت رشد اقتصادی چین پس از ۷ فصل متوالی کاهش رشد اقتصادی شد . تحلیلگران علاوه بر داده های مثبت چین ، به مسائل و تنشهای خاورمیانه هم اشاره کردند و ان را از عوامل مهم و تاثیر گذار افزایش قیمت نفت خام در روز دوشنبه می دانستند . شاخص مدیران خرید بخش تولیدی در امریکا هم منتشر شد و در ماه نوامبر به (۵۲.۸) افزایش یافت . لازم به ذکر است که ارقام بالای ۵۰ نشان از وضعیت بهبود اقتصادی دارند . همین مسائل باعث شد تا نفت خام برنت به بالای ۱۱۲ دلار صعود کند .

قیمت نفت برنت در بازار لندن با ۹۲ سنت افزایش ، به ۱۱۲ دلار و ۱۵ سنت رسید . قیمت متانول در بازار اسیا هم به ۴۳۵ دلار در هر تن رسید .

همانطور که پیشتر اشاره شد ، تحولات خاور میانه هم حمایت کننده قیمت نفت خام بود . دادگاه عالی مصر به دلیل تظاهرات اسلام گرایان کارش را تعطیل نمود و ارتش سوریه به مواضع مخالفان در داماسکوس حمله کرد . سخت نیست که بفهمیم چرا مسائل ژئوپلیتیک حمایت کننده قیمت نفت خام هستند . در دیگر شاخص های اقتصادی که منتشر شد ، شاخص نظرسنجی مدیران خرید در بخش تولیدات صادراتی چین بود که در ماه نوامبر به (۵۰.۵) رسید . این شاخص از ان لحاظ اهمیت پیدا می کند که بدانیم برای اولین بار طی ۱۳ ماه اخیر ، به بالای سطح ۵۰ صعود کرده است . در روز دوشنبه ، ریسک های ناشی از مذاکرات سیاست مداران امریکایی برای حل بحران کسری بودجه کماکان در بازار وجود داشت ، اما نسبت به روزها و هفته های اخیر کمتر شده بود . تحلیلگران این موضوع را یکی از ریسک های نزولی برای قیمت نفت خام و دیگر کالاها و فلزات می دانستند .

فلزات صنعتی

داده های مثبت اقتصادی در چین که پس از ماه ها ، نشانه هایی از تغییر را با خود به همراه داشت باعث افزایش قیمت کالاها شد . قیمت فلزات صنعتی نیز همراه با کالاها افزایش یافتند . مس سطوح بالای شش هفته اخیر خود را در بازار لندن لمس نمود ، اما تردیدهایی که در مورد اقتصاد جهانی وجود داشت ، مانع از افزایش بیشتر قیمت فلزات شد . قیمت مس (۰.۲) درصد افزایش یافت و به ۸۰۱۳ دلار رسید . در دیگر فلزات ، روی به ۲۰۵۳ دلار افزایش یافت و سرب هم بدون تغییر نسبت به روز جمعه ، در سطح ۲۲۵۱ دلار بسته شد . اما الومینیوم افزایش قیمت ۲۰ دلاری را تجربه کرد و در ۲۱۱۳ دلار تثبیت شد .

موضوع ” پرتگاه مالی ” امریکا در بازار نفت تاثیر انچنانی نداشت ، اما بازار فلزات را تحت تاثیر خود قرار داده بود . همینطور که به اول ژانویه نزدیک می شویم ، ریسک بازار در این مورد افزایش می یابد . لازم به ذکر است که اگر سیاسیون امریکایی نتوانند به توافقی برای حل بحران کسری بودجه برسند ، قانون افزایش مالیات و کاهش مخارج دولت در اول ژانویه اجرا خواهد شد و به گفته بسیاری از اقتصاد دانان ، اقتصاد امریکا دچار رکود می گردد . از دیگر دلایلی که قیمت فلزات صنعتی در روز دوشنبه مثبت شد ، کاهش ارزش دلار امریکا در برابر یورو بود .

در بورس کالای ایران ، روز گذشته میانگین قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد، به دلیل کندی معاملات روند نزولی به خود گرفت ، ضمن اینکه نوسان قیمت ارز هم همچنان از دلایل اصلی نوسان بازار فولاد محسوب می‌شود . بر این اساس ، میلگرد دیروز به ۱۷۳۰ تومان افت کرد ؛ ضمن اینکه نرخ پیشنهادی شمش در بنادر جنوبی در محدوده  ۱۴۵۰ تا ۱۴۸۰ تومان اعلام می‌شود . هم چنین در روز دوشنبه ، قیمت مس در بورس کالای ایران، پس از یک هفته عرضه نشدن با روند نزولی همراه ‏شد اما در بازار آزاد میانگین قیمت این کالا با رشد مواجه بود .‏ در معاملات روز گذشته بورس کالا، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت ۲۲ هزار و ۱۵۰ تومان ‏در هر کیلو معامله شد که نسبت به هفته گذشته ۴۷ تومان افت داشت .‏ حجم عرضه این محصول یک هزار و ۲۰۰ تن بود که نسبت به هفته گذشته ۷۸۰ تن افزایش داشته است . مفتول مس شرکت ملی مس نیز با ۵۳ تومان کاهش نسبت به هفته قبل با قیمت ۲۲ هزار و ۶۹۳ تومان در هر کیلو ‏معامله شد .‏ همچنین کل عرضه برای این محصول ۷۸۰ تن بود که نسبت به یکشنبه گذشته افزایش ۴۰ تنی را تجربه کرده است . قیمت روی در بازار ازاد هم به ۶۱۰۰ توامن در هر کیلو رسید . الومینیوم هم در ۶۵۰۰ تومان در هر کیلو معامله شد . همانطور که مشاهده می کنیم ، با وجود افزایش قیمت فلزات صنعتی در بازار های جهانی ، قیمت محصولات فلزی در داخل رغبت چندانی برای صعود ندارد که ناشی از نوسانات دلار است .

فلزات گرانبها‏

برخی داده ها که از ایالات متحده به بازار منتشر شد بسیار نا امید کننده بود . به عنوان مثال ، شاخص موسسه مدیریت عرضه در بخش تولیدی بسیار منفی اعلام شد و به کمترین سطح سه سال اخیر خود نزول کرد . این امارهای منفی باعث افزایش فشار بر قیمت دلار امریکا شد که همین مسئله از عمده ترین دلایل افزایش قیمت طلا در روز دوشنبه بود . اما ریسک هایی که در زمینه موضوع ” پرتگاه مالی ” در بازار وجود داشت ، مانع از افزایش بیشتر قیمت طلا شد . دلار به میزان (۰.۵) درصد در برابر یورو نزول کرد و امارهای امریکا که نشان از نزول بخش تولیدی در ماه نوامبر داشت دلیل این مسئله بود .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۱) درصد افزایش ، به ۱۷۱۶ دلار و ۱۰ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز حدود ۵ دلار صعود کرد و به ۱۷۱۷ دلار و ۶۰ سنت رسید . قیمت سکه بهار ازادی نیز به ۱۱۸۲۰۰۰ تومان در بازار داخلی رسید . هر گرم طلای ۱۸ عیار هم به حدود ۱۲۰ هزار تومان رسیده بود . دلار امریکا هم به ۲۴۵۷ تومان رسید .

از مهمترین مسائلی که در بازار طلای بین الملل مطرح می باشد ، مسئله تقاضای هند به عنوان بزرگترین خریدار طلای جهان است . قیمت طلا طی چند وقت اخیر و به دلیل سیاست انبساطی بانک های مرکزی سراسر جهان با رشد قابل توجهی مواجه شده بود و خریداران هندی را دچار مشکلاتی کرد . حال که قیمت طلا به کمترین میزان یک ماه اخیر خود رسیده است ، خریداران هندی تقاضای فیزیکی خود را افزایش داده اند و این امیدواری را به وجود امده اند که از قیمت طلا در این سطوح حمایت شود .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم