وضعیت این هفته طلا،مس و نفت …

مهر ۲۱, ۱۳۹۱

وضعیت این هفته طلا،مس و نفت …

نفت خام

قیمت نفت خام در روز دو شنبه و در بازار نیویورک با کاهش مواجه شد . هم چنین اختلاف قیمت نفت برنت و نفت وست تگزاس هم به بیشترین میزان طی یک سال اخیر افزایش یافت . در روز دوشنبه بانک جهانی گفت که کاهش رشد اقتصادی چین می تواند باعث کاهش رشد در کشورهای شرق اسیا هم بشود . هم چنین پیش بینی شد که رشد اقتصادی کشورهای اسیایی منهای ژاپن و هند در سال ۲۰۱۲ ، به کمترین میزان خود طی یازده سال اخیر خواهد رسید . یورو هم در روز دوشنبه در برابر دلار با کاهش مواجه شد چرا که وزرای مالی کشورهای اروپایی مشغول مذاکره در مورد میزان بدهی ناحیه یورو بودند . پیشتر داستانهای زیادی در مورد کاهش رشد اقتصادی کشورهای اسیایی مطرح شده بود و حالا در روز دوشنبه بانک جهانی همه ان داستانها را تایید نمود .

قیمت نفت با ۵۵ سنت کاهش ، به ۸۹ دلار و ۳۳ سنت رسید . نفت برنت هم با ۲۰ سنت کاهش ، به ۱۱۱ دلار و ۸۲ سنت دست یافت . میزان ذخایر نفت امریکا هم در وضعیت خوبی قرار دارد و به گفته فعالان بازار ، هیچ انقباض فیزیکی از طرف امریکا وجود ندارد و میزان ذخایر نفت هم نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد بالاتر است . تولید نفت امریکا در هفته منتهی به ۲۸ سپتامبر به (۶.۵۲) میلیون بشکه در روز رسید که از دسامبر سال ۱۹۹۶ بی سابقه بوده است . کل ذخایر نفت هم در سوم اکتبر به (۳۶۴.۷) میلیون بشکه رسید . این در حالی است که کل تقاضای سوخت امریکا طی چهار هفته منتهی به ۲۸ سپتامبر ، به میزان سه دهم درصد کاهش یافته بود و به (۱۸.۳) میلیون بشکه رسید . بررسی امار بالا و دقت در اعداد و ارقام از ان جهت اهمیت دارد که بدانیم امریکا بزرگترین مصرف کننده انرژی جهان است و هر گونه تغییر در امار و ارقام در بند مدت بر قیمت نفت تاثیر می گذارد .

مسئله مهم دیگر وضعیت چین است که دومین مصرف کننده بزرگ سوخت می باشد . بانک جهانی در بیانیه خود گفته است که کاهش رشد اقتصادی چین بسیار تاثیر گذار است . بر اساس داده های بانک جهانی ، رشد اقتصادی کشورهای اسیای شرقی به (۷.۲) درصد طی سال جاری کاهش خواهد یافت که کمترین میزان رشد از سال ۲۰۰۱ می باشد . این بانک در ماه مه پیش بینی کرده بود که رشد اقتصادی این نواحی به (۷.۶) درصد خواهد رسید و حالا میزان پیش بینی خود را کاسته است و لازم به ذکر است که این میزان رشد در سال ۲۰۱۱ ، به (۸.۳) درصد رسیده بود . رشد اقتصادی چین در فصل دوم به (۷.۶) درصد رسیده بود و حالا بر اساس نظر سنجی بلومبرگ ، ممکن است رشد چین در فصل سوم نسبت به فصل سوم سال ۲۰۱۱ ، به (۷.۴) درصد کاهش یابد . از دیگر دلایل کاهش قیمت نفت در روز دوشنبه ، کاهش قیمت یورو بود که در برابر دلار نزول کرد . این کاهش به دلیل انتشار امار تولیدات صنعتی المان در ماه اگوست بود که با کاهش نیم درصدی مواجه شد .

قیمت نفت در روز سه شنبه با وجود انکه صندوق بین المللی پول نرخ رشد اقتصادی کشورها را کاهش داده بود ، اما به دلیل انکه تنش های خاور میانه اهمیت به سزایی داشت ، با افزایش همراه شد . این اولین رشد قیمت نفت طی سه روز معاملاتی گذشته بود . اگر تنش های خاور میانه وجود نداشت ، نفت با شدت فراوان به پائین نزول می کرد چرا که صندوق بین المللی پول بدون هیچ استثنایی ، پیش بینی رشد اقتصادی کشورها طی سال جاری و سال اینده و به طبع رشد اقتصادی جهانی را کاهش داد . تنش بین سورریه و ترکیه کار خود را کرد و قیمت نفت را حدود سه و نیم درصد افزایش داد .

به گفته تحلیلگران ، بازار روز سه شنبه در واقع جنگی بین مسائل ژئوپلیتیک و بنیادی بود و در این بین نگرانی از مسائل ژئوپلیتیک در خاورمیانه بر پیش بینی کاهش نرخ رشد اقتصادی صندوق بین المللی پول فائق امد . قیمت نفت در بازار نیویورک با بیش از سه دلار افزایش ، به ۹۲ دلار و ۳۹ سنت رسید . نفت برنت هم با ۲ دلار و ۶۸ سنت افزایش ، به ۱۱۴ دلار و ۵۰ سنت افزایش یافت .

هم چنین در روز سه شنبه ، ” علی النعیمی ” وزیر نفت عربستان پیش از جلسه با همتایان خود در شورای همکاری خلیج فارس گفت :<< عربستان کمک خواهد کرد تا تقاضای نفت را برطرف کند . ما با همکاری یکدیگر ، قیمت نفت را تعدیل خواهیم کرد و تقاضای بازار را به طور کامل پاسخ خواهیم گفت . >> هم چنین ” فاتح بیرول ” اقتصاد دان ارشد ” سازمان بین المللی انرژی ” در کنفرانس خبری خود در لندن گفت که قیمتهای فعلی برای روند بهبود اقتصاد جهانی بسیار بالا است . وی به همراه ” ماریا فن در هوون ” در کنفرانس روز سه شنبه گفتند که اگر لازم بدانند ، اقدام به ازاد کردن ذخایر استراتژیک خود خواهند نمود .

هم چنین در رویدادی دیگر ، انگلا مرکل برای اولین بار طی پنج سال گذشته با سفر به یونان ، قصد وارد اوردن فشار به نخست وزیر یونان را داشت تا اقدامات ریاضت اقتصادی خود را ادامه دهد . این سفر نشان داد که مرکل خواهان ان است که یونان در ناحیه یورو باقی بماند . در مورد بحران بدهی ناحیه یورو به طور مفصل در بخش بازار های جهانی صحبت شده است اما لازم به ذکر است که این بحران سه سال پیش در یونان اغاز شد و طی این سه سال باعث شد تا نرخ رشد اقتصادی این ناحیه کاهش یافته و مصرف سوخت و نفت خام هم نزول داشته باشد .

قیمت نفت در  روز چهارشنبه و در بازار نیویورک با کاهش مواجه شد . رشد اقتصادی ضعیفتر در کشورهای توسعه یافته و اقتصادی نوظهور ، به طور قطع باعث کاهش قیمت نفت خواهد شد و در روز چهارشنبه این نگرانی در بازار وجود داشت که رشد اقتصادی اهسته تر به تقاضای نفت ضربه بزند و این نگرانی ها باعث کاهش قیمت نفت خام شد . هم چنین انتظار می رفت که میزان ذخایر نفت امریکا برای اولین بار طی سه هفته گذشته افزایش یابد و در نتیجه این هم دلیلی شد تا نفت با کاهش ارزش مواجه گردد .

قیمت نفت در بازار نیویورک با ۱ دلار و ۱۴ سنت کاهش ، به ۹۱ دلار و ۲۵ سنت رسید . نفت برنت هم با ۱۷ سنت کاهش ، به ۱۱۴ دلار و ۳۳ سنت رسید . دلیل انکه قیمت نفت برنت در بازار لندن به اندازه بازار نیویورک کاهش نیافت ، این بود که بازار لندن مانند روز سه شنبه از تحولات و تنش های خاور میانه تاثیر گرفت و تنش های خاور میانه و نگرانی از کاهش عرضه نفت باعث شد تا نفت به میزان زیادی نزول نکند .

امریکا و چین بزرگترین مصرف کنندگان سوخت در جهان هستند و در سال ۲۰۱۱ ، با هم ۳۲ درصد از تقاضای جهان را در دست داشتند . حال ، رشد اقتصادی در این دو کشور با اختلالاتی مواجه گشته به خصوص در چین . این مسائل باعث شد تا شاخص های سهام در امریکا برای چهارمین روزمتوالی کاهش یابند . شاخص اس اند پی به میزان هشت دهم درصد کاهش یافت و شاخص صنعتی داوجونز هم یک درصد نزول کرد . تنش در خاور میانه در روز چهارشنبه هم فروکش نکرده بود و باعث شد تا امریکا یک مشاور نظامی به اردن بفرستد و به ترکیه پیشنهاد همکاری در مورد کمک به فراهم نمودن کمک های بشردوستانه را بدهد . تحلیلگران معتقدند که تنش بین دو کشور سوریه و ترکیه می تواند به جنگ تبدیل شده و به راحتی به کشورهای دیگر هم سرایت کند . به همین دلیل است که بحران جاری باعث افزایش قیمت نفت خام می گردد .

قیمت نفت در روز پنج شنبه پس از انتشار درخواست های اولیه بیمه بیکاری در امریکا ، با افزایش مواجه شد . امار منتشره در روز پنج شنبه نشان داد که امریکاییان کمتری اقدام به پر کردن درخواست اولیه بیمه بیکاری کرده اند و این مسائل باعث افزایش خوش بینی و ریسک پذیری در بازار شد . در حالیکه پیش بینی اقتصاد دانان رشد ۳۷۰ هزار نفری بود ، درخواست اولیه به ۳۳۹ هزار نفر طی هفته گذشته کاهش یافت که کمترین میزان از ماه فوریه سال ۲۰۰۸ می باشد . هم چنین تنش در خاور میانه مانند چند روز گذشته بر بازار نفت تاثیر گذاشت و این مسئله هم باعث افزایش قیمت نفت خام شد . در روز پنج شنبه ، ترکیه یک هواپیمای سوریه را که از مسکو عازم دمشق بود به زور متوقف نمود .

قیمت نفت در بازار نیویورک با ۸۲ سنت افزایش ، به ۹۲ دلار و ۷ سنت رسید . نفت برنت هم با ۱ دلار و ۳۸ سنت افزایش ، به ۱۱۵ دلار و ۷۱ رسید .

مس

قیمت مس در روز دوشنبه به دلیل افزایش ارزش دلار با کاهش همراه شد . قیمت مس تا ساعت ۱۲ به وقت لندن ، به ۸۱۸۰ دلار رسیده بود . مس طی چند هفته اخیر افزایش یافته و از رنج قیمتی خود که بین ۷۳۰۰ تا ۷۶۰۰ دلار بود کاملا خارج شد و در همین سطوح بالا تثبیت هم شد ، اما طی چند وقت اخیر نتوانسته روند صعودی خود را ادامه دهد و به بالا صعود کند . مس از اغاز ماه سپتامبر به میزان ۸ درصد رشد کرد و قله قیمتی چهار ماه و نیمه خود را در ۸۴۲۲ دلار لمس نمود . تحلیلگران در این باره معتقدند که قیمت مس به این دلیل از حالت رنج خود خارج شده بود که بسته محرک سوم امریکا باعث افزایش خرید الکترونیکی مس در بازار های مالی شد ، ولی خرید فیزیکی به خصوص از جانب چین تغییری نکرد و همین مسئله باعث شد که مس در همین سطوح نوسان کند . حتی برخی از تحلیلگران معتقدند که تقاضای ضعیف چین باعث می گردد که مس به سطح حمایت ۷۸۰۰ دلار بازگردد .

در روز دوشنبه بانک جهانی پیش بینی خود از میزان رشد اقتصادی چین و دیگر کشورهای شرق اسیا را کاهش داد و گفت که رشد اقتصادی چین می تواند بدتر شده و این کاهش رشد اقتصادی احتمالا بیشتر از انچه پیش بینی می شد طول خواهد کشید . در اخر هفته اینده ، میزان رشد اقتصادی فصل سوم چین منتشر خواهد شد و فعالان بازار به ان امار مهم چشم دوخته اند اگر چه خیلی ها پیش بینی می کنند که بدترین رشد فصلی را طی مدت اخیر مشاهده خواهند نمود . امارهای رشد اقتصادی دیگر کشورهای صنعتی جهان هم ارام ارام به بازار خواهد رسید و این مسئله باعث افزایش نگرانی به خصوص در قاره اروپا شده بود و به این ترتیب یورو در برابر دلار با کاهش ارزش مواجه شد و باعث این مسئله شد که قیمت مس هم کاهش یابد . تحلیلگران روز دو شنبه را روز ریسک گریزی معامله گران می دانستند که باعث کاهش قیمت دارایی های پر ریسک از جمله فلزات پایه شد .

در دیگر فلزات ، روی که در گالوانیزه کردن فولاد به کار می رود از ۲۰۷۵ دلار ، به ۲۰۳۵ دلار کاهش یافت . سرب که در مواد تشکیل دهنده باتری اتوموبیل به کار می رود از ۲۲۸۸ دلار ، به ۲۲۶۰ دلار کاهش یافت . الومینیوم هم از ۲۱۰۰ دلار ، به ۲۰۸۱ دلار رسید .

قیمت مس در روز سه شنبه تقریبا بدون تغییر ماند زیرا در کنار این مسئله که صندوق بین المللی پول نرخ رشد اقتصادی کشورها را کاهش داد ، اما از ان طرف باعث شد تا احتمال اقدامات انبساطی بیشتر از جانب چین هم در بازار افزایش یافته و در نتیجه قیمت مس کمی تغییر کند و افزایش یا کاهش نیابد . قیمت مس در لندن از ۸۱۸۰ دلار روز دو شنبه ، به ۸۱۴۵ دلار کاهش یافت . قیمت مس پس از افزایشی که در ماه گذشته تجربه نمود ، تقریبا حالت رنج داشت و طی این هفته هم در یک رنج قیمتی نوسان می کرد .

دلیل ادامه پیدا نکردن روند صعودی طی مدت اخیر ، افزایش نگرانی از تقاضای فیزیکی چین بوده است که کماکان منفی می باشد . تحلیلگران معتقدند که حرکاتی در تغییر تقاضای چین در سنگ اهن و فولاد پدید امده ، اما هنوز فعالیت زیادی در مس دیده نمی شود و باید برای تغییرات اینده در انتظار بود . در روز سه شنبه ، نگرانی از ادامه بحران اقتصادی ناحیه یورو ، منجر به کاهش ارزش یورو در برابر دلار شد . دلار قویتر باعث کاهش تقاضای کالاها به عنوان سرمایه گذاری جانشین میشود .

در دیگر فلزات ، روی از ۲۰۳۵ دلار ، به ۲۰۰۷ دلار کاهش یافت . الومینیوم از ۲۰۸۲ دلار ، به ۲۰۵۵ نزول کرد و سرب هم از ۲۲۶۰ دلار ، به ۲۲۵۱ دلار رسید .

قیمت مس در روز چهارشنبه هم مانند روز سه شنبه تقریبا بدون تغییر ماند ، اما الومینیوم به کمترین قیمت یک ماه گذشته خود نزول کرد . شرکت ” الکوا ” ضرر خالص فصل سوم خود را اعلام نمود و پیش بینی خود از رشد تقاضای الومینیوم را کاهش داد . ادامه تقاضای ضعیف از جانب چین که بزرگترین مصرف کننده الومینیوم می باشد ، باعث کاهش پیش بینی در تقاضا شده است . قیمت مس در لندن از ۸۱۴۵ روز سه شنبه ، به ۸۱۶۵ دلار افزایش یافت .

تحلیلگران معتقدند که تقاضای مس به طور قابل ملاحظه ای طی سال جاری پائین است و انتظار دارند تا در کوتاه مدت روند حاشیه ای داشته باشد . هم چنین احتمال کمی وجود دارد تا میزان واردات مس چین در اوایل سال اینده میلادی دست خوش تغییرات مثبتی بشود . هم چنین برخی تحلیلگران با قاطعیت می گویند که چین به دلیل اجرای پروژه های زیرساختی و اقدامات انبساطی خود ، طی سال اینده به بازار باز خواهد گشت و همه از ارقام مصرف چین از همه فلزات متعجب خواهند شد .

در دیگر فلزات ، الومینیوم از ۲۰۵۵ دلار در روز سه شنبه ، به ۲۰۰۹ دلار رسید . تحلیلگر دلیل عمده کاهش قیمت الومینیوم را کاهش پیش بینی شرکت ” الکوا ” می دانند . در چین هم ، امار تولیدات منتشر شده و نشان داد که چین در ۸ ماه اول سال میلادی ، ۱۰ درصد رشد در تولیدات داشته است . این در حالی است که مصرف الومینیوم چین در ۸ ماه اول سال ، تنها به میزان ۲ درصد کاهش داشته است . روی هم از ۲۰۰۷ دلار روز سه شنبه ، به ۱۹۷۴ دلار رسید . سرب نیز از ۲۲۵۱ دلار ، به ۲۱۹۷ دلار کاهش یافت .

قیمت مس در روز پنج شنبه از سطوح پائین دو هفته ای خود ، به بالا صعود کرد . دلار با کاهش ارزش مواجه شد و باعث شد تا مس به بالا صعود کند ، اما افزایش قیمت مس به دلیل انکه نگرانی نسبت به کاهش تقاضای چین و بحران بدهی ناحیه یورو کمی محدود شد . قیمت مس در لندن با (۰.۹) درصد افزایش ، به ۸۲۳۹ دلار رسید .

در دیگر فلزات ، الومینیوم نسبت به روز چهارشنبه با شش دلار افزایش ، به ۲۰۱۵ دلار رسید . روی هم با چهار دهم درصد کاهش ، به ۱۹۶۷ دلار رسید .

اتفاقات مهم اقتصادی در هفته گذشته

— در روز سه شنبه صندوق بین المللی پول پیش بینی خود از رشد اقتصاد جهانی را کاست . این سازمان پیش بینی نمود که جهان در سال ۲۰۱۲ به میزان (۳.۳) درصد رشد خواهد کرد که این کمترین رشد از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۹ می باشد . در ماه جولای پیش بینی رشد اقتصادی برای سال ۲۰۱۲ ، (۳.۵) درصد بود . هم چنین پیش بینی رشد اقتصادی طی سال ۲۰۱۳ میلادی ، توسط این سازمان از (۳.۹) درصد ، به (۳.۶) کاهش یافت . این سازمان که مقرش در شهر واشنگتن می باشد در حال حاضر خطرهای نگران کننده بالاتری را برای رشد اقتصاد جهانی می بیند و به میزان یک ششم یا ۱۶ درصد احتمال می دهد که رشد اقتصاد جهانی به زیر سطح دو درصد هم برسد . صندوق بین المللی پول در بیانیه خود اعلام کرد که اعتماد و اطمینان در سیستم مالی جهان فوق العاده شکننده شده است و وام بانکی در اقتصادهای پیشرفته وضعیت خوبی ندارد و افزایش ریسک باعث انتقال جریان سرمایه از اقتصادهای پیشرفته به سمت اقتصادهای نوظهور شده است .

توصیه به کشورهای جهان

صندوق بین المللی پول هم چنین اعلام کرد که به سیاست گذاران امریکایی گفته است که به دنبال یک جایگزین برای قانون خودکار افزایش مالیات و کاهش هزینه های دولت در پایان سال باشد وگرنه ، اقتصاد امریکا دچار بحرانی دیگر خواهد شد . هم چنین به اروپائیان توصیه کرده که به تعهدشان پایبند باشند و هم چنین گفته که بسیاری از اقتصادهای نوظهور می توانند با کاهش نرخ بهره یا توقف در سیاستهای انقباضی ، باعث کاهش ریسک در اقتصادشان شوند . هم چنین اقتصاد دان ارشد صندوق بین المللی پول ، ” اولیور بلانچارد ” تاکید کرد که این درخواست ها به این دلیل مطرح شده است تا به عمل برسد . وی ذکر کرد که نرخ بازدهی اوراق قرضه دولتی اسپانیا و ایتالیا که پس از اعلام برنامه خرید اوراق قرضه بانک مرکزی اروپا با کاهش مواجه شده بود ، در صورتیکه این دو کشور درخواست کمک نکنند با افزایش مجدد همراه خواهد شد .

انقباض در اروپا

این صندوق اعلام کرد که انتظار می رود نرخ رشد اقتصادی ۱۷ کشور ناحیه یورو طی سال ۲۰۱۲ به منفی (۰.۴) درصد و در سال ۲۰۱۳ ، به مثبت (۰.۲) درصد برسد . پیشتر پیش بینی رشد اقتصادی برای ۲۰۱۲ ، منفی (۰.۳) درصد و برای ۲۰۱۳ ، مثبت (۰.۷) درصد بود .

اقتصاد های نوظهور

صندوق پیش بینی رشد اقتصادی برزیل را از (۲.۵) درصد طی سال جاری ، به (۱.۵) درصد کاهش داد . هم چنین پیش بینی کرد که رشد سال اینده به ۴ درصد برسد . رشد اقتصادی هند هم از پیش بینی پیشین که (۶.۲) درصد بود ، به (۴.۹) درصد طی سال جاری خواهد رسید . رشد اقتصادی چین هم با دو دهم درصد کاهش نسبت به قبل ، به (۷.۸) درصد طی سال جاری و (۸.۲) درصد طی سال ۲۰۱۳ رسید .  

— در روز چهار شنبه ، موسسه رتبه سنجی ” اس اند پی ” ، رتبه اعتباری اسپانیا را دو درجه کاهش داد . رتبه اعتباری اسپانیا از (بی بی بی مثبت) ، به (بی بی بی منفی) کاهش یافت . این کاهش رتبه اعتباری پس از ان صورت می گیرد که اسپانیا در طول سال گذشته ، برای پنج بار بسته های اقدامات ریاضت اقتصادی ارائه داده است و چندی پیش میزان سرمایه مورد نیاز بانک هایش را اعلام نمود . این کاهش رتبه اعتباری از سوی اس اند پی باعث شد تا نرخ بازدهی اوراق قرضه اسپانیا ۱۲ نقطه افزایش یابد و به (۵.۹۳) درصد برسد . این کاهش رتبه از سوی اس اند پی غیر منتظره و منفی بود . به گفته ناظران دلیل این کاهش رتبه ، عدم شفافیت در ارئه طرح هایی برای حل بحران بدهی می باشد .

— در روز چهارشنبه ، شرکت ” الکوا ” که بزرگترین تولید کننده الومینیوم امریکا می باشد ، چشم انداز تقاضای جهانی را برای الومینیوم از ۷ درصد ، به ۶ درصد کاهش دهد . بانک جهانی هم در هشتم اکتبر ، پیش بینی خود از رشد اقتصادی کشورهای اسیایی به غیر از ژاپن و هند را به کمترین میزان طی ۱۱ سال اخیر کاهش داد

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم