نگاهی به بازارهای جهانی
نفت خام
میزان واردات نفت خام چین در ماه ژوئن نسبت به سال قبل ، به اندازه ده و سه دهم درصد افزایش یافت .
واردات نفت خام چین در ماه ژوئن به پائینترین سطح خود در سال ۲۰۱۲ رسید ، با این حال ، نسبت به مدت مشابه سال قبل به اندازه ده و سه دهم درصد رشد داشت . دلیل ضعیف بودن تقاضای نفت خام در سال گذشته ، قیمت بالای ان بود . تحلیلگران پیش تر گفته بودند که امکان کاهش سطح تولید پالایشگاه های چین در ماه ژوئن وجود دارد . هم چنین پالایشگاه ها انتظار دارند طی ماه های اینده نیز به دلیل سطوح بالای ذخایر موجود و هم چنین ضعف در تقاضا ، میزان تولید پالایشگاه ها کاهش یابد .
برخی دیگر از تحلیلگران نیز ارقام واردات نفت چین را غیر منتظره خوانده و انرا متاثر از وضع بد بازار نفت می دانند . به علاوه ، تمام شاخص های کلان اقتصادی این داده های ضعیف را حمایت می کنند . البته واردات کل نفت خام چین برای نیمه اول سال میلادی ، یازده درصد رشد داشته است . این رشد در نیمه اول سال ۲۰۱۱ ، هفت درصد بود .
هم چنین در روز ششم جولای ، بانک مرکزی چین در یک حرکت غیر منتظره ، نرخ سپرده یک ساله را ۲۵ واحد و نرخ وام دهی یک ساله را ۳۱ واحد کاهش داد .
طلا
انجمن طلای جهانی : مصرف طلای چین طی سال ۲۰۱۲ ، به طور اهسته تری رشد حواهد کرد .
تقاضای طلای چین که دومین مصرف کننده طلای جهان پس از هند طی سال گذشته بود ، انتظار می رود که با یک سرعت معتدلی طی سال جاری رشد کند ، چرا که از میزان رشد اقتصادی این کشور کاسته شده است .
هر روز دلار امریکا قویتر می شود و ضعف یورو که به دلیل بحران بدهی های دولتی این ناحیه است ، معامله گران را از خرید طلا دور می کند . البته تحلیلگران عقیده دارند که هنگامی که قیمت طلا پائین می اید ، چینی ها به بازار برمی گردند تا طلای بیشتری بخرند . برخی از تحلیلگران نیز ، کماکان نسبت به تقاضای سرمایه گذاری برای طلا در چین خوش بین هستند .
چین نه تنها در اولین فصل سال جاری میلادی به عنوان بزرگترین تولید کننده طلا معرفی شد ، بلکه برای سه فصل متوالی ، به عنوان بزرگترین بازار جواهرات جهان نیز شناخته شده است . میزان تقاضای چین در فصل اول ، نسبت به سال قبل به اندازه ۱۰ درصد رشد کرده است .
بخی تحلیلگران پیش بینی می کنند که تقاضای فیزیکی طلای چین تا پایان سال جاری ، به ۹۰۰ تن برسد که حدود ۲۰ درصد از تقاضای طلای کل جهان است . هم چنین در پایان امسال ممکن است که چین گوی سبقت را از هند بدزدد و اولین مصرف کننده بزرگ طلای جهان شود . بزرگ بودن و تاثیرگذاری بازار چین ، ان را به طور موثری موتور محرک بازار طلا خواهد کرد .
ارقام مربوط به مصرف طلای چین پس از امار مربوط به شاخص قیمت مصرف کننده چین که معیار مهمی برای تورم است ، به بازار امد . این شاخص از رقم سه درصد ماه مه ، به دو و دو دهم درصد در ماه ژوئن کاهش یافت . بسیاری از تحلیلگران معتقدند که کاهش نرخ تورم ، فضای زیادی برای سیاستگذاران ایجاد کرده تا به تحریک اقتصاد خود و افزایش نرخ رشد ان بپردازند که این امر منجر به افزایش سرمایه گذاری در طلا می گردد که می تواند محرک قیمت طلا در نیمه دوم سال شود .
فولاد و سنگ اهن
شرکت های ذوب فولاد چینی قصد دارند تا واردات سنگ اهن از بازار اسپات را کاهش دهند .
بسیاری از شرکت های فولادی چین قصد کاهش خرید سنگ اهن از بازار اسپات را دارند چرا که تقاضای بازار فولاد ضعیف شده و ضرر شرکت های فولادی به بالاترین حد خود رسیده است . برخی از فعالان بازار فولاد در چین گفته اند که ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن در ماه از واردات سنگ اهن اسپات خواهند کاست . برخی از دیگر فعالان که کل خرید سنگ اهنشان از بازار اسپات است گفته اند که انها نیز میزان خریدشان را خواهند کاست اما مقدار ان مشخص نیست .
هم چنین یک فعال بازار فولاد در چین گفته است که در حالی که فعالیت تولیدی در چین کاهش یافته ، مشکل است که به تعهدات خود نسبت به خریداران متعهد باشند . در واقع بسیاری از شرکت ها از ماه اوریل تا به حال ، با ۸۰ درصد ظرفیت خود کار می کنند .
صنعت فولاد چین در فصل دوم امسال هم با مشکل مواجه خواهد شد .
صنعت فولاد چین که در نیمه اول امسال شاهد افت شدید سود شرکت هایش و هم چنین ضرر برخی شرکتها بود ، در نیمه دوم سال هم با یک روند نزولی مواجه است ، چرا که تقاضا ضعیف باقی خواهد ماند و مازاد انبارهای فولاد نیز کاهش نخواهند یافت . اینها صحبت های ژانگ لین ، تحلیلگر ارشد یک موسسه تحقیقاتی چین است . با وجود اینکه دولت تلاش هایی در جهت افزایش پروژه های زیرساختی انجام داده است ، وی کماکان معتقد است که صنعت فولاد برای یک اینده قابل پیش بینی به طور قدرتمندی در وضعیت رکود خواهد بود .
وی هم چنین معتقد است که تقاضا ضعیف خواهند ماند و قیمت فولاد برای اینده نزدیک در همین سطوح پائین باقی خواهد ماند . هم چنین به دلیل چرخه بلند مدت سرمایه گذاری در پروژه های برنامه ریزی شده ، ممکن است قیمت کمی کاهش یابد .
چین در پنج ماه اول سال جاری ، بیش از ۲۹۶ میلیون تن فولاد خام تولید کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ، به میزان دو و دو دهم درصد بالاتر است . تحلیلگران این افزایش تولید و در مقابل کاهش تقاضای بازار را باعث بیشتر انبار شدن فولاد و در نتیجه کاهش قیمت فولاد می دانند .
هم چنین تحلیلگران معتقدند که بازار ضعیف فولاد چین ، تقاضای سوخت ، ذغال سنگ و سنگ اهن را هم ضعیف کرده است و این مساله باعث کاهش قیمت ذغال سنگ و سنگ اهن و هم چنین افزایش موجودی انبار انها هم شده است .
بر اساس داده های رسمی دولت چین ، موجودی انبار ذغال سنگ در بندر ژینگ هان دو که بزرگترین بندر تجاری چین است در روز ۱۸ ماه ژوئن ، به نه و چهل و شش صدم میلیون تن رسیده بود که بالاترین نرخ از زمان اغاز بحران جهانی در سال ۲۰۰۸ تا کنون می باشد . موجودی انبار سنگ اهن بندرهای چین نیز به بیش از ۹۸ میلیون تن رسیده است . این ذخایر سنگ اهن در ماه اوریل (کمتر از سه ماه پیش) ، کمی بیش از ۹۵ میلیون تن بود .
تحلیلگران چینی به شدت نسبت به وضعیت موجود نگرانند و اعتقاد دارند که اگر سیاست های کلان نتواند به طور موثر در تثبیت وضعیت موجود مفید باشد ، اقتصاد چین با وضعیت ناگواری مواجه خواهد شد که این مساله به شدت بازارهای کالا را تحت تاثیر قرار می دهد .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۲۶ تیر ۹۱
جشنواره فروش ویژه سایت بتاسهم تمدید شد