بررسی اخبار و تحلیل نفت ،مس و سنگ آهن
نفت خام
قیمت نفت خام در روز دو شنبه با کاهش همراه بود .
شاخص تولیدات ایالات متحده در ماه ژوئن به صورت غیر منتظره پس از سه سال برای اولین بار کاهش یافت و این بهانه ای شد تا قیمت نفت خام در روز دو شنبه کاهش یابد . شاخص کارخانه ای موسسه مدیریت عرضه در ماه ژوئن از رقم پنجاه و سه و نیم ماه گذشته ، به عدد چهل و نه و هفت دهم دست یافت . در این روز شاخص بیکاری اروپا نیز منتشر شد و به بالاترین سطح خود در ماه مه دست یافت . نرخ بیکاری هفده عضو اتحادیه پولی اروپا ، از ۱۱ درصد ، به یازده و یک دهم درصد دست یافت . این رقم بیکاری ، بالاترین حد خود از سال ۱۹۹۵ تاکنون است . بیشترین بیکاری این کشورهای حوزه یورو متعلق به اسپانیا با بیست و چهار و شش دهم درصد می باشد .
یک تحلیلگر امریکائی در این باره گفت : << ارقام شاخص مدیریت عرضه قویا پیشنهاد می کنند که ما پیش از بهبود پیدا کردن اقتصاد و تقاضای واقعی نفت ، راه درازی در پیش خواهیم داشت . داده های اقتصادی امروز اگر با اتفاقات روز جمعه گذشته تلفیق گردند ، مردم را متقاعد می نمایند که باید از بازار خارج شوند . >>
قیمت نفت خام در بازار نیویورک در روز دوشنبه ، با یک دلار و بیست و یک سنت کاهش ، به ۸۳ دلار و هفتاد و پنج سنت در هر بشکه دست یافت . قیمت نفت خام در روز جمعه ۲۹ ژوئن ، با بیش از هفت دلار افزایش ، به ۸۴ دلار و ۹۶ سنت رسیده بود . قیمت نفت برنت هم طی روز دو شنبه به ۹۷ دلار و ۳۴ سنت رسیده بود .
اژانس بین المللی انرژی پیش بینی نموده که قیمت نفت برنت در نیمه دوم سال میلادی ، به ۱۱۰ دلار یا بیشتر برسد . میانگین قیمت نفت برنت در نیمه اول سال جاری ، کمی بیش از ۱۱۳ دلار بود .
تقاضای نفت
یک تحلیلگر بازار نفت در شیکاگو گفت : << داده های اقتصادی نشان نمی دهد که تقاضای نفت در حال افزایش است و انتظار می رود که با توجه به ادامه وضع موجود ، تقاضای نفت نیز تعدیل شود . >>
در روز دو شنبه ارزش یورو در برابر دلار به میزان هشت دهم درصد کاهش یافت . یوروی ضعیف تر و دلار قویتر ، منجر به کاهش اشتهای سرمایه گذاری در نفت به عنوان یک سرمایه گذاری جایگزین می گردد . دلیل دیگر کاهش قیمت نفت خام در روز دو شنبه ، کاهش شاخص تولیدات چین به پائین ترین سطح هفت ماه گذشته خود بود . رشد اهسته تر چین طی سال جاری و اینده ، باعث کاهش تقاضای انرژی می گردد . هم چنین مصرف ایالات متحده که بزرگترین مصرف کننده انرژی جهان است ، پیش بینی می شود که در پایان سال ۲۰۱۲ ، با کاهش همراه باشد . اگر این مسئله اتفاق بیافتد ، این دومین کاهش سالانه متوالی در مصرف انرژی امریکا خواهد بود .
قیمت نفت به بالاترین حد یک ماه گذشته خود در روز سه شنبه دست یافت .
به دلیل بالا گرفتن احتمال تزریق بسته محرک اقتصادی از اروپا گرفته تا چین و همینطور احتمال کاهش عرضه ناشی از تحریم ایران ، قیمت نفت در این روز با افزایش همراه بود . بانک مرکزی اروپا اعلام نمود که طی این هفته نرخ های بهره خود را خواهد کاست . بانک مرکزی اروپا و بانک انگلستان در روز پنجم جولای ، تصمیمات مربوط به نرخ بهره خود را اعلام خواهند نمود . تحلیلگران پیش بینی می نمایند که نرخ بهره بانک مرکزی اروپا با بیست و پنج صدم درصد همراه باشد .
یک منبع رسانه ای وابسته به دولت چین نیز اعلام کرد که الان بهترین زمان ممکن برای افزایش نقدینگی در بخش بانکی است . بانک مردم چین ممکن است ذخایر مورد نیاز بانک ها را کاهش دهد و این مسئله به افزایش نقدینگی در سیستم بانکی منجر خواهد شد . پیش تر بانک مرکزی چین در روز هفتم ژوئن نرخ بهره خود را کاسته بود .
تحلیلگران بسیاری به مسئله تحریم نفتی ایران اشاره کردند و ان را مسئله مهمی برای اینده بازار دانسته اند . تحریم از اول جولای اغاز شد و به عقیده شرکت گلدمن ساکس ، ممکن است صادرات ایران ، یک میلیون بشکه در روز کاهش داشته باشد . ایران در ماه ژوئن بیش از سه میلیون بشکه در روز تولید نفت داشت که وی را پس از عربستان صعودی ، به بزرگترین تولید کننده نفت اوپک تبدیل کرده بود . هم چنین ازمایش چند موشک دور برد نیز در افزایش قیمت نفت در روز سه شنبه بی تاثیر نبود .
در روز سه شنبه هم چنین شاخص سفارشات کارخانه ای ایالات متحده منتشر شد و در ماه مه برای اولین بار در سه ماه گذشته با افزایش همراه بود . رقم این شاخص هفت دهم مثبت اعلام شد ، در حالیکه رقم گذشته ان هفت دهم منفی بود . این افزایش شاخص ، نگرانی های مربوط به بد بودن شرایط تولیدات در امریکا را کم نمود . گزارش سفارشات کارخانه ای ، امار مربوط به کالاهای بی دوام ، ذخایر انبارها و نسبت موجودی انبار به فروش را مورد سنجش قرار می دهد . این گزارش از دو بخش کلی شامل سفارشات کالاهای بادوام و بی دوام تشکیل شده است . در امریکا بیش از ۵۰ درصد از کل سفارشات ، مربوط به کالاهای بادوام است .
قیمت نفت در روز سه شنبه و در بازار نیویورک با حدود چهار دلار افزایش همراه شد و ان را به بالاترین سطح یک ماه گذشته خود رسانید . قیمت نفت برنت نیز با حدود سه و نیم درصد افزایش به بیش از ۱۰۰ دلار در بازار لندن دست یافت .
سنگ اهن
قیمت های سنگ اهن وارداتی به چین به دلیل تقاضای ضعیف با کاهش همراه شد .
قیمت ها در هفته منتهی به دوم جولای به دلیل ادامه پیدا کردن تقاضای ضعیف و فضای بد در کل اقتصاد کاهش یافتند . شاخص قیمت سنگ اهن با درصد خلوص شصت و سه و نیم ، با یک نقطه کاهش ، به ۱۳۹ واحد رسید و شاخص قیمت سنگ اهن ۵۸ درصدی نیز با کاهش همراه بود و به ۱۱۸ نقطه رسید .
میزان ذخایر سنگ اهن وارداتی در ۲۵ بندر اصلی چین طی هفته گذشته با ۷۰۰ هزار تن افزایش نسبت به هفته قبل از ان ، به بیش از ۹۷ میلیون تن دست یافت . این افزایش به دلیل ممانعت فعالان بازار از خرید سنگ اهن طی مدت اخیر می باشد .
قیمت های فولاد در چین از اغاز سال با کاهش همراه بوده است که این به کاهش تقاضای سنگ اهن وارداتی منجر شده ، چرا که نرخ رشد دارائی های ثابت و سرمایه گذاری در بخش مسکن کاهش یافته است . دیگر صنایع بزرگ استفاده کننده از فولاد همچون اتوموبیل و صنایع ماشین های الکتریکی نی با کمترین سرعت ممکن به رشد خود ادامه می دهند .
مس
قیمت مس در روز دو شنبه به دلیل داده های ضعیف اقتصادی ، با کاهش همراه بود .
قیمت مس با یک درصد کاهش همراه شد زیرا ارزش یورو کاهش یافته بود و داده های ضعیف کلان ، نشان از کاهش تقاضای مس داشتند . قیمت مس برای تحویل سه ماهه در بازار فلزات لندن از ۷۶۹۰ دلار روز جمعه ، به ۷۶۲۵ دلار رسید .
بخش تولیدات ایالات متحده به طور غیر منتظره ای با کاهش شاخص مواجه گشت که از جولای سال ۲۰۰۹ بی سابقه بود . در اروپا هم نظرسنجی کسب و کار انجام گرفت و نشان داد که فعالیت تولیدی در ناحیه یورو به پائین ترین سطح خود از ژوئن سال ۲۰۰۹ رسیده است . رکود بخش کارخانه ای در چین و ژاپن نیزعمیقتر شد .
بازده اوراق قرضه دولتی اسپانیا و ایتالیا در روز دوشنبه کاهش یافت ، اما یورو نی کاهش یافته و دلار در برابر ارزهای مختلف با افزایش ارزش همراه بود . کاهش یورو و افزایش دلار ، قیمت کالاها را نسبت به گذشته گرانتر می کند که منجر به کاهش تقاضای معامله گران نسبت به ان کالا می شود .
فعالان بازار هم چنین اظهار داشتند که تقاضای مس چین طی هفته های گذشته افزایش یافته است اما تقاضای کل همچنان در سطوح پائین خود قرار دارد .
قیمت مس در روز سه شنبه به دلیل احتمال افزایش سیاست های انبساطی ، به بالاترین حد شش هفته قبل خود دست یافت .
قیمت به دلیل افزایش شاخص مدیران خرید چین در ماه ژوئن و احتمال افزایش سیاست های انبساطی از جانب بانک های مرکزی چین و اروپا ، با افزایش همراه شد . شاخص تولیدات امریکا در ماه ژوئن برای اولین بار طی سه ماه کاهش یافت و به تردیدها بابت کاهش سرعت بهبود اقتصاد در این کشور دامن زد ، اما در مقابل ، احتمال تزریق بسته پولی به وسیله بانک مرکزی امریکا را نیز افزایش داد . در همین حال انتظار می رود که سران بانک مرکزی اروپا در جلسه این هفته خود به کاهش نرخ بهره اقدام نمایند .
در بازار لندن ، مس با دو و نیم درصد افزایش به ۷۸۱۵ دلار رسید . این بالاترین قیمت مس از روز ۲۲ ماه مه می باشد .