بررسی دقیق سه کالای مس، فولاد و سنگ آهن
سنگ اهن
استرالیا که برگترین صادر کننده سنگ اهن جهان است ، پیش بینی خود از قیمت های اینده سنگ اهن را کاهش داد .
استرالیا پیش بینی نمود که رشد متوسط واردات چین از سنگ اهن این کشور با کاهش همراه خواهد بود و در نتیجه پیش بینی خود از اینده قیمت سنگ اهن را کاهش داد . انها عنوان نموده اند که قیمت سنگ اهن طی سال جاری به طور متوسط به ۱۳۶ دلار امریکا خواهد رسید ، این در حالی است که در ماه مارس سال جاری ، پیش بینی انها از قیمت ۱۴۰ دلاری خبر می داد . گفتنی است که میانگین قیمت سنگ اهن در سال گذشته به ۱۵۳ دلار امریکا رسیده بود .
تحلیلگران این کاهش در پیش بینی قیمت سنگ اهن برای سال جاری را ناشی از احتمال افزایش عرضه سنگ اهن از استرالیا و برزیل و هم چنین احتمال تعدیل در رشد واردات چین می دانند .
شرکت ریو تینتو پیش بینی نمود که قیمت سنگ اهن کاهش خواهد یافت .
این شرکت اعلام نمود که به دلیل بیشی گرفتن عرضه سنگ اهن نسبت به تقاضا ، قیمت سنگ اهن با کاهش همراه خواهد بود . انها البته معتقدند که تقاضای بازار بسیار خوب است ، اما عرضه به طور کامل و حتی بیشتر از ان به تقاضا پاسخ خواهد داد . این شرکت در بیانیه خود گفته است که قیمت سنگ اهن نسبت به استاندارد های تاریخی خود بالاتر است ، اما از انجا که عرضه جدیدی وارد بازار خواهد شد ، شرکت در میان مدت تعدیل قیمت ها را پیش بینی می نماید . شرکت ریو تینتو در پاسخ به تحلیل شرکتهای سنگ اهنی بزرگ دیگر همچون پاسکو و ویل ، گفته است که بر خلاف عقیده این دو شرکت ، معتقد است که قیمتها به سطوح بالای گذشته خود بر نخواهند گشت .
سه شرکت عمده سنگ اهنی جهان یعنی ویل ، ریو تینتو و بی اچ پی بیلیتون ، پس از بحران مالی سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ ، قیمت فروش سنگ اهن خود را فصلی ، ماهانه و فروش اسپات یا لحظه ای تعیین نمودند چرا که پس از بحران مالی بسیاری از کارخانه های فولاد سازی جهان به خصوص در چین از خرید سنگ اهن طبق قرار دادهای بلند مدت سالانه دوری جستند و سعی نمودند تا با شرکت در بازار خرید اسپات ، از کاهش قیمت سنگ اهن پس از بحران مالی سود ببرند .
فروش سنگ اهن ریو تینتو به چین که بیش از شصت درصد فروش شرکت را تشکیل می دهد طبق قرارداد های یکجا ، ماهانه و فصلی می باشد .
میزان تولید ده فلز غیر اهنی چین در ماه مه ، شش و شش دهم درصد رشد کرد .
میزان تولید شش و شش دهم درصد رشد کرد ، در حالی که این رشد در سال گذشته و در همین موقع از سال ، رقم شش و یک دهم درصد را نشان می داد . میزان تولید این ۱۰ فلز غیر اهنی در پنج ماه اول سال هم چهارده و بیست و شش صدم میلیون تن عنوان شد .
تولید مس ، الومینا و الومینیوم با افزایش همراه بوده ، در حالی که تولید روی و سرب کاهش یافته است .
مس
یک شرکت چینی پیش بینی نمود که تولید محصولات مسی چین در سال ۲۰۱۲ نسبت به ۲۰۱۱ ، بین ده تا پانزده درصد رشد خواهد نمود .
تولید محصولات مسی داخل چین در ۲۰۱۲ ، ده تا پانزده درصد رشد خواهد نمود ، در حالی که این رشد در سال ۲۰۱۱ نسبت به سال قبل از ان ، ۱۸ درصد بوده است . در سال ۲۰۱۱ ، چین ده و بیست و هشت صدم میلیون تن محصول مسی تولید نمود که ۱۸ درصد بالاتر از میزان تولید سال ۲۰۱۰ بود .
تحلیلگران این شرکت عنوان نموده اند که تقاضای بخش الکترونیک ، ماشین الات و حمل و نقل طی سال جاری ممکن است محدود گردد ، اما بخش برق ، هدایت کننده عمده تقاضا می باشد .
بزرگترین تولید کننده مس اروپا پیش بینی نمود که تقاضای مس چین کماکان قدرتمند خواهد ماند .
شرکت المانی اوروبیس که بزرگترین مس کار اروپا می باشد اعلام نمود که احتمالا تقاضای مس چین به رشد خود در نیمه دوم سال ۲۰۱۲ ادامه خواهد داد ، چرا که چین به سمت تزریق بسته محرک اقتصادی پیش می رود که این مساله مصرف این فلز را افزایش خواهد داد . پروژه های زیر ساختی به وسیله دولت در حال گسترش است ، حال انکه برنامه هایی نیز برای ایجاد شتاب در رشد بخش مس در اینده اعلام خواهد شد . این شرکت کماکان معتقد است که تقاضای مس چین تا پایان امسال به هشت و چهار دهم میلیون تن برسد که هشت درصد بالاتر از رقم سال گذشته است .
در حالی که بسیاری از معامله گران کالاهای خام ، کماکان نگران کاهش رشد اقتصاد جهانی هستند ، بزرگترین خطری که بازار مس با ان مواجه می باشد ، از بحران رو به گسترش ناحیه یورو بسیار دور است و ان کشور چین می باشد . شش کشور مهم ناحیه اروپا شامل المان ، ایتالیا ، اسپانیا ، لهستان ، بلژیک و فرانسه که تقاضای مس سالیانه هر کدام از انها به ۲۰۰ هزار تن یا بیشتر می رسد و در مجموع دو و هشت دهم میلیون تن یا ۱۴ درصد تقاضای کل مس جهان را تشکیل میدهند . در حالی که تقاضای مس چین در سال ۲۰۱۱ ، ۳۳ درصد تقاضای کل مس در جهان بود و پیش بینی می شود که این رقم به ۴۱ درصد در پایان سال ۲۰۱۲ برسد .
کاهش ناگهانی نرخ بهره چین در هفتم ژوئن نیز ممکن است باعث رشد اقتصادی کشور گردد . این برای صنعت مس به این معنا است که تقاضای مس چین دوباره در نیمه دوم امسال افزایش خواهد یافت اگر چه تا به حال شاهدی بر این ماجرا وجود نداشته است .
میزان واردات مس چین در ماه مه با افزایش همراه بود .
میزان واردات مس تصفیه شده و دیگر محصولات مسی چین در ماه مه با دوازده درصد افزایش در مقایسه با ماه اوریل همراه بود .
برخی تحلیلگران چینی معتقدند که افزایش واردات مس به دلیل خرید برخی افراد بوده است که تمایل داشتند برای گرفتن وام از وثیقه مس استفاده کنند . وثیقه مس مهمترین دلیل افزایش واردات ماه مه بوده است . ضمنا تحلیلگران صنعت مس در داخل و خارج چین معتقدند که به دلیل افزایش عمق بحران بدهی اروپا و هم چنین احتمال کاهش رشد اقتصادی چین ، نسبت به اینده قیمت مس دید نزولی دارند . دلیل اول کاهش قیمت مس ، وجود نرخ های بالای وام در اروپا است که شرایط پرداخت بدهی را برای ناحیه یورو بسیار سخت می کند . دلیل دیگر کاهش قیمت مس ، بی رونق و تاریک شدن بازار املاک در چین می باشد .
فولاد
همانطور که نمودار نشان می دهد قیمت فولاد در بازار چین از ۲۱ مه تا ۲۱ ژوئن ، به میزان یک و دو دهم درصد کاهش داشته است ، در حالی که قیمت سنگ اهن در مدت مشابه ، پنج و هشت دهم درصد افزایش داشته است .
بنا بر دلایلی که در بالا ذکر شد ، فولاد کاران چینی تصمیم گرفته اند که طی دو ماه اینده تولیدات خود را کاهش دهند چرا که قیمت فولاد کاهش یافته ، اما مهمترین ماده سازنده ان یعنی سنگ اهن رشد داشته اشت . اگر این کاهش تولید به وسیله فولاد کاران چینی اتفاق بیافتد ، تولید روزانه فولاد تا پایان ماه اوت ( دو ماه دیگر) ، به اندازه یک و هشت دهم میلیون تن کاهش خواهد یافت . این کاهش احتمالی ۱۲ درصد پائین تر از رکورد تولید در ماه اوریل است .
روز های گرم تابستان معمولا به رسم عادت شاهد کاهش در عرضه و تقاضا است ، بنابراین فولاد کاران چینی در تلاشند تا در همین سطوح قیمت های فعلی بازار ، سطح تولیداتشان را بکاهند .
بر اساس نظر سنجی بلومبرگ ، رشد اقتصادی چین در فصل جاری ، احتمالا به هفت و هشت دهم درصد خواهد رسید که پائین ترین رقم طی سه سال گذشته است . چین طی روز های اخیر نرخ های بهره خود را کاهش داد و ۲۳ میلیارد دلار در پروژه های جدید فولادی در ماه مه خرج نمود تا باعث رشد تولید شود و این مساله منجر به افزایش قیمت سنگ اهن و برگشت قیمت ان از پائین ترین سطح شش ماه اخیر بود .
پیش بینی می شود که تولید فولاد چین که تقریبا نصف فولاد جهان را تولید می کند ، به ۷۰۰ میلیون تن برسد . این رقم دو و نیم درصد بالاتر از تولید فولاد چین در سال ۲۰۱۱ می باشد . البته این افزایش تولید از سال ۲۰۰۸ تا کنون ، کمترین رقم رشد را نیز به دست اورده است .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۱۰ تیر ۹۱
هر گونه استفاده از مطالب سایت بتاسهم پیگرد قانونی دارد