تحلیل بنیادی شرکت لیزینگ خودرو غدیر

تحلیل بنیادی شرکت لیزینگ خودرو غدیر

نوید خاندوزی
خرداد ۱۶, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

تحلیل بنیادی شرکت لیزینگ خودرو غدیر

 

شرکت لیزینگ خودرو غدیر در  سال ۱۳۸۱ با موضوع خرید کالاهای تجاری بادوام و مصرفی، انواع خودرو و وسائط نقلیه و ماشین آلات تولیدی و … از طریق روش های عقد اجاره و یا فروش اقساطی با هدف مشارکت در طرح های اقتصادی تاسیس گردید و در سال ۱۳۸۴ در بورس تهران پذیرفته گردید. سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ یکصد میلیون ریال بوده و در حال حاضر به مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

 چشم انداز صنعت لیزینگ:

بازار لیزینگ را می توان بر حسب محصولات و مشتریان طبقه بندی کرد. بر اساس تجارب جهانی، صنعت لیزینگ در چهار زمینه اقلام خرد، کوچک، متوسط و بزرگ فعال است. در کشورهای پیشرفته گستره فعالیت لیزینگ معطوف به اقلام متوسط و بزرگ در بخش های خانوار، بنگاه های اقتصادی و سازمان های دولتی است. در کشورهای کمترتوسعه یافته، تمرکز فعالیت های لیزینگ معطوف به اقلام خرد، کوچک و متوسط برای خانوارها و بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط است. بر این اساس بازار اصلی لیزینگ در ایران شامل اقلام کوچک و متوسط در بخش های خانوار و بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط است و در موارد نادری نیز لیزینگ اقلام بزرگ برای شرکت های صنعتی انجام شده است. بر اساس آمار منتشره از سوی کانون شرکت های لیزینگ در سال گذشته بیش از ۴۵درصد عملیات لیزینگ به خودرو سواری و ۴۵ درصد به خودرو کار اختصاص یافته و تنها ۱۰درصد از فعالیت لیزینگ ها به کالا های غیرخودرویی اختصاص یافته است. این در حالی است که در سایر کشورها حدود ۴۴ درصد از حجم لیزینگ از آن خودرو است و تجهیزات و حوزه های تفریحی و هتل نیز لیزینگ می شوند. همچنین حجم معاملات صنعت لیزینگ به GDP کشورمان در حالی ۰٫۰۲ درصد محاسبه می گردد که به طور معمول این نسبت در جهان ۰٫۵ درصد ارزش گذاری می شود و از سوی دیگر در کشور ما جحم معاملات لیزینگ به میزان دارایی های ثابت شرکت های فعال کمتر از یک می باشد.

افزایش تولید شرکت های خودروساز داخلی، وجود تقاضای زیاد برای خرید خودرو و حرکت این صنعت در مسیر رشد و توسعه از جمله فاکتورهایی است که بیانگر وجود پتانسیل در این شرکت ها است. برهمین اساس می توان گفت این گروه و شرکت های فعال در آن در مرحله رشد و توسعه قرار دارند و از پتانسیل رشد برخوردارند. چراکه این مجموعه ها برخلاف شرکت هایی همچون پتروشیمی و سیمان و فولاد  توسعه نیافته اند و از توانایی حرکت در مسیر شکوفایی و بالندی برخوردارند.

چشم انداز شرکت لیزینگ غدیر:

شرکت از سال ۱۳۹۱ با حمایت سهامدار عمده نوع جدیدی از فعالیت را شروع کرده است‌. به این ترتیب که خودرو‌های سبک را از شرکت ایران خودرو به‌صورت نسیه با نرخ ۱۷ درصد در سال خریداری کرده و به صورت فروش نقدی و با کارمزد سه تا پنج درصد به مشتریان می‌فروشد‌. به این ترتیب از دو محل سود عاید شرکت می‌شود؛ نخست کارمزد سه تا پنج درصد است که البته در برخی محصولات با توجه به اختلاف بالای قیمت کارخانه و قیمت بازار به بیش از ارقام مذکور نیز می‌رسد‌. دوم تفاوت سود خرید نسیه و نرخ سود بانکی است‌. شرکت بابت تامین مالی، ۱۷ درصد به شرکت ایران خودرو پرداخت می‌کند اما با سپرده‌گذاری در بانک یا خرید اوراق مشارکت بالای ۲۲ درصد سود دریافت می‌کند‌

بنابراین این شرکت بعد از حمایت سهامداران عمده توانسته است بدون وام بانکی و هزینه مالی به صورت کارمزدی به فعالیت لیزینگ خودروهای سواری و کار بپردازد. لذا تا زمانی که این شرکت از حمایت سهامدار عمده برخوردار باشد حداقل حاشیه سود فعلی حفظ خواهد شد.

سهامداران شرکت:

سهامدار تعداد سهام % به کل
ایران خودرو دیزل ۱۶۲,۳۷۴,۲۷۲٫۰۰ ۵۴٫۱۲
شرکت سرمایه گذاری سمند-سهامی خاص- ۴۰,۶۴۲,۴۲۶٫۰۰ ۱۳٫۵۵
صندوق سرمایه گذاری مشترک بورسیران ۳,۶۲۹,۷۰۲٫۰۰ ۱٫۲۱
سایر سهامداران ۹۳,۳۵۳,۶۰۰٫۰۰ ۳۱٫۱۲
جمع کل ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰٫۰۰ ۱۰۰٫۰۰

خلاصه وضعیت لیزینگ غدیر در بورس: 

 

DPS EPS P/E بازدهی شاخص صنعت لیزینگ% بازدهی شاخص کل% بازدهی سهم % قیمت سهم-ریال سرمایه (میلیون ریال) ارزش بازار (میلیارد ریال) سال مالی
۱۴۷ ۳٫۹ ۴۶ ۵۷ ۵۷۴ ۳۰۰,۰۰۰ ۱۹۵٫۹ ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
۴۰۰ ۱۹۸ ۶٫۴۲ ۹۴ ۴۳ ۲۱۶ ۱,۲۷۲ ۳۰۰,۰۰۰ ۴۳۵٫۳ ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
۲۰۰ ۴۱۰ ۵٫۰۲ ۲ -۲۰ ۶۲ ۲,۰۵۷ ۳۰۰,۰۰۰ ۶۶۸٫۱ ۱۳۹۳/۰۹/۳۰
۵۲۱ ۴٫۳۳ ۱۲ ۱۰ ۲,۲۵۶ ۳۰۰,۰۰۰ ۶۸۴ پیش بینی ۳۰/۰۹/۱۳۹۴ . اطلاعات تا تاریخ ۰۹/۰۳/۱۳۹۴

 ghadir940312

روند شاخص های فوق نشان دهنده این است که لیزینگ غدیر دارای همبستگی ۶۰ درصدی با شاخص صنایع لیزینگی حاضر در بورس و ۵۰درصدی با شاخص بورس می باشد. همچنین ضریب حساسیت این سهم به شاخص بورس ( ) حدود ۱٫۴ می باشد که نشان دهنده حساسیت بیش از حد به واکنش های بازار در جهت مثبت و یا منفی می باشد. انتظار می رود در دوره رونق بازدهی بیش از بازار و در دوره رکود زیان بیش از بازار داشته باشد.

روند میزان مطالبات معوق:

شرکت یکی از الویت های خود را کاهش مطالبات معوق دانسته و در این راستا با برونسپاری اخذ مطالبات معوق به شرکت های دیگر توانسته است روند مطالبات خود را با کاهش قابل توجه روبرو سازد. هزینه اخذ مطالبات معوق بر عهده مشتریان می باشد.

ghadir940312

همزمان با کاهش روند مطالبات معوق شرکت جرائم سنگینی نیز به مشتریان دارای تسهیلات معوق در نظر گرفته که این رقم نیز با افزایش روبرو بوده و دلیل آن نیز افزایش حضور مشتریان دارای تسهیلات معوق جهت پرداخت بدهی ها بوده است.

ghadir940312

جزئیات درآمدزایی شرکت:

۱-درآمدهای حاصل از قراردادهای اقساطی درآمدهای حاصل از عملیات لیزینگ
۲-درآمد ناشی از تخفیف خرید خودرو ها
۳-درآمد ناشی از فروش نقدی خودرو
۴-درآمد ناشی از ثمن اقساط- جرائم تاخیر سایر درآمدهای عملیاتی
۵-درآمد ناشی از تخفیف بیمه های گروهی
۶-سود سپرده گذاری کوتاه مدت درآمدهای غیر عملیاتی

شرکت خودروها با نرخ ۱۷درصد از ایران خودرو و ۱۸درصد از ایران خودرو دیزل به صورت نسیه خریداری می کند و با نرخ ۲۲درصد به صورت اقساطی و اعتباری واگذار می نماید. این نوع معامله طبق تفاهم نامه با سهامدار عمده که شزکتهای ایران خودرو و ایران خودرو دیزل می باشد صورت میگیرد و شرکت تقریبا از سال ۹۲ از منظر سوداوری متحول گردیده است. شرکت با این روش انجام کار هیچ وام بانکی اخذ نمی نماید و هزینه مالی آن صفر می باشد.

  • شرکت بابت خرید خودروها به صورت عمده از شرکت های سازنده تخفیف ۳تا ۵درصدی می گیرد.
  • شرکت خودرو را از شرکت سازنده با قیمت مصوب خریداری نموده و سپس در بازار به صورت نقد به فروش می رساند. این اقدام در شرایط فعلی می تواند سود ۷درصدی نصیب شرکت نماید. بدیهی است در زمان های بی ثبات مثل سال ۹۱ و تفاوت نسبتا زیاد قیمت در بازار و کارخانه سود زیادی نصیب شرکت خواهد شد.
  • شرکت با اجرای وثائق مشتریان دارای تسهیلات معوق و همچنین توقیف و فک پلاک خودرو های متعلق به تسهیلات گیرندگان معوق جرائم سنگینی نیز بر آنها وضع نموده است. با این کار تسهیلات گیرندگان دارای بدهی معوق با مراجعه با شرکت علاوه بر پرداخت بدهی جرائم را نیز پرداخت می نمایند.
  • شرکت به دلیل خرید های زیادی که دارد از شرکت های بیمه گر بدنه، تخفیف دریافت نموده و این تخفیفات تقریبا ۲۰درصد می باشد که عاید شرکت می گردد.
  • شرکت از محل وجوه نقد موجود اوراق مشارکت خریداری نموده و یا سپرده بانکی کوتاه مدت افتتاح می نماید. از این محل نیز دارای عایداتی می باشد.

 

برآورد تسهیلات اعطایی
۳۰/۰۹/۹۱ ۳۰/۰۹/۹۲ ۳۰/۰۹/۹۳ ۳۰/۰۹/۹۴ برآورد نوع خودرو
تسهیلات تعداد تسهیلات تعداد تسهیلات تعداد تسهیلات تعداد
۹,۷۶۹ ۷۱ ۱۳,۰۷۶ ۹۷ ۱۴۴,۷۲۲ ۶۵۳ ۱۹۵,۰۳۱٫۱۸ ۸۰۰ سواری
۲,۹۷۰ ۵ ۱,۵۲۴ ۱ ۲۵۱,۴۶۰ ۱۵۰ سنگین
۱۲,۷۳۹ ۷۶ ۱۳,۰۷۶ ۹۷ ۱۴۶,۲۴۶ ۶۵۴ ۴۴۶,۴۹۱ ۹۵۰ جمع

درآمد حاصل از فروش نقدی

درآمد حاصل از فروش نقدی
۳۰/۰۹/۹۲ ۳۰/۰۹/۹۳ ۳۰/۰۹/۹۴ برآورد نوع خودرو
درآمد حاصل از فروش تعداد درآمد حاصل از فروش تعداد درآمد حاصل از فروش تعداد
۱۵,۱۸۶ ۲,۷۲۴ ۲۳,۷۸۶ ۱,۲۰۴ ۲۹,۶۳۴ ۱,۵۰۰ سواری
۲۷,۱۶۶ ۱۵۰ سنگین

روند تسهیلات اعطایی سالانه

روند تسهیلات اعطایی سالانه
۹۰ ۹۱ ۹۲ ۹۳ ۹۴ برآورد شرح
۳۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰ سرمایه
۴,۸۳۱ ۱۲,۷۳۹ ۱۳,۲۷۶ ۱۴۶,۲۴۶ ۴۴۶,۴۹۱ تسهیلات

خالص درامدهای شرکت 

خالص درآمدهای شرکت
برآورد تحلیلگر ۳۰/۰۹/۱۳۹۴ واقعی ۳۰/۰۹/۱۳۹۳ پیش بینی شرکت ۳۰/۰۹/۱۳۹۴ تاریخ انعقاد
۵۳۴ ۲,۶۸۱ ۵۳۴ قراردادهای  مربوط به سال های گذشته
۵۰۲ ۹۰۰ ۵۰۲ قراردادهای طی سال مالی ۹۱
۴۷۶ ۱,۰۶۹ ۴۷۶ قراردادهای طی سال مالی ۹۲
۲۷,۸۸۵ ۳,۹۰۵ ۲۷,۸۸۵ قراردادهای طی سال مالی ۹۳
۴۹,۸۴۶ ___ ۴۱,۵۳۸ قراردادهای طی سال مالی ۹۴
۷۹,۲۴۳ ۸,۵۵۵ ۷۰,۹۳۵ جمع درامدهای قراردادها
۵۶,۷۹۹ ۲۶,۰۸۵ ۳۳,۷۵۰ درآمد ناشی از فروش خودرو
۶۴,۰۰۰ ۱۰,۴۲۷ ۵۶,۰۰۰ درآمد ناشی از تخفیف خودرو ها
۱۲۰,۷۹۹ ۳۶,۵۱۲ ۸۹,۷۵۰  سایر درآمد حاصل از عملیات لیزینگ
۱۱۸,۴۲۳ ۱۰۶,۰۸۸ ۱۱۸,۴۲۳ درآمد ناشی از ثمن اقساط- جرائم تاخیر
۱۵,۰۰۰ ۱۱,۴۱۵ ۱۰,۰۰۰ درآمد ناشی از تخفیف بیمه های گروهی
۱۳۳,۴۲۳ ۱۱۷,۵۰۳ ۱۲۸,۴۲۳ خالص سایر درآمدهای عملیاتی
۳۵,۰۰۰ ۳۴,۱۰۷ ۳۵,۰۰۰ درآمد ناشی از سود دریافتی از شرکت ایران خودرو از بابت قرارداد خرید ۵۰۰۰ خودرو
۲۳,۴۹۸ ۱۸,۶۴۱ ۲۳,۴۹۸ سود سپرده گذاری کوتاه مدت
۵۸,۴۹۸ ۵۲,۷۴۸ ۵۸,۴۹۸ خالص سایر درآمدهای غیرعملیاتی
۳۹۱,۹۶۳ ۲۱۵,۳۱۸ ۳۴۷,۶۰۶ جمع کل درآمدها

ترازنامه و صورت سود و زیان در سال های گذشته:

ghadir940312

منبع: گزارش فعالیت هیئت مدیره مجمع ۹۳

پیش بینی سود و زیان:

صورت سود و زیان واقعی ۳۰/۰۹/۱۳۹۳ پیش بینی ۳۰/۰۹/۱۳۹۴ برآورد تحلیلگر ۳۰/۰۹/۱۳۹۴
درآمد حاصل از عملیات لیزینگ ۴۵,۰۶۷ ۱۶۰,۶۸۵ ۲۰۰,۰۴۲
هزینه تامین منابع مالی عملیات لیزینگ -۱۰ -۱۸,۲۳۶ -۱۸,۲۳۶
سود (زیان) ناخالص ۴۵,۰۵۷ ۱۴۲,۴۴۹ ۱۸۱,۸۰۶
 هزینه های عمومی, اداری و تشکیلاتی -۶۲,۱۷۳ -۱۲۹,۴۱۳ -۱۲۹,۴۱۳
خالص سایر درآمدها (هزینه ها) ی عملیاتی ۱۱۷,۵۰۳ ۱۲۸,۴۲۳ ۱۳۳,۴۲۳
سود (زیان) عملیاتی ۱۰۰,۳۸۷ ۱۴۱,۴۵۹ ۱۸۵,۸۱۶
هزینه های مالی ۰ ۰ ۰
درآمد حاصل از سرمایه گذاریها ۱۸,۶۴۱ ۲۳,۴۹۸ ۲۳,۴۹۸
خالص درآمد (هزینه) های متفرقه ۳۴,۱۰۷ ۳۵,۰۰۰ ۳۵,۰۰۰
سود (زیان) قبل از اقلام غیر مترقبه ۱۵۳,۱۳۵ ۱۹۹,۹۵۷ ۲۴۴,۳۱۴
 اقلام غیر مترقبه ۰ ۰ ۰
سود (زیان) قبل از کسر مالیات ۱۵۳,۱۳۵ ۱۹۹,۹۵۷ ۲۴۴,۳۱۴
مالیات -۳۰,۲۶۱ -۴۳,۸۰۷ -۵۳,۷۴۹
سود (زیان) خالص پس از کسر مالیات ۱۲۲,۸۷۴ ۱۵۶,۱۵۰ ۱۹۰,۵۶۵
سود عملیاتی هر سهم ۳۳۵ ۴۷۲ ۶۱۹
سود هر سهم قبل از کسر مالیات ۵۱۰ ۶۶۷ ۸۱۴
سود هر سهم پس از کسر مالیات ۴۱۰ ۵۲۱ ۶۳۵
سرمایه ۳۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰

انحراف سود شرکت در سال جاری در خوشبینانه و بدبینانه ترین حالت ۲۰درصد از سود اعلامی شرکت می تواند تفاوت داشته باشد. لذا با استفاده از روش های ارزشگذاری معمول مثل روش گوردون با فرض رشد ۵درصدی و تقسیم سود ۹۰درصدی قیمت هر سهم شرکت در حالت برآوردی طبق نظر تحلیلگر ۲,۷۰۰ ریال برآورد می گردد.

البته یکی از ریسک های مهم این شرکت که در حال حاضر یک امتیاز مثبت برای این شرکت تلقی می گردد، حمایت سهامدار عمده از این شرکت است به طوریکه شرکت برعکس سایر شرکت های لیزینگی فاقد هرگونه هزینه مالی می باشد. در صورتی که این حمایت بنا به دلایلی ادامه دار نباشد سودآوری شرکت به خطر خواهد افتاد.

افزایش تولید خودرو و حمایت های لازم از این صنعت در کنار افزایش وام خودرو ، افزایش اسقاط خودروهای فرسوده طبق برنامه های توسعه و کشش تقاضای بازار می تواند روندسودآوری این شرکت را نیز با رشد خوبی همراه سازد و روند قیمتی این شرکت بازدهی مناسبی نصیب سهامداران آن نماید.

بتاسهم ۱۶ خرداد۹۴

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم