نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

نگاهي به وضعيت بازارهاي جهاني

نوید خاندوزی
فروردین ۸, ۱۳۹۲
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

دوشنبه

فلزات صنعتی

در روز دوشنبه بازارهای مالی جهان ، از توافق قبرس با وامدهندگان بین المللی اگاه شدند که در جهت کمک ۱۰ میلیارد یورویی به این کشور و برای خروج از بحران بود . این بحران برای قبرس بسیار گران تمام شده است و دولت هم بانک ها را تا روز پنج شنبه بسته نگه خواهد داشت ، اگر چه ذکر این نکته هم بجاست که توافق قبرس برای دریافت کمک مالی کمی فضای بازار را روشن تر نمود . بازار فلزات صنعتی و به خصوص مس کاملا از این مسائل تاثیر گرفته بود و قیمت مس با کاهش مواجه شد . اگر چه این تنها دلیل کاهش قیمت مس در روز دوشنبه نبود و فعالان بازارمس هنوز از کمبود تقاضای فیزیکی چین گلایه داشته و انرا برای بازار مضر می دانستند .

خبرهای بد و منفی برای بازار مس تمامی نداشت و از بازار فلزات لندن خبر رسید که میزان ذخایر مس با حدود سه هزار تن افزایش ، به بالاترین نرخ خود طی ۱۰ سال اخیر رسیده است . هم چنین از بازار فلزات شانگهای هم خبر رسید که میزان ذخایر مس این بازار هم به بالاترین نرخ ۱۱ سال اخیر رسیده است . خبر دوم از خبر اول بسیار ناگوارتر است ، زیرا این پیغام را می دهد که بزرگترین مصرف کننده مس جهان ، ذخایر مس بالایی دارد و کماکان افزایش تقاضایی در بازار مس از سوی چین مشاهده نخواهد شد .

قیمت مس در بازار لندن با ۳۵ دلار کاهش نسبت به روز جمعه ، به ۷۶۲۰ دلار رسید . در دیگر فلزات ، قلع با افزایش مواجه شد و به ۲۳۱۹۰ دلار رسید . روی به ۱۹۴۴ دلار کاهش یافت . سرب نیز مانند روی با کاهش قیمت مواجه شد و به ۲۱۸۱ دلار رسید . الومینیوم هم از ۱۹۴۷ دلار ، به ۱۹۲۹ دلار نزول کرد .

فلزات گرانبها

بازار سهام تحت تاثیر وقایع کشور قبرس تقریبا ثابت بود و افزایش ارزشی را تجربه نکرد و از انجا که این بازار رقیب مهمی برای بازار طلا می باشد ، در نتیجه قیمت طلا توانست کاهشی را که در اوایل صبح دوشنبه داشت جبران نماید . عدم اطمینانی که بحران قبرس در روز دوشنبه در بازار ایجاد نمود باعث شد تا برخی معامله گران به سمت خرید طلا به عنوان یک دارایی ایمن بروند . اما این افزایش تقاضا نتوانست در نهایت قیمت طلا در بازار اسپات را افزایش دهد و قیمت با (۰.۳) درصد کاهش ، به ۱۶۰۲ دلار و ۹۱ سنت رسید . قیمت طلا در بازار فیوچرز نیز (۰.۳) درصد کاهش داشت و به ۱۶۰۱ دلار رسید . نقره در بازار اسپات هم (۰.۶) درصد کاهش یافت و به ۲۸ دلار و ۸۳ سنت رسید .

برخی تحلیلگران شرایط قبرس را رو بهبود ارزیابی کردند و اعلام نمودند که اگر چه برخی جزئیات توافق قبرس با سرمایه گذارهای بین المللی نامعلوم است ، اما فرض بر این است که توافق این کشور برای دریافت کمک نهایی خواهد شد و انتظارات اتحادیه اروپا هم براورده می گردد و این مسائل می تواند قیمت طلا را طی روزهای اتی کاهش دهد . تحلیلگران تکنیکی هم به روند نزولی قیمت طلا اشاره داشتند .

در گذشته و زمانی که بحران بدهی ناحیه یورو به کشورهای بیشتری گسترش یافته بود ، طلا تنها دارایی و سرمایه گذاری ایمن بود و در نتیجه قیمت طلا به خصوص در سال ۲۰۱۱ تحت تاثیر بحران ناحیه یورو و بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی امریکا افزایش زیادی را تجربه نموده بود ، به طوریکه در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۱ به رکورد تاریخی ۱۹۲۰ دلار هم رسید . انتظار می رفت که بحران قبرس هم باعث شروع روند صعودی در قیمت طلا بشود ، اما همانطور که توضیح داده شد و برخی از تحلیلگران بازار طلا هم بدان اشاره کردند ، این بار معامله گران به موفقیت کشور قبرس برای عبور از این بحران ایمان دارند و همین موضوع سبب شده تا سمت خرید طلا نروند .

نفت خام

همانطور که گفته شد بازارهای مالی تماما تحت تاثیر توافق قبرس برای دریافت کمک مالی قرار داشتند و بازار نفت خام هم از این قافیه عقب نماند و قیمت نفت با افزایش مواجه شد . دلیل این افزایش این است که موفقیت قبرس در عبور از بحران باعث خواهد شد که چشم انداز تقاضای نفت در اروپا بهتر گردد و همین موضوع بود که معامله گران را به خرید نفت واداشت . البته قیمت نفت برنت نوسان بسیاری را تجربه نمود و رشدش هم از نفت خام امریکا کمتر بود . اما نفت خام امریکا بیش از یک درصد رشد کرد تا تفاوت قیمت این دو نرخ به کمتر از ۱۳ دلار برسد .

قیمت نفت برنت با ۵۱ سنت افزایش ، به ۱۰۸ دلار و ۱۷ سنت رسید . نفت برنت در طول روز دوشنبه بین ۱۰۶ و ۱۰۹ دلار نوسانات شدیدی را تجربه کرد . نفت خام امریکا هم بیش از ۱ دلار افزایش یافت و به ۹۴ دلار و ۸۱ سنت رسید .

از خبرهای مهم دیگر بازار نفت اظهارات ” علی النعیمی ” وزیر نفت عربستان بود که قیمت ۱۰۰ دلاری برای نفت را برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان منطقی دانست . قیمت نفت برنت در ماه فوریه امسال به ۱۱۹ دلار هم رسیده بود که بیشترین قیمت سال جاری می باشد ، اما نتوانست این سطوح بالای قیمت را حفظ کند و به پائین لغزید . یکی از مسائل مهمی که همواره حامی قیمت نفت برنت بوده کماکان در منطقه خاور میانه حضور دارد که همان تنشهای این منطقه می باشد . اوضاع سوریه مانند قبل است و تنشها بر سر مسائل اتمی ایران حل نشده باقی مانده است . انتظار می رود که ادامه وضع موجود در سال جاری هم حمایت های خوبی از قیمت نفت نماید .

فارکس

تنش و ترسهایی که در مورد توافق قبرس و سرمایه داران بین المللی ایجاد شده بود بر قیمت یورو تاثیر منفی گذاشته بود و یورو به کمترین میزان خود در برابر دلار طی چهار ماه اخیر رسید . البته توافق قبرس امیدهایی هم برای حل بحران ایجاد کرد ، اما این امیدها نتواست مانع از کاهش ارزش یورو در بازارهای جهانی شود . البته حرکات یورو به دو بخش تقسیم میشد که یکی سقوط ازاد ان در اوایل روز بود . دلیل سقوط یورو اظهارات وزیر مالی هلند بود که گفت : << برنامه کمک قبرس نشان دهنده تلاش جدید ناحیه یورو برای حل بحران بانکی این کشور و کشورهای دیگر می باشد ، و ممکن است کشورهای دیگر نیز به بازسازی مجدد سیستم بانکی خود مجبور شوند . >> اما وی بعد از انتشار سخنانش اعلام نمود که قبرس یک مورد خاص می باشد که چالشهای مجزایی دارد . همین سخنان در تصحیح سخنان اولیه باعث شد تا کاهش ارزش یورو متوقف شود و کمی از کاهش ان جبران گردد ، اما در نهایت کاهش قیمت در طول روز مشاهده شد . یورو در برابر دلار بیش از یک درصد افت کرد و در برابر ین ژاپن نیز دو درصد کاهش یافت .

سه شنبه

فلزات صنعتی

در روز سه شنبه ، فعالان بازار فلزات صنعتی کماکان از عدم توافق و یا شکست در توافق برای کمک مالی به قبرس نگران بودند و این نگرانی از روز دوشنبه به روز سه شنبه سرایت کرده بود و کمی شرایط را برای افزایش قیمت فلزات صنعتی به خصوص مس سخت نمود . اما عاملی که قیمت مس را تقریبا بدون تغییر نگاه داشت ، افزایش تقاضای مس از جانب چین در بازار بود . قیمت مس در بازار لندن به ۷۶۲۵ دلار رسید .

از دیگر مسائلی که قیمت مس را در سطوح فعلی حمایت نمود و مانع از ریزش ان شد افزایش نسبی ارزش یورو در برابر دلار بود . هم چنین داده های اقتصادی امریکا هم تاثیر مثبت داشت . شاخص قیمت خانه های تک خانوار در ماه ژانویه افزایش یافت و سرعت این افزایش در شش سال اخیر بی سابقه بود . هم چنین شاخص سفارش کالاهای بادوام در ماه فوریه حدود شش درصد رشد کرد .

دیگر فلزات بازار با کاهش قیمت مواجه شدند . الومینیوم با حدود یک درصد نزول ، به ۱۹۱۲ دلار رسید . الومینیوم فضای مناسبی برای رشد قیمت ندارد و در روز سه شنبه هم اعلام شد که ذخایر الومینیوم در لندن به (۵.۲۴) میلیون تن رسیده که تنها سه هزار تن دیگر برای ثبت رکورد جدید باقی مانده است . روی نیز کاهش بیش از دو درصدی داشت و به ۱۹۰۵ دلار رسید . سرب نیز با (۲.۳۹) درصد کاهش قیمت ، در ۲۱۳۱ دلار بسته شد .

فلزات گرانبها

داده های اقتصادی امریکا تاثیر مثبتی در روند رو به رشد شاخص های سهام در امریکا گذاشت و از انجا که بازار سهام رقیب مهم بازار طلا می باشد ، قیمت طلا رو به کاهش گذاشت و سومین روز متوالی کاهش قیمت را تجربه نمود . یکی از مسائلی که می توانست برای طلا مثبت باشد همان بحران قبرس بود که در روز سه شنبه بسیار کمرنگ تر از همیشه به نظر می رسید . پیشتر گفته بودیم که بحرانهای مالی باعث افزایش تقاضای طلا به عنوان یک دارایی ایمن می گردد .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۴) درصد کاهش ، به ۱۵۹۸ دلار و ۳۰ سنت رسید . هم چنین طلا در بازار فیوچرز هم کاهش یافت و به ۱۵۹۵ دلار و ۷۰ سنت رسید . نقره هم در بازار اسپات کاهش (۰.۲) درصدی داشت و به ۲۸ دلار و ۷۵ سنت رسید .

در روز سه شنبه بانک مرکزی اروپا طرح کمک به قبرس را نمونه ای عالی توصیف کرد که باید در دیگر کشورهای دارای بحران هم اجرا شود . این موضوع به هیچ وجه به نفع قیمت طلا نیست و از بین رفتن نگرانی نسبت به موضوع قبرس باعث ایجاد روند نزولی در قیمت طلا خواهد شد . اگر چه طلا می تواند هنوز به خرید بانک های مرکزی امیدوار باشد . در روز سه شنبه هم خبر رسید که بانک مرکزی روسیه اقدام به خرید طلا نموده و در ماه فوریه برای چهارمین ماه متوالی ، ذخایر طلای خود را افزایش داده است و این خبر کمی در روند کاهشی قیمت طلا محدودیت ایجاد نمود .

نفت خام

داده های اقتصادی امریکا در بخش بازار مسکن و صنعت با رشد قابل ملاحظه ای همراه شده بود که پیشتر در مورد ان صحبت شد . همین داده ها بود که باعث شد تا قیمت نفت برنت در روز سه شنبه با افزایش مواجه گردد و نفت خام امریکا هم به بالاترین سطح پنج هفته اخیر خود برسد . فاصله قیمت نفت برنت و نفت خام امریکا هم به حدود ۱۳ دلار رسید که کمترین فاصله طی هشت ماه اخیر است .

مانند روز دوشنبه ، قیمت نفت برنت در روز سه شنبه هم نوسانی بود ، اما در نهایت با بیش از یک دلار افزایش ، به ۱۰۹ دلار و ۳۶ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز بیش از یک و نیم دلار رشد کرد و در ۹۶ دلار و ۳۴ سنت بسته شد .

فارکس

در روز سه شنبه و در بازار فارکس ، ارزش یورو تغییر چندانی نکرد و کماکان در پائینترین سطوح چهار ماه اخیر خود ثابت ماند ، اما در مقابل ارزش ین کاهش یافت که ناشی از برخی اقدامات بانک مرکزی ژاپن بود . تردید در بازار فارکس موج می زد که ناشی از سخنان مقامات رسمی بانک مرکزی اروپا بود که کمک مالی به قبرس را نمونه ای عالی برای بسط دادن و حل مشکل کشورهای درگیر در بحران بدهی ناحیه یورو دانستند . از طرف دیگر نامعلوم بودن دولت ایتالیا باعث ایجاد نگرانی در ناحیه یورو شده بود و بر قیمت یورو فشار نزولی اورد . یک مقام بلند پایه در حزب راست میانه به رهبری برلوسکونی در روز سه شنبه اعلام نمود که تفاوتهای عمیقی برای تشکیل دولت وجود دارد . اگر دولت ایتالیا تا این هفته مشخص شود مشکلی به وجود نخواهد امد ، وگرنه طبق قانون دوباره انتخابات برگزار خواهد شد که مسلما عدم اطمینان معامله گران رو افزایش خواهد داد و به ضرر بازارهای مالی می باشد .

از بانک مرکزی ژاپن هم خبر رسید که رئیس این بانک احتمال تزریق بسته محرک اقتصادی را تقویت نمود و این موضوع باعث افزایش ارزش دلار در برابر ین شد . دلیل افزایش ارزش دلار همان امارهای اقتصادی مثبتی بود که در امریکا منتشر شد و نشان داد که دو بخش مسکن و صنعت که از مهمترین بخشهای اقتصاد امریکا به شمار می روند رو بهبود می باشند . هم چنین در امار دیگری که در امریکا منتشر شد ، مشخص شد که تقاضای کالاهای نهایی در ماه فوریه افزایش یافته است که این نیز به نوبه خود برای بخش خرده فروشی امیدوار کننده است .

چهارشنبه

فلزات صنعتی

روز چهارشنبه مصادف با انتشار داده های اقتصادی ناحیه یورو بود که منفی اعلام شدن انها باعث افزایش نگرانی در مورد اینده اقتصادی این ناحیه مهم شد . از انجا که پس از چین ، ناحیه یورو بیشترین مصرف مس جهان را در دست دارد ، بازار مس در روز چهارشنبه تاثیر منفی از امار ضعیف ناحیه یورو گرفت . هم چنین دلار امریکا هم قوت گرفت و این موضوع هم برای مس منفی بود و در نهایت قیمت مس با کاهش مواجه شد . اما عامل مثبتی که مانع از ریزش شدید قیمت مس در روز چهارشنبه شد تقاضای رو به بهبود تجار چینی در بازار مس است که از قیمتها حمایت می کند . قیمت مس در بازار لندن با (۰.۲) درصد کاهش همراه شد و در ۷۶۰۸ دلار بسته شد .

در ناحیه یورو ، نظرسنجی ها نشان داد که شاخص اعتماد مصرف کننده در ماه مارس کاهش یافته است و این کاهش پس از ۴ ماه افزایش متوالی در این شاخص بوده است . امارهای اقتصادی امریکا نیز نسبت به روز سه شنبه ناامیدکننده تر بود . شاخص خرید خانه های دست دوم در امریکا و در ماه فوریه با کاهش مواجه شد و کاهش ان بیش از انتظار بازار بود . همه این مسائل دست به دست هم دادند و شرایط را برای بازار فلزات صنعتی بسیار سخت نمودند . در دیگر فلزات ، الومینیوم ، سرب و روی همگی با کاهش قیمت مواجه شدند و به کمترین سطوح چهار ماه اخیرشان رسیدند .

فلزات گرانبها

در قسمت فلزات صنعتی به طور کامل در مورد شاخص های مهم اقتصادی ناحیه یورو و امریکا که در روز چهارشنبه منتشر شده بود صحبت شد . این شاخص ها باعث افزایش ترس و نگرانی در بازار شدند . لازم به ذکر است که این نگرانی در مورد اقتصاد امریکا ، برای بازار طلا مثبت است و باعث افزایش قیمت می گردد . زیرا هر گونه خللی که در روند بهبود اقتصادی امریکا ایجاد گردد ، احتمال ادامه بسته محرک اقتصادی در این کشور را افزایش داده و در نتیجه نگرانی های تورمی نیز افزایش می یابد و تقاضا برای خرید طلا توسط معامله گران رشد می کند . همین مسئله در بازار روز چهارشنبه به چشم می خورد و باعث افزایش قیمت طلا شد .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۵) درصد رشد مواجه شد و به ۱۶۰۶ دلار رسید . این رشد قیمت در روز چهارشنبه پس از سه روز کاهش پیاپی قیمت اتفاق افتاد . هم چنین قیمت طلا در بازار فیوچرز نیز رشد بیش از ۱۰ دلار را تجربه نمود و به ۱۶۰۶ دلار و ۲۰ سنت رسید . قیمت نقره در بازار اسپات نیز (۰.۱) درصد رشد داشت و به ۲۸ دلار و ۷۳ سنت رسید .

نفت خام

روز چهارشنبه اعلام شد که میزان ذخایر نفت خام امریکا افزایش یافته و افزایش ان نیز چشم گیر بود ، اما قیمت نفت با افزایش مواجه شد و به سطوح بالاتری رسید . قیمت نفت در طول روز چهارشنبه نوسانات شدیدی را تجربه نمود ، اتفاقی که در روزهای دوشنبه و سه شنبه هم افتاد . خبری که شاید در افزایش قیمت نفت برنت تاثیر گذار بود قطع مالیات بر خرید نفت توسط کره جنوبی بود که توسط دولت این کشور اتخاذ شد . این اقدام می تواند باعث افزایش تقاضای این کشور شود . اما از ان سو عاملی که در خلاف جهت افزایش قیمت گام برمی داشت ، افزایش ارزش دلار در برابر یورو بود . دو موضوع بحران قبرس و انتخابات ایتالیا باعث کاهش ارزش یورو در بازارهای جهانی شد .

قیمت نفت برنت با ۳۳ سنت افزایش مواجه شد و به ۱۰۹ دلار و ۶۹ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز ۲۴ سنت رشد کرد و به ۹۶ دلار و ۵۸ سنت رسید .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم