نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

نگاهي به وضعيت بازارهاي جهاني

نوید خاندوزی
اسفند ۶, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

.

 

نگاهی به وضعیت  بازارهای جهانی

چهارشنبه

نفت خام

در روز چهارشنبه خبرهایی مبنی بر اجبار یک موسسه پوشش ریسک (هج فاند) برای تسویه حساب کردن برخی قراردادهای خود در بازار کالا به گوش رسید و همین شایعه کافی بود تا تمامی بازارهای کالاها و فلزات با افت شدیدی مواجه شوند . قیمت نفت خام هم به رکورد بیشترین کاهش روزانه در سال ۲۰۱۳ رسید که البته همگام با کاهش بازارهای طلا و فلزات صنعتی بود . خبر دیگری هم در بازار وجود داشت که ان هم به نوبه خود بر قیمت نفت فشار نزولی اورد . انتظار می رفت که عربستان تولید نفت خود در فصل دوم سال جاری میلادی را افزایش دهد . البته خبرهای مربوط به عرضه نفت تنها مختص به عربستان نبود و داده های ذخایر نفت امریکا هم منتشر شد و نشان داد که این ذخایر طی هفته گذشته سه میلیون بشکه افزایش یافته است .

قیمت نفت برنت در شش هفته اول سال ۲۰۱۳ به میزان ۱۰ دلار رشد کرده بود و به بالاترین سطح نه ماه اخیر خود رسید و در ۸ فوریه هم به قله ۱۱۹ دلار رسیده بود که بالاترین قیمت امسال است . در روز چهارشنبه ، قیمت نفت برنت با حدود ۲ دلار کاهش ، به ۱۱۵ دلار و ۶۰ سنت رسید . نفت خام امریکا هم بیش از دو دلار کاهش یافت و به ۹۴ دلار و ۴۶ سنت رسید . در همین راستا بازارهای سهام هم کاهش شدیدی در روز چهارشنبه داشتند و دلیل کاهش ارزش سهام ، بیانیه بانک مرکزی امریکا بود .

فلزات صنعتی

اگر به گزارشهای هفته گذشته که تعطیلات عید چینی بود و بسیاری از بازارهای اسیایی تعطیل بودند دقت کنیم ، متوجه می شویم که امید زیادی به پایان یافتن تعطیلات در چین و بازگشت فعالان بازار چینی به بازار مس وجود داشت . این موضوعی بود که عملا اتفاق نیفتاد و پس از بازگشایی بازارهای اسیایی و به خصوص چین ، با افزایش تقاضای فیزیکی در بازار مواجه نشدیم و همین باعث یاس فعالان بازار مس طی هفته جاری شد . این یاس و نا امیدی در روز چهارشنبه هم در بین معامله گران دیده می شد ، چرا که هنوز تجار چینی به افزایش معاملات خود در بازار مس دست نزده بودند . شاید همین دلیل بسیار مهم به علاوه دلایلی که در بخش بازار نفت خام به ان اشاره شد ، از مهمترین دلایل کاهش قیمت مس و سقوط ان به کمترین میزان یک ماه اخیر بود .

قیمت مس در بازار لندن سطح حمایت ۸۰۰۰ دلاری خود را شکست و به ۷۹۶۰ دلار در هر تن رسید . در دیگر فلزات ، قیمت الومینیوم تقریبا بدون تغییر ماند و به ۲۱۰۳ دلار رسید . روی هم با کاهش چند دلاری مواجه شد و در ۲۱۳۳ دلار بسته شد . قلع هم در ادامه کاهش قیمت خود ، در روز چهارشنبه هم کاهش داشت و به ۲۳۷۲۵ دلار رسید . سرب هم مانند دیگر فلزات کاهش قیمت را تجربه نمود تا در ۲۳۵۰ دلار بسته شود .

در روز چهارشنبه برخی داده های اقتصادی هم در بازار منتشر شد و به عنوان نمونه شاخص ساخت خانه های جدید امریکا در ماه ژانویه (۸.۵) درصد افت کرد ، اما در مقابل شاخص دیگری به ناه اجازه خانه سازی در بازار مسکن امریکا با افزایش مواجه شد . این شاخص به بالاترین سطح چهار سال و نیم گذشته رسید . در دیگر شاخص های مهم منتشر شده در بازار امریکا ، شاخص قیمت تولید کننده بود که طی چهار ماه اخیر ، برای اولین بار در ماه ژانویه افزایش یافت . با وجود اخبار نسبتا امیدوارکننده بازار امریکا ، اخبار منتشره از چین جالب نبود . از چین خبر رسید که ممکن است دولت برای کنترل افزایش قیمت مسکن ، اقدام به افزایش مالیات در این بازار کند که در صورت انجام چنین کاری ، ضربه نسبتا سختی به بازار فلزات صنعتی خواهد خورد .

از دیگر مسائلی که بر قیمت فلزات صنعتی فشار اورد ، افزایش ارزش دلار در برابر یورو در بازارهای جهانی بود . هم به دلیل تفاوت زمانی بازار لندن و امریکا ، بیانیه بانک مرکزی امریکا تاثیری در بازار روز چهارشنبه نداشت ، اگرچه گمانه زنی هایی در مورد بیانیه بانک در بازار وجود داشت که معتقد بود بانک مرکزی تا پایان سال جاری میلادی به برنامه محرک خود ادامه خواهد داد . هم چنین از دیگر مسائلی که بازار روز چهارشنبه را تحت تاثیر قرار داده بود انتخابات ایتالیا بود که در روزهای ۲۴ و ۲۵ فوریه برگزار خواهد شد و هیچ پیش بینی مشخصی در مورد نتایج ان وجود نداشت ، اگر چه بازار از روی کار امدن دوباره ” سیلویو برلوسکونی ” ترس دارد .

فلزات گرانبها

با توجه به اینکه بازار طلا نسبت به بازار فلزات صنعتی ساعات بیشتری باز است و فعالیت بازار امریکا هم در قیمت ان تاثیر گذار است ، در نتیجه انتشار بیانیه بانک مرکزی امریکا تاثیر گسترده ای در بازار طلا گذاشت ، در حالیکه با توجه به زمان کار بازار لندن و تفاوت ساعت ، این تاثیر در فلزات صنعتی دیده نشد . به هر حال بیانیه بانک مرکزی همراه با عوامل دیگر قیمت طلا را به پائین ترین سطح خود از ماه جولای سال گذشته (هشت ماه پیش) رساندند . در کل طلا در روز چهارشنبه به میزان (۲.۵) درصد افت کرد که همانطور که گفته شد بیانیه بانک مرکزی در ان تاثیر عمیقی داشت . البته طلا پیش از انتشار بیانیه هم کاهش شدیدی را تجربه کرده بود که دلیل ان در بخش گزارش بازار نفت خام اورده شده است . شایعه هایی در مورد فروش دارایی های یک موسسه پوشش ریسک (هج فاند) که در بخش بازار کالا بسیار فعال است به بازار رسید که نشان می داد این موسسه به مشکل مالی برخورده است و باید به اجبار به فروش گسترده سبدهای دارایی خود بپردازد که شامل مقادیر بسیاری از کالاهای مختلف است و همین موضوع ترس زیادی در بازار کالا و فلزات ایجاد کرد .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۲.۵) درصد کاهش ، به ۱۵۶۴ دلار و ۵ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز هم بیش از ۲۶ دلار افت قیمت داشت و تا ساعت ۴ به وقت شرق امریکا ، به ۱۵۷۸ دلار در هر اونس رسید . قیمت نقره در بازار اسپات هم با (۳.۱) درصد کاهش ، به ۲۸ دلار و ۵۲ سنت افت کرد .

با وجود تمام عواملی که در مورد کاهش قیمت طلا در بازار روز چهارشنبه عنوان شد ، عامل دیگری هم در بازار وجود داشت که تکنیکی بود . سطح حمایت ۱۵۷۵ دلار به سمت پائین شکسته شد و شکسته شدن این خط حمایت مهم ، باعث فروش بیشتر طلا توسط معامله گران شد که افت قیمت را تقویت نمود . اما خبری که بازار روز چهارشنبه را تکان داد ، همان بیانیه بانک مرکزی بود . این بانک اعلام کرد که شرایط اقتصادی امریکا ممکن است سیاست گذاران این بانک را مجاب کند تا بسته محرک اقتصادی را پیش از بهبود مورد انتظار در چشم انداز بازار کار کاهش داده یا حتی به پایان رساند . این بانک در این بیانیه که در واقع گزارش ماه قبل انها می باشد به رای گیری اعضا برای ادامه بسته محرک اقتصادی سوم به میزان ۸۵ میلیارد دلار نیز اشاره کرد . طی این رای گیری ، ادامه تزریق بسته محرک اقتصادی رای مثبت اورد . در بیانیه بانک مرکزی ، ذکر شده که این بانک تا مشاهده پیشرفت مهم در چشم انداز بازار کار که در حال حاضر شرایط خوبی ندارد ، به خرید اوراق بهادار و خزانه داری ادامه خواهد داد . لازم به ذکر است که بر اساس اخرین امار نرخ بیکاری امریکا ، این نرخ به (۷.۹) درصد رسیده است .

پنج شنبه

نفت خام

دو موضوع اقتصادی در روز پنج شنبه در بازار جهانی نفت خام مطرح بود که منجر به کاهش شدید قیمت شد . اولا ، فعالان بازار دوباره به افزایش میزان تولید نفت عربستان سعودی توجه نمودند که طبق برخی اخبار از فصل دوم سال جاری میلادی افزایش خواهد یافت و دوما ، افزایش قیمت نفت برنت از اول سال جاری میلادی باعث افزایش این گمانه زنی شد که قیمت در حباب قرار دارد و این قیمتهای بالا با شرایط اقتصادی جهان سازگار نیست و می تواند به اقتصاد شکننده بسیاری از کشورهای صنعتی که با مشکلات زیادی روبرو هستند اسیب بزند . هم چنین داده های اقتصادی ضعیف و بیانیه شب گذشته بانک مرکزی امریکا هم کاملا در بازار تاثیر گذاشت و بر قیمت نفت برنت فشار مضاعفی وارد کرد . این کاهش قیمت تنها به بازار نفت خام منتهی نمی شد و بازار سهام امریکا هم برای دومین روز متوالی با کاهش شدید مواجه گشت .

قیمت نفت برنت در لندن با بیش از دو دلار کاهش ، به ۱۱۳ دلار و ۵۳ سنت نزول کرد . نفت خام امریکا هم بیش از دو دلار کاهش قیمت داشت و به ۹۲ دلار و ۸۴ سنت رسید . هم چنین لازم به ذکر است که قیمت نفت خام امریکا در نمودار روزانه اش سطح حمایت مهم خود را که میانگین متحرک ۵۰ روزه بود ، به سمت پائین شکست .

نفت خام برنت در شش هفته اول سال جاری به میزان ۱۰ دلار در هر بشکه رشد قیمت داشت که ناشی از خوش بینی به وجود امده در مورد رشد اقتصادی چین و کاهش تولید نفت عربستان سعودی بود . هم چنین نفت برنت در هشت فوریه به بالاترین سطح نه ماه اخیر صعود نمود که ۱۱۹ دلار و ۱۷ سنت بود . شاید برای خیلی ها سوال باشد که افزایش قیمت نفت از طرف چه اقشاری در جامعه سرمایه گذاری به این شکل مورد حمایت قوی قرار گرفت که توانست در این مدت کوتاه و با وجود تردیدهای زیادی که در مورد روند بهبود اقتصاد جهانی وجود دارد ، با افزایش سریع قیمت مواجه گردد . این حمایت به وسیله موسسات پوشش ریسک (هج فاندها) و دیگر سفته بازان بزرگ بازار جهانی نفت انجام گرفت . انها میزان خرید خود را طی دو ماه اخیر به دو برابر افزایش دادند که این افزایش در نوع خود بی سابقه بوده است . حال تحلیل گران می گویند که اگر همین هج فاندها و سفته بازان اقدام به فروش معاملات نفتی خود بکنند ، بازار نفت با نوسانات شدیدی روبرو خواهد شد که نمونه انرا در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه مشاهده کردیم .

با وجود تمامی اخبار منفی در مورد بازار نفت که در بالا به ان اشاره شد ، اما فعالان بازار هنوز به تنشهای خاور میانه به عنوان عاملی حمایت کننده برای بازار نفت اشاره می کنند . روز پنج شنبه هم اخباری در مورد برنامه اتمی ایران به بازار رسید که بازرسان اتمی گزارش کردند ایران سانترفیوژهای پیشرفته تری را در تاسیسات اتمی خود قرار داده است . امریکا هم اظهارات هشدار دهنده ای در این مورد مطرح نمود و از ایران خواست که در مذاکرات هفته اینده جدی باشد .

از اخبار خاور میانه که بگذریم ، در روز پنج شنبه خبرهای اقتصاد منفی به بازار رسید . نظرسنجی ها نشان داد که کسب و کارهای ناحیه یورو در ماه فوریه به طور غیر منتظره ای در وضعیت بدتری قرار گرفته اند . هم چنین شاخص ” پی ام ای ” ناحیه یورو هم منتشر شد و بیشتر از پیش بینی فعالان بازار کاهش یافت که این هم بر قیمت نفت خام فشار نزولی وارد کرد . هم چنین در تکمیل این اخبار و داده های منفی اقتصادی ، خبرهای منفی از امریکا هم به گوش رسید . وزارت کار امریکا گفت که درخواستهای اولیه بیمه بیکاری طی هفته گذشته با افزایش مواجه شده است که خبر نسبتا خوبی برای بازار طلا است .

فلزات صنعتی

بازار فلزات صنعتی در روز پنج شنبه تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار گرفته بود . اولین و بزرگترین عامل همان عدم افزایش تقاضای فیزیکی چین می باشد که طی هفته با افزایش مواجه نشد ، در حالیکه انتظار بازار افزایش تقاضای چین پس از پایان یافتن تعطیلاتش بود . دومین عامل امارهای منفی اقتصادی بود که از ناحیه یورو و امریکا منتشر شد که در قسمت بازار نفت خام در مورد ان صحبت شد و در نهایت سومین عامل بیانیه روز گذشته بانک مرکزی امریکا و احتمال سریعتر پایان یافتن بسته محرک اقتصادی این بانک تا پایان سال جاری بود که برخی فعالان بازار فلزات صنعتی و به خصوص مس را نگران نمود . به هر حال همه این عوامل دست به دست هم دادند تا قیمت مس به پائینترین سطح خود در سال ۲۰۱۳ برسد . دیگر فلزات هم وضعیت مشابهی داشتند و به عنوان نمونه نیکل به کمترین قیمت سه ماه گذشته خود رسید .

قیمت مس در بازار لندن با (۱.۲۶) درصد کاهش ، به ۷۸۶۰ دلار رسید . در دیگر فلزات ، قلع و  نیکل بزرگترین بازنده ها بودند و هر کدام بیش از سه درصد افت قیمت داشتند . الومینیوم هم با (۱.۲۸) درصد کاهش ، به ۲۰۷۶ دلار در هر تن رسید . روی هم مانند دیگران کاهش شدیدی داشت و به ۲۱۱۲ دلار رسید . سرب هم بیش از یک درصد افت کرد تا در ۲۳۲۶ دلار بسته شود .

یکی از دلایلی که قیمت مس و دیگر فلزات صنعتی را در هفته های اخیر با افزایش همراه ساخته بود ، داده های اقتصادی امیدوار کننده امریکا و چین بود . اما عدم افزایش تقاضای فیزیکی چین در بازار مس و هم چنین خبرهایی مبنی بر وضع مالیات بیشتر در بازار مسکن این کشور ، امیدها و خوش بینی های اولیه را به یاس تبدیل نمود . تحلیلگران معتقدند که بازار مسکن چین بسیار بسیار مهم است . اولا به دلیل تاثیراتی که بر احساس معامله گران می گذارد و ثانیا به دلیل تاثیری که بر مصرف فلزات صنعتی به صورت کلی دارد . دولت چین قصد افزایش مالیات بازار مسکن در شهرهای بیشتر این کشور را دارد و همین موضوع باعث شد تا قیمت مس در طول روز پنج شنبه به کف ۷۸۱۳ دلاری هم برسد . هم چنین از دیگر مسائلی که بازار مس را رنج می دهد ، موضوع ذخایر بالای مس در چین است که بر قیمت مس فشار نزولی وارد کرد .

فلزات گرانبها

با وجود انکه بیانیه دیروز بانک مرکزی امریکا برای بازار طلا ناامید کننده بود و بازار طلا هم به ان واکنش منفی نشان داد ، انتظار می رفت که روز پنج شنبه هم این واکنش منفی ادامه پیدا کند و قیمت طلا کاهش یابد . اما نکته ظریفی در بیانیه های بانک مرکزی امریکا وجود دارد و ان این است که در صورتی بسته محرک اقتصادی به پایان خود نزدیک می شود که رشد معناداری در اقتصاد و بازار کار امریکا صورت گیرد . این بدان معناست که اگر شاخص های اقتصادی که در امریکا منتشر می شود منفی باشند ، احتمال ادامه تزریق پول توسط بانک مرکزی وجود خواهد داشت و این برای طلا و دیگر فلزات گرانبها مثبت است . اتفاقا همین داستان در روز پنج شنبه در بازار افتاد و به دلیل انکه شاخص های اقصادی امریکا منفی بودند ، در نتیجه گمانه زنی برای ادامه تزریق پول ادامه یافت و قیمت طلا هم به طبع افزایش یافت . شاخص درخواست های اولیه بیمه بیکاری ، فعالیت کارخانه ای و قیمت مصرف کننده در امریکا منتشر شد که همگی منفی بودند .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۹) درصد افزایش ، به ۱۵۷۶ دلار و ۵۱ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز با ۶۰ سنت افزایش ، به ۱۵۷۸ دلار و ۶۰ سنت رسیده بود . قیمت نقره در بازار اسپات نیز (۰.۴) درصد رشد کرد و به ۲۸ دلار و ۶۴ سنت رسید .

طی هفته های اخیر ، داده های اقتصادی مثبت امریکا باعث شد تا گمانه زنی ها در مورد پایان یافتن پیش از موعد بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی این کشور تقویت شده و در نتیجه قیمت طلا کاهش یابد . طلا از زمانی که در ماه دسامبر سال گذشته میلادی (حدود سه ماه پیش) به قله ۱۷۰۰ دلاری رسید ، تا به حال حدود ۱۰ درصد افت قیمت داشته است . در روز چهارشنبه هم قیمت طلا به دلیل شایعات پیرامون یک موسسه پوشش ریسک و هم چنین بیانیه بانک مرکزی امریکا (۲.۵) درصد افت کرد و به کمترین سطح خود از ماه جولای رسید .             

جمعه

نفت خام

روز جمعه خبرهای خوبی از بزرگترین اقتصاد ناحیه یورو یعنی المان به بازار رسید . شاخص کسب و کار در المان در ماه فوریه سریعترین رشد ماهانه را طی دو سال اخیر ثبت نمود که نشان می دهد اقتصاد این کشور در روند بهبود سریعتری گام برمیدارد . این خبر مهمترین و تاثیر گذارترین خبر برای بازار نفت خام در روز جمعه بود که باعث شد تا قیمت افزایش  اندکی را تجربه نماید . با این حال با توجه به کاهش قیمت روزهای چهارشنبه و پنج شنبه که به دلیل نگرانی از پایان یافتن بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی امریکا اتفاق افتاد ، قیمت برای کل هفته نزولی بود . هم چنین در طول هفته خبرهایی مبنی بر افزایش تولید نفت عربستان سعودی در فصل دوم سال جاری میلادی به گوش رسید که ان هم در کاهش قیمت نفت در طول هفته تاثیر گذار بود .

قیمت نفت برنت با ۵۷ سنت افزایش ، به ۱۱۴ دلار و ۱۰ سنت رسید ، اما قیمت برای کل هفته با کاهش سه درصدی مواجه شد . نفت خام امریکا هم ۲۹ سنت رشد کرد تا در ۹۳ دلار و ۱۳ سنت بسته شود . نفت خام امریکا هم در کل هفته کاهش (۲.۸) درصدی داشت .

اخباری که از اقتصاد المان به بازار رسید ، تنها اخبار روز جمعه نبود و خبرهای منفی هم از ناحیه یورو به بازار رسید . کمیسیون اتحادیه اروپا پیش بینی نمود که اقتصاد ناحیه یورو در سال ۲۰۱۳ نیز با انقباض روبرو خواهد شد . همین خبر بود که باعث کاهش ارزش یورو در برابر دلار شد و البته نگرانی و نا اطمینانی فعالان بازار از انتخابات پارلمانی در ایتالیا هم در کاهش ارزش یورو تاثیر گذاشت و این سومین روز متوالی است که یورو با کاهش مواجه می گردد .

موضوع دیگری که همواره در گزارش بازارهای جهانی و در بخش بازار نفت مطرح می گردد ، تنش های خاور میانه می باشد . این تنش ها ممکن است پس از مذاکرات این هفته ایران و شش کشور کاهش یابد یا بالعکس با افزایش مواجه گردد . این مذاکرات اولین مذاکرات پس از هشت ماه بین شش قدرت بزرگ جهانی و ایران می باشد . همانطور که در گزارش روز پنج شنبه هم بدان اشاره شد ، سازمان بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران ساترفیوژهای پیشرفته تری را نصب کرده است که برخی کشورها چنین اقدامی را تحریک کننده خواندند .

فلزات صنعتی

روز جمعه با وجود انکه خبرهای ضد و نقیضی از اقتصاد ناحیه یورو به بازار رسید ، اما اصلی ترین خبری که رهبری بازار فلزات صنعتی را در دست گرفت ، پیش بینی کمیسیون اتحادیه اروپا در مورد چشم انداز رشد اقتصادی ناحیه یورو در سال ۲۰۱۳ بود . این پیش بینی که نشان از ادامه بحران در این ناحیه مهم اقتصادی دارد ، باعث افزایش نگرانی ها در مورد تقاضای کالاها و فلزات صنعتی به خصوص مس شد . اگر به این نگرانی ها عدم افزایش تقاضای فیزیکی چین که بزرگترین بازیگر بازار مس را بیافزائیم ، متوجه می شویم که چرا مس در روز جمعه به این میزان کاهش یافت . قیمت مس به کمترین سطح دو ماه اخیر خود نزول کرد و بزرگترین کاهش قیمت هفتگی را طی ۱۴ ماه اخیر به ثبت رسانید تا نشان دهد که به چه میزان شکننده می باشد .

قیمت مس در بازار لندن با ۵۵ دلار کاهش ، به ۷۸۰۵ دلار رسید . هم چنین در کل هفته هم کاهش (۴.۸) درصدی را ثبت نمود . در دیگر فلزات ، سرب با ۲۲ دلار کاهش ، به ۲۳۰۴ دلار رسید . قلع هم ۲۰ دلار کاهش یافت و در ۲۳۱۰۵ بسته شد . از ان سو روی هم مانند دیگر همتایانش با کاهش مواجه شد و در ۲۰۸۸ دلار بسته شد . الومینیوم هم با ۲۸ دلار کاهش قیمتی که داشت ، به ۲۰۴۸ دلار در هر تن رسید .

از جمله مسائلی که بر قیمت فلزات صنعتی فشار اورد ، افزایش ارزش دلار در برابر یورو بود که ان هم به نوبه خود بر قیمتها فشار اورد . از دیگر مسائلی که دوباره به بازار بازگشت ، بحث ” صخره مالی ” در امریکا بود که در روز پنج شنبه هم باراک اوباما با برخی از رهبران جمهوری خواه کنگره در این مورد دیدار داشت . به هر حال در گذشته این موضوع اتفاق افتاده است و تمامی فعالان بازار متوجه تاثیر منفی این موضوع بر بازارهای مالی شده اند و در این مورد نیازی به توضیح بیشتر نیست . در مجموع تنها باید دعا کرد که این موضوع باعث افزایش اختلافات بین دو حزب نشود که در صورت وقوع این اتفاق ، ادامه دار خواهد شد و توافق سخت می گردد .

فلزات گرنبها

طلا در روز جمعه افزایش یافت ، اما در کل هفته با کاهش مواجه شد تا دومین هفته متوالی باشد که قیمتش کاهش می یابد . روز جمعه امار اقتصادی در بازار امریکا منتشر نشد و در نتیجه فعالان بازار به همان بیانیه بانک مرکزی بسنده کردند و انرا مبنای تصمیم گیری قرار دادند . یکی از دلایلی که باعث کاهش شدید قیمت طلا طی دو هفته اخیر شده بود ، امارهای مثبت اقتصادی چین و امریکا بود که سرمایه ها را به سمت بازارهای سهام سوق داد و از درخشندگی طلا کاست .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۳) درصد افزایش ، به ۱۵۷۹ دلار و ۹۱ سنت رسید . اما قیمت طلا در بازار فیوچرز حدود ۶ دلار کاهش یافت و به ۱۵۷۲ دلار و ۸۰ سنت رسید . قیمت نقره هم در بازار اسپات با افزایش (۰.۲) درصدی همراه بود و به ۲۸ دلار و ۷۰ سنت رسید .

یکی از اتفاقات بدی که برای نمودار و قیمت طلا طی دو هفته اخیر اتفاق افتاده است ، کاهش قیمت طلا به کمترین سطح هفت ماه اخیر در روز پنج شنبه و یک روز پس از انتشار بیانیه بانک مرکزی می باشد . طلا از منظر تکنیکی بسیار اسیب پذیر شده ، چرا که حمایت های مهم خود را به سمت پائین شکسته است و نمودارش روند شدید نزولی را نشان می دهد .

شنبه

در بورس کالای ایران ؛ بحران اقتصادی هم در داخل و هم در بازارهای جهانی ، بازار فلزات را به شکل قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار داده و شرایط سختی را برای فعالان این بخش رقم زده است . بازارهای مالی جهان وضعیت آشفته ‌ای را سپری می‌کنند و همین موضوع تقاضا برای کالاهای مختلف را از جمله فلزات پایه به شدت کاهش داده است . بازار فلزات در ایران نیز با توجه به تبعیت از بازارهای جهانی شرایط نگران‌ کننده‌ای را تجربه می‌کنند . این در حالی است که اخبار اقتصادی از گوشه و کنار جهان نشان از نوسان قیمت‌ها در دوره‌های مختلف تجاری دارد ، اما در ایران و در بازارهای داخلی فلزات پایه ، بیش از گذشته شاهد استقلال قیمت‌ها از واقعیت‌های جهانی و چرخش بهای فلزات حول محور ارز و مسائل روانی بازار اعم از اقتصادی و سیاسی هستیم . همین امر باعث شده است رکود در بازار فلزات پایه در نخستین روز از هفته معاملاتی در حالی رقم بخورد که فعالان بازار در انتظار اخبار جدیدی از مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۵ نشسته‌اند . این در حالی است که از دیگر دلایل این رکود می‌توان به ثبات نرخ ارز اشاره کرد .

با این حال در روز شنبه ، قیمت انواع فلزات پایه در بازار بورس تغییری نسبت به هفته قبل نداشتند و در همان قیمتها ثابت ماندند .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم