نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

نگاهي به وضعيت بازارهاي جهاني

نوید خاندوزی
آذر ۲۲, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

نگاهی به  وضعیت بازارهای جهانی

دوشنبه

روز دوشنبه مصادف با انتشار داده های واردات سوخت به چین بود و انتشار این داده های از انجا اهمیت پیدا می کرد که بدانیم این کشور در رده بزرگترین مصرف کنندگان سوخت جهان قرار دارد . تقاضای نفت چین به ۱۰ میلیون بشکه در روز رسید که از حدود یک ماه پیش بی سابقه بوده است و این در حالی است که میزان واردات این کشور هم رشد کرده و نشان دهنده این است که چین دوباره به صحنه بازگشته است و قرار است کنترل اوضاع را در دست بگیرد . همین امارها باعث شد تا قیمت نفت برنت پس از ۵ روز متوالی کاهش ، سرانجام با افزایش مواجه شود و به بالای سطح ۱۰۸ دلار برسد . این داده ها همچنین نشان داد که پالایشگاه های چین (۹.۱) درصد بیشتر از سال گذشته نفت مصرف می کنند .

قیمت نفت برنت با بیش از (۱.۵) دلار افزایش ، به ۱۰۸ دلار و ۵۰ سنت رسید . نفت خام سبک امریکا نیز ۸۰ سنت افزایش قیمت را تجربه نمود تا در ۸۶ دلار و ۷۳ سنت بسته شود .

امار و اطلاعات اقتصادی دیگری نیز از چین منتشر شد . تولید کارخانه ای این کشور و شاخص خرده فروشی در ماه نوامبر افزایش یافت و شاخص تورم مصرف کننده به کمترین سطح ۳۳ ماه گذشته کاهش یافت . این داده های اقتصادی بسیار مثبت است زیرا از طرفی تورم کم شده و دیگر حکومت چین نگرانی تورمی انچنانی ندارد تا نرخ های بهره را بالا ببرد و از طرف دیگر شاخص های مهم اقتصادی طی چند ماه اخیر در حال بهبود بوده اند . روز جمعه نیز امار بازار کار امریکا منتشر شد و همانطور که در گزارش پیشین به ان اشاره شد ، نرخ بیکاری این کشور با کاهش به کمترین سطح ۴ سال گذشته ، به (۷.۷) درصد رسید . بازارهای سهام اسیا هم به این داده های مثبت چین واکنش نشان دادند و با رشد روز دوشنبه خود ، به بالاترین سطح ۱۶ ماه گذشته رسیدند .

از انجا که بازار فلزات صنعتی در دستان چین قرار دارد ، پس هر گونه امار و اطلاعات اقتصادی منتشر شده از جانب چین نیز می تواند تاثیر عمده ای بر این فلزات بگذارد . روز دوشنبه هم این اتفاق افتاد و امارهای مثبت چین در بخش کارخانه ای ، شوک مثبتی در بازار فلزات صنعتی به خصوص مس ایجاد کرد . اگر چه امارهای واردات و صادرات این کشور کمتر از پیش بینی بازار اعلام شد و کمی از افزایش قیمت فلزات صنعتی کاسته شد . با این حال قیمت مس به بالاترین سطح دو ماه اخیر رسید . از دیگر مسائلی که از قیمت مس و دیگر فلزات صنعتی کاست ، اعلام خبر کناره گیری پیش از موعد نخست وزیر ایتالیا از قدرت بود که ریسک های سیاسی این ناحیه را افزایش داد و ارزش یورو را با کاهش مواجه کرد .

قیمت مس در بازار لندن با (۱.۳) درصد افزایش ، به ۸۱۰۹ دلار و ۳۵ سنت افزایش یافت . در دیگر فلزات ، قلع با رشد به بالاترین سطح ۸ ماه اخیر خود ، به ۲۲۸۵۰ دلار رسید . روی نیز با نزدیک شدن به بالاترین سطح دو ماه اخیر خودش ، در ۲۰۸۹ دلار بسته شد . سرب هم همین وضعیت را تجربه نمود و به ۲۲۹۳ دلار رسید . الومینیوم هم به بیشترین قیمت خود در دوماه اخیر دست یافت و در سطح ۲۱۲۳ دلار به کارش پایان داد .

میزان واردات مس چین با (۱۳.۵) درصد افزایش در ماه نوامبر نسبت به سال قبل مواجه شد ، اما امار ماهانه بسیار ضعیف بود . تحلیلگران در توضیح شرایط روز دوشنبه و شرایط کلی بازار مس معتقد بودند که داده های چین نسبتا خوب بوده ، اگر چه امارهای مربوط به بازار مس خوب نبوده اند . شرایط قیمت مس در کوتاه مدت خوب خواهد بود ، اما در بلند مدت روند صعودی نخواهیم داشت . همانطور که در بالا ذکر شد ، در روز دوشنبه امارهای تولیدات صنعتی و خرده فروشی چین نیز منتشر شد و سریعترین رشد سالانه را طی ۸ ماه اخیر ثبت کرد . با این حال ارقام صادرات چین به هیچ وجه مناسب نبود و این برای کشوری که صادرات محور است نمی تواند مناسب باشد . میزان صادرات چین در ماه نوامبر خیلی کمتر از پیش بینی رشد سالانه (۲.۹) درصدی بازار منتشر شد . امارهای صادرات نشان دهنده سختی رشد اقتصادی چین می باشد در حالیکه شرکای بزرگ این کشور از جمله ژاپن و ناحیه یورو دچار رکود اقتصادی شده اند و امریکا هم رشد اقتصادی اهسته ای را تجربه می کند .

از جمله اتفاقات مهمی که در این هفته رخ خواهد داد ، جلسه بانک مرکزی امریکا می باشد که پیش از برگزاری این جلسه ، بازار گمانه زنی هایی در مورد ان دارد و همین گمانه زنی ها باعث شد تا در بازار فلزات گرانبها اندکی خوش بینی به وجود بیاید . هم چنین روند کند مذاکرات بین رهبران دو حزب بر سر حل بحران کسری بودجه امریکا ، باعث ایجاد نگرانی هایی در بازار فلزات گرانبها شد . از همین روی ، قیمت طلا برای سومین روز متوالی افزایش یافت . افزایش ریسک سیاسی در ناحیه یورو به دلیل اعلام کناره گیری پیش از موعد نخست وزیر ایتالیا نیز بر بازارها به خصوص بازار فلزات صنعتی تاثیر گذار بود .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۵) درصد رشد ، به ۱۷۱۲ دلار و ۸ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز حدود ۹ دلار رشد داشت و در ۱۷۱۴ دلار و ۴۰ سنت بسته شد . نقره هم با (۰.۹) درصد افزایش قیمت ، به ۳۳ دلار و ۲۸ سنت رسید .

در بورس کالای ایران ، قیمت فولاد در بورس کالا نزولی شد . اگرچه برخی پیش‌ بینی‌ها برخلاف این بود، اما میلگرد در نهایت به ۱۷۴۰ تومان رسید و تیرآهن هم با کاهش حجم معاملات روند نزولی به خود گرفت ، به طوری که سایز نرمال آن به ۳۷۲ هزار تومان رسید . به گفته برخی از معامله‌ گران، قیمت فعلی میلگرد با توجه به قیمت شمشی که این کالاها بر اساس آنها تولید شده‌اند ، منطقی است . هم چنین بازار فلزات پایه بعد از دو روز نوسان ، روز گذشته به ثبات رسید ، به طوری که فلزاتی همچون نیکل ، قلع ، سرب ، روی و مس در مبادلات بازار آزاد روز آرامی را پشت سر گذاشتند ، در حالی که آلومینیوم با روند صعودی همراه شد . الومینیوم از ۷۶۰۰ تومان ، به ۸۰۰۰ تومان افزایش یافت . در دیگر فلزات ، نیکل ، روی ، قلع ، و مس بدون تغییر قیمت نسبت به روز یک شنبه بسته شدند .

سه شنبه

جلسه اوپک در وین برگزار شد و خبرهای منتشر شده مبنی بر کاهش تولید این سازمان ، باعث ایجاد تحرکاتی در بازار نفت شد . اوضاع خاور میانه هم کماکان پر تنش بود و این تنش مانند روزها و ماه های قبل باعث ایجاد حمایت از قیمت نفت برنت شد . در دیگر اتفاقات مهم روز سه شنبه ، برگزاری جلسه بانک مرکزی امریکا و پیش بینی برخی از فعالان در مورد افزایش میزان بسته محرک اقتصادی بود . همین مسائل هم باعث افزایش فشار نزولی بر دلار امریکا و افزایش ارزش یورو شد . در مورد جلسه اوپک ، اعضای این اجلاس گفتند که هیچ نگرانی در مورد عرضه مازاد در بازار نفت وجود ندارد . هم چنین گزارش شد که این سازمان در ماه نوامبر با کاهش (۲۱۰) هزار بشکه ای تولیدات خود مواجه شده است و تولیداتش را به (۳۰.۷۸) میلیون بشکه در روز رسانده است . عربستان سعودی نیز با کاهش تولید (۲۳۰) هزار بشکه ای ، عرضه نفت خود را به (۹.۴۹) میلیون بشکه کاهش داده است .

قیمت نفت برنت با ۲۱ سنت افزایش ، به ۱۰۷ دلار و ۵۴ سنت رسید . با این حال نفت خام امریکا 26 سنت کاهش یافت و به ۸۵ دلار و ۳۰ سنت رسید .

در روز سه شنبه شاخص مهم نظرسنجی کسب و کار درالمان منتشر شد و از (۱۵.۷-) ، به (۶.۹) افزایش یافت . این اولین بار از ماه مه است که این شاخص وارد محدوده اعداد مثبت شده است . از دیگر امارهای اقتصادی که منتشر شد ، شاخص تراز تجاری امریکا بود که نشان داد میزان صادرات این کشور در ماه اکتبر بیشترین کاهش را در حدود ۴ سال اخیر تجربه نموده است و باعث شده تا کسری تراز تجاری این کشور بیش از پیش افزایش یابد . همین شاخص ضعیف تراز تجاری ، باعث به وجود امدن ریسک هایی در بازار شد و تا حدی ریسک پذیری را کاهش داد . اگر چه نفت برنت از این شاخص دچار ضرر نشد ، اما قیمت نفت خام امریکا تا حدودی تحت تاثیر قرار گرفت و همانطور که ذکر شد قیمت نفت خام در بازار نیویورک کاهش یافت . اما این کاهش قیمت تنها در بازار نفت نبود ، بلکه بازار فلزات صنعتی نیز تحت تاثیر این شاخص منفی قرار گرفت و به خصوص قیمت مس با کاهش مواجه شد . از ان سو کاهش ارزش دلار کمی از این کاهش قیمت مس و دیگر فلزات صنعتی کاست . داده های مثبت بخش کارخانه ای چین هم تاثیر خود را در بازار ایجاد کرد .

قیمت مس در لندن از ۸۱۴۰ دلار روز دوشنبه ، به ۸۱۰۳ دلار کاهش یافت . در دیگر فلزات ، قلع به ۲۲۹۷۰ دلار کاهش یافت . سرب نسبت به روز دوشنبه تقریبا بدون تغییر ماند . الومینیوم هم حدود ۱۵ دلار کاهش قیمت را تجربه نمود و در ۲۱۱۶ دلار بسته شد . روی و نیکل هم تغییر قابل ملاحظه ای در قیمت های خود نداشتند .

قیمت مس از میانه ماه نوامبر تا به حال بیش از ۷ درصد رشد داشته است و تحلیلگران معتقدند که این رشد به دلایل بنیادی نبوده است ، بلکه دلایل تکنیکی پشت سر این رشد قیمت می باشد . به طور بنیادی ، داده های تقاضای چین هنوز ارام است . همه فلزات صنعتی به غیر از قلع با مازاد عرضه مواجه هستند و میزان ذخایر و موجودی بیشتر فلزات در حال افزایش است . هم چنین هیچ شاخصی منتشر نشده است که بیانگر بهبود تقاضای چین باشد . البته همانطور که ملاحظه می شود ، ریسک موضوع ” پرتگاه مالی ” در بازار طی روزهای دوشنبه و سه شنبه کاهش یافت و باعث شد تا بازار فلزات گرانبها کمی صعود را تجربه نمایند . هم چنین جلسه بانک مرکزی امریکا و گمانه زنی در مورد افزایش میزان نقدینگی بسته محرک اقتصادی نیز به نفع بازار طلا عمل کرد ، اگر چه نتوانست باعث افزایش قیمت ان شود .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۲) درصد کاهش ، به ۱۷۰۷ دلار و ۷۰ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز با حدود ۵ دلار کاهش ، به ۱۷۰۹ دلار و ۶۰ سنت رسید . نقره هم با یک درصد کاهش ، به ۳۲ دلار و ۸۵ سنت رسید .

در بورس کالای ایران ، میانگین قیمت محصولات فولادی به خصوص میلگرد در بازار روند باثباتی داشت به خصوص بیشتر سایزهای پر فروش بازار میلگرد . در این میان انتظار معامله گران هم این است که تا پایان هفته تغییر زیادی در قیمت‌ها دیده نشود . هم چنین معاملات روز سه شنبه آلومینیوم در بورس کالا بعد از ۳ هفته توقف عرضه ، با قیمت ۶ هزار و ۹۵۰ تومان در هر کیلو انجام شد .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم