نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

نگاهي به وضعيت بازارهاي جهاني

نوید خاندوزی
آبان ۲۹, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

نگاهی به وضعیت  بازارهای جهانی

پنج شنبه

روز پنجشنبه خبر بدی مبنی بر ورود ناحیه یورو به رکود اقتصادی در فصل سوم میلادی به بازار منتشر شد که همین خبر باعث ریسک گریزی در بازار و کاهش شاخص های سهام شد . خبرهای اقتصادی به قدری بد بود که جنگ بین اسرائیل و فلسطین هم نتوانست موتور متحرکه قیمت نفت باشد . طبق معمول روزهای قبل ، باید به این خبرهای بد ، موضوع ” پرتگاه مالی ” در امریکا را هم بیافزائیم که تا زمان عدم توافق کنگره با رئیس جمهور ، موضوعی همیشگی خواهد بود . شاخص های سهام در بازارهای جهانی برای هفتمین روز متوالی با کاهش همراه شدند تا مشخص شود که جهان نگران وضعیت اروپا و امریکا است و در این شرایط رقبتی برای خرید دارائیهای پر ریسک ندارد .

قیمت نفت برای سومین بار طی ۴ روز معاملاتی گذشته با کاهش مواجه شد که هم دلایل بالا و هم انتشار امار مربوط به ذخایر نفتی امریکا در این کاهش قیمت تاثیر عمده ای داشتند . داده های اقتصادی که در امریکا و در روز پنج شنبه منتشر شد هم ضعیف بود . امریکائیان بیشتری اقدام به پر کردن درخواست های بیمه بیکاری کرده اند و هم چنین تولیدات در دو ناحیه مهم امریکا یعنی نیویورک و فیلادلفیا با کاهش مواجه شد . ذخایر نفت امریکا نیز به (۳۷۵.۹) میلیون بشکه طی هفته گذشته افزایش یافت و تولیدات نفتی این کشور هم به بالاترین میزان ۱۸ سال گذشته خود رسید .

قیمت نفت خام در نیویورک با ۸۷ سنت کاهش ، به ۸۵ دلار و ۴۵ سنت رسید . تا به اینجای سال ، قیمت نفت در بازار نیویورک به میزان ۱۴ درصد کاهش داشته است . نفت برنت هم با ۴۷ سنت کاهش ، به ۱۰۸ دلار رسید . البته قیمت نفت در ابتدای روز و به دلیل افزایش تنش در خاور میانه رشد کرده بود . اسرائیل و فلسطینیان نوار غزه به تبادل اتش پرداختند و اهود باراک هم گفت که احتمال اغاز حمله زمینی به نوار غزه وجود دارد .

بازارهای جهانی به شدت از اخبار اقتصادی که در روز پنج شنبه از اروپا منتشر شد تاثیر منفی گرفت و مسئله این چند روز اخیر در اقتصاد امریکا که به خصوص پس از انتخابات تمرکز بیشتری روی ان شد نیز در منفی نمودن شرایط بازارها به خصوص بازار فلزات صنعتی بی تاثیر نبود . البته همانطور که ذکر شد ، در اوایل روز خبرهای مثبتی از چین مخابره شده بود که برایند این خبرهای خوب و بد باعث شد تا قیمت مس تقریبا ثابت بماند . بازار فلزات گرانبها هم از این مسائل منفی بی بهره نماند و قیمت طلا و نقره با کاهش همراه شد .

قیمت مس در بازار لندن با ۵۰ سنت کاهش ، به ۷۶۳۹ دلار و ۵۰ سنت رسید . در دیگر فلزات ، الومینیوم با (۰.۳) درصد کاهش ، به ۱۹۶۴ دلار و روی با (۰.۳) درصد افزایش ، به ۱۹۵۵ دلار رسیدند . در این بین سرب بیشترین درصد رشد را تجربه نمود و با (۰.۸) درصد افزایش ، در قیمت ۲۱۹۹ دلار بسته شد .

ترس از اجرای خودکار برنامه افزایش مالیات و کاهش مخارج دولت به میزان ۶۰۰ میلیارد دلار در امریکا که به گفته اقتصاد دانان امریکا را به سمت رکود اقتصادی خواهد برد و توقفی که توفان سندی  در قسمت شرقی امریکا ایجاد نموده بود باعث شد تا درخواست های اولیه بیمه بیکاری با افزایش مواجه شود . این ترسها اثر خود را بر بازار گذاشته است و کاهش تقاضایی که از جانب اروپا بوده باعث ایجاد روند نزولی در قیمت مس طی مدت اخیر شده است . مس از زمانی که در اواسط ماه سپتامبر به سقف ۸۴۲۲ دلار رسید ، کاهش بیش از ۹ درصدی را تجربه نموده است .

از طرفی اکثر تحلیل گران هم به اتفاق پیش بینی های کاهشی در مورد اینده قیمت مس دارند و برخی نیز معتقد به ایجاد روند حاشیه ای تا پایان سال میلادی هستند . انها می گویند که قیمت ها به دلایل بنیادی جابجا نخواهد شد مگر اینکه اتفاقی خاصی در روند حرکت دلار امریکا ایجاد شود . هم چنین برای مشاهده یک روند صعودی قدرتمند ، نیاز به انجام توافقات بین سیاستمداران امریکایی بر سر کاهش کسری بودجه این کشور و همچنین علائم قویتری مبنی بر رشد اقتصادی قدرتمندتر چین داریم .

در چین انتخابات حزب کمونیست هم برگزار شد و شخصی مسن تر از نخست وزیر قبلی بر مسند ریاست دولت نشست . این انتصاب کمی بازار را ناامید نمود ، اگر چه هنوز فعالان بازار نسبت به اقدامات انبساطی بیشتر چین امیدوارند . از چین گزارشهایی مبنی بر احتمال خرید الومینیوم توسط دولت این کشور به بازار رسید زیرا دولت برنامه دارد تا ذخایر الومینیوم و روی خود را افزایش دهد . به گفته تحلیلگران ، این خریدها باعث حمایت از قیمت روی و الومینیوم در سطوح فعلی خواهد شد .

رئیس بانک مرکزی امریکا در روز پنج شنبه نسبت به شرایط بازار مسکن سخنان مثبتی به زبان اورد و این مسئله باعث شد تا فعالان بازار نسبت به ادامه تزریق بسته محرک اقتصادی سوم دچار تردیدهایی شوند و همانطور که مشخص است این تردیدها قطعا برای قیمت طلا و فلزات گرانبها منفی می باشد . به همین ترتیب شرایط سخت اقتصادی اروپا هم بر قیمت طلا فشار وارد اورد و این فلز گرانبها در روز پنج شنبه به کمترین سطح یک هفته اخیر خود کاهش یافت . طلا تا ساعت ۳ به وقت شرق امریکا با (۰.۷) درصد کاهش ، به ۱۷۱۳ دلار و ۹۹ سنت رسیده بود . البته روند کاهش قیمت طلا محدود شده بود چرا که تنش خاور میانه و راکت پراکنی بین اسرائیل و غزه کمی سیر نزولی قیمت طلا را کنترل نمود . فلسطینیان برای اولین بار طی ۲۰ سال اخیر ، تل اویو که مرکز تجاری اسرائیل نیز می باشد را هدف قرار دادند .

روز پنج شنبه مصادف با انتشار گزارشی از انجمن جهانی طلا نیز بود . این انجمن در گزارشش اعلام کرد که تقاضای جهانی طلا در فصل سوم میلادی ، به میزان ۱۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است . دلیل عمده کاهش تقاضا ، کاهش خرید فیزیکی دو خریدار بزرگ طلای جهان یعنی هند و چین اعلام شد . در روزهای قبل نیز تحلیلگران به مسئله قیمتهای بالای طلا اشاره کرده بودند و ان را دلیلی برای کاهش خرید فیزیکی چین و هند می دانستند .

جمعه

تنش بین اسرائیل و فلسطین در روز جمعه هم ادامه پیدا کرد و این تنش باعث ایجاد نگرانی هایی درمورد عرضه نفت خاور میانه شد . همین نگرانی ها قیمت نفت در بازار نیویورک را حدود (۱.۵) افزایش داد . البته تحلیلگران می گفتند که جنگ دو طرف نزدیک مناطق تولید نفت نمی باشد که بخواهد تاثیری بر تولید نفت خاورمیانه بگذارد ، اما تبادل اتش در منطقه همواره باعث افزایش قیمت نفت خام می گردد . راکتهای فلسطینیان به سمت بیت المقدس و تل اویو رفت و تنها یک راکت به یک منطقه باز در جنوب بیت المقدس برخورد نمود که تلفاتی نداشت . اسرائیل در روز پنج شنبه اعلام نمود که ادامه راکت پراکنی ها باعث حمله زمینی این کشور به نوار غزه خواهد شد . لازم به ذکر است که پس از جنگی که در دسامبر سال ۲۰۰۸ به وقوع پیوست ، تاکنون هیچ جنگی بین دو طرف صورت نگرفته است .

نفت خام نیویورک در ۸۶ دلار و ۶۷ سنت بسته شد . نفت برنت در بازار لندن هم ۹۴ سنت افزایش یافته و به حدود ۱۰۹ دلار رسید .

در روز جمعه مسائل مربوط به موضوع ” صخره مالی ” و بحران بدهی ناحیه یورو ، طبق معمول همیشه در بازار وجود داشت . همین مسائل هم باعث افزایش ارزش دلار در برابر یورو شد و از انجا که ارزش فلزات صنعتی بر اساس دلار سنجیده می شود ، افزایش ارزش دلار ، باعث کاهش قیمت این فلزات می گردد . این اتفاق در روز جمعه هم افتاد ، اگرچه کاهش قیمت فلزات صنعتی توسط اخبار خوب اقتصاد چین کنترل شده بود . بازارهای سهام هم با کاهش همراه شدند به طوریکه بازارهای سهام در اروپا ، سومین کاهش متوالی خود را تجربه نمودند .

قیمت مس در لندن با ۳۴ دلار کاهش ، به ۷۶۰۵ دلار رسید . در دیگر فلزات ، الومینیوم با ۱۳ دلار کاهش ، به ۱۹۵۱ دلار رسید . روی هم با ۳۵ دلار کاهش ، در قیمت ۱۹۲۰ دلار بسته شد . سرب هم با کاهش قیمت مواجه شد .

خبرهای خوب چین توسط غربیها به گرمی مورد استقبال قرار گرفته است ، چرا که اقتصاد های صنعتی به شدت با کاهش اعتماد و تقاضا و افزایش بیکاری دست و پنجه نرم می کنند . البته فعالان بازارهای مالی دیگر طعم ارقام بالای رشد اقتصادی در چین و دیگر اقتصاد های نوظهور را نخواهند چشید ، اما فعالان بازار به ارامی با این مسائل کنار خواهند امد . نگرانی دیگر بازارهای جهان ، توافقات سیاستمداران امریکایی برای حل بحران کسری بودجه این کشور می باشد که به گفته تحلیلگران این مذاکرات شروع خوبی نداشته است . همه این نگرانی ها باعث ریسک گریزی معامله گران می گردد که نمود ان در بازار روز جمعه کاملا مشخص بود و فعالان بازار اقدام به خرید داراییهای امن از جمله دلار امریکا کردند .

همین ترس ها علاوه بر اینکه قیمت فلزات صنعتی را کاهش داد ، قیمت فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره را هم کاهش داد . قیمت طلا در روز جمعه کاهش یافت تا این فلز بزرگترین ضرر هفتگی را تجربه نماید . در طول هفت هفته اخیر ، قیمت طلا برای شش هفته با کاهش مواجه شده است و کاهش قیمت این هفته این فلز نیز ۱ درصد بود . البته کاهش قیمت طلا در بازار اسپات انجام گرفت ، اما در بازار اینده و در نیویورک با افزایش مواجه شد . قیمت طلا برای تحویل در ماه دسامبر در بازار نیویورک با ۹۰ سنت افزایش ، به ۱۷۱۴ دلار و ۷۰ سنت رسید . اما نقره با کاهش بیش از ۱ درصدی خود ، به ۳۲ دلار و ۲۲ سنت رسید .

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم