اخبار اقتصادی بازارهای جهانی

اخبار اقتصادی بازارهاي جهاني

نوید خاندوزی
آبان ۱۵, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

.

اخبار اقتصادی بازارهای جهانی

قیمت نفت در روز چهارشنبه به دلیل پشت سر گذاشتن توفان سندی و اغاز به کار پالایشگاه ها با افزایش مواجه شد . بسیاری از پالایشگاه ها در شرق امریکا اغاز به کار کردند و این موجب افزایش قیمت نفت شد ، اما از ان سو ، امار ذخایر نفت امریکا منتشر شد و نشان داد که این ذخایر برای هشتمین هفته متوالی افزایش یافته و این مسئله باعث شد تا از افزایش قیمت نفت کاسته شود . به گفته تحلیل گران ، بازگشت پالایشگاه ها پس از توفان و جذب مقداری از تقاضای نفت خام باعث صعود نفت شد زیرا مردم در حال حاضر منتظر بهبود سریع هستند . لازم به ذکر است که هنگام توفان ” سندی ” ، ۷ پالایشگاه در ساحل شرقی امریکا با ظرفیت (۱.۲۹) میلیون بشکه در روز ، میزان تولیدات خود را کاهش دادند یا کاملا مصرف نفت خود را قطع کردند .

نفت خام در نیویورک با ۵۶ سنت افزایش ، به ۸۶ دلار و ۲۴ سنت رسید . در ماه اکتبر (ماه گذشته میلادی) ، نفت خام در بازار نیویورک ، به میزان (۶.۵) درصد کاهش یافت .

در روز چهارشنبه ، نفت برنت با ۳۸ سنت کاهش به ۱۰۸ دلار و ۷۰ سنت رسید . قیمت بنزین هم در بازار نیویورک با (۱.۲) درصد افزایش ، به ۲ دلار و ۷۶ سنت رسید .

دلیل افزایش قیمت بنزین ، انقباض شدید در عرضه ان بود که به دلیل توفان اخیر به وجود امده است . اما در روز چهارشنبه شاخص سهام در امریکا با کاهش مواجه شد که تاثیر منفی بر قیمت نفت داشت و کمی از صعود نفت را پاک نمود . در مورد ذخایر نفت امریکا هم گزارش نشان داد که به میزان (۲.۱۲) میلیون بشکه طی هفته قبل افزایش پیدا کرده است .

قیمت مس در روز چهارشنبه و در اخرین روز ماه اکتبر با افزایش مواجه شد ، اما عملکرد کل ماه از ماه مه امسال ، ضعیف ترین بود . دلار ضعیف شده مهمترین دلیل رشد قیمت در روز چهارشنبه بود ، اما از ان سو این افزایش قیمت به وسیله کاهش شاخص های سهام کنترل شد .

قیمت مس در بازار لندن با (۰.۵۱) درصد افزایش ، به ۷۷۵۹ دلار رسید . لازم به ذکر است که قیمت مس در طول ماه اکتبر حدود ۵ درصد نزول کرد .

همانطور که گفته شد افزایش ارزش یورو و کاهش ارزش دلار باعث افزایش قیمت مس شده بود و یورو با افزایشی که در روز چهارشنبه ثبت نمود ، برای سومین ماه متوالی با افزایش مواجه شده است . البته ترس از بحران بدهی سه ساله ناحیه یورو و خروج احتمالی یونان از این ناحیه ، توانست کمی بازارها را بترساند و از افزایش زیاد قیمتها جلوگیری کند . طی این هفته دو انتخابات بزرگ در دو کشور سرنوشت ساز یعنی امریکا و چین برگزار خواهد شد . تحلیلگران معتقدند که این دو رویداد مهم باعث خواهد شد تا قیمتها رنج شوند ، زیرا هیچ معامله گری به خود اجازه نخواهد داد تا پوزیشن های بزرگ بردارد و دلار هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود .

در خبر دیگری که در مورد مس در روز چهارشنبه منتشر شد این بود که شرکت ” انتیک ” پیش بینی کرد اشتهای مس چین طی سال اینده کاهش خواهد یافت چرا که تولید داخلی مس چین افزایش می یابد و این می تواند خبر بدی برای شرکتهای خارج چین باشد که محصولات مس تصفیه شده خود را به این کشور صادر می کنند . تاثیر این اتفاق بر بازار مس جهانی به این شکل است که وجود مس در داخل چین و کاهش واردات این کشور ، فروش شرکتهای خارجی تولید کننده مس را کاهش داده و انها برای جبران عقب ماندگی اقدام به کاهش تولید می کنند . بنابراین باید دید که ایا این کاهش تولید می تواند از جانب چین پاسخ داده شود یا خیر . اگر چین نتواند پاسخ این کاهش عرضه را بدهد ، چه بسا که کمبود در بازار ایجاد شده و قیمت مس روند صعودی به خود بگیرد .

در دیگر فلزات ، الومینیوم نسبت به روز سه شنبه کاهش یافت و به ۱۹۰۶ دلار رسید . روی هم با (۰.۸۱) درصد افزایش مواجه شده و به ۱۸۷۰ دلار رسید . سرب هم (۱.۲۷) درصد رشد کرد و در قیمت ۲۰۶۸ دلار بسته شد .

قیمت طلا در روز چهارشنبه همگام با افزایش قیمت تمامی فلزات ، با افزایش همراه شد . شاخص ” کالای استاندارد اند پور ” که شامل قیمت ۲۴ کالا می باشد به بالاترین سطح یک هفته اخیر خود رسید و دلار هم در برابر همتایان ارزی خودش کاهش یافت و این دو دلیل ، از عمده ترین دلایل افزایش قیمت طلا در روز چهارشنبه بودند . البته دلیل این افزایش ها ، توافق وزیران مالی ناحیه یورو بر سر دادن مهلت بیشتر به یونان برای رسیدن به اهداف کسری بودجه این کشور بود .

قیمت طلا در بازار نیویورک تا ساعت دو به وقت شرق امریکا با (۰.۴) درصد افزایش ، به ۱۷۱۹ دلار و ۱۰ سنت رسیده بود . در ماه اکتبر ، قیمت طلا به میزان (۳.۱) درصد نزول داشته ، در حالی که طی چهار ماه پیش از ان ، بزرگترین رالی صعودی را از پایان سال ۲۰۱۰ ثبت نمود . از اول سال جاری تا پایان ماه اکتبر هم قیمت طلا (۹.۷) درصد رشد داشت . قیمت نقره هم با (۱.۶) درصد افزایش به ۳۲ دلار و ۳۱ سنت رسید .

توفان سندی

خبر مهمی که طی هفته گذشته در بازار ها وجود داشت توفان ” سندی ” بود که بخش شرقی امریکا را برای دو روز به تعطیلی کشاند و بازار بورس وال استریت را برای اولین بار از سال ۱۸۸۸ و به دلیل وضعیت نا مناسب اب و هوایی بسته نگه داشت . شرایط حمل و نقل نیز پس از توفان بسیار ناگوار است و طبق براوردهایی که در روز چهارشنبه منتشر شد ، هفته ها طول می کشد تا سیستم متروی نیویورک به وضعیت عادی برگردد .

اگر سیستم متروی نیویورک را در یک خط قرار بدهیم ، فاصله نیویورک تا دیترویت را پر خواهد کرد ، بنابراین بررسی نقطه به نقطه این سیستم طویل کار بسیار پر زحمت و وقت گیری است . این وظیفه ای است که مقامات رسمی حمل و نقل متروپولیتن بر عهده دارند و باید مسیر ۶۰۰ مایلی مترو و سیستم های الکتریکی ان را بررسی کنند . هم چنین ابی که در این سیستم حمل و نقل وارد شده است بسیار زیاد می باشد و بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد ، مشخص شد که سه هفته طول خواهد کشید تا اب ان تخلیه شود . ان تحقیق براورد کرد که خسارت وارده به ۵۰ تا ۵۵ میلیارد دلار خواهد رسید .

اگر بخواهیم به بررسی تاثیرات این توفان بر اقتصاد امریکا بپردازیم ، دو مسئله پیش رو قرار دارد . یکی خسارات ناشی از توفان است که سیتم های زیر بنایی شرق امریکا را مختل کرده و برای بازگشت به شرایط عادی نیاز به صرف زمان و هزینه دارد و دیگری باز ماندن سرمایه ها از کار عادی در جامعه و اختلال در زندگی روزمره می باشد . حال این توفان که میلیون ها نفر را خانه نشین کرده ، باعث خواهد شد تا میزان کار افراد کاهش یافته و از این طریق تولید اقتصاد کم شود .

یک اقتصاد دان براورد کرده که توفان می تواند ۲۵ میلیارد دلار از ” جی دی پی ” امریکا در فصل چهارم بکاهد . این توفان به منطقه ای وارد شد که ۶۰ میلیون نفر در ان زندگی می کنند که برابر با جمعیت کل کشور ایتالیا است . هم چنین این منطقه یک چهارم تولید ناخالص داخلی (۱۳.۶) تریلیون دلاری امریکا را به عهده دارد . عمده صنایعی که از این توفان اسیب خواهند دید صنایع خرده فروشی است زیرا مردم در چنین وضعیتی به هتل و رستوران نخواهند رفت و اگر این اتفاق بیافتد ، این مشاغل زیان خواهند کرد . اما مشاغلی که در ان کالاهای بادوام از جمله اتوموبیل قرار دارد ، نسبت به این توفان اسیب پذیری کمتری دارند .

هم چنین اقتصاد دان ارشد بانک ” ولز فارگو ” معتقد است که ضرر این توفان بر اقتصاد امریکا به اندازه (۰.۲) درصد کاهش در ” جی دی پی ” می باشد و هزینه این کاهش ۳۰ میلیارد دلار است . اقتصاد دان ارشد شرکت ” گلدمن ساکس ” هم گفت که توفان احتمالا تاثیر منفی کمی بر صنایع خرده فروشی ، مخارج ساخت و ساز و تولیدات صنعتی در ماه اکتبر خواهد داشت .

یک نظر دیگر هم در این بین وجود دارد که نسبت به ضرر توفان سندی براورردی داشته است . بر اساس نظرسنجی سایت بلومبرگ از ۲۵ اقتصاد دان انجام گرفته بود ، این توفان می تواند ضرری (۰.۱۵) درصدی به رشد ” جی دی پی ” در فصل چهارم میلادی وارد کند . البته از یک دیدگاه اقتصادی دیگر هم می توان به این بلایای طبیعی نگاه کرد و ان اینکه بلایای طبیعی می توانند در بلند مدت باعث رشد اقتصادی هم بشوند و بر همین اساس اقتصاد دانان شرکت کننده در نظر سنجی بلومبرگ  پیش بینی کرده اند که این توفان می تواند باعث اضافه شدن (۰.۱) درصد به رشد تولید ناخالص داخلی در فصل اول سال اینده میلادی شود . به عنوان نمونه اقتصاد ژاپن پس از زلزله و سونامی اش ، در فصل اول سال ۲۰۱۱ به میزان (۷.۹) درصد انقباض اقتصادی داشت ، اما در فصل سوم همان سال رشد اقتصادی این کشور به (۶.۹) درصد رسید .

یکی از دلایلی که توفان سندی ، اهمیت بیشتری نسبت به توفان های دیگر مثلا توفان ” ایرن ” در سال ۲۰۱۱ دارد این است که توفان سندی در روز دوشنبه به سواحل ” جرسی سیتی ” رسید ، در حالیکه توفان ” ایرن ” در روز یک شنبه به امریکا رسیده بود و همین یک روز می تواند ضرر های بیشتری را تحمیل کند چرا که عده بسیاری از کار کردن محروم شدند . دلیل دیگر این است که توفان سندی وارد منطقه مهمتر و پرجمعیت تری از نظر اقتصادی شد . البته اسیب هایی که توفان وارد می اورد باعث کاهش رشد اقتصادی نمی شود ، زیرا سیستم هایی که از توفان اسیب دیده اند سال ها پیش ساخته شده و نمی توان هنگام محاسبه تولید ناخالص داخلی ، از این شاخص کم کرد . در واقع اسیب اصلی از کاهش تولید و مصرف و فروش ایجاد می شود که همان طور که پیش تر اشاره شد در صنایع خرده فروشی تاثیر گذارتر است .

در روز چهارشنبه بیشتر شاخص های سهام با افزایش همراه شد ، زیرا اولین روز کاری پس از تعطیلی به وجود امده در بازار های سهام شرق امریکا بود . شاخص ” استاندارد اند پور ” به میزان (۰.۱) درصد رشد کرد و میانگین صنعتی داو جونز هم (۰.۱) درصد رشد داشت .

در روز چهارشنبه شاخص فعالیت کسب و کار از جانب موسسه مدیریت عرضه شیکاگو منتشر شد و از سطح (۴۹.۷) ماه سپتامبر ، به (۴۹.۹) در ماه اکتبر افزایش یافت . پیش بینی بازار از این شاخص رقم ۵۱ بود . لازم به ذکر است که ارقام زیر عدد ۵۰ نشانه وجود رکود در اقتصاد می باشد و این دومین ماه متوالی است که این شاخص در زیر عدد ۵۰ قرار می گیرد .

بحران یورو

در روز چهارشنبه نرخ بیکاری اروپا منتشر شد و به رکورد جدیدی دست یافت . بحران بدهی و اقدامات انقباضی سخت دولتها موجب رشد بیکاری در کشورهای اروپایی شده است . نرخ بیکاری ۱۷ کشور ناحیه یورو از رقم (۱۱.۵) درصد ماه اگوست ، به (۱۱.۶) درصد در ماه سپتامبر افزایش یافت . این بالاترین نرخ از سال ۱۹۹۵ تا کنون است . نرخ بیکاری جوانان هم در کل ناحیه یورو به (۲۳.۳) درصد رسید . گزارش دیگری نشان داد که نرخ تورم ناحیه یورو در ماه اکتبر به (۲.۵) درصد کاهش یافت .

بحران بدهی در ناحیه یورو ، حداقل ۵ کشور را به بحران اقتصادی برده است و اعتماد سرمایه گذاران و مشاغل را کاهش داده و این مسئله شرکت های این ناحیه را مجبور می کند برای کاهش هزینه های خود اقدام به اخراج کارمندانشان بکنند . گزارش بیکاری ناحیه یورو نشان داد که تعدا بیکاران با ۱۴۶ هزار نفر افزایش نسبت به ماه قبل ، به (۱۸.۵) میلیون نفر در کل ناحیه رسیده است . اسپانیا با نرخ (۲۵.۸) درصد ، بالاترین بیکاری را دارد و پس از این کشور پرتغال با (۱۵.۷) درصد ، ایرلند با (۱۵.۱) درصد و فرانسه با (۱۰.۸) درصد در رتبه های پائین تر هستند . در این بین نرخ بیکاری اتریش با (۴.۴) درصد بسیار جالب توجه می باشد .

اخبار اقتصادی روز پنج شنبه

قیمت نفت خام در روز پنج شنبه پس از کاهش غیر منتظره ذخایر نفتی امریکا ، با افزایش مواجه شد . ذخایر نفتی با (۲.۰۵) میلیون بشکه کاهش طی هفته گذشته مواجه شد . شاخص های اقتصادی هم در امریکا به خصوص در بخش بازار کار بسیار مثبت اعلام شد و این ها عوامل مهمی بودند که باعث افزایش قیمت نفت شدند .

قیمت نفت با ۸۵ سنت افزایش ، به ۸۷ دلار و ۹ سنت رسید . با وجود افزایش قیمتی که در روز پنج شنبه اتفاق افتاد ، اما قیمت نفت در بازار نیویورک از ابتدای سال تا به اینجا به میزان ۱۲ درصد نزول داشته است . اما نفت برنت ۵۳ سنت کاهش یافت و به ۱۰۸ دلار و ۱۷ سنت رسید .

وزارت انرژی امریکا علاوه بر انتشار امارهای مربوط به ذخایر ، امار تولیدات را هم منتشر نمود و مشخص شد که تولیدات امریکا با صعود به سطح (۶.۶۷) میلیون بشکه در روز ، به بالاترین سطح تولید خود از سال ۱۹۹۵ رسیده است . از طرف دیگر ظرفیت تولید پالایشگاه ها در امریکا به (۸۷.۷) درصد رسیده که بالاترین سطح طی یک ماه گذشته می باشد .

قیمت مس در روز پنج شنبه با افزایش مواجه شد . داده های اقتصادی منتشر شده از جانب چین ، امریکا و کشورهای اسیایی توانست قیمت مس را افزایش دهد ، اما نگرانی از بحران اروپا این افزایش قیمت را کنترل کرد . داده هایی که طی ماههای اخیر منتشر شده ، نشان داده که سلامت اقتصاد جهانی کماکان شکننده می باشد ، به طوریکه داده های امریکا در بخش خرده فروشی و بازار مسکن مثبت بوده ، اما داده های اروپا بسیار منفی بوده است .

قیمت مس در بازار لندن با (۰.۹) درصد افزایش ، به ۷۸۲۶ دلار رسید . پس از انکه قیمت مس در روز ۱۹ سپتامبر به سقف ۸۴۲۲ دلار رسید ، با کاهشی ۹ درصدی مواجه شد و در روز دو شنبه این هفته ، به پائینترین سطح دو ماه گذشته خود نزول کرده بود .

در چین برخی تحلیلگران معتقدند که مصرف کنندگان در مورد خرید مس تردید دارند و تا روشن شدن فضای سیاسی تا روز ۸ نوامبر دست به اقدام نخواهند زد . لازم به ذکر است که در روز ۸ نوامبر انتصاب رهبران بعدی چین در جلسه حزب کمونیست اتفاق خواهد افتاد . رهبرانی که تا یک دهه اینده زمام امور چین را به عهده خواهند داشت و تغییر نمی کنند .

در دیگر فلزات بازار لندن ، سرب بزرگترین برنده بود و به میزان (۲.۸) درصد رشد کرده و به ۲۱۲۶ دلار و ۵۰ سنت رسید . الومینیوم هم با (۱.۸) درصد افزایش ، به ۱۹۴۰ دلار رسید . روی هم یک درصد صعود کرد و در قیمت ۱۸۸۹ دلار بسته شد .

قیمت طلا در روز پنج شنبه و پس از انتشار داده های کار امریکا ، به زیر سطح ۱۷۲۰ دلار لغزید . دلار قویتر شده بود و باعث شد که قیمت همه فلزات روند نزولی به خود بگیرند ، اما این نزول هم قدرتمند نبود چرا که معامله گران منتظر انتشار داده های اقتصادی بازار کار امریکا بودند .

قیمت طلا در بازار اسپات تا ساعت ۵ به وقت شرق امریکا ، با (۰.۳) درصد کاهش ، به ۱۷۱۳ دلار و ۸۹ سنت رسید . قیمت طلا در بازار فیوچرز نیز با (۰.۲) درصد کاهش ، به ۱۷۱۵ دلار و ۵۰ سنت نزول کرد .

اوایل ماه اکتبر ، قیمت طلا تا نزدیکی ۱۸۰۰ دلار هم رفته بود . دلیل این افزایش اعلام بسته های محرک اقتصادی در کشورهای مختلف جهان و افزایش نگرانی های تورمی بوده است . هم چنین طلا از بحران به وجود امده بر سر حل کسری بودجه امریکا نیز سود می برد و اگر خبری مبنی بر عدم توافق سیاست مداران امریکایی برای حل بحران کسری بودجه به بازار ها برسد ، باعث افزایش قیمت طلا خواهد شد .

شاخص های سهام در روز پنج شنبه با افزایش همراه شدند . این بیشترین رشد روزانه شاخص ” اس اند پی ” امریکا طی هفت هفته اخیر بود . این شاخص به میزان (۱.۱) درصد رشد کرد و شاخص ” استاکس ” اروپا هم به میزان (۱.۳) درصد صعود نمود . دلیل این افزایش شاخص انتشار امارهای مثبت بازار کار در امریکا بود که نشان می داد امریکائیان کمتری نسبت به پیش بینی بازار ، طی هفته گذشته اقدام به پر کردن درخواست بیمه بیکاری نموده اند . هم چنین شاخص کارخانه ای موسسه مدیریت عرضه در ماه اکتبر به (۵۱.۷) افزایش یافت .

در روز پنج شنبه شاخص مدیران خرید چین در ماه اکتبر منتشر شد و به (۵۰.۲) افزایش یافت که این می تواند نشانه ای از رشد اقتصادی چین طی این فصل ، پس از هفت فصل متوالی کاهش رشد اقتصادی باشد . این امار باعث افزایش خوش بینی ها در بازار شد و قیمت کالاها و شاخص های سهام را در بازار های اسیا تا امریکا افزایش داد .

اخبار اقتصادی روز جمعه

قیمت نفت خام در روز جمعه به دلیل انتشار اخباری در مورد افزایش تولید پالایشگاه ها پس از توفان ” سندی ” با کاهش مواجه شد . در روز جمعه ، نفت خام به کمترین قیمت چهار ماه اخیر خود نزول کرد و این سومین هفته متوالی می باشد که قیمت نزول داشته است . میزان ذخایر نفت امریکا هم با رسیدن به بالاترین سطح ۳۰ سال اخیر طی هفته گذشته ، به (۳۷۰) میلیون بشکه رسید . از دلایل دیگر کاهش قیمت نفت خام ، افزایش ارزش دلار و کاهش ارزش شاخص های سهام در امریکا بود .

قیمت نفت خام در بازار نیویورک با (۲.۶) درصد کاهش ، به ۸۴ دلار و ۸۶ سنت رسید . قیمت نفت برنت هم (۲.۳) درصد نزول کرد و به ۱۰۵ دلار و ۶۸ سنت رسید .

از جمله دلایل دیگر کاهش قیمت نفت ، انتظار معامله گران برای مشاهده نتایج انتخابات امریکا در ششم نوامبر بود . با توجه به نزدیکی نظرسنجی ها ، هیچ کس نمی تواند پیش بینی کند که چه کسی رئیس جمهور اینده امریکا خواهد بود ، بنابراین همه در انتظار این واقعه مهم هستند .

بر اساس نظرسنجی بلومبرگ ، احتمال می رود که قیمت نفت طی این هفته با افزایش همراه شود . ۱۳ نفر از ۳۰ نفر شرکت کننده در این نظر سنجی به افزایش قیمت رای داده اند . ۹ نفر به کاهش قیمت و ۶ نفر به عدم تغییر قیمت نظر داشتند .

قیمت مس در روز جمعه به دلیل افزایش ارزش دلار ، با کاهش دو درصدی همراه شد . با کاهش قیمتی که در روز جمعه رخ داد ، این چهارمین هفته متوالی است که قیمت مس کاهش می یابد . دلیل کاهش قیمت در روز جمعه نگرانی از تقاضای چین و انتشار امارهای مثبت اقتصادی در امریکا بود که در نهایت منجر به افزایش ارزش دلار شد . افراد بیشتری در امریکا در جستجوی کار هستند و این می تواند نوید بخش روزهای بهتر برای بازار کار این کشور باشد . هم چنین نرخ بیکاری هم با یک دهم درصد افزایش ، به (۷.۹) درصد رسید . اندکی پس از اینکه این داده ها منتشر شدند ، دلار در برابر یورو افزایش یافت و این مسئله فشار مضاعفی بر کالاها و فلزات اورد .

قیمت مس در بازار لندن با ۲ درصد افزایش ، به ۷۶۶۵ دلار و ۵۰ سنت رسید .

با وجود اینکه امارهای اقتصادی امریکا طی چند وقت اخیر مثبت بوده ، اما دیگر نقاط جهان نتوانسته اند امارهای خوبی به ثبت برسانند و این نگرانی ها در مورد شکنندگی اقتصاد جهانی را افزایش داده و معامله گران در این زمانها استراتژی صبر را پیشه می کنند که برای اقتصاد بسیار مضر است . مثلا در ناحیه یورو ، شاخص های تولیدی در ماه اکتبر برای پانزدهمین ماه متوالی کاهش یافتند ، زیرا تولیدات و سفارشات جدید کاهش یافتند . یک اقتصاددان در این باره معتقد است که هنوز باید نگران اوضاع اقتصاد بود . در طول شش هفته اخیر کاهش قیمت فلزات رخ داده و این اقتصاد دان معتقد است که تا پایان سال جاری این روند نزولی ادامه خواهد داشت . در چین ذخایر مس و الومینیوم در سطوح بالایی است ، پس اگر رشدی در تقاضا اتفاق بیافتد ، نمی تواند فورا موجب تقاضای مقادیر جدید از این فلزات شود .

در دیگر فلزات الومینیوم به ۱۹۲۵ دلار کاهش یافت . سرب هم در ۲۰۹۵ دلار به کار خود پایان داد و روی هم از ۱۸۸۹ دلار روز پنج شنبه ، به ۱۸۷۴ دلار نزول کرد .

بر اساس نظرسنجی رویترز ، قیمت مس طی این هفته رشد خواهد کرد . ۱۲ نفر از ۱۹ شرکت کننده در نظر سنجی به افزایش قیمت مس طی این هفته نظر داشتند .

قیمت طلا در روز جمعه با بیشترین کاهش روزانه از ماه ژوئن ، به زیر سطح ۱۷۰۰ دلار رسید . ارقام مثبت بازار کار باعث افزایش دلار امریکا شد و همه فلزات از جمله فلزات قیمتی با کاهش شدید مواجه شدند .

قیمت طلا در بازار نیویورک تا ساعت ۲ به وقت شرق امریکا ، با (۲.۳) درصد کاهش ، به ۱۶۷۵ دلار و ۲۰ سنت رسید . طی هفته نیز قیمت به میزان (۲.۱) درصد نزول کرد . قیمت طلا در روز ۵ اکتبر به بالاترین سطح ۱۰ ماه گذشته خود رسیده بود و قله ۱۸۰۰ دلاری را ایجاد نموده بود .

 قیمت نقره هم در بازار نیویورک با (۴.۳) درصد کاهش ، به ۳۰ دلار و ۸۵ سنت رسید .

بر اساس نظرسنجی بلومبرگ ، قیمت طلا طی این هفته افزایش خواهد یافت . ۱۸ نفر از ۲۷ تحلیلگر شرکت کننده در این نظر سنجی به افزایش قیمت رای داده اند . ما بقی به کاهش و یا عدم تغییر قیمت رای داده اند .

در روز جمعه شاخص حقوق بگیران در امریکا منتشر شد و نشان داد که صاحبان مشاغل در این کشور ، کارمندان بیشتری را در ماه اکتبر استخدام کرده اند . پس از انکه تعدا شاغلین در ماه سپتامبر به میزان ۱۴۸ هزار نفر افزایش یافت ، در ماه اکتبر هم ۱۷۱ هزار نفر افزایش یافت که بیشتر از پیش بینی بازار بود . نرخ بیکاری نیز با یک دهم درصد افزایش به (۷.۹) درصد رسید .

نرخ بیکاری و انتخابات

مسئله نرخ بیکاری در رقابت های انتخاباتی روز جمعه وارد شده بود و اوباما به تعریف و تمجید و بهبود نسبی برخی از صنایع در امریکا پرداخت . اما میت رامنی با انتقاد از اوباما گفت که اوباما وعده نرخ بیکاری (۵.۲) درصدی داده بود ، اما حالا نرخ بیکاری (۷.۹) درصد می باشد و با ان نرخ وعده داده شده ۹ میلیون فرصت شغلی فاصله دارد . اگر اوباما بتواند با این نرخ بیکاری بالا به سمت ریاست جمهوری برسد ، دومین رئیس جمهوری امریکا پس از جنگ جهانی دوم خواهد بود که در دور دوم انتخاباتش نرخ بیکاری بالای شش درصد داشته است . رئیس جمهوری قبلی ” رونالد ریگان ” بود که در دور دوم انتخابش در سال ۱۹۸۴ ، نرخ بیکاری به (۷.۲) درصد رسیده بود . طی ۱۸ ماه اخیر ، نرخ بیکاری امریکا با (۱.۱) درصد کاهش ، از نه درصد به (۷.۹) درصد رسیده است ، در حالی که در زمان رونالد ریگان طی همین مدت قبل از دور دوم ، نرخ بیکاری حدود ۳ درصد کاهش یافته بود ، بنابراین نمی توان وضعیت اوباما را مانند وضعیت ریگان دانست .  

گروه تحلیل گری بتا سهم

۱۵آبان ۹۱

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم