بررسی کالاهای مهم در بازارهای جهانی

بررسي كالاهاي مهم در بازارهاي جهاني

نوید خاندوزی
مرداد ۲۳, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی
شکر
ذخایر شکر هند به بالاترین سطح چهار سال گذشته رسیده است . هند که بزرگترین مصرف کننده شکر جهان و دومین تولید کننده بزرگ ان است در حال حاضر با مساله افزایش ذخایر مواجه گشته و این می تواند دولت این کشور را وادارد تا ممنوعیت صادرات شکر را لغو نموده و باعث شوند تا کاهش ذخایر شکر در داخل هند باعث افزایش قیمت شکر گردد . میزان این ذخایر ممکن است به هفت میلیون تن برسد که بیشترین میزان از سال ۲۰۰۹ تا کنون است .
 با افزایش یافتن صادرات هند ، مازاد شکر در بازارهای جهانی بیشتر گشته و قیمت شکر که طی سال گذشته و در بازار نیویورک ۲۱ درصد کاهش یافته بود ، با ادامه وضعیت موجود ، احتمالا به کاهش خود ادامه خواهد داد . شرکت مورگان استنلی نیز به همین دلایل که گفته شد ، اینده قیمت شکر را نزولی می بیند . یک تحلیلگر هندی نیز گفت که با وجود مازاد موجود در بازار ، صادرات برای سال اینده اتفاق خواهد افتاد زیرا تولید شکر هند به زیر سطح ۲۵ میلیون تن نخواهد رسید .
مس در هفته ای که گذشت
قیمت مس در روز دوشنبه و در بازارهای نیویورک و لندن با افزایش مواجه شد . از دلایل عمده افزایش ارزش مس در روز دو شنبه می توان به افزایش ارزش یورو در برابر دلار و خوش بینی نسبت به اینده اقتصاد چین که بزرگترین مصرف کننده مس است ، اشاره داشت . لازم به ذکر است در این روز تمرکز معامله گران بر روی  تلاش های بانک مرکزی اروپا برای کاهش هزینه های وام گیری ایتالیا و اسپانیا بود .
 قیمت مس در بازار لندن در ۷۴۹۵ دلار بسته شد . کاهش فعالیت در تقاضای فلزات صنعتی که به دلیل تعطیلی تابستانی در نیمکره شمالی رخ داده است سبب شده تا قیمت مس بین ۷۲۰۰ تا ۷۸۰۰ دلار در نوسان باشد و این مساله از ماه مه ( سه ماه پیش ) به این طرف جریان دارد . به گفته تحلیلگران ، تقاضای مس چین تا به اینجای سال کند بوده و بازار در انتظار نشانه هایی از بهبود اشتهای چین می باشد .
قیمت مس در روز سه شنبه به دلیل احتمال انجام اقدامی توسط بانک مرکزی اروپا جهت کمک به حل بحران در این ناحیه ، به بالاترین سطح یک هفته گذشته خود دست یافت . قیمت مس در لندن با ۸۵ دلار افزایش به ۷۵۸۰ دلار رسید . دلار در روز سه شنبه ضعیف شد و بانک مرکزی اروپا قول داد تا با اقدامات خود بتواند فشار را برای ایتالیا و اسپانیا کم کند . تحلیلگران معتقدند که اکنون بانک مرکزی باید دست به اقدام عملی بزند و اگر این اتفاق نیافتد ، بانک مرکزی مقدار بسیاری زیادی از اعتبار خود را از دست خواهد داد که می تواند ریسک پذیری فعالان بازار را به شدت بکاهد .
هم چنین خوش بینی معامله گران نسبت به تزریق بسته محرک بانک مرکزی امریکا با سخنان رئیس بانک فدرال شعبه بوستون افزایش یافت . وی در مصاحبه با نیویرک تایمز گفته بود که بانک مرکزی باید خرید اوراق قرضه و اوراق وام رهنی را ادامه دهد تا انجا که اقتصاد به قدرت کامل خود برسد . اگر چه این شخص در کمیته بازار باز بانک مرکزی ، حق رای ندارد ، اما گفته های وی این تفکر را در بازار ایجاد نمود که بانک مرکزی به زودی دست به این اقدام خواهد زد .
در بازار مس خبر بسیار مهم دیگری از جانب چین منتشر شد . دولت چین تغییراتی در مالیات مربوط به صادرات مس وضع نموده و مالیات بر ارزش افزوده مس صادراتی را کاسته است . ذوب کاران مس چین اگر به صادرات اقدام نمایند با کاهش هزینه های خود مواجه می شوند و این جذابیت زیادی برای صادرات مس چین ایجاد کرده است . به گفته تحلیلگران ، این کاهش مالیات می تواند هزارن تن مس تصفیه شده را از انبارهای چین به انبارهای مس لندن برگرداند که این مساله  فشار زیادی بر قیمت جهانی مس وارد خواهد کرد .
قیمت مس در روز چهارشنبه و پس از انتشار امار کارخانه ای المان با کاهش مواجه شد . این اولین کاهش قیمت مس پس از چهار روز بود . تولیدات کارخانه ای المان که سومین مصرف کننده بزرگ مس جهان است با نه دهم درصد کاهش همراه شد . هم چنین از دیگر دلایل کاهش ارزش مس در این روز افزایش ارزش دلار در برابر یورو نیز بود . قیمت مس در بازار لندن با نه دهم درصد کاهش به ۷۵۱۱ دلار رسید .
قیمت مس در روز پنج شنبه بدون تغییر ماند . دلار در روز پنج شنبه تقویت شد ، اما داده های قدرتمند بازار کار امریکا و چشم انداز سیاست های انبساطی مانع از فرو ریختن قیمت مس شد . داده های تولید کارخانه ای چین در دوره سالانه به پائین ترین سطح سه سال گذشته رسید ، در حالیکه تورم سالانه چین به کمترین سطح ۳۰ ماه گذشته خود رسید . تحلیلگران معتقدند که این امارهای ضعیف باعث خواهد شد تا سیاست گذاران چینی برای اعمال سیاست های انبساطی بیشتر تحریک شوند . قیمت مس در بازار لندن به ۷۵۵۲ دلار رسید که نسبت به ۷۵۵۰ دلار روز چهارشنبه تقریبا بدون تغییر بود .
طلا
مقامات چین می گویند که ذخایر طلا باید افزایش یابد . چین که بزرگترین تولید کننده طلای جهان هم هست ، تصمیم دارد تا با خرید بیشتر طلا و افزایش ذخایر طلای بانک مرکزی خود ، برای پول خود یعنی یوان در سیستم بین المللی پشتوانه سازی کند .
مدیر انجمن طلای ملی چین در بیانیه خود گفت : << افزایش ذخایر طلا باید استراتژی اصلی چین برای اطمینان از امنیت اقتصادی و سرعت بخشیدن به پروسه بین المللی کردن یوان باشد . >> کل ذخایر مبادلات خارجی به سه و سه دهم تریلیون دلار امریکا می رسد و ذخایر طلای چین ، فقط  یک و شش دهم درصد از این ذخایر را شامل می شود . هم چنین ذخایر طلای چین حدود ۱۰ درصد از ذخایر مبادلات خارجی چین را شامل می گردد که این رقم برای ایالات متحده در حدود ۷۰ درصد می باشد .
 مدیر انجمن طلای ملی چین با اشاره به این امار گفت که با وجود بحران جهانی در اقتصاد ذخایر طلای ایالات متحده به دلار امریکا اجازه می دهد تا موقعیت جهانی خود را حفظ نماید . وی به تولید داخلی طلا به عنوان کانال اصلی این افزایش ذخایر اشاره نمود ، اما اضافه کرد که دولت باید از بازار بین المللی هم طلا بخرد . لازم به ذکر است که چین ذخایر طلای خود را از ۶۰۰ تن در سال ۲۰۰۸ ، به ۱۰۵۴ تن رسانده است .
خرید طلای بانک های مرکزی ، علاوه بر اینکه باعث افزایش تقاضای فیزیکی طلا می گردد ، اثرات روانی قدرتمندتری نسبت به موضوعات دیگر در بازار طلا دارد . مثلا ایجاد بحران ها و نا امنی در اقتصاد ، معامله گران را به سمت خرید طلا می برد ، اما اولا همه این افزایش تقاضا برای خرید طلا فیزیکی نیست و ثانیا بار روانی ان کوتاه مدت است . اما خرید بانک های مرکزی کشورها ، به خصوص اقتصاد های نوظهور ، می تواند تاثیر عمیق و بلند مدتی  در بازار طلا بگذارد . اگر به صعودهای ناگهانی قیمت طلا طی چند سال اخیر بنگریم ، علاوه بر موضوعات مختلف مانند بحران های مالی ، می توان ردپای بانک های مرکزی را هم دید . پیش بینی می شود که تقاضای طلای چین طی سال جاری با ۱۳ درصد رشد به ۸۷۰ تن برسد . پیشتر پیش بینی می شد که تقاضای طلای چین تا پایان امسال به ۱۰۰۰ هزار تن برسد .
سنگ اهن وفولاد
قیمت سنگ اهن در بازار چین و طی هفته گذشته به کمترین میزان دو سال و نیم گذشته رسید . قیمتهای پایه بین المللی به پائین می لغزند ، چرا که کاهش رشد اقتصادی چین باعث کاهش تقاضای سنگ اهن در سطح جهان می شود . کاهش قیمت محموله های سنگ اهن وارد شده به بزرگترین تولید کننده فولاد جهان یعنی چین ، زنگ خطر را برای غول های سنگ اهنی جهان از جمله ویل ، بی اچ پی بیلیتون و ریو تینتو به صدا در می اورد . کاهش قیمت سنگ اهن باعث شده تا شرکت ویل برزیل که بزرگترین شرکت سنگ اهن جهان است ، بدترین وضعیت درامدی را طی دو سال اخیر داشته باشد و سود فصل دومش با کاهش ۵۸ درصدی همراه شود .
 قیمت سنگ اهن در مقایسه با سال قبل حدود ۵۰ تا ۶۰ دلار ارزانتر است و تحلیلگران بازار سنگ اهن معتقدند که وضعیت از این هم بدتر خواهد شد . یک تحلیلگر دیگر هم معتقد است که قیمت سنگ اهن همینطور سقوط خواهد کرد تا اینکه با شروع فصل پائیز تقاضای فولاد کاران افزایش یابد .
پیشتر در تحلیل شرایط سنگ اهن و فولاد گفته بودیم که فعالیت فولاد کاران چینی در فصل تابستان کاهش می یابد و این اتفاق هر ساله رخ می دهد . هم چنین شرایط سخت اعتباری برخی از تجار سنگ اهن را مجبور کرده است با وجود ضرر و برای به دست اوردن نقدینگی ، موجودی سنگ اهن خود را در حالت ضرر بفروشند و این هم بر فشار نزولی سنگ اهن می افزاید . قیمت های فولاد در چین هم از ماه اوریل گذشته تا به حال ۱۷ درصد کاهش پیدا کرده است . از دلایل عمده این کاهش قیمت بر اساس گفته تحلیلگران می توان به کاهش رشد اقتصادی چین و گسترش بحران اروپا اشاره کرد . این باعث شده است تا فولاد کاران چینی تولید خود را کاهش دهند ، اما این کاهش تولید برای تحریک قیمت فولاد کافی نیست .
 یک تحلیلگر ارشد بازار کالا در چین گفت که احتمال دارد ، تولید فولاد چین در سال ۲۰۱۲ کاهش یابد و اگر این اتفاق رخ دهد ، این اولین کاهش تولید فولاد چین در ۳۱ سال گذشته است . تولید فولاد خام چین ممکن است با هفت دهم درصد کاهش نسبت به سال قبل ، به ۶۷۹ میلیون تن برسد . چین که بزرگترین تولید کننده فولاد جهان است ، نیمی از فولاد جهان را تهیه می کند . اساس پیش بینی این تحلیلگر از اینده تولید فولاد چین ، شرایط ضعیف داده های کلان اقتصادی و کاهش تقاضای فولاد است .
کاهش تولید فولاد از ماه ژوئن در بین فولاد کاران همه گیر شده است . لازم به ذکر است که این شرایط بر روی ذغال سنگ و سنگ اهن هم تاثیر خواهد گذاشت چرا که این دو از مواد تشکیل دهنده فولاد هستند . رشد اقتصادی چین در فصل دوم به هفت و شش دهم درصد رسیده است  که کمترین رشد اقتصادی پس از شروع بحران سال ۲۰۰۸ می باشد . کاهش رشد اقتصادی باعث افزایش صادرات فولاد چین شده است که در ماه مه و ژوئن به بالاترین سطح دو سال گذشته خود رسیده است . اکنون تحلیلگران امریکایی هم نگران هستند ، چرا که ممکن است فولاد ارزان قیمت چینی ناچار شود که به بازارهای امریکا راه یابد .

بر اساس  گفته انجمن فولاد و سنگ اهن چین ، شرکتهای بزرگ چینی از نیمه اول سال میلادی شروع به کاهش تولید خود کرده بودند . ۳۳ شرکت از ۷۴ عضو این انجمن نیز پیش بینی کرده اند که تولیدشان نسبت به سال قبل کاهش خواهد یافت . ۷۴ عضو انجمن فولاد چین که حدود ۸۰ درصد کل تولید فولاد چین را در دست دارند ، در نیمه اول سال ۳۱۰ هزار تن از تولید خود کاسته اند . افزایش هزینه ها و کاهش قیمت فولاد ضرر هنگفتی به شرکتهای چینی زده است و این شرکتها برای کم کردن ضررشان به کاهش تولید روی اورده اند . تحلیلگران صنعت فولاد چین هم معتقدند که شرکت های فولادی باید خود را برای یک دوره بسیار سخت اماده نمایند . تحلیلگران معتقدند که کاهش تقاضای داخلی و کاهش قیمت محصولات فولاد ، باعث کاهش سرمایه فولاد کاران شده است و گرفتن اعتبار از بانکها نیز سخت و گران شده است .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم