نگاهی به آخرین وضعیت بازارهای جهانی

نگاهی به آخرین وضعیت بازارهای جهانی

نوید خاندوزی
تیر ۱۷, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

نگاهی به آخرین وضعیت  بازارهای جهانی

نفت خام

قیمت نفت خام در روز چهارشنبه ، از سطوح بالای یک ماهه خود به پائین لغزید .

قیمت نفت در بازار نیویورک به دلیل نگرانی معامله گران از کاهش رشد اقتصاد جهانی ، با کاهش همراه بود . قیمت پس از کاهش پیش بینی قیمت نفت خام توسط شرکتهای نفتی به دلیل کاهش رشد اقتصادی چین و بحران بدهی اروپا ، با کاهش یک و سه دهم درصدی همراه بود . در روز چهارشنبه قیمت دلار هم در برابر یورو با افزایش همراه شد که این هم دلیلی برای کاهش قیمت نفت خام می باشد .

قیمت نفت برنت در بازار لندن با ۹۱ سنت کاهش ، به ۹۹ دلار و ۷۷ سنت دست یافت .

شرکت سوسایت جنرال پیش بینی نمود که قیمت نفت در بازار نیویورک به میانگین ۸۴ دلار و ۱۷ سنت در فصل سوم سال میلادی دست خواهد یافت . هم چنین قیمت نفت برنت به میانگین ۹۶ دلار و ۶۷ سنت دست خواهد یافت . پیش تر این کمپانی پیش بینی کرده بود که قیمت نفت برنت به میانگین ۱۱۰ دلار خواهد رسید .

به گفته فعالان بازار نفت ، ریسک تحریم ایران کماکان در بازار وجود دارد . هم چنین در نروژ ، اعتصاب کارگران که ۱۵ درصد از تولیدات نفت را کاسته بود ، پس از دست نیافتن به موفقیت در مذاکره ، کماکان ادامه دارد . اگر چه کارگران تصمیم گرفته اند که اعتصاب را گسترش ندهند . اعتصاب کارگران ، ۲۵۰ هزار بشکه از تولیدات نفت این شرکت را کاهش داده است .

قیمت نفت خام در ابتدای روز پنج شنبه و در بازار لندن با افزایش همراه بود ، اما در انتهای روز و در بازار امریکا ، کاهش یافت .

به دلیل کاهش نرخ بهره چین برای دومین بار طی چهار هفته گذشته و قطع تولید نفت شرکت نروژی به دلیل اعتصاب کارگران ، قیمت نفت خام در بازار لندن به شدت افزایش یافت . بر اساس بیانیه بانک مردم چین ، نرخ وام یک ساله با کاهش ۳۱ نقطه ای و نرخ سپرده یک ساله با کاهش ۲۵ نقطه ای همراه شد . هم چنین نرخ بهره اروپا نیز با کاهش مواجه شد که این امر منجر به کاهش رشد نفت خام طی روز پنج شنبه شد .

تحلیلگران در مورد اعتصاب نروژ به کاهش عرضه نفت دریای شمال و تاثیر منفی ان و هم چنین قیمت پایه نفت برنت اشاره کردند . هم چنین بسیاری معتقدند که دولت نروژ حق قانونی دارد که اعتصاب را تمام کرده و مانع توقف تولید شود و سوال اینست که چه موقع از حق خود استفاده می کند .

قیمت نفت برنت در بازار لندن با بیش از دو و نیم دلار افزایش به ۱۰۲ دلار و ۳۴ سنت رسید .

اما این افزایش قیمت پس از کاهش نرخ بهره اروپا و در بازار امریکا دوامی نداشت و در پایان روز پنجشنبه قیمت نفت در بازار نیویورک حتی با کاهش مواجه گشت . کاهش قیمت نفت به دلیل افزایش ارزش دلار امریکا در برابر یورو نیز بوده است . دلار به بالاترین مقدار خود طی یک ماه گذشته در برابر یورو دست یافت .

در روز پنج شنبه رشد صنایع خدماتی در امریکا در ماه ژوئن اعلام شد و نشان داد که با اهسته ترین سرعت خود از ماه ژانویه سال ۲۰۱۰ ، توسعه پیدا کرده است . صنایع خدماتی بزرگترین بخش اقتصاد امریکا است که در توسعه و رشد خود دچار مشکل شده است . شاخص موسسه مدیریت عرضه در بخش غیر تولیدی نیز به رقم پنجاه و دو یک دهم کاهش یافت . پیش بینی بازار رقم ۵۳ بود .

قیمت نفت در روز جمعه برای دومین روز متوالی با کاهش مواجه شد .

در روز جمعه امارهای اشتغال منتشر شد و نشان داد که صاحبان کسب وکار در امریکا ، کمتر از پیش بینی بازار کارگر استخدام کرده اند . میزان افراد استخدام شده ۸۰ هزار نفر و پیش بینی بازار ۱۰۰ هزار نفر بود . نرخ بیکاری امریکا در همان رقم پیشین خود یعنی هشت و دو دهم درصد باقی ماند .

هم چنین خانم کریستین لاگارد رئیس صندوق بین المللی پول اعلام کرد که این نهاد ، پیش بینی خود از رشد اقتصادی امسال را خواهد کاست . خانم لاگارد در سخنرانی خود در توکیو گفت که چشم انداز رشد اقتصاد جهانی به کمتر از انچه در سه ماه قبل پیش بینی شده بود ، خواهد رسید و همینطور این ارقام پیش بینی پائین تر نیز بستگی به این دارد که سیاستمداران در سرتاسر دنیا تصمیمات درستی اخذ کنند . لاگارد کاهش رشد بازارهای نو ظهور از جمله چین ، هند و برزیل را عامل این کاهش رشد در اینده دانست . بر اساس داده های صندوق بین المللی پول ، این سه کشور به همراه روسیه ، بیش از بیست درصد اقتصاد جهان را شامل می شوند .

وزارت انرژی امریکا نیز در ماه مه اعلام کرد که مصرف انرژی امریکا برای دومین سال پیاپی کاهش خواهد یافت . هم چنین این وزرات خانه گفت که مصرف اروپا نیز طی سال جاری و سال اینده ، با کاهش همراه خواهد بود .

قیمت نفت خام در بازار نیویورک با بیش از ۳ درصد کاهش ، به ۸۴ دلار و ۴۵ سنت رسید . قیمت نفت طی این هفته به طور کلی به میزان شش دهم درصد کاهش یافت که این هشتمین هفته همراه با کاهش ، در ده هفته اخیر می باشد . قیمت نفت برنت هم با دو و نیم درصد کاهش به ۹۸ دلارو ۱۹ سنت رسید .

از دیگر دلایل عمده تاثیر گذار در کاهش قیمت نفت خام ، می توان به کاهش شاخص های بازار سهام امریکا نیز اشاره کرد . شاخص استاندارد اند پور ۵۰۰ ، به اندازه یک و چهار دهم درصد کاهش یافت . هم چنین یورو در برابر دلار به پائینترین سطح دو ساله خود رسید . دلار قویتر ، از سرمایه گذاری در نفت به عنوان کالای جانشین می کاهد . احتمال متوقف نمودن اعتصاب کارگران نروژی توسط دولت ، از دلایل دیگر کاهش قیمت نفت خام در روز جمعه به شمار می رود .

پیش بینی قیمت نفت خام

بر اساس نظرسنجی بلومبرگ ، احتمال افزایش قیمت نفت در هفته اینده بیشتر است .

۱۳ نفر از ۲۷ تحلیلگر یا ۴۸ درصد ، پیش بینی افزایش قیمت دارند . ۱۱ نفر یا ۴۱ درصد به کاهش قیمت رای داده و سه نفر نیز گفته اند که قیمت تغییری نخواهد کرد .

مس

قیمت مس در روز چهارشنبه ، از بالاترین سطح هفت هفته ای خود به پائین لغزید .

شاخص تولیدات صنعتی و خدماتی ناحیه اروپا برای پنجمین ماه متوالی در ماه ژوئن با انقباض همراه بود . شاخص خرده فروشی اروپا نیز در ماه مه با کاهش همراه شد . تحلیلگران وضعیت بازار را بسیار نزولی می بینند و انتظار ندارند که این وضعیت در کوتاه مدت تغییر کند .

قیمت مس لندن در روز چهارشنبه با بیش از یک درصد کاهش به ۷۷۱۴ دلار رسید . در روز سه شنبه قیمت به ۷۸۲۳ دلار رسیده بود که بالاترین سطح قیمتی از ۱۵ مه بود .

شاخص تولیدات چین که در هفته جاری منتشر شد به پائین ترین سطح هفت ماهه خود رسید و شاخص موسسه مدیریت عرضه امریکا برای اولین بار از سال ۲۰۰۹ ، به زیر سطح ۵۰ دست یافت . این دو کشور یعنی چین و امریکا ، اولین و دومین مصرف کنندگان بزرگ مس در جهان هستند و نشانه های دور شدن این کشورها از وضعیت عادی یا رفتن به سمت بحرانی دیگر ، به شدت بر قیمت مس در کوتاه مدت و چشم انداز ان در بلندمدت تاثیر خواهد گذاشت .

قیمت مس در روز پنج شنبه با کاهش همراه بود .

در روز پنج شنبه به دلیل کاهش نرخ بهره اروپا ، دلار به بالاترین حد یک ماه خود در برابر یورو رسید . هم چنین اعلام شد که ممکن است نقدینگی بیشتری به بانک های اروپایی داده شود و اوراق قرضه دولتی بیشتری خریداری  گردد . هم چنین بانک مرکزی چین نیز برای دومین بار طی ماه اخیر اقدام به کاهش نرخ بهره کرد .

یک تحلیلگر در این باره گفت : << کاهش قیمت مس به این دلیل بود که کاهش نرخ بهره چین ، معامله گران را نسبت به شاخص های اقتصادی بدی که به زودی از جانب چین به بازار خواهد امد ، مشکوک کرده است . هم چنین به نظر می رسد که قیمتها پس از رشد سریعی که در اول ماه جاری میلادی داشته اند ، شروع به تصحیح کرده اند . این به دلیل دلار قوی نیز می باشد . >>

قیمت مس در روز پنج شنبه در بازار لندن با چهار دهم درصد کاهش ، به ۷۶۹۵ دلار رسید .

قیمت مس در روز جمعه با دو درصد کاهش همراه بود .

کاهش دو درصدی قیمت مس در روز جمعه  به دلیل افزایش نگرانی ها نسبت به کاهش رشد اقتصاد جهانی پس از اعلام شاخص های اشتغال ایالات متحده بود . قیمت پایه در بازار لندن به ۷۵۳۰ دلار رسید .

بسیاری افزایش خرید دلار توسط  معامله گران را دلیل عمده کاهش قیمت مس و فلزات دیگر می دانند . ترس ناشی از ادامه وضع بحرانی موجود ، معامله گران را به سمت خرید دارائی های کم ریسک تر می برد که در این شرایط دلار امریکا و اوراق قرضه خزانه داری این کشور است .

کالاها بیشترین کاهش را طی دو هفته اخیر به دلیل مشکلات اقتصاد امریکا و اروپا شاهد بودند .

شاخص کالای استاندارد اند پور که شامل ۲۴ کالای خام می شود در روز جمعه به میزان دو و نیم درصد کاهش یافت تا بیش ترین کاهش روزانه را از ۲۱ ژوئن تا به حال ثبت کند . نفت خام ، طلا ، سرب ، الومینیوم و مس ، همگی طی این هفته کاهش یافتند .

شاخص های سهام در جهان با کاهش مواجه شدند و بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله اسپانیا به هفت درصد افزایش یافت . این در حالی است که تولیدات صنعتی برای نهمین ماه متوالی با کاهش همراه شد . ارزش دلار هم با افزایش خود ، سرمایه گذاری در کالاهای صنعتی را غیر جذاب نمود ، چرا که این کالاها بر حسب دلار سنجیده می شوند و اگر دلار افزایش یابد ، این کالاها نسبت به قبل گرانتر شده و تقاضا برای انها کاهش می یابد .

شاخص کالای استاندارد اند پور از ابتدای سال تاکنون به میزان ششو دو دهم درصد کاهش یافته که عمده دلیل ان کاهش کالاهایی همچون کتان ، قهوه و نفت بوده است .

برای هفته اینده ، تحلیلگران  معتقدند که معامله گران طی این اخر هفته شک دارند که اوضاع در روز دو شنبه که بازارهای جهان دوباره باز می شود ، بهتر خواهد بود یا بدتر .  بنابراین وقتی معامله گران  شک دارند ، اقدام به فروش می نمایند .

گروه تحلیل گری بتا سهم

۱۷ تیر   ۹۱

جشنواره فروش ویژه سایت بتاسهم آغاز شد

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم