در حاشیه بازار …

فروردین ۱۶, ۱۳۹۳

خبر

در حاشیه  بازار …

تحلیل خبر

بتا سهم – ۵:۴۰  در روزهایی که تقریباً تعطیل بود اخبار نسبتاً خوبی را شنیدیم  به خصوص در بحث هسته ای ما  را امیدوار تر کرده است  . هنوز هم  معتقدیم  برای ۳ ماه  پیش رو ۳ ایتم هدفمندی ، نفت  و تورم  برای بازار مهم خواهند  بود و البته در کنار ان  بحث های سیاسی  و گزارش ها نیز بسیار مهم  هستند  .

اما در خبرهای سیاسی چه خبر است  …

ابتدا از بحث هسته ای و مذاکرات  آغاز می کنیم  …

مذاکرات در حالی پیش می رود  که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شب گذشته با اشاره به مذاکره جدی از جانب ایران و پایبندی تهران به تعهدات خود گفت طرفین احتمالاً بعد از دور تازه مذاکرات هسته‌ای، به مرحله پیش‌نویس توافق نزدیک‌تر می‌شوند. ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته گفت ایران و گروه ۱+۵ احتمالا بعد از دور بعدی مذاکرات هسته‌ای که هفته آینده در شهر وین برگزار می‌شود، وارد مرحله نوشتن پیش‌نویس توافق جامع هسته‌ای می‌شوند. وی همچنین اذعان کرد که ایران در مذاکرات کنونی بسیار جدی است.  این خبر بسیار خوبی برای بازار است .  هارف که در نشست خبری هفتگی صحبت می‌کرد، گفت: «عملکرد ایرانی‌ها نشان داده که آن‌ها پای میز جدی، سازنده و طوری که پیش از روی کار آمدن این دولت هرگز ندیده بودیم، مذاکره می‌کنند. تا الان… آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش کرده که آن‌ها به تمام تعهدات خود بر اساس برنامه اقدام مشترک (توافق ژنو) عمل کرده‌اند. در واقع  امریکایی هم فهمیده اند  که جز با میز مذاکره نمی توان  با ایران گفتگو کرد  . قرار است دور جدید مذاکرات ایران و١+۵ با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و کاترین اشتون مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ١٨ تا ٢٠ فروردین ماه در وین اتریش برگزار شود.

اما  همه چیز انقدر خوب هم نبود و اتحادیه اروپا در یک حرکت عجیب کمی کار را خراب کرد  . پارلمان اروپا روز گذشته قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن آمده است که اتحادیه اروپا باید از فرصت مذاکرات هسته‌ای و توسعه داخلی در ایران بهره‌برداری کند. این قطعنامه به دنبال آنچه که ایجاد اصلاحات داخلی و روابط بهتر ایران و اتحادیه اروپا می‌خواند، است. دیروز هم  دیدیم  که چطور در نماز های جمعه  به این  موضع پرداخته  شد  . البته وزیر امور خارجه گفت: قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا سبب افزایش تحریم ها علیه کشورمان نمی شود.

البته  سر و صدای این  قطعنامه  بیشتر از عمل ان  بود  …

اما خبر خوب دیگر ازادی مرزبانان  ایرانی بود  . سرباز‌ان سوی گروهک تروریستی موسوم به جیش‌العدل تحویل مقامات ایرانی حاضر در پاکستان شدند. طبق برخی اخبار گفته می‌شود آقای جمشید دانایی‌ فر توسط این گروه تروریستی به شهادت رسیده است.  هر چند  شهادت  این عزیز کمی کام  هموطنان  را  تلخ  کرد  .

اما  یک  خبر سیاسی  و اقتصادی …

ایران و روسیه در توافق مبادله نفت با کالا به پیشرفت هایی دست یافته اند. منابع آگاه به رویترز گفته اند: ارزش این توافق به ۲۰ میلیارد دلار می رسد و براساس آن، ایران در برابر فروش روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام به روسیه، از این کشور کالا دریافت می کند. در صورت اجرای این توافق، صادرات نفت ایران از ۱.۴ میلیون بشکه فعلی به رقمی نزدیک به ۲ میلیون بشکه در روز افزایش می یابد.به نظر ایران در اختلافات اخیر به خوبی در حال استفاده است …

اما در خبرهای اقتصادی نیز شرایط مثبت  است  .

صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود با موضوع اقتصاد ایران از بروز نشانه‌هایی از ثبات خبر داده و نرخ رشد اقتصادی در سال ۹۲ را حدود منفی ۱.۷درصد ارزیابی کرده است. بهبود نرخ برابر ریال در برابر دلار و همچنین کاهش تورم ۱۲ ماهه تا ماه ژانویه به ۲۹ درصد از جمله دیگر مواردی است که از آن‌ها به عنوان نشانه‌های مثبت در این گزارش یاد شده است. بنا بر اعلام صندوق بین‌المللی پول، ذخایر ارزی بانک مرکزی ایران در سال گذشته به حدود ۱۰۵ میلیارد دلار رسیده که این رقم نسبت به سال پیش از آن رشد نشان می‌دهد. اقتصاد ایران می‌تواند در سال آینده به رشد بین یک تا ۲ درصدی دست یابد.

در سوی دیگر در مورد  تورم  شرایط بهتر شده است و چشم  انداز ها  بازهم  یک  تورم  زیر ۲۵% را نشان می دهد  .

تورم آخرین ماه سال ۱۳۹۲ در حالی در ادامه روند کاهشی خود به ۳۲.۱ درصد رسید که انتظار می رود علیرغم اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در سال جاری و افزایش قیمت های ناشی از آن نرخ تورم امسال به پیش بینی ۲۵ درصدی و حتی کمتر از آن نزدیک شود.

وزیر نفت نیز در نخستین روز های کاری سال جدید از طرح‌های توسعه میدان مشترک پارس جنوبی بازدید و ابراز امیدواری کرد با وارد مدار شدن فازهای در حال توسعه میدان مشترک پارس جنوبی تا پایان سال جاری، ظرفیت تولید گاز کشور ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.  که این  خبر در کنار ثبات  قیمت  نرخ خوراک  خبرخوبی برای بازار بود  .

اما در مورد  هدفمندی به خصوص نرخ  گاز امروز مفصل تر صحبت  می کنیم  . قانون بودجه به دولت اجازه می دهد تا حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد اضافی از محل افزایش قیمت حامل های انرژی به دست آورد، اما با توجه به شرایط کشور یعنی تورم رکودی که سالهای گذشته با آن مواجه بودیم، دولت تصمیم دارد قیمت حامل های انرژی را با شیب ملایم افزایش دهد.

اما  به  طور خلاصخ  تا  به  امروز قیمت  برق ۲۵% ، گاز برای خانگی ۲۰% و برای صنایع  به  تفکیک بوده  که در مطلب جداگانه ای در مورد  ان  صحبت  می کنیم . قیمت بنزین  نیز شنیده می شود  بنزین  ازاد ۱۰۰۰۰  و یارانه ای ۷۵۰۰  ریال است .

اما در حوزه  دلار که تغییر خاصی را نداریم  و دلار در همان  سطح ۳۰۶۰  باقی مانده  اما  یک  نکته ظریف در حوزه دلار به  چشم می خورد . دولت تدبیر و امید در سال اقتصاد و فرهنگ دو برنامه مهم اقتصادی را پیاده سازی خواهد کرد که قطعا پس از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، دومین برنامه همان تک نرخی کردن ارز و خداحافظی با نظام ارز چند نرخی خواهد بود. در نیمه دوم امسال نظام تک نرخی ارز در بازار ارز کشور حاکم خواهد شد و باید با نظام ارز چند نرخی خداحافظی کرد. رئیس کل بانک مرکزی هم موضوع اصلی در این زمینه را ثبات اقتصادی اعلام و بیان کرد که دولت به دنبال نرخی است که بتواند تولید و اشتغال را در کشور پشتیبانی کند. در حال حاضر نیز نرخ ارز مبادله ای مرکز مبادلات ارزی برای دلار ۲۵۴۴ تومان و در بازار آزاد حدود ۳۰۰۰ تومان است، اما به راحتی می توان پیش بینی کرد که سیاست دولت در نظام تک نرخی حرکت به سمت نرخ بازار آزاد خواهد بود.

اما در حوزه بازارهای جهانی کار با  رشد اغاز شده است  که ما  را امیدوار کرده است  . البته  طلا  رشد کرده و به ۱۳۰۳  دلار رسیده است .که امروز اثر خود را در بازار سکه خواهد گذاشت  نفت نیز در قیمت های ۱۰۱ دلار است  و گاز نیز ثابت  مانده است . هر چند  قیمت گاز را روسیه در حال  بالا  بردن  است . در فلزات  با  رشد اکثر انها مواجه هستیم . الومینیوم با  رشد به  ۱۷۷۰ دلار رسیده است  .مس در ۶۶۵۰  است  و روی در قیمت های مرز ۲۰۰۰  بازی می کند  . البته در پتروشیمی ها  قیمت متانول تا  ۴۴۰ دلار سقوط کرده است و قیمت اوره نیز به  ۳۶۸ دلار رسیده  که خبر خوبی برای این  گروه نیست  . به نظر قیمت های منطقی را در این  شرایط در بازارهای جهانی داریم و امروز گروه  روی بیش از همه خوشحال  خواهد شد  .

گروه تحلیل گری بتا سهم

۱۶ فروردین ۹۳

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم