نگاهی به بازار فردا یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۲
هفته های حساس بازار سرمایه در پیش است. سهام داران منتظرند تا ببینند ابتکار جدید سازمان بورس چه میزان می تواند برای توقف روند نزولی بازار موثر واقع شود. در عمل چیزی تغییر نکرده و فقط شاهد پیچیده تر شدن ماجرا هستیم. تعداد زیادی نسبت به این اقدام بدبین هستند و معتقدند اثرات منفی بر بازار به جا خواهد داشت. اما شاید سریع الاجراترین راهکار برای حفظ شاخص تنها می توانست همین کار باشد. در شرایط فعلی به هیچ وجه نباید اجازه ریزش بیشتر را به بازار داد. به نظر می رسد دولتی ها تمام توان خود را برای برچیده شدن جو فعلی به کار گرفته اند. تصمیم امروز سازمان بورس مزایایی هم دارد، این کار امکان ایجاد صف های فروش واقعی و ساختگی را سلب می کند و مسئولین بازار بورس هم با کنترل و رصد دقیق تر بازار می توانند تحرکات برخی افراد سودجو را خنثی کنند.
از طرفی بسیاری از سهم ها در قیمت های پایین تر از ارزش ذاتی خود قرار گرفته اند و جای افت بیشتر را ندارند. همین مساله همانگونه که تا حدی شاهد آن هستیم موجب چربش فشار تقاضا بر عرضه خواهد شد که امیدواریم در کنار حمایت های اساسی مسئولین و حقوقی ها از بازار و تلاش های سازنده برای احیاء اعتماد و تزریق خوشبینی به بازار موجب بازگشت روند آن شود.
این روزها دیر یا زود تمام خواهند شد و شاید از آن به عنوان جدی ترین و سریع ترین ریزش بازار در یک دهه یاد شود ولی قطعا کسانی که این روزها با حفظ هوشیاری و دقت خود آگاهانه به تحلیل های علمی و شناسایی زمان ورود به سهم های ارزشمند و کم ریسک می پردازند برنده بازی خواهند بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اعتماد مردم به بازار سرمایه حاکی از خوشبینی مردم نسبت به آینده این بازار و رسیدن به شرایط بهتر بود.
طیب نیا در نشست مشترک با مدیران شرکتهای سرمایهگذاری و فعالان بزرگ بازار سرمایه با بیان این مطلب اظهار کرد: دولت تدبیر و امید با تکیه بر اعتماد مردم برنامهریزیهایی را اتخاذ کرد که در نهایت اعتماد مردم به دولت جذب شد. مردم نیاز دارند دارایی و پساندازهای خود را با بالاترین بازدهی و کمترین میزان ریسک حفظ کنند و بهترین مکان برای رسیدن به این هدف بازار بورس است.
طیب نیا افزود: یکی از موفقیتهای مهم بازار سرمایه در دولت تدبیر و امید ورود ۵۰۰ هزار نفر سهامدار جدید در بازار بورس بوده است و یکی از سیاستهای دولت این بوده که با اطمینانی که به مردم می دهد سرمایهها را به سمت بازار سرمایه سوق دهد.
البته ایشان درخصوص نوسانات اخیر بازار سرمایه کشور نیز گفت: افزایش قیمتها حباب گونه بود!! و به همین دلیل دولت تصمیم گرفت در جهت پیشگیری از تبعات احتمالی آن ورود پیدا کند.
چیزی که خیلی شفاف بیان می شود این است که تمام این کاسه کوزه شکستن ها زیر سر دولت تدبیر و امید بود وقتی رضوی هر روز بانک ملت و تجارت و صادرات می فروخت برای این بود که خود دولت به انها دستور داده بود
بهر عنوان این صحبتهای وزیر نشان داد این دولت همانند دولت قبلی بزرگترین نوسان گیر بازار است و تهمت ها و افترایی که در جق صالح ابادی و افراد دیگری زده می شد هیچ پایه و اساس درستی نداشت و وقتی دولت در این وسط دنبال کاسبی است واقعا نباید شرایط بهتری را مدنظر داشت
با تبلیغات فراوان مردم را به بورس اوردند و در یک طرح ضربتی بالاترین ضرر های تاریخ بورس ایران را به سهامداران جز وارد کردند سهامدارانی که در بازار سکه و دلار نهایت ۱۵ درصد ضرر داشتند و دلار ۳۵۰۰ تومانی را ۳۲۰۰ فروختند و یا همین امروز ۲۹۰۰ فروختند باید در فاذر و کسرا و کفرا خاور و سایپا و زامیاد بیش از ۴۵درصد در عرض یک ماه ضرر کنند این موضوه و بازگو شدن این موارد از زبان طیب نیا نشان داد همه این ریزش ها از قبل پیش بینی شده و برنامه ریزی شده بود
صحبتهای فعلی وزیر واقعا جو بدی را در بین سهامداران ایجاد کرد و بحث تامین منابع یارانه ها از بورس را تقویت کرد دولت این روزها با کسری بودجه روبرو است و از هر روشی برای تامین منابع خود دریغ نمی کند قبلا احمدی نزاد دلار در بازار می فروخت و قیمت دلار را بالا می برد این روزها دولت با فروش سهام و به بهانه خصوصی سازی در حال تامین منابع بودجه ای خود برای یارانه ها است
اما سری به اخبار بزنیم…
واشنگتن تایمز امروز طی گزارشی نوشت: عایدی ایران از توافق هستهای ژنو ۳ برابر رقم ادعایی اوباماست!
در این گزارش آمده است صادرات نفت ایران در ماه ژانویه افزایش داشته و تنها چند ماه پس از موافقت آمریکا با آزادسازی بخشی از دارایی های بلوکه شده این کشور، شاهد رشد بوده است.
بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، صادرات نفت ایران از ۱.۰۶ میلیون بشکه در روز در ماه دسامبر به ۱.۳۲ میلیون بشکه در ماه ژانویه رسیده است. این افزایش صادرات که عمدتا به ژاپن، چین و هند بوده، به تثبیت وضعیت اقتصادی در ایران و کاهش تورم کمک کرده است.
این گزارش افزود: صادرات نفت ایران از زمان مذاکرات با غرب افزایش یافته است. این افزایش بر خلاف وعده دولت اوباما در مورد افزایش نیافتن صادرات نفت ایران و باقی ماندن آن در سطح یک میلیون بشکه در روز است.
این افزایش قابل توجه صادرات نفت ایران موجب شده که برخی از تحلیلگران، دولت اوباما را به گمراه سازی افکار عمومی در مورد میزان کاهش تحریم ها متهم کنند.
در حالی که کاخ سفید گفته در قالب توافق ژنو بیش از ۷ میلیارد دلار عاید ایران نخواهد شد، این تحلیلگران می گویند افزایش صادرات نفت و بهبود دیگر شاخص های اقتصاد ایران بیش از ۲۰ میلیارد دلار عاید این کشور خواهد کرد.
اشتون هم با نزدیک شدن به زمان مذاکرات ایران با ۵+۱ از پیشرفت همکاریهای سازنده میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کرد.
وی در سخنانی در نشست شورای امنیت با اشاره به دستاوردهای همکاری میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و مذاکرات میان ایران و ۱+۵ گفت که وی خود ریاست مذاکره با هیات ایرانی را برعهده خواهد داشت و امیدوار است که مذاکرات آتی شاهد پیشرفتهای بیشتری باشد.
وی ادامه داد: گروه ۱+۵ به شکل جدی به مذاکراتش با ایران ادامه میدهد هر چند که میدانیم دور آتی بسیار پیچیده و دشوار خواهد بود اما ما همه تلاشمان را برای رسیدن به یک توافق نهایی به کار خواهیم بست.
رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران در مورد تحریم ها گفت هر چند بخشی از تحریمهای شرکت ملی نفتکش برداشته شده ولی تحریم ها علیه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به قوت خود باقی بوده و کاهش تحریمها منوط به تفاهمات انجام شده در دوره دوم مذاکرات ۱+۵ در اواخر بهمن ماه است
اما از مجلس خبر می رسد بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه سال آینده کل کشور از فردا آغاز می شود. الیاس نادران نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به ایرادات شورای نگهبان برلایحه بودجه سال آینده اظهار داشت: شورای نگهبان از ۱۹ بند لایحه بودجه ایراد گرفته که در هر کدام از بندها هم موارد مختلفی مورد ایراد این شورا قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بیشتر ایرادات شورای نگهبان مربوط به اصل ۵۲ قانون اساسی و درباره قانونگذاری در لایحه بودجه بوده است. همانطور که شورای نگهبان در گذشته هم گفته بود، مجلس در بودجههای سنواتی مجاز به قانونگذاری نیست اما در برخی از بندهای بودجه، مواردی مصوب شده که جنبه قانونگذاری دارد.
گروه خودرویی
پژو در سطح گستردهای فعالیتهای خود را در ایران آغاز خواهد کرد. پس از لغو رسمی تحریم صنعت خودرو مذاکرات متعددی بین خودروسازان داخلی و خارجی صورت گرفته و در این زمینه دو شرکت ایران خودرو و پژو نیز جلساتی را به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار کردهاند.
در این زمینه شنیده شده که در این مذاکرات پژو با شرط سرمایهگذاری برای بازگشت به ایران موافقت کرده است و در صورت نهایی شدن توافقات فعالیتهای خود در ایران را مجددا آغاز خواهد کرد.
در نمادهای خودرویی خبهمن با توجه به وضعیتمناسب و ریسک پایین مورد توجه واقع شد. حضور در این سهم در قیمت های فعلی که از ارزش ذاتی آن پایین تر است ریسک چندانی ندارد و با توجه به میزان سود تقسیمی این سهم سود خوبی را برای سهام داران در میان مدت به همراه خواهد داشت.
خکاوه، نماد زیان ده گروه خودرو امروز به سطوح زیر ۹۰ تومان هم رسید! در خودرویی ها پیشبنی سود سال آتی و اعلام بودجه های مثبت تنها شانس گروه برای کاهش فشار عرضه و توقف روند نزولی است.
در گروه خودرویی ایران خودرو جو بدی را ایجاد کرده است شاید تنها سهمی که از هر جهت ارز شخریدن ندارد و لایق ریزش باشد در گروه خودرویی فقط فقط ایران خودرو باشد تمام نمادهای گروه خودرویی ریزش های شدیدی داشته اند حتی خکاوه زیان دهد در مقطع فعلی به ایران خودرو برتری دارد و ۴۰ درصد اصلاح داشته است بایدقبول مرد نماد ایران خودرو نماد کامل حباب و سفته بازی شده است
سایپا ۱۵۰ تومانی زامیاد ۱۳۰ تومانی بهمن ۲۰۰ تومانی همگی بعد از اصلاح ۴۰ درصدی بسیار ارزنده تر از ایران خودرو سفته بازان است
دلیلی ندارد گروه خودرو از ایران خودرو تقلید کنند ایران خودرو در شرایط فعلی در حال تککشلی الگوی سرو شانه است و ریزش سهم به محدوده ۲۷۰ تومان نیز بعدی نیست
جدا از قطعه سازان که قیمت واقعی ان بیش از ۱۵۰ تومان واقعا گران و حبابی است نمادهای زامیاد خبهمن سایپا واقعا در این قیمتها ارزنده هستند و امیدواریم بازار به مرور به سهم های گروه خودرو متناسب با ارزندگی انها نگاه کند اینکه ایران خودرو صف است دلیلی برای رشد یا ریزش دیگر نمادهای خودرویی نیست بازار تا کی می خواهد کورکورانه از ایران خودرو تقلید کند چه برتری خاصی رد ایران خودرو وجود دارد که همه باید به این سهم اقتدا کنند
فرضا ایران خودرو خوب یا بد باشد ایا ارزش ذاتی زامیاد سایپا به ایران خودرو وابسته است امیدواریم این بازی های خرافه گرایانه که توسط عده ای دلال و سفته باز ترویج می شود از بازار رخت برکنه و بازار به هر سهمی متناسب با ارزندگی های خود بها بدهد و هر نمادی بابت بازی ایران خودرو منفی ای مثبت بی خودی نشود
گروه بانکی
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه بخش اقتصادی بانک بررسیهای کارشناسی را با لحاظ نرخ تورم و اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها در سال آینده انجام داده و تغییر نرخ سود را در دامنهای مشخص تعیین کرده است، گفت: افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی به ۲۶ درصد صحت ندارد و در سال جاری هیج تغییری در این راستا صورت نگرفته است.
در حال حاضر انواع تسهیلات در قالب کارت اعتباری با سود ۲۷.۵ درصد انجام می شود و کف نرخ سود وام خرید کالا ۲۱ درصد شده است.
معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی از تاسیس “صندوق تثبیت ریالی” با استفاده از منابع سازمان بورس و سایر نهادهای مالی در آینده نزدیک و با هدف تثبیت بیشتر بازار سرمایه خبر داد و اعلام کرد ساز و کار راه اندازی این صندوق در معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد با همکاری سازمان بورس در حال بررسی است.
بانکی ها در قیمت های بسیار پایینی قرار گرفته اند که هیچ تناسبی با وضعیت بنیادی آن ها ندارد. به قول سهامداران بانک ها نیز گازی هستند و خوراکشان نیز متان است لذا ریزش گروه بانکی نیز بی ربط به افزایش نرخ گگاز به ۱۵ سنت نیست
قیمت های زیر ۳۲۰ و ۲۶۰ تومان د ر وتجارت و وپاسار موجب افزایش تقاضا شد. تجارت با فرض تقسیم سود ۳۵ تومانی می تواند بازده خوبی را تا مجمع نصیب سهام داران خود کند. حضور در این سهم در منفی های فردا می تواند جذاب باشد.وتجارت هنوز گزارش توجیهی افزایش سرمایه خود را ارایه نکرده است به نظر بعید است این سهم طبق وعده های مدیرعاملش اول اسفند افزایش سرمایه بدهد
وپارس هم مجددا مورد توجه بازار واقع شده و با توجه به جو گروه و در صورت مثبت بودن شرایط بازار می تواند مجددا شاهد قیمت ۴۰۰ تومان باشد. حقوقی ها حمایت خوبی را از این سهم انجام می دهند. در صورت قطعی شدن معامله شاهد رشد قیمت مناسب سهم خواهیم بود.
هر چند شایعاتی از بهم خوردن معامله بلوکی بین ایران خودرو و غدیر شنیده می شود این روزها عده ای تلاش دارند بانک اقتصاد نوین را گزینه بعدی برای خرید غدیر مطرح کنند و سهم های ونوین و وساخت و ثنوسایی را که در قیمتهای بالا خریده اند به نوعی تبلیغ کنند به نظر این موضوع ناشی از حضور سنگین بعضی از حقوقی ها در وساخت و ثنوسا باشد که بدجوری در زیان بالا می باشند و دنبال یک سناریو سازی برای رشد وساخت و ثنوسا می باشند بهر عنوان باید دقت داشت این داستان خرید بانک غدیر به نوعی داره بیش از حد نخ نما می شود
به نظر می رسد وبصادر در قیمت های فعلی همچنان مورد توجه باشد. این سهم بیشترین حجم معاملات را در میان نمادهای بانکی به خود اختصاص داده است.
سمایه دیگر بانکی که نامش در میان بانک های غیرتحریمی اعلام شده توسط غرب بود شاهد معاملات خوبی بود و فردا نیز معاملات مثبتی را تجربه خواهد کرد.
در اخر به مجمع بانک ملت باید اشاره داشت بانک ملت گزارش ۶ ماهه حسابرسی شده خود را در حالی منتشر کرد که همگان بر پوشش ۲۷ تومانی سهم دقت داشتند در حالیکه پوشش این سهم ۳۶ تومان بوده است و حسابرس محترم یا عمدی یا غیر عمدی عدد ۳۶ را به ۲۷ تبدیل کرده است جای تعجب دارد در یک گزارش حسابرسی شده وقتی عدد ۱۱۹۲ را تقسیم بر ۳۳ می کنند چه طور به عدد ۲۷ می رسند و در گزارش حسابرسی شده این عدد را مرقوم می کنند
بهر عنوان پوشش بانک ملت در گزارش تلفیقی اش ۳۶ تومان بوده است و امروز هم در مجمع بانک ملت اعلام شد سود تلفیقی حداقل ۷۵ تومان خواهد بود به نظر سود سال ۹۲ شرکت اصلی حداقل ۵۰ الی ۵۵ تومان خواهد بود
در مجمع امروز بانک ملت سرمایه این بانک ۲۱ درصد از اندوخته افزایش پیدا کرد هر چند در گزارش اوراق تبعی عدد ۱۳ درصد مطرح بود که بار دیگر در مجمع این عدد به ۲۱ درصد رسید شنیده ها از اعلام سود ۴۰ تومانی بعد از افزایش سرمایه می باشد
گروه پالایشی
گروه پالایشگاهی جدی ترین کاندیدای صدرنشینی بازار امروز شاهد معاملات خوبی بود. رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه نرخ قیر به دلیل حذف یارانه این کالا گران شد، گفت: عرضه قیر در بازار بورس کالا بصورت شفاف انجام میشود و برای جلوگیری از تعلل در انجام فعالیتهای راهسازی باید بودجه بیشتری به وزارت راه اختصاص داده شود
در شاوان احتمال بالای تعدیل مثبت و همچنین تعیین قیمت پایه مناسب برای معامله بلوکی شرکت موجب توجه بازار به این سهم شده است. در صورت مساعد بودن شرایط بازار و گروه پالایشگاهی می توانیم شاهد قرار گرفتن این سهم در قیمت های بالای ۲۸۰۰ باشیم.
شپنا در این قیمت ها نباید افت بیشتری را تجربه کند اما از طرفی خریداران جدی هم در این سهم مشاهده نمی شوند. این سهم در پایان معاملات امروز تنها با یک صدم درصد تغییر قیمت عملا در جا زد.
اما شبندر همه چیز از طرح های توسعه عظیم آن و احتمال تخفیف بیشتر نرخ خوراک گرفته تا نرخ دلار و احتمال بالای تعدیل مثبت، دست به دست هم داده اند تا این سهم را به یکی از کم ریسک ترین و پرپتانسیل ترین سهم های بازار بدل کنند. حضور در این نماد در قیمت های فعلی فکر بدی نیست.
در فلزی های و معدنی ها شایعه رد شدن مصوبه بهره مالکانه ۳۰ درصدی به گوش می رسد.
همچنین رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از آغاز به فعالیت یکی از بخشهای ۷ طرح فولادی از روز شنبه خبر داد و گفت: قرارداد مشارکت در ساخت و راهاندازی طرح فولاد نیریز که بین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و یکی از واحدهای شرکت سرمایهگذاری غدیر در اواخر ماه گذشته امضا شده بود، از روز شنبه شروع به کار خواهد کرد.
فملی جای افت بیشتر تا قیمت های زیر ۳۶۰ تومن را ندارد اما انتظار رشد زیاد و بازگشت قیمتی آن را نیز نداریم.
اگر چهار سهم فولاژ، فولاد، فاسمین و فایرا سودهای سال آتی خود را محافظه کارانه اعلام نکنند می توانند مورد توجه بازار واقع شوند.
در سیمانی ها افت سنگین چند وقت گذشته می تواند توقف روند نزولی آن ها شود. البته افزایش نرخ حامل های انرژی علی رغم اعلام تصمیم دولت برای عدم افزایش یکباره آن نگرانی مهم گروه سیمان محسوب می شود. سفارس و سغرب نسبت به سایر سهم ها وضعیت بهتری دارند. سغرب از منفی به حدود مثبت ۳درصد رسید. هر دو سهم فردا مورد توجه خواهند بود.
ساراب نیز بازگشایی خواهد شد. این شرکت پس از افزایش سرمایه ۶۰% به نظر امروز در قیمت های ۳۲۰۰ و ۳۳۰۰ ریال باز می شود و با توجه به سود ۵۹۸ ریالی در این محدوده قیمت جالبی است . در صورتی که سهم در قیمت های ۳۰۰۰ ریال قرار گرفت برای خرید با دید میان مدت نگهداری سهم گزینه بدی نیست .
همراه برای سال ۹۳ در اولین پیش بینی مبلغ ۱۲۶۲۲ ریال به ازای هر سهم پیش بینی کرده که نسبت به سال ۹۲ رشد ۱۸ درصدی داشته است.
کارکرد خطوط دائمی و اعتباری تلفن همراه و پیش بینی افزایش تعداد۶ میلیون خط جدید تلفن همراه علت اصلی تعدیل مثبت شرکت می باشد. اخابر هم با صف خرید به معاملات خود ادامه داد
گزارش های سال ۹۳ به مرور بر روی کدال قرار می گیرند بهر عنوان تا زمانی که همه گزارش های سال ۹۳ بر روی کدال قرار نگیرند و خیال بازار از این موضوع راحت نشود بازار نتواند رشد پایداری را شاهد باشد
گزارش های ۹۳ نیز جسته گریخته خوب و بد هستند به نظر باید در این بازار خیلی دقت کرد نقدینگی بازار بسیار پایین است حقوقی ها در هر مقطع برای فروش دست به ماشه هستند نیاز به تامین نقدینگی برای مصارف شب عید از قبیل حقوق و عیدی پرسنل باعث خواهد شد تمام حقوقی ها در اسفند ماه طبق هر ساله بازار فروشنده محض باشند لذا خریداران دقت کنند بازار هنوز مستعد درجا زدن است نرخ گاز و بهر مالکانه نیز هنوز نهایی نشده است و تا زمانی که تکلیف ابهامات موجود مشخص نشود نباید خوش بینی زیادی به بازار داشت
در اخر بحث دخالت و نوسان گیری ها دولت را نیز باید توجه داشت
شنبه ۲۶ بهمن ۹۲