نگاهی به بازار فردا دوشنبه ۷ بهمن ۹۲

بهمن ۶, ۱۳۹۲

نگاهی به بازار فردا دوشنبه ۷ بهمن ۹۲

امروز در حالی که اکثر فعالین بازار سرمایه با هزار امید منتظر بازگشت روند بازار و رفع نگرانی ها بودند، شاخص  ۷۶۴ واحد دیگر افت کرد تا با ورود به کانال ۸۱ هزار بر ناامیدی و البته نگرانی سهام داران بیفزاید. اخبار مثبت سیاسی و اقتصادی، تلاش برای بازگرداندن اعتماد به بازار با اقداماتی نظیر انتشار اوراق فروش تبعی و در نهایت صحبت های رئیس سازمان بورس و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در صداوسیما باعث شده بود تا همه امروز منتظر یک بازار سبز رنگ باشند.

امیدوار بودن و چشم دوختن به اخبار بهتر تنها کاری است که می توان در این شرایط انجام داد. اما نگرانی اصلی از تداوم این روند صرفا افت بیشتر قیمت نمادها نیست، بلکه آثار مخربی است که ممکن است مدت‌های مدید گریبان بازار را رها نکند. توجه داشته باشیم که همین اتفاقات بیش از دو هفته گذشته به اندازه کافی بر روند بازار سرمایه در هفته ها و ماه های کافی اثر خواهد گذاشت، امیدواریم مسئولین و مدیران به هر نحو ممکن به داد بازار برسند.

البته مشخص است که این مساله هم به پایان خواهد رسید و قرار نیست سهم ها تا ابد ارزان تر شوند، قطعا بازگشت بازار با سرعت زیادی اتفاق خواهد افتاد اما زمان این اتفاق بسیار حائز اهمیت است. این که اصلاح شاخص به طور منطقی و عادی صورت بگیرد کجا و این که با عدم مدیریت صحیح ضربات جبران ناپذیری نظیر از بین رفتن اعتماد، خروج مقادیر قابل توجهی از سرمایه و در یک کلام زخمی شدن پیکر بازار انجام شود کجا.

اما از زاویه دیگر هم باید به مساله نگریست. در این چند ماه اخیر عده ای تازه وارد گمان کرده بودند که بورس برای همه کارخانه تولید ثروت های هنگفت است و حتی می شود بدون تحلیل و صرفا بر اساس شنیده ها و راه افتادن دنبال عده ای نوسان گیر پولدار شد. اما به هر حال این روزها نیز سپری خواهد شد و آن چه که باقی می‌ماند تجربیاتی است ارزشمند. تجربیاتی که برای بسیاری از افراد به قیمت از دست دادن بخش قابل توجهی از سرمایه شان تمام شده! امیدواریم در روزهای خوب بازار این تجربیات آنگونه که باید مورد استفاده قرار گیرند.

امروز همچنین یک عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال ۹۳ گفت که بر اساس پیشنهاد دولت در مورد هدفمندی یارانه‌ها می‌توان تخمین زد که قیمت حامل‌های انرژی به طور میانگین بین ۴۰ تا ۴۵ درصد افزایش می‌یابد.

محمدقسیم عثمانی افزود: دولت هنوز اعلام نکرده که درآمد پیشنهادی ۶۳ هزار میلیاردی از هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده را از چه طریقی می‌خواهد به دست بیاورد و با افزایش قیمت ۵۱ میلیاردی حامل‌های انرژی، بنزین و گازوئیل هر کدام چقدر افزایش قیمت خواهند داشت؛ جزئیات این تغییرات در پیشنهاد دولت نیست و هیچگاه هم نبوده اما ما باید توضیحات دولت را بشنویم که با چه تغییر قیمتی در حامل‌های انرژی به درآمد پیش‌بینی شده می‌رسیم زیرا این موضوع هنوز مشخص نیست.

نماینده مردم بوکان در مجلس یادآور شد: پیش از این ۲۸ هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی درآمد کسب می‌شد. این رقم در سال آینده بنا به پیشنهاد دولت قرار است به پنجاه هزار میلیارد تومان برسد و این یعنی حداقل دو پنجم یا ۴۰ درصد به میزان قیمت حامل‌های انرژی اضافه می‌شود. بر این اساس می‌شود حدس زد که به طور میانگین در سال آینده ۴۰ تا ۴۵ درصد افزایش قیمت حامل‌های انرژی را خواهیم داشت.

نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به جلسه امروز کمیسیون متبوعش پس از اعلام تعطیلی جلسه علنی مجلس در ساعت ۱۰ صبح گفت: در این جلسه لایحه الحاق یک تبصره به عنوان تبصره ۲۱ به لایحه بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور را مورد بررسی و اظهارنظر قرار دادیم.

به گفته وی، طبق نظرات اعلام شده در این جلسه عدم شفافیت در تبصره به ویژه قیمت حامل‌های انرژی، ردیف‌های هزینه‌ای منابع حاصل در هدفمند کردن یارانه‌ها، عدم شفافیت در قیمت بنزین و نان، عواقب افزایش ۸۶ درصدی قیمت حامل‌های انرژی، عدم شفافیت در عوارض تعیین شده در شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت، عدم شفافیت در پرداخت یارانه‌ها و حذف خانوارهای پردرآمد از پرداخت یارانه از جمله نقدهای اعضا به تبصره مذکور بود.

دیشب هم ارسلان فتحی‌پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در یک برنامه زنده سیما با موضوع بورس با بیان اینکه افزایش افسارگسیخته نقدینگی موجب بیکاری، رکود و زیان‌دهی می‌شود، اظهار داشت: اخیرا با توجه به رکود بازارهای طلا، سکه و ارز، نقدینگی بالایی به میزان ۴۰۳ هزار میلیارد تومان به سمت بورس هدایت شد.

وی ادامه داد: دولت، مجلس و اقتصاددانان همواره معتقدند که نقدینگی عامل تورم است و باید به سمت تولید سرازیر شود.

فتحی‌پور با بیان اینکه نباید از افت شاخص‌های بورس خوشحال باشیم، گفت: باید علت افت بورس ارزیابی شده تا جایگاه خود را پیدا کند، گفت: اینکه گفته می‌شود بورس حبابی است، چنین چیزی صحت نداشته و برای حمایت از سرمایه‌گذاران خرد و کلان اقداماتی را انجام خواهیم داد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه برخی اتفاقات و ریزش‌های اخیر بورس خارج از اختیارات سازمان بورس و برخی نیز مرتبط با این سازمان است، تاکید کرد: شایعاتی درباره تغییر مدیریت، افزایش تسهیلات خرید مسکن، فاز دوم هدفمندی و در نتیجه افزایش نرخ حامل‌های انرژی و ابهامات در بودجه سالانه از جمله موارد مرتبط با نوسان شاخص طی روزهای اخیر بود.

شرکت‌های ملی نفت و نفتکش ایران از فهرست تحریم‌ آمریکا خارج شدندمدیرعامل شرکت ملی نفتکش گفته از این پس مانعی در ارائه پوشش‌های بیمه‌ای، خدمات بانکی و دیگر خدمات مرتبط با کشتیرانی بین‌المللی وجود ندارد

بزرگترین هیات اقتصادی فرانسه متشکل از نمایندگان ۱۱۰ شرکت بزرگ ابتدای فوریه وارد ایران خواهد شد.در این هیات نمایندگانی از ۱۱۰ شرکت بزرگ فرانسه از بخش‌های مختلف اقتصادی این کشور از جمله صنعت خودرو، صنعت قطعه، نفت، بانکداری و حمل و نقل حضور خواهند داشت.

هیات بزرگ اقتصادی کنفدراسیون اتاق های بازرگانی آسیا و اقیانوسیه برای توسعه تجارت و سرمایه گذاری با ایران عازم تهران شد. این هیات بزرگ اقتصادی امروز عازم تهران شد و در این سفر سه روزه فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در ایران را بررسی می کند

گفته می شود فردا  جلسه  شواری بورس تشکیل شده و از سوی دیگر دکتر صالح ابادی نیز در بورس مصاحبه مطبوعاتی خواهد داشت

در گروه پتروشیمی، نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی امروز طی مصاحبه ای گفت: کمیسیون تلفیق در صدد است نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را به گونه‌ای تنظیم کند تا بورس و سرمایه‌گذاری در کشور دچار رکود نشود و هم این نرخ بتواند از رانت خواری در صنعت پتروشیمی جلوگیری کند

مدیر عامل هلدینگ گسترش نفت و گاز پارسیان با بیان اینکه نرخ خوراک پتروشیمی ها از ۸ تا ۱۰ سنت فراتر نخواهد رفت عنوان کرده که با انتقال پتروشیمی پارس به سبد داراییهای این شرکت، زنجیره تامین تکمیل خواهد شد.

مرتضی عزیزی افزود: شایعه تعیین نرخ خوراک ۱۰ سنتی برای واحد های پتروشیمی در ازای تسویه بدهی این واحدها به دولت واقعیت نداشته و چنین چیزی مطرح نیست؛ در حال حاضر مجتمع های پتروشیمی چیزی در حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از دولت طلبکار هستند و برخی اشخاص با مصاحبه های هدفمند در هفته های اخیر به دنبال جریان سازی در صنعت پتروشیمی بوده اند که نباید به آنها توجه کرد.

پارسان حتی در این شرایط منفی هم یکی از مطمئن ترین سهم های بازار است. این سهم در صورت برگشت بورس به شرایط عادی سهمی دست نیافتنی خواهد بود.در مورد شازند همانطور که گفتیم قیمت های ۲۶۰۰ تومانی برای این سهم کم ریسک هستند. این سهم با خبر افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی مورد توجه بازار واقع خواهد شد.

خراسان هم که افزایش قیمت جهانی اوره خبری خوبی برایش محسوب می شود تحت تاثیر شرایط بازار شاهد افت قیمت بوده و به سمت حمایت ۱۰۰۰تومانی خود در حرکت است.اگر گزارش ۹ماهه جم وضعیت خوبی نداشته باشد و همچنین سطوح قیمتی ۱۸۰۰ تومانی مانع افت بیشتر قیمت آن نشود، این نماد در آینده وضعیت خوبی را تجربه نخواهد کرد.در این گروه امروز شپدیس هم برای مجمع تقسیم سود سالیانه متوقف شد.

بانکی ها با وجود تمامی اخبار مثبت نظیر افزایش سرمایه و واریز بخشی از پول های بلوکه شده ایران به حسابشان امروز طوری معامله می شدند که گویا خبر ورشکستگی شان منتشر شده بود.

وتجارت سال آینده شرایط خوبی را تجربه خواهد کرد، این بانک اخبار خوبی را در دل خود دارد. شنیده ها از تصمیم بانک تجارت برای وارد کردن نقدینگی به بازار جهت حمایت از آن حکایت دارد.

وبصادر حمایت ۱۱۰ تومانی را از دست داده و علی رغم وجود اخبار مثبت در رابطه با تعدیل و فروش دارایی ها در حال حرکت به سمت ۱۰۰ تومان است. وپاسار هم یکی دیگر از سهم های پرپتانسیل گروه بانکی است.

باید دید وسینا که چندین هفته است که به قیمت های زیر ۳۰۰ تومانی بازنگشته، دوباره این قیمت ها را خواهد دید یا خیر. این سهم با کف قیمت خود فاصله زیادی دارد، همچنین بخاطر وضعیت سود عملیاتی و بنیادی سهم به نظر می رسد حضور در این نماد اقدام صحیحی نباشد.

صف فروش وبملت در اواخر بازار جمع شد، حقوقی امروز خرید بسیار خوبی در این نماد داشت. اما نکته قابل توجه تداوم عرضه های رضوی در بانک ملت بود. ۲۶ بهمن تاریخ افزایش سرمایه وبملت خواهد بود.

در گروه خودرویی به جز خچرش که صف خرید بود تمامی سهم ها شاهد صف فروش بودند.

خزامیا در وضعیت نزولی قرار گرفته، بازگشت این سهم به قیمت های بالای ۱۸۰ تومان با وجود عرضه های سنگین حقوقی کار بسیار دشواری خواهد بود.

صف فروش خگستر همانطور که با توجه به معاملات خوب دیروز انتظار می رفت، جمع آوری شد اما مانند سایر سهم های این گروه و به طور کلی بازار گرفتار عرضه ها شد و با صف فروش معاملاتش را به پایان رساند.

خبهمن و ورنا و خودرو هم از قاعده مستثنی نیستند. با این اوضاع بازار شاید شاهد خودروی ۳۰۰ تومانی و خبهمن ۲۴۰ تومانی هم باشیم.

در سنگ آهنی رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن امروز در انتقاد از پرداخت حق انتفاع ۳۰% بر روی این معادن اظهار کرد: متاسفانه توجیه فنی و اقتصادی لازم از سوی کارشناسان دولتی در این خصوص انجام نشده است. خبرهای خوب حاکی از آن است که بهره مالکانه ۱۵ درصدی در کمیسیون تلفیق در حال بررسی بوده و به احتمال قوی این موضوع تصویب خواهد شد.

در این گروه کچاد با توجه به اوراق تبعی که سود ۱۰درصدی نسبت به قیمت های امروز را تضمین می کرد، در ابتدای بازار صف خرید بود و تا انتها موفق شد در مقابل فشار عرضه ها مقاومت کند. این سهم نیز می تواند با توجه به پایین بودن ریسک آن مورد توجه بازار باشد. علی الخصوص در این شرایط.

در گروه دارویی شاهد بازگشای دامین بودیم. این سهم با تعدیل ۵۰ درصدی و پی بر ای کمتر از ۶ به بازار بازگشت. دامین در صورت بازگشت بازار و مثبت شدن جو حاکم می تواند در گروه دارویی مورد توجه واقع شود.

در گروه پالایشی شرمان که متوقف شده سود هر سهم سال مالی ۹۲ را ۵۸۷۳ ریال اعلام کرد و از پوشش ۵۲ درصدی پیش بینی هایش خبر داد.

در این گروه شراز در اواخر وقت و در جو شدیدا منفی بازار با معاملات مثبت مورد توجه واقع شد.

 در ساختمانی ها امروز خبر ابلاغ آزادسازی نقل و انتقال مسکن مهر توسط معاون رئیس جمهور منتشر شد. در بین نمادهای ساختمانی ثشاهد در حال حرکت به سمت دو مقاومت ۲۲۰ و ۲۰۰ تومانی است.

ثباغ هم با صف فروش سنگین در حال سقوط به سمت قیمت های ۲۶۰ تا ۲۸۰ تومان است.

اما در نمادهای بیمه ای امروز بیمه ما که پس از افت تا سطوح قیمتی ۲۸۰ تومان بار دیگر مورد توجه واقع شده عملکرد خوبی در این بازار منفی نشان داد و تا انتهای وقت معاملات در قیمت های بالایی معامله شد. بیمه ما شناور بسیار پایینی دارد عمده بیمه ما دست مالی ملت است دوستان توجه کنند مالی ملت سهامدار عمده زرنگی است زیر سهم را مالی ملت خالی کن از دید ما بیمه جا برای  ریزش جانانه ای دارد خودم شخصا زمانی که بیمه ما ۱۵۰ تومان بود به بسیاری کاربران عرض کردم بیمه ما مفت است و دیدید این سهم بعد ا بازده خوبی داشت

اما الان به تک تک دوستان توصیه می کنم دور بیمه ما را خط بکشید همان بلایی که سر بانک ملت امد من شک ندارم سر بیمه ما می اید الان بیمه ما داره بالا می رود و روزی چند تا سهم معامله می شود در گروه بیمه ای بیمه پاسارگارد سهم بنیادی تر است از هر لحاظ بیمه پاسارگارد شرایط بنیادی خوبی دارد  در این گروه دانا، دیگر سهم مثبت بیمه ای ها، که تا صف خرید پیش رفته بود هم گرفتار فشار عرضه شد و در قیمت هایی نزدیک به قیمت دیروز سهم به معاملاتش پایان داد. بیمه کارافرین نیز  ریزش زیادی داشته است و با سود ۲۳ تومانی نسبت به دیگر سهم ها شرایط بنیادی بهتری دارد در مجموع روی بیمه ما که  در این مدت اخیر به مدد شناور اندکش رشد داشته  است خیلی دقت کنید

در مورد مپنا امروز فروشنده بی محابا رنج منفی می کشید. این سهم شرایط خوبی دارد اما با این وضعیت به نظر می رسد تا سطوح زیر ۱۰۰۰ تومان افت کند. مپنایی که در عرض یک هفته به قیمت های حدود یک ماه پیش بازگشته است. مهمترین حمایت مپنا ۹۰۰ تومان می باشد امروز مپنا روی حمایت ۱۰۳۵ توماین بود خیلی ها امید دارند مپنا در این محدوده جمع شود ولی اگر ۱۰۳۵ نیز عمل نکند باید منتظر ریزش تا ۹۰۰ باشیم

 در مورد ریزش شاخص این مدت اخیر دلایل زیادی را مطرح کردیم بهر عنوان بیان مطالب قدیمی دردی دوا نمی کند ولی یکی از دلایل ریزش بازار عدم حمایت حقوقی ها است در این مورد هیچ شکی نیست اینکه حقوقی ها سعی می کنند با تخریب شاخص و کاهش ان نشان دهند مصوبات مجلس باعث چنین مورادی شده است

هم در مورد نرخ گاز و هم بهره مالکانه شخصا معتقدم انچه درست است و به نفع مردم عزیز مان هست باید توسط مجلس مشخص شود من امروز سهامدار پارسان هستم و فردا نیستم من امروز شهامدار چادرملو هستم و فردا نیستم

نباید منافع ملت عزیزمان را فدای منافع سهامداریمان کنیم انچه به نفع مردم و شهروندان عزیز ایرانی است باید توسط ما پذیرفته شود من عدد درست نرخ گاز را نمی دانم نرخ بهره مالکانه چقدر باید باشد را نمی دانم ولی غرضم این بود که بگویم ما باید منافع مردم عزیز مان را در سراسر ایران به منافع شخصی مان ارجحیت بدهیم نرخ گاز و بهره مالکانه دو مقوله ملی هستند و نباید اینها را با منافع شخصی مان یکی کنیم هر گونه کم و زیادی در زمینه نرخ گاز و بهره مالکانه رخ دهد و کار کارشناسی نشود ظلم به مردم است لذا به عنوان یک ایرانی هیچ گاه نباید منافع ملی را فدای منافع سهامداران کنیم  اقدامی که حقوقی ها این روزها در حال انجام ان هستند اقدامی در جهت منافع سهامداران خود است امیدواریم به دلیل حفظ منافع شخص باعث ضربه زدن به حقوق ملت نشویم

قیمت از دو فاکتور سود و پی به ای تشکیل می شود لازم نیست قیمت سهام شرکتها فقط از طریق سود بالا رود کافی است فضای مناسب بهتری را ایجاد کنیم مشاهده می کنیم قیمت سهم ها از ناحیه پی به ای خیلی راحت تر توان رشد خواهد داشت

باید قبول کرد در شرایط فعلی واقعا صبر و حوصله سهامدارن طاق شده است تداوم این روند حتی برای چند روز اینده باعث خواهد شد حجم فروش صندوق ها شدید  تر شود طبق قانون صندوق ها ضامن نقد شوندگی دارند یعنی هر زمانی خریداران اراده کنند صندوق ها باید واحد خود را بفروشند صندوق ها نیز نمی توانند سهم های کوچک را بفروشند لذا چاره ای ندارند سهم هایی که شناور بالاتری دارند را دارند و سریع تر نقد می شوند را فدای نقد شوندگی خود کنند کم کم سهم های شاخص محور ما با پی به ای ۶ هم در حال نزول بیشتر هستند در گروه بانکی بانک ملت با سود ۴۰ تومانی و پی به ای ۶.۵ باز هم در تیر رس فروش است ایا قرار است پی به ای بانک ملت چند شود خیلی ها این روزها سوال می کنند بانک ملت چرا این همه فروشنده دارد یکی از دلایلش همین نقد شوندگی بالای سهم است سهم های کوچک در زمان بحران توان تامین منابع برای صندوق ها را ندارد

بهر عنوان شرایط خیلی سختی را در پیش داریم لازم است مدیران اقتصادی کشور به کمک بورس ایند باور کنید هیچ چیزی طبیعی نیست و همه چیز الان غیر طبیعی است دولت تدبیر و امید نباید با اقدامات فعلی باعث شود مردم از بورس فراری شوند

در مورد شاخص نیز تحلیل تکنیکالی در سایت زدیم لطفا مطالعه کنید محدوده ۷۹ حمایت مهمی برای شاخص است به نظر شاخص از میانگین ۲۰ هفتگی برگشت اصلی را در پیش خواهد داشت فردا مصاحبه صالح ابادی نیز باید مورد توجه باشد خصوصا که این مصاحبه در وزارت اقتصاد است و چشم های زیادی دنبال سوژهای خبری هستند بنابراین انتظارها بر کاهش این روند اصلاحی شدید است

یکشنبه ۶ بهمن ۹۲

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم