خبر
در حاشيه بازار…
تحلیل خبر
بتا سهم – 5:58 در خبرهاي سياسي موج خبرهاي رسيده كمي آرامش بيشتري را به بازار تزريق كرد . بيشتر خبرها حول تحولات ژنو و اظهارات ظريف بود .
روز يكشنبه ظريف كمي دل سهامداران را قرص كرد . محمد جواد ظریف که در نشست مطبوعاتی مشترک خود با اما بونینو وزیر خارجه ایتالیا سخن میگفت، گفت گفتوگوها بین ایران و 1+5 در سطوح مختلف ادامه دارد و آقای عراقچی نیز با افراد هم سطح خود در هیات مذاکرهکننده در تماس است. معتقدم توافق ما برای دستیابی به برنامه اقدام مشترک، یک تحول بسیار مفید است که باید در قالب طرح کلان آینده روابط ایران و اروپا به آن نگاه شود که برای دستیابی به آینده متفاوت و ایجاد زمینههای لازم برای اینکه بیاعتمادی دهه گذشته تبدیل به اعتماد متقابل شود ضرورت دارد که ایران و 1+5 آنچه را که توسط وزیران خارجه مورد توافق قرار گرفت با جدیت و دقت و با حسن نیت اجرایی کنند. ايشان گفت براي بهبود با اشتون تماس مي گيرد . پس از ان نيز خبر امد كه وزیر خارجه ایران و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا توافق کردند که گفتوگوهای کارشناسی پس از تعطیلات میلاد حضرت مسیح از سرگرفته شود.
اما در خبري جالب يك اظهار نظر از سوي ظريف براي بازار مي تواند جالب باشد . ايشان تاكيد كردند …
شرکت های خارجی که تا سه چهارماه قبل حاضر نبودند حتی با طرف های ایرانی گفتوگوی تلفنی داشته باشند، اکنون برای حضور در ایران رقابت می کنند. به یاری خدا و با حمایت مردم خوب از سیاست های دولت تدبیر و امید، در چندهفته آینده وزرای بیشتری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به تهران می آیند. در تماس تلفنی خانم اشتون پس از مرور بر مهمترین موضوعات بحث توافق کردیم که مذاکرات کارشناسی اول هفته آینده از سرگرفته شود.
روحانی هم در یادداشتی که در نشریه «زود دویچه زایتونگ» آلمان منتشر شده، نوشته است: ما میخواهیم روابط خود با کشورهای اروپایی و آمریکایی شمالی بر اساس احترام متقابل، بازسازی کرده و ارتقا دهیم. البته هر چند اين نوشته تكذيب شده اما به هر حال سحن خوبي است .
اما ماحصل اين رويدادها اين است كه در ژنو بر سر چه بحث مي شود . رييس هيات کارشناسي مذاكره کننده جمهوري اسلامي ايران تصريح کرد: مسايل بانكي، پتروشيمي، نفت و خودرو در برنامه اقدام مشترک، ابعاد بسيار ريز، گسترده جزئي دارد که نياز است طرفين در اين موضوعات درک واحدي داشته باشند.
اين يعني از دل اين مذاكرات مي تواند خبرهاي خوبي براي بازار برسد .
اما در حوزه اقتصاد …
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از آغاز جلسات کمیسیون تلفیق از روز سه شنبه هفته جاری خبر داد و گفت: قرار است در این جلسه هیات رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 93 کل کشور انتخاب شود.
در تحولات بورسي سياست شفاف سازي ها تا زمان خنك كردن معاملات و تحميل كاهش و فشار فروش ادامه خواهدداشت . به زودي و از پايان هفته بعد بازار وارد فاز گزارش هاي 9 ماهه مي شود و از اخر اين هفته نيز صورت وضعيت پرتفوي شركت ها مهم است .
و اما بازارهاي جهاني تمايلي از كاهش نشان نمي دهند …
البته بازار رقيب بازار سرمايه يعني سكه و طلا مدام در حال تضعيف شدن است و اونس به زير 1200 امد . نفت همچنان بين 98 و 99 قرار دارد اما در فلزات خبر خوب اين است كه افتي نداشتيم . قيمت مس به 7277 دلار رسيده ست . روي 2055 و سرب نيز 2203 دلار معامله مي شود كه به نظر ميرسد خبرخوبي براي بازار ما باشد كه قيمت ها در مرحله ثبات رو به ارامش است .
گروه تحلیل گری بتا سهم
3 دي 92


