تحلیل بازارهای جهانی

آبان ۴, ۱۳۹۱
نفت خام
قیمت نفت خام در روز دوشنبه به دلیل اغاز پمپاژ دوباره خط لوله ” کی استون ” با کاهش مواجه شد . این کمترین قیمت نفت طی دو هفته گذشته بود که به ثبت رسید . البته علاوه بر اغاز به کار خط لوله ، نگرانی ها در مورد رشد اقتصاد جهانی هم باعث کاهش قیمت نفت در روز دوشنبه شده بود . خط لوله شرکت ” ترنس کانادا ” پس از دو روز وقفه ، به پمپاژ نفت به امریکا ادامه خواهد داد .
تحلیلگران هم به طور متفق القول اعلام نمودند که دلیل عمده کاهش قیمت ، اغاز به کار خط لوله بوده است . انها به عرضه خوب نفت در امریکای شمالی اشاره کرده و کاهش رشد اقتصادی کشورها و در نتیجه ضعف تقاضا را عامل مهمی برای روند نزولی قیمت نفت خام می دانستند . میزان ذخایر نفت امریکا هم در هفته منتهی به ۱۲ اکتبر (دو هفته پیش) با (۲.۸۶) میلیون بشکه افزایش ، به (۳۶۹.۲) میلیون بشکه رسید .
قیمت نفت در بازار نیویورک با (۱.۳۲) دلار کاهش ، به ۸۸ دلار و ۷۳ سنت رسید . نفت برنت در بازار لندن هم ۷۰ سنت کاهش یافت و به ۱۰۹ دلار و ۴۴ سنت رسید .
از ژاپن نیز خبر رسید که صادرات این کشور در ماه سپتامبر به میزان ۱۰ درصد افت داشته است . پیش بینی بازار ، افت (۹.۹) درصدی بود . صادرات ژاپن به چین که بزرگترین بازار صادراتی این کشور است ، به میزان ۱۴ درصد نسبت به سال قبل افت داشته است . صادرات به کشورهای اتحادیه اروپا هم به میزان ۲۱ درصد نسبت به سال پیش افت داشته است ، اما صادرات ژاپن به امریکا ، (۰.۹) درصد رشد داشته . از انجا که ژاپن هم یکی از بزرگترین مصرف کنندگان انرژی در جهان می باشد ، کاهش نرخ صادراتی این کشور نیز باعث کاهش قیمت نفت خام در روز دوشنبه شد .
در امریکا هم شرکت ” کترپیلار ” ، پیش بینی رشد فروشش را کاهش داد و باعث شد تا بازار سهام امریکا در روز دو شنبه به کمترین سطح ۵ هفته گذشته خود نزول پیدا کند . این شرکت که بزرگترین سازنده لوازم و تجهیزات معدنی در جهان می باشد ، رشد فروش سال ۲۰۱۳ خود را به کمترین میزان چهار سال گذشته کاهش داد . هم چنین پیش تر و در روز ۱۹ اکتبر ، شرکت های ” ماکروسافت ” و ” جنرال الکتریک ” توانستند به پیش بینی درامدی که بازار اعلام نمود برسند و در نتیجه موجب کاهش قیمت نفت شدند . شاخص ” اس اند پی ۵۰۰ ” در روز دوشنبه به میزان (۰.۸) درصد نزول کرد و به کمترین میزان خود از ششم سپتامبر تا به حال رسید .
قیمت نفت خام در روز سه شنبه و در بازار نیویورک کاهش یافت . نشانه هایی مبنی بر پایان روند نزولی رشد اقتصادی چین به بازار رسید و خوش بینی در مورد تقاضای انرژی دومین مصرف کننده بزرگ جهان افزایش یافت . قیمت نفت برای پنج روز معاملاتی پی در پی با کاهش مواجه شده است . انتشار اولیه شاخص تولیدات چین در روز سه شنبه و رشد این شاخص در ماه اکتبر نسبت به ماه سپتامبر ، باعث افزایش خوش بینی شد .
قیمت نفت در بازار نیویورک به ۸۵ دلار و ۷۳ سنت رسید . نفت برنت در لندن هم به ۱۰۷ دلار و ۸۵ سنت رسید .
هم چنین چندین شاخص اقتصادی در امریکا طی این هفته منتشر خواهد شد و پیش بینی بازار ارقام امیدوار کننده ای را نشان می دهد . مثلا فعالان بازار پیش بینی کرده اند که فروش خانه های جدید در ماه سپتامبر ، به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۰ افزایش یابد . هم چنین بر اساس یک نظر سنجی دیگر ، امکان دارد تا سفارش کالاهای با دوام در امریکا طی ماه گذشته به میزان (۷.۵) درصد رشد کند .
قیمت نفت در روز چهارشنبه برای پنجمین روز متوالی با کاهش مواجه شد . میزان ذخایر امریکا منتشر شد و بیشتر از پیش بینی بازار افزایش یافت . هم چنین تقاضای سوخت با کاهش مواجه شد . البته کاهش قیمت امروز نسبت به کاهش قیمت روزهای دیگر کمتر بود و این طولانی ترین کاهش متوالی طی پنج ماه پیشین می باشد . وزارت انرژی امریکا اعلام نمود که ذخایر انرژی این کشور طی هفته گذشته با (۵.۹) میلیون بشکه افزایش یافته که سه برابر پیش بینی (۱.۸) میلیون بشکه ای بازار بوده است . تقاضای بنزین نیز به کمترین میزان هفت ماه گذشته کاهش یافت .
قیمت نفت در بازار نیویورک به ۸۶ دلار و ۵ سنت رسید . نفت برنت هم به ۱۰۸ دلار و ۱۲ سنت رسید .
تولید نفت در امریکا برای هفتمین هفته متوالی افزایش یافت و به (۶.۶۱) میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین نرخ تولید نفت طی ۱۷ سال گذشته می باشد . واردات نفت امریکا نیز برای چهارمین هفته متوالی افزایش یافت و به (۸.۸۲) میلیون بشکه در روز رسید .
در روز سه شنبه نیز جلسه کمیته بازار باز بانک مرکزی امریکا برگزار شد و این کمیته اعلام نمود که به خرید ۴۰ میلیارد دلاری اوراق وام رهنی برای افزایش نرخ رشد اقتصادی ادامه خواهد داد . هم چنین بانک مرکزی اعلام نمود که نرخ بهره را تا میانه سال ۲۰۱۵ ، در حدود صفر نگه خواهد داشت .  
مس ، روی ، الومینیوم و سرب
قیمت مس در روز دوشنبه به کمترین حد یک ماه گذشته خود رسید . ارقام ضعیف صاردات ژاپن ، باعث شد تا اشتهای معامله گران نسبت به خرید داراییهای پر ریسک کاهش یافته و نگرانی جدیدی در بازار در مورد کاهش رشد اقتصاد جهانی ایجاد شود . صادرات ژاپن به چین که در سال ۲۰۰۹ از ایالات متحده پیشی گرفت و باعث شد تا بزرگترین مقصد کالاهای ژاپنی چین باشد ، در ماه سپتامبر به میزان (۱۴.۱) درصد نزول کرد . میزان صادرات ژاپن به اتحادیه اروپا هم کاهش قابل ملاحظه ای داشت که به دلیل گسترش بحران اقتصادی این قاره و کاهش رشد اقتصادی کشورهای ان می باشد .
قیمت مس در بازار لندن با (۰.۸) درصد کاهش ، به ۷۹۵۳ دلار رسید . مس که به طور گسترده در ساخت و ساز و صنعت برق استفاده می گردد ، از رنج قیمتی ۸۰۰۰ تا ۸۴۰۰ دلاری خود خارج شده است و این رنج قیمتی از اوایل ماه سپتامبر در بازار شکل گرفته بود .
در ماه سپتامبر ، دولت چین اعلام کرد که قصد سرمایه گذاری ۱۵۷ میلیارد دلاری در پروژه های زیر ساختی دارد ، اما فعالان می گویند که ان میزان سرمایه گذاری احتمالا تا انتخابات رهبران جدید در ماه اینده و به قدرت رسیدن ان رهبران در بهار سال اینده میلادی ، به انجام نخواهد رسید . کاهش مصرف مس چین ، باعث شده تا ذخایر مس در بنادر شانگهای طی هفته اخیر به میزان ۸ درصد و از ماه ژوئن تا به حال به میزان (۴۸.۵) درصد رشد داشته باشد . تحلیلگران دلیل افزایش ذخایر مس را ، کاهش اهنگ مصرف مس چین می دانند . داده هایی در روز دوشنبه منتشر شد که نشان می داد تولیدات مس چین در ماه سپتامبر به سطوح بالای سال جاری رسیده است . دلیل این افزایش در تولیدات ، سیاست های تشویقی برای صاردات از طرف دولت بوده است .
در دیگر فلزات ، گزارشات منتشره از سوی موسسه الومینیوم بین الملل نشان داد که تولید روزانه الومینیوم در ماه سپتامبر اندکی افزایش یافته و به ۶۷ هزار تن رسیده است . تحلیلگران معتقدند که این داده ها نشان می دهد که کاهش ظرفیت تولید مورد نیاز ، با وجود اینکه پیش بینی شده بود ۳۰ تا ۴۰ درصد از تولید کنندگان ضرر کرده اند ، اتفاق نیافتاده است . تحلیلگر شرکت ” بی  ان پی پاریباس ” نیز پیش بینی کرد که بازار جهانی الومینیوم ، با مازاد بزرگی روبرو خواهد شد . این شرکت اعلام کرده که تقاضای ضعیف بازار و کاهش کم در ظرفیت تولید ، پیش بینی مازاد الومینیوم در سال ۲۰۱۲ را به ۷۵۰ هزار تن افزایش داده است . اگر این مازاد به مازاد بازار الومینیوم در سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ اضافه شود ، روی هم رفته به حدود ۹ میلیون تن مازاد می رسد .
قیمت الومینیوم در بازار لندن با نیم درصد کاهش ، به ۱۹۶۰ دلار رسید . روی هم با یک و نیم درصد کاهش ، به ۱۸۵۶ دلار رسید . سرب نیز در روز دوشنبه کاهش یافت و به ۲۰۷۰ دلار سقوط کرد . 
قیمت مس در روز سه شنبه ، به دلیل نگرانی به وجود امده بابت اروپا و چین ، به کمترین سطح شش هفته گذشته خود کاهش یافت . نگرانی دوباره در مورد وضعیت اسپانیا ، افزایش ارزش دلار در برابر یورو ، کاهش تقاضای مس چین و کاهش ریسک پذیری معامله گران ، از جمله دلایل مهم کاهش قیمت مس در روز سه شنبه بود . هم چنین کاهش شاخص سهام امریکا به دلیل نتایج ناامید کننده سود فصلی شرکت های چند ملیتی این کشور نیز بر کاهش قیمت مس در این روز تاثیر داشت . شاخص احساس کسب و کار در بخش تولیدی کشور فرانسه هم به کمترین میزان دو سال گذشته رسید .                          
قیمت مس در بازار لندن از ۷۹۵۳ دلار روز دوشنبه ، به ۷۸۳۱ دلار کاهش یافت . الومینیوم ، سرب و روی هم به کمترین قیمت های یک ماه اخیر خود در بازار لندن رسیدند .
فاکتورهای جدا ار تقاضای فیزیکی کماکان بازار مس را در کنترل دارند و بازار کماکان منتظر رشد تقاضای چین و دیگر اقتصادها می باشد . معامله گران معتقدند که با وجود کاهش قیمت مس و رفتن به زیر سطوح میانگین متحرک های ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه ، سفته بازان اقدام به فروش مس می کنند . در بازار فیزیکی چین ، فعالان بازار معتقدند که قیمت مس به وسیله خریدهای فصلی حمایت خواهد شد اگرچه حجم این خریدها نسبت به مدت مشابه سال گذشته پائین تر است .
در فلزات دیگر ، قیمت سرب در بازار لندن از ۲۰۷۰ دلار روز دو شنبه ، به ۲۰۲۳ دلار کاهش یافت . میزان ذخایر سرب بازار فلزات لندن با بیش از ۱۲ هزار تن افزایش ، به بیش از ۳۱۲ هزار تن رسیده است . الومینیوم هم از ۱۹۶۰ دلار ، به ۱۹۴۷ دلار کاهش یافت . روی هم از ۱۸۵۶ دلار ، به ۱۸۴۷ دلار کاهش یافت .
قیمت مس در روز چهار شنبه به دلیل افزایش ارزش دلار و افزایش نگرانی از بحران ناحیه یورو ، با کاهش مواجه شد . قیمت مس در کمترین سطح شش ماه اخیر خود بسته شد چرا که داده های اقتصادی که از ناحیه یورو منتشر شد ، باعث افزایش نگرانی معامله گران شده بود . اما اخباری نیز از جانب چین منتشر شد که مثبت بود و باعث شد تا کاهش قیمت مس کمی معتدل شود .
کاهش رشد اقتصادی چین ممکن است به پایان راه خود رسیده باشد ، چرا که شاخص مدیران خرید چین در بخش های سفارشات جدید و تولیدات به بالاترین سطح سه ماه اخیر خود رسیده است . البته از ان طرف ، شاخص مدیران خرید ناحیه یورو هم بسیار ضعیف بود . شاخص احساس مشاغل در المان برای ششمین ماه متوالی در ماه اکتبر کاهش یافت و زنگ خطر را به صدا در اورد که بحران رو به گسترش ناحیه یورو ، بزرگترین اقتصاد این ناحیه را هم نشانه رفته است .
قیمت مس در بازار لندن به ۷۸۱۷ دلار رسید . یورو هم پس از انتشار امارهای ضعیف المان در برابر دلار کاهش یافت . همواره دلار قویتر باعث گرانتر شدن کالاها می گردد که به دلار سنجیده می شوند .

در دیگر فلزات ، سرب در ۲۰۰۸ دلار بسته شد . روی هم در ۱۸۵۵ دلار بسته شد . الومینیوم هم در ۱۹۳۸ دلار بسته شد .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم