بازار و کانالی جدید!!!
نگاهی به بازار فردا دوشنبه ۹ مرداد ۹۱
امروز بازار با ورود به کانال ۲۴ هزار واحدی مواجه شد البته هنوز نمیتوان دقیق و قاطع درباره ورود به و تثیبت شاخص در این کانال نظریه داد شاید به مانند دفعه قبل همین فردا با یک حمایت همه جانبه مجددا شاهد بازگشت شاخص به کانال ۲۵ هزارواحدی باشیم شاید هم حمایتی در کار نباشد و شاخص به سمت سطوح ۲۴۰۰۰-۲۴۲۰۰ واحدی حرکت کند سطوحی که بسیاری در کمینش هستند و برای رشد بازار رسیدن شاخص به این سطح را لازم میدانند
فعلا که باید منتظر فردا ماند فردایی که سرنوشت شاخص و بازار برای چند روز اینده مشخص میشود اگر حمایتها به کمک بازار بیایند و مسئولان بازار به خصوص سهامداران حقوقی برنامه ای برای حمایت داشته باشند میتوانیم مجددا روزهای اتی را از ان روزهای مثبت و خوب بدانیم ولی اگر فردا هم حمایتی در کار نباشد باید منتظر افت ۱۰ درصدی قیمت اکثر شرکتها باشیم
البته این روزها درست است فشار عرضه بازار را منفی کرده است اما در کمتر سهمی صف فروش یا صف فروش سنگینی را شاهد هستیم این روزها بیشتر سهامداران حقیقی از ترس به استقبال شناسایی زیان های سنگین کرده اند البته برای ما جای یک سوال بسیار بزرگ است که کسانی که امروز زیانهای سنگین را به جان میخرند با توجه به شرایط فعلی کشور چه بازاری را مستعد رشد میبینند یا بهتر بگوییم پول و سرمایه خود را کجا خواهند برد؟
بازار مسکن و طلا و دلار که فعلا کساد و راکد است در بخش های دیگر اقتصاد نیز فعلا بازدهی نمیبینیم میماند اوراق مشارکت و سپرده بانکی که با این تورم فکر نمیکنیم کسی حاضر باشد سرمایه خود را با نرخ های ۲۰ درصدی ان هم طول ۱۲ ماه کامل در یک جا بلوکه کند پس به نظر شما فروشنده های امروز چه اینده ای را میبینند ایا بسیار ی از همین شرکتهای بورسی توان بازدهی بالاتر از سالانه ۲۰ درصدی را ندارند؟ پس بیاییم کمی به عاقبت فروشهای غیر منطقی خود فکر کنیم و زود تصمیم نگیریم…
اما این روزها همه کاسه و کوزه ها را بر سر مسائل سیاسی و چشم انداز ضعیف و منفی کشور میشکنند خب کمی به وضعیت شرکتها رجوع کنیم ایا تمامی شرکتها وضعیتشان اسفبار است قطعا پاسخ این پرسش خیر میباشد جدی کمی نظاره کنیم شرکتهایی که تولیداتشان تماما داخلی است مواد اولیه اشان داخلی است برای مثال صنعت بانکداری چرا باید پی بر ایش زیر ۴ برسد؟
بسیاری از صنایع دیگر مانند صنایع غذایی و یا صنایع دیگر مانند معدنیها مشکلی که ندارند هیچ تازه در گزارشات ۳ ماهه انچنان گزارش بدی نیز منتشر نکرده اند
سایر صنایع نیز اگر هم مشکل داشته باشند ارز گران قیمت به دادشان رسیده است برای مثال در صنایع پتروشیمی کم کم پی بر ای باورنکردنی را برای شرکتهایی شاهد هستیم که روزگاری پی بر ای های بالای ۶-۷ داشتند چرا باید همه را به یک چوب برانیم متانولیها را فرض بر این میگذاریم که سر تا سر مشکل هستند مابقی شرکتها که تولیداتشان به صورت جامد بوده و مشکلی از بابت صادرات و حمل و نقل ندارند چه؟
متاسفانه این روزها ترسی بر بازار حاکم شده که دوایش تنها افزایش و تزریق یکباره نقدینگی میباشد اگر فقط یک هفته به صورت ممتد نقدینگی به بازار تزریق شود و بازار با رشد قیمتی همراه شود و بازدهی بالایی در کوتاه مدت بدهد بسیاری از سهامداران به خود امده و اینطور بی محابا و بدون تحلیل و فقط از روی ترس اقدام به فروش سهام خود نمیکنند و سخن اخر…
بسیاری از ما بازار سرمایه را به دلیل ریسکهای سیاسی بسیار پرریسک ارزیابی میکنیم ایا واقعا این شرایط در دیگر بازارها حکمفرما نیست؟؟؟
در همین بازار طلا و ارز و مسکن روزانه چه تصمیماتی گرفته میشود؟ چقدر به عوامل بیرونی و سیاسی و غیر سیاسی وابسته هستند همین سکه ۱ میلیون تومانی سقوط ازاد را تجربه نکرد؟ همین دلار چند ماه است در همین سطوح ۱۹۰۰ تومان در جا میزند؟ مسکن با رکود و بلوکه شدن سرمایه های عظیم مواجه نیست؟
یکشنبه ۸ مرداد ۹۱