خبر
شرایط خودرویی ها…
تحلیل خبر
بتا سهم – ۷:۳۵ شرکتهای خودروسازی بالاخره به افزایش نرخ رسیدند اما خبری از رشد قیمت آنها ندر بازار نیست .در این مطلب با جمع بندی خبرهای رسانه ها به بررسی رشد قیمت محصولات شرکت ها می پردزایم . در ایران خودرو به جز پژو ۴۰۵، سایر محصولات سواری آن موفق به دریافت مجوز افزایش قیمت شدند. در این بین، سوزوکی گرندویتارا که تا همین چندی پیش اختلافی ۱۴ میلیون تومانی میان قیمت کارخانه و بازار آن به چشم میآمد، بیشترین رشد را تجربه کرد و قیمت آن با جهشی حدودا ۵/۶ میلیونی، به ۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.
تندر-۹۰ نیز در مدل E2 افزایشی ۶۰۰ هزار تومانی را به خود دید .تندر پارسخودرو نیز همین رشد قیمتی را تجربه کرد. همچنین تندر E1 ایران خودرو نیز ۷۰۰ هزار تومان گران شد .اما ایران خودروییها به جز ویتارا و تندر، مجوز افزایش قیمت خانواده پژو را نیز دریافت کردند. در این بین، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ که در دو مرحله گران شد، افزایشی ۷۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد. تیپ ۳ و تیپ ۵ نیز به ترتیب ۱۰۰ و ۱۷۵ هزار تومان گران شدند. تیپ ۶ هم که حدود ۱۰۰ هزار تومان گران شده. در میان مدلهای صندوقدار ۲۰۶ هم، V8 افزایشی ۱۲۵ هزار تومانی را تجربه کرده و V9 نیز حدود ۱۰۰ هزار تومان گران شده است. ایران خودروییها البته قیمت سمند و پژو پارس را نیز افزایش دادهاند، به نحوی که سمند LX مالتی پلاکس ۱۰۰ هزار تومان گران شده و پارس نیز در مدلهای سال و معمولی دوگانه سوز خود، به همین میزان افزایش قیمت داشته است.
در پارس خودرو نیز افزایش قیمت ها داغ بوده . نیسان قشقایی با افزایش قیمتی چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی رکورد زد. قیمت نیسان تینا نیز با جهشی ۵/۲ میلیونی مواجه بود . همچنین ماکسیمای اتومات نیز افزایشی یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد قیمت مگان نیز حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافت .
محصولات خانواده پراید افزایش قیمتی میانگین ۱۵۰ هزار تومانی را تجربه کردهاند.. ریو نیز به عنوان دیگر محصول سایپا، حدود ۵۰۰ هزار تومان گران شده. ظاهرا تیبا افزایشی نداشته .
در مجموع گفته می شود که ایران خودرو با افزایش ۷۰ تا ۷۵ میلیارد تومانی در ۶ ماهه دوم سال و همچنین سایپا با رشد ۵۵ تا ۶۰ میلیارد تومانی درسود خود مواجه باشد .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۶ مهر ۹۰