گزارش روزانه فولاد و سنگ اهن

مهر ۱۴, ۱۳۸۹

گزارش روزانه فولاد و سنگ اهن

 

چشم انداز وضعیت صنعت فولاد جهان

 

اتحادیه جهانی فولاد در آخرین گزارش خود از وضعیت بازار فولاد جهان  پیش بینی نمود که مصرف فولاد جهان تا پایان سال جاری ۱/۱۳ درصد افزایش یافته به یک میلیارد و ۲۷۲ میلیون تن خواهد رسید در حالی که سال قبل ۶/۶ درصد افت نمود. این آمار نسبت به آخرین پیش بینی در آوریل ۳۵ میلیون تن رشد داشته و از یک میلیارد و  ۲۲۲ میلیون تن قبل از رکود در سال ۲۰۰۷ بالا تر رفته است. همچنین برآورد شده که تقاضای فولاد جهان در سال ۲۰۱۱ به یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون تن برسد.

اولین پیش بینی این اتحادیه بعد از رکود اقتصادی در آوریل ۲۰۰۹ انجام گرفت و ۴/۸ درصد رشد در تقاضای فولاد سال ۲۰۱۰ را برآورد نمود. حال این رقم به ۱/۱۳ درصد افزایش یافته است. علت این برآورد بهتر افزایش تقاضای کشور های توسعه یافته به ویژه اروپا، نفتا و سی آی اس نسبت به انتظارات قبلی است و میزان بهبود در اقتصاد های نوظهور نیز همچنان ادامه داشته است. این نشانگر بهبود با ثبات صنعت فولاد است و دیگر خبری از پیش بینی یک رکود اقتصادی شدیدتر در کار نیست.

با این که پیش بینی های سال ۲۰۱۰ فراتراز حد انتظار بوده ولی بازهم باید  محتاطانه عمل نمود. تقاضای فولاد کشور های توسعه یافته سال آینده باز هم کمتر از سطح قبل از رکود خواهد بود. تا کنون بهبود تقاضا در نتیجه بسته های محرک اقتصادی دولت ها و فرایند افزایش موجودی بوده است که ظاهرا اثرات آن ها در حال محو شدن است. ولی هنوز معلوم نیست که میزان تقاضای واقعی روندی صعودی را ادامه خواهد داد یا  نه. شاخص های اقتصادی علائم ضد و نقیضی نشان داده اند و باید اوایل سال آینده شرایط را به دقت بررسی نمود.

مصرف فولاد چین امسال ۷/۶ درصد رشد نموده به ۵۷۹ میلیون تن خواهد رسید در حالی که سال قبل رشد ۸/۲۴ درصدی داشته است. از ابتدای سال تا ماه آگوست میزان تقاضای فولاد چین ۲/۹ درصد رشد داشته ولی تا پایان سال به دلیل تلاش دولت برای کنترل مصرف انرژی آرام تر خواهد بود. گرچه انتظار می رود رشد تقاضای چین در سال ۲۰۱۱ آرام نباشد ولی هنوز ۴۲ درصد بالاتر از سطح سال ۲۰۰۷ است. سال آینده چین ۴۵ درصد از کل تقاضای فولاد جهان را در دست خواهد داشت.

تقاضای فولاد هند دردوره بحران ۵/۷ درصد رشد نمود و انتظار می ورد امسال ۲/۸ درصد و سال آینده ۶/۱۳  درصد رشد داشته باشد. با ۶۸ میلیون تن مصرف فولاد در سال ۲۰۱۱ هند سومین کشور مصرف کننده فولاد در سطح جهان بعد از چین و امریکا خواهد بود. قابل ذکر است که مصرف فولاد این کشور ۳۲ درصد نسبت به سطح سال ۲۰۰۷ بالاتر خواهد بود.

در بین کشور های نفتا، امریکا سال گذشته ۲/۳۶ درصد در مصرف فولاد کاهش داشت با توجه به روند افزایش موجودی ها و بهبود تولید ات صنعتی انتظار می رود مصرف فولاد این کشور سال جاری ۹/۳۲ درصد افزایش یابد و سال آینده ۴/۹ درصد پایین آمده به ۸۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تن برسد. در کل این کشور ها ۳/۳۱ درصد و ۷/۸ درصد رشد  در مصرف فولاد در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ خواهند داشت.

در مرکز و جنوب امریکا مصرف فولاد ۶/۲۳ درصد در سال ۲۰۰۹ افت نمود به کمک بهبود قیمت ها، صادرات و افزایش جریان سرمایه رو به بهبود است. مصرف فولاد این منطقه سال جاری ۲/۲۸ درصد رشد خواهد داشت که رشد ۶/۳۴ درصدی برزیل در این راستا کمک کننده است.

سال ۲۰۰۹ میزان مصرف فولاد در اروپا ۷/۳۵ درصد افت داشت که اسپانیا، ایتالیا و انگلیس به دلیل سقوط بخش ساخت و ساز بیشترین تاثیر را داشتند. بهبود اروپا بالاتر از حد انتظار بود. امسال مصرف فولاد این قاره ۹/۱۸ درصد رشد می نماید و سال آینده با ۷/۵ درصد رشد به ۱۴۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید .

در ژاپن که سال گذشته ۳/۳۲ درصد در مصرف واقعی فولاد افت داشت انسال ۱/۱۹ درصد بهبود خواهد یافت که بالاتر از انتظار است ولی سال ۲۰۱۱ افتی ۴/۱ درصدی را تجربه خواهد کرد آن هم به دلیل افزایش ارزش ین، و ضعف بخش های اصلی مصرف کننده فولاد. این امر میزان مصرف فولاد  ژاپن در سال ۲۰۱۱ را به ۶۲ میلیون تن می رساند یعنی ۷۶ درصد سطح سال ۲۰۰۷.

در سی آی اس بهبود چشمگیر خواهد بود. مصرف فولاد منطقه سال گذشته ۳/۲۸ درصد افت داشت که ۴۳ درصد آن متعلق به اوکراین بود ولی امسال ۵/۲۶ درصد و سال آینده ۱/۱۱ درصد در تقاضای واقعی بهبود مشاهده می شود و این امر مصرف واقعی فولاد منطقه را به ۸۹ درصد سال ۲۰۰۷ می رساند.

ترکیه که سال گذشته ۱۶ درصد افت در مصرف واقعی فولاد داشت سال جاری ۵/۲۰ درصد رشد را تجربه خواهد کرد و سال آینده ۷/۱۰ درصد که به ۲۴ میلیون ۱۰۰ هزار تن رسیده و به سطح سال ۲۰۰۷ بازخواهد گشت.

منطقه منا ( خاور میانه و شمال افریقا) سال ۲۰۰۹ علی رغم افت قیمت نفت و فروپاشی بخش ساخت و ساز که به کمک راه کار های مالی دولتی در کشور های حوزه خلیج فارس، مصر و ایران جبران شد با ثبات بود. این منطقه سال ۲۰۰۹ رشدی ۴/۰ درصدی را تجربه نمود و سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ میزان رشد مصرف ۹/۵ درصد و ۳/۵ درصد خواهد بود. این آمار میزان مصرف واقعی فولاد این منطقه را به ۶۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن می رساند که ۱۷ درصد نسبت به سال ۲۰۰۷ بالاتر است.

 کاهش تولید فولاد در امریکا– ۱۴/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- طبق آمار انجمن آهن و فولاد امریکا، هفته گذشته میزان تولید فولاد خام این کشور در پایین ترین سطح ۸ ماه اخیر بوده است. یک میلیون و ۶۸۰ هزا شورت تن فولاد در هفته منتهی به ۲ اکتبر تولید شد که از ۱۳ فوریه تا کنون کمترین میزان بوده است. نرخ بهره وری صنعت فولاد این کشور نیز ۷۵ درصد ثبت شده است. تولید فولاد هفته گذشته در امریکا ۲/۲ درصد نسبت به هفته قبل افت داشت و ۱۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بالاتر بود. ظاهرا در جنوب امریکا میزان تولید ۲۰ هزار شورت تن کاهش یافت و ۱۷ هزار شورت تن در دیترویت بالا رفت. نرخ بهره وری صنعت فولاد امریکا از ابتدای سال تاکنون ۷۱ درصد ثبت شده است.

صنعت فولاد امریکا در انتظار رشد اقتصادی آرام در سال ۲۰۱۱– ۱۴/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- مقامات شرکت  نوکور امریکا بر این باورند که نباید انتظار داشت میزان تولید فولاد  و همچنین تقاضای داخلی این کشور در سال ۲۰۱۱ رشد قابل توجه ای داشته باشد چرا که سرعت بهبود اقتصادی امریکا پس از دوره رکود آرام بوده است.

بزرگترین فولاد ساز امریکا معتقد است تا زمانی که موانع بزرگی چون مالیات های سنگین و نبود طرح های زیر ساختی و ذخیره انرژی وجود دارد اقتصاد امریکا بهبود نخواهد داشت.

البته به نظر آن ها قانون اخیر کنگره در زمینه نرخ ارز چین گام بزرگی برای صنعت فولاد امریکا بوده است. البته معلوم نیست که مجلس سنا این قانون را بعد از انتخابات ماه آینده بپذیرد ولی در هر حال دیگر چین می داند که کنگره امریکا در این زمینه کاملا جدی و پیگیر است.

مقامات نوکور بر این باورند که به زودی راه حلی برای رفع مشکل پایین بودن نرخ ارز چین که برخی آن را ۴۰ درصد پایین می دانند پیدا خواهد شد. احتمالا رییس جمهوری امریکا درجلسه آتی گروه جی ۲۰ بر دولت چین در مورد بالا بردن ارزش یوان فشار بیشتری خواهد آورد.

آرامش مصرف فولاد در چین – ۱۴/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- طبق آخرین پیش بینی اتحادیه آهن و فولاد جهان میزان مصرف فولاد جهان در سال آینده ۳/۵ درصد نسبت به یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون تن فعلی رشد خواهد داشت و به یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون تن خواهد رسید. ظاهرا میزان رشد مصرف فولاد جهان در سال جاری ۱/۱۳ درصد می باشد.

از قرار معلوم میزان تقاضای فولاد در سال ۲۰۱۰ از سطح تقاضای سال ۲۰۰۷ پیشی خواهد گرفت. مصرف فولاد در کشور های توسعه یافته امسال ۲۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش می یابد و در حدود ۳۶۰ میلیون تن خواهد بود و در کشور های با اقتصاد نوظهور ۵/۹ درصد بالا رفته به ۹۱۳ میلیون تن خواهد رسید.

در سال ۲۰۱۱ تقاضای چین تنها ۵/۳ درصد بالا می رود در حالی که برآورد سال ۲۰۱۰ حدود ۷/۶ درصد است. علت آمار پایین برآورد سال آینده ضعف بازار مسکن، رشد محدودتر پروژه های زیرساختی و خروج از بسته های محرک اقتصادی است. شاید موجودی بالا هم تاثیر گذار باشد.

انتظار می رود سال آینده هند پس از چین و امریکا  سومین مصرف کننده فولاد جهان گردد. در کشور های توسعه یافته ای چون در شمال امریکا، ژاپن و اروپا میزان مصرف فولاد سال ۲۰۱۱ تا ۶/۴ درصد رشد خواهد داشت. مسائل مطرح در این کشور ها بدهی های بالا و نوسان اقتصادی است.

پیش بینی ها برای میزان مصرف چین محافظه کارانه  ولی با امید به افزایش است ولی در مورد سایر کشور ها نزولی است. در کوتاه مدت نوسان قیمت مسئله مهمی نیست و ظاهرا اخیرا صنعت فولاد جهان با قیمت گذاری فصلی سنگ آهن کنار آمده است.

کند بودن رشد اقتصادی اروپا– ۱۴/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- یکی از مقامات یوروفر اظهار داشته است که احتمال بهبود کامل بازار فولاد اروپا تا پیش از سال ۲۰۱۲ و یا ۲۰۱۳ ضعیف است.

اگر چه در حال حاضر میزان تقاضای فولاد در اروپا کمتر از سطح تقاضا در سال ۲۰۰۷ می باشد؛ اما میزان سوددهی کارخانه ها در حد مطلوب است.

این مقام مسئول یوروفر پیش بینی می کند که ظرفیت تولید فولاد خام کارخانه ها در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا طی ۵ سال آینده در حدود ۱۵ درصد کاهش یابد و به ۱۸۰ تا ۱۹۰ میلیون تن در سال برسد. در حال حاضر ظرفیت تولید کارخانه ها در این منطقه ۲۲۵ تا ۲۳۰ میلیون تن در سال می باشد. میزان تقاضا در این منطقه به طور معمول ۱۷۰ میلیون تن در سال است؛ به همین دلیل پیش بینی می شود که ظرفیت تولید کارخانه ها در آینده کاهش یابد.

این در حالی است که عده ای بر این باورند که میزان کاهش ظرفیت تولید کارخانه ها کمتر خواهد بود. آنها با اشاره به استفاده از سنگ آهن با کیفیت پایین به دلیل تغییر شرایط بازار این محصول اظهار داشته اند که ظرفیت تولید کارخانه ها کاهش یافته است.

بهبود اقتصادی در شمال اروپا بیشتر از جنوب این قاره می باشد و وضعیت بازار این منطقه با ثبات تر از جنوب اروپا است. میزان ساخت و ساز نیز در جنوب کوه های آلپ هنوز پایین است.

در این میان یکی از مقامات کارخانه آرسلورمتال نیز بر این باور است که احتمال افزایش میزان مصرف فولاد در اروپا در آینده وجود دارد. پیش بینی می شود که میزان مصرف فولاد در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۱ در حدود ۷/۵ درصد که معادل ۸ میلیون تن می باشد، افزایش یافته و در سال آینده به ۱۴۷ میلیون تن برسد. در صورتیکه میزان پیش بینی ها برای رشد تقاضا در سال آینده محقق شود، میزان تقاضا طی این سال هنوز هم ۲۵ درصد کمتر از سطح تقاضا در سال ۲۰۰۷ خواهد بود.

در حال حاضر سطح موجودی انبارها در اروپا به دلیل پایین بودن تقاضای مصرف کننده های نهایی پایین است و پیش بینی می شود که تقاضای خریداران در این قاره به منظور تکمیل موجودی افزایش یابد.

احتمال کاهش قیمت فولاد در چین– ۱۴/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- قیمت معاملات فیوچرز فولاد در بازار بورس شانگهای روز آخر ماه سپتامبر کمی افزایش یافت. البته این امر تاثیری بر روند نزولی قیمت ها در بازار داخلی چین نگذاشته است.

موجودی فولاد در چین بالاست. روند آینده بازار این کشور مشخص نیست و خبرهای خوبی از بازار این کشور به گوش نمی رسد. احتمال افزایش قیمت ها در چین در آینده نزدیک ضعیف است و نشانه ای از رشد قیمت ها پس از تعطیلات ملی در این کشور دیده نشده است. میزان صادرات فولاد نیز در این کشور به دلیل تعطیلات ملی کاهش یافته است.

میزان تقاضای فولاد در بازار داخلی چین اخیرا پایین بوده به همین دلیل احتمال تغییر شرایط بازار ضعیف است. تا ۲۵ ماه سپتامبر موجودی میلگرد در این کشور ۱۶/۰ درصد و موجودی مفتول ۵۹/۴ درصد افزایش یافت. بالا رفتن موجودی انبارها بدون شک بازار این محصولات را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

سخت گیری های دولت این کشور به منظور کنترل مصرف انرژی و پایین آوردن ظرفیت تولید کاهش یافته و گزارش ها نشان می دهد که ظرفیت تولید برخی از کارخانه ها اواخر ماه سپتامبر بالا رفته است.

با توجه به روند نزولی قیمت ها، بسیاری از خریداران سیاست انتظار را در پیش گرفته اند. تعطیلات ملی نیز بازار این کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

به همین دلیل پیش بینی می شود که حجم معاملات در ماه اکتبر کمتر از ماه سپتامبر باشد و قیمت ها نزولی.

بازار ضعیف میلگرد وارداتی در خاور دور– ۱۴/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- بازار واردات میلگرد جنوب شرق آسیا با افت قیمت های پیشنهادی در رکود به سر می برد.

قیمت پیشنهادی جدید ترک ها بین ۶۰۰ تا ۶۱۰ دلار سی اف آر سنگاپور است در حالی که هفته قبل ۶۳۰ تا ۶۳۵ دلار بود. بارش باران میزان تقاضای سنگاپوررا کاهش داده چون ساخت و ساز کم شده است. گرچه دولت سنگاپور در تلاش است حباب بخش مسکن را آرام کند ولی هنوز پروژه های ساخت و ساز دولتی در جریا ن است.

قیمت پیشنهادی میلگرد کره بین ۶۱۰ تا ۶۲۰ دلار سی اف آر است در حالی که اواسط سپتامبر ۶۱۰ دلار سی اف آر بود. در هنگ کنگ میلگرد چین ۶۰۰ دلار سی اف آر است ولی خریداران به دنبال ۵۹۰ دلار سی اف آر هستند.

ثبات نسبی قیمت بیلت در بورس لندن– ۱۴/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- قیمت بیلت در  بورس فلزات لندن پس از آن که روند نزولی بازار فیزیکی قیمت آن را در بورس پایین آورد چند روزی است که با ثبات است. پایان هفته گذشته قیمت معامله نقدی بیلت در بورس لندن ۴۴۰ تا ۴۵۰ دلار ثبت شد که نسبت به ۴۶۰ تا ۴۶۲ دلار دو هفته قبل نوسان زیادی تجربه نمود.  از جمله روز ۲۳ سپتامبر به ۴۲۵ تا ۴۳۰ دلار هم رسیده بود. در حال حاضر در بازار نقدی خرید چندانی انجام نمی گیرد و این امر بر بازار بورس نیز تاثیر گذاشته است. پس از ماه رمضان قیمت ها افزایش یافت ولی مجددا نزولی شد و افت نرخ یورو هم به معاملات فیوچرز کمکی نکرده است.

 

 

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم