لحظه به لحظه بابازارامروز…(بخش اول)

لحظه به لحظه بابازارامروز...(بخش اول)

نوید خاندوزی
مرداد ۱۴, ۱۴۰۲
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

۱۰:۳۱:۱۷ پایان  بخش اول ادامه در بخش دوم

۱۰:۲۶:۲۵ دلار فردایی تهران⏳  ۴۹,۹۵۰ معامله شد✅

۱۰:۲۵:۳۰ بازار امروز بتواند  بالای ۶ همت و روزهای بعد هم  کم کم  به ۸  همت  برسد  یک  سیگنال  قوی برای برخی تماشاچی ها صادر کرده است

۱۰:۲۳:۵۴ انتخاب هم دراین  قیمت ها و این  شرایط بد نیست و میتواند مورد توجه  بازار باشد

۱۰:۲۱:۵۷ کوثر هم می تواند  صف خرید  شود

۱۰:۲۰:۳۰

پولیتیکو:

نیروهای آمریکایی در خلیج فارس در حالت آماده باش هستند.

۱۰:۱۷:۳۱ نرخ سود بین بانکی به ۲۳.۴۵ درصد رسید

نرخ قبلی ۲۳.۵۵ درصد

۰.۱ درصد کاهش

۱۰:۱۵:۴۲

مهم از بازار بین بانکی؛
سیاست تزریق پول بانک مرکزی

🔵 با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ ۱۲۰۷.۸ هزار میلیارد ریال اقدام کرد.

۱۰:۰۹:۳۴ کمی عرضه در بازار زیاد  شد  ولی در کل فاز خرید  بازار قدرتمند تر است

۱۰:۰۳:۴۴ تا این لحظه ارزش معاملات خرد ۲۵۴۱ میلیارد تومان می باشد

۱۰:۰۳:۴۰ حخزر در آستانه صف خرید

۱۰:۰۱:۱۶

متال بولتن قیمت شمش صادراتی CIS را ۴۳۱ دلار اعلام کرد
۱۴۰۲/۰۵/۱۴
به گزارش پترومتالز، متال بولتن در آخرین شماره خود قیمت شمش صادراتی از دریای سیاه را با کاهش ۱.۶ درصدی، ۴۳۱ دلار به ازای هر تن اعلام کرد.

کاهش قیمت شمش و قراضه در بازار ترکیه و تقاضای ضعیف و کمبود ارز خارجی در مصر (دو بازار اصلی شمش روسیه)، علت کاهش قیمت‌های صادراتی از دریای سیاه است.

قیمت آفرهای پیشنهادی صادرکنندگان شمش روسی در بازه ۴۳۰ تا ۴۴۵ دلار به ازای هر تن قرار دارد و مشتریان ترک نیز قیمت‌های ۴۱۰ تا ۴۳۵ دلار را برای خرید پیشنهاد می‌دهند.

قیمت شمش فولادی روسیه در مصر نیز ۴۷۰ تا ۴۸۰ دلار سی‌اف‌آر و حدود ۴۳۰ دلار فوب است.

۰۹:۴۸:۰۷ شاخص کل سطح ۲ میلیونی را پس گرفت

۰۹:۴۷:۲۳ فاسمین هم  شرایط بدی ندارد

۰۹:۴۵:۱۳ سایپا هم  در حال  صف شدن

۰۹:۴۴:۴۱ خگستر هم در این  شرایط بد نیست

۰۹:۴۴:۳۸ خودرو صف خرید شد

۰۹:۴۲:۴۹ خودرو به سمت صف خرید

۰۹:۳۸:۱۴ حرکات  فولاد  فملی شپنا  نشان از گرایش بازار به سمت سهم های بزرگ است

۰۹:۳۷:۴۱ فولاد هم خوب رنج می زنند

۰۹:۳۳:۱۸ لابسا هم اخیرا  گزارش خوبی داده است  لابسا در تیر با فروش ۹۱۳ میلیارد ریالی مواجه بود و به عدد ۴ماهه ۴۱۶۱ میلیارد ریالی رسیده است . ۴ماهه قبل ۲۹۸۵ میلیارد ریال بوده است

۰۹:۳۳:۱۱ خزر با تقاضای خوبی همراه است

۰۹:۲۶:۲۶ خپارس صف خرید  شد

۰۹:۲۵:۰۴

‌برنامه عرضه‌هایِ امروز بورس کالا

🔳 تالارهای مختلف بورس کالای ایران در نخستین روز هفته (شنبه ۱۴ مرداد) میزبان عرضه ۶۶۶ هزار و ۹۹۰ تن انواع کالا و محصول است. بیشترین عرضه‌های امروز مربوط به تالار صنعتی است.

۰۹:۲۱:۲۵ صف خرید  ذوب به واسطه  افزایش سرمایه  و شایعه  ۱۵ همت افزایش سرمایه

۰۹:۲۰:۲۳ سایپا در حال  رنج  زدن  است

۰۹:۲۰:۱۷ فرود  با دید نوسان بد نیست

۰۹:۰۸:۴۹ فملی پس از کاهش ۲۷ درصدی از نیمه دوم اردیبهشت، در روزهای اخیر با اقبال همراه شد و امروز هم محدوده ۶۷۷ تومان را در نزدیکی صفر تابلو تجربه می کند.

۰۹:۰۸:۱۹ شاوان هم  جای خوبی است

۰۹:۰۶:۲۱ شپنا و شبندر را واقعا خوب میخرند و معاملات خوبی دارند

۰۹:۰۶:۱۲ پیشبینی هفته

📈بازار مستعد صعود است

🔸به عقیده کارشناسان باتوجه به اینکه اکثر نمادهای بازار سرمایه به اندازه کافی اصلاح داشتند، در حال حاضر بازار مستعد رشد است و در هفته جاری شاهد افزایش تقاضا در اکثر سهم‌ها و صنایع خواهیم بود. همچنین به‌نظر می‌رسد صنایع پالایشی، فلزات، خودرو و بانک مورد توجه بازار قرار بگیرند.

۰۹:۰۳:۴۸  خودرو را امروز بسیار خوب و جالب میخرند

۰۹:۰۳:۴۱ مثبت های وکغدیر هم  جالب است

۰۹:۰۲:۵۹ فعلا  بازار خوب و مثبت  اغاز کرده است

۰۹:۰۱:۳۹ شپنا  را خوب خریدند ولی صف نیست

۰۹:۰۱:۳۲ بانکی ها هم  تقاضای خوبی دارند

۰۹:۰۰:۰۳ بازار اغاز خوب مثبتی را داشته است ولی کم حجم

۰۸:۵۷:۵۱

۵ نکته که قبل از معاملات این هفته بایستی به آن توجه کنیم

۵۰ هزار تومان تخت
17 خرداد بود که دلار با فشار و جو خبری مثبت به زیر ۵۰ هزار تومان هل داده شد و تقریبا از آن بعد همواره زیر ۵۰ هزار تومان بود و تنها در دو مقطع کمی به بالای این عدد نفوذ کرد. حالا بعد از نزدیک به دو ماه شاهد شرایطی هستیم که دلار دوباره قصد تثبیت بالای ۵۰ هزار تومان را دارد. محرک این حرکت به سمت ۵۰ هزار تومان، تلاش بانک مرکزی برای انحلال کانون صرافان است. صرافی های بزرگ که اسکلت این کانون را تشکیل می دهند، نقش بسیار مهمی در دور زدن تحریم ها بازی می کنند و با سپرده های ارزی که خودشان دارند، عملا در قامت یک بانک برای انتقال ارز از یک کشور به کشور دیگر بازی می کنند. هم زمان نظارت بر بانک وارنگلد توسط خزانه داری افزایش پیدا خواهد کرد، وارنگلدی که نقش بسیار مهمی در تامین ارز واردات کالاهای اساسی دارد. تحولات دلار به صورتی است که انگار قرار است با زیر ۵۰ هزار تومان خداحافظی کنیم اما هنوز محرک رشد شدید در آن دیده نمی شود. احتمالا مدتی شاهد تجربه ی دلار در بازه ۵۰ تا ۵۴ هزار تومان باشیم.

رشد قیمت های جهانی
رشد قیمت های جهانی خصوصا در زنجیره ی انرژی ادامه دارد. این بار با بهانه ی ادامه کاهش داوطلبانه ی تولید توسط عربستان، نفت مجددا رشد قابل توجهی کرد. کرک اسپرد یا حاشیه سود پالایش فراورده های پالایشی نیز افزایش پیدا کرده است. محرک رشد قیمت نفت و فراورده ها بیشتر سمت عرضه است. می دانیم بدون تحرک واقعی در بخش تقاضا، روندهایی به این شکل چندان ادامه دار نمی شوند، اما حداقل جلوی کاهش قیمت را می گیرند. همین حفظ کف قیمت ها می تواند دلیلی برای رشد قیمت سهم های مرتبط باشد اما رشد نچندان بزرگ.

علی آبادی و برنامه هایش
رئیسی نشان داده است که وقتی یک وزیر یا مسئول جدید به دولتش اضافه می شود، حداقل تا مدتی حرف های آن فرد در زمینه ای که اضافه شده، از نظر او فصل الخطاب است. در مورد فرزین این اهمیت داده شدن به تصمیماتش به خوبی قابل درک بود. حالا با اضافه شدن علی آبادی به نظر می رسد در زمینه صنعت (از تولید گرفته تا قیمت گذاری) اهمیت حرف های این وزیر جدید نسبت به سایر افرادی که به آقای رئیسی مشاوره می دهند بالاتر خواهد بود. در جلسه ای که در مورد شماره شدن نیسان برگزار می شد، رئیس جمهوری فصل الخطاب بودن نظر آقای علی آبادی را گوشزد می کند. باید دید بعد از دو سال یک بام و دو هوای قیمت گذاری دستوری و شل کن سفت کن هایی که در نهایت به زیان بخش شفاف اقتصاد شده است، علی آبادی چه برنامه ای برای صنایع دارد. شاید تغییرات قابل توجهی در مورد کالاها و محصولات مختلف اتفاق بیافتد. گفته می شود علی آبادی چندان اعتقادی به سازمان حمایت از مصرف کنندگان ندارد

سرنوشت نرخ خوراک
در موج های خبری مختلفی که برپا می شود، بعضا مسائل مهم فراموش می شود. یکی از این موارد مهم نرخ گاز است که دولت صراحتا گفت همینی که است. اما از طرف دیگر مجلس به دنبال ابطال مصوبه دولت در مورد نرخ گاز است. این هفته هیات تطبیق تکلیف را مشخص خواهد کرد و معلوم می شود که این نرخ پایدار است یا نه. البته واقعیت با سیاست های فعلی احتمالا نرخ دلار در شش ماهه دوم در سطحی باشد که اصلا کسی به نرخ خوراک ریالی اهمیت ندهد.

بازار مثبت؟!
بعد از مدتها نزول و کاهش قیمت ها در بازار سهام، حالا زمینه برای یک رشد یک تا دو هفته ای محیاست. به رشد چندان بالا در کوتاه مدت اعتقادی نداریم ولی احتمالا معاملات بهتر در این دوهفته بتواند کمی ذهن بورسی ها را آرام کند و زمینه را برای حرکت بهتر و منطقی تر بازار از شهریور به بعد را ایجاد کند.

۰۸:۵۳:۲۲ کاما به نظر با عرضه  فزر شناسایی سود خوبی خواهد داشت

۰۸:۴۸:۵۸ پالایشی ها خوب صف شدند ولی شرایط بنیادی انها بد نیست

۰۸:۴۷:۲۱

ناترازی بانک‌ها در ایران به معنی ورشکستگی نیست

🔹️ناترازی از نوع ورشکستگی بدین معناست که سمت چپ و راست ترازنامه بانک در تعادل نباشد و بدهی‌ها بیشتر از دارایی‌ها باشد.

🔹️نزدیک ۹۰ درصد از ناترازی بانک‌ها در ایران از نوع ورشکستگی (Insolvency) نیست، بلکه از نوع عدم نقدینگی (illiquidity) است.

🔹️نظام بانکداری در ایران ورشکسته نیست، بلکه به دلیل تبدیل منابع به دارایی، نقدینگی لازم را در اختیار ندارد و در این زمینه با چالش مواجه‌ است.

🔹مشکلات مربوط به ناترازی برخی از بانک‌ها هم یا ناشی از فساد، عدم نظارت دقیق و مسائلی مشابه این بوده است.

🔹️نخستین مساله ما در نظام بانکی مقوله ناترازی است و باید آن را حل کنیم.

۰۸:۴۴:۵۲

دولت سیزدهم صادرات نفت کشور را در سخت‌ترین شرایط دو برابر کرد

بیگی‌نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با ایرنا:
🔹دولت سیزدهم صادرات نفت کشور را در سخت ترین شرایط دو برابر کرد و با افزایش فروش نفت تا حدودی کسری بودجه هم جبران شد.

🔹تولید نفت کشور از میادین مختلفی انجام می‌شود و طبیعی است با فروش کمتر نفت، تولید هم کاهش یابد و این مساله ضمن وارد کردن آسیب به میادین و چاه‌های نفتی، هزینه‌هایی را برای حوزه نفت به دنبال دارد.

🔹در دولت گذشته با از بین رفتن برجام بیش از یک میلیون بشکه ظرفیت تولید نفت کشور به دلیل تحریم‌های غرب و نبود تعمیرات به موقع تاسیسات نفتی کاهش یافت اما در دولت سیزدهم طی مدت ۶ ماه توانستند این ظرفیت را احیا کنند.

۰۸:۳۷:۰۱ فالوم به استناد بند ۷ ماده ۱۳مکرر ۲ دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در فرابورس ایران به اطلاع می‌رساند؛ با توجه به نیاز به بررسی وضعیت شفافیت اطلاعاتی ناشر ، نماد معاملاتی حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/۲۵ تعلیق می گردد.

۰۸:۲۶:۵۰ ۱) نمره بازار در انتهای بازار روز قبل بر اساس کانال پایش بازار ۴۶+

۲) ارزش معاملات خرد ۵همت

۳) خالص معاملات کدهای بزرگ حقیقی: مثبت (همراستا با میانگین حقیقی ها)

۴) بازده معادل بانکی اخزا با سررسید نزدیک به یک سال: ۲۱.۷%

۵) وضعیت شاخص های اصلی بازار: روند اصلاحی

۶) جان کربی در خصوص مذاکرات جده می گوید “رایزنی‌های جده درباره اوکراین، مذاکرات صلح نیست، بلکه تلاشی برای حمایت از پیشنهادهای کی‌یف است و از آن‌ها خواست تا «نتیجه ملموسی انتظار نداشته باشیم.” (هرگونه توافق منجر به نوسانات بزرگ در قیمت های جهانی می شود خصوصا حوزه انرژی و کالاهای انرژی بر)

۷) طبق ارزیابی آرگوس،تولید نفت سرچاهی ایران در ماه جولای ۳.۰۴میلیون بشکه در روز بوده است.

۸) پارسیس تحلیل نوشت “پکن متعهد شده است که حمایت بیشتری برای تقویت رشد با تمرکز بر رشد تقاضای داخلی ارائه کند. S&P Global پیش‌بینی می‌کند که تقاضای شمش روی برای سال ۲۰۲۳ رشد متوسط ۱.۴ درصدی داشته باشد، زیرا آمریکا و اروپا همچنان با تورم و سیاست‌های پولی سخت دست و پنجه نرم می‌کنند. به طور همزمان، انتظار می‌رود عرضه جهانی روی با کاهش هزینه‌های انرژی در اروپا، ۱.۹ درصد افزایش یابد، در حالی که محدودیت‌های برق در چین تولید کارخانه ذوب روی را محدود خواهد کرد.”

۹) نشریه پولیتیکو به نقل از منابع نظامی خود می‌نویسد
فرماندهان نظامی آمریکا در رابطه با تصمیم اخیر این کشور در خصوص استقرار نیروهای نظامی در کشتی‌های تجاری که قصد عبور از تنگه هرمز را دارند، مردد هستند.

۱۰) در گزارش NFP فرصت های شغلی بخش غیر کشاورزی (جولای) ۱۸۷هزار مورد گزارش شد که از انتظارات و گزارش قبلی کمتر بود، هرچند نرخ بیکاری همچنان پایین ماند. (علت اهمیت آمار اشتغال این است که فدرال رزرو جهت تصمیم در خصوص عدم افزایش نرخ بهره، نیازمند نشانه ای از تضعیف بازار کار است البته اشتغال، یک شاخص پیش رو نیست-هلالات)

۱۱) جلسه اوپک+ برگزار شد. اعضا بر سیاست های قبلی(کاهش عرضه و استمرار آن) تاکید کردند. این مساله قیمت نفت را افزایش داد ضمنا ذخائر نفت آمریکا ۱۷میلیون بشکه کاهش یافت که علت این سطح از کاهش در نشریات گزارش نشده و اندکی عجیب است.هلالات

۱۲) هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اگر برق مصرفی تمامی ادارات ما در کل کشور خاموش شوند به میزان ۳ هزار مگاوات برق در شبکه آزاد میشود، گفت “میزان کسری برق کشور حداقل ۱۰ هزار مگاوات است.”

۱۳) بارکین عضو فدرال رزرو می گوید “هدف فدرال رزرو ایجاد رکود نیست، بلکه کاهش تورم است.کند شدن بیشتر اقتصاد مطمئناً در آینده وجود دارد. گزارش تورم ماه گذشته خوب بود و امیدوارم نشانه مثبتی باشد.”

۱۴) جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، امکان افزایش بیشتر نرخ را بیان کرد، اما بازار ها قانع نشدند، زیرا قیمت‌گذاری در بازار مالی نشان می‌دهد که معامله‌گران فکر می‌کنند این آخرین افزایش چرخه انقباضی بوده است.

۱۵) پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص نرخ خوراک گاز پتروشیمی ها گفته است که احتمالا در هفته جاری، موضوع در هیئت تطبیق بررسی و مشخص می شود.

۱۶) فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی می گوید “مطالعات نشان داده در کشور‌هایی که تورم آن ناشی از شوک هزینه است، از ابزار نرخ سود استفاده نمی‌شود.”

۱۷) فولاد خوزستان نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق احداث می کند که قابلیت توسعه به ۱۰۰۰ مگاوات را نیز دارد.

۱۸) به گزارش معدن۲۴، برنامه ‌تولید کاتد مس ‌در سال۱۴۰۱‌ بیش‌از ۳۰۸ هزار‌ تن بوده است که ۳۰۰ هزار ‌تن ‌تولید‌ محقق شد.بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال جاری امکان‌ تولید ۳۸۰ هزار ‌تن ‌کاتد‌ مس در کشور مهیا‌ است.

۱۹) بازار نقدی پی‌وی‌سی در ژوئیه اوج گرفت. فضای تجاری کلی بازار بهبود یافته، و همچنین تقاضای پایین‌دستی در حال رشد است.

۲۰) معاملات آتی گازوئیل در اروپا و ایالات متحده در بالاترین قیمتی است که از ژانویه مشاهده نشده است و با جهش در آسیا همراه است. (رشد کرک اسپرد پالایشی ها به همین دلیل است-هلالات)

۲۱) در مجمع شتران گفته شد “با راه‌اندازی واحد CCR، یک و نیم میلیون لیتر به حجم تولید اضافه می‌شود. یعنی نفتا به بنزین تبدیل می‌شود و مسئله اکتان آن نیز حل خواهد شد.”

۲۲) دعبید و خفناور افزایش نرخ گرفتند، فاراک قرارداد جدید بست. احتمال عرضه سیمان نهاوند، زیرمجموعه سهگمت قوت گرفت. زکوثر و شتران از تجدید ارزیابی گفتند.

۰۸:۰۳:۳۸ برنت سودای ۱۰۰ دلاری

🔥 بهای معاملات آتی نفت برنت در روز جمعه به بالای ۸۵ دلار در هر بشکه رسید و برای ششمین هفته متوالی در مسیر صعود قرار گرفت که طولانی‌ترین روند افزایش هفتگی آنها در سال جاری است

🟢 با اعلام عربستان سعودی و روسیه مبنی بر تمدید کاهش داوطلبانه عرضه تا ماه آینده، رشد نفت حمایت می‌شود. عربستان سعودی روز پنجشنبه اعلام کرد کاهش تولید یک میلیون بشکه ای خود را برای یک ماه دیگر تمدید می کند، در حالی که روسیه نیز اعلام کرد که صادرات نفت خود را در ماه سپتامبر ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می دهد.

در همین حال، اوپک پلاس سیاست تولید نفت را در روز جمعه بدون تغییر نگه داشت.

✳️ ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته به دلیل افزایش فعالیت پالایشگاه ها و صادرات قوی نفت خام به میزان ۱۷ میلیون بشکه کاهش یافت، اما با ۴۳۹.۸ میلیون بشکه، ذخایر تنها ۱ درصد کمتر از میانگین پنج ساله در این زمان از سال است. در سمت تقاضا، نگرانی ها در مورد بهبودی ضعیف در چین و بیشتر کشورهای اروپایی همچنان بر تقاضا تاثیر می گذارد.

کانال تحلیلی پارسیس

۰۸:۰۲:۳۳

بر اساس آمار وزارت صمت از ابتدای سال تا پایان تیر ماه، ۴۴۲ هزار و ۶۸۶ دستگاه خودرو تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۳۰ درصدی را ثبت کرده است.

🔹عرضه اولیه سهام شرکت توسعه فن‌افزار توسن در نماد معاملاتی «فن‌افزار» در روز دوشنبه ۱۶ مرداد ماه ۱۴۰۲ انجام خواهد شد.

🔹وزیر اقتصاد از تاسیس و شروع به‌کار یک بانک و بیمه مشترک بین ایران و سوریه با شراکت طرف سوری خبر داد.

🔹براساس گزارش بانک مرکزی، اکنون ایران ظرفیت تولید حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه نفت در روز دارد. تولید واقعی نفت کشور هم روزانه بیش از ۳ میلیون بشکه اعلام شده است.

۰۷:۵۴:۴۷

روی روند رو به رشد

✳️ در بحبوحه امید به بهبود تقاضای چین، قیمت روی به بیش از ۲۵۰۰ دلار در هر تن رسیده است که بالاترین حد خود از ابتدای ۲۰۲۳ است. پکن متعهد شده است که حمایت بیشتری برای تقویت رشد با تمرکز بر رشد تقاضای داخلی ارائه کند، در حالی که از اقداماتی برای حمایت از سرمایه گذاری خصوصی و توسعه مناطق توسعه نیافته در کلان شهرها نیز پرده برداری کرده است.

🟢 با نگاهی به آینده، S&P Global پیش‌بینی می‌کند که تقاضای شمش روی برای سال ۲۰۲۳ رشد متوسط ۱.۴ درصدی داشته باشد، زیرا آمریکا و اروپا همچنان با تورم و سیاست‌های پولی سخت دست و پنجه نرم می‌کنند. به طور همزمان، انتظار می‌رود عرضه جهانی روی با کاهش هزینه‌های انرژی در اروپا، ۱.۹ درصد افزایش یابد، در حالی که محدودیت‌های برق در چین تولید کارخانه ذوب روی را محدود خواهد کرد.

کانال تحلیلی پارسیس

۰۷:۵۴:۳۰

: کاهش غیرمنتظره خرده فروشی منطقه یورو در ماه ژوئن

🔺 تازه ترین آمارهای رسمی نشان می دهد خرده فروشی در منطقه یورو ۰.۳ درصد نسبت به ماه قبل در ژوئن ۲۰۲۳ کاهش یافته است، آن هم پس از افزایش تجدیدنظر شده ۰.۶ درصدی در ماه مه.

✳️ این در حالی است که فعالان بازار انتظار داشتند خرده فروشی در منطقه یورو در این مدت با افزایش ۰.۲ درصدی روبرو شود.

🔶 بر اساس این گزارش فروش غذا، نوشیدنی، تنباکو (-۰.۳ درصد در مقابل ۰.۳ درصد در ماه مه) و محصولات غیر خوراکی (-۰.۲ درصد در مقابل ۰.۶ درصد) کاهش یافت.

👈 از سوی دیگر، فروش سوخت خودرو (۱ درصد در مقابل ۰.۵ درصد) و سفارشات پستی و اینترنتی (۱.۱ درصد در مقابل -۱ درصد) افزایش یافت.

بر اساس آمارهای سالانه، تجارت خرده فروشی پس از کاهش ۲.۴ درصدی در ماه می، ۱.۴ درصد کاهش یافته است.

🔶 سبدگردان مانی

۰۷:۴۹:۴۱

بورس_کالا دوشنبه و سه شنبه ۹ و ۱۰ مرداد

تالار پتروشیمی:
محصول شغدیر ۳۱۱میلیون ریال+۳۴% رقابت
استایرن بوتادین رابر شجم ۳۹۷میلیون ریال
محصول شبصیر ۵۱۷میلیون ریال+۲۰% رقابت
الکیل بنزن خطی شیران ۳۷۹میلیون ریال+۹% رقابت
بطری شگویا ۴۸۸میلیون ریال+۵۱% رقابت
نساجی شگویا ۳۶۸میلیون ریال+۲۱% رقابت
متوسط پلی اتیلن ۲۹۳میلیون ریال+۱۰% رقابت
محصول جم پیلن ۴۵۱میلیون ریال+۶۴% رقابت

تالار فرآورده نفتی:
وکیوم باتوم ۱۴۰میلیون ریال+۶۴% رقابت
لوبکات ۱۴۱میلیون ریال
روغن پایه ۲۵۵میلیون ریال+۱۹% رقابت

تالار صنعتی:
اسفنجی ۱۱۵میلیون ریال
شمش فولادی ۱۹۱میلیون ریال
شمش فخوز ۲۰۱میلیون ریال+۴% رقابت
گالوانیزه فجر ۴۲۲میلیون ریال

تالار سیمان:
رقابت در محصول سبهان، ساربیل، سکرما، سکرد، سخوز

۰۷:۳۲:۳۱ جعفر قادری با اشاره به نابسامانی قیمت ارز:
🔹تاثیرگذاری نرخ ارز بر معیشت مردم بر کسی پوشیده نیست. دولت و بانک مرکزی درباره نرخ ارز باید با دقت بیشتری ورود کرده و از تصمیمات عجولانه و شتابزده در این بازار بپرهیزند.

🔹لغو فعالیت برخی صرافی‌ها و اکنون انحلال کانون صرافان اقداماتی بوده که از سوی بانک مرکزی رخ داده است. هر اقدامی که نتیجه عکس در بازار دهد نباید صورت بگیرد و اکنون لغو فعالیت برخی صرافان نیز مصداق بی‌تاثیری این اقدام در تک‌نرخی کردن ارز است.

🔹مجلس پیگیر چرایی آشفتگی بازار ارز است. قطعا با توضیح خواستن از رئیس کل بانک مرکزی پیگیر وضعیت فعلی و راه حل برون رفت از این شرایط خواهیم بود.

🔹تاثیرگذاری نرخ ارز بر معیشت و سفره مردم بر کسی پوشیده نیست از این رو مجلس تمام تلاش خود را برای کمک به دولت در مسیر ساماندهی ارزی به کار خواهد بست./خبرآنلاین

۰۷:۱۸:۳۷ طبق ارزیابی آرگوس،ایران در ماه جولای ۳.۰۴میلیون بشکه نفت در روز تولید نموده است./ کامولیدی

۰۷:۱۷:۴۸ افزایش کرک اسپرد محصولات پالایشی در آسیا

◽️ شاخص های کلیدی بازار فیزیکی نفت خام در آسیا پس از تمدید محدودیت های عرضه داوطلبانه توسط عربستان سعودی و روسیه بیشتر تقویت شده است.این درست زمانی اتفاق می‌افتد که پالایشگاه‌ها کرک اسپرد بهتری را برای محصولات از سوخت دیزل گرفته تا نفت کوره مشاهده می‌کنند.

◽️نمودار :کرک اسپرد سوخت دیزل در آسیا که به ۳۲ دلار به ازای هر بشکه رسیده است

۰۷:۱۲:۴۵ چهار مقام آمریکایی روز پنجشنبه به آسوشیتد پرس گفتند، ارتش ایالات متحده برای جلوگیری از توقیف و آزار کشتی‌های غیرنظامی توسط ایران، در حال بررسی استقرار پرسنل مسلح در کشتی‌های تجاری است که از طریق تنگه هرمز در حال تردد هستند. |فاندامنتال ویو

۰۷:۰۴:۴۰

علی آبادی: خودروها را ما تعیین قیمت نمی‌کنیم/ همه چیز باید به سمت بازار برود

وزیر صمت:
🔹ما داریم تلاش می‌کنیم کیفیت و استانداردها را بهبود ببخشیم و با وضع قواعد و مقررات، تعهدات را عملی کنیم.
🔹شورای رقابت زیر نظر ما نیست. ما عضو داریم اما تحت نظارت ما نیست. آنچه که واقعیت است این است که همه چیز باید به سمت بازار برود. ما داریم به سمت اقتصاد بازار حرکت می‌کنیم.
🔹در اقتصاد بازار وقتی تنوع و تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد شد همه چیز خودش تنظیم می‌شود. ما در یک ناترازی هستیم. این ناترازی سبب شده در بعضی جاها دخالت کنیم. امیدواریم که ناترازی‌ها را به نحوی حل کنیم که دیگر نیازی به دخالت نباشد.

۰۷:۰۲:۱۵ سفارت عربستان و کویت در لبنان از شهروندان خود خواستند که سریعا این کشور را ترک کنند‌.

۰۷:۰۱:۲۳ ساینوپک به عراق پیوست.|شرکت ساینوپک چین رسما از سرمایه گذاری در فاز دوم یادآوران کناره گیری کرد و به طرف عراقی که رقیب ایران در میدان فوق است، پیوست.عضویت در شانگهای اگر چه خوب است اما به معنی مکلف کردن شرکت های عضو در پروژه های ایران نیست. مهم ‌ترین بخش شانگهای، کنسرسیوم بین بانکی سازمان همکاری شانگهای بنام ( SCO IBS) است.این کنسرسیوم برای همکاری و تبادل بین بانکی و تامین مالی پروژه های بین اعضا تشکیل شده و قلب شانگهای است. در حال حاظر شامل ۸ بانک اصلی و ۳ بانک ناظر است. آیا ایران را به عنوان عضو اصلی می پذیرند؟‏(بدون FATF حتی چینی ها هم‌ برای سرمایه گذاری نخواهند آمد).

۰۶:۵۹:۴۲ دنیای‌اقتصاد: براساس قانون تاسیس موسسات غیر‌دولتی و قانون تاسیس بیمه مرکزی و بیمه‌گری و تایید شورای‌عالی بیمه و تصویب مجمع ‌عمومی بیمه مرکزی ایران، شرکت بیمه پردیس پروانه فعالیت گرفت. به گزارش خبرنگار ما، بیمه پردیس می‌تواند در زمینه انواع رشته‌‌‌‌‏‌های بیمه اموال، مسوولیت و اشخاص فعالیت کند. سرمایه اولیه بیمه پردیس ۳۰۰‌میلیارد‌تومان است که ۷۲‌درصد آن توسط موسسان تامین و باقی آن در اولین روز پذیره‌‌‌‌‏‌نویسی به‌فروش رسید. تفاوت بیمه پردیس با سایر شرکت‌های بیمه حضور کارشناسان این صنعت در جمع سهامداران است و گفته می‌شود، نقشه‌راه پردیس با اتکا بر تکنولوژی و بهره‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‏‌گیری از نوآوری‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‏‌های روز و پوشش نیازهای خانواده‌های ایرانی طراحی شده ‌است.

۰۶:۵۷:۴۷

«دنیای اقتصاد» پنج نشانه بازگشت خودرو به بورس کالا را بررسی کرد
چراغ سبز به خودروی بورسی
دنیای اقتصاد : با اعلام موافقت وزارت صمت مبنی بر تداوم عرضه تمامی کالاها در بورس کالا، حالا خودرو در یک‌قدمی تالار نقره‌‌ای قرار گرفته است. حدود سه هفته پیش ابراهیم رئیسی به سه وزیر صمت، نفت و اقتصاد ماموریت داد که در خصوص عرضه کالاها در بورس کالا اعلام نظر کنند. در نهایت با برگزاری چندین جلسه، هشتم مردادماه صورت‌جلسه‌ای منتشر شد که مطابق آن هر سه وزارتخانه موافقت خود را با درخواست رئیس‌جمهور اعلام کردند. بدین ترتیب پیش‌بینی می‌شود خودرو در سرلیست عرضه در تالار نقره‌‌ای قرار بگیرد.
بر این اساس علاوه بر تصمیم بر ادامه عرضه تمامی کالاها در بورس کالا از سوی وزرا و هموار شدن عرضه خودرو در بورس کالا، نشانه‌هایی مبنی بر عزم دولت برای از‌سرگیری فروش خودرو در بورس کالا وجود دارد. ۲۸ اردیبهشت سال گذشته بود که برای اولین بار خودرو در بورس کالا حضور یافت. طبق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس از تاریخ مذکور تا ۱۸ دی‌ماه سال ۱۴۰۱ که راه خودرو از بورس جدا شد، ۳۴هزار و ۸۱۶ دستگاه خودرو در بورس عرضه شدند. این شکل از فروش تا حدود زیادی مورد استقبال خودروسازان قرار گرفت که طی سال‌های گذشته به شکل مداوم درگیر قیمت‌گذاری دستوری بودند و مشکلات مالی به روزمره این صنعت تبدیل شده بود. با عرضه خودرو در بورس کالا و خلق قیمت سومی بین قیمت کارخانه و بازار، این روش تا حدود زیادی به نفع تولیدکنندگان بود و مصرف‌کنندگان نیز می‌توانستند خودروی مورد‌نیاز خود را با قیمتی کمتر از بازار خریداری کنند. با این وجود بورس کالا اقامتگاه طولانی‌مدتی برای خودرو نبود و در نهایت با ورود شورای رقابت به قیمت‌گذاری خودرو و چندین ماه کش‌و‌قوس بین شورای عالی بورس و شورای رقابت، فروش خودرو خارج از سامانه یکپارچه ممنوع اعلام شد و راه بورس کالا برای فروش خودرو بسته شد. همچنین وزارت صمت که در آن زمان تحت تصدی سیدرضا فاطمی‌امین بود، به‌نوعی موضع بی‌طرف را در پیش گرفته بود که این شکل از موضع‌گیری صمت را نیز می‌توان یکی از علل مهم خداحافظی خودرو از بورس کالا در نظر گرفت.

بعد از این اتفاق دیگر هیچ خودروی سواری در بورس به فروش نرفت. با این وجود اواخر خردادماه یکی از خودروسازان خصوصی از عرضه در بورس کالا خبر داد؛ این در شرایطی بود که شورای رقابت این عرضه را غیرقانونی دانست و این نقطه پایانی بود بر امید خودروسازان به بازگشت محصولاتشان به تالار خودروی بورس کالا. اما با دستور جدید رئیس‌جمهور و موافقت سه وزیر صمت، نفت و اقتصاد مبنی بر ادامه عرضه تمامی کالاها در بورس کالا، راه عرضه دوباره خودرو از این طریق هموار شده است. همچنین می‌توان گفت اگر دوباره در بورس کالا جایی برای خودرو باز شود، در ابتدا این محصولات خودروسازان خصوصی خواهند بود که راهی تالار نقره‌‌ای می‌شوند.

نشانه‌های بازگشت خودرو به بورس
همان‌طور که اشاره شد، نشانه‌های مختلف حاکی از آن است که احتمالا یکی از کالاهای موردنظر دولت برای عرضه در بورس کالا، خودرو است. برای مرور این نشانه‌ها ابتدا نگاهی داشته باشیم به تغییرات در وزارت صمت. پیش از این اشاره کردیم که وزارتخانه تحت امر فاطمی‌امین سال گذشته موضعی کاملا بی‌طرفانه نسبت به عرضه خودرو در بورس کالا یا قیمت‌گذاری توسط شورای رقابت داشت. با این وجود حالا تغییرات مهمی در این وزارتخانه به وجود آمده است. با جایگزین شدن علی‌آبادی به جای فاطمی‌امین، به نظر می‌رسد وزارت صمت دیگر در این مورد چندان بی‌میل یا بی‌طرف نیست. اخبار رسیده به «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که پیش از این خودروسازان و همچنین وزیر صمت تلاش‌هایی برای حذف قیمت‌گذاری دستوری داشته‌اند و در این مورد مذاکراتی را با مجلس و هیات دولت پیش برده‌اند. با این وجود هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که مجلس و دولت بخواهند خودروسازان را در قیمت‌گذاری آزاد بگذارند؛ اما ممکن است بخواهند راه سومی را در پیش گرفته و بورس کالا را به عنوان راه‌حل میانی برای جبران زیان خودروسازان بپذیرند.
از طرف دیگر باید توجه داشت که عرضه خودرو در بورس کالا در مغایرت با دستور‌العمل شورای رقابت در مورد نحوه عرضه خودرو است. چندی پیش این شورا در برابر دستور رئیس‌جمهور مبنی بر کاهش قیمت خودروهای مونتاژی تمکین نکرد. بنابراین به نظر می‌رسد دولت هم از مصوبه شورای رقابت مبنی بر عدم عرضه خودرو در بورس تمکین نکند.

اگر رفتار خودروسازان را زیر ذره‌بین قرار دهیم، نشانه‌های دیگری می‌یابیم از اینکه احتمالا تولیدکنندگان خودرو امیدوار به عرضه محصولاتشان در بورس کالا هستند. برای مثال گرچه پیش‌فروش بیشتر خودروها از طریق سامانه یکپارچه طی دو مرحله انجام شده است، اما در این مدت شاهد بودیم که برخی از خودروسازان خصوصی برای تحویل خودروها بسیار عجله داشتند و بعضی از آنها اعلام کردند که محصولات خود را حتی چندین ماه زودتر از موعد مقرر، تحویل خواهند داد. بنابراین می‌توان این احتمال را مطرح کرد که مونتاژکاران می‌خواهند هرچه زودتر محصولات خود را تحویل دهند تا با هموار شدن مسیر عرضه خودرو در بورس کالا بتوانند محصولات خود را راهی تالار نقره‌‌ای بورس کنند.

۰۶:۵۷:۱۳ یک  خبرمهم  در حوزه خودرو  وجود داشت

۰۶:۵۷:۰۶ تعلیق بخشی از کمک‌های خارجی آمریکا به نیجر پس از وقوع کودتا

🔺 خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام توقف موقت برخی کمک‌های خارجی واشنگتن به دولت نیجر در عین حال افزود که کمک‌های بشردوستانه و غذایی به این کشور ادامه خواهد داشت.

۰۶:۵۶:۵۸ سلام  صبح  شما عزیزان  بخیرو شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم