[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20″ ihc_mb_template=”1″ ]
10:31:09 پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۱۰:۲۹:۳۱ در بین بیمه ها هم کوثر بهتر شد
۱۰:۲۹:۰۸ استارت خودروسازان برای صف خرید
? بعد از تشکیل صف خرید ایران خودرو، حالا شاهد افزایش تقاضا در گروه خودرویی هستیم، به نحوی که سایپا، بهمن و پارس خودرو هم قصد تشکیل صف خرید را دارند.
۱۰:۲۹:۰۲ پالایش حوالی مثبت ۷
۱۰:۲۴:۵۳ عزم دولت برای حمایت از بورس جدی است
محسن رضایی؛ معاون اقتصادی رییسجمهور در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:
مصوبه ۱۰ بندی حمایت از بورس که دو ماه پیش در ستاد اقتصادی دولت تصویب شده بود، مورد تأکید قرار گرفت و مقرر شد بندهایی از آن به مجلس ارسال و بقیه به وزرا ابلاغ شود.
ستاد اقتصادی دولت در حمایت از بورس مصمم و هماهنگ است./ایبنا
۱۰:۲۱:۳۱ غدیر در این قیمت ها به نظر خوب است
۱۰:۲۱:۲۵ سکرما در در اولین ماه سال مالی به فروش ۲۳۱ میلیارد ریالی رسیده است
۱۰:۲۰:۳۴ تجلی به سمت صف خرید
۱۰:۱۹:۰۰ کحافظ و کپارس در بین کاشی ها شرایط خوبی را دارند
۱۰:۱۸:۵۵ درصد مثبت شدن تستهای کووید-۱۹ روزانه در ایران (میانگین هفت روز گذشته) از ۱/۴ درصد به بالای ۱۰ درصد در طی حدود بیست روز رسیده است.
۱۰:۱۵:۵۰ تقاضا رفته رفته در حال قوی تر شدن است
۱۰:۱۴:۵۷ دسانکو با عنایت به مجوز افزایش سرمایه با شماره مجوز DPM-IOP-00A-043 مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۰و بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ با توجه به افزایش سرمایهُ شرکت از مبلغ ۹۶۱,۰۰۰ میلیون ریال بهمبلغ ۱,۳۱۱,۰۰۰ میلیون ریال ، تعداد ۳۴۵,۳۴۴,۲۷۳ سهم با توجه به حق تقدم استفاده شده توسط سهامداران فعلی، و با عنایت به انقضای مهلت استفاده از حق تقدم مذکور برای تحقق افزایش سرمایه بدین وسیله تعداد ۴,۶۵۵,۷۲۷ سهم ۱۰۰۰ ریالی برای پذیره نویسی عمومی عرضه میگردد.
مهلت پذیره نویسی عمومی از تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ لغایت تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۰۹
۱۰:۰۹:۲۸ مجلس به دنبال استقلال واقعی بانک مرکزی است
مرحبا؛ سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس:
?به استقلال بانک مرکزی بسیار توجه شده و معتقدم باید این کار انجام شود، در حوزه نظارت هم کارهای خوبی صورت گرفته است.
?مجلس به دنبال استقلال واقعی بانک مرکزی است. به این معنا؛ بانک مرکزی باید استقلال کافی داشته باشد تا قلک دولتها جهت استقراض در زمان نیاز نباشد و اجازه دست بردن در حسابها را ندهد. بانک مرکزی باید استقلال واقعی و توانمند را داشته باشد که در برابر خواستهای غیر منطقی دولتها که بنا برالزامات و اقتضائاتی که در برابر افکار عمومی انجام میدهند، مقاومت به خرج دهد و به طور مستقل بر حوزه پولی و بانکی سیاستگذاری و نظارت کند.
۱۰:۰۹:۲۱ ذوب هم خوب معامله شده است
۱۰:۰۸:۰۴ شاراک هم صف شد
۱۰:۰۵:۰۴ فکر میکنیم بازار یک موج عرضه داشته باشد و بعد دوباره تقاضا بیاید
۰۹:۵۷:۱۹ جای وبملت در بازار خالی است
۰۹:۵۵:۲۷ امید
با عنایت به مجوز افزایش سرمایه به شماره مجوز DPM-IOP-00A-205 مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۲ و بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ با توجه به افزایش سرمایهُ شرکت از مبلغ ۹,۵۰۰,۰۰۰ میلیون ریال بهمبلغ ۱۵,۲۰۰,۰۰۰ میلیون ریال ( از محل مطالبات و آورده نقدی مبلغ ۵,۷۰۰,۰۰۰ میلیون ریال، ) ، مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام از تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۰۹ لغایت تاریخ ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
۰۹:۵۵:۲۴ وبصادر رنج و صف خرید
۰۹:۴۹:۳۱ ومهان وسکاب هم شرایط خوبی را دارد
۰۹:۴۷:۳۰ وسپه هم شرایط خوبی را دارد
۰۹:۴۵:۵۵ های وب هم شرایط خوبی را دارد
۰۹:۴۴:۲۰ حکشتی هم صف خرید است
۰۹:۴۲:۲۷ برخی از شرکتهای سرمایه گذاری سهام_عدالت استانی، امروز مورد توجه بازار قرار گرفته اند و به صف خرید نشستند.
۰۹:۴۲:۲۱ ومعادن هم خوب مثبت است
۰۹:۳۸:۴۸ فولاد و فاسمین هم خوب مثبت است
۰۹:۳۲:۰۶ پارسان هم خوب مثبت است وغدیر هم همینطور
۰۹:۳۰:۲۷ شگل به استناد ماده ۱۷ مکرر ۱ دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران به اطلاع میرساند به منظور شفاف سازی علت نوسان قیمت سهام، شرکت بورس اوراق بهادار تهران طی نامه شماره ۸۴۶۴۳۸ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۰۴ از شرکت درخواست برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی و افشا اهم مطالب مطرح شده در کنفرانس مذبور را نموده است
لکن به رغم پیگیری های انجام شده از ناشر، اطلاعات درخواست شده ظرف مهلت مقرر ارایه نشده است. از این رو به استفاده کنندگان توصیه می شود این موضوع را در تصمیم گیری های خود لحاظ نمایند.
۰۹:۳۰:۲۲ قشیر به منظور بررسی وضعیت شفافیت اطلاعاتی ناشر ، نماد معاملاتی حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۷ تعلیق می گردد.
۰۹:۲۸:۲۹ پارس هم به صف خرید رسید
۰۹:۲۷:۴۷ خودرو در استانه صف
۰۹:۲۲:۲۱ واحیا هم شرایط خوبی را دارد
۰۹:۲۲:۱۶ ایران و کره جنوبی طی نشست کاری که در ماه میلادی آینده برگزار می شود، علاه بر جزئیات انتقال احتمالی پولهای ایران پساز برداشته شدن تحریمها، در خصوص ازسرگیری واردات نفت ایران نیز گفتوگو میکنند. _تسنیم
۰۹:۱۹:۱۰ شپدیس و زاگرس هم بهتر شدند
۰۹:۱۹:۰۴ ونوین هم خوب مثبت است
۰۹:۱۸:۵۷ وبصادر مثبت خوبی را دارد
۰۹:۱۸:۲۴ غدیر هم صف خرید شده است
۰۹:۱۸:۲۱ حکشتی در استانه صف خرید قرار گرفت
۰۹:۱۴:۵۸ احتمال صف خرید خودرو زیاد است
۰۹:۱۴:۰۴ افزایش حجم بازار باید مولفه جدی اتفاق بازار امروز باشد
۰۹:۱۴:۰۱ رشد ۶هزار واحدی نماگر بورس در ۱۰دقیقه آغازین معاملات امروز
۰۹:۱۲:۵۰ بازار سرو شکل خوبی را دارد و فشار عرضه کم است
۰۹:۰۸:۴۱ تاصیکو مثبت ۴
۰۹:۰۶:۲۸ کمنگنز و بهبود شرایط
۰۹:۰۵:۰۰ اتاق هماهنگی هلدینگهای بزرگ بورسی … امروز شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۰ شامل شرکتهای بزرگ حوزه معدن و صنایع معدنی، پتروشیمی، بانکها، صندوقهای سرمایه گذاری و سایر مجموعه های بزرگ
این اتاق حداقل تا ۲۲ بهمن ماه روزانه از ۸ صبح تا پایان معاملات روزانه برقرار بوده و سیاستهای هلدینگهای بزرگ در بازارگردانی و حمایت از بازار را هماهنگ می نماید
امروز آقای دکتر عشقی ریاست سازمان بورس نیز از اول وقت در کمیته حاضر هستند
۰۹:۰۴:۵۴ تفاوت مالیات بر خانههای لوکس با مالیات بر خودروهای لوکس
◀️ اگر یک خانوار یا یک شخص حقیقی و حقوقی بیش از یک خودرو داشته باشد (فقط خودروهایی که به نام افراد تحت تکفل شما هستند) و مجموع ارزش روز آنها بالاتر از یک میلیارد تومان باشد، این افراد مشمول مالیات بر خودروهای لوکس خواهند بود.
◀️ تفاوت مالیات برخانههای لوکس با مالیات بر خودروهای گرانقیمت این است که دیگر مجموعه ارزش خانههای یک فرد در نظر گرفته نمیشود و هر خانه به صورت جداگانه مورد توجه قرار میگیرد. اگر فردی دارای چند باب آپارتمان، ویلا یا باغ ویلا باشد که ارزش تک تک این مستغلات کمتر از ده میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات بر خانهای لوکس نخواهد شد حتی اگر مجموع ارزش آن ها بیش از ده میلیارد تومان شود.
۰۹:۰۳:۵۴ فاسمین مثبت خوبی را دارد
۰۹:۰۳:۰۷ خودرو در حال صف شدن است
۰۹:۰۱:۱۰ بازار کم کم و مثبت اغاز کرده است
۰۹:۰۱:۰۳ شکام افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۴ درصدی محصول استامینوفن به دلیل شرایط بازار و افزایش قیمت تمام شده ناشی از افزایش قیمت ارز و با هدف حفظ حاشیه سود. محصول استامینوفن حدود ۴ درصد فروش شرکت می یاشد.
۰۸:۵۸:۱۰ به نظر بازار امروز ابتدا کمی مردد ولی بعد بهتر می شود
۰۸:۵۵:۴۹ به اطلاع کلیه بازارگردان ها میرساند، بازارگردان های محترم در روز جاری در کلیه نمادهای معاملاتی موضوع بازارگردانی خود، ملزم به ایفای تعهدات بازارگردانی در ورود سفارش فروش و انجام معامله در سمت فروش نمیباشند.
۰۸:۵۴:۳۷ فروش ویلاهای سرخرود شرکت ایران ترانسفو قیمت کارشناسی ۳۰۶ میلیارد تومان است
۰۸:۵۰:۲۹ و باز برای چندمین بار بترانس و فروش ویلاهای سرخرود شرکت ایران ترانسفو
۰۸:۳۷:۲۹ خودروسازان در قله تولید ماهانه
?از فروردین ماه امسال تیراژ خودرو تحتتاثیر جریانات داخلی و خارجی، بهطور ماهانه با افت و خیزهای زیادی روبهرو بود، این در شرایطی است که در دی ماه بیشترین آمار تولید ماهانه به ثبت رسید.
?طبق دادههای کدال، تولید خودرو در دی ماه امسال نسبت به سال گذشته رشد ۴ درصدی را تجربه کرده حال آنکه رشد ماهانه (دی به آذر) به ۵/ ۷ درصد رسیده است. به این ترتیب تا پایان اولین ماه از فصل زمستان مجموعا ۷۳۸ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو تولید شده، حال آنکه از مجموعه خودروهای تولید شده ۸۸هزار و ۷۰۰ دستگاه متعلق به دی ماه است. بر این اساس در شرایطی تولید ماهانه خودرو در دی ماه ۵/ ۷درصد رشد را به خود میبیند که در آذرماه نسبت به آبان تیراژ، رشد ۵/ ۳درصدی داشته است.
?اما ریشه رشد تولید در دی ماه به اعمال افزایش قیمت خودرو در آذرماه برمیگردد. در ۱۷ آذرماه امسال بعد از لغو رشد قیمتها در آبان ماه توسط ابراهیم رئیسی، رشد ۱۸درصدی قیمتها کلید خورد. همراه با افزایش دستوری قیمتها، وعده و وعیدها مبنی بر ساماندهی تولید و عرضه نیز آغاز شد، این در شرایطی است که بنا بر گزارشهای سایت کدال خودروسازان در کنار تولید سالانه، رکود جدیدی در رشد تیراژ ماهانه به ثبت رساندند. _ دنیایاقتصاد
۰۸:۳۴:۲۴ یونهاپ خبر داد: نشست کاری ایران و کره جنوبی درخصوص پولهای بلوکهشده
? منابع مطلع به خبرگزاری «یونهاپ» گفتند که کره جنوبی و ایران در حال برنامهریزی برای برگزاری نشست کاری در ماه آینده میلادی، برای بحث درباره اموال مسدود ایران در بانکهای کره جنوبی هستند.
?یونهاپ به نقل از این منبع آگاه نوشت: «کره جنوبی و ایران قصد دارند ماه آینده در سئول رایزنیهایی را در سطح کاری برگزار کنند تا راههای حل اختلافات چند ساله بر سر داراییهای مسدود شده تهران در این کشور تحت تحریمهای آمریکا را بررسی کنند»
۰۸:۲۲:۰۵ چه چیزی برای حل باقی مانده است؟
این دیپلمات ارشد غربی درمورد وجه مثبت مذاکرات گفت که پیشرفت هایی در موضوعات کلیدی از جمله چگونگی محدود کردن مجدد برنامه هسته ای ایران، نحوه لغو تحریم های اعمال شده و مهمتر از همه، نحوه ترتیب و توالی این مراحل به دست آمده است.
اما مسئله توالی هنوز به طور کامل حل نشده است. این دیپلمات اذعان کرد که این مذاکرات “با سرعت کند” پیش می رود. مشکل این است که روند توالی نیازمند آن است که مذاکره کنندگان، حرکت های دقیق برای ایالات متحده و ایران طراحی کنند که گامهایی را که در صورت بازگشت به توافق باید طی ماهها بردارند، ترسیم میکنند.
این امر میتواند شامل اقدام آمریکا در برداشتن نخستین گام برای لغو تعدادی از تحریمها، از جمله آمادهسازی زمینه برای فعالسازی مجدد تجارت جهانی با ایران باشد. ایران مشتاق است ببیند که تجارت واقعاً دوباره در حال انجام است تا لغو تحریم ها را راستی آزمایی کند، برای مثال ببیند که می توانند یک نفتکش را بارگیری کنند و آن را به خارج از کشور بفروشند.
ایران به نوبه خود باید اقداماتی را برای کاهش اقدامات برنامه هسته ای خود انجام دهد که احتمالاً شامل ارسال مواد هسته ای مازاد به خارج از کشور و همچنین کنار گذاشتن بسیاری از سانتریفیوژهای پیشرفته خود است که برای غنی سازی اورانیوم استفاده می شوند.
۰۸:۱۶:۵۹ غگرجی سهمی که در مهر با رشد ۳۲۲ میلیارد ریال بود و ابان به ۳۵۵ میلیارد ریال رسیده است و اذر ۳۶۹ میلیارد ریال بود . در دی این عدد با افت ۲۹۸ میلیارد ریال شد
۱۰ ماهه ۲۸۸۴ میلیارد ریال فروش داشت
مدت مشابه سال قبل این عدد ۲۳۴۲ میلیارد ریال بود
۰۸:۰۴:۱۹ کسانی که مذاکرات را دنبال میکند این دو خبر مهم است
۰۸:۰۳:۵۸دنیای اقتصاد : منابع خبری از وقفه چندروزه در دور هشتم مذاکرات هستهای وین خبر دادند. هیاتهای مذاکرهکننده قرار است امروز- شنبه- باهدف رایزنی و مشورت، به پایتختها بازگردند. انریکه مورا، هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام نیز در توییتی با تایید این خبر نوشت: «دیپلماتها برای دریافت دستورالعمل به پایتختها برمیگردند.» مورا افزود: «هماکنون به اتخاذ تصمیمات سیاسی نیاز است.» میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه هم دیروز نوشت: «مذاکرات به سطح پیشرفتهای رسیده که نیازمند تصمیمات سیاسی است.»
منابع مطلع از توقف موقت مذاکرات وین و ادامه مذاکرات از چند روز آینده خبر میدهند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، یک منبع مطلع از مذاکرات وین، شامگاه جمعه اعلام کرد که گفتوگوها از امروز به مدت چند روز وقفه خواهد داشت. این منبع افزود: هیاتهای مذاکرهکننده، با هدف تنفس و مشورت با پایتختها به مدت چند روز به پایتختها برخواهند گشت. دور هشتم مذاکرات از روز ششم دیماه تاجمعه هشت بهمن در هتل کوبورگ وین برگزار شد. همزمان انریکه مورا، معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده مذاکرات وین روز جمعه در توییتی نوشت: هشتمین دور مذاکرات وین بر سر برجام که از بیست و هفتم دسامبر آغاز شده و تاکنون طولانیترین دور مذاکرات بوده با وقفه مواجه شده است. مشارکتکنندگان جهت رایزنی و دریافت دستور العمل راهی پایتختهایشان خواهند شد تا هفته دیگر بازگردند. هماکنون به اتخاد تصمیمات سیاسی نیاز است. تمامی مشارکتکنندگان سفر امنی داشته باشند. همچنین یک مقام ارشد فرانسوی از احتمال حصول توافق میان ایران و قدرتهای جهانی بر سر احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ خبر داد. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات نیز دیروز در توییتی نوشت: مذاکرات به سطح پیشرفتهای رسیده است که نیازمند تصمیمات سیاسی است.
پیشتر با برکناری چهارمین نفر از تیم مذاکرهکننده آمریکایی یعنی آرین طباطبایی و افزایش انشقاق و دودستگی در داخل آمریکا در خصوص توافق با ایران، دو مقام آمریکایی و روسی در خصوص رسیدن به توافق ابراز امیدواری کردهاند.
در آستانه توافق احتمالی
یک مقام ارشد کاخ سفید با ابراز امیدواری درباره امکان حصول توافق در مذاکرات رفع تحریمها در وین تلاش کرده توپ تصمیمگیری درباره این گفتوگوها را به زمین ایران بیندازد. به گزارش خبرگزاری فارس، برت مکگرک، هماهنگکننده مسائل غرب آسیا در کاخ سفید روز پنجشنبه (۷ بهمن/ ۲۷ ژانویه) ضمن ابراز امیدواری درباره حصول توافق در مذاکرات رفع تحریمها در وین مدعی شده واشنگتن برای گزینه عدمحصول توافق نیز آمادگی دارد. پایگاه آکسیوس به نقل از این مقام کاخ سفید نوشته که طرفها «در آستانه توافق احتمالی» هستند اما او نمیخواهد درباره میزان احتمال توافق گمانهزنی کند. آکسیوس نوشته اظهارات مکگرک که در جریان همایشی در اندیشکده کارنگی مطرح شده را میتوان خوشبینانهترین اظهارنظر از سوی یک مقام دولت آمریکا درباره مذاکرات وین از زمان آغاز آن در اواخر ماه دسامبر (اوایل آذرماه) دانست اما مکگرک توضیحی درباره دلیل رسیدن به این ارزیابی ارائه نکرد. مکگرک در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شده که گفتوگوها به «نقطه پایان» نزدیک شدهاند و ایالاتمتحده آمریکا به زودی خواهد فهمید که آیا ایران برای بازگشت به پایبندی کامل به توافق هستهای برجام آمادگی دارد یا نه.
به نوشته آکسیوس، برت مکگرک بهرغم ابراز خوشبینی درباره احتمال حصول توافق در وین گفته که آمریکا کاملا برای این احتمال که گفتوگوها دچار فروپاشی شده و بدون توافق به پایان برسند نیز آمادگی دارد. هماهنگکننده مسائل غرب آسیا در کاخ سفید در بخش دیگری از سخنانش مدعی شده که دولت جو بایدن تمرکزش را بر احیای برجام قرار داده و علاقهای هم به یک توافق موقت بر اساس طرح موسوم به «کمتر در برابر کمتر» ندارد. دولت بایدن مدعی است که قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینههای لازم را برای بازگشت کشورش به توافق هستهای برجام فراهم کند. پایگاه آمریکایی «نیوریپابلیک» دو روز پیش در گزارشی به نقل از تحلیلگران و منابع آگاه به دلایل تعلل بایدن در بازگشت به برجام پرداخت و نوشت نگرانی رئیسجمهور آمریکا از کارشکنی سناتورها در تایید صلاحیت اعضای تیم سیاست خارجی، عدمنگرش مثبت برخی از اعضای شورای امنیت ملی به برجام و شخصیت محافظهکار بایدن از جمله دلایلی بودهاند که باعث تعلل آمریکا در اجرای تعهداتش در توافق هستهای شدهاند. با وجود این، در نزدیک به سه ماهی که از دور جدید مذاکرات وین میگذرد آمریکا و تروئیکای اروپایی و بازوهای رسانهای آنها همواره سعی داشتهاند این طور القا کنند که ایران عامل حرکت آهسته گفتوگوهای وین است. ایران این ادعاها را رد کرده است. در روزهای گذشته آنطور که حتی مقامهای کشورهای اروپایی و آمریکایی خودشان هم اعتراف کردهاند در گفتوگوهای وین پیشرفتهایی که در بخش مربوط به تعهدات هستهای ایران بوده بیشتر از بخشهای رفع تحریمها بوده که به تعهدات طرف غربی ارتباط داشته است. این خود نشان میدهد کدام طرف باید به جای دست گذاشتن روی بوق، پا را از روی ترمز بردارد و حرکت کند. دور فعلی مذاکرات وین در حالی پیش میرود که وبگاه دیپلماتیک به نقل از یک دیپلمات اروپایی از روند این مذاکرات گزارش کرد: «تاکنون، خوب بوده است.» از طرف دیگر، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دیدار مجازی با «ایال هولاتا» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در عین حال که بر تعهد واشنگتن بر استفاده از دیپلماسی در قبال ایران تاکید کرد، در جمله دیگری لحنی تهدیدآمیز گرفت و گفت که واشنگتن در حال آمادهسازی جایگزینها در صورت شکست مذاکرات وین است.
مسکو: احتمال توافق تا پایان ماه فوریه
همزمان با این تحولات و اظهارنظرها، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین نیز درباره سرعت پیشرفت مذاکرات وین به اظهارنظر پرداخت. به گزارش «ایسنا»، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، در گفتوگو با شبکه روسیه ۲۴ درباره مذاکرات وین گفت: «اگر مذاکرات با سرعت بیشتری نسبت به آنچه اکنون در جریان است، انجام شود، در واقع تا پایان ماه فوریه رسیدن به توافق واقعی به نظر میرسد. در اصل، پس از آن چند ماه دیگر برای آمادهسازی از سرگیری معاهده هستهای به طور کامل نیاز است.» به گفته اولیانوف، زمان لازم است برای اینکه آمریکاییها برای لغو تحریمها آماده شده و شرایط لازم برای بازگشت تجارت به ایران را تضمین کنند؛ تهران نیز چند ماه لازم دارد تا برای بازگشت به اجرای کامل وظایف خود در برجام آماده شود. او افزود: «در ابتدا احتمالا همه این مسائل باید تا قبل از آوریل حل و فصل شود.» نماینده روسیه در وین ادامه داد مذاکرات با مشکلات منصفانه در مسیر درست حرکت میکند. به گفته اولیانوف، فرآیند کار فشرده است و مشکلات زیادی باید حل شود. اما در مرحله پیشرفته قرار داریم.
ایران و آمریکا بهزودی گفتوگوی مستقیم خواهند داشت
همچنین اولیانوف در بخش دیگری از گفتوگویش با شبکه روسیه ۲۴ تاکید کرد که آمریکا و ایران به زودی میتوانند برای بحث و گفتوگو پیرامون برجام پشت میز مذاکره بنشینند. این دیپلمات روس در این راستا گفت: «نمی دانم آمریکاییها و ایرانیها چه زمانی پشت میز مذاکره مینشینند اما گمان میکنم که این اتفاق به زودی بیفتد.» در این رابطه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه که روز چهارشنبه به دعوت رئیس و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی حاضر شده بود، با تاکید بر اینکه تا به امروز هیچ گفتوگوی مستقیمی میان تیمهای مذاکراتی جمهوری اسلامی ایران و آمریکا انجام نشده است، گفت: «نظرات فنی دو طرف از طریق یادداشتهای مکتوب غیررسمی و به واسطهگری هماهنگکننده اتحادیه اروپا انجام میشود.» به گزارش «ایسنا»، وی افزود: «اراده تهران برای رسیدن به یک توافق خوب، پایدار و قابل اتکا قطعی است.» همچنین وزیر خارجه کشورمان در گفتوگوی تلفنی با آنتونیوگوترش، با اشاره به روند مذاکرات وین برای لغو تحریمها، روند مذاکرات را «مثبت» خواند و بار دیگر بر اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافق خوب در کوتاهترین زمان ممکن تصریح کرد.
کنارهگیری عضو ایرانیتبار از تیم مذاکرهکننده آمریکا
پس از انتشار خبر برکناری ریچارد نفیو، معمار تحریمهای ایران و دو تن دیگر از اعضای تیم آمریکایی، روز پنجشنبه یک رسانه آمریکایی گزارش کرد که در پی اختلافات عمیق میان اعضای تیم مذاکرهکننده آمریکا در مذاکرات وین درباره برجام، یک عضو ایرانیتبار نیز از این تیم خارج شد. به گزارش خبرگزاری فارس، آرین طباطبایی، مشاور ارشد دفتر کنترل تسلیحات وزارت خارجه ایالات متحده به دلیل اختلافنظر با «راب مالی» نماینده آمریکا در امور ایران از تیم آمریکا در مذاکرات وین جدا شده است. لورا روزن، خبرنگار آمریکایی وبگاه «دیپلماتیک» به نقل از برخی منابع گزارش کرد که خروج دو نفر از تیم مذاکرهکننده آمریکا در گفتوگوهای هستهای ایران در نتیجه اختلافات سیاسی است که مدتی است بین اعضای تیم آمریکایی به وجود آمده است. بر اساس این گزارش، منابع دیپلماتیک آمریکا میگویند که در پاییز امسال، نفیو به این باور رسید که به جای دنبال کردن سیاست بازگشت به برجام، آمریکا باید به دنبال مذاکره برای یک توافق متفاوت با ایران باشد که این باور در تضاد با سیاستهای آمریکا به رهبری راب مالی بود که بر این باور است که در صورت امکان، تلاش برای بازگرداندن محدودیتهای برجام در کوتاهمدت در راستای منافع ملی آمریکاست. اواخر اسفند سال گذشته، وزارت خارجه آمریکا طباطبایی از تحلیلگران مسائل ایران در آمریکا را به عنوان مشاور ارشد معاون وزارت خارجه آمریکادر امور کنترل تسلیحاتی و امور امنیت بینالملل منصوب کرد. وی همچنین عضو سازمانی به نام «ائتلاف تضمین دموکراسی» است که در سال ۲۰۱۷ برای مقابله با تلاشهای ادعایی روسیه جهت «تضعیف نهادهای دموکراتیک» در آمریکا و اروپا تشکیل شد. روزنامه واشنگتنپست ۱۱ جولای ۲۰۱۷ گزارش داده بود این گروه توسط مقامهای سابق وزارت اطلاعات و وزارت خارجه آمریکا راهاندازی شده است.
۰۸:۰۳:۳۶پیام تضمین برجام از دوحه
دنیایاقتصاد- کامران کرمی : وزیر خارجه قطر در دیدار با رئیسجمهور ایران دعوت رسمی امیر قطر از سید ابراهیم رئیسی برای شرکت در اجلاس سران کشورهای صادر کننده گاز را تقدیم کرد. این سفر و دعوت در شرایطی صورت میگیرد که تمیم بن حمد امیر قطر قرار است ظرف روزهای آینده به واشنگتن سفر کرده و با رئیسجمهور آمریکا دیدار و گفتوگو کند.
با توجه به در جریان بودن مذاکرات احیای برجام در وین اتریش برخی گمانهزنیها خبر از ارتباط این رفت و آمدهای دیپلماتیک با توافق هستهای و امکان مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا میدهند. در همین ارتباط، رئیسجمهوری ایران روز پنجشنبه ۲۷ ژانویه -۷ بهمن – در دیدار با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه قطر با اشاره به اهمیت همکاریهای منطقهای، گفت: تعمیق روابط و هم افزایی بیشتر کشورهای همسایه میتواند امنیتساز باشد. رئیسی با تاکید بر اهمیت سازوکارهای چندجانبه در تامین امنیت، بهخصوص در حوزه انرژی، گفت: لازم است هماهنگی و هم افزایی در سیاستهای انرژی کشورهای تولیدکننده، حفظ و تقویت شود.
دعوت رسمی امیر قطر از رئیسی
معاون نخستوزیر و وزیر خارجه قطر نیز در این دیدار پس از بیان دعوت رسمی امیر قطر از رئیسی برای شرکت در اجلاس سران کشورهای صادر کننده گاز، اظهار کرد: قطر مصمم است تمام تلاش خود را برای افزایش سطح روابط با جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف سیاسی و اقتصادی به کار گیرد و امیر قطر شخصا روند توسعه روابط بین دو کشور را پیگیری میکند. وزیر خارجه قطر تاکید کرد: قطر نیز در مورد اینکه حضور نیروهای خارجی در منطقه آثار منفی دارد با ایران هم نظر است و معتقدیم کشورهای منطقه باید با اتکا به همکاریهای منطقهای مسیر صلح و پیشرفت را در پیش بگیرند.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز
دور جدید اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز قرار بود ۱۸ نوامبر ۲۰۲۱ به میزبانی قطر برگزار شود که به دلیل پاندمی کرونا به تعویق افتاد. این نشست قرار است به زودی در سال ۲۰۲۲ برگزار شود. دور قبلی این اجلاس ۲۹ نوامبر ۲۰۱۹ به میزبانی گینه استوایی در شهر مالابو برگزار شد. تهران نیز ۲۳ نوامبر ۲۰۱۵ میزبان سومین اجلاس سران (GECF) بود. پیشنهاد تشکیل اوپک گازی نخستین بار هشتبهمن ۱۳۸۵ در جریان دیدار دبیر شورای امنیت ملی وقت روسیه با رهبر معظم انقلاب ازسوی ایشان مطرح شد.
اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۴۴درصد از تولید گاز جهان، ۶۷درصد از ذخایر گازی جهان، ۶۴درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶درصد از تجارت گاز طبیعی مایعشده (الانجی) را در اختیار دارند. کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، ١۱ عضو اصلی GECF هستند و آنگولا، مالزی، نروژ، عراق، قزاقستان، پرو، آذربایجان و امارات بهعنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت میکنند.
انتقال گاز؛ محور دیدار بایدن و امیر قطر
افزایش تنشها بین غرب و روسیه بر سر حمله احتمالی این کشور به اوکراین نگرانی در مورد کاهش بیشتر عرضه گاز روسیه به اروپا را افزایش داده و باعث شده است مذاکراتی بین مقامات آمریکا و صادرکنندگان گاز مثل قطر برای ارسال گاز به اروپا برگزار شود. مذاکرات بین قطر و کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر دریافت محمولههای گاز طبیعی مایع متمرکز بوده و بهدنبال عدمپیشرفت گفتوگوهای امنیتی بین واشنگتن و مسکو در هفتههای گذشته، شدت گرفته است. آمریکا، روسیه را تهدید کرده است که در صورت حمله به اوکراین با تحریمهای سختی مواجه خواهد شد، این درحالی است که برخی مقامات، کرملین را به استفاده سیاسی از صادرات گاز خود متهم کردهاند. یک مقام ارشد دولت آمریکا گفته: «ما در حال بررسی این هستیم که چه کاری میتوان برای آمادهسازی برای این اتفاق انجام داد، بهویژه در اواسط زمستان با ذخایر بسیار کم گاز طبیعی اروپا.» بر این اساس تحلیلگران محور اصلی سفر تمیم بن حمد امیر قطر به واشنگتن و دیدار با جو بایدن رئیسجمهور آمریکا را در ارتباط با صادرات گاز قطر به اروپا ارزیابی کردهاند.
با این حال منابع آگاه به بلومبرگ گفتند: عمده محمولههای LNG قطر تحت قراردادهای بلندمدتی که نمیتوانند شکسته شوند، به آسیا ارسال میشوند. حتی اگر عرضه بیشتر گاز به اروپا منافع سیاسی برای قطر به همراه داشته باشد اما این کشور حوزه خلیج فارس نمیخواهد شراکتهای آسیایی خود را به خطر بیندازد. بر اساس گزارش بلومبرگ، قطر تقریبا ۳۰میلیارد دلار برای افزایش ۵۰درصدی ظرفیت تولید خود هزینه میکند، اما این پروژه تا پنج سال آینده نهایی نخواهد شد.
ارتباط انتقال گاز با مذاکرات برجام
در این میان برخی دیگر از تحلیلگران رفت و آمدهای دیپلماتیک قطر میان ایران و آمریکا را در ارتباط با موضوع گاز و مذاکرات احیای برجام میدانند. به این معنی که دولت بایدن در تلاش است تا با تشویق قطر به مشارکت و سرمایهگذاری در زیرساختهای گاز ایران و همچنین فراهم کردن زمینههای سرمایهگذاری شرکتهای غربی در زیرساختهای انرژی ایران به عنوان کارت بازی در مذاکرات احیای برجام در موضوع تضمینها استفاده کند. به خصوص که یکی از دلایل سرعت کم مذاکرات در هتل کوبورگ وین که دور هشتم آن از ششم دی ماه آغاز شده و همچنان در جریان است، به مساله تضمین و ضمانت عدمخروج مجدد آمریکا از برجام برمیگردد که تهران اصرار زیادی بر سر دریافت تضمینهای مربوط به آن دارد. پیشتر برخی خبرها از این حکایت داشت که آمریکاییها ارائه تضمین به بانک و شرکتها را به عنوان ضمانتی برای فعالیت و مشارکت اقتصادی با ایران به منظور بهرهمندی از مزایای برجام پیشنهاد دادهاند. چرا که تضمینی فراتر از این نیاز به مصوبه کنگره آمریکا دارد که با توجه به فوریت مذاکرات عملی شدن آن امری زمانبر و در عین حال با اما و اگرهای فراوان است. در این میان دو پرسش مطرح است؛ پرسش اول اینکه تا چه حد ایران ظرفیت انتقال گاز به اروپا را دارد و پرسش دوم در صورت وجود چنین ظرفیت و از آن مهمتر اراده ای، واکنش روسیه به این حرکت ایران به خصوص با توجه به نقش این کشور در مذاکرات احیای برجام چگونه خواهد بود؟
در همین خصوص معاون مدیر بینالملل در بازاریابی و عملیات گاز شرکت ملی نفت ایران در گفتوگو با «ایلنا» با بیان اینکه صادرات گاز به اروپا با خط لوله شدنی است ولی شرایطی از جمله قیمت، روابط با کشورها و تعرفه دارد گفت: درآمدی که در ازای صادرات گاز به اروپا حاصل میشود چندان بالا نیست ولی منافع و مباحث سیاسی و استراتژیک بودن؛ بحث درآمد را کمرنگ کرده و تحتتاثیر قرار میدهد. با این حال برخی از رسانههای نزدیک به دولت سیزدهم در بحبوحه سفر رئیسجمهوری ایران به روسیه با پیش کشیدن این موضوع نوشتند: همواره در بخش تعامل تجاری در حوزه انرژی میان دو کشور، رقابت میان ایران و روسیه برای صادرات گاز به اروپا مطرحشده است، در حالی که ایران باوجود صادرات گاز به کشورهای همسایه مانند عراق و کویت، نیازی به صادرات اروپا پیدا نمیکند که صرفه اقتصادی هم ندارد.
در طرف مقابل روسیه نیز نقشی برای حضور در بازار گاز کشورهای همسایه ایران تعریف نکرده است. سال گذشته نیز این رسانهها با انتقاد از برنامه دولت دوازدهم برای صادرات گاز به اروپا نوشتند که وزارت نفت در شرایطی به دنبال رویای صادرات گاز به اروپاست که در حفظ دمدستیترین بازارهای منطقه نیز ناتوان بوده است. همچنین طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، کشورهای منطقه اولویت نخست صادرات گاز ایران هستند و اروپا در اولویت آخر قرار دارد.
۰۷:۵۲:۱۵ بازار امروز امیدوارانه اغاز میکند شاید کمی مردد باشد ولی امیدوار است
۰۷:۵۲:۰۸ سلام صبح شما عزیزان بخیرو شادی
[/ihc-hide-content]