۱۰:۳۶:۴۱ پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۱۰:۳۰:۵۳ دلار شهر تهران ۹۳۵۰ تا ۹۴۰۰
۱۰:۲۷:۵۲ احتمال عرضه پارسان و فارس هست
۱۰:۲۴:۵۰ شپنا دوباره عرضه شد
۱۰:۲۳:۴۲ بازگشایی زقیام با رشد ۲۳ درصدی
۱۰:۲۳:۲۸ شیرازی ها کلا خوش شانس و خوش اقبال هستند !بازگشایی شراز با ۲۴% افزایش نرخ و ثبت قیمت ۱۴۴۰۰ ریال
۱۰:۲۱:۲۲ شناسایی ۴۷ میلیارد ریال سود از محل خرید وفروش در پرتفوی تیر وسبحان
۱۰:۲۱:۱۷ این عضو شورای پول و اعتبار با اشاره به ارائه گزارشی از عملکرد بازار ثانویه ارز در این جلسه، گفت: بر اساس این گزارش استقرار بازار ثانویه توانسته در متعادلسازی قیمت ارز و متوازنسازی عرضه و تقاضای ارز موثر باشد. این موضوع از سوی خیلی از صادرکنندگان که راغب نبودند ارز را در سامانه نیما عرضه کنند، مورد استقبال قرار گرفته و باعث کاهش قیمت ارز شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به تنگشدن عرصه اقتصاد، اعضای شورای پول و اعتبار خواستار این شدند که ارز دولتی فقط به کالاهای اساسی و استراتژیک اختصاص داده شود و اعلام شود به چه کسانی داده میشود. زیرا بیم این وجود دارد که برخی ارز ۴۲۰۰ تومانی بگیرند ولی عرضه کالا با این قیمت نباشد. به خصوص اینکه نگرانیها در این زمینه در جامعه مشهود است و گزارشها حکایت از این دارد که نظارت دقیقی در این باره وجود ندارد.
این نماینده مجلس در پایان گفت: تاکید اعضای شورای پول و اعتبار این بود که این روند ادامه داشته باشد چراکه میتواند موجب تعادل بین عرضه و تقاضا و قیمت آن شود. همچنین در مورد کارآمدتر کردن سامانه نیما نسبت به گذشته و رفع اشکالات، نکاتی مطرح و تاکید شد این روند باید بهگونهای باشد که به همه نیازها جواب بدهد و تا چند وقت دیگر شاهد ایجاد بازار سوم ارز نباشیم./ایسنا
۱۰:۱۲:۳۴ وبصادر هم جالب مثبت شده است
۱۰:۱۲:۲۰ شبهرن و شرانل هر دو می توانند جالب باشند گزارش های خوبی زدند
۱۰:۰۸:۱۴ شپنا هم صف خرید بست دوباره
۱۰:۰۸:۱۱ فوری/ یک منبع آگاه در اتاق بازرگانی به بورس نیوز خبر داد:
شورای پول اعتبار هیچ مصوبهای برای آزادسازی نرخ ارز پتروشمیها و فلزیها نداشته و این مساله تاکنون مطرح نشده است
۱۰:۰۶:۳۵ زبینا در ۳ ماهه عملکرد بدی نداشته و ۳۸ ریال سودمحقق کرده است سهم با تحقق ۱۵ میلیارد ریال سود خالص مواجه بوده است . زبینا در تیر با ۴۳ میلیارد ریال درامد در جمع ۴ ماهه ۱۷۷ میلیارد ریال درامد داشته که عدد نسبتا خوبی است
۰۹:۵۹:۴۵ در فروردین فنوال تحول خاصی نداشت زیر ۱۰ میلیارد ریال فروش زد نرخ تسمه ۱۶۲,۳۲۱ ریال بود در اردیبهشت فروش با پرش به ۸۷ میلیارد ریال رسید نرخ تسمه آلومینیومی ۱۵۵,۱۳۵ و نرخ ورق ۱۵۷,۱۸۴ ریال بوده است . در خرداد فروش به ۱۳۲ میلیارد ریال رسیده و رشد خوبی داشته است در تیر ماه نیز فروش ۱۲۲ میلیارد ریال بوده و نرخ فروش ۱۷۸,۷۲۷ ریال است جمع فروش ۳۵۳ میلیارد ریال است در سال ۹۶ عدد فروش با ۴۴۷ میلیارد ریال عدد بالاتری بود.
۰۹:۵۲:۳۶ خمهر در فروردین ۳۰۸ میلیارد ریال فروش داشته این عدد در اردیبهشت ۵۸۰ میلیارد ریال است در خرداد ۴۲۰ میلیارد ریال فروش داشته در تیر ماه ۳۶۰ میلیارد ریال فروش داشته است. د ۴ ماهه فروش سهم ۱۶۷۱ میلیارد ریال بوده که این عدد در سال ۹۶ ۱۹۳۸ میلیارد ریال بوده است
۰۹:۴۲:۵۰ فعلا بازار به نرخ دلار دلخوش است باید منتظر خبرها و مصاحبه ها باشیم
۰۹:۴۲:۴۳ گروه سیمان هم عقب نشینی کرد
۰۹:۳۹:۲۱ دابور در ۵% است
۰۹:۳۷:۳۲ در گروه پتروشیمی خبهمن را زیر نظر داشته باشید
۰۹:۳۷:۲۷ چه میکند فاسمین
۰۹:۲۷:۰۲ مپنا هم می تواند جالب توجه باشد
۰۹:۲۶:۰۷ خودرویی ها متاسفانه از بازار عقب ماندند نه در گزارش موفق بودند نه در حرکت نوسانی
۰۹:۲۶:۰۱ وامید هم صف خوبی شده است
۰۹:۲۵:۲۵ صفوف خوب و قوی پتروشیمی ها در بازار
۰۹:۲۱:۳۸ منفی ولساپا می تواند جالب باشد
۰۹:۲۱:۳۴ غگل در حالی بودجه فروش سال مالی جدید را ۲۶۶۱ میلیارد ریال اعلام کرده که به طور میانگین باید ۲۲۱ میلیارد ریال هر ماه بفروشد فروش فعلی او در مهر ماه ۱۷۱ میلیارد ریال بوده فروش آبان سهم نیز ۲۲۷ میلیارد ریال شده و در آذر ماه نیز ۲۰۶ میلیارد ریال فروش زده و جمع ۳ ماهه معادل ۶۱۰ میلیارد ریال بوده در دی ماه نیز به فروش ۲۱۵ میلیارد ریالی رسید و در بهمن ماه نیز این عدد به ۲۳۱ میلیارد ریال رسید در اسفند فروش غگل ۲۱۲ میلیارد ریال بود در فروردین فروش ۱۴۷ میلیارد ریال بوده و در اردیبهشت این عدد ۲۵۷ میلیارد ریال بوده و در خرداد ۱۹۵ میلیارد ریال و در تیر ۲۴۸ میلیارد ریال فروش داشته و ۱۰ ماهه ۲۱۱۹ میلیارد ریال معادل ۸۰% بودجه را محقق کرده است . به نظر گزارش بدی را نداده و وضعیت را کمی بهبود بخشیده
۰۹:۱۹:۰۹ غگل در حالی بودجه فروش سال مالی جدید را ۲۶۶۱ میلیارد ریال اعلام کرده که به طور میانگین باید ۲۲۱ میلیارد ریال هر ماه بفروشد فروش فعلی او در مهر ماه ۱۷۱ میلیارد ریال بوده فروش آبان سهم نیز ۲۲۷ میلیارد ریال شده و در آذر ماه نیز ۲۰۶ میلیارد ریال فروش زده و جمع ۳ ماهه معادل ۶۱۰ میلیارد ریال بوده در دی ماه نیز به فروش ۲۱۵ میلیارد ریالی رسید و در بهمن ماه نیز این عدد به ۲۳۱ میلیارد ریال رسید در اسفند فروش غگل ۲۱۲ میلیارد ریال بود در فروردین فروش ۱۴۷ میلیارد ریال بوده و در اردیبهشت این عدد ۲۵۷ میلیارد ریال بوده و در خرداد ۱۹۵ میلیارد ریال و در تیر ۲۴۸ میلیارد ریال فروش داشته و ۱۰ ماهه ۲۱۱۹ میلیارد ریال معادل ۸۰% بودجه را محقق کرده است . به نظر گزارش بدی را نداده و وضعیت را کمی بهبود بخشیده
۰۹:۱۶:۵۵ خبر امروز خبرگزاری مهر … بر اساس این تصمیمات، قرار بر این است که دولت ارز حاصل از صادرات مواد پتروشیمی و محصولات معدنی را نیز به بازار ثانویه منتقل کرده و دیگر قرار بر این نباشد که تامین ارز واردات کالاها با ارز حاصل از صادرات این دو گروه نیز، با دلار ۴۲۰۰ تومانی صورت گیرد.
یک مقام مسئول در نظام بانکی با تائید این خبر به خبرنگار مهر گفت: پتروشیمیها از این پس دیگر الزامی به عرضه ارز حاصل از صادرات خود به دولت به نرخ ۴۲۰۰ تومانی نداشته و تنها با ارایه ارز با نرخ توافقی در بازار ثانویه، رفع تعهد ارزی خواهند کرد.
وی افزود: دولت دیگر مکلف نخواهد بود که دلار دولتی را به بخش تولید بدهد و تنها برای واردات کالاهای اساسی و دارو، دلار موسوم به ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده میشود که البته اکنون نرخ آن از مرز ۴۳۰۰ تومان هم گذشته است.
به گفته این مقام مسئول در نظام بانکی، صادرکنندگان پتروشیمی و مواد معدنی نیز میتوانند ارز خود را با نرخ توافقی در بازار ثانویه عرضه کنند؛ درحالیکه تا پیش از این پتروشیمیها نیز مجبور بودند که ارز خود را با نرخ دولتی به دولت بدهند ولی قرار است که این محدودیت هم برداشته شود
۰۹:۱۴:۴۱ آپ هم بعد از گزارش خوب مثبت است
۰۹:۱۴:۳۳ جم و پارس در این قیمت ها واقعا ارزنده هستند
۰۹:۱۲:۱۵ صف سنگین فولاد
۰۹:۱۲:۰۸ سغرب برای نوسان ۲۰% متوقف شد
۰۹:۱۱:۳۰ شپنا هم در استانه صف شدن است
۰۹:۱۱:۲۵ حدود ۱۱۰ روز از تصمیم دولت مبنی بر یکسانسازی نرخ ارز آن هم به شیوهای غلط میگذرد. در روزهای ابتدایی کار، اگرچه به دلیل شرایط خاص کشور، بسیاری از صاحبنظران و تحلیلگران اقتصادی، بر این باور بودند که دولت تصمیم صحیحی را اتخاذ کرده است، اما سایه سنگین بخشنامهها و دستورالعملهای جانبی آنقدر سنگین بود که اصل کار را زیر سوال برد.
دولت تصمیم گرفت که همه نیازهای ارزی کشور را با اعلام پرافتخار رئیس سازمان برنامه و بودجه، با دلار ۴۲۰۰ تومانی تامین کند و هر نیاز درشت و ریزی را که لازم باشد برای وارداتش، ارز دریافت کند، با همان منابع ذیقیمت دولتی تامین اعتبار نماید، غافل از اینکه در این میان، چه رانتها که شکل نگرفت و چه انحرافهایی که در پرداختها، منابع ارزی کشور را به تاراج نبرد. تا جایی که انتشار فهرست دریافتکنندگان ارز دولتی که به منظور شفافیت از سوی دولت صورت گرفت؛ دردهای پنهانی را نهان کرد که باز هم اقتصاد رانتی و فساد سیستمهای دولتی، آن را رقم زده بودند.
اکنون دولت چند وقتی هست که به دلیل وخامت اوضاع ارزی و احساس دیرهنگام ضرورت حفظ منابع ارزی کشور در شرایط کنونی، بر مدار دور زدن از جاده تصمیمات غلط ارزی قرار گرفته و تلاش دارد تا منابع ارزی کشور را به نحو بهتری مدیریت کند؛ کاری که از مدتها قبل بسیاری از کارشناسان، آن را هشدار میدادند و خواستار اصلاح تصمیمات دولتی شده بودند، اما تفکرات غلط در هیات دولت، اجازه توجه به این هشدارها را نمیداد؛ تا بلکه خاطر برخی اعضای دولت از اصلاح اشتباهات، مکدر نشود.
حال خبرها از درون دولت حکایت از آن دارد که تصمیم گرفته شده تا دلار دولتی دیگر به مواد اولیه و واسطهای تولید، اختصاص نیابد و این بخش هم از شمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی مستثنی شده و به بازار ثانویه هدایت شود. آنگونه که منابع دولتی و بانک مرکزی میگویند، قرار بر این است که دلار ۴۲۰۰ تومانی، تنها به واردات دارو و کالاهای اساسی اختصاص یابد و مابقی نیازها، با نرخ بازار ثانویه که محلی برای تعامل صادرکنندگان و واردکنندگان است، تامین شود.
بر اساس این تصمیمات، قرار بر این است که دولت ارز حاصل از صادرات مواد پتروشیمی و محصولات معدنی را نیز به بازار ثانویه منتقل کرده و دیگر قرار بر این نباشد که تامین ارز واردات کالاها با ارز حاصل از صادرات این دو گروه نیز، با دلار ۴۲۰۰ تومانی صورت گیرد.
یک مقام مسئول در نظام بانکی با تائید این خبر به خبرنگار مهر گفت: پتروشیمیها از این پس دیگر الزامی به عرضه ارز حاصل از صادرات خود به دولت به نرخ ۴۲۰۰ تومانی نداشته و تنها با ارایه ارز با نرخ توافقی در بازار ثانویه، رفع تعهد ارزی خواهند کرد.
وی افزود: دولت دیگر مکلف نخواهد بود که دلار دولتی را به بخش تولید بدهد و تنها برای واردات کالاهای اساسی و دارو، دلار موسوم به ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده میشود که البته اکنون نرخ آن از مرز ۴۳۰۰ تومان هم گذشته است.
به گفته این مقام مسئول در نظام بانکی، صادرکنندگان پتروشیمی و مواد معدنی نیز میتوانند ارز خود را با نرخ توافقی در بازار ثانویه عرضه کنند؛ درحالیکه تا پیش از این پتروشیمیها نیز مجبور بودند که ارز خود را با نرخ دولتی به دولت بدهند ولی قرار است که این محدودیت هم برداشته شود.
این در شرایطی است که بخشخصوصی بارها و بارها در دوران اجرای سیاست یکسانسازی نرخ ارز که از فروردین ماه امسال آغاز شده است، نسبت به تغییر جهت دولت در اختصاص ارز دولتی هشدار داده و از دولت درخواست کرده بود که ارز دولتی را تنها به واردات کالاهای اساسی و دارو اختصاص دهد، اما اکنون دولت بعد از گذشت ماهها و صرف هزینههای بسیاری که از منابع ارزی کشور انجام شده است، این تصمیم را در دستور کار قرار داده است.
۰۹:۰۶:۰۹ فارس و پارسان هم میتوانند بهتر باشند
۰۹:۰۶:۰۳ رونق چشم گیر پتروشیمی ها در بازار
۰۹:۰۵:۱۸ غدیر و امید عم خوب مثبت شده اند
۰۹:۰۴:۵۴ پارس نزدیک صف خرید
۰۹:۰۴:۱۰ چه بازاری شده است همه سهم ها صف خرید فولاد فملی و بسیاری از فلزاتی ها مثبت هستند
۰۹:۰۳:۲۴ صف جالب توجه کگل در بازار
۰۹:۰۳:۱۰ شبریز مورد توجه بازار قرار گرفته است
۰۹:۰۳:۰۴ زگلدشت و زمگسا هم مثبت هستند
۰۹:۰۲:۵۹ صف جالب حفاری
۰۹:۰۲:۱۱ ریشمک برای نوسان بیش از ۲۰% متوقف شد
۰۹:۰۰:۵۱ دلار نیمایی با ۸۰ ریال افزایش امروز ۴۴۰۳۰ ریال نرخ خورد
۰۹:۰۰:۴۶ تاییدیه یک مقام مسئول بر تصمیم جدید ارزی دولت/ پتروشیمی ها، فولادی ها و معدنی ها دلار خود را در بازار توافقی عرضه خواهند کرد
خبرگزاری مهر هم خبر تصمیمات جدید ارزی دولت را به نقل از یک مقام مسئول در نظام بانکی تایید کرد. بر این اساس دولت در تصمیم جدیدی قرار را بر این گذاشته تا دلار ۴۲۰۰ تومانی را تنها برای کالاهای اساسی و دارو اختصاص داده و واردات مواد اولیه و کالاهای واسطهای را به بازار ثانویه موکول کند.
۰۸:۵۹:۱۱ بازار به نظر بسیار خوب و محکم و مثبت اغاز میکند
۰۸:۵۸:۵۶ کمی در خرید صبور باشید حداقل برای نیم ساعت اول
۰۸:۵۱:۳۶ نماد معاملاتی شرکت عمرانوتوسعهفارس (ثفارس۱) با توجه به افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب، متوقف گردید. نماد مذکور حداکثر تا ساعت ۱۰ روز معاملاتی جاری بصورت حراج ناپیوسته و با محدودیت دامنه نوسان قیمت بازگشایی خواهد شد
۰۸:۳۴:۰۱ چه صفوف خرید جالبی ابتدای صبح شکل گرفته آنهم فقط با یک خبر. به نظر کمی باید با دقت و محافظه کاری عمل کرد در این که قیمت ها در بهترین نقاط ممکن و گزارش ها نیز مناسب است شکی نیست ولی این که به سرعت و با همین خبر امروز دلار ۴۲۰۰ حذف شود بعید است ولی بی شک مقدمات حذف ان رقم زده شده و باید دید میان مدت داشت
۰۸:۳۳:۵۷ صفوف خرید جالب بازار شبریز شسپا پارس شپدیس فملی فولاد کگل فسپا حفاری کاوه جم شخارک فخوز کچاد شپنا کنور شاراک شکربن فاسمین آپ شفن کبافق شیراز شتران سقاین کاذر ونفت کاما حفارس ومعادن غپاک سفانو و در فرابورس زاگرس ذوب ارفع شپاس چکاپا هرمز ریشمک خراسان حریل شاوان در صف هستند !!
۰۸:۲۴:۱۸ حسینا فروشش در سال ۹۷ فروردین ۲۸۰ میلیارد ریال بوده است در اردیبهشت عدد درامدی سهم با رشدی چشم گیر ۳۷۲ میلیارد ریال شده است و در خرداد با یک پرش ۴۱۶ میلیارد ریال شده است در تیر دوباره افت کرده و ۳۴۳ میلیارد ریال شده و۴ ماهه ۱۴۱۲ میلیارد ریال درامد زده است در سال ۹۶ تا برج ۴ حسینا ۱۳۶۵ میلیارد ریال درامد زده بود
۰۸:۰۶:۰۱ واشنگتن: توافق جدید با ایران باید به تمام مسائل بپردازدیک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در یک سخنرانی در لابی ضدایرانی «افدیدی» خواستار پرداختن به «مجموعه کامل تهدیدها علیه آمریکا» در هرگونه توافق جدید با ایران شد.
۰۷:۵۹:۰۷ کدما در ۳ ماهه در حد سال قبل فروش داشت ولی با کنترل هزینه ها به سود بیشتری رسید سهم با ۲۳ میلیارد ریال درامد به ۸۱۰ میلیون تومان سود رسیده و در مجموع ۳ ماهه ۲۱۵ ریال محقق کرده است سهم اهرم بالایی را دارد / در گزارش ماهانه نیز در تیر با فروش ۹۷۰ میلیون تومانی مواجه بود که موجودی خوبی در کنسانتره سرب دارد و قیمت هم به نظر علی الحساب زده شده در هر صورت سهم ۳۳ میلیارد ریال در مجموع فروش داشته که در مدت مشابه سال قبل این عدد ۲۵ میلیارد ریال بود
۰۷:۳۰:۴۴ بهپاک تعدیل بودجه را داشت و فروش به ۹۶۱۹ میلیارد ریال رسید . اولین ماه فروش او در دی ماه ۵۳۴ میلیارد ریال بوده در بهمن ماه ۸۴۲ میلیارد ریال فروش بسیار جالبی را زده در اسفند باز از دو ماه قبل بهتر بوده و ۹۸۷ میلیارد ریال فروش زده در فروردین کمی اصلاح کرده و ۳۵۵ میلیارد ریال فروش زده و حالا در اردیبهشت با افزایش نسبی نرخ ها نیز به فروش ۴۱۷ میلیارد ریالی رسیده و در خرداد نیز دوباره رشد نرخ داریم و فروش به عدد خوب ۷۸۸ میلیارد ریال رسیده در تیر ماه این عدد به ۵۷۱ میلیارد ریال رسیده و ۷ ماهه ۴۴۹۷ میلیارد ریال فروش داشته ۴۶ % را از فروش محقق کرده باید ماه های بعد را نیز دید به نظر بیشتر می شود کمی کار سخت است. کنجاله سویا از ۲۱,۷۳۹,۶۷۵ به ۲۲,۴۵۳,۹۳۳در خرداد رسیده است
۰۷:۳۰:۳۸ دولت از حالت انفعال ارزی خارج و تصمیم بزرگ برای ارز صادراتی کشور گرفته شد. با تصمیم شورای پول و اعتبار، دایره دلار ۴۲۰۰ تومانی محدود بهکالاهای اساسی و دارو شد و ارز صادرات غیر نفتی به شکل توافقی و در بازار دوم به فروش میرسد. اگر چه این تصمیم به لحاظ قانونی لازمالاجرا است، اما به لحاظ سیاسی نیازمند تایید ستاد اقتصادی دولت نیز است. تصمیم بزرگ شورای پول و اعتبار که به نظر با رای قاطع اعضا به تصویب رسیده، دارای حمایت جدی کارشناسان است. علاوهبر این، تریبونهای سیاسی کشور ازجمله امامان جمعه نیز حمایت خود را از محدود کردن ارز دولتی صراحتا اعلام کردهاند. نمونه واضح آن سخنان آیتالله موحدی کرمانی، امام جمعه موقت تهران در روز گذشته است. او تخصیص ارز دولتی به سفرهای غیرضرور را خیانت به کشور دانست و به دولت پیشنهاد کرد که فقط کالاهای اساسی با نرخ ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومان تهیه شوند که عبارتند از دارو، مواد اولیه دارو، مواد غذایی، نهادههای دامی و سایر مایحتاج ضروری مردم. این پیشنهاد دقیقا تصمیمی است که توسط شورای پول و اعتبار در ۲۶ تیرماه گرفته شده است. اجماع حداکثری حاصل شده در بحث تخصیص ارز دولتی، میتواند اجرای هر چه سریعتر آن را هموار کند تا تعدیلکننده بخشی از چالشهای فعلی اقتصاد کشور باشد.
تحول ایجاد شده
عصر ۲۶ تیرماه در ساختمان بانک مرکزی، شورای پول و اعتبار تصمیم مهمی گرفت. این شورا در یک هزار و دویست و پنجاه و دومین جلسه، شعاع پخش ارز نفتی را کاهش داد و درآمد برخاسته از ثروت ملی را تنها معطوف به یک گروه کرد: کالاهای اساسی. پیش از این دولت سه طبقه ارز صادراتی ایجاد کرده بود. گروه اول دارو و کالاهای اساسی، گروه دوم کالاهای واسطهای و ماشینآلات و گروه سوم کالاهایی هستند که عمدتا مصرفی بوده و اولویت کمتری نسبت به دو گروه نخست دارند. پیش از اجرای طرح جدید شورای پول و اعتبار، ارز گروه اول با ارز دولتی حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی و ارز گروه دوم نیز از صادرات محصولات پتروشیمی، مواد معدنی و فولاد و ارز گروه سوم از طریق ارز حاصل از صادرات کالاهای خرد تامین میشود. تفاوت اصلی این سه گروه در نرخ ارز خریداری شده برای واردات است. واردکنندگان گروههای اول و دوم با نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز خود را حاصل میکنند؛ درحالیکه واردکنندگان گروه سوم در بازار دوم و با نرخ توافقی تحصیل ارز را انجام میدهند. مجموعا تمامی کالاهای وارداتی به جز گروه سوم از نعمت دلار ۴۲۰۰ تومانی بهرهمند میشدند. اما اکنون این چینش توسط شورای پول و اعتبار دچار تغییر شده و گروه کالایی دوم از فهرست دلار ۴۲۰۰ تومانی خارج خواهد شد. در حقیقت تنها برای واردات کالاهای اساسی و دارو، بانک مرکزی مجاز به تخصیص ارز با نرخ دولتی است و برای باقی کالاها(گروه دوم و سوم) نرخ ارز در بازار دوم تعیین خواهد شد. با هجرت کالاهای گروه دوم به بازار دوم، صادرکنندگان محصولات پتروشیمی و معدنی نیز میتوانند ارز حاصل را با نرخ آزاد و توافقی به فروش برسانند و دیگر نیاز نیست در دلار تعیین شده دولتی حبس شوند.
پیامدهای تصمیم
احیای انگیزه صادرکننده: اولین پیامد تصمیم جدید این است که صادرکننده ترغیب به بازگرداندن ارز خواهد شد. وضعیت فعلی در حقیقت یک آوانس به واردکنندگان گروه دوم بود تا بتوانند واردات را به شکل ارزانتری انجام دهند؛ درحالیکه صادرکننده مجبور بود ارز حاصل از صادرات کالای خود را با نرخ غیرواقعی و غریبه با محیط اقتصاد کلان کشور به فروش برساند. این رویکرد یک نیروی شدید ضدانگیزشی برای صادرات کشور بود، در این حالت شاید صادرکننده ترجیح میداد که ارز حاصل را در حسابهای دیگری در خارج از کشور ذخیره کند و فعلا از صادرات دست بکشد یا اینکه ارز حاصل را در خارج از کشور تبدیل به کالاهای اولیه کند. اما اکنون با تصمیم شورای پول و اعتبار این خودکشی ارزی متوقف شد و انگیزه صادرکننده برای واردات ارز نیز افزایش خواهد یافت. با ورود بیشتر ارز حاصل از صادرات، کشور میتواند از ذخایر ارزی خود بیش از پیش محافظت کند. این دستاورد در شرایطی که کشور وارد فاز تحریمی میشود، ارزش بیشتری دارد و میتواند قدرت مانور اقتصادی دولت را ارتقا دهد.
افزایش شفافیت بازار ارز: با محدود شدن دلار نفتی به کالاهای اساسی و دارو، درجه شفافیت در بازار نیز گسترش مییابد؛ چراکه با حذف رانت ارزی، دالانهای سوءاستفاده از آن نیز بسته میشود. در این فضا عرضه و تقاضا کاملا مشخص است، تقاضا برای دلار نفتی تنها مختص به کالاهای اساسی و دارو است و عرضه آن نیز توسط دولت انجام میشود. در حالتی که در شرایط فعلی دلار ۴۲۰۰ تومانی متقاضیان گوناگونی دارد و لیست متقاضیان مجاز، هر هفته نیاز به بهروزرسانی دارد، بهطوریکه خطر احیای امضای طلایی را هم ایجاد کرده است.
آمادگی برای سیکل فصلی: با نزدیک شدن به مهر ماه، آمادگی برای تقاضاهای فصلی نیز ضروری میشود. معمولا همواره در سیکل پاییز، تقاضای ارزی نیز افزایش مییابد. ماندن در وضعیت کنونی که انگیزهها برای بازگشت ارز صادراتی را کاهش داده است، میتوانست شرایط پرریسکی را برای بازار ارز در ابتدای پاییز رقم بزند. اما با تصمیم جدید و ورود ارزهای صادراتی به کشور، توان مقابله با تقاضای فصلی نیز افزایش خواهد یافت و طبیعتا تکانههای ناشی از آن کمتر از قبل خواهد بود.
سیگنال درست از نرخ ارز: با ورود کل ارز غیرنفتی، بازار دوم تعمیق می شود. هنگامی که حجم مبادله شده در بازار دوم افزایش یابد، سیگنال درستتری از نرخ بازار منعکس خواهد شد. در شرایط کنونی که حجم ورودی ارز صادراتی به بازار دوم محدود است، طبیعتا قیمت بازار دوم چندان از سوی فعالان بازار جدی گرفته نمیشود، اما با ورود حجم قابلتوجهی از صادرات کشور، قیمت در یک عرضه و تقاضای واقعی تعیین میشود. هر چند برای کارآیی بیشتر بازار دوم و اثر بر فعالان بازار ارز، نیاز به اطلاعرسانی بهتری از بازار دوم نیز است.
کاهش فشار بر بودجه دولت: در حال حاضر بخشی از درآمدهای نفتی دولت با نرخ ۴۲۰۰ تومان به واردات کالاهای اساسی و دارو اختصاص مییابد. اما احتمالا بخش دیگری از منابع ارزی دولت برای تنظیم بازار یا در بازار دوم به نرخ ۴۲۰۰ تومان به فروش میرسد. منابع نوع دوم اثر انقباضی بر بودجه دولت خواهند داشت؛ درحالیکه با روش جدید، این منابع در اختیار دولت خواهد ماند و دیگر نیازی به حراج آنها با نرخ ۴۲۰۰ تومان نیست. در نتیجه باید گفت که بودجه دولت از فشار این ناحیه خارج خواهد شد.
ملاحظه تورمی
اما به عقیده برخی این تصمیم دارای یک ملاحظه نیز است؛ اینکه کالاهای وارداتی که از دریافت ارز دولتی محروم میشوند دچارافزایش قیمت شدید خواهند شد. اما نگاهی به تجربه همین دوره میتواند پاسخ این دغدغه را بدهد. در ماههای اخیر عمده کالاهایی که با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد شدند، در بازار با قیمتی بیتفاوت و هماهنگ با بالاترین قیمت دلار در بازار آزاد به فروش رسیدهاند. در واقع اگر قیمت ریالی یک کالای وارداتی در بازار را بر قیمت ارزی آن تقسیم کنیم، حاصل هرگز ۴۲۰۰ نخواهد بود و این یعنی صرفا ایجاد یک رانت برای عدهای خاص. به تعبیر دیگر دولت با هدف کنترل قیمتها منابع ارزی را به شکل حراج و ارزان در اختیار واردکننده قرار میدهد؛ درحالیکه قیمت هماهنگ با دلار آزاد به دست مصرفکننده نهایی میرسد و هدف دولت کاملا ناکام میشود. ضمن اینکه بسیاری از هزینههای نظارتی نیز کاهش مییابد؛ چرا که در شرایط فعلی که گسترهای از کالاهای وارداتی از دلار ۴۲۰۰ تومانی ارتزاق میکنند، نیاز به نظارت برای کنترل قیمت دارند. اما با محدود شدن آنها به کالاهای اساسی و دارو، نیاز به نظارت بر تنظیم بازار نیز کاهش خواهد یافت؛ چراکه اساسا فرصت رانتی از بین خواهد رفت.
زمان اجرا
نزدیک به دو هفته از تصویب تصمیم جدید ارزی در شورای پول و اعتبار میگذرد. اگر بر اساس نص قانون باشد، بانک مرکزی موظف به اجرای تصمیم شورای پول و اعتبار است؛ در بند ج از ماده ۱۱ قانون پولی و بانکی کشور، یکی از وظایف بانک مرکزی اینطور شرح داده شده است: «تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی و تعهد یا تضمین پرداختهای ارزی با تصویب شورای پول و اعتبار و همچنین نظارت بر معاملات ارزی.» در نتیجه تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی که شورای پول و اعتبار تصویب کرده است، جزو وظایف بانک مرکزی است و این بانک باید دستورالعمل اجرایی تصمیم اخیر را شناسایی کند. اما نظر دیگری نیز وجود دارد که چنین تصمیم مهمی را نیاز به حمایت سیاسی میداند. به همین منظور به گفته ولیالله سیف، رئیس کل پیشین بانک مرکزی تصمیم اخیر به ستاد اقتصاد مقاومتی ارجاع شده است و موافقت اولیه رئیسجمهور و معاون اول رئیسجمهوری برای اجرا اخذ شده است.
کارشناسان که پیشتر بارها این رویکرد را پیشنهاد کرده بودند، اکنون معتقدند که باید هرچه سریعتر تصمیم جدید به مرحله اجرا برسد و دیگر زمانی برای تلف کردن وجود ندارد. در واقع هرچه سریعتر محدودیت تخصیص ارز نفتی فاز اجرایی بگیرد، ذخایر ارزی بیشتری برای کشور باقی میماند و از نوسانات غیرطبیعی زمان تحریم پیشگیری میکند. تحریمها مشخصا دو نقطه را هدف گرفتهاند: تحمیل مضیقه ارزی و سختتر شدن نقلوانتقال ارزی. با متمرکز شدن منابع نفتی به کالاهای اساسی، بخش زیادی از منابع ارزی حفظ میشود و مابقی نیز با قیمت بازار تخصیص داده میشود. در شرایط فعلی باید اجازه دهیم فعالان اقتصادی در داخل، میدان باز بیشتری داشته باشند؛ چراکه ورود منابع ارزی صادرات غیرنفتی، بخشی از نارسایی ناشی از انتقالات را کمتر میکند.
۰۷:۲۱:۲۰ فلوله در تیرماه با فروش ۱۸۷ میلیارد ریالی مواجه بود گزارش خرداد را با فروش ۷۶ میلیارد ریال پیش برد در فرورودین ۹۷ مبلغ ۵۲ میلیارد ریال فروش زده است این عدد در اردیبهشت ۱۸۴ میلیارد ریال بوده . جمع فروش ۴ ماهه سال ۹۷ مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال بوده . ببنید افزایش نرخ تا حدودی داریم در اسفند نرخ حوالی ۴۷۴۷ ریال بوده در فروردین ۵۵۲۱ ریال شده است در اردیبهشت ۵۷۱۱ ریال بوده و در خرداد ۵۲۲۰ و در تیر نیز ۵۹۷۴۷ هزار ریال است که اتفاق خوبی است ۶۰۰ تن هم موجودی دارد. در مدت مشابه سال قبل ۳۴۳ میلیارد ریال فروش بود که یک تحول برای شرکت است
۰۷:۰۹:۱۵ رویترز به نقل از مقامات امریکایی و عرب: دولت ترامپ به دنبال تشکیل “ناتو عربی” متشکل از شش کشور جنوبی خلیج فارس و مصر و اردن با هدف مقابله با ایران در منطقه است./انتخاب
۰۷:۰۹:۱۲ سنای آمریکا به لایحه کاهش تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین رأی داد.
۰۷:۰۷:۴۶ به نظر صرف به این خبرنباید امروزمعامله کرد ولی به وضوح نشان میدهد تغییر سیاست های ارزی در پیش است و در میان مدت و طی ۲ ماه آتی این تغییرات رخ خواهدداد که بی شک به سود بازار است
۰۷:۰۷:۴۲ دنیای اقتصاد : شورای پول و اعتبار در یک مصوبه مهم مقرر کرده که قیمت رسمی ارز، تنها برای کالاهای اساسی و دارو تخصیص پیدا کند. ارز موردنیاز کالاهای اساسی از محل صادرات نفتی دولت تامین خواهد شد؛ اما ارز حاصل از صادرات غیرنفتی اعم از پتروشیمی، مواد معدنی، صنایع سنتی و… به بازار دوم پمپاژ میشوند و قیمت آن نیز تابع مکانیزم عرضه و تقاضا خواهد بود. به این ترتیب در صورت اجرای این مصوبه، قیمتگذاری بر ارز صادراتی که در حال حاضر مقارن با ارز رسمی است، رد میشود و صادرکننده و واردکننده با توافق با یکدیگر، ارز مورد نیاز را مبادله خواهند کرد. اخبار واصله نشان میدهد که این مصوبه شورای پول و اعتبار به ستاد اقتصادی دولت ارائه شده و در صورت تصویب دولت اجرایی خواهد شد. با اجرایی شدن این سیاست، انگیزههای صادرکنندگان برای بازگشت ارز، افزایش مییابد و در نتیجه قوای اقتصادی کشور هنگام تحریمها تجدید خواهد شد. علاوهبر این، ارتقای شفافیت در بازار و کاهش فشار بر بودجه دولت، از دیگر دستاوردهای سیاست جدید به حساب میآید. مواضعی که دیروز در تریبونهای سیاسی عقیدتی و کارشناسی اعلام شد، نشان از حمایت و اجماع مناسب برای اجرای سیاست جدید ارزی دارد
۰۷:۰۷:۰۵ صبح خبر جالبی رسیده است
۰۷:۰۶:۵۷ سلام صبح شما عزیزان بخیر و شادی