خبر
اخبار بازار امروز …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۶:۰۹ در خبرها خیلی خبر خاصی نداریم که تحول افرین باشد … با وجود درخواست دولت سوریه از ایران برای حضور مستشاری در این کشور، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی مداخله جویانه گفت که ایران باید از تمام سوریه خارج شود.رئیس سابق اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی:با توجه به برگزاری نشست میان سران آمریکا و کره شمالی، بعید به نظر میرسد که ایران به میز مذاکره با آمریکا بازگردد.ایران غنیسازی اورانیوم را از سر خواهد گرفت و به سمت بمب حرکت میکند.از سرگیری برنامه هستهای ایران، احتمال وقوع درگیری نظامی میان تلآویو و تهران را افزایش میدهد، چراکه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا حاضر به اقدام نظامی علیه ایران نخواهد بود و این کار به تلآویو محول میشود.
ورابراهیمی:تجربه تلخی که در معاهدات بینالمللی داریم نشان داده که طرف قرارداد ما هیچگاه به تعهدات خود عمل نکرده است. اطمینان داریم اگر ایران تمام تعهدات خود در حوزه FATF را انجام دهد باز هم ایران از بلک لیست خارج نشده و در تعلیق خواهد ماند. موضعی که FATF نسبت به شفافیت مالی در ایران دارد یک موضع کاملا سیاسی است و کشورهایی مثل عربستان که رسما از تروریست در دنیا حمایت میکنند را کنار گذاشته و بعد راجع به ایران اظهارنظر میکنند.خیلی از کشورهایی که به FATF پیوستند بعضی از تعهدات آن را قبول نکردند اما وزیر اقتصاد وقت ایران تمام تعهدات آن را پذیرفته است.در عربستان یک قانون علیه پولشویی تصویب نشده؛ این در حالیست که عربستان عضو ناظر FATF است و معلوم است که این یک رفتار کاملا سیاسی است.پیشنهاد دولت این است که در صورت پیوست به FATF شروطی را میگذاریم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس :باید از روز اول موضوع تشکیل بازار ثانویه ارز در دستور کار مسئولان اقتصادی قرار می گرفت چرا که با دلار ۴۲۰۰ تومانی حجم عرضه و تقاضا به تعادل نمی رسید.
اختلاف قیمت ۴۲۰۰ تومانی با نرخ دلار در بازار آزاد بطور طبیعی انگیزه واردات را افزایش می دهد، چرا که برخی واردکنندگان میتوانند واردات کالا را با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی انجام دهند تا کالاها با نرخ دلار در بازار آزاد ارز بفروش برسانند که این موضوع باید مورد رسیدگی شود.
در خبرهای اقتصادی یک خبر نگران کننده بود صادرات نفت ایران در دو هفته نخست ماه ژوئن به شدت کاهش یافته است. این نشان می دهد که اقدام ترامپ در وضع تحریم های جدید علیه ایران برخی از مشتریان را از خرید نفت این کشور منصرف ساخته است.
بارگیری نفت خام و میعانات از بنادر ایران در ۲ هفته نخست ماه ژوئن با ۱۶ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه می به ۲.۱۱۴ میلیون بشکه در روز رسیده است. بر اساس آمارهای کشتیرانی، این بیشترین کاهش ماه به ماه صادرات نفت ایران از دسامبر ۲۰۱۶ تاکنون است.
البته با توجه به اینکه هنوز تا پایان ماه ژوئن ۲ هفته دیگر باقی مانده هنوز زود است بخواهیم در مورد کاهش صادرات نفت ایران به صورت قطعی اظهارنظر کنیم. اما با توجه به وابستگی دولت ایران به درآمدهای نفتی، کاهش صادرات نفت ایران در بلندمدت یک نگرانی عمده برای تهران خواهد بود.
میزان صادرات نفت ایران در این ۱۴ روز، پایین ترین میزان صدور ۲ هفته ای نفت این کشور در ۱۲ ماه گذشته محسوب می شود.
میزان نفت صادراتی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا به میزان یک سوم کاهش یافته، زیرا کشورهای اسپانیا، یونان و ایتالیا همگی در ماه ژوئن خرید خود از ایران را نسبت به ماه قبل کاهش داده اند. ترکیه که در سال جاری به طور متوسط روزانه ۲۰۰ هزار بشکه از ایران نفت خریده، از ابتدای ماه ژوئن هیچ نفتی از این کشور خریداری نکرده است.
میزان تحویل نفت ایران به هند و ژاپن نسبت به ماه گذشته افزایش داشته، در حالی که میزان صادرات نفت به چین بدون تغییر باقی مانده است. در مقابل، میزان صادرات نفت و میعانات نفتی ایران به کره جنوبی به شدت کاهش یافته است.
۲۸ خرداد ۹۷