اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اخبار بازار امروز ...(بخش اول)

میلاد خاندوزی
فروردین ۳۱, ۱۳۹۵
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

۰۷:۲۹:۰۵ پایان  بخش اول ادامه در بخش دوم

۰۷:۲۷:۴۰ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد رشد شاخص به میزان بیش از یک درصد بود. در بازار دیروز تلاش‌ها برای جمع آوری صف‌های فروش که از روز یکشنبه شروع شده بود، تکمیل شد و معامله‌گران شاهد تشکیل صف‌های خرید در بازگشت قیمت‌ها بودند. در این میان انتشار خبرهایی در مورد واگذاری معدن گل‌گهر ۳ به شرکت گوهر زمین موجب اقبال بازار به سهامداران گهر‌زمین ،گل‌گهر، سرمایه‌گذاری‌های امید و معادن و فلزات شد. در این شرایط شاخص به مدد رشد گروه فلزی،معدنی توانست با ۹۱۹واحد رشد معادل ۲/ ۱درصد به رقم ۷۸هزار و ۴۳۵واحد برسد.در این شرایط هر‌چند کارشناسان بازار از رشد بازار و جبران افت سنگین هفته گذشته و ابتدای هفته جاری خشنود هستند، اما نوسان شدید یک درصدی شاخص نگرانی‌هایی را در بازار ایجاد کرده است که می‌تواند به خروج سرمایه‌گذاران از بازار و به تلاطم‌های مداوم در بازار منجر شود. در گروه خودرویی دیروز صف فروش ایران‌خودرو دیزل به‌عنوان آخرین صف فروش عمده این گروه به شمار می‌رفت.برخی از نمادهای این گروه تا صف خرید نیز پیش رفتند.

در تحولات کلان اقتصادی، مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای به تعیین تکلیف بدهکاران ارزی پرداخت؛ موضوعی که برای شماری از شرکت‌های بورسی دارای اهمیت است.در همین رابطه دبیر انجمن صنایع نساجی با تشریح جزئیات مصوبه مجلس در مورد تعیین تکلیف بدهکاران ارزی گفت: این مصوبه، تعارض موجود بین صدر ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید و تبصره یک این ماده قانونی را برطرف کرد. مهدی رئیس‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: مصوبه مجلس به دنبال پیشنهاد انجمن نساجی و تشکل‌های صنعتی و همچنین تلاش تعدادی از نمایندگان مجلس بر مبنای اصلاحیه ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید صادر شد. وی با اشاره به تعارض موجود بین صدر ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و تبصره یک این ماده قانونی، گفت: بر اساس توضیح صدر ماده ۲۰، تعیین نرخ بازپرداخت بدهی ارزی بر عهده دولت بود اما طبق تبصره یک همین ماده، بازپرداخت بدهی ارزی با نرخ ارز در زمان گشایش تعیین شده بود.

رئیس زاده با بیان اینکه این تعارض باعث ایجاد مشکلاتی در تعیین تکلیف بدهکاران ارزی شده بود، گفت: اختلاف موجود بین این دو بخش باعث شد که در مورد تسهیلات تا تاریخ ۴ مهر ۹۱، اگر تولیدکننده‌ای نمی‌توانست بدهی خود را یکجا تسویه کند، باید مانده بدهی را بر اساس نرخ ارز مرجع محاسبه و بازپرداخت کند و برای بدهی‌های بعد از این تاریخ نیز تسهیلات ارزی به تسهیلات ریالی با نرخ سود ۲۰ درصدی تبدیل می‌شد. این در حالی بود که تعدادی از دریافت‌کنندگان تسهیلات ارزی، در سال‌های گذشته یورو را با قیمت زیر هزار تومان دریافت کرده بودند و به همین دلیل تعیین بدهی بر مبنای نرخ ارز مرجع با نرخ روز گشایش اختلاف قابل توجهی را ایجاد می‌کرد. وی توضیح داد: این مشکلات باعث شده بود تا برخی واحدهای تولیدی در شرایط رکود نتوانند بدهی خود را به بانک‌ها بپردازند و در این شرایط بانک‌ها نیز با استناد به صدر ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید، وظیفه تعیین نرخ بازپرداخت ارز را بر عهده دولت می‌دانستند. دبیر انجمن نساجی با اشاره به مصوبه مجلس گفت: اگر تولیدکنندگان بتوانند طی ۶ ماه نسبت به تسویه یا تعیین تکلیف بدهی خود اقدام کنند می‌توانند از شرایط بازپرداخت با نرخ روز گشایش برخوردار شوند.

وی با بیان اینکه در این روش نیز تعیین فرآیند تسویه بدهی بر عهده دولت است، گفت: این مصوبه بازپرداخت بدهی ارزی به ۴ بانک صادرات، تجارت، رفاه و ملت را شامل می‌شود. به گفته وی، موضوع بازپرداخت بدهی این ۴ بانک در جلسه ۱۸ فروردین امسال هیات دولت نیز تصویب شده بود، اما هنوز ابلاغ نشده است. به گفته رئیس‌زاده، وام‌گیرندگان ارزی از محل جزء (د) بند ۶ قانون بودجه ۸۸ نیز مشمول مصوبه مجلس می‌شوند که این افراد در سال ۸۸ به دلیل کمبود منابع حساب ذخیره ارزی، تسهیلات ارزی را از بانک صنعت و معدن دریافت کرده بودند و تاکنون بانک مرکزی بازپرداخت تسهیلات با نرخ ارز مبادله‌ای را برای آنها قبول نداشت و خواستار بازپرداخت این بدهی با ارز آزاد بود. وی افزود: بر اساس مصوبه اخیر، این بدهکاران نیز می‌توانند با شرایط مصوبه مجلس نسبت به بازپرداخت یا تعیین تکلیف بدهی خود با نرخ روز گشایش در‌مدت ۶ ماه اقدام کنند. وی با بیان اینکه مصوبه مجلس پس از تایید شورای نگهبان، توسط دولت ابلاغ خواهد شد، گفت: برای تدوین آیین نامه اجرایی مصوبه نیز پیشنهاد‌هایی خواهیم داشت که در زمان مناسب ارائه خواهیم کرد.

در گروه بانکی بانک گردشگری مجوز مرحله دوم فعالیت‌های ارزی خود را دریافت کرد. بانک گردشگری مجوز مرحله دوم فعالیت‌های ارزی خود را از سوی بانک مرکزی دریافت کرده و این بانک از این پس می‌تواند در زمینه گشایش اعتبارات اسنادی، بروات اسنادی، صدور ضمانت‌نامه‌های ارزی و انواع نقل و انتقالات و حواله‌های ارزی فعالیت داشته باشد. بر اساس این گزارش بانک گردشگری در اسفند سال ۹۳ مجوز مرحله اول فعالیت‌های ارزی خود را دریافت کرد و در اسفند سال ۹۴ مجوز مرحله دوم این فعالیت برای بانک صادر شد و به این ترتیب بانک گردشگری با تکمیل خدمات بانکی خود قادر به ارائه خدمات مورد نیاز مشتریان در سطح بین‌الملل خواهد بود. در گروه بیمه‌ای نیز شرکت بیمه کوثر قصد افزایش سرمایه ۷۸ درصدی را طی سال ۹۵ دارد. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ارزش معاملات در بورس به ۳۵۰میلیارد تومان و در فرابورس به ۱۰۳میلیارد تومان بالغ شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1045343/#ixzz46EmwRpPK

 

۰۷:۲۷:۲۲ دنیای اقتصاد: دیروز شاخص کل بورس تهران با رشد ۹۱۹ واحدی همراه شد. در حالی که ابتدای هفته، فشار فروش سنگینی در کل بازار مشاهده می‌شد؛ اما با جمع شدن صف‌های فروش در معاملات دیروز، هجوم متقاضیان روند صعودی بورس را رقم زد. نوسانات شدید قیمت‌ها در روزهای اخیر، به غالب بودن فضای هیجانی بر معاملات سهام تاکید دارد. سهامدارانی که بر اساس شرایط بازار در صف‌های خرید و فروش مرتبا جابه‌جا می‌شوند و در صورت عدم تغییر این فضا، احتمال نوسانات سنگین در قیمت سهام بالا خواهد بود.

گروه بورس- هاشم آردم: شاخص کل بورس تهران طی معاملات روز گذشته، پس از یک دوره عقب‌نشینی هشت روزه، بار دیگر با جهشی ۹۱۹ واحدی مواجه شد و طی یک کانال‌شکنی، در عدد ۷۸ هزار و ۴۳۵ واحد ایستاد. این در حالی بود که شاخص کل تا قبل از دیروز در سه روز معاملاتی پیاپی و از انتهای هفته گذشته، بیش از ۲هزار و ۵۰۰ واحد از ارتفاع خود را از دست داده بود. شاخص بورس در روز گذشته، پس از هشت نزول پیاپی، رشد کرد که این میزان از هفتم فروردین ماه سال جاری تا کنون، بزرگ‌ترین میزان رشد شاخص بوده است. افت و خیزهای اخیر شاخص نشان می‌دهد همچنان رفتارهای هیجانی در میان سهامداران، مهم‌ترین پیشران روندهای قیمتی است. با توجه به آنکه ارزش معاملات بورس افزایش یا کاهش چندانی نسبت به یک ماه اخیر نشان نداده است، به نظر می‌رسد همان افرادی که در قیمت‌های بالاتر از نمادهای مختلف خارج شده بودند، حال قیمت‌ها را دوباره ارزنده یافته و به بازار بازگشته‌اند. در ابتدای هفته گفته می‌شد که سخنان رئیس بانک مرکزی در شورای روابط خارجی آمریکا باعث شده است فعالان بازار از تاثیر برجام ناامید شده و فرار را بر قرار ترجیح دهند، اما همان‌طور که در گزارش‌های پیشین «دنیای اقتصاد» اشاره شده بود، این سخنان بیشتر مصرف خارجی داشته و به منظور امتیاز گرفتن از طرف خارجی مطرح شده‌اند. حال به نظر می‌رسد که بازار به سرعت متوجه انحراف خود در ارزش‌گذاری شده و بخش بزرگی از افت روز شنبه را جبران کرده است.

یکی از نکات قابل توجه معاملات روز گذشته، مشارکت مجدد افراد حقیقی در سمت تقاضا بود. در ابتدای سال جاری، مشارکت حقیقی‌ها در سمت خرید به طرز محسوس و معناداری نسبت به سه ماه پایانی سال گذشته کاهش یافته بود. همان‌طور که پیش‌تر در گزارش‌های «دنیای‌اقتصاد» اشاره شده بود، مدت‌ها است که تصمیم حقیقی‌ها، سمت و سوی بازار را مشخص می‌کند. نه تنها در دوره‌های افت و خیز شاخص کل در دوره اوج مذاکرات هسته‌ای، بلکه در زمستان سال گذشته نیز، بیشتر فشار خریدی که اشخاص حقیقی ایجاد می‌کردند باعث رشد سطح قیمت‌ها در بازار سهام شد. حال پس از گذشت چند هفته، به نظر می‌رسد حقیقی‌ها به بازار بازگشته‌اند و برآیند تصمیمات آنها باعث شده است که دوباره سطح قیمت‌ها رو به صعود بگذارد. در واقع همین موضوع است که سبب می‌شود هیجان در این روزهای بازار سهام به اوج خود برسد. هر زمان که مشارکت حقیقی‌ها در بازار افزایش یافته، افت و خیز قیمت‌ها پررنگ‌تر و شدیدتر بوده است.طی معاملات روز گذشته در بورس، یک میلیارد و ۴۹۳ میلیون ورقه بهادار به ارزش بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان و در ۹۲ هزار و ۲۶۷ نوبت دست به دست شد. آمار معاملات نشان می‌دهد میزان تغییر مالکیت از اشخاص حقوقی به حقیقی بیش از ۶۰ میلیارد تومان بوده است. این به آن معنا است که در بازار دیروز حقیقی‌ها تقریبا ۶۰ میلیارد تومان بیش از آنکه فروشنده باشند، خریدار بودند. هفته گذشته و زمانی که شاخص کل به شدت در حال ریزش بود، این روند کاملا معکوس بود و حقیقی‌ها بیشتر در مقام فروشنده ظاهر می‌شدند.

تغییر ماهیت رشد شاخص

تا پیش از معاملات روز گذشته، این سهام شرکت‌های خودرویی بود که سمت و سوی بازار را تعیین می‌کرد. در واقع نمادهای خودرویی آنقدر بزرگ نبودند که بتوانند مستقیما باعث رشد شدید شاخص کل شوند، اما با رشد قیمت سهام شرکت‌های خودرویی، سایر سهم‌های بازار نیز سیر صعودی به خود می‌گرفتند، بنابراین شاخص بورس با رشد مواجه می‌شد. روز گذشته اما، شاخص کل بخش بزرگی از رشد خود را مرهون انتشار خبری در فضای مجازی در رابطه با نماد یکی از غول‌های معدنی بود. خبر منتشر شده حاکی از آن بود که هیات وزیران اجازه بهره‌برداری از معدن گهر زمین را به شرکت گهر‌زمین اعطا کرده است. با انتشار این خبر، برای خرید سهام شرکت گل‌گهر که سهامدار شرکت گهرزمین محسوب می‌شود صف خرید نسبتا سنگینی تشکیل شد. پس از آن در نمادهای «ومعادن» و «وامید» نیز صف خرید تشکیل شد و در نتیجه دست کم ۲۰۰ واحد از رشد شاخص بورس از طریق رشد قیمت در این نمادها شکل گرفت. نکته دیگری که باعث شد شرکت‌های معدنی و فلزات اساسی را با رشد قیمت مواجه کند، افزایش قیمت فلزات اساسی در بورس کالا در هفته‌های گذشته بود. نکته‌ای که در این میان مطرح است، قرار داشتن این شرکت‌ها در وضعیت نسبتا باثبات بنیادی است. اگرچه این شرکت‌ها با مشکلات خاص خود روبه‌رو‌ هستند، اما دست کم در صورت‌های مالی خود، مانند آنچه در شرکت‌های خودرویی مشاهده می‌شود، زیان انباشته ندارند. اگرچه در روز گذشته صف‌های فروش در نمادهای خودرویی، جای خود را به خریداران در محدوده مثبت تابلو دادند و این فضای مثبت در گروه خودرویی، باعث شکل‌گیری نوعی هیجان مثبت در سایر گروه‌ها شد اما می‌توان ادعا کرد که جنس رشد شاخص کل در روز گذشته با دفعات قبل تفاوت داشت. بر این اساس، نمادهای «فولاد»، «وامید» و «کگل» بیشترین تاثیر مثبت را برای شاخص کل رقم زدند و به ترتیب شاخص را ۱۱۱، ۶۷ و ۶۵ واحد رشد دادند. «خساپا» نیز پس از افت قیمت ۲۰ درصدی از ابتدای سال جاری، با رشد تقاضا و صف خرید مواجه شد و به تنهایی شاخص کل را ۶۰ واحد ارتقا داد. در طرف دیگر نمادهای «تاپیکو»، «شبریز» و «فارس» نیز بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل گذاشته و به ترتیب آن را ۲۲، ۲۰ و ۱۵ واحد تنزل دادند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1045341/#ixzz46EmrdFff

 

۰۷:۲۵:۵۳ گروه بورس- هدیه لطفی: شاخص کل بورس روز گذشته در پی جمع‌آوری صف‌های فروش بیشتر گروه‌ها و بازگشت تعادل به لیدرها، با رشد ۲/ ۱ درصدی مواجه شد و به این ترتیب پس از ۸ روز نزول توانست مجدد به کانال ۷۸هزار واحدی بازگردد و در نهایت در محدوده ۷۸ هزار و ۴۳۵ واحدی قرارگیرد. در جریان معاملات روز گذشته نه تنها صف فروش بیشتر نمادها جمع شد بلکه گروه خودرویی مجددا با رشد قیمت روبه‌رو‌ شد. در نهایت بازار تحت‌تاثیر تحرک مثبت فولادی‌ها،گروه بانکی و لیزینگی‌های بازار وارد روند صعودی شد. در سایه این رشد، شاخص ۲۸ صنعت فعال بورسی رشد و شاخص ۷ صنعت نیز افت را ثبت کردند.

بررسی نوسان صنایع نشان از آن دارد که سه گروه زراعت، سایر واسطه‌گری‌های مالی و محصولات کاغذی با بازدهی در محدوده ۴درصدی و بالاتر از آن به‌عنوان گروه‌های پیشرو در بازار دیروز بودند. گروه‌های ابزار پزشکی، استخراج کانه‌های فلزی، خودرو و فلزات اساسی با ثبت بازدهی بیش از ۳درصدی نیز رتبه‌های بعدی جدول بازدهی صنایع را به خود اختصاص دادند.

اخبار مثبت و منفی برای «پتروشیمی»

طی روزهای اخیر اخبار حاصله از قیمت نفت، حاکی از کاهش ۷/ ۶ درصدی قیمت جهانی نفت به دنبال شکست در نشست اوپک است. طبق گزارش خبرگزاری رویترز به دنبال اقدام عربستان در نشست دوحه و عدم حصول توافق در این اجلاس، قیمت جهانی نفت به یکباره کاهش یافت.این در حالی است که خبر اعتصاب گسترده کارگران نفتی کویت به دلیل پایین بودن دستمزد، تولید نفت این کشور را تا ۶۰ درصد کاهش داده است، به اعتقاد کارشناسان این موضوع می‌تواند موجب کاهش ریزش‌های بیشتر قیمت نفت شود. شاید تقارن این دو موضوع تاثیر زیادی بر تغییرات قیمت نفت و بالطبع وضعیت گروه پتروشیمی فعال در بازار سرمایه نداشته باشد اما عدم واکنش بازار به اخبار مثبت در حوزه انعقاد قراردادهای جدید در گروه پتروشیمی موضوعی تامل‌برانگیز است؛ در این راستا طبق اظهارات مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی، قرار است هاب صادرات محصولات پتروشیمی ایران در اتریش ایجاد شود.

افزون بر این رئیس انجمن صنعت پتروشیمی ایران نیز اعلام کرد: کره‌جنوبی بخش عمده‌ای از دلارهای بلوکه شده حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی ایران در دوران تحریم را آزاد کرده است، در همین حال طبق گفته‌های مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، در حال ایجاد ظرفیت‌های جدید در صنعت پتروشیمی با همکاری شرکت‌های اروپایی هستیم، به گفته قنبری، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مذاکراتی با کشورهای اروپایی از جمله آلمان و ایتالیا به منظور ایجاد ظرفیت‌های جدید با رویکرد انتقال فناوری به‌صورت مشترک داشته است. در این راستا شرکت پتروشیمی خلیج فارس نیز ۹ تفاهمنامه همکاری با شرکت‌های بزرگ خارجی امضا کرده که این تفاهم‌نامه‌ها به زودی منجر به قرارداد و عملیاتی خواهند شد؛ این تفاهم‌نامه‌ها با سه شرکت کره‌ای، یک شرکت ژاپنی، ۲ شرکت آلمانی، یک شرکت فرانسوی و ۲ شرکت ایتالیایی بوده است.

این در حالی است که با توجه به سیل اخبار مثبت مزبور، همچنان واکنش مثبتی از این گروه در بازار مشاهده نمی‌َشود و حتی گروه شیمیایی در بازار دیروز با بازدهی منفی ۱۴/ ۰ درصدی به کار خود پایان داد و در یک هفته اخیر نیز زیان ۹/ ۰ درصدی را به ثبت رساند؛ از نظر کارشناسان و فعالان بازار این عدم توجه به صنایع پرپتانسیل از قبیل پتروشیمی را باید در توجه بیش از اندازه به دیگر گروه‌هایی دانست که این روزها لیدری بازار را در دست گرفته‌اند. به هرحال در جریان معاملات روز گذشته نیمی از نمادهای معامله شده در گروه شیمیایی با نوسان مثبت و نیمی دیگر با نوسان منفی به کار خود پایان دادند که در این میان تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی، صنایع شیمیایی فارس، نیروکلر و پتروشیمی آبادان بیشترین نوسان مثبت را تجربه کردند و این در حالی است که بیشترین کاهش قیمت به صنایع شیمیایی سینا تعلق گرفت.

در این گروه نماد پرحاشیه پلی‌اکریل امروز به مجمع می‌رود؛ در حالی هفته گذشته سازمان بورس نامه‌ای مبتنی بر اتمام مهلت ۳۰روزه برای رفع نواقص درخواست افزایش سرمایه از محل تجدیدارزیابی دارایی‌ها منتشر کرد که امروز این نماد برای تصمیم‌گیری در رابطه با افزایش سرمایه ۱۲۰۰ درصدی به مجمع فوق‌العاده می‌رود. همچنین در این گروه پتروشیمی‌فن‌آوران نیز آمار تولید و فروش خود را برای دوره منتهی به پایان اسفندماه سال ۹۴، منتشر کرد؛ بر این اساس «شفن» از ۹۷ هزار و ۸۵۴ تن تولیدی که در اسفند ماه ۹۴ د‌اشته توانسته است مقدار ۸۱هزار و ۵۳۰ تن را به فروش برساند که از این فروش درآمدی بیش از ۵۴ میلیارد تومان داشته است.

آینده مثبت در انتظار دارویی‌ها

بررسی روند گروه دارویی نیز نشان از آن دارد که هرچند این گروه از ابتدای سال با زیان ۷/ ۲ درصد مواجه شده اما روند کوتاه مدت آن به مراتب بهبود یافته است. در این حوزه نیز اخبار مثبتی به گوش می‌رسد که طبق نظر کارشناسان با تحقق این موارد، آینده‌ای مثبت در انتظار این صنعت خواهد بود. بر این اساس رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به محدود کردن سهم داروهای وارداتی در بازار دارویی ایران، به میزان واردات حداکثر ۲۵ درصد در انتهای برنامه ششم توسعه، گفت: بخش عمده‌ای از سیاست‌ها و برنامه‌های حمایت از تولید داخل که با تایید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نهایی شده است، مربوط به حوزه‌های قیمت‌گذاری، صادرات و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه دستیابی به سهم ۷۵ درصدی داروهای تولید داخل از کل بازار دارویی تا پایان برنامه ششم توسعه کاملا عملی می‌شود، گفت: «با توجه به سیاست‌های حمایتی دولت، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو که در سال جاری عملیاتی خواهد شد وضعیت برای صنعت دارو‌سازی نیز بسیار مناسب‌تر می‌شود.»

از سوی دیگر رئیس سازمان غذا و دارو یکی از اولویت‌های اصلی دولت و وزارت بهداشت و به ویژه شخص وزیر بهداشت را حمایت از توسعه صادرات عنوان و اظهار کرد: بر این اساس ما هرگونه کمک و امتیازی را که میسر باشد، برای تولیدکنندگانی که در عین حال صادر‌کننده هم باشند، خواهیم داشت تا بازار صادراتی دارویی کشور توسعه یابد که در این راستا کارگروه دارو بین ایران و روسیه تشکیل شد و همچنین با برگزاری جلسات مختلف بین وزیر بهداشت ایران و روسیه، چگونگی ورود داروی ایرانی به بازار روسیه در حال بحث و بررسی است. این در حالی است که در اواخر هفته گذشته تفاهم نامه ایران و ایتالیا در زمینه ساخت واحدهای درمانی سیار، با حضور نخست‌وزیر این کشور بین وزارت بهداشت و شرکت ایتالیایی به امضا رسید. اما طبق اخبار داخلی، افزایش نرخ تعدادی از محصولات دارویی بر اساس مصوبه کمیسیون قیمت‌گذاری سازمان غذا و دارو صورت گرفته که بر این اساس برخی شرکت‌های دارویی مرتبط با این موضوع، اقدام به تعدیل مثبت سود خود کرده‌اند؛ در این راستا فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران سود هر سهم برای سال مالی ۹۵ با ۱۴ درصد تعدیل مثبت به‌طور خالص مبلغ یک هزار و ۶۵۰ ریال اعلام کرده است. رصد این گروه در بازار دیروز نشان از ثبت کاهش نرخ ۵درصد سبحان دارو و در مقابل نوسان مثبت ۴/ ۴ درصد البرزدارو دارد و در مجموع شرایط تعادلی در این گروه حاکم بود.

رشد غیرفلزی‌ها زیر سایه نسوز آذر

بررسی روند روز گذشته در گروه سایر محصولات کانی غیر‌فلزی نیز نشان از آن دارد که معامله‌گران سهام شاهد رشد برخی تک‌سهم‌های این گروه بودند؛ این گروه که طی ماه‌های اخیر رضایت اغلب معامله‌گران کوتاه مدت و میان مدت را در پی داشته در جریان معاملات دیروز نیز با افزایش ۶۴/ ۲ درصد شاخص این گروه همراه شد و بدین‌ترتیب صنعت مزبور در دوره هفتگی، بازدهی ۰۹/ ۰ درصدی و از ابتدای سال نیز سود ۶/ ۱۰ درصدی را به ثبت رسانده است. رشد دیروز این گروه در سایه معاملات مثبت و پرحجم شرکت فرآورده‌های‌ نسوزآذر صورت گرفت.

قیمت شیرخام ایران دو برابر قیمت در جهان

گروه غذایی نیز از دیگر صنایع منفی در بازار دیروز بود که با زیان روزانه ۳۹/ ۰ درصدی مواجه شد، در این گروه دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی با بیان اینکه نرخ شیر خام از ۴۵۰ تومان به ۱۲۵۰ تومان رشد کرده که این رقم تقریبا دو برابر قیمت‌های جهانی است، گفت: علت اصلی گران شدن فرآورده‌های لبنی در ایران تغییرات تورمی غیرمتعارف است که شاید این امر در تغییرات قیمتی سهام این گروه بی‌تاثیر نبوده باشد. در این گروه صنعتی بهشهر با نوسان منفی ۵ درصدی بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرد؛ «غبهشهر» در دوره ۳ ماهه به ازای هر سهم ۲۰۹ ریال سود محقق کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۶درصد افت داشته که عمدتا به‌خاطر کاهش ۱۲درصد فروش خالص و افزایش ۶۶درصدی هزینه‌های اداری، عمومی و فروش بوده است. این شرکت براساس عملکرد ۳ ماهه، پیش‌بینی اولیه خود را ۱۲درصد پوشش داده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1045355/#ixzz46EmlctlK

 

۰۷:۲۴:۰۱ گروه خودرو: دولت عراق به تازگی مصوبه‌ای درباره واردات خودرو داشته است که اجرای آن با منافع خودروسازانی که در آن کشور به ایجاد سایت‌های تولیدی پرداختند، همخوانی ندارد. این موضوع در حالی است که عراق یکی از بزرگترین بازارهای صادراتی خودروسازان کشورمان محسوب می‌شود. براساس قانون جدید که دولت عراق به تصویب رسانده، هزینه شماره‌گذاری خودروهای وارداتی کاهش یافته است، حال آنکه تعرفه واردات قطعات منفصله از صفر به ۱۵درصد افزایش پیدا کرده است. این قانون در حالی اجرایی می‌شود که عراق یکی از بزرگترین بازارهای صادراتی خودروسازان ایرانی به حساب می‌آید و در راستای همین موضوع خودروسازان کشورمان طی یک دهه گذشته به احداث سایت‌ تولیدی در این کشور پرداختند؛ بنابراین آن‌گونه که به‌نظر می‌رسد اجرای این قانون نباید خیلی خوشایند خودروسازان ایرانی باشد؛ به‌طوری‌که معاون صادرات سایپا نیز چندی پیش عنوان کرده بود که «طبق این قانون جمع هزینه‌های افزوده شده به خودروهای تولیدی در عراق افزایش و جمع هزینه‌های واردات خودروی کامل کاهش پیدا می‌کند که با این حساب کفه ترازو به نفع واردات خودرو تغییر می‌کند.» وی همچنین با اشاره به تاثیر نامطلوب این قانون در صادرات خودرو تولیدکنندگان ایرانی، اجرای آن را منجر به بی‌انگیزگی خودروسازان کشورمان خوانده است. محسن دستخوش جوان، در ادامه در گفت‌وگو با «سایپا‌نیوز» از نامه‌نگاری وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان با طرف عراقی خبر داده و می‌گوید: قرار بر این است که دستگاه دیپلماسی با طرف عراقی این موضوع را بررسی کند.

۰۷:۲۳:۴۳ این روزها شمش و مقاطع به موازات همدیگر رشد صعودی را در بازار غیر رسمی شاهدند؛ به‌گونه‌ای‌که طی مبادلات روز دوشنبه ۳۰ فروردین‌ماه جاری شمش به قیمت ۱۵۵۰ تومان در هر کیلو از سوی برخی از تولید کنندگان عرضه شد. مقاطع نیز با نوسانی بین ۸۰ تا ۲۷۰ تومان از مرز ۱۸۰۰ تومان عبور کرد. این درحالی است که فعالان این بازار روند صعودی قیمت‌ها را هیجانی می‌دانند.

۰۷:۱۹:۴۲ گروه بورس کالا-سارا مالکی: چرخش شدید قیمت‌‌ فولاد در بازار داخلی در حالی‌که تقاضا هنوز با رکود همراه است، معاملات این بازار را در سطح تجار بزرگ با تحولاتی همراه کرده است.

بر این اساس با افزایش قیمت جهانی شمش و رسیدن قیمت‌ها به محدوده ۴۰۰ دلار، قیمت محصولات نهایی فولادی در بازار داخلی با رشد همراه شد. نگاهی به قیمت میلگرد در نخستین روز بعد از تعطیلات دو هفته‌ای نوروز در مقایسه با قیمت‌های روز گذشته نشان می‌دهد که این محصول حدود ۳۲ درصد رشد داشته است. تیرآهن نیز در مدت زمان یاد شده در شاخه‌های ۲۰ تا ۲۷ از ۵/ ۴ درصد تا نزدیک به ۸ درصد رشد قیمت داشته است. همچنین شاخه‌های ۱۴، ۱۶ و ۱۸ نیز به ترتیب رشدی ۵۵/ ۱۲ درصدی، ۸۶/ ۱۱ درصدی و ۴۲/ ۱۶ درصدی داشته‌اند. به گفته فعالان بازار قیمت‌های داخلی در حالی تحت تاثیر رشد قیمت در بازار جهانی با افزایش همراه شده است که هنوز تقاضای عمومی در بازار در رکود است و تقاضای واقعی وجود ندارد. با این حال تجار بزرگ با مشاهده افزایش قیمت‌ها و خالی شدن دپوی کارخانه‌های بزرگ وارد معاملات شده‌اند؛ معاملاتی که با هدف اجرای پروژه‌ رقم نمی‌خورند. آن‌طور که فعالان بازار عقیده دارند کاهش دپوی کارخانه‌های بزرگ از آنجایی رقم خورده است که تا پیش از افزایش قیمت‌های جهانی تمایلی برای تولید بیشتر به قصد دپو شدن در میان تولیدکنندگان وجود نداشت. اما حالا و با رشد قیمت‌ها و از سر گرفته شدن معاملات از سوی تجار بازار آهن، موجودی انبارهای تولیدکنندگان به سرعت خالی شده است و آنها فروش خود را به شکل سلف ادامه می‌دهند.

اما روز گذشته بورس کالای ایران شاهد عرضه‌ و معاملات محصولات فولادی با قیمت‌های جدید بود که در سقف قیمت‌های رقابتی رقم خورد.

بر این اساس روز گذشته شمش بلوم فولاد خوزستان با قیمت پایه ۱۲۸۰ تومان و به میزان ۱۰ هزار تن در بورس کالا عرضه شد که با تقاضای ۳۰ هزار تنی مواجه شد. این عرضه در نهایت به علت رقابتی که برای خرید آن انجام شد، با قیمت ۱۴۰۸ تومان که سقف قیمت‌های رقابتی بود معامله شد.

همچنین سبد میلگرد ۲۰,۲۵-A3 ذوب‌آهن اصفهان که به صورت سلف عرضه شد، با قیمت ۱۵۵۵ تومان و به میزان ۱۴۰ تن عرضه شد که تماما با معامله همراه شد. ذوب‌آهن اصفهان روز گذشته دو سبد تیرآهن مخلوط (نقدی) نیز در بورس کالا عرضه کرد که قیمت‌های ۱۹۰۰ و ۱۹۲۰ تومان را ثبت کردند. این دو سبد در حجم‌های ۱۵۰۰ و ۱۳۲ تنی تماما با معامله همراه شدند.

بازار فولاد حبابی شده است؟

همان‌طور که اشاره شد رشد قیمت‌ها در بازار داخلی درحالی تحت تاثیر قیمت‌های جهانی با جهش همراه شده‌اند که به نظر می‌رسد تقاضا در بازار داخلی با رشد قیمت‌ها همگام نیست. در حال حاضر اگرچه خرید و فروش‌هایی در بازار در جریان است، اما این معاملات با هدف مصرف در پروژه‌ها انجام نمی‌شوند و بیشتر حاصل آینده‌نگری تجار بزرگ بازار هستند. اما با توجه به شدت رشد قیمت‌ها این سوال مطرح می‌شود که آیا قیمت‌ها در بازار فولاد حبابی شده‌اند یا با در نظر گرفتن برخی ویژگی‌ها می‌توان گفت این قیمت‌ها منطقی هستند؟ معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن در پاسخ به این سوال به «دنیای اقتصاد»‌ می‌گوید: به عقیده من در حال حاضر رشد قیمت‌ها در بازار داخلی فولاد حبابی نیستند زیرا در حال تبعیت از قیمت‌های جهانی رشد کرده‌اند. احسان دشتیانه با اشاره به مثبت بودن فضا و امیدواری به تحرک پروژ‌های عمرانی در کشور در ادامه می‌گوید: می‌توان گفت حالا ما در نقطه‌ای هستیم که قیمت‌ها می‌توانند در همین حوالی ثابت باقی بمانند، زیرا فروش روز گذشته ما در بورس کالا نیز که به صورت سلف و تحویل آخر خرداد بود، بر اساس قیمت‌های افزایش‌یافته بودند. به عقیده دشتیانه یکی از علت‌های اساسی رشد قیمت‌های داخلی به تبع قیمت‌های جهانی، آن هم در شرایطی که تقاضا برای مصرف در داخل کشور تغییر خاصی نداشته است، به تمایل تولیدکنندگان برای افزایش قیمت باز‌می‌گردد. او در این زمینه می‌گوید: قیمت‌های فعلی در سطحی هستند که تولیدکنندگان به واسطه آن می‌توانند به حیات خود ادامه دهند، از سویی خالی شدن انبار کارخانه‌های بزرگ و معاملات سلفی که در بورس کالا رقم می‌خورد نیز نشان می‌دهد تقاضا در بازار وجود دارد. در نهایت دشتیانه رسیدن قیمت‌های داخلی به سطح قیمت‌های جهانی را به فال نیک می‌گیرد و عقیده دارد در چنین شرایطی فولادسازان می‌توانند به ادامه حیات خود امیدوار باشند و حتی آنها که ظرفیت تولید خود را کاهش داده یا خطوط تولید خود را متوقف کرده بودند، می‌توانند به بازگشت به چرخه تولید امیدوار باشند.

جهش میلگرد و تیرآهن پیش از شمش

همان‌طور که اشاره شد بازار فولاد داخلی این روزها با رشد قیمت محصولات فولادی و شمش همراه بوده است اما این رشد قیمت یک ویژگی خاص داشته و آن رشد قیمت میلگرد و تیرآهن به عنوان محصولات نهایی، پیش از شمش به عنوان ماده اولیه است. یک کارشناس بورس کالای ایران در رابطه با این ویژگی خاص عقیده دارد «میلگرد و تیرآهن به نوعی رشد قیمت خود را پیش‌خور کرده‌اند اما در نهایت می‌توانند تا ۱۰۰ تومان بازی قیمتی داشته باشند». علی‌اصغر بهرامی در ادامه می‌گوید: برای مثال شمش در هفته گذشته با پایه قیمت ۱۲۰۰ و ۱۲۳۵ تومان در بورس کالا معامله شد اما این هفته قیمت پایه به ۱۲۸۰ تومان رسید که در نهایت با رقابت همراه و با قیمت ۱۴۰۸ تومان فروخته شد. اما افزایش قیمت میلگرد و تیرآهن پیش از شمش رخ داده بود. به عقیده بهرامی در حال حاضر بازار داخلی کشش چندانی برای افزایش قیمت ندارد اما از آنجا که قیمت میلگرد و تیرآهن با رشد همراه شد، شمش نیز ناگزیر با افزایش قیمت همراه شد و حالا در سطح قیمت‌های منطقه قرار دارد. این کارشناس بورس کالا در ادامه عقیده دارد با وجود اینکه بازار به صورت عموم کشش چندانی برای رشد قیمت ندارد؛ اما با توجه به ورود برخی تجار به معاملات و خالی شدن انبارها و از سویی امیدواری به افزایش تولید، به نظر می‌رسد قیمت‌های فعلی دست کم تا دو ماه آینده در سطوح فعلی ثابت باقی بمانند. پیش‌بینی بهرامی برای قیمت شمش محدوده ۱۴۰۰ تومان، میلگرد ۱۶۰۰ تومان و تیرآهن شاخه ۱۴ و ۱۶ نیز روی قیمت ۱۵۵۰ تومان است. در این میان ماجرا برای تیرآهن‌های شاخه سنگین کمی فرق دارد زیرا واردات این دسته از محصولات نیز با رشد همراه است که این موضوع به خودی خود می‌تواند باعث رقابتی‌تر شدن قیمت این محصول شود. اما در نهایت به نظر می‌رسد بازار داخلی فولاد که طی سال‌های گذشته ثابت کرده بود تاثیرپذیری کمی از تغییرات جهانی دارد، حالا و در پی رشد قیمت‌ها ترجیح می‌دهد تاثیری آنی از رشد قیمت‌ها داشته باشد. از نگاه کارشناسان یکی از علت‌های آن تاثیرپذیری دیرهنگام و این تاثیرپذیری فوری از تغییرات قیمت‌های جهانی، می‌تواند این باشد که فولادسازان بیش از این قادر به ادامه تولید با قیمت‌های پیشین نبوده‌اند. به این ترتیب حالا که شرایط سیاسی و اقتصادی ایران در آستانه بهبود است، فولادسازان کشور ریسک افزایش قیمت در دورانی که رکود هنوز به شکل کامل از بین نرفته است را به امید افزایش تقاضا در ماه‌های آینده (در پی تحرک پروژه‌های عمرانی) به جان خریده‌اند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1045367/#ixzz46Elrq1eW

 

۰۷:۱۷:۳۳ دنیای اقتصاد: کارشناسان معتقدند اصلاح شبکه بانکی، یکی از اولویت‌های مهم اقتصاد کشور در سال جاری محسوب می‌شود. نقطه آغاز این اصلاح را باید در پرداخت مطالبات دولت به بانک‌ها جست‌وجو کرد. نقش بانک‌ها در نظام تامین مالی غیر‌قابل‌انکار و حیاتی است و تسویه بدهی‌های دولتی موجب می‌شود تا حدودی از درجه مشکلات نظام بانکی کاسته شود. به همین منظور دولت در بند «الف» تبصره ۲۰ لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ پیشنهاد کرده بود که بدهی‌های مسجل خود به بانک‌ها را با انتشار اوراق مالی اسلامی تسویه کند. اما در جریان بررسی لایحه در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان این بند مهم را حذف کردند. کنار گذاشتن این تبصره، تصمیمی ضدرونق محسوب می‌شود؛ زیرا در درجه اول مهم‌ترین ابزار خروج از تنگنای اعتباری را از دولت سلب می‌کند. اثر ثانویه این حذف در تکمیل بازار بدهی قابل مشاهده است. زیرا قاعده بازپرداخت بدهی‌ها که می‌تواند در ادامه بازار بدهی تعریف شود، درخصوص بخش بانکی مسکوت مانده است. با حذف تبصره ۲۰، عملا در بودجه هیچ تمهیدی برای تسویه بدهی‌های دولت به بانک‌ها از طریق اوراق مالی در نظر گرفته نشده است؛ در نتیجه اصلاح شبکه بانکی که مهم‌ترین عامل خروج از رکود خواهد بود، با چالش قابل‌توجهی روبه‌رو خواهد شد و نحوه بازپرداخت مطالبات بانک‌ها از دولت، همچنان نامعلوم باقی می‌ماند.

گروه بازار پول:‌ گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در سال ۱۳۹۵ نشان می‌دهد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تبصره ۲۰ را از متن لایحه حذف کردند. «این تبصره به دولت اجازه می‌داد که معادل بدهی‌های مسجل خود به بانک‌ها و پیمانکاران، اوراق اسلامی منتشر کند و از محل منابع حاصل از فروش این اوراق یا اوراق منتشر فروش نرفته، تمام یا بخشی از بدهی‌های خود را تسویه کند.» این بند به‌عنوان یک گام مکمل در کنار تبصره۵ برای ایجاد و توسعه بازار بدهی محسوب می‌شد و در صورت تصویب این تبصره، دولت می‌توانست رویه تسویه بدهی خود به شبکه بانکی را که از حجم قابل‌توجهی برخوردار است، در دستورکار قرار دهد. براساس مفاد تبصره ۵،‌ مجلس در بودجه ۹۵، به دولت و شرکت‌های دولتی اجازه داد مجموعا ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی برای پرداخت بدهی‌ها و انجام تعهدات منتشر کنند.

بر این اساس دولت در سال ۹۵ مجوز انتشار «۵/ ۷ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه برای تسویه بدهی طرح‌های عمرانی گذشته»، «۵/ ۱۲ هزار میلیارد تومان اوراق تسویه به‌منظور پرداخت بدهی‌های قطعی به اشخاص حقیقی و حقوقی» و «۱۰ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه با هدف استمرار جریان پرداخت‌های عمرانی» را در اختیار دارد. این اسناد در کنار مجوز ۲۲ هزار میلیارد تومانی انتشار اوراق مشارکت باعث می‌شود منابع دولت از محل اسناد بهادار به ۵۲ هزار میلیارد تومان برسد. این در حالی است که به‌طور مشخص رقم دقیقی برای تسویه بدهی بانک‌ها در نظر گرفته نشده است. براساس آخرین آمارهای بانک مرکزی حجم بدهی دولت به بانک‌ها معادل ۱۱۱ هزار میلیارد تومان گزارش شده است. طبیعتا این حجم از بدهی‌ها نمی‌توانست یکباره به‌وسیله اوراق مالی تسویه شود و سیاست در نظر گرفته به این شکل بود که اوراق بهادارسازی تدریجی بدهی‌ها و با سررسید میان‌مدت و بلندمدت و در یک چارچوب مشخص عرضه شود. از سوی دیگر، بانک مرکزی با پذیرش اوراق به‌عنوان وثیقه از سوی بانک‌ها، راه‌حلی را برای خروج از تنگناهای اعتباری ایجاد کند. در سال‌های گذشته، بدهی بالای دولت به بانک‌ها باعث شده بود این بدهی موجب اختلال در ترازنامه بانک‌ها شود و به این ترتیب بانک‌ها برای ایجاد تعادل در بازار، روی به استقراض از بانک مرکزی آوردند. این عامل باعث شد خالص بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی به‌عنوان یک جزء پایه پولی افزایش پیدا کند، در نتیجه این دومینو منجر به ایجاد تورم افسارگسیخته شد. دولت هنگام تقدیم لایحه قصد داشت بخش قابل‌توجهی از بدهی خود به بانک‌ها را از طریق انتشار اوراق بهادار و با بهره‌گیری از این تبصره، تسویه کند، اما به‌نظر می‌رسد با حذف تبصره مذکور، این جریان با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

نظر مخالفان و موافقان

برخی از موافقان حذف این تبصره از جمله نمایندگان مجلس مدعی هستند که مواد مورد نظر در تبصره ۲۰ در سایر بندها پخش شده است و در تبصره ۵ نیز با جزئیات درخصوص موارد استفاده از اوراق مالی برای تسویه بدهی صحبت شده است؛ بنابراین نیازی به گنجاندن تبصره ۲۰ در قانون بودجه سال ۱۳۹۵ نیست. همچنین به اعتقاد گروهی دیگر، به‌دلیل عملکرد نامناسب دولت‌ها در سال‌های گذشته در این حوزه و با توجه به اینکه برای نخستین بار است که از اوراق بدهی در این حجم استفاده می‌شود، نمی‌توان سطح انتشار اوراق به شکل قابل‌توجهی افزایش یافت. در مقابل مخالفان حذف تبصره ۲۰ معتقدند که موارد منتشر شده در تبصره ۵ جهت انتشار اوراق بدهی بسیار محدود است و همچنین در بندهای این تبصره، توضیحی درخصوص نحوه تسویه بدهی‌های دولت به بانک‌ها عنوان نشده است؛ بنابراین برنامه‌ای برای تسویه بدهی‌های دولت به شبکه بانکی از طریق انتشار اوراق بدهی، وجود ندارد و از این لحاظ، دولت یکی از ابزارهای مناسب خود برای افزایش نقدشوندگی دارایی بانک‌ها و خروج از تنگناهای اعتباری از دست داده است. به گفته این گروه، دولت باید برای ایجاد و توسعه بازار بدهی، از ابزار کافی برخوردار شود تا برای اجرای سیاست‌های خروج از رکود قدرت کافی را در اختیار داشته باشد. حذف این تبصره به دلیل اینکه قواعد بازپرداخت بخش مهمی از بدهی دولت را به حالت بلاتکلیف نگه می‌دارد، می‌تواند به منزله نارسایی در مسیر بازار بدهی و بهادار کردن بدهی‌های دولت تلقی شود.

وضعیت بحرانی بانک‌ها

در اقتصاد ایران در سال‌های گذشته، همراه وظیفه تامین مالی بنگاه‌های کوچک و بزرگ، بر دوش نظام بانکی بوده است، مطابق آخرین آمارها بیش از ۸۵ درصد از نیاز تامین مالی بر عهده بانک‌ها قرار گیرد، حال آنکه به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، نیاز است که وظیفه تامین مالی بنگاه‌ها بزرگ به بازار سرمایه محول شود و بانک‌ها تنها به تامین مالی بنگاه‌ها کوچک بپردازند. در سال‌های گذشته، افزایش مطالبات معوق، انجماد دارایی‌های بانکی باعث شده بانک‌ها نتوانند به وظیفه اصلی خود در نظام اقتصادی بپردازند. در نتیجه با انجماد دارایی‌های بانکی، قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌ها کاهش یافته و شکاف رشد سپرده‌گیری و تسهیلات‌دهی نیز رشد کرده است. علاوه‌بر این بانک‌ها با مشکل کمبود سرمایه نیز مواجه هستند که براساس معیارهای جهانی شاخص کفایت سرمایه در اکثر بانک‌ها زیر حد نرمال است. در چنین شرایطی ضروری است که با بهره‌گیری از اوراق مالی، تسویه بدهی دولت به بانک‌ها صورت گیرد، تا کمی از چالش‌های ترازنامه‌ بانک‌ها کاهش یابد. از سوی دیگر می‌توان با تعمیق بازار بدهی، بخش قابل توجهی از وظایف بانک‌ها برای تامین مالی را بازار سرمایه محول کنیم تا بانک‌ها نیز در این فضا فرصتی را برای احیا و ترمیم شاخص‌های سلامت بانکی پیدا کنند. به گفته کارشناسان، تنگناهای اعتباری را در سه بخش «شکست اعتبار»، «تشدید جیره‌بندی» و «انجماد دارایی» توضیح داد. همسویی نسبی چرخه‌های تولید و اعتبار باعث متاثر شدن رکود بخش واقعی از بخش مالی و مواجه شدن بنگاه‌های اقتصادی با تنگنای اعتباری در زمان رکود بخش واقعی بوده است. به‌دلیل نحوه نامناسب تخصیص تسهیلات بانکی و ویژگی ساختاری بنگاه‌ها، تنگنای اعتباری به شکل مستمر در سطح بنگاه‌ها احساس شده و در سطح کلان نیز به علت ساختار حاکم بر بخش واقعی و مالی، امکان جذب نقدینگی در بخش واقعی محدود شده و نقدینگی تنها بخش اسمی را تحت تاثیر قرار داده است. استمرار تقاضا برای نقدینگی در مقایسه با عرضه آن به‌دلیل کمتر بودن هزینه تامین مالی وام نسبت به هزینه فرصت آن است. برای بهبود روند مذکور لازم است که با افزایش عرضه اعتبار و مدیریت تقاضا، بازار اعتبارات به تعادل رسیده و سبب توسعه بازار مالی شود. تقاضای بالای نقدینگی و عرضه محدود آن در سطح کنونی را در کشور مانند اسب تشنه‌ای دانست که برای رفع تشنگی با آب یخ‌زده روبه‌رو شده است. به این معنی که با وجود سطح بالای نقدینگی در وضعیت کنونی سطح نقد شوندگی این منابع بسیار کم بوده و بنگاه‌های اقتصادی با مشکل تامین منابع مالی روبه‌رو شدند؛ بنابراین به گفته کارشناسان باید ابزاری فراهم آورد که از سطح انجماد نقدینگی کاسته شده و زمستان تامین مالی به بهار تبدیل شود. حذف تبصره ۲۰ و ندادن مجوز به دولت بازپرداخت بدهی به بانک‌ها اوراق مالی، باعث می‌شود که عملا یک ابزار مناسب در حرکت در این مسیر، از میان برداشته شود و مشکلات شبکه بانکی به قوه خود باقی بماند. جریان نقدینگی در بانک‌ها مانند رگ‌های حیاتی اقتصاد کشور است که در صورت انسداد ادامه حیات اقتصاد را با مخاطره روبه‌رو خواهد کرد. علاوه‌بر این، به‌دلیل آنکه در جریان حسابرسی به بدهی‌های دولت، سود حسابداری آن منظور می‌شود؛ روند صعودی بدهی دولت به بانک‌ها تداوم خواهد یافت و با توجه به بالا ماندن این نرخ در اقتصاد کشور، دولت نیز به‌دلیل انباشت بدهی‌ها و بازپرداخت اصل به همراه سود بدهی‌ها با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

نیاز به تغییر نگاه

اگرچه بررسی این تبصره از مرحله بررسی درآمدها بودجه عبور کرده، اما در صورت عدم بازگشت این تبصره در روزهای پایانی بررسی لایحه بودجه در مجلس، یکی از الزمات تحریک رونق را از بین خواهیم برد. همچنین باید اشاره کرد که در صورت بازگشت این تبصره و چراغ سبز بانک مرکزی، برای قبول اوراق به‌عنوان وثیقه، باید ملاحظاتی را در نظر گرفت که این روند باعث تحریک نقدینگی از طریق ضریب فزاینده باشد به نحوی که با بهره‌گیری از این وثیقه‌ها بتوان میزان سپرده قانونی بانک‌ها را تنظیم کرد،‌ اما اگر با اتکا به این وثایق خط اعتباری ویژه‌ای برای بانک‌ها ایجاد شود، باعث تغییرات نقدینگی از طریق پایه پولی خواهد شد که اثرات تورمی قابل‌توجهی در پی خواهد داشت؛ بنابراین تکیه گاه اصلی برای این سیاست باید ضریب فزاینده باشد، نه پایه پولی.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1045381/#ixzz46EkqoT00

 

۰۷:۱۶:۳۴ گروه اقتصاد بین‌الملل: دیروز نمایندگان فولاد ۳۰ کشور دنیا از جمله چین، ژاپن، آلمان، هند، انگلیس و آمریکا به همراه نمایندگانی از اتحادیه اروپا، سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه و نمایندگان سندیکای فولاد جهان در پایتخت بلژیک گرد‌هم آمدند. هدف از این دیدار در اوج بحران‌های فولادی، ارائه بسته‌ پیشنهادی برای مهار مازاد تولید فولاد جهان است و تمرکز اصلی این جلسه متقاعد کردن چین برای مهار تولیداتش است.

سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه اعلام کرد:‌ «بحث اصلی بر سر آن است که دولت‌ها چگونه می‌توانند بازسازی این صنعت بازار محور را تسهیل کنند و همچنین در جهت کاهش سیاست‌‌های رقابتی ناهمگون آن به توافق برسند.» براساس تحلیل‌های این سازمان، مازاد ظرفیت تولید فولاد در پایان سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۷۰ میلیون تن بود و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۱۸ با ورود کارخانه‌های جدید ۴۷ میلیون تن دیگر به این مقدار افزوده شود.

این در حالی است که اروپا در هشت سال گذشته کارخانه‌های زیادی را تعطیل کرده و تولیدات خود را کاهش داده است، اما هنوز هم بیشتر از نیازش فولاد تولید می‌کند. طبق اعلام تحلیلگران موسسه بین‌المللی جفریز، بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ وقتی تقاضا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد، کارخانه‌ها تولیداتشان را تنها حدود ۴ درصد کاهش دادند. محاسبات نشان می‌دهد بیش از نیمی از صادرات جهان در دست چین است و بیشتر از آنچه در تقاضاهایش به ثبت رسیده است فولاد صادر می‌کند.

در واقع این تولیدات بیشتر برای رقابت با تولیدکنندگان اروپایی است که با توجه به قیمت‌های جاری نمی‌توانند درآمدی داشته باشند و در حال حاضراز ۳۰ درصد ظرفیت خود استفاده نمی‌کنند. چین در سال گذشته رکورد صادرات فولاد جهان را شکست و ۱۱۲ میلیون تن فولاد صادر کرد و رکورد تولید ماهانه را نیز با میانگین تولید ماهانه ۶/ ۷۰ میلیون تن در ماه مارس شکست. این موجب افت جهانی قیمت‌های فولاد شد.

شرکت هندی آرسلورمیتال که ۵/ ۹۲ میلیون تن فولاد در کارخانه‌های آمریکا، اروپا، آفریقا و آسیای خود تولید کرده است برای چهارمین سال متوالی اعلام ضرر کرده است و در سال ۲۰۱۵ با ۹/ ۷ میلیارد دلار کسری بودجه روبه‌رو شده است. این شرکت در این ماه مجبور شد از سهامدارانش کمک گیرد تا بدهی‌‌های ۳ میلیارد دلاری خود را کاهش دهد.

وضعیت ضعیف بازار جهانی فولاد، چین را مجبور کرده است تا ۵ سال دیگر ۱۵۰ میلیون تن از ظرفیت تولید فولاد خود را کاهش دهد که در این صورت ۸/ ۱ میلیون شغل در کارخانه‌ها و معادن زغال‌سنگ که سوخت کوره‌ها را تامین می‌کنند، از بین خواهد رفت.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1045446/#ixzz46EkJVUfM

 

۰۷:۱۵:۲۱ نخستین واحد مایع سازی گاز در دریا (FLNG) در ایران با استفاده از گازهای همراه نفت میدان فروزان و با سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری بانک ملت به بهره برداری می رسد و به این ترتیب در کمتر از ۲ سال آینده، مشعل گاز میدان نفتی فروزان خاموش می شود.

  • علی اکبر رضایی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز نوگام (زیرمجموعه بانک ملت)، امروز (دوشنبه، ۳۰ فروردین ماه) در حاشیه مراسم امضای قرارداد فروش گازهای مشعل میدان فروزان که بین این شرکت و شرکت نفت فلات قاره ایران امضا شد، در گفتگو با خبرنگار شانا اظهار کرد: بر اساس این قرارداد همکاری، با بهره مندی از تکنولوژیهای ترکیبی در طراحی و راه اندازی واحد FLNG و استفاده از مهندسان مشاور داخلی و خارجی، این پروژه ملی اجرایی خواهد شد.

    وی در خصوص جزئیات این پروژه گفت: در صورتی که بخواهیم پلتفورمی مختص شیرین سازی و مایع سازی گازهای مشعل میدان فروزان ساخته شود، این پروسه حداقل به چهار سال زمان نیاز دارد؛ بنابراین در نظر داریم از شناور یا کشتی ساخته شده و آماده به این منظور استفاده کنیم و برای تطبیق شناور خارجی با مشخصات پروژه گازهای همراه نفت فروزان، از دانش و تخصص شرکتهای معتبر داخلی و خارجی بهره مند می شویم.

    رضایی تصریح کرد: مذاکرات مربوطه با شرکتهای پیشروی بین المللی در این زمینه صورت گرفته است و تمام تلاش خود را بکار می گیریم تا در کوتاهترین زمان ممکن، این قرارداد به نتیجه برسد و از سوختن گازهای همراه نفت میدان فروزان جلوگیری شود.

    اولویت، منافع ملی است نه مالی

    وی با تاکید بر این که هدف اصلی بانک ملت از سرمایه گذاری در این پروژه، منافع ملی است، ادامه داد: سوختن گازهای مشعل این میدان نفتی علاوه بر تخریب محیط زیست، هدررفت منابع ملی را به همراه دارد و از این رو بانک ملت، عزم وزارت نفت دولت یازدهم را به منظور جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت ارج می نهد.

    رضایی یادآور شد: به ثمر رسیدن این قرارداد همکاری، نه تنها همسو با اهداف زیست محیطی است، بلکه سودآوری زیادی نیز از محل فروش محصولات آن از جمله ال ان جی، ال پی جی و کاندنسیت عاید کشور می شود.

    به گزارش خبرنگار شانا، قرارداد فروش گازهای همراه نفت میدان مشترک فروزان، بعدازظهر امروز (دوشنبه، ۳۰ فروردین) میان سعید حافظی، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران و علی اکبر رضایی مدیرعامل شرکت نفت و گاز نوگام امضا شد.

    بر مبنای این قرارداد، مقرر شده است شرکت نفت و گاز نوگام با پشتوانه مالی بانک ملت و با همکاری شرکتهای معتبر داخلی و بین المللی، نخستین واحد FLNG کشور را در نهایت ظرف ۲۴ ماه آینده به بهره برداری برساند.

    مدت زمان این قرارداد، هفت سال تعیین شده است که ۲ سال نخست برای راه اندازی نخستین واحد مایع سازی گاز در دریا (FLNG) و پنج سال به منظور بهره برداری از این پروژه در نظر گرفته شده است.

 

۰۷:۱۳:۱۲ معاون اول رئیس‌جمهور درباره‌ اظهارات رئیس بانک مرکزی در خصوص دستاوردهای برجام گفت: خود آقای سیف باید درباره‌ اظهاراتش پاسخ دهد اما برجام دستاوردهای زیادی داشته است.

به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها، اسحاق جهانگیری شامگاه دوشنبه در بخش پایانی سفر خود به استان کرمانشاه در نشستی خبری با بیان اینکه ما در بخش‌های مختلف از توافق هسته‌ای بهره برده‌ایم، تصریح کرد: اکنون فضای مهمی برای همکاری در سطح بین‌المللی برای ما ایجاد شده است و می‌بینیم که مسئولان زیادی از کشورهای مختلف مشتاقند که به ایران بیایند تا از فرصت جدید بهره ببرند.
وی ادامه داد: بسیاری از امور در این سه ماه اجرای برجام روال عادی پیدا کرده است. ما تا بهمن سال گذشته یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کردیم اما اکنون این میزان به یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسیده است. حمل و نقل هوایی و دریایی تسهیل شده و با بانک‌های کوچک اروپایی و آسیایی همکاری می‌کنیم و سوییفت هم فعال شده است.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: با این وجود برخی بانک‌های بزرگ که از سوی آمریکا جریمه شده‌اند، در ارتباط با ایران با احتیاط عمل می‌کنند. آمریکا باید از این کشورها دست بردارد. ما قادریم که برجام را به صورت کامل اجرا کنیم و مطمئن هستیم که طرف مقابل هم تمکین می‌کند. ممکن است برخی خواسته‌های ما با یکی دو ماه تاخیر اجرا شود ولی حتما اجرا خواهد شد.
جهانگیری در ادامه با جمع‌بندی نتایج سفر خود به استان کرمانشاه گفت: در سال ۹۳ مقام معظم رهبری مجوز لازم برای اجرای طرح‌های آبی را با بودجه‌ ۲۴ هزار میلیارد تومان صادر کردند تا این طرح‌ها کامل شود. این طرح از سال گذشته در غرب کشور آغاز شد و امسال ۱۴ سد تکمیل می‌شود که در سفر امروز دو سد افتتاح شد و سد داریان هم در مراحل تکمیل است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در این سفر مشکلات استان بررسی شد. من امسال تلاش دارم به همه استان‌های کشور سفر کنم. هدف من هم حساب‌کشی و پیگیری تصمیمات مهم است تا متوجه شوم این تصمیمات چه میزان پیش رفته است و مطمئن شوم اقتصاد کشور وارد دوران رونق شده است. ما همچنین اولویت‌های سال ۹۵ را برای وزارت‌خانه‌های نفت، صنعت، جهاد کشاورزی و نیرو مشخص کرده‌ایم و رسانه‌ها باید این طرح‌ها را پیگیری کنند.
معاون اول رئیس‌جمهور درباره‌ راه حل مشکل بیکاری در استان کرمانشاه نیز اظهار کرد: ما باید در برنامه ششم توسعه سالیانه بیش از یک میلیون شغل ایجاد کنیم. لازمه حل معضل بیکاری هم طرح‌های ضربتی زودبازده نیست. بیکاری با افزایش تولید داخلی و رشد سرمایه‌گذاری حل می‌شود و ما باید شرایطی فراهم کنیم که بخش خصوصی در همه حوزه‌ها سرمایه‌گذاری کند.
جهانگیری تصریح کرد: کرمانشاه از نظر کشاورزی شرایط خوبی دارد و باید صنایع مرتبط با کشاورزی و نفت در این استان ایجاد شود و تجارت و بازرگانی هم رونق بگیرد. همچنین باید از نظام بانکی استفاده کنیم، هرچند نظام بانکی هم دچار مشکلاتی است و یکی از برنامه‌های دولت اصلاح نظام بانکی کشور است که در این زمینه طرحی تهیه شده و مراحل کارشناسی آن هم به اتمام رسیده است و من تأکید دارم این طرح تا نیمه اردیبهشت نهایی شود.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: بازار سرمایه هم باید در تأمین مالی طرح‌های مهم نقش داشته باشد. ما باید برای حل مشکلات کرمانشاه از همین شیوه‌ها استفاده کنیم.
جهانگیری درباره‌ زمان نهایی‌شدن خط آهن استان کرمانشاه نیز گفت: ما فکر می‌کردیم سال ۹۳ بتوانیم راه‌آهن را تکمیل کنیم اما با کاهش بودجه دولت، بودجه طرح‌های عمرانی هم کاهش یافت. امیدواریم در سال ۹۵ بودجه دولت بهتر شود و از طرفی هم بتوانیم ریل را به وسیله فاینانس از خارج از کشور تهیه کنیم و با سرعت بیشتری راه‌آهن را تکمیل کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص مشکلات صادرات محصولات استان کرمانشاه به عراق تصریح کرد: ما با دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان رابطه خوبی داریم و سعی می‌کنیم مشکلات توسعه‌ تجارت را با مذاکره حل کنیم. اگر لازم باشد من با تماس تلفنی و مکاتبه و حتی فرستادن نماینده نزد دولت مرکزی و اقلیم کردستان این مشکل را حل خواهم کرد.
وی در بخش پایانی این نشست خبری درباره نحوه پرداخت خسارت به سیل‌زدگان استان کرمانشاه نیز اظهار کرد: دولت همواره در حوادث طبیعی در کنار مردم است و با استفاده از تسهیلات ارزان‌قیمت به مردم کمک کرده است. البته ممکن است گاهی کمک‌ها با تأخیر انجام شده باشد اما دولت حتما به خسارت‌دیدگان سیل کمک می‌کند

 

۰۷:۱۲:۳۰ به گزارش خبرنگار حج و زیارت ایسنا، سعید اوحدی که به همراه هیأت مذاکره‌کننده حج ایران روز سه‌شنبه به کشور بازمی‌گردد، درباره نتیجه پنج روز مذاکره با وزارت حج عربستان اظهار کرد: در جلسات متعددی که وزیر حج، معاون وزیر کشور و مسئولان وزارت خارجه عربستان حضور داشتند، دو طرف ملاحظات خود را درباره حج تمتع اعلام کردند که تاکید ما بیشتر بر تامین امنیت زائران ایرانی با توجه به حوادث سال گذشته بود. در نهایت پیش‌نویسی ۶۰ صفحه‌ای از این مذاکرات طولانی تهیه شد که روی هر یک از بندها، بحث‌های زیادی صورت گرفت.

وی ادامه داد: سعودی‌ها بندی را به این پیش‌نویس اضافه کرده بودند مبنی بر اینکه هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای برقراری پرواز با عربستان دوباره باید مجوز بگیرد که ما آن را در مغایرت با تفاهم‌نامه‌های قبلی اعلام کردیم. سرانجام طرف سعودی، استفاده ایرانی‌ها و جمهوری اسلامی ایران از شرکت‌های هواپیمایی داخلی را محق دانست.

سرپرست هیأت مذاکره‌کننده حج ۹۵ گفت: مساله صدور ویزا هنوز حل نشده است؛ در حالی که ما راهکارمان را در این‌باره به طرف سعودی به صورت مکتوب ارائه کرده‌ایم.

اوحدی افزود: دو روز پیش از ما خواستند بازگشتمان را به ایران به تعویق بیندازیم تا شاید وزارت‌ حج و خارجه عربستان بتوانند به جمع‌بندی نهایی برسند اما بعدازظهر دوشنبه اعلام کردند که زمان بیشتری نیاز دارند.

وی اظهار کرد: عربستان تا کنون راهکار مشخصی را درباه صدور ویزا ارائه نکرده است، در حالیکه راهکار ایران کاملا شفاف است. ایران خواهان صدور ویزا در داخل کشور است. وزارت خارجه ما نیز اعلام کرده که همه امکانات را در این زمینه فراهم می‌کند. ما تصمیم گرفتیم فردا به کشور بازگردیم و منتظر هماهنگی وزارت حج و خارجه عربستان بمانیم تا آنها نیز راهکارشان را شفاف اعلام کنند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره توافق‌هایی که در بخش تامین امنیت زائران ایرانی صورت گرفته است نیز گفت: راهکارهای خوبی در این زمینه ارائه شد. سعودی‌ها استفاده از دستبند الکترونیکی را تایید کرده‌اند. ما هم پیشنهادهای خود را در خصوص تامین امنیت با توجه به آسیب‌شناسی حوادث گذشته و جلسات دانشگاهی داخل کشور مطرح کردیم که استقبال شد.

اوحدی افزود: ایران و عربستان درباره تامین امنیت زائران به یک جمع‌بندی منطقی رسیدند اما صدور ویزا، مساله اصلی حج است که هنوز راهکار اجرایی و شفافی از طرف وزارت حج عربستان برای آن ارائه نشده است.

 

۰۷:۱۲:۱۴ براساس اصلاح ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید در مجلس شورای اسلامی، بدهکاران ارزی دولت می‌توانند با مراجعه به بانک‌ها ظرف شش ماه نسبت به تسویه و تعیین تکلیف بدهی خود با نرخ روز گشایش اقدام کنند.

محمد مهدی رییس‌زاده – مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران – در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این‌که نمایندگان مجلس امروز دفاع جانانه‌ای از اصلاح بند ۲۰ قانون رفع موانع تولید کردند، اظهار کرد: در این قانون ابهام و تضادی وجود داشت که با اصلاح آن و تصویب در مجلس، این ابهام رفع شد.

وی افزود: در قانون پیشین در صدر ماده ۲۰ تعیین نرخ و فرآیند تسویه بدهکاران ارزی حساب ذخیره ارزی به عهده دولت گذاشته شده بود و بر اساس تبصره یک همان ماده، اگر بدهکاران ظرف مدت سه ماه به بانک‌ها مراجعه می‌کردند می‌توانستند بدهی خود را به نرخ روز گشایش اعتبار تسویه یا تعیین تکلیف کنند که این دو مورد با هم در تضاد بود.

دبیر انجمن صنایع نساجی تصریح کرد: به این ترتیب بدهکاران از مهرماه ۱۳۹۱ براساس آیین‌نامه اجرایی دولت یک وام ریالی با نرخ سود ۲۰ درصد برایشان محاسبه می‌شد؛ به طوری که تا امسال ۸۰ درصد سود روی این بدهی اعمال می‌شد.

رییس‌زاده با بیان این‌که این مشکل در اصلاحیه امروز رفع شد، ادامه داد: به این ترتیب قرار شد که بدهی بدهکاران ارزی دولت به نرخ روز گشایش محاسبه و یک وام ریالی برای آنها در نظر گرفته می‌شود و طبیعتا دولت نیز باید در آیین‌نامه خود بازنگری کند.

وی همچنین درباره‌ چهار بانک ملت، رفاه، تجارت و صادرات که از دولتی به خصوصی تبدیل شده بودند و می‌گفتند که این قانون شامل حال ما نمی‌شود، گفت: این بانک‌ها اعتقاد داشتند قسمتی از بدهی‌ که در سال ۱۳۸۹ با دولت تهاتر شده دیگر از اموال خود بانک است و باید به نرخ روز محاسبه شود که در اصلاحیه امروز تصویب شد که این بانک‌ها نیز شرایط سایر بانک‌ها را خواهند داشت.

مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران همچنین با اشاره به مشمولان جزء «د» بند شش قانون بودجه ۱۳۸۸ اظهار کرد: این افراد کسانی هستند که در سال ۱۳۸۸ درخواست تسهیلات از حساب ذخیره ارزی را داشتند، اما به دلیل نداشتن موجودی در این صندوق تبصره‌ای در قانون بودجه آورده شد که از منابع ارزی بانک مرکزی تا سقفی مشخص اجازه برداشت داده شود و بانک صنعت، معدن و تجارت نیازهای آنها را تامین کند.

رییس‌زاده افزود: در حال حاضر که زمان بازپرداخت آن فرا رسیده، گفته می‌شد با توجه به این‌که منابع برای بانک مرکزی بوده باید آنها را با ارز آزاد پرداخت کنند که مشمولان این ماده نیز شرایط سایر بدهکاران حساب ذخیره ارزی را پیدا کردند.

به گفته مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران، بدهکاران ارزی دولت از زمان ابلاغ این آیین‌نامه تا شش ماه فرصت دارند که با مراجعه به بانک‌ها براساس این فرمول بدهی خود را تسویه یا تعیین تکلیف کنند.

 

۰۷:۱۲:۰۰ به گزارش ایرنا،محمد جواد ظریف روز دوشنبه در بدو ورود به نیویورک در جمع خبرنگاران، شرکت در دو اجلاس اهداف توسعه پایدار ،امضای تعهدات کنوانسیون تغییرات آب و هوایی که در پاریس انجام شد و همچنین دیدارهای دوجانبه با سران دیگر کشورها را از اهداف سفر و برنامه های خود و هیات همراه به امریکا ذکر کرد.
ظریف خاطرنشان کرد، تعهدات اعلام شده از سوی ایران در کنوانسیون تغییرات آب و هوایی با تصویب دولت به امضا خواهد رسید.
وی همچنین اجلاس اهداف توسعه پایدار ۲۰۳۰ را حول محور معرفی برنامه های کشورها و توقعات آنها از جامعه بین الملل عنوان کرد.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد ، این سفر فرصت خوبی برای جلوگیری از اجرای طرح ها و اقدامات گروه های معاند ایران در فضاسازی های پسا برجام که با هدف ایران هراسی در جریان است، از طریق مصاحبه ها و نشست ها با مجامع فکری و آکادمیک آمریکا است .
ظریف اذعان داشت، با توجه به ضرورت پیگیری اجرای جدی برجام توسط آمریکا روز سه شنبه نشست دوجانبه ای با جان کری وزیر خارجه آمریکا خواهیم داشت.
وزیر خارجه کشورمان با بیان این که با وجود این که منعی در ارتباطات سالم اقتصادی با آمریکا از سوی ایران وجود ندارد و ما نیز به دنبال ارتباطات اقتصادی با آمریکا نبوده ایم، اظهار کرد، آمریکایی ها در مصوبات کنگره مشکلاتی دارند که برجام بدنبال تغییر این مصوبات نبود بلکه برجام بدنبال عدم مداخله آمریکا در ارتباطات ایران با سایر کشورها بود.
ظریف خاطرنشان کرد، پیگیری های روزهای اخیر ولی الله سیف، رییس بانک مرکزی و اینجانب و پس از آن همکارانمان در جلسه کمسیون مشترک که روز جمعه در وین برگزار خواهد شد، همه با هدف جلوگیری از مداخلات آمریکا از طرق قوانین قبلی خود در ممانعت از ارتباطات موسسات بانکی و مالی سایر کشورها با ایران است.
وی گفت ، آمریکا در سال های گذشته مجموعه ای موانع و مقرراتی برای ایران ایجاد کرده بود که این موانع و مقررات با وجود برجام از نظر قانونی رفع شده است.
رئیس دستگاه دپیلماسی ایران ادامه داد، در این مرحله نوبت به اطمینان سازی به موسساتی است که در گذشته به علت وجود این موانع در ارتباطاتشان با ایران خسارت دیده اند که باید به همه آنها این اطمینان داده شود در آینده از این ارتباطات خسارت نخواهند دید.

 

۰۷:۰۶:۴۳ به گزارش دوشنبه شب خبرگزاری رویترز از واشنگتن، جان کربی سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت : وی (کری) فردا به نیویورک خواهد رفت. وی درطول این دیدار با ظریف برای بحث در باره اجرای برجام و پیگیری مشورت های قبلی مربوط به مسائل منطقه ای ازجمله تداوم تلاش برای یافتن یک راه حل سیاسی درمورد سوریه مذاکره خواهد کرد.
کری همچنین تصمیم دارد با ظریف درمورد استفاده از نفوذ تهران بر سوریه برای پیشبرد راه حل سیاسی در مورد آن کشور صحبت کند.
درهمین حال به گزارش شبکه خبری اسپوتنیک روسیه ، کربی درپاسخ به این سوال که آیا یک چرخش برای ترغیب ایران به استفاده از اهرم فشار خود بر دمشق برای جلوگیری از شکست فرآیند مذاکرات صلح جاری صورت گرفته است یا نه ؟ گفت :’ جان کری قصد دارد با ظریف راه هایی را مطرح کند که در آن تهران بتواند در پیشبرد فرآیند سیاسی در سوریه مفید تر باشد. ‘
کربی خاطرنشان کرد که ایران بر سوریه نفوذ دارد و واشنگتن می خواهد که آنها از ‘ نفوذ خود به نحو سازنده برای حرکت به سمت یک راه حل سیاسی’ استفاده کنند.

 

۰۷:۰۵:۵۴به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، اسحاق جهانگیری امشب در جمع خبرنگاران در مورد دستاوردهای سفر کاری یک روزه خود به غرب کشور، اظهار داشت: پروژه‌های آبی بسیار مهمی امروز افتتاح شد و ۸ میلیارد دلار در طرح‌های آبی کشور به دستور مقام معظم رهبری هزینه شده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برای تکمیل طرح‌های آبی کشور و رفع مشکلات اختیارات بسیاری به استانداران داده شده است، عنوان کرد: امثال به همه استان‌ها برای پیگیری تصمیمات مهم همچون راه‌اندازی واحدهای تولیدی و افزایش سرمایه‌گذاری سفر می‌کنم تا اقتصاد کشور وارد دوره رونق شود.

وی، ایجاد شغل را موضوعی بسیار مهم توصیف کرد و گفت: اولویت‌های سال ۹۵ برای وزارتخانه‌های مربوطه ابلاغ شده و دغدغه بیکاری در کرمانشاه با توجه به بالا رفتن آمار فارغ‌التحصلان بیکار وجود دارد.

جهانگیری با تأکید براینکه اقتصاد طی سالیان گذشته دچار رکود شده است، لازمه رفع بیکاری را انجام اقدامات مهم در زمینه تولید داخلی و رشد سرمایه‌گذاری دانست و افزود: بیش از ۸۰ درصد منابع اقتصادی کشور را بانک‌ها تأمین می‌کنند که در حال حاضر خودشان را مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند.

وی، معوقات بانکی در بخش دولتی و خصوصی را بالا عنوان کرد و بیان داشت: برای اصلاح نظام بانکی طرحی تهیه شده که مرحله کارشناسی آن به اتمام رسیده و در آستانه تصمیم‌گیری است که از ۱۵ اردیبهشت‌ماه باید اجرایی شود.

معاون اول رئیس جمهور راه‌آهن را پیش‌نیاز توسعه و زمینه‌ساز حمل‌ونقل ارزان ذکر کرد و ادامه داد: با دولت عراق رابطه خوبی داریم که موانع باز شدن مرز خسروی بررسی می‌شود.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر کمک دولت به سیل‌زدگان گفت: دولت به خسارت‌ دیدگان ناشی از وقوع سیل تسهیلاتی ارائه می‌کند.

جهانگیری در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اظهارات سیف مبنی بر بی‌نتیجه بودن برجام گفت: آقای سیف خودش باید در این زمینه پاسخ بدهد اما دستاوردهای برجام زیاد بوده و زمینه‌های عمده‌ای برای همکاری ایجاد شده است که ورود مسئولان خارجی به کشور برای گذراندن تعطیلات نیست بلکه برای توافق در زمینه انعقاد قراردادهای اقتصادی به ایران انجام می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه پس از برجام صادرات نفت ۷۰ درصد افزایش یافت و در اسفندماه به دو برابر رسید، متذکر شد: مبادلات بانکی در مواردی با بانک‌های اروپایی شروع شده و برخی بانک‌ها به دلیل سخت‌گیری‌های آمریکا با احتیاط پیش می‌روند که دولت آمریکا باید در این زمینه سخت‌گیری‌های خود را بردارد.

وی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها باید از فشارهای خود دست بردارند، خاطرنشان کرد: قادر هستیم برجام را کامل اجرا کنیم و از سوی دیگر نیز مطمئنیم طرف مقابل تعهدات خود را انجام می‌دهد.

 

۰۷:۰۵:۳۳ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «پاول رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار بیانیه ای صریح، به شایعات اخیر در خصوص احتمال ایجاد دسترسی ایران به دلار و نظام مالی آمریکا واکنش نشان داد.

رئیس‌جمهور و وزیر خارجه آمریکا دو هفته پیش از «استحقاق» ایران برای دسترسی به دلار در معاملات فرامرزی به دلیل پایبند ماندن به توافق هسته‌ای و ریختن بتون در قلب نیروگاه اراک سخن گفته بودند؛ اظهارنظری که با مخالفت شدید مخالفان برجام و جمهوری‌خواهان روبرو شد.

بر اساس اعلام دفتر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، «پاول رایان» یکی دیگر از این مخالفان بود که امروز با صدور بیانیه‌ای گفت: «دولت باید قطعاًٌ هرگونه احتمال ایجاد دسترسی مستقیم یا غیرمستقیم ایران به دلار و یا نظام مالی آمریکا را رد کند.»

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران امروز راهی نیویورک شد تا در اجلاس «آب و هوا» شرکت کند؛ البته همانطور که انتظار می‌رفت، ظریف در ادامه مذاکرات مستقیم با «جان کری» همتای آمریکایی، این بار نیز میهمان کری خواهد بود؛ گفته می‌شود که همین محور مخالفت کنگره یعنی دسترسی به نظام مالی آمریکا، از دستور کارهای نشست دو وزیر خارجه خواهد بود.

پاول رایان در ادامه نطق خود گفته: «به جای افزودن به ثروت رژیم (نظام ایران)، دولت باید از آنها آزمایشات موشکی ادامه‌دار، نقض فاحش حقوق‌بشر و حمایت از تروریسم، پاسخ بطلبد.»

آمریکایی‌ها ساخت موشک‌های دفاعی برای حراست از مرزهای مماس با داعش را ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت می‌دانند؛ اعدام قاچاقچیان مواد مخدر هم «نقض حقوق‌بشر» و حمایت سیاسی از اهداف موشک‌های رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی هم «حمایت از تروریسم» نام گرفته است.

پاول رایان در انتهای نطق خود گفته: «ما کماکان با هرگونه تلاشی برای دادن امتیازات بیشتر به بزرگ‌ترین حامی تروریسم دولتی، مخالف‌ایم.»

 

۰۷:۰۵:۱۳ به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه متوسط رشد اقتصادی کشور در ۳۶ سال گذشته ۳٫۲ درصد بوده است، اظهار داشت: با توجه به رشد جمعیت، این میزان رشد اقتصادی پاسخگو نیست.

وی افزود: از طرف دیگر نرخ‌های رشد اقتصادی در مقایسه با بسیاری از کشورها نوسان‌های بسیار زیادی داشته و با وجود اینکه ۷۰ تا  ۸۰ درصد رشد‌های اقتصادی در دنیا ناشی از بهره‌وری است، بخش عمده رشد اقتصادی در ایران ناشی از سرمایه‌گذاری و رشد فیزیکی است.

وزیر اقتصاد با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که بر مبنای اقتصاد دانش‌بنیان طراحی شده است، گفت: اقتصاد مقاومتی از درون سرچشمه می‌گیرد و از قابلیت‌ها و پتانسیل‌های کشور بهره می‌گیرد و با استفاده از دانش و فناوری، زمینه را برای افزایش بهره‌وری فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی برون‌زا و درون‌گراست و این ویژگی در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به صراحت بیان شده است.

طیب‌نیا با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی مخصوص به یک دوره خاص مثل تحریم نیست، گفت: اقتصاد مقاومتی سیاست‌هایی است برای همه دوران‌ها که در واقع رویکردی است، برای دوران تحریم و پساتحریم؛ چراکه این سیاست‌ها زمینه را برای رشد پایدار فراهم خواهد کرد.

وزیر اقتصاد با اشاره به گشایش‌های ایجادشده و رفع تحریم‌ها، گفت: ظرفیت‌هایی که به‌وجود آمده باید به‌درستی از آن استفاده شود، ازجمله می‌توان به افزایش صادرات نفت اشاره کرد. صادرات نفت قبل از اعمال تحریم‌ها با احتساب میعانات گازی ۲٫۵ میلیون بشکه در روز بود که در دوره تحریم به یک میلیون تا ۹۰۰ هزار بشکه کاهش یافت، اما هم‌اکنون ۷۰۰ هزار بشکه به ظرفیت صادرات نفت اضافه شده است.

طیب‌نیا اظهار داشت: اگر مذاکرات هسته‌ای نبود،‌ با توجه به طرح کنگره آمریکا، کل صادرات نفت ایران تحریم می‌شد. بنابراین ما باید از این فرصت‌ها استفاده کنیم.

وی افزود: درآمدهای نفتی در دوره قبل منجر به فربه شدن دولت شد و این اشتباه نباید تکرار شود. فلسفه صندوق توسعه ملی این است که درآمدهای نفتی برای توسعه اقتصاد توسط بخش خصوصی مصرف شود.

طیب‌نیا با بیان اینکه هر سال سهم بالاتری به صندوق توسعه ملی از محل درآمدهای نفتی باید واریز شود، گفت: در خصوص گشایش‌های انجام شده موافقت‌نامه‌های زیادی در این مدت محقق شد و یکی از موافقت‌نامه‌ها فاینانس ۱۰ میلیارد دلاری با ژاپن بود که بنده قرارداد آن را امضا کردم، همچنین ۱۵ میلیارد دلار تأمین مالی توسط کره منجر به قرارداد شد. همچنین قراردادهایی با ایتالیایی‌ها و فرانسوی‌ها امضا شد که این نشان می‌دهد فرصت‌های تأمین مالی برای اقتصاد ما فراهم شده است.

وی ادامه داد: در یک جلسه شورای سرمایه‌گذاری ۲٫۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی به تصویب رسید و این در تاریخ ما بی‌سابقه بوده است. هم‌اکنون شاهد تقاضاهای زیادی برای سرمایه‌گذاری در کشور هستیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه گشایش‌هایی در روابط بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی به وجود آمده است، گفت: بانک‌های ایرانی می‌توانند از طریق سوئیفت با بانک‌های خارجی ارتباط برقرار کنند و ما از هر بانکی می‌پرسیم می‌گویند سوئیفت باز است.

طیب‌نیا با اشاره به برقراری ارتباط با بانک‌های کوچک خارجی و ایجاد روابط کارگزاری با آنها افزود: با بانک‌های بزرگ خارجی همچنان مشکل برقراری ارتباط داریم، زیرا آنها نگرانی‌هایی در این زمینه دارند، اما روابط کارگزاری با آنها هم به زودی برقرار خواهد شد.

به گفته وی، برقراری ارتباط با بانک‌های خارجی مثل چرخی بود که متوقف شد و برای به حرکت درآمدن دوباره آن چرخ نیاز به زمان است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه آنچه ما از دنیا انتظار داریم این است که بتوانیم دانش، سرمایه‌گذاری و تکنولوژی را انتقال دهیم، گفت: تجربه اقتصادهای دنیا بعد از جنگ جهانی دوم نشان می‌دهد، هیچ کشوری بدون تأمین مالی خارجی و توسعه صادرات نتوانست به رشد و توسعه برسد.

طیب‌نیا با بیان اینکه برنامه دولت در دوران پساتحریم در قالب ۱۲ برنامه ملی بر مبنای اقتصاد مقاومتی طراحی شده است، افزود: بخش خصوصی نقش مهمی در این برنامه‌ها ایفا می‌کند و تفکر حاکم بر این برنامه‌ها این است منابع ناشی از صادرات نفت به بخش خصوصی منتقل شود، تا زمینه را برای افزایش تولید و بهره‌وری و توسعه صادرات فراهم کند.

وی افزود:‌ وجود ۲ هزار مجوز شناسایی شده که عدد بسیار بالایی است و ما در این مدت موفق شدیم ۴۰۰ مجوز را حذف کنیم، اما تعداد زیادی هنوز باقی مانده است و جای زیادی برای حذف شدن این مجوزها وجود دارد.

وزیر اقتصاد با بیا اینکه باید مجوز در مدت کوتاهی صادر شود، گفت: بررسی کاهش تعداد مجوزها با همکاری بخش خصوصی و اتاق‌های تعاونی و بازرگانی و اصناف در حال انجام است.

 

۰۷:۰۴:۱۶ ابوالقاسم حکیمی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در خصوص اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه برجام تاکنون تقریباً هیچ دستاوردی برای ایران نداشته است، اظهارداشت: این اظهارات آقای سیف مسئله تازه‌ای نبود و قبلاً از سوی فعالان اقتصادی مطرح می‌شد.

وی افزود: نگرانی از آنجا ایجاد می‌شود که رئیس جمهور تاکنون عکس این صحبت‌ها اعلام نظر و به گونه‌ای صحبت می‌کرد که برجام آفتاب تابانی است و از تعابیری چون فتح‌الفتوح برای برجام استفاده می‌کرد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این اظهارات رئیس کل بانک مرکزی نشان داد که برجام نه تنها دستاوردی برای ایران نداشته بلکه بسیاری از دستاوردهای هسته‌ای و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده برای سانتریفیوژها و تولید اورانیوم غنی شده از بین رفته است.

به گفته وی در مدت گذشته حدود ۱۰۰ روز از اجرای برجام، زیان‌های بسیاری کرده‌ایم و برخی اقدامات و تعهدات انجام شده ایران غیر قابل جبران است.

حکیمی پور ادامه داد: شرکت‌های اروپایی هم از این وضعیت راضی نیستند چرا که آنها به دنبال برقراری ارتباط با ایران هستند اما به دلیل مانع‌تراشی‌های آمریکا نمی‌توانند روابط را از سر بگیرند.

وی با بیان اینکه میلیاردها تومان برای انرژی هسته‌ای سرمایه‌گذاری کردیم اما بسیاری از این سرمایه‌گذاری‌ها را از دست داده‌ایم، اظهارداشت: دولت آقای روحانی باید در قبال بوجود آمدن این یأس‌ها در بین دانشمندان و از بین رفتن سرمایه‌گذاری‌ها پاسخگو باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اقدامات گسترده دولت امریکا برای ایجاد موانع بر سر راه برجام، گفت: با وجود این اقدامات، دولت آقای روحانی هیچ اقدام مشخص و حتی مقابله به مثل هم نکرد.

وی افزود: به نظر می‌رسد یکی از دلایلی که دولت آمریکا به راحتی موانعی بر سر راه برجام ایجاد می‌کند این است که دولت ایران واکنشی نسبت به این اقدامات نشان نمی‌دهد.

حکیمی پور تاکید کرد: آقای رئیس جمهور به صورت شفاف به مردم بگوید که دستاورد برجام چه بود؟ چرا که شعارپردازی فایده‌ای برای کشور ندارد.

وی تصریح کرد: آقای سیف حقیقت را عنوان کرد و در واقع چیزی جز حقیقت نگفت و این مسئله را همه اقتصاددانان می‌دانستند،اما متاسفانه دولت آقای روحانی به این نقدها توجه نمی‌کند و پاسخ منتقدان را با بدترین لحن می‌دهد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دستاورد برجام برای ایران تاکنون در حد صفر بوده است، گفت: مسئولان آمریکایی بعد از اظهارات رئیس کل بانک مرکزی ایران گفتند که مبادلات دلاری همچنان تحریم است و در متن برجام رفع آن ذکر نشده است.

وی ادامه داد: اگر ال‌سی باز نشود، اقتصاد ما با مشکل جدی مواجه خواهد شد و قطعاً باز بودن سوئیفت در صورت عدم گشایش ال‌سی مزیتی برای کشور ندارد.

به گفته وی، پول‌های بلوکه شده ایران در این مدت باز نگشته است.

حکیمی پور با اشاره به تمرکز امریکا و اقتصاد ایران و بهانه‌های تحریم گفت: در طول سال‌های گذشته مقام معظم رهبری بارها بر مقاوم‌سازی اقتصاد تاکید کرده اما دولت قبل با دولت فعلی اقدام جدی برای حرکت در این چارچوب انجام ندادند به همین دلیل ایشان سال ۹۵ را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کردند.

وی افزود: موافقان و مخالفان نظری اقتصاد مقاومتی باید مجال بحث و گفت‌وگو داشته باشند تا نقاط ضعف و قوت مشخص و برای رفع ضعف‌ها چاره‌اندیشی شود، زیرا هم‌اکنون بجز اینکه به فکر خودمان باشیم و با تکیه بر توان داخلی کشور را به پیش ببریم راه دیگری وجود ندارد.

این کارشناس اقتصادی گفت: آقای سیف و طیب‌نیا در دولت در یک طیف هستند و نهاوندیان، جهانگیری و نوبخت به همراه مشاوران رئیس جمهور در طیفی دیگر قرار دارند و رویکرد رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد مورد قبول این طیف دوم نیست.

وی ادامه داد: دغدغه‌هایی که رئیس کل بانک مرکزی مطرح کرد از نگاه همفکران خود در دولت بود که اظهارات گذشته مشاوران و طیف دوم نشان می‌دهد مورد نظر آنها نیست در واقع در دولت دو طیف متفاوت وجود دارد و هماهنگی در رویکردهای اقتصادی دیده نمی‌شود.

حکیمی پور با اشاره به برخی مشاوره‌های غلط به رئیس جمهور، گفت: با توجه به نتایج برجام برای ایران، اگر این روند ادامه یابد، انتخاب دوباره روحانی به عنوان رئیس جمهور در انتخابات بعدی بسیار بعید است.

 

۰۷:۰۴:۰۹ ایرج ندیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به ابهام در مصارف هدفمندی یارانه‌ها در بودجه سال ۹۵ اظهار داشت: طبق مصوبه کمیسیون تلقیق، مصارف هدفمندی یارانه‌ها توسط اعضا تعیین شد.

وی افزود: بر این اساس، ۳۰ درصد از کل منابع جهت یارانه سود تسهیلات اشتغال با اولویت خانوارهای کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی، ایثارگران، رزمندگان معسر و فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوانان در نظر گرفته شد.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۵ ادامه داد: ۳۵ درصد از منابع نیز برای یارانه سود تسهیلات به واحدهای کوچک متوسط صنعتی، معدنی، خدمات فنی و مهندسی، گردشگری و صادراتی اختصاص خواهد یافت.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ۱۵ درصد منابع هدفمندی نیز برای حمایت از نوسازی صنایع با رویکرد کاهش مصرف انرژی در نظر گرفته شد، تصریح کرد: همچنین براساس این مصوبه، ۲۰ درصد از منابع نیز برای مشوق‌ها و زیرساخت‌های صادراتی پیش‌بینی شده است.

ندیمی در مورد صندوق روستائیان و عشایر نیز گفت: در مصوبه کمیسیون تلفیق، دولت را موظف کرده تا افراد ۶۵ سال به بالاتر که ۱۰ سال بیمه داشته باشند، می‌توانند مابقی سال‌های بیمه را یکجا خریداری کرده و خود را بیمه کنند.

 

۰۶:۵۶:۴۱ به نظر بازار امروز حداقل هیجان  جالبی را خواهد داشت

۰۶:۵۶:۲۰ با  سلام  و صبح  بخیر خدمت  شما عزیزان

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم