اخبار بازار امروز …( بخش اول)

اخبار بازار امروز ...( بخش اول)

میلاد خاندوزی
بهمن ۲۶, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

۰۷:۳۹:۳۰ پایان  بخش اول

۰۷:۳۹:۰۹ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز همزمان با دیدار وزیر اقتصاد با رئیس «سازمان» جو متعادل و آرامی را پشت سر گذاشت. در بازار دیروز معامله‌گران متعاقب افت دو روز کاری ماقبل شروع نسبتا ضعیفی را شاهد بودند اما با ادامه بازار شرایط بهتر شده و شرایط رو به تعادل گذاشت. هر‌چند که با توجه به نزدیکی زمان انتخابات ریاست‌جمهوری و فرا رسیدن اسفند‌ماه انتظار تعادل نسبی در بازار وجود دارد به ویژه که دراسفند ماه در کنار نیاز به نقدینگی بازیگران بزرگ بازار، اعلام سود شرکت‌ها برای سال آینده نیز اهمیت بالایی دارد. در این شرایط دیروز شاخص ۱۱۵واحد معادل ۱۵/ ۰ درصد رشد کرد و به رقم ۷۶ هزار و ۷۰۹واحد رسید.دیروز در مهم‌ترین‌ تحولات وزیر اقتصاد راهی «ملاصدرا» شد تا در جریان تحولات بازار سرمایه قرار گیرد. در بازار دیروز همچنان تمرکز بازار روی گروه خودرویی بود، اما دو گروه تجهیزات و انفورماتیک نیز شرایط خوبی را شاهد بودند؛ در گروه خودرویی سایپا و رنا بیشترین صف خرید را داشتند.

در این گروه سایپا در حالی در مجمع فوق العاده دو هفته پیش از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت و زیاندهی خارج شده و برنامه‌هایی برای اصلاح ساختار مالی از طریق افزایش و کاهش سرمایه ۷ زیرمجموعه و فروش دو قطعه زمین را در پیش گرفته که برنامه واگذاری ۹/ ۹۹ درصد شرکت مالیبل سایپا را اعلام کرد. این عرضه در۸ اسفند ماه سال جاری صورت خواهد گرفت. در گروه خودرویی شرکت سایپا آذین براساس گزارش شفاف‌سازی اعلام کرده که گزارش توجیهی هیات مدیره به منظور پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ۱۰۰ میلیارد ریال به مبلغ یک هزار و ۳۲۵ میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی، مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها به منظور اصلاح ساختار مالی، بهبود مالکانه و خروج از ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت که در تاریخ ۲۰/ ۱۱/ ۱۳۹۴ به تصویب هیات‌‌مدیره رسیده و برای اظهار نظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده،ارائه می‌شود.
در بازار دیروز برخی از شرکت‌ها سود سال آینده خود را اعلام کردند؛ در این بخش موتورسازان تراکتورسازی ایران با سرمایه بیش از ۴/ ۲۰ میلیارد تومانی، سود هر سهم سال مالی ۹۵ را ۶۱ ریال پیش‌بینی کرده که در مقایسه با سود ۴۱ ریالی سال مالی جاری نشان از رشد حدود ۴۹ درصدی دارد. همچنین سرمایه‌گذاری سپنتا در برابر پیش‌بینی‌ سود ۱۰۲۳ ریالی سال جاری، با سرمایه ۴/ ۵ میلیارد تومانی برای هر سهم ۱۲۰۸ ریال سود پیش‌بینی کرده که با رشد ۱۸ درصدی همراه شده است، در همین حال بیمه دی سود هر سهم سال آینده را با ۳ درصد بیشتر نسبت به سود ۱۹۷ ریالی سال جاری، ۲۰۶ ریال اعلام کرد. در گروه دارویی، فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران نیز که با سرمایه ۲۰ میلیارد تومانی، سود هر سهم سال جاری را ۱۴۴۴ ریال اعلام کرده، اولین سود سال مالی آینده را ۱۴۷۰ ریال پیش‌بینی کرده که کمتر از ۲ درصد رشد را نشان می‌دهد. در گروه کانی غیر فلزی، شرکت فرآورده‌های نسوز ایران براساس گزارش شفاف‌سازی اعلام کرده که گزارش توجیهی هیات مدیره به منظور پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ ۱۳۶ میلیارد ریال به مبلغ ۴۳۴میلیارد و ۷۵۳میلیون و ۹۲۰هزار ریال از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها که به منظور اصلاح ساختار مالی شرکت برای بهبود تراز مالی، جهت اظهار‌نظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده،ارائه می‌شود.
در گروه بیمه، پارسیان افزایش سرمایه‌ ۱۰۰ درصدی را در دستور کار قرار داده است. در گروه سیمان، سهرمز در مجمع سالانه خود ۹۰۰ریال سود به ازای هر سهم را تقسیم کرد، دراین گروه سیمان ۶۶ میلیارد تومانی کرمان هم ، سود سال ۹۵ را نسبت به سود سال جاری یعنی ۸۸۰ ریال بیش از ۳۸ درصد کاهش داد و ۵۴۳ ریال پیش‌بینی کرد. در گروه شیمیایی، کربن ایران که به دلیل انتقال کارخانه و فروش زمین ۷/ ۷۱ میلیارد تومانی یکی از سهام مقبول با رشد ۴۵ درصدی قیمت در دو ماه اخیر بود، اقدام به تکذیب شایعه کرد تا با صف فروش ۳ میلیون سهمی مواجه شود؛ شکور شمس مدیرعامل «شکربن» در نامه‌ای به سازمان بورس اعلام کرد: کلیه اقدامات انجام شده برای اجرایی شدن مصوبات مجامع این شرکت به منظور اجرای طرح جا‌به‌جایی کارخانه از طریق سامانه کدال اطلاع‌رسانی شده و بدیهی است در آینده نیز هر‌گونه اقدام قطعی و اثر‌گذار بر سود و زیان در اسرع وقت افشا و از طریق سامانه کدال در اختیار عموم سهامداران قرار خواهد گرفت. شرکت هیچ گونه مسوولیتی در ارتباط با خرید و فروش سهامداران بر‌اساس شایعات منتشر شده در بازار و فضای مجازی ندارد. در مجموع بازار دیروز بازاری متعادل بود که در آن ارزش معاملات ۴۱۳میلیارد تومان و در فرابورس ۱۵۱میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013297/#ixzz40CrIxqwX

 

۰۷:۳۸:۴۵ دنیای اقتصاد: وزیر امور اقتصادی و دارایی از تداوم روند کاهشی نرخ سود در بازار بین‌بانکی خبر داد. به گفته علی طیب‌نیا، نرخ سود در این بازار با ثبت یک رکورد کاهشی دیگر به سطح ۱۸ درصد رسیده است. با این حساب نرخ سود بین بانکی که ابتدای تابستان در سطح ۵/ ۲۹درصدی قرار داشت، هم اکنون با کاهش ۵/ ۱۱ واحد درصدی مواجه شده است. به گفته وزیر اقتصاد، جهت‌گیری اقتصادی بر متناسب‌سازی روند حرکت نرخ سود در بازار پول با نرخ تورم است.

گروه بورس- مهرنوش سلوکی: روز گذشته سازمان بورس و اوراق بهادار شاهد حضور علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی به منظور بازدید و برگزاری جلسه با هیات مدیره این سازمان بود. در این برنامه که به میزبانی محمد فطانت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و هیات مدیره این سازمان برگزار شد، طی جلسه‌ای طرفین به بررسی شرایط بازار سرمایه و زمینه‌های رشد این بازار نسبت به کل اقتصاد پرداختند. به گزارش «دنیای اقتصاد» در این نشست، وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام خبر کاهش نرخ سود بین‌بانکی رقم فعلی آن را ۵/ ۱۸ درصد و روند حرکتی آن را به سمت ۱۸درصد عنوان کرد. بر همین اساس نرخ سود بین بانکی که ابتدای تابستان در سطح ۵/ ۲۹درصدی قرار داشت، هم اکنون با کاهش ۵/ ۱۱ درصدی مواجه شده است. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در بازدید روز گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی از این سازمان گفت: یکی از فصل‌های با اهمیت برنامه دولت در کنار توجه ویژه به سیستم بانکی، توجه به بازار سرمایه بود. خوشبختانه همین نحوه تفکر و درایت و دانش دکتر طیب‌نیا موجب شد تا بالاترین رای در میان وزرای دولت به ایشان برسد. دکتر محمد فطانت با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از کشور‌های مقتدر و ابر قدرت دارای بازار سرمایه بزرگ هستند، تصریح کرد: این بازارها اقدام به جمع‌آوری پول‌های ریز کرده و امکان تامین مالی و تخصیص بهینه منابع را برای شرکت‌ها فراهم می‌کنند تا در زمینه تولید مورد استفاده قرار بگیرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با بیان اینکه در پایان برنامه ۵ ساله ششم سهم تامین مالی از بازار سرمایه باید به ۲۴۰ هزار میلیارد تومان برسد، ابراز کرد: امسال شاهد تحول اساسی در حوزه تامین مالی خصوصا در فرابورس هستیم. وی در ادامه بیان کرد: در بخش صندوق‌ها اتفاقات خوبی روی داده است به گونه‌ای که امروز سرمایه صندوق‌ها به ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که صندوق‌ها همواره پشتوانه خوبی برای بازار صکوک و بازار سرمایه به شمار می‌روند. فطانت همچنین افزود: امروز به پشتوانه صندوق‌های راه‌اندازی شده نرخ موثر به ۱۹ درصد رسیده و این امکان فراهم شده است تا هیچ اوراقی در بازار سرمایه بدون فروش باقی نماند. در همین زمینه تاکنون در حدود ۴ هزار میلیارد تومان اوراق خزانه در فرابورس به فروش رسیده است که پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده شاهد ثبت هزار میلیارد تومان دیگر در تابلو بورس اوراق بهادار باشیم. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درخصوص عملکرد بورس در حوزه انرژی همچنین بیان کرد: در بخش انرژی بیش از هزار میلیارد تومان اوراق سلف موازی مربوط به حوزه نفت یا پذیرفته شده یا در حال معامله است. در بخش نفت از طریق صکوک شاهد عرضه ۲۰۰ میلیارد تومان صکوک نفت با نرخ ۲۱ درصد هستیم.

عضو شورای عالی بورس یکی از اتفاقات مهم سال جاری بازار سرمایه را جایگزینی قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی دانست و گفت: در بحث ذرت ۶۸۰۰ کشاورز کد سهامداری دریافت کرده‌اند که پیش بینی می‌شود این روند در بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر نیز اعمال شود. وی همچنین بیان کرد: در بخش ابزار‌ها در سال گذشته اوراق استصناع در بازار معرفی شد. اوراق رهنی نیز از دیگر ابزارهایی که است که می‌تواند بخش بازار مسکن و صکوک را متحول سازد که هم اکنون دستورالعمل‌های آن تدوین و ابلاغ شده است و شاهدیم که اولین اوراق رهنی به عدد ۳۰۰ میلیارد تومان از طریق بانک مسکن در بازار عرضه خواهد شد. در همین خصوص امیدواریم بتوانیم بازار بدهی را هم تراز با بورس داشته باشیم و بتوانیم توسعه در این بخش را نیز شاهد باشیم.

فطانت همچنین درخصوص بورس تهران بیان کرد: از نیمه اول دی ماه تا کنون بازار سهام شاهد رشد شاخص ۲۴ درصد بوده است. با وجود اینکه این روزها به پایان ماه نزدیک شده و زمان تسویه معاملات اعتباری را پیش‌رو داریم اما چشم‌انداز‌های روشنی پیش روی بورس تهران دیده می‌شود و امید است گزارش‌های مثبتی را از سوی شرکت‌ها شاهد باشیم. وی همچنین درخصوص زیرساخت‌های بازار سرمایه بیان کرد: در بخش زیرساخت‌ها فعالیت‌های بسیاری صورت گرفته است که برخی از دستاوردها رونمایی شده است. با وجود اینکه در گذشته با افزایش حجم معاملات شاهد بازدید تراکنش‌ها به‌صورت لحظه‌ای نبودیم، اما امروز بسیاری از این مشکلات برطرف شده است. وی در پایان بیان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار امیدوار است با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی فصل جدیدی از فعالیت‌ها را در پسابرجام آغاز کرده و شاهد تعامل بیشتر میان بخش‌های مختلف اقتصادی با بازار سرمایه باشد.

کاهش نرخ سود بین بانکی

در ادامه این نشست علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان کرد: بر اساس گزارش‌ها، ایران در سال آینده بین کشورهای برتر منطقه قرار می‌گیرد؛ زیرا شرایط برای رشد و توسعه مساعد و مهیا است؛ به نحوی که تورم مهار شده و به شرایط قابل قبولی رسیده‌ایم. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در حوزه بازار ارز و طلا نیز شاهد تلاطم و هیجان نیستیم و این در حالی است که در اوج تحریم‌ها نیز بازار با ثبات بود و با افزایش محدودی در این بازارها مواجه بودیم. وی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز از تورم به مراتب کمتر است، گفت: این امر نشان می‌دهد پول کشور تقویت شده و ارز و طلا نمی‌تواند گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران باشد؛ زیرا بازدهی آنها از تورم کمتر است. وی با اشاره به وضعیت نرخ سود بانکی گفت: در حالی که این نرخ در بازار بین بانکی ۵/ ۲۹ درصد بود با مداخله موثر بانک مرکزی به ۵/ ۱۸ درصد رسیده و به سمت ۱۸ درصد در حال حرکت است و این نرخ ۵/ ۱۱ درصد کاهش داشته است.

اظهار‌نظر مدیران بانکی به عدم ادامه نرخ‌های سود کنونی

طیب‌نیا گفت: قریب به اتفاق مدیران سیستم بانکی معتقدند تداوم نرخ فعلی سود بانکی به دلیل چسبندگی‌ها امکان‌‌پذیر نیست و شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان نرخ‌های کنونی را ادامه داد. طیب‌نیا ادامه داد: موضوع نرخ سود در دستور و رسیدگی شورای پول و اعتبار است و این شورا در حال بررسی این امر است که باید برای نرخ سود مصوبه وجود داشته باشد یا بدون مصوبه این تغییرات انجام شود. به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی، نرخ سود بانکی باید تفاوت دو تا سه درصدی با نرخ تورم داشته باشد. نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در آذر‌ماه کمتر از ۱۰ درصد بوده و این رقم در دی‌ماه به ۴/ ۹ درصد کاهش یافته است. به گفته وی، با نرخ تورم ۹ تا ۱۰ درصدی، نرخ سود نمی‌تواند بیش از ۱۲ تا ۱۳ درصد باشد.

طیب‌نیا گفت: با توجه به این وضعیت و کاهش نرخ سود، دارایی‌ها در بازار سرمایه توان رقابتی بیشتری پیدا خواهد کرد و هدف اصلی این است که سرمایه بازار اولیه در تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی افزایش یابد؛ اما باید شرایط بازار ثانویه نیز مناسب باشد تا رونق کافی داشته باشیم. وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه وضعیت مناسبی در بازار اولیه و ثانویه خواهیم داشت، گفت: این امر برای توسعه اقتصادی مناسب خواهد بود. وی توسعه بازار بدهی به‌صورت جدی را از برنامه‌های دولت اعلام کرد و گفت: در یک ماه باقیمانده مقادیر قابل توجهی اوراق منتشر خواهد شد؛ ضمن اینکه هدف دولت انتشار ۴۰۰ هزار میلیارد ریال اوراق در سال آینده است که البته بخشی از آن را بانک مرکزی از بانک‌های بدهکار به‌عنوان وثیقه خواهد پذیرفت.

طیب‌نیا در این مراسم از نقش شاخص بورس در مذاکرات هسته‌ای پرده برداشت و گفت: هنگامی که جریان مذاکرات به سمت مثبت حرکت می‌کرد و روند شاخص بورس مثبت بود مذاکره‌کنندگان به این امر اشاره می‌کردند و البته عکس قضیه نیز صادق بود. وی با بیان اینکه در مدت گذشته در شرایط حساس و خطیری قرار داشتیم، گفت: از یک طرف به دلیل تحریم‌ها صادرات نفت کاهش یافته بود و از سویی فعالیت‌هایی نظیر کشتیرانی، بانکی و بیمه‌ای نیز تحریم بود که آثار سویی بر اقتصاد کشور داشت؛ به‌نحوی‌که در نیمه سال ۹۳ نفت ۱۰۵ دلاری به ۳۰ دلار کاهش یافته بود که این امر برای اقتصاد وابسته به نفت مشکلاتی را ایجاد می‌کرد.

طیب‌نیا گفت: در بازار سرمایه شرایط دو‌گانه‌ای داشتیم؛ به‌نحوی که سه برابر شدن نرخ ارز ارزش دارایی‌های شرکت‌ها را سه برابر کرده بود و این می‌توانست خود را در افزایش شاخص ترجمه کند؛ اما از طرفی به دلیل شرایط تحریم رشد اقتصادی در سال ۹۱ به منفی ۸/ ۶ درصد و در سال ۹۲ به منفی ۹/ ۱ درصد رسید که آثارش در صورت‌های مالی بنگاه‌ها مشکلاتی را ایجاد کرد، در این شرایط اداره وضعیت بازار سرمایه با سختی‌هایی همراه بود و البته حساسیت‌های خاصی هم برای آن وجود داشت. وی با بیان اینکه به‌صورت عادی به شاخص حساس نیستیم و ملاک داوری نیست، گفت: مدیران دولتی مسوولیتی نسبت به شاخص ندارند و آن را بازار تعیین می‌کند؛ اما ایجاد شرایط رقابتی و برابر مسوولیت مدیران دولتی است. به گفته وی در شرایط پیچیده‌ مذاکرات هسته‌ای طرف غربی که تحریم‌ها را عامل فشار بر اقتصاد کشور ما می‌دانستند زمانی که امتیازی به ایران می‌دادند و شاخص بورس نیز مثبت می‌شد از این مساله بهره‌برداری می‌کردند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار نهاد دولتی اما خود انتظام است، گفت: ما قائل به استقلال سازمان بورس و بانک مرکزی هستیم و مسوولیت مستقیم نسبت به بازار سرمایه و سازمان آن نداریم ولی با این وجود بخشی از وقت من به وضعیت بازار سرمایه اختصاص می‌یافت و این درحالی است که هیچ سازمان دیگری به این اندازه مورد توجه و عنایت در دو و نیم سال گذشته نبوده است. وی با اشاره به بازنگری قانون بازار سرمایه در سال ۸۴ گفت: بر همین اساس مسوولیت شورای پول و اعتبار به رئیس کل بانک مرکزی و بازار سرمایه به وزارت اقتصاد سپرده شد و از این پس تلاش شد تا از ظرفیت‌های قانونی برای بازار سرمایه استفاده شود. بنابراین حجم معاملات به شکل معنا‌داری توسعه یافت.

تنوع در سبد دارایی‌های خانوارها

وزیرامور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در گذشته دارایی‌های مالی سهمی در دارایی‌های خانوارها داشت، گفت: دارایی‌ها به مرور زمان متنوع شدند و شاهد دارایی‌های جدید در بازار سرمایه هستیم، ضمن اینکه بورس‌های کالایی و انواع بورس‌ها نیز شکل گرفتند. این در حالی است که هیچ نهاد دیگری را نمی‌توان در اقتصاد کشور پیدا کرد که در ۱۰ سال گذشته به اندازه بازار سرمایه توسعه یافته باشد. طیب‌نیا تصریح کرد: سیستم بانکی هنوز نقش اصلی را در اقتصاد ایران دارد، این در حالی است که ماموریت اصلی نظام بانکی در نظام‌های پیشرفته به‌طور عمده تامین مالی کوتاه مدت است و تامین مالی بنگاه‌های بزرگ به عهده بازار سرمایه است.

تامین مالی ۸۰۰ هزار میلیارد ریالی از بازار سرمایه

طیب‌نیا همچنین سهم و میزان تامین مالی از طریق بازار سرمایه را از ابتدای سال تاکنون ۸۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم در سال گذشته ۳۰۰ هزار میلیارد ریال بوده و این تفاوت رقم به معنای آن است که شاهد توسعه معنی‌دار و افزایش نقش بازار سرمایه هستیم و باید کاری کنیم تامین مالی بلندمدت به‌طور عمده از طریق بازار سرمایه انجام شود. وی درخصوص نتایج سفر اخیر هیات اقتصادی دولت به ژاپن گفت: در این سفر قرارداد تامین مالی ۱۰ میلیارد دلاری امضا شد و همچنین قرارداد ۸٫۵ تا ۱۰ میلیارد دلاری با کره ای‌ها برای تامین مالی آماده امضا است. به گفته طیب‌نیا، شرایطی فراهم شد که تامین مالی خارجی را به‌صورت جدی داشته باشیم و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی از اولویت‌های دولت است. ضمن اینکه موافقتنامه‌هایی با شرکت خودروسازی پژو فرانسه منعقد شده و با شرکت رنو نیز مذاکراتی صورت گرفته است. وی در پایان گفت: با توجه به این شرایط وضعیت بنگاه‌های بورسی رو به بهبود خواهد بود و آثارش را در گردش مالی شرکت‌ها و بنگاه‌ها خواهیم دید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013343/#ixzz40CrCeiJn

 

۰۷:۳۸:۰۲ گروه بورس– فاطمه اسماعیلی: پس از جهش خیره‌کننده شاخص بازار سهام در هفته‌های گذشته، در روزهای اخیر شاهد قرار گرفتن معاملات در مدار اصلاحی بودیم. دیروز، پس از شیب تند نزول روزهای قبل و با وجود اینکه همچنان نزول قیمتی در برخی از نمادها ادامه داشت، اما رفتار معاملات به‌طور کلی منطقی‌تر بود. افزایش مشارکت حقوقی‌ها در سمت خرید را می‌توان از نکات مثبت جدال خرید و فروش سهام دانست. به این ترتیب، با حمایت حقوقی‌های بازار از نمادهای بزرگ بورس، شاخص کل بورس با رشد ۱۱۵ واحدی (معادل ۱۵/ ۰ درصد) به سطح ۷۶ هزار و ۷۰۹ واحد رسید. در حالی که شاخص کل هم وزن (با اثرگذاری یکسان نمادها) افت ۴/ ۰ درصدی را تجربه کرد. بر این اساس، شرکت‌های بزرگ بورسی با رشد نسبی قیمت مواجه شده بودند، در سایر نمادهای بازار شاهد تداوم افت قیمت‌ها بودیم. در حالی که به نظر می‌رسد حضور پررنگ‌تر حقوقی‌ها در خرید سهام تنها عامل حمایتی بوده است، اما رصد معاملات بازار سهام در ماه‌های گذشته (چه در زمان رکود چه در رونق) حاکی از این موضوع است که این معامله‌گران به مانند سایر معامله‌گران بازار بر اساس صلاحدید خود خرید و فروش را در دستور کار خود قرار می‌دهند. بر این اساس، ورود به فاز اصلاح قیمتی پس از جهش‌های متوالی با خوشبینی موجود نسبت به آینده اقتصاد و بورس، شرایط را برای خرید سهام توسط معامله‌گران کلان بازار فراهم کرده است.

 

رشد آهسته و پیوسته بورس در روزهای آینده

«دنیای اقتصاد» در گفت‌وگویی با ایمان مقدسیان، کارشناس بازار سرمایه به بررسی تحولات روز گذشته تالار شیشه‌ای پرداخت. وی گفت: در مقاطع زمانی مختلف از دی ماه به بعد شاهد رشد قابل توجه و خیلی سریعی در بازار بودیم به گونه‌ای که در برخی سهم‌ها که بیشتر در گروه خودرویی قرار داشتند، رشد ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی را داشتیم و بقیه بازار نیز به‌طور میانگین رشدی ۳۰ درصدی را به خود دید تا افت قیمت‌های گذشته تا حدودی جبران شود. مقدسیان ادامه داد: طبیعی است که با حجم زیاد معاملات در هفته گذشته، بازار اندکی استراحت کرده و شاخص نیز مقداری اصلاح شود اما با نگاهی تحلیلی به وضعیت کنونی بازار سرمایه می‌توان انتظار داشت طی چند روز آینده به تدریج در برخی از نمادها که پیش از این رشد زیادی را تجربه نکردند، شاهد رشدی آرام باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: به نظر نمی‌رسد طی روزهای آینده افت یا رشد زیادی در بازار دیده شود مگر اینکه اخبار بنیادی و تاثیرگذاری جو کنونی بازار را تحت تاثیر قرار دهد. به‌عنوان مثال تقویت احتمال کاهش نرخ سود بانکی از عوامل حمایت‌کننده قیمت سهام خواهد بود. همین موضوع را می‌توان درخصوص بازار جهانی عنوان کرد. نمی‌توان به‌طور قطع اظهار کرد که شوک‌های بازارهای جهانی بر اقتصاد و بازارهای مالی ایران بی‌تاثیر است و ممکن است انتشار هر‌گونه خبری در این خصوص معاملات را با نوساناتی همراه کند اما در مجموع رشدی آهسته را در روزهای آینده خواهیم داشت.

وی با اشاره به فعالیت منطقی حقوقی‌ها در بازار روز گذشته گفت: حقوقی‌ها در روز گذشته در خرید فعالیت قابل‌توجهی داشتند که به گونه‌ای سبب حمایت از بازار و منطقی‌تر شدن رفتار معامله‌گران شد. باید اذعان داشت حقوقی‌ها از فرصت پیش‌آمده طی هفته گذشته استفاده کرده و برخلاف رفتار سال‌های گذشته خود که در روزهای پایانی سال به فروش روی می‌آورند، رفتاری متعادل‌ و منطقی‌تر را در پیش گرفته و مشارکت بیشتری در سمت خرید داشتند.به گفته مقدسیان، در روز گذشته حقوقی‌ها در نماد بانک صادرات، بیش از ۳۶ درصد خرید داشتند و این در حالی است که تنها ۱۱ درصد از فروش روی این نماد از آن حقوقی‌ها بود. در نماد ایران‌خودرو نیز که طی معاملات روز گذشته جزو نمادهای پرمعامله بازار بود، حقوقی‌ها بیش از ۳۴ درصد خرید و تنها ۱۱ درصد فروش داشتند. در دیگر نمادها همچون بانک تجارت نیز شاهد برتری خرید حقوقی‌ها نسبت به فروش بودیم. در مجموع شاهد تغییر مالکیت بیش از ۱۵ میلیارد تومانی از حقیقی به حقوقی در معاملات سهام دیروز بودیم. وی در پاسخ به این سوال که دلیل این رفتار حقوقی‌ها در بازار روز یکشنبه چه بود، اظهار داشت: تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که حقوقی‌ها در روزهای پایانی سال تمایل بیشتری به فروش از خود نشان می‌دهند اما روز گذشته با توجه به اینکه قیمت بسیاری از سهم‌ها برای حقوقی‌ها جذاب بود، به خرید روی آوردند. درست است که این فعالیت حقوقی‌ها موجب حمایت از بازار روز گذشته شده است اما باید توجه داشت که در قیمت‌های فعلی خرید بیشتر به نفع حقوقی‌ها بوده است، وگرنه حتی به بهانه حمایت از بازار سرمایه نیز فعالیتی نمی‌کنند که به ضررشان تمام شود. این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: با فروکش کردن صف‌های فروش، تا پایان معاملات شنبه به ندرت از شدت هیجان بازار کاسته شده و شاهد تداوم رفتار منطقی و تحلیلی‌تر از جانب حقیقی‌ها و حقوقی‌های بازار خواهیم بود.

در بازار روز یکشنبه چه گذشت؟

شاخص کل بورس تهران روز گذشته با رشدی ۱۱۵ واحدی (معادل ۱۵/ ۰ درصد) به سطح ۷۶ هزار و ۷۰۹ واحدی رسید. طی معاملات روز گذشته نماد معاملاتی سه شرکت پتروشیمی جم با ۷۰ واحد، خدمات انفورماتیک با ۵۸ واحد و صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۵۴ واحد بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس را بر عهده داشتند و در مقابل نماد گروه مپنا از رشد بیشتر شاخص جلوگیری کرد.

 

در عین حال نماد گروه مپنا با ۶۱ واحد و پالایش نفت بندرعباس با ۵۳ واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در برآورد این نماگر برجا گذاشتند. از سوی دیگر بیشترین حجم معاملات در این روز را سرمایه‌گذاری سایپا با دادوستد بیش از ۱۸۰ میلیون سهم به نام خود ثبت کرد و پس از آن نماد بانک صادرات ایران، پارس خودرو، سایپا دیزل و ایران خودرو دیزل در صدر جدول بیشترین حجم معامله قرار گرفتند. در عین حال نماد سرمایه‌گذاری سایپا بیشترین ارزش معاملات روز یکشنبه را نیز از آن خود کرد. در بازار روز گذشته به ترتیب نمادهای سیمان قائن، سایپا آذین، فرآورده‌های نسوز ایران و سایپا شیشه با بیشترین افزایش قیمت همراه شدند و در مقابل نمادهای نیروترانس، کربن ایران، معادن بافق و سیمان داراب بیشترین کاهش قیمت را به خود دیدند. علاوه بر این طی معاملات دیروز نمادهای سایپا، سرمایه‌گذاری رنا و سایپا آذین طولانی‌‌ترین صف‌های خرید را از آن خود کردند و در آن سوی بازار سنگین‌ترین صف‌های فروش در نمادهای پالایش نفت بندرعباس، سرمایه‌گذاری شاهد، سایپا دیزل و فولاد خراسان تشکیل شد.

نبض گروه‌های بورسی

معاملات گروه بانکی در روز گذشته نسبتا متعادل انجام گرفت و عرضه‌ها به شدت روز شنبه نبودند. ونوین و سمایه معاملات را با صف خرید به پایان رساندند و بانک صادرات با معامله ۱۵۲میلیون سهم بیشترین حجم و ارزش معاملات گروه را به خود اختصاص داد. دیروز نمادهای خودرویی‌ نوسانی معامله شد و در پایان معاملات اکثرا در بازه منفی قرار گرفتند. با این حال، خساپا، ورنا، خاذین از جمله نمادهای خودرویی بودند که با صف‌های خرید بسته شدند.

خپارس با معامله ۱۲۰ میلیون سهم بیشترین حجم معاملات گروه را داشت. در گروه دارویی‌ها نیز تیپیکو با معامله بیش از ۵میلیون سهم بیشترین حجم معاملات گروه را از آن خود کرد. در عین حال پارسان در صدر جدول بیشترین حجم معاملات گروه محصولات شیمیایی قرار گرفت و پس از آن تاپیکو با معامله ۱۸میلیون سهم در رده دوم قرار گرفت. در میان قندی‌ها نیز قشیر با دادوستد ۱۴ هزار و ۷۱۷ میلیارد ریالی بیشترین ارزش معاملات گروه را به خود اختصاص داد و بیشترین حجم معاملات گروه قندوشکر با معامله بیش از ۴میلیون سهم به قثابت رسید.

در مجموع طی معاملات دیروز در بورس، یک میلیارد و ۷۱۱ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۳۹۸ میلیارد تومان و در ۱۱۱ هزار و ۶۰۸ نوبت دست‌به‌دست شد. در عین حال طی این داد و ستدها همان‌گونه که گفته شد شاخص کل ۱۱۵ واحد (معادل ۱۵/ ۰ درصد) رشد کرد و همچنین شاخص قیمت (وزنی ارزشی) ۲۰/ ۴۴ واحد (معادل ۱۵/ ۰ درصد) رشد نشان داد و در مقابل شاخص کل (هم‌وزن) ۳۹/ ۵۱ واحد (معادل ۴۰/ ۰ درصد) افت کرد و ارزش بازار به سطح ۳۲۸ هزار میلیارد تومان رسید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013292/#ixzz40Cr6ynkO

 

۰۷:۳۶:۲۵ گروه خودرو: «کاهش قیمت خودروهای داخلی» و «ورود خودروهای ارزان و با کیفیت خارجی به کشور» دو رویای بزرگ مشتریان ایرانی در پسابرجام به‌شمار می‌روند، رویاهایی که به‌نظر نمی‌رسد قابل تحقق باشند. اگر اظهارات مدیرعامل بزرگ‌ترین خودروساز ایران را (در نشست خبری هفته گذشته وی) ملاک بگیریم، نه قرار است قیمت خودرو کاهش یابد و نه خبری از خودروهایی با کیفیت و ارزان خارجی خواهد بود، در واقع، اثر برجام بر بازار خودرو، مطابق میل و رویای مشتریان نیست.

 

آن طور که‌هاشم یکه‌زارع در اظهارات اخیر خود عنوان کرده، اثر برجام بر بازار خودرو، تنها پنج درصد است و این پنج درصد نیز از ضرر و زیان خودروسازان کم خواهد شد. به گفته وی، چون خودروسازان موفق به افزایش قیمت محصولات خود طی یکی دو سال گذشته نشده و از این ناحیه زیان دیده اند، بنابراین اثر پنج درصدی برجام بر قیمت خودرو، تنها ضررها را کاهش می‌دهد و قرار نیست قیمت خودرو کاهش یابد. مدیرعامل ایران خودرو اما در بخش دیگری از اظهارات خود، تاکید می‌کند خودروهای خارجی جدید، جایی در بازه قیمتی زیر ۴۰ میلیون تومان بازار خودرو کشور نخواهند داشت. به گفته یکه‌زارع، بازار خودروهای زیر ۴۰ میلیون تومان کشور را خودروسازان داخلی مدیریت خواهند کرد و این یعنی، مشتریان همچنان باید با محصولاتی مانند پژو ۴۰۵ و پراید، روزگار بگذرانند. با توجه به اظهارات مدیرعامل بزرگ‌ترین خودروساز ایران و ازآنجاکه دیگر خودروساز بزرگ کشور نیز ظاهرا قصدی برای کاهش قیمت و تولید محصولات ارزان خارجی ندارند، به‌نظر می‌رسد دو رویای بزرگ مشتریان ایرانی به واقعیت نخواهد پیوست. این یعنی، بازار خودروهای زیر ۴۰ میلیون تومان همچنان در کنترل خودروسازان داخلی و خودروهای قدیمی خواهد ماند، آن هم بدون آنکه از قیمت شان کاسته شود.

رویاهایی که بازار را راکد کرد

اما رویای خودرو ارزان و کاهش قیمت خودرو از کجا آمد؟

اگر برگ‌های تقویم را ورق بزنیم، متوجه می‌شویم مشتریان از حدود دو سال پیش به کاهش قیمت خودرو و عرضه محصولات ارزان و با کیفیت خارجی، دل بسته‌اند و ریشه این دلبستگی را نیز باید در مذاکرات هسته‌ای جست‌وجو کرد. از همان آغازین روزهای مذاکرات هسته‌ای و به خصوص پس از توافق ژنو (میان ایران و کشورهای گروه ۱+۵)، بارقه‌ای از امید در دل مشتریان بازار خودرو ایران روشن شد و آنها را از یک سو به کاهش قیمت خودروهای داخلی و از سوی دیگر به ورود محصولات ارزان خارجی، امیدوار کرد. هرچه مذاکرات هسته‌ای پیش رفت و ایران و ۱+۵ به توافق نزدیک شدند، مشتریان داخلی نیز به آینده بازار خودرو کشور بیشتر و بیشتر امیدوار و در رویای خود، خودروهای ارزان و باکیفیت داخلی و خارجی را به تصویر کشیدند. این امیدواری نزد مشتریان به حدی بود که بسیاری از آنها پس از توافق ژنو، بازار خودرو را تحریم و به هوای آنکه خودروهای داخلی ارزان و محصولات خوب خارجی با قیمتی مناسب روانه ایران می‌شوند، دست از خرید کشیدند. در نتیجه این رفتار خوشبینانه مشتریان، بازار خودرو به رکودی شدید و شاید بی‌سابقه فرو رفت، رکودی که تا به امروز ادامه دارد و برجام هم از پس آن بر نیامده است. هر چند انتظار می‌رفت پس از آغاز اجرای برجام، بازار خودرو کمی از رکود خارج شود (چه آنکه نه خودروسازان خبری از کاهش قیمت دادند و نه صحبت از ورود محصولات ارزان به کشور است)، با این حال بازار هنوز هم سر در لاک رکود داشته و قصد بیدار شدن از خواب عمیق خود را ندارد. پیغامی که تداوم رکود بازار خودرو مخابره می‌کند، برجا ماندن رویای پسابرجامی مشتریان است، به‌آن معنی که آنها همچنان و با وجود دریافت نکردن سیگنال‌های مثبت، به کاهش قیمت خودرو و عرضه محصولات ارزان و با کیفیت خارجی امیدوارند. این در شرایطی است که خودروسازان می‌گویند، نه خودروهای داخلی کاهش قیمت را تجربه خواهند کرد و نه محصولات خوب خارجی در بازه قیمتی مورد انتظار مشتریان عرضه خواهند شد.

حالا اینکه چرا رویاهای مشتریان در بازار خودرو، سراب بوده و به واقعیت نخواهد پیوست، پرسشی است که کارشناسان معتقدند باید پاسخ آن را در «سیستم مدیریتی صنعت خودرو کشور» پیدا کرد. در این مورد، فربد زاوه کارشناس خودرو کشور می‌گوید: تا سیستم مدیریتی در خودروسازی کشور تغییر نکند، نمی‌توان انتظار کاهش قیمت خودرو و عرضه محصولات خوب و ارزان خارجی را داشت. وی با بیان اینکه تحریم‌ها سبب افزایش هزینه تولید خودروسازان کشور شده بود، می‌افزاید:درست است که با اجرایی شدن برجام، هزینه تحریم حذف می‌شود، اما این موضوع نمی‌تواند قیمت را پایین بیاورد؛ زیرا ریشه گرانی خودروهای داخلی جای دیگری است. این کارشناس تاکید می‌کند:نگاهی به صورت‌های مالی خودروسازان نشان می‌دهد آنها دارای هزینه مالی بالایی هستند و تا زمانی که این هزینه‌ها کاهش نیابد، نمی‌توان امیدی به کاهش قیمت خودروهای داخلی داشت. زاوه با تاکید بر اینکه برجام، بندها را از پای صنایع کشور باز کرده اما مسوول تحرک آنها نیست، می‌گوید: آنچه سبب کاهش قیمت خودروهای داخلی می‌شود، کاستن از هزینه‌های تولید است نه برجام؛ بنابراین اگر قرار است قیمت خودرو کاهش یابد، باید تا حد امکان از هزینه‌های اضافی کاسته شود. این کارشناس اما در واکنش به اینکه خودروسازان برنامه‌ای برای عرضه محصولات خارجی ارزان در کشور ندارند، می‌گوید:این موضوع نیز به سیستم مدیریتی مربوط می‌شود، چه آنکه اگر مدیریت کلان صنعت خودرو تصمیم به چنین کاری بگیرد، این اتفاق (عرضه خودروهای ارزان خارجی) رخ خواهد داد. زاوه تاکید می‌کند:طبعا تا وقتی قرار است سهم بازار خودروهای داخلی حفظ شود، نباید انتظار داشته باشیم خودروسازان کشور محصولات ارزان خارجی را به تولید برسانند. به گفته وی، خودروهای ارزان و باکیفیتی در صنعت خودرو جهان وجود دارند که برای بازار ایران مناسب هستند و امکان عرضه آنها وجود دارد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013327/#ixzz40CqvGKjS

 

۰۷:۳۶:۰۴ سحر نمایشی: در حالی قیمت مس در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران با ریزش بیش از ۶۰۰ تومانی مواجه شد که بسیاری از تحلیلگران نسبت به صعود مجدد بهای فلز سرخ هم در بازارهای جهانی و هم در بازار داخلی خوشبین هستند. آنچه این روز‌ها به کاهش قیمت مس در بازارهای داخلی دامن‌زده بیشتر به روند رو به پایین این فلز اساسی در بورس لندن مربوط می‌شود. در واقع مشکل به وجود آمده در بازارهای جهانی این محصول از کمبود تقاضا ناشی شده، از طرفی هم اخبار ضعیف از اقتصاد چین باعث شده تا فروش مس وارداتی در بازار نقدی این کشور سخت‌تر شود که همین امر موجب تضعیف قیمت‌ها شده است.

 

البته این شرایط بر معاملات بازار داخلی نیز حاکم است؛ چرا‌که روز یکشنبه مس در بازار آزاد بین ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان در هر کیلو قیمت داشت که نسبت به دو هفته اخیر تغییری را تجربه نکرده و در همین محدوده به فروش ‌رسید، این در حالی است که به گفته فعالان بازار بهای مفتول مسی حدود هزار تومان نیز زیر قیمت بورس کالا به فروش می‌رسد. بر‌ این اساس کاهش بیش از ۶۰۰ تومانی مس در هر کیلو نسبت به معامله قبلی و امیدواری به تغییر جهت این محصول در بازارهای جهانی انگیزه معامله‌گران را برای خرید فلز سرخ در تالار نقره‌ای به ویژه برای مفتول مس دنیای مس و کاتد شرکت صنایع ملی مس تا حد قابل توجهی افزایش داده است.

به عقیده کارشناسان حوزه فلزات پایه کاهش بهای مس بیشتر موجب تقاضا در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران شده است اما با تغییر قیمت مس در بازارهای جهانی و خوشبینی‌هایی که راجع به این فلز وجود دارد، عواملی همچون رشد بهای نفت یا هر کدام از پارامترهای تاثیر‌گذار می‌تواند تغییرات مثبتی را بر روند معاملات این محصولات در بازارهای داخلی ایجاد کند.

از طرفی بر‌اساس اخبار منتشر شده از سوی بلومبرگ اجرای سیاست‌های انبساطی به تحریک رشد اقتصادی چین باعث شده است تا بسیاری از سرمایه‌گذاران به تثبیت نرخ رشد اقتصادی چین- بزرگ‌ترین‌ مصرف‌کننده فلزات- خوش‌بین باشند. در همین حال انتظار می‌رود با بهبود وضعیت آب و هوایی فرآیند تولید و ساخت‌وساز نیز بهبود یابد که این موضوع تاثیر زیادی بر روند قیمت‌ها خواهد گذاشت. نا‌گفته نماند که تنها مساله‌ای که در این میان می‌تواند دورنمای افزایشی بودن قیمت مس را منتفی کند، تقویت ارزش دلار در بازارهای جهانی است.

به این ترتیب بسیاری از تحلیلگران معتقدند افت و خیز پی‌در‌پی قیمت‌ها در بازار مس بیشتر از آنکه به شرایط پایه‌ای بازار مربوط باشد به خوش‌بینی در مورد افزایش نرخ رشد اقتصادی چین بر‌می‌گردد که این موضوع اندکی معامله‌گران را با تردید رو‌به‌رو ساخته است که حتی برخی تحلیلگران معتقدند تقاضای واقعی ممکن است در راه باشد، اما نه به این زودی. به این ترتیب روز یکشنبه ۲۵ بهمن‌ماه، به دنبال افت هفتگی میانگین دلار و قیمت مس در بورس فلزات لندن بهای این فلز سرخ در بورس کالای ایران با افت بیش از ۳ درصدی رو به رو شد.

طی این روز و در تالار مذکور در حدود ۲۵ هزار تن انواع مس معامله شد که در این میان دو هزار و ۵۰۰ تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران راهی تالار معاملات شد. این شرکت همچنین دو هزار تن مس مفتول را در این روز عرضه کرد. از دیگر محصولات عرضه ‌شده شرکت ملی صنایع مس ایران در این روز می‌توان به ۲۰ هزار تن انواع مس کم عیار، ۱۴۰ تن سولفور مولیبدن و ۱۸ تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، ۲۷۰ تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان نیز در این تالار معاملاتی به فروش رسید. براین اساس، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت ۱۵ هزار و ۶۰۹ تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته کاهش ۶۴۰ تومانی را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول دو هزار و ۵۰۰ تن بوده درحالی‌که میزان تقاضا دو هزار و ۱۲۰ تن ثبت شده است.

همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت ۱۶ هزار و ۳۷۰ تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معامله، افت ۶۵۴ تومانی را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول دو هزار تن بوده است، درحالی‌که تقاضاکنندگان خواستار ۳۲۰ تن از این محصول بوده‌اند. مفتول مس شرکت دنیای مس کاشان نیز در این روز با قیمت پایه ۱۶ هزار و ۴۲۵ تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه در هفته گذشته، کاهش ۶۵۴ تومانی در هر کیلو را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول ۲۷۰ تن بود در شرایطی که تقاضا برای آن ۳۲۰ تن ثبت شده است. از سوی دیگر این فلز سرخ هم‌اکنون در بازار آزاد قیمت مشخصی ندارد و در محدوده ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان در هر کیلو قیمت داده می‌شود.

برخی از فعالان بازار معتقدند نمی‌توان با اطمینان گفت که بازار داخلی این محصولات، کدام سمت را برای ادامه مسیر انتخاب می‌کند یا اینکه بازارهای جهانی به سرعت تغییر مسیر خواهند داد یا خیر؟ هرچند به اعتقاد آنها چشم‌انداز مبهم نرخ ارز، قدرت تاثیرگذاری بهای فلزات اساسی در بورس لندن را دو چندان می‌کند اما آنها باز هم به‌طور مطمئنی بازار را ارزیابی نمی‌کنند. از سوی دیگر با توجه به پیش‌بینی آگاهان اقتصادی به نظر می‌رسد نوسان قیمت‌های جهانی فلزات صنعتی به خصوص برای مس ادامه‌دار و بلندمدت باشد و باقی‌ماندن قیمت‌های جهانی این فلز در سطوحی نزدیک به سطوح فعلی رشد بیشتری را تجربه کند. بنابراین به‌صورت کلی تحلیلگران روند قیمتی فلز سرخ را در سال جاری در سطح جهانی متعادل پیش‌بینی می‌کنند، این در شرایطی است که قیمت این محصول در بازارهای داخلی برای خروج از رکود و سکوت بازار به رشد و تغییرات بیشتری نیاز دارد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013333/#ixzz40CqWJd3y

 

۰۷:۳۵:۴۸ با اکتشافات انجام شده در پهنه ایران مرکزی، نوید دستیابی به معادن بزرگی همچون چادرملو، سرچشمه و مهدی‌آباد ایجاد شده است.به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان بعد‌از‌ظهر دیروز نشستی با حضور دکتر علی‌اکبر صالحی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی و اعضای هیات عامل ایمیدرو با هدف بررسی فعالیت‌های اکتشافی صورت گرفته طی ۲ سال اخیر و نیز ایجاد زمینه همکاری بیشتر برای توسعه اکتشافات معادن برگزار کرد.دکتر علی‌اکبر صالحی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، در این نشست ضمن ابراز خرسندی از فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه اکتشاف معادن، با اشاره به اینکه با هم‌افزایی و نگاه ملی می‌توانیم کارهای عظیمی در کشور انجام دهیم، گفت: با توجه به اینکه سازمان انرژی اتمی از تحریم خارج شده، نگرانی‌های قبلی نهادها و ادارات در زمینه همکاری با این سازمان برطرف شده است.

وی ادامه داد: این سازمان وظیفه خود می‌داند تا هر آنچه را که در توان دارد برای پیشبرد کشور در اختیار بگذارد.صالحی گفت: تاکنون توانسته‌ایم محصولات این سازمان را همچون آب سنگین در بازارهای بین‌المللی عرضه کنیم؛ اما با توجه به وجود رقبا در بازارهای بین‌المللی، باید به سمت رقابتی کردن محصولات پیش رویم.وی افزود: به شرکت‌های زیرمجموعه اعلام کرده‌ایم که خود را با شرایط بین‌المللی منطبق کنند و باید به تدریج با کاهش حمایت‌های دولتی، به سمت مستقل شدن پیش روند.مهدی کرباسیان نیز در این نشست ضمن تشکر از آقایان ظریف و صالحی و تیم مذاکره‌کننده که با تلاش خود به تحریم‌ها پایان بخشیدند، تصریح کرد: ایمیدرو از نیمه دوم سال ۹۲، اکتشاف ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع را با توجه به ۳ اولویت شامل «فعالیت در مناطق شرق کشور با هدف ارتقای امنیت»، «نواحی محروم» و «نواحی مستعد معدنی» برنامه‌ریزی کرد.وی گفت: با تلاش‌های صورت‌گرفته، گستره فعالیت‌های اکتشافی از مرز ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع عبور کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013322/#ixzz40CqR1V00

 

۰۷:۳۴:۵۹ گروه بورس کالا: بازار فولاد کشور در حالی آخرین ماه‌های سال ۹۴ را پشت سر می‌گذارد که معاملات ثبت شده در بورس کالا برای محصولات فولادسازان کاهشی چشمگیر را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. بر این اساس آن‌طور که آمارها نشان می‌دهد، حجم کل عرضه محصولات فولادی در ۱۰ ماه سال ۹۴ در بورس کالای ایران ۴ میلیون و ۹۵ هزار و ۱۹۰ تن بوده است. در مدت زمان یاد شده حجم کل تقاضا ۵ میلیون و ۸۶۱ هزار و ۹۵۴ تن بوده است و در نهایت ۵ میلیون و ۷۴ هزار و ۴۱۳ تن نیز به معامله منتج شده است.

آن‌طور که مدیرکل صنایع فلزی سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به «دنیای اقتصاد» می‌گوید حجم معاملات در ۱۰ماه سال ۹۴ نسبت به همین دوره در سال گذشته در بخش تقاضای نقدی رشدی ۳۳۷درصدی و در بخش تقاضای سلف کاهشی ۳۶ درصدی داشته است. کل معاملات نیز نسبت به سال گذشته ۲۴درصد کمتر بوده است. اما نکته‌ای که در آمارهای منتشر‌شده از معاملات ۱۰ماهه محصولات فولادی در بورس کالا مشاهده می‌شود این است که میزان عرضه محصولات از معاملات نهایی کمتر بوده است. شهرام میرآخورلو در رابطه با این نکته می‌گوید: این اتفاق به این علت رخ می‌دهد که معاملات بخش سلف مچینگ در اطلاعیه عرضه بورس کالا که یک روز قبل از زمان معاملات اطلاع‌رسانی می‌شود، درج نمی‌شود.

به این ترتیب با یک مقایسه میان میزان عرضه، تقاضا و حجم کل معاملات در سال جاری و سال گذشته به راحتی می‌توان شاهد روند نزولی معاملات محصولات فولادی در بورس کالای ایران بود. میرآخورلو در رابطه با چرایی پررنگ‌تر بودن رکود در سال جاری نسبت به سال گذشته می‌گوید: تمام این آمار و اطلاعات نشان می‌دهد که رکود بازار فولاد در سال ۹۴ جدی‌تر بوده است اما با این وجود به علت ارزان بودن فولادهای وارداتی خطر رشد واردات غیرضروری تولیدکنندگان داخلی را تهدید می‌کند. نگاهی به پروانه‌های صادره برای ساختمان‌سازی به خوبی نشان می‌دهد که تعداد این پروانه‌ها برای ساخت در سال جاری با کاهشی جدی نسبت به سال گذشته همراه بوده‌اند و بودجه‌های عمرانی نیز عمدتا به طرح‌هایی که بالای ۸۰ درصد از آنها کامل شده اختصاص یافته است.

میرآخورلو در ادامه موجودی انبار کارخانه‌ها و همچنین توزیع‌کنندگان در بازار را نشانه‌ای برای تشدید رکود در سال جاری می‌داند و ادامه می‌دهد امسال حجم موجودی واحدهای تولیدی نسبت به سال قبل بسیار بالا رفته است و هم‌اکنون ما حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن مقاطع طولی انباشته شده در مراکز تولید داریم و در مراکز توزیعی نیز موجودی انبارها به حدود یک میلیون تن می‌رسد که هر دو این موارد نشان‌دهنده رکود در معاملات است.

مدیرکل صنایع فلزی سازمان حمایت در ادامه با اشاره به آمارهایی که سازمان متبوع او در دست دارد، می‌گوید: آمارها نشان می‌دهند که حجم عرضه نقدی در تمام محصولات فولادی شامل تیرآهن، میلگرد، شمش و ورق در سال ۹۴ نسبت به سال قبل رشد داشته است که علت اصلی آن تمایل هر دو گروه فروشنده و خریدار به خرید نقدی بوده است. به عقیده کارشناسان، تولیدکنندگان فولاد برای هرچه کوتاه‌تر کردن زمان به دست آوردن نقدینگی، در سال جاری ترجیح داده‌اند بر خلاف روند سال گذشته بر فروش نقدی تمرکز کنند. این تصمیم فروشندگان در حالی بوده است که خریداران نیز با توجه به روند نزولی قیمت‌ها در بازار فولاد برای پیشگیری از زیان هرچه بیشتر، خرید نقدی را به خرید مدت‌دار ترجیح ‌داده‌اند. اما با وجود تمایل و تلاش هر دو گروه فروشنده و خریدار برای استفاده از روش نقدی، تمام عرضه‌های نقدی محصولات فولادی در بورس کالا به فروش منتج نشده است.

تقاضای غیرواقعی برای میلگرد

اما نگاهی به معاملات میلگرد در بورس کالای ایران نشان می‌دهد که میزان تقاضای این کالا بسیار بیشتر از عرضه آن بوده است. از نظر میرآخورلو این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که رقبا نه به منظور استفاده واقعی از این محصول بلکه صرفا برای حضور در بازار و کسب سود در دوران رکود بر سر خرید این محصول با یکدیگر وارد رقابت می‌شوند. به گفته میرآخورلو به این ترتیب با وجود بالاتر بودن تقاضای میلگرد نسبت به عرضه آن، نزدیک به ۸۰ درصد از عرضه‌ها به معامله منتج شده است. در ده ماه امسال در مجموع ۷۱۰ هزار و ۴۵۳ تن میلگرد در بورس کالا عرضه شده است، در حالی‌که میزان تقاضا برای این کالا ۹۱۷ هزار و ۲۱ تن بوده است. اما در نهایت ۵۵۵ هزار و ۴۳۸ تن از این میزان عرضه به معامله منتج شده است. در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته معامله میلگرد در بورس کالای ایران ۱۱۵ درصد در بخش نقدی رشد داشته است و کاهشی ۴۲ درصدی را در بخش سلف تجربه کرده است. به این ترتیب این محصول در مجموع ۱۷ درصد کاهش معامله را در ۱۰ ماه سال ۹۴ نسبت به سال گذشته در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

عملکرد خوب تیرآهن در بورس کالا

نگاهی به آمار معاملات تیرآهن نشان می‌دهد که این کالا تنها محصولی بوده است که در بازار راکد محصولات فولادی خلاف جهت آب شنا کرده است. میرآخورلو این موفقیت در بازار تیرآهن را مرهون تلاش ذوب‌آهن اصفهان برای تنظیم بازار این کالا به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ تولیدکننده و توزیع‌کننده این کالا می‌داند. او در توضیح بیشتر می‌گوید: بازار در حوزه تیرآهن اقبال بیشتری داشته است، شاید تمام تیرآهن‌های خریداری‌شده به مصرف نرسیده باشند؛ اما اتفاقی که در نتیجه بازارسازی برای تیرآهن رخ داده این است که عرضه‌ها در حجم‌های بالا رخ داده و تاجرانی که این عرضه‌ها را خریداری کرده‌اند آنها را به بازار تزریق و در میان فعالان دست به دست کرده‌اند که همین اتفاق باعث ایجاد گردش مالی در بازار این محصول شده است. آن‌طور که آمار معاملات تیرآهن نشان می‌دهد تیرآهن در ۱۰ ماهه سال ۹۴ در مجموع ۹۵۰ هزار و ۹۸۹ تن عرضه داشته است در حالی که میزان یک میلیون و ۲۱۱ هزار و ۷۸۵ تن تقاضا برای این کالا به ثبت رسیده است. ۸۱۷ هزار و ۸۶۷ تن اما در نهایت عددی بوده است که برای معامله این کالا به ثبت رسیده است. طبق‌ آمار مجموع معاملات این محصول نسبت به سال گذشته رشدی ۸ درصدی داشته است.

در رابطه با شمش، آن‌طور که آمار معاملات نشان می‌دهد هیچ عرضه نقدی رخ نداده و تقاضای سلف نیز کاهشی ۳۳ درصدی داشته است. کل معاملات این کالا نیز کاهش ۱۷درصدی را از ابتدای سال تا ماه دهم پشت سر گذاشته است. شمش کالایی است که معمولا توسط تولیدکنندگان آن به مصرف می‌رسد و فولاد خوزستان صرفا برای تعیین قیمت این کالا را به بورس کالای ایران عرضه می‌کند. ورق نیز بر اساس آمار موجود در حجم معاملات خود در ۱۰ ماه امسال نسبت به سال گذشته در مجموع افتی ۳۱ درصدی را تجربه کرده است که نشان از بازار راکد این کالا دارد.

رشد واردات در پساتحریم ؟

در نهایت با نگاهی گذرا به آمار موجود از معاملات ۱۰ ماهه محصولات فولادی در بورس کالای ایران می‌توان دریافت که بازار این کالای استراتژیک در کشور حال و روز خوبی ندارد و نسبت به سال گذشته روندی منفی داشته است. در چنین شرایطی میرآخورلو عقیده دارد با توجه به پایین بودن بهای تمام شده محصولات وارداتی نسبت به محصولات داخلی، به خصوص در دوران پساتحریم خطر رشد واردات تولیدکنندگان داخلی فولاد را تهدید می‌کند. تاکید این کارشناس بر رشد واردات، در دوران پساتحریم به این علت است که از نگاه او ممکن است در این دوران واردات محصولات فولادی ارزان‌قیمت برای تجار تبدیل به راهکاری برای تامین نقدینگی شود. او در این زمینه می‌گوید: واردکنندگان می‌توانند با تکیه بر نرخ‌های بهره جهانی اقدام به واردات محصولات فولادی بیش از نیاز کشور کنند، این اقدام در شرایطی به منظور تامین نقدینگی از سوی تجار محتمل به نظر می‌رسد که تعرفه‌های واردات فولاد به هیچ وجه بازدارنده نیستند. پیشنهاد میرآخورلو به دولت برای پیشگیری از موج واردات فولاد در دوران پساتحریم بازنگری جدی در نرخ تعرفه واردات محصولات فولادی به کشور است. بعد از آخرین افزایش تعرفه‌ها که در اسفند ماه سال گذشته رخ داد، ورق تنها کالایی بود که تعرفه آن از ۴ به ۱۰ درصد ارتقا پیدا کرد، این در حالی است که از نگاه کارشناسان افزایش تعرفه‌های سال گذشته با کاهش شدید قیمت‌های جهانی فولاد خاصیت بازدارندگی خود را از دست داد. حال باید دید با تکرار دوباره پیشنهاد کارشناسان مبنی بر افزایش واردات، دولت دست به اقدامی جدی و فوری در این زمینه خواهد زد؟

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013321/#ixzz40CqLjdnl

 

۰۷:۳۳:۳۸ گروه مسکن، بهشاد بهرامی: شهرداری تهران برای تامین هزینه‌های پایتخت در سال ۹۵، به میزان ۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در قالب ۸منبع درآمدی کلان و مجزا پیش‌بینی کرده است. در بررسی‌های اولیه از ۸ ردیف درآمدی اصلی که شامل منابع پایدار و ناپایدار است مشخص می‌شود که درآمدهای ناپایدار همچون روال گذشته رو به افزایش است و سهم ۳/ ۶۲ درصدی از کل منابع مالی اداره پایتخت را برای سال آینده دارد. با این حال مدیریت شهری نسبت به وصول اندک منابع مالی پایدار نیز امیدی ندارد. در این میان یک ردیف درآمدی جدید و البته پایدار برای بودجه سال ۹۵ شهرداری با رقمی معادل ۵۰۰ میلیارد تومان از محل «مجتمع‌های ایستگاهی مترو» پیش‌بینی شده است. واگذاری امتیاز ساخت‌وسازهای تجاری در ایستگاه‌های مترو می‌تواند یک منبع مالی پایدار دو منظوره برای سال آینده پایتخت باشد. به این معنا که اگرچه در فاز نخست پیش‌بینی درآمدی ۵۰۰ میلیارد تومانی می‌تواند ناچیز به نظر آید اما از یکسو با جذب مشارکت بخش خصوصی و واگذاری امتیاز ساخت و سازهای تجاری به این بخش، یک اهرم مالی جدید برای تامین یکی از سنگین‌ترین هزینه‌های توسعه شهری تهران یعنی احداث خطوط مترو محسوب خواهد شد و از سوی دیگر معادل همین رقم می‌تواند از سهم درآمدهای اتفاقی و ناپایدار که کسب آنها برای توسعه پایدار شهر، مخرب است کاهش پیدا کند. به ویژه اگر در فازهای بعدی سهم این نوع درآمد پایدار در بودجه شهر تهران سال به سال افزایش پیدا کند.

 

این نوع کسب درآمد از «مجتمع‌های ایستگاهی» به‌عنوان یک «منبع مالی پایدار جدید» در سایر کلان‌شهرهای دنیا که در بخش توسعه مترو پیشرو هستند نیز تجربه شده است. به‌عنوان مثال در شهر توکیو بخش خصوصی که به‌عنوان سرمایه‌گذار اصلی محسوب می‌شود، از طریق واگذاری امتیاز کاربری‌های تجاری درون ایستگاه‌های مترو از سوی مدیریت شهری، به سرمایه‌گذاری در این بخش ترغیب و جذب می‌شوند. به نظر می‌رسد ریل‌گذاری کسب درآمد از محل «مجتمع‌های ایستگاهی» از سوی مدیریت شهری می‌تواند در بهبود اوضاع درآمدهای پایدار شهری موثر واقع شود. در حال حاضر سهم درآمدهای پایدار در بودجه سال جاری معادل ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد (۸/ ۲۳ درصد) از بودجه است. بنا به پیشنهاد شهردار این سهم در بودجه سال ۹۵ به رقم ۴ هزار میلیارد تومان معادل ۴/ ۲۲ درصد بودجه خواهد رسید. در لایحه بودجه سال ۹۵، ردیف درآمدی دیگر تحت عنوان «سایر درآمدها» وجود دارد که با احتساب درآمد این ردیف، سهم درآمدهای پایدار در بودجه سال آینده به ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

۸ گلوگاه درآمدی بودجه ۹۵

در لایحه پیشنهادی بودجه ۹۵ شهرداری تهران ۸ منبع مالی و درآمدی اصلی تعریف شده است که شامل ناپایدارترین درآمد شهری یعنی انواع عوارض ساختمانی(تراکم و تغییر کاربری)، فروش املاک، درآمد حاصل از مشارکت شهرداری در پروژه ها، سهم ارزش افزوده، وام، وصول مطالبات، عوارض نوسازی و مجتمع‌های ایستگاهی است. بررسی جداول درآمدی پیش‌‌بینی شده در لایحه پیشنهادی بودجه ۹۵ بیان می‌کند: مدیریت شهری منابع مالی اداره پایتخت را برای سال آینده بر پایه‌های لرزان درآمدی تعریف کرده است، چراکه علاوه بر پیش‌‌بینی حدود ۶۳ درصد از تامین درآمد بودجه سال آینده بر مبنای فروش و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای پایتخت(تراکم و فروش املاک شهرداری)، کسب درآمد از منابع پایدار شهری نیز متزلزل پیش‌‌بینی می‌شود.

اگرچه لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده پایتخت فقط ۳/ ۳ درصد نسبت به بودجه سال جاری به دلیل رعایت احتیاط در تحقق منابع مالی در سال ۹۵، افزایش پیدا کرده است اما بخش زیادی از این افزایش اندک نیز مدیون کسب درآمد از محل «فروش و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای پایتخت» است. بررسی ردیف‌های درآمدی لایحه پیشنهادی بودجه ۹۵ حاکی از آن است که حدود ۶۳ درصد از بودجه سال آینده شهرداری از محل فروش و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای پایتخت قرار است تامین شود که در دو دسته عوارض تراکم و تغییر کاربری به‌عنوان «درآمد اتفاقی» و همچنین فروش «املاک تحت مالکیت مدیریت شهری» طراحی شده است. ردیف درآمدی پیش‌بینی شده برای عوارض صدور پروانه ساختمانی تراکم و تغییر کاربری معادل رقم ۹ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان و از محل فروش املاک نیز رقم یک هزار و ۶۶۳ میلیارد تومان پیش‌بینی کسب درآمد شده است که به گفته کارشناسان شهری در مقابل این دو منبع، مدیریت شهری فقط سه نوع منابع درآمدی پایدار و سالم شامل مالیات بر ارزش افزوده و عوارض نوسازی و همچنین درآمد حاصل از «واگذاری امتیاز مجتمع‌های ایستگاهی مترو» تعریف کرده است که به ترتیب ۸/ ۶ درصد، ۱۸ درصد و صفر درصد نسبت به بودجه مصوب سال ۹۴ رشد کرده‌اند، این در حالی است که مدیران شهرداری و شورای شهر نسبت به وصول همین منابع پایدار که فقط ۲۲ درصد کل بودجه شهر را برای سال آینده شامل می‌شود امید زیادی ندارند. همچنان‌که در ۹ ماهه سال جاری نیز سهم شهر تهران از مالیات بر ارزش افزوده در حد هدفگذاری بودجه وصول نشده است و سال آینده نیز به تحقق بیشتر درآمد از این محل امید چندانی وجود ندارد بنابراین سهم درآمدی شهرداری تهران از مالیات بر ارزش افزوده در لایحه پیشنهادی بودجه معادل ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بسته شده است که فقط ۲۰۰ میلیارد تومان نسبت به سال جاری افزایش داشته است!

ضمنا آنچه احتمالا نرخ وصولی سال آینده شهرداری تهران از محل مالیات بر ارزش افزوده را به‌عنوان یک درآمد پایدار به مراتب ضعیف‌تر از امسال می‌کند تغییراتی است که دولت در مسیر پرداخت سهم شهرداری تهران از مالیات بر ارزش افزوده برای سال ۹۵ طراحی کرده است. دولت در لایحه برنامه ششم تصمیم گرفته سهم شهرداری تهران از مالیات بر ارزش افزوده را به جای پرداخت مستقیم از کانال استانداری به شهرداری پرداخت کند. البته شورای شهر و شهرداری تهران با انتقاد نسبت به این موضوع معتقدند این تصمیم دسترسی شهرداری را برای سال آینده به این منبع پایدار مالی که ۴/ ۱۷ درصد از کل منابع مالی سال آینده اداره پایتخت را تشکیل می‌دهد، مشکل می‌کند.

از طرف دیگر «وام» که به‌عنوان یکی از منابع تامین مالی سالانه و البته غیرمضر برای شهر تهران تعریف می‌شود برای سال آینده معادل ۷۰۰ میلیارد تومان پیش‌‌بینی شده است که فقط ۸۴ میلیارد تومان (۶/ ۱۳ درصد) نسبت به سال جاری رشد داشته است. این منبع مالی سهم ۴ درصدی از کل منابع درآمدی پایتخت برای سال آینده را تشکیل خواهد داد. این در حالی است که به نظر می‌رسد سال آینده با تقویت قدرت وام دهی بانک‌ها و همچنین گشایش مالی در بانک‌های خارجی، ظرفیت فاینانس پروژه‌های شهری به مراتب بیشتر از امسال شود.

همچنین عوارض نوسازی نیز که بر روال سال‌های گذشته شهرداری تهران قصد ندارد با اتکا به شرایط تنبیهی از مالکان دریافت کند و به‌عنوان یک درآمد پایدار و سالم شهری در تمام کلان‌شهرهای دنیا تعریف می‌شود برای بودجه سال آینده پایتخت در حد ۳۶۶ میلیارد تومان پیش‌‌بینی شده است که نشان دهنده سهم دو درصدی از کل منابع درآمدی شهر تهران است. مجموعه این بررسی‌ها نشان می‌دهد صرف‌نظر از وابستگی ۶۳ درصدی بودجه سال آینده پایتخت به «درآمدهای اتفاقی» در وصول منابع مالی پایدار، شک و تردید زیادی وجود دارد. مدیران شهرداری در تحلیل چرایی افزایش اندک درآمدهای پایدار شهری همچون مالیات بر ارزش افزوده در بودجه سال آینده شهر تهران دو عامل را معرفی می‌کنند.

عامل اول اینکه به گفته آنها سالانه درصدی به سهم مالیات بر ارزش افزوده در کل کشور افزوده می‌شد که با توجه به اینکه امسال به عدد هدف یعنی ۹ درصد دست یافته شده بنابراین امکان پیش‌‌بینی افزایش درآمد از این منظر وجود ندارد و عامل دوم اینکه میزان کسب درآمد از محل مالیات برارزش افزوده با توجه به نرخ تورم عمومی کشور و رشد اقتصادی تعیین می‌شود؛ اما در بررسی‌های انجام شده چشم انداز این دو فاکتور اقتصادی برای سال آینده چندان در جهت رشد درآمدهای مالیاتی نیست. ضمن آنکه پیش‌‌بینی می‌شود سهم مالیات بر ارزش افزوده برای سال جاری تا پایان سال به‌طور کامل محقق نشود.

با وجود چنین تحلیلی از سوی مدیران شهرداری، اعضای پارلمان محلی پایتخت معتقدند: ایجاد اختلال در کسب درآمد مستقیم از محل مالیات بر ارزش افزوده نمی‌تواند دلیلی برای افزایش وابستگی درآمدی شهر به درآمدهای ناپایدار و اتفاقی همچون تغییر کاربری و تراکم باشد. از این‌رو در بررسی‌های اولیه کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر منجر به نظر قطعی برای کاهش سهم درآمدهای ناپایدار در بودجه سال آینده شده است. به‌طوری که به نظر می‌رسد شورای شهر همان‌طور که سقف درآمدی بودجه ۹۵ را از ۱۸ هزار و ۷۱۶ میلیارد تومان به ۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان کاهش داد در ادامه بررسی‌های ردیف‌های منابع و درآمد بودجه ۹۵، از یکسو سهم درآمدی از محل انواع عوارض ساختمانی را در حدود هزار میلیارد تومان کاهش دهد و از سوی دیگر سهم مالیات بر ارزش افزوده را بالا ببرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013365/#ixzz40Cq9VdmM

 

۰۷:۳۳:۱۹ دنیای اقتصاد: آخرین آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ رشد نقدینگی در دی‌ماه به ۲/ ۲۷ درصد رسیده که بیشترین مقدار در یک سال و نیم اخیر بوده است. همچنین نرخ رشد پایه پولی با ثبت رقم ۵/ ۲۱ درصدی نسبت به انتهای سال قبل، افزایش ۸ واحد درصدی را پشت‌سر گذاشته است. این آمارها در متغیرهای پولی حاکی از فعال شدن گسل‌های تورمی است که می‌تواند در مسیر کاهش نرخ تورم، خلل ایجاد کند. به‌نظر می‌رسد این روند صعودی به‌دلیل تجلی سیاست‌های رونق اقتصادی در نیمه دوم سال جاری است. در این بسته، دو سیاست «اعطای وام خودرو» و «کاهش نسبت سپرده قانونی» به ترتیب از دو مجرای پایه پولی و ضریب فزاینده، حجم نقدینگی را تحت‌تاثیر قرار داده است. جهش متغیرهای پولی این نکته را به سیاست‌گذار پولی منتقل می‌کند که برای حفظ دستاورد‌های تورمی باید در سیاست‌های ضد رکودی وسواس بیشتری داشته باشد. در ماه‌های گذشته اگرچه حجم نقدینگی در سطح بالایی بوده، اما مثبت بودن نرخ واقعی سود بانکی باعث شده که از گسیل شدن نقدینگی به بازارهای غیرمولد جلوگیری شود. بنابراین باید توجه کرد درصورت کاهش دستوری نرخ سود بانکی، بخشی از سپرده‌های غیردیداری از بانک‌ها خارج می‌شود و تداوم این روند باعث فعال شدن مجدد گسل تورمی خواهد شد.

گروه بازار پول: آخرین آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد که نرخ رشد نقدینگی در دی‌ماه سال جاری با ثبت رقم ۲/ ۲۷ درصد به بیشترین مقدار در یک سال و نیم اخیر رسیده است. حجم نقدینگی در دی‌ماه به ۹۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده و با تداوم این روند تا انتهای سال به حدود یک هزار تریلیون تومان خواهد رسید. در حالی که برخی از منتقدان نسبت به حجم بالای نقدینگی و اثر آن روی تورم هشدار می‌دهند، برخی از کارشناسان معتقدند ماهیت نقدینگی به شکلی نیست که در کوتاه‌مدت اثرات تورمی داشته باشد. آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که در شهریورماه ۸۶ درصد از حجم نقدینگی را شبه پول تشکیل می‌داد که اثرات تورمی کمتری دارد. رشد بالای نقدینگی مانند گسل نیمه فعال تورمی عمل می‌کند و در صورتی که مختصات اقتصاد تغییر کند، آثار تورمی قابل توجهی خواهد داشت.

رکورد هزار تریلیون تومان در سال ۹۴

آخرین آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که حجم نقدینگی در دی‌ماه به رقم ۹۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. این رقم نسبت به اسفندماه سال قبل ۳/ ۲۱ درصد رشد کرده است. این میزان در آذر ماه نسبت به اسفند سال قبل شاهد ۲/ ۱۸ درصد رشد بوده است. افزایش حجم نقدینگی در دی‌ماه باعث شده است که رشد سالانه آن به ۲/ ۲۷ درصد برسد. این رقم در ماه قبل ۵/ ۲۴ درصد بود. همچنین این رقم از مردادماه ۹۳ بیشترین مقدار بوده است. با این تحولات، رشد ماهانه نقدینگی در دی‌ماه ۸/ ۲ درصد ثبت شده که بیشترین مقدار در ماه‌های سال جاری است. همچنین میانگین نرخ رشد ماهانه نقدینگی در سال جاری ۲ درصد بوده و آمار دی ۸/ ۰ واحد‌درصد بالاتر از سطح میانگین بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگر روند نقدینگی به همین شکل ادامه یابد، حجم نقدینگی در پایان سال جاری به هزار تریلیون تومان خواهد رسید. به‌طور کلی در دولت یازدهم هدف‌گذاری تورمی به شکلی بوده که نرخ رشد نقدینگی زیر ۲۵ درصد در نظر گرفته شود تا آثار تورمی آن نیز کنترل شود. اما باید توجه کرد که حجم نقدینگی بالا به تنهایی عامل تورم نخواهد بود و باید ارزیابی کرد که اجزای نقدینگی به چه شکل بوده است.

خطر بالقوه نقدینگی

کارشناسان معتقدند در اقتصادی که با حجم بالای نقدینگی روبه‌رو است، باید رفتار سیاست‌گذار به نحوی باشد که با ایجاد ثبات در شاخص‌های کلان اقتصادی، جریان نقدینگی را به سمت بازارهای مولد حرکت دهد. حجم نقدینگی در حال حاضر نسبت به ابتدای شروع به‌کار دولت یازدهم، افزایش ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی را پشت سرگذاشته است. (البته بیش از یک چهارم از این میزان، به‌دلیل ساماندهی موسسات غیر مجاز بوده است.) اما با این وجود جهت نرخ تورم کاهشی بوده و حرکت نزولی تورم متوقف نشده است. نظریات پولی عنوان می‌کند: این طور نیست که هر افزایش نقدینگی در کوتاه‌مدت به افزایش در سطح عمومی قیمت‌ها بینجامد؛ بلکه معتقد است در بلندمدت امکان دارد چنین روندی رخ دهد. بنابراین این امکان وجود دارد که در دوره‌هایی با وجود رشد بالای نقدینگی چنین افزایشی در سطح عمومی قیمت‌ها رخ ندهد و اثر رشد نقدینگی با تاخیر بر سطح قیمت‌ها ظاهر شود. برخی از اقتصاددان معتقدند در حال حاضر ترکیب نقدینگی به شکلی است که از درجه سیالیت کمتری برخوردار است و ماهیت نقدینگی نسبت به سال‌های گذشته تغییر کرده است. در سال جاری همواره بازار پول به عنوان مقصد اصلی سرمایه گذاری معرفی می‌شد و پس از مثبت شدن نرخ سود واقعی بانک‌ها، اصل و سود سپرده‌ها به‌منظور بهره‌مندی از سود بیشتر در بانک می‌ماند؛ بنابراین ترازنامه بانک‌ها در بخش منابع با نرخ متوسط سود سپرده رشد می‌کند.

در سمت مصارف نیز بخش بزرگی از تسهیلات به‌صورت تمدید قراردادهای قبلی است و عملا نقدینگی در دفاتر نظام بانکی رشد می‌کند، بدون آنکه سیالیتی داشته باشد. باید توجه کرد به‌طور کلی نقدینگی از سه بخش «اسکناس و مسکوک در دست اشخاص»، «سپرده‌های دیداری» و «سپرده‌های غیر دیداری» تشکیل شده است. دو جزء اول معرف «پول» و جزء سوم معرف «شبه پول» در اقتصاد است. سپرده‌های غیردیداری به‌دلیل آنکه به‌صورت مدت دار در بانک‌ها می‌مانند اصولا از درجه سیالیت کمتری نسبت به دو جزء نخست برخوردار هستند. بر اساس آخرین آمارهای بانک مرکزی در شهریورماه ۸۶ درصدی از حجم نقدینگی شامل «شبه پول» و ۱۴ درصد آن شامل «پول» بوده است. همچنین رشد «شبه پول» در شهریورماه نسبت به مدت مشابه قبل ۷/ ۲۳ درصد بوده، حال آنکه در این مدت حجم «پول» ۲ درصد کمتر شده است. این موضوع نشان می‌دهد که با توجه به افزایش نرخ رشد نقدینگی به‌نظر می‌رسد هنوز این ترکیب در نقدینگی نمی‌تواند خطری برای تورم ایجاد کند؛ اما باید توجه کرد که یک خطر بالقوه برای تورم و در سطح کلی برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود. در ماه‌های اخیر، شاخص بازار سهام به‌دلیل لغو تحریم‌ها افزایش قابل‌توجهی داشته و همچنین بازار طلا نیز به‌دلیل اعلام آمار ضعیف رشد اقتصاد جهانی در مسیر صعودی قدم گذاشته است. این دو عامل با توجه به انتظار کاهش نرخ سود بانکی در ماه‌های پیش‌رو می‌تواند ترکیب نقدینگی در ماه‌های آینده را تغییر دهد.

روند صعودی در پایه پولی

دو عامل موثر و تعیین‌کننده در حجم نقدینگی، پایه پولی و ضریب فزاینده نقدینگی است. آخرین آمارها نشان می‌دهد که حجم پایه پولی در دی‌ماه سال جاری به ۱۴۸ هزار میلیارد تومان رسیده و نسبت به اسفندماه سال جاری ۹/ ۱۱ درصد رشد کرده است. حجم نقدینگی در دی‌ماه سال گذشته ۸/ ۱۲۱ هزار میلیارد تومان بود، بنابراین رشد پایه پولی در دی‌ماه سال جاری به رقم ۵/ ۲۱ درصد رسیده است. رشد پایه پولی در پایان سال گذشته رقم ۷/ ۱۰ درصدی را ثبت کرده بود، اما این میزان در سال جاری روند صعودی داشته است. در شهریورماه این رقم ۲/ ۱۹ درصد ثبت شده بود. به‌نظر می‌رسد که برخی از سیاست‌های صورت گرفته در جهت تسهیل پولی و خروج از تنگنای اعتباری در این روند بی‌تاثیر نبوده است. البته برای اظهار نظر دقیق‌تر درخصوص رشد پایه پولی باید از روند اجزای آن مطلع است. مطابق آخرین آمارها بدهی دولت به بانک مرکزی اثر فزاینده‌ای در رشد پایه پولی داشته است. این روند به‌دلیل استفاده دولت از منابع بانک مرکزی در قالب تنخواه گردان بود و قرار است که تا پایان سال تسویه شود. در دی‌ماه سال جاری ضریب فزاینده نقدینگی معادل ۴۶۸/ ۶ گزارش شده که نسبت به پایان سال ۱۳۹۳ رشد داشته است. رقم کمتر این رشد نسبت به پایه پولی نشان می‌دهد که خلق پول ازسوی بانک مرکزی از خلق پول ازسوی بانک‌ها سرعت بیشتری داشته است. این موضوع باعث می‌شود که پس از یک وقفه زمانی آثار این تغییرات در تورم آشکار شود. به‌طور کلی با توجه به رشد بالای نقدینگی و پایه پولی، هوشیاری سیاست‌گذاری برای خنثی کردن اثر آن بر نرخ تورم باید بیش از گذشته باشد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013347/#ixzz40CppUIdT

 

۰۷:۳۲:۵۵ گروه بازرگانی: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی روز گذشته در جمع فعالان اقتصادی، حامل دو خبرخوش «اعطای وام جدید به بدهکاران بانکی» و «عدم فشار مالیاتی به بنگاه‌ها به‌رغم افزایش سهم مالیات در بودجه ۹۵» برای بخش خصوصی بود. محمدباقر نوبخت با حضور در نهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در عین حال وضعیت «آب»، «محیط‌زیست» و «صندوق بازنشستگی» را بحرانی دانست و از این سه مورد، به‌عنوان سه‌اولویت در برنامه ششم توسعه یاد کرد. اظهارات وی در پارلمان بخش خصوصی در حالی مطرح شد که رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در این خصوص، ساعاتی پس از اتمام جلسه هیات نمایندگان در کانال تلگرامی خود در ارزیابی از اظهارات نوبخت، متنی با تیتر«بمب ساعتی اقتصاد ایران» منتشر کرد. محسن جلال‌پور در این متن نوشت: «وضعیت صندوق‌های بازنشستگی بیش از حد نگران‌کننده شده است و بسیاری از صندوق‌های بازنشستگی در ایران به وضعیتی رسیده‌اند که به‌زودی از پرداخت تعهدات خود باز خواهند ماند.» بنا به نوشته وی در کانال رسمی تلگرام خود، این مشکلات ممکن است به جز عواقب اقتصادی، عواقب سیاسی و اجتماعی هولناکی به دنبال داشته باشند. از سویی پیش‌بینی ۱۰۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه ۹۵ برای مشوق‌های صادراتی از دیگر مواردی بود که توسط نوبخت گفته شد و مورد استقبال فعالان بخش خصوصی قرار گرفت.

 

محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، در ابتدای سخنان خود، با تقدیر از حضور فعال نمایندگان بخش خصوصی در تهیه و تنظیم برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه ۹۵ گفت: تهیه برنامه خوب بخشی از کار است، اما اجرای بهتر مهم‌تر از آن است؛ چرا که در سال‌های اخیر بسیاری از برنامه‌های خوب درست اجرا نشده است. نوبخت با اشاره به اینکه سند اصلی برنامه ششم و ابعاد اجرایی آن، آن‌طور که باید هنوز تشریح نشده، خاطرنشان کرد: سه‌شنبه هفته آینده در اجلاس یک‌روزه، ابعاد اجرایی برنامه ششم را به‌مثابه اقتصاد مقاومتی تدوین می‌کنیم. وی برنامه ششم توسعه را مساله‌محور و متمرکز بر سه موضوع «آب، محیط‌زیست و صندوق‌های بازنشستگی» دانست و گفت: صندوق بازنشستگی کشوری ورشکسته است؛ بنابراین در برنامه ششم برای آن تصمیم‌گیری شده است. این سه مساله مهم به سمت بحران می‌رود؛ اگر برای آن فکری اساسی نشود مشکلات زیادی پیش می‌آید. هم اکنون دولت حقوق بازنشستگی لشکری و بخشی از کشوری را پرداخت می‌کند. بنابراین در حال حاضر از یک نفر کارمند کسورات بازنشستگی کم و به هفت نفر پرداخت می‌کنیم.

وی با دسته‌بندی کشورهای دنیا برای اولویت همکاری با ایران، عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه، همه کشورها براساس شاخص‌هایی که رقابت‌پذیری آنها مبتنی بر عوامل تولید، بهره‌وری و نوآوری است، دسته‌بندی شده‌اند. در این کشورها شرکت‌هایی نیز به‌طور مشخص تقسیم‌بندی شده‌اند؛ پیش‌بینی کرده‌ایم که در داخل کشور نیز باید در چه زمینه‌هایی ورود و سرمایه‌گذاری کنیم. وی ادامه داد: در شرایط پسابرجام فقط کشورهایی مانند چین برای همکاری در کنار ما نیستند؛ اگرچه ما قدردان این کشورها هستیم که با ما همکاری داشته‌اند اما تاکیدمان این است که باید در فضای رقابتی با کشورها کار کنیم. سخنگوی دولت با تاکید بر بازارهای مشترک و دستیابی این بازارها در همکاری‌های دوجانبه گفت: در سرمایه‌گذاری با شرکت‌هایی مانند پژو تلاش شده است که بتوانیم از بازارهای آنها استفاده کنیم.

وی گفت: در برنامه ششم توسعه زمینه‌هایی مانند معدن، میادین مشترک، گردشگری، فناوری اطلاعات و حمل‌ونقل ریلی بخش‌های پیشرانی هستند که به آنها توجه شده است. نوبخت اضافه کرد: اگر چه در بخش سرمایه‌گذاری در مناطق مختلف به آمایش سرزمین توجه داریم اما سواحل جنوبی به ویژه «مکران» از نظر منطقه‌ای برای ما اولویت دارد و قرار است در این منطقه متمرکز شویم. وی اضافه کرد: براساس برنامه ششم توسعه، سرمایه‌گذاری باید سالانه ۴/ ۱۹درصد رشد داشته باشد؛ نرخ تورم تا سال ۹۹ به ۹/ ۸ درصد کاهش یابد و نرخ بیکاری که پاییز امسال ۷/ ۱۰ درصد پیش‌بینی شد تا پایان برنامه به هفت درصد برسد؛ علاوه بر این کاهش سهم نفت در اقتصاد مدنظر قرار دارد. سهم نفت در اقتصاد کشور از ۵/ ۳۱ درصد کنونی به ۲۲ درصد کاهش پیدا می‌کند. سخنگوی دولت با اشاره به سهم مالیات در بودجه ۹۵ گفت: براساس این برنامه، سهم مالیات باید افزایش یابد. اگر بخواهیم از آنهایی که اکنون مالیات می‌دهند،‌ مالیات بیشتری بگیریم، کارها قفل می‌کند و ریشه سرمایه‌گذاری آتی را می‌خشکانیم، بلکه باید شیوه دیگری را پیش بگیریم.بنابراین همه دستگاه‌ها و… از جمله آستان‌های مقدس و قرارگاه‌ها مشمول پرداخت مالیات می‌شوند و قانون این امکان را فراهم کرده است.

وی ادامه داد: در عین‌حال اکنون بنگاه‌های ما نیاز به تسهیلات دارند، اما منابع بانکی قفل است؛ چراکه یا آنهایی که تسهیلات گرفته‌اند آن را پس نمی‌دهند که بعضی از آنها معلول شرایط اقتصادی است و به استان‌ها ابلاغ شده که نه تنها برای این دسته از افراد سختگیری نشود بلکه باید بتوانیم وام‌هایی بدهیم که این معوقات را تسویه کنند و بخش دیگر هم مربوط به بدهی‌های خود دولت است. نوبخت در مورد ارائه راهکاری برای تسویه بدهی دولت گفت: برای این کار زمان‌بندی کرده‌ایم تا از طریق فروش اوراق کل تعهدات را بدهیم که تا ۳ سال سالانه سود آن را می‌دهیم و پس‌از آن اصل آن را خریداری می‌کنیم تا بدهی دولت را تا پایان برنامه به صفر برسانیم. وی نرخ رشد اقتصادی مشخص شده برای برنامه ششم توسعه را هشت درصد عنوان کرد و گفت: در بخش‌های مختلف نرخ رشد متفاوتی در نظر گرفته شده است؛ در برنامه ششم توسعه به ترتیب برای بخش کشاورزی رشد پنج درصدی، نفت ۳/ ۹ درصد، معدن ۸/ ۸ درصد، صنعت ۳/ ۹ درصد، آب، برق و گاز ۳/ ۸ درصد، ساختمان ۳/ ۶ درصد، خدمات ۸/ ۵ درصد و ارتباطات ۴/ ۱۹ درصد دیده شده است. سخنگوی دولت گفت: برای دستیابی به رشد هشت درصدی در برنامه ششم توسعه به سرمایه‌گذاری سالانه ۷۲۴ هزار میلیارد تومان نیاز است.

وی گفت: دولت سالانه ۱۰۵ هزار میلیارد تومان از این سرمایه‌گذاری را روی طرح‌های عمرانی سرمایه‌گذاری خواهد کرد. نوبخت با بیان اینکه از دو هزار و ۹۰۰ طرح عمرانی نیمه‌تمام به دو هزار و ۴۰۰ طرح رسیده‌ایم، افزود: این طرح‌ها تعهداتی است که از گذشته برای ما باقی‌مانده است. وی ادامه داد: در این شرایط نمی‌توانیم طرح‌های جدید را شروع کنیم؛ بنابراین برنامه ما اتمام طرح‌های اولویت‌دار و واگذاری بخشی از آنها برای به سرانجام رسیدن است. معاون رئیس‌جمهوری در بخشی دیگر از این نشست در پاسخ به یکی از فعالان اقتصادی درباره پرداخت نقدی یارانه‌ها نیز گفت: تلاش ما این است که به تدریج نسبت به حذف خانواده‌هایی که می‌توانند بدون دریافت یارانه زندگی کنند، اقدام و از این منابع برای بسترسازی تولید استفاده کنیم. در این مسیر ۲۰ تریلیون ریال (دو هزار میلیارد تومان) فقط امسال از این محل به تولید پرداخت کرده‌ایم. وی همچنین از اختصاص یک‌هزار میلیارد تومان مشوق صادراتی برای تسهیل و ورود صادرکنندگان به بازارهای صادراتی خبر داد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013378/#ixzz40CpjsnpG

 

۰۷:۳۲:۳۱ دنیای اقتصاد: وزیر امور اقتصادی و دارایی از تداوم روند کاهشی نرخ سود در بازار بین‌بانکی خبر داد. به گفته علی طیب‌نیا، نرخ سود در این بازار با ثبت یک رکورد کاهشی دیگر به سطح ۱۸ درصد رسیده است. با این حساب نرخ سود بین بانکی که ابتدای تابستان در سطح ۵/ ۲۹درصدی قرار داشت، هم اکنون با کاهش ۵/ ۱۱ واحد درصدی مواجه شده است. به گفته وزیر اقتصاد، جهت‌گیری اقتصادی بر متناسب‌سازی روند حرکت نرخ سود در بازار پول با نرخ تورم است.

گروه بورس- مهرنوش سلوکی: روز گذشته سازمان بورس و اوراق بهادار شاهد حضور علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی به منظور بازدید و برگزاری جلسه با هیات مدیره این سازمان بود. در این برنامه که به میزبانی محمد فطانت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و هیات مدیره این سازمان برگزار شد، طی جلسه‌ای طرفین به بررسی شرایط بازار سرمایه و زمینه‌های رشد این بازار نسبت به کل اقتصاد پرداختند. به گزارش «دنیای اقتصاد» در این نشست، وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام خبر کاهش نرخ سود بین‌بانکی رقم فعلی آن را ۵/ ۱۸ درصد و روند حرکتی آن را به سمت ۱۸درصد عنوان کرد. بر همین اساس نرخ سود بین بانکی که ابتدای تابستان در سطح ۵/ ۲۹درصدی قرار داشت، هم اکنون با کاهش ۵/ ۱۱ درصدی مواجه شده است. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در بازدید روز گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی از این سازمان گفت: یکی از فصل‌های با اهمیت برنامه دولت در کنار توجه ویژه به سیستم بانکی، توجه به بازار سرمایه بود. خوشبختانه همین نحوه تفکر و درایت و دانش دکتر طیب‌نیا موجب شد تا بالاترین رای در میان وزرای دولت به ایشان برسد. دکتر محمد فطانت با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از کشور‌های مقتدر و ابر قدرت دارای بازار سرمایه بزرگ هستند، تصریح کرد: این بازارها اقدام به جمع‌آوری پول‌های ریز کرده و امکان تامین مالی و تخصیص بهینه منابع را برای شرکت‌ها فراهم می‌کنند تا در زمینه تولید مورد استفاده قرار بگیرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با بیان اینکه در پایان برنامه ۵ ساله ششم سهم تامین مالی از بازار سرمایه باید به ۲۴۰ هزار میلیارد تومان برسد، ابراز کرد: امسال شاهد تحول اساسی در حوزه تامین مالی خصوصا در فرابورس هستیم. وی در ادامه بیان کرد: در بخش صندوق‌ها اتفاقات خوبی روی داده است به گونه‌ای که امروز سرمایه صندوق‌ها به ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که صندوق‌ها همواره پشتوانه خوبی برای بازار صکوک و بازار سرمایه به شمار می‌روند. فطانت همچنین افزود: امروز به پشتوانه صندوق‌های راه‌اندازی شده نرخ موثر به ۱۹ درصد رسیده و این امکان فراهم شده است تا هیچ اوراقی در بازار سرمایه بدون فروش باقی نماند. در همین زمینه تاکنون در حدود ۴ هزار میلیارد تومان اوراق خزانه در فرابورس به فروش رسیده است که پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده شاهد ثبت هزار میلیارد تومان دیگر در تابلو بورس اوراق بهادار باشیم. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درخصوص عملکرد بورس در حوزه انرژی همچنین بیان کرد: در بخش انرژی بیش از هزار میلیارد تومان اوراق سلف موازی مربوط به حوزه نفت یا پذیرفته شده یا در حال معامله است. در بخش نفت از طریق صکوک شاهد عرضه ۲۰۰ میلیارد تومان صکوک نفت با نرخ ۲۱ درصد هستیم.

عضو شورای عالی بورس یکی از اتفاقات مهم سال جاری بازار سرمایه را جایگزینی قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی دانست و گفت: در بحث ذرت ۶۸۰۰ کشاورز کد سهامداری دریافت کرده‌اند که پیش بینی می‌شود این روند در بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر نیز اعمال شود. وی همچنین بیان کرد: در بخش ابزار‌ها در سال گذشته اوراق استصناع در بازار معرفی شد. اوراق رهنی نیز از دیگر ابزارهایی که است که می‌تواند بخش بازار مسکن و صکوک را متحول سازد که هم اکنون دستورالعمل‌های آن تدوین و ابلاغ شده است و شاهدیم که اولین اوراق رهنی به عدد ۳۰۰ میلیارد تومان از طریق بانک مسکن در بازار عرضه خواهد شد. در همین خصوص امیدواریم بتوانیم بازار بدهی را هم تراز با بورس داشته باشیم و بتوانیم توسعه در این بخش را نیز شاهد باشیم.

فطانت همچنین درخصوص بورس تهران بیان کرد: از نیمه اول دی ماه تا کنون بازار سهام شاهد رشد شاخص ۲۴ درصد بوده است. با وجود اینکه این روزها به پایان ماه نزدیک شده و زمان تسویه معاملات اعتباری را پیش‌رو داریم اما چشم‌انداز‌های روشنی پیش روی بورس تهران دیده می‌شود و امید است گزارش‌های مثبتی را از سوی شرکت‌ها شاهد باشیم. وی همچنین درخصوص زیرساخت‌های بازار سرمایه بیان کرد: در بخش زیرساخت‌ها فعالیت‌های بسیاری صورت گرفته است که برخی از دستاوردها رونمایی شده است. با وجود اینکه در گذشته با افزایش حجم معاملات شاهد بازدید تراکنش‌ها به‌صورت لحظه‌ای نبودیم، اما امروز بسیاری از این مشکلات برطرف شده است. وی در پایان بیان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار امیدوار است با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی فصل جدیدی از فعالیت‌ها را در پسابرجام آغاز کرده و شاهد تعامل بیشتر میان بخش‌های مختلف اقتصادی با بازار سرمایه باشد.

کاهش نرخ سود بین بانکی

در ادامه این نشست علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان کرد: بر اساس گزارش‌ها، ایران در سال آینده بین کشورهای برتر منطقه قرار می‌گیرد؛ زیرا شرایط برای رشد و توسعه مساعد و مهیا است؛ به نحوی که تورم مهار شده و به شرایط قابل قبولی رسیده‌ایم. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در حوزه بازار ارز و طلا نیز شاهد تلاطم و هیجان نیستیم و این در حالی است که در اوج تحریم‌ها نیز بازار با ثبات بود و با افزایش محدودی در این بازارها مواجه بودیم. وی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز از تورم به مراتب کمتر است، گفت: این امر نشان می‌دهد پول کشور تقویت شده و ارز و طلا نمی‌تواند گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران باشد؛ زیرا بازدهی آنها از تورم کمتر است. وی با اشاره به وضعیت نرخ سود بانکی گفت: در حالی که این نرخ در بازار بین بانکی ۵/ ۲۹ درصد بود با مداخله موثر بانک مرکزی به ۵/ ۱۸ درصد رسیده و به سمت ۱۸ درصد در حال حرکت است و این نرخ ۵/ ۱۱ درصد کاهش داشته است.

اظهار‌نظر مدیران بانکی به عدم ادامه نرخ‌های سود کنونی

طیب‌نیا گفت: قریب به اتفاق مدیران سیستم بانکی معتقدند تداوم نرخ فعلی سود بانکی به دلیل چسبندگی‌ها امکان‌‌پذیر نیست و شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان نرخ‌های کنونی را ادامه داد. طیب‌نیا ادامه داد: موضوع نرخ سود در دستور و رسیدگی شورای پول و اعتبار است و این شورا در حال بررسی این امر است که باید برای نرخ سود مصوبه وجود داشته باشد یا بدون مصوبه این تغییرات انجام شود. به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی، نرخ سود بانکی باید تفاوت دو تا سه درصدی با نرخ تورم داشته باشد. نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در آذر‌ماه کمتر از ۱۰ درصد بوده و این رقم در دی‌ماه به ۴/ ۹ درصد کاهش یافته است. به گفته وی، با نرخ تورم ۹ تا ۱۰ درصدی، نرخ سود نمی‌تواند بیش از ۱۲ تا ۱۳ درصد باشد.

طیب‌نیا گفت: با توجه به این وضعیت و کاهش نرخ سود، دارایی‌ها در بازار سرمایه توان رقابتی بیشتری پیدا خواهد کرد و هدف اصلی این است که سرمایه بازار اولیه در تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی افزایش یابد؛ اما باید شرایط بازار ثانویه نیز مناسب باشد تا رونق کافی داشته باشیم. وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه وضعیت مناسبی در بازار اولیه و ثانویه خواهیم داشت، گفت: این امر برای توسعه اقتصادی مناسب خواهد بود. وی توسعه بازار بدهی به‌صورت جدی را از برنامه‌های دولت اعلام کرد و گفت: در یک ماه باقیمانده مقادیر قابل توجهی اوراق منتشر خواهد شد؛ ضمن اینکه هدف دولت انتشار ۴۰۰ هزار میلیارد ریال اوراق در سال آینده است که البته بخشی از آن را بانک مرکزی از بانک‌های بدهکار به‌عنوان وثیقه خواهد پذیرفت.

طیب‌نیا در این مراسم از نقش شاخص بورس در مذاکرات هسته‌ای پرده برداشت و گفت: هنگامی که جریان مذاکرات به سمت مثبت حرکت می‌کرد و روند شاخص بورس مثبت بود مذاکره‌کنندگان به این امر اشاره می‌کردند و البته عکس قضیه نیز صادق بود. وی با بیان اینکه در مدت گذشته در شرایط حساس و خطیری قرار داشتیم، گفت: از یک طرف به دلیل تحریم‌ها صادرات نفت کاهش یافته بود و از سویی فعالیت‌هایی نظیر کشتیرانی، بانکی و بیمه‌ای نیز تحریم بود که آثار سویی بر اقتصاد کشور داشت؛ به‌نحوی‌که در نیمه سال ۹۳ نفت ۱۰۵ دلاری به ۳۰ دلار کاهش یافته بود که این امر برای اقتصاد وابسته به نفت مشکلاتی را ایجاد می‌کرد.

طیب‌نیا گفت: در بازار سرمایه شرایط دو‌گانه‌ای داشتیم؛ به‌نحوی که سه برابر شدن نرخ ارز ارزش دارایی‌های شرکت‌ها را سه برابر کرده بود و این می‌توانست خود را در افزایش شاخص ترجمه کند؛ اما از طرفی به دلیل شرایط تحریم رشد اقتصادی در سال ۹۱ به منفی ۸/ ۶ درصد و در سال ۹۲ به منفی ۹/ ۱ درصد رسید که آثارش در صورت‌های مالی بنگاه‌ها مشکلاتی را ایجاد کرد، در این شرایط اداره وضعیت بازار سرمایه با سختی‌هایی همراه بود و البته حساسیت‌های خاصی هم برای آن وجود داشت. وی با بیان اینکه به‌صورت عادی به شاخص حساس نیستیم و ملاک داوری نیست، گفت: مدیران دولتی مسوولیتی نسبت به شاخص ندارند و آن را بازار تعیین می‌کند؛ اما ایجاد شرایط رقابتی و برابر مسوولیت مدیران دولتی است. به گفته وی در شرایط پیچیده‌ مذاکرات هسته‌ای طرف غربی که تحریم‌ها را عامل فشار بر اقتصاد کشور ما می‌دانستند زمانی که امتیازی به ایران می‌دادند و شاخص بورس نیز مثبت می‌شد از این مساله بهره‌برداری می‌کردند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار نهاد دولتی اما خود انتظام است، گفت: ما قائل به استقلال سازمان بورس و بانک مرکزی هستیم و مسوولیت مستقیم نسبت به بازار سرمایه و سازمان آن نداریم ولی با این وجود بخشی از وقت من به وضعیت بازار سرمایه اختصاص می‌یافت و این درحالی است که هیچ سازمان دیگری به این اندازه مورد توجه و عنایت در دو و نیم سال گذشته نبوده است. وی با اشاره به بازنگری قانون بازار سرمایه در سال ۸۴ گفت: بر همین اساس مسوولیت شورای پول و اعتبار به رئیس کل بانک مرکزی و بازار سرمایه به وزارت اقتصاد سپرده شد و از این پس تلاش شد تا از ظرفیت‌های قانونی برای بازار سرمایه استفاده شود. بنابراین حجم معاملات به شکل معنا‌داری توسعه یافت.

تنوع در سبد دارایی‌های خانوارها

وزیرامور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در گذشته دارایی‌های مالی سهمی در دارایی‌های خانوارها داشت، گفت: دارایی‌ها به مرور زمان متنوع شدند و شاهد دارایی‌های جدید در بازار سرمایه هستیم، ضمن اینکه بورس‌های کالایی و انواع بورس‌ها نیز شکل گرفتند. این در حالی است که هیچ نهاد دیگری را نمی‌توان در اقتصاد کشور پیدا کرد که در ۱۰ سال گذشته به اندازه بازار سرمایه توسعه یافته باشد. طیب‌نیا تصریح کرد: سیستم بانکی هنوز نقش اصلی را در اقتصاد ایران دارد، این در حالی است که ماموریت اصلی نظام بانکی در نظام‌های پیشرفته به‌طور عمده تامین مالی کوتاه مدت است و تامین مالی بنگاه‌های بزرگ به عهده بازار سرمایه است.

تامین مالی ۸۰۰ هزار میلیارد ریالی از بازار سرمایه

طیب‌نیا همچنین سهم و میزان تامین مالی از طریق بازار سرمایه را از ابتدای سال تاکنون ۸۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم در سال گذشته ۳۰۰ هزار میلیارد ریال بوده و این تفاوت رقم به معنای آن است که شاهد توسعه معنی‌دار و افزایش نقش بازار سرمایه هستیم و باید کاری کنیم تامین مالی بلندمدت به‌طور عمده از طریق بازار سرمایه انجام شود. وی درخصوص نتایج سفر اخیر هیات اقتصادی دولت به ژاپن گفت: در این سفر قرارداد تامین مالی ۱۰ میلیارد دلاری امضا شد و همچنین قرارداد ۸٫۵ تا ۱۰ میلیارد دلاری با کره ای‌ها برای تامین مالی آماده امضا است. به گفته طیب‌نیا، شرایطی فراهم شد که تامین مالی خارجی را به‌صورت جدی داشته باشیم و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی از اولویت‌های دولت است. ضمن اینکه موافقتنامه‌هایی با شرکت خودروسازی پژو فرانسه منعقد شده و با شرکت رنو نیز مذاکراتی صورت گرفته است. وی در پایان گفت: با توجه به این شرایط وضعیت بنگاه‌های بورسی رو به بهبود خواهد بود و آثارش را در گردش مالی شرکت‌ها و بنگاه‌ها خواهیم دید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013343/#ixzz40CpdSSwM

 

۰۷:۳۲:۱۲ دنیای اقتصاد: روز گذشته، شاخص ارزی با ۳۵ تومان افت دیگر به قیمت ۳۴۵۶ تومان رسید و گرچه سکه را هم از اوج ۱۲ ماهه شنبه به زیر کشید، اما نتوانست آن را از کانال میلیونی خارج کند. در حالی که در روزهای آینده سکه به اونس چشم خواهد داشت، شاخص ارزی با ۴ نگاه متفاوت روبه‌رو است. در بازار ارز، یک گروه اعتقاد به ادامه روند کاهشی دارند؛ در حالی که سه گروه افزایشی، بر سر زمان تغییر روند با یکدیگر اختلاف دارند. همزمان حتی تحلیلگرانی که از افت اونس در کوتاه‌مدت می‌گویند، درباره روند درازمدت، افزایشی هستند.

گروه بازار پول: روز گذشته دلار یک کانال قیمتی عقب‌تر رفت و روند سکه را نیز کاهشی کرد، با این همه افت ارزش دلار نتوانست سکه را از کانال میلیونی پایین بکشد. یکشنبه بهای دلار با ۳۵ تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۴۶۵ تومان و قیمت سکه با ۵ هزار تومان کاهش به یک میلیون و یک هزار تومان رسید. کاهش قیمت دلار در ادامه روند کاهشی روزهای پیشین و ناشی از عواملی چون پایین آمدن نرخ حواله درهم و افزایش حجم ارز نقدی موجود در بازار بود. با وجود کاهش روز یکشنبه، ۴ نگاه متفاوت در رابطه با آینده قیمت دلار وجود دارد. یک گروه اعتقاد به ادامه روند کاهشی بازار دارند. این دسته نگاهی ساختارشکنانه به وضع موجود دارند و معتقدند که با توجه به اجرایی شدن برجام و سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز، تاریخ انقضای سفته بازی و نوسان‌گیری از بازار ارز سر رسیده است. با این حال، سه گروه دیگر با نگاه گروه اول هم نظر نیستند و باور دارند که روند کاهشی قیمت متوقف خواهد شد. ۳ گروه یاد شده، بر سر زمانی که دلار به کف قیمتی می‌رسد، با یکدیگر توافق نظر ندارند.

روز دوشنبه، دلار به کمترین قیمت خود از اوایل بهمن‌ماه رسید. در دومین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۴۹۰ تومان آغاز کرد و نهایتا با ۳۵ تومان کاهش دیگر به قیمت ۳ هزار و ۴۶۵ تومان رسید. در این شرایط، ۴ نگاه متفاوت میان معامله‌گران ارزی در رابطه با آینده قیمت دلار وجود دارد. گروه اول، شامل کسانی است که نگاه ساختارشکنانه به وضع کنونی دارند. به عقیده آنها، مختصات بازار در حال تغییر کردن است و با توجه به پیش رو بودن سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز در سال ۹۵، دوره نوسان‌گیری در بازار ارز رو به اتمام است. در این نگاه، فعالیت بازار به شکل سابق نخواهد بود و نوسانات دلار محدود خواهد بود و قیمت آن نیز بیشتر تحت‌تاثیر سیاست‌های رسمی تغییر خواهد کرد، موضوعی که می‌تواند پیش‌زمینه یکسان‌سازی نرخ ارز باشد. گروه حاضر در وضعیت کنونی از نظر تعداد در اقلیت بازار قرار دارند، ‌هرچند که ممکن است، سال ۹۵ و با نزدیک شدن به یکسان‌سازی نرخ ارز تعداد این دسته بیشتر شود.

اما سه گروه دیگر در بازار حضور دارند که معتقدند زمان تغییر ساختار بازار ارز فرا نرسیده است و دلار همچنان قابلیت نوسان‌گیری دارد. با این حال، این افراد در رابطه با زمانی که قیمت دلار به کف می‌رسد اشتراک نظری ندارند. گروه دومی این نگاه را دارند که دلار در کوتاه مدت نوسانات کاهشی خود را ادامه خواهد داد، ‌اما بعد از برگزاری انتخابات، روند کاهشی آن متوقف خواهد شد. گروه سوم نیز با نگاه گروه دوم موافقند و اعتقاد دارند که بازار به شرایطی که گروه اول بیان می‌کنند،‌ نرسیده است. این دسته باور دارند که قیمت دلار کمی زودتر و پیش از برگزاری انتخابات روند کاهشی خود را متوقف خواهد کرد. آنها می‌گویندکه بازار ارز معمولا معامله‌گران را غافلگیر می‌کند؛ بنابراین امکان دارد که در هفته آینده و پیش از برگزاری انتخابات، روند کاهشی قیمت متوقف شود. گروه چهارم بازار شامل کسانی است که معتقدند هر لحظه امکان دارد کف قیمتی دلار رقم بخورد. این دسته در گذشته بارها در تشخیص نقطه کف دلار اشتباه کرده‌اند، ‌ولی به گفته آنها در وضعیت کنونی قیمت به اندازه‌ای پایین آمده است که هر لحظه امکان دارد،‌ دلار افزایش قیمت خود را شروع کند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013301/#ixzz40CpY5khL

 

۰۷:۳۲:۰۴ دنیای اقتصاد: روز گذشته، شاخص ارزی با ۳۵ تومان افت دیگر به قیمت ۳۴۵۶ تومان رسید و گرچه سکه را هم از اوج ۱۲ ماهه شنبه به زیر کشید، اما نتوانست آن را از کانال میلیونی خارج کند. در حالی که در روزهای آینده سکه به اونس چشم خواهد داشت، شاخص ارزی با ۴ نگاه متفاوت روبه‌رو است. در بازار ارز، یک گروه اعتقاد به ادامه روند کاهشی دارند؛ در حالی که سه گروه افزایشی، بر سر زمان تغییر روند با یکدیگر اختلاف دارند. همزمان حتی تحلیلگرانی که از افت اونس در کوتاه‌مدت می‌گویند، درباره روند درازمدت، افزایشی هستند.

گروه بازار پول: روز گذشته دلار یک کانال قیمتی عقب‌تر رفت و روند سکه را نیز کاهشی کرد، با این همه افت ارزش دلار نتوانست سکه را از کانال میلیونی پایین بکشد. یکشنبه بهای دلار با ۳۵ تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۴۶۵ تومان و قیمت سکه با ۵ هزار تومان کاهش به یک میلیون و یک هزار تومان رسید. کاهش قیمت دلار در ادامه روند کاهشی روزهای پیشین و ناشی از عواملی چون پایین آمدن نرخ حواله درهم و افزایش حجم ارز نقدی موجود در بازار بود. با وجود کاهش روز یکشنبه، ۴ نگاه متفاوت در رابطه با آینده قیمت دلار وجود دارد. یک گروه اعتقاد به ادامه روند کاهشی بازار دارند. این دسته نگاهی ساختارشکنانه به وضع موجود دارند و معتقدند که با توجه به اجرایی شدن برجام و سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز، تاریخ انقضای سفته بازی و نوسان‌گیری از بازار ارز سر رسیده است. با این حال، سه گروه دیگر با نگاه گروه اول هم نظر نیستند و باور دارند که روند کاهشی قیمت متوقف خواهد شد. ۳ گروه یاد شده، بر سر زمانی که دلار به کف قیمتی می‌رسد، با یکدیگر توافق نظر ندارند.

روز دوشنبه، دلار به کمترین قیمت خود از اوایل بهمن‌ماه رسید. در دومین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۴۹۰ تومان آغاز کرد و نهایتا با ۳۵ تومان کاهش دیگر به قیمت ۳ هزار و ۴۶۵ تومان رسید. در این شرایط، ۴ نگاه متفاوت میان معامله‌گران ارزی در رابطه با آینده قیمت دلار وجود دارد. گروه اول، شامل کسانی است که نگاه ساختارشکنانه به وضع کنونی دارند. به عقیده آنها، مختصات بازار در حال تغییر کردن است و با توجه به پیش رو بودن سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز در سال ۹۵، دوره نوسان‌گیری در بازار ارز رو به اتمام است. در این نگاه، فعالیت بازار به شکل سابق نخواهد بود و نوسانات دلار محدود خواهد بود و قیمت آن نیز بیشتر تحت‌تاثیر سیاست‌های رسمی تغییر خواهد کرد، موضوعی که می‌تواند پیش‌زمینه یکسان‌سازی نرخ ارز باشد. گروه حاضر در وضعیت کنونی از نظر تعداد در اقلیت بازار قرار دارند، ‌هرچند که ممکن است، سال ۹۵ و با نزدیک شدن به یکسان‌سازی نرخ ارز تعداد این دسته بیشتر شود.

اما سه گروه دیگر در بازار حضور دارند که معتقدند زمان تغییر ساختار بازار ارز فرا نرسیده است و دلار همچنان قابلیت نوسان‌گیری دارد. با این حال، این افراد در رابطه با زمانی که قیمت دلار به کف می‌رسد اشتراک نظری ندارند. گروه دومی این نگاه را دارند که دلار در کوتاه مدت نوسانات کاهشی خود را ادامه خواهد داد، ‌اما بعد از برگزاری انتخابات، روند کاهشی آن متوقف خواهد شد. گروه سوم نیز با نگاه گروه دوم موافقند و اعتقاد دارند که بازار به شرایطی که گروه اول بیان می‌کنند،‌ نرسیده است. این دسته باور دارند که قیمت دلار کمی زودتر و پیش از برگزاری انتخابات روند کاهشی خود را متوقف خواهد کرد. آنها می‌گویندکه بازار ارز معمولا معامله‌گران را غافلگیر می‌کند؛ بنابراین امکان دارد که در هفته آینده و پیش از برگزاری انتخابات، روند کاهشی قیمت متوقف شود. گروه چهارم بازار شامل کسانی است که معتقدند هر لحظه امکان دارد کف قیمتی دلار رقم بخورد. این دسته در گذشته بارها در تشخیص نقطه کف دلار اشتباه کرده‌اند، ‌ولی به گفته آنها در وضعیت کنونی قیمت به اندازه‌ای پایین آمده است که هر لحظه امکان دارد،‌ دلار افزایش قیمت خود را شروع کند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1013301/#ixzz40CpJn33W

 

۰۷:۲۶:۲۰گنادی گاتیلوف» معاون وزیر امورخارجه روسیه اظهار داشت: از نظر مسکو تعیین جانشین برای بشار اسد موضوعیت ندارد.

به گزارش ایرنا، معاون وزیر امورخارجه روسیه روز یکشنبه در مصاحبه با نشریه آلمانی «اشپیکل» گفت: از نظر ما بشار اسد رییس جمهور مشروع سوریه است. آمریکایی ها به دفعات از ما خواسته اند که به یک جمع بندی برسیم که چه کسی باید بر سوریه حکومت کند ولی ما هرگز چنین موضوعی را مدنظر قرار نخواهیم داد.
وی افزود: این شهروندان سوریه هستند که باید در باره آینده بشار اسد تصمیم بگیرند. بخش قابل توجهی از جامعه سوریه از وی حمایت می کند و اگر وی درحال حاضر کنار برود سوریه به عنوان یک کشور از هم خواهد پاشید. این را امریکایی ها هم قبول دارند.
وی با انتقاد از سیاست عربستان و قطر در حمایت از مخالفان دولت بشار اسد، آن را سیاست آینده نگرانه ندانست و گفت: روسیه در آینده نقش فعال تری در خاورمیانه ایفا خواهد کرد. زیرا ما بر این عقیده ایم که برای سال های آینده در این منطقه نگرانی و دغذغه خواهیم داشت. این نگرانی دلایل متعددی از جمله بمباران لیبی، کوشش آمریکایی ها برای به اصطلاح دمکراتیزه کردن خاورمیانه است که اینها نتایج خوبی در بر نداشته است.
وی گفت: روسیه از لحاظ جغرافیایی و تاریخی به این منطقه نزدیک تر است و به همین دلیل ما ویژگی های منطقه را بهتر می شنایسم. از سوی دیگر ما هرگز سعی نکرده ایم خواسته های خود را به مردم این منطقه تحمیل کنیم.

 

۰۷:۲۵:۴۹

به گزارش «انتخاب»، فهرست ۲۰ نفره «صدای ملت» برای حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر،شمیرانات و پردیس منتشر شد.

۱٫  علی مطهری
۲٫  حسن سبحانی
۳٫  کاظم جلالی
۴٫  حسن غفوری فرد
۵٫  علیرضا محجوب
۶٫  بهروز نعمتی
۷٫  الیاس حضرتی
۸٫  محمد خوش چهره
۹٫  سهیلا جلودارزاده
۱۰٫  مصطفی کواکبیان
۱۱٫  حجت الاسلام محمد صالحی منش
۱۲٫  محمدعلی وکیلی
۱۳٫  حسین شیخ الاسلام
۱۴٫  محمدرضا دشتی اردکانی
۱۵٫  حسن بیادی
۱۶٫  پروانه مافی
۱۷٫  محمود صادقی
۱۸٫  محمدرضا علایی
۱۹٫  محسن عابدینی پور
۲۰٫  سید محمد حسینی

 

۰۷:۲۳:۱۰ عضو شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان گفت: لیست اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس دهم قطعی شد.

حسین مرعشی عضو شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان  در گفت‌وگو با  تسنیم، از قطعی شدن لیست نهایی اصلاح‌‌طلبان برای انتخابات مجلس دهم خبر داد و گفت: ویرایش نهایی لیست امشب انجام و فردا منتشر می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا لیست اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس قطعی شده و خبرهایی درباره اختلاف بین اصلاح‌طلبان وجود دارد؟ افزود: بالاخره ما داریم تلاش می‌کنیم بهترین‌ها را به جامعه معرفی کنیم تا یک مجلس خوب انشاء‌الله شکل بگیرد.

 

۰۷:۱۷:۵۰ به گزارش ایرنا، الحریری بعداز سقوط دولتش در سال ۲۰۱۱ میلادی ، لبنان را ترک کرده است و در کاخ های خود در ریاض و پاریس اقامت دارد و از آن زمان تاکنون این برای بار سوم است که به لبنان می آید.
الحریری که در دو سفر گذشته اش اقامتی کوتاه در لبنان داشت، صبح دیروز برای شرکت در مراسم یادبود پدرش وارد بیروت شد و با برخی از مقامات لبنانی از جمله « ولید جنبلاط» رئیس حزب دروزی سوسیالیست ترقی خواه که سخنان شب گذشته او را تمجید کرد، دیدار و گفت وگو کرد. 
« سلیمان فرنجیه» رئیس حزب جریان المرده در تماس تلفنی با الحریری بازگشت او به لبنان را به وی خوش آمد گفت.
رئیس حزب جریان المستقبل که جایگاه خود را به دلیل این غیبت طولانی در میان هوادارنش از دست داده و آنها او را به فرار از لبنان برای حفظ جانش متهم می کنند، این روزها با مشکلات مالی گسترده ناشی از قطع برخی کمک های حاکمان جدید سعودی هم دست و پنجه نرم می کند.
حاکمان جدید سعودی که به علت ماجراجوائی ها و حمایت گسترده مالی و تسلیحاتی از تروریست های تکفیری و جنگ ناکام علیه یمن با بحران مالی مواجه شده اند، از پرداخت هبه یک میلیارد دلاری به ارتش و نیروهای امنیتی لبنان که الحریری در سفر گذشته خود با آب وتاب از آن خبر داده بود، امتناع کرده اند.
الحریری عصر دیروز یکشنبه درسالن « البیال» شهر بیروت محل برگزاری مراسم یادبود پدرش حاضر شد و بدون این که نامی از حزب الله لبنان ببرد ، باردیگر از نبرد مقاومت با تروریست های تکفیری در سوریه ابراز ناخرسندی کرد و مدعی شد که « حزب الله مانع انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان شده است».
لبنان حدود ۲۱ ماه است که رئیس جمهوری ندارد.

** الحریری نامزدی فرنجیه را به طور رسمی اعلام نکرد
او با تشریح روند گفت وگوها و تفاهمش با « سلیمان فرنجیه» رئیس حزب جریان المرده از اعضای گروه ۸ مارس در خصوص انتخابات ریاست جمهوری، گفت:اکنون فرنجیه ، ژنرال میشل عون و هنری حلو سه نامزد ریاست جمهوری لبنان هستند و حتی نامزدهای دیگر هم می توانند اعلام آمادگی کنند، بنابراین شرایط برای ورود به صحن پارلمان و انتخاب رئیس جمهور فراهم است مگر این که نامزد برخی خلاء ریاست جمهوری باشد. 
از ۲۵ ماه مه ۲۰۱۴ تاکنون، با رفتن « میشل سلیمان»رئیس جمهور سابق از کاخ ریاست جمهوری(بعبدا)، درهای این کاخ بسته مانده است و نمایندگان پارلمان لبنان در ۳۵ جلسه گذشته خود که ۳۴ جلسه آن به علت به حد نصاب نرسیدن تشکیل نشده است، نتوانسته اند رئیس جمهوری سیزدهم لبنان را انتخاب کنند.
در پایان دوره ریاست جمهوری سلیمان ، ژنرال میشل عون رئیس سابق حزب جریان آزاد ملی و سمیر جعجع رئیس حزب « نیروهای لبنانی» به عنوان دو نامزد اصلی گروه های ۸ و ۱۴ مارس مطرح شدند.
جعجع در جلسه اول پارلمان لبنان برای انتخاب رییس جمهورجدید این کشور که با اکثریت قاطع و بی سابقه تشکیل شد شکست سختی را از « برگه های سفید» متحمل و پرونده ترورهای او در لبنان بار دیگر گشوده شد.
جعجع بعداز آن که سعدالحریری در اقدامی حمایت غیررسمی خود را از نامزدی فرنجیه در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد، در نشستی در معراب ( اقامتگاه خود) از ژنرال عون استقبال و حمایت خود را از نامزدی ژنرال اعلام کرد.
سعدالحریری در سخنرانی دیروز خود گفت که ما از همپیمانی حزب جریان آزاد ملی و حزب « نیروهای لبنانی» یعنی ژنرال عون و جعجع استقبال می کنیم.
گروه ۸ مارس به ویژه حزب الله تاکید کرده است که نامزد اصلی آن ژنرال عون است و زمانی از نامزدی فرنجیه حمایت می کند که ژنرال عون عقب نشینی کند و انصراف دهد.
برخی از طرف ها در دو گروه ۸ و ۱۴ مارس با نامزدی فرنجیه مخالفت و از ژنرال عون حمایت کرده اند.
رئیس حزب جریان المستقبل در ادامه سخنان خود گفت که « ما از هر نامزدی که به توافق طائف ( توافقی که در شهر طائف عربستان امضا و به جنگ داخلی ۱۵ ساله لبنان پایان داد) پایبند باشد، هراسی نداریم .
وی افزود: ما هرگز از نامزدی ژنرال عون حمایت نکرده ایم و برعکس آنچه امروز برخی می گویند هیچ وعده ای هم به او در این زمینه نداده ایم.
سعدالحریری با این ادعا که « گروه ۱۴ مارس مسئول خلاء ریاست جمهوری نیست»، اضافه کرد: ما با سلیمان فرنجیه هم در نشست پاریس تفاهم کردیم که به خلاء ریاست جمهوری پایان دهیم و برای بهبود اوضاع لبنان همکاری کنیم.
وی « حاضر نشدن نمایندگان در صحن پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور را اقدامی غیردموکراتیک و بدون توجیه» خواند و گفت: لبنانی ها باید سرنوشت رئیس جمهور لبنان را رقم بزنند و ما نخستین طرفی خواهیم بود که به هر نامزدی که نمایندگان پارلمان به او به عنوان رئیس جمهور رای دهند، تبریک می گوئیم.
رئیس حزب جریان المستقبل تاکید کرد که به دلیل اختلافات در گروه ۱۴ مارس نتوانستیم در خصوص نامزدی خارج از چهار شخصیت مسیحی یعنی امین الجمیل ، ژنرال عون، فرنجیه و جعجع توافق کنیم، ناگزیر شدیم با فرنجیه به تفاهم برسیم.
سعدالحریری که مانند اربابان سعودی خود از نتایج موفق نبرد ارتش سوریه و همپیمانان آن از جمله حزب الله با تروریست های تکفیری خشمگین و عصبانی است، باردیگر مخالفت خود را با مبارزه مقاومت با دشمنان ملت های منطقه از جمله لبنان اعلام کرد.
وی گفت: لبنان یک کشور عربی است و به احدی اجازه نمی دهیم آن را به دشمن سعودی و دیگر برادران عرب ما تبدیل کند و لبنان تحت هر شرایطی تحت ولایت ایران قرار نخواهد گرفت. 
رئیس حزب جریان المستقبل گفت: شرایط در بین گروه ۱۴ مارس مناسب و باثبات نیست و همواره از من و دیگر اعضای جریان المستقبل ایراد گرفته می شود و سرزنش می شویم، امروز در بین ما در رویکردها و اصول تضاد و اختلاف زیاد شده است. 
این مراسم که با نواخته شدن سرود ملی لبنان شروع و با نواخته شدن آن پایان یافت، سعدالحریری در اقدامی نمایشی و برای این که بگوید درصدد رفع کدورت هاست از برخی اعضای گروه ۱۴ مارس خواست تا در کنار او قرار گیرند و عکس یادگاری بگیرند.
امین الجمیل ، سامی الجمیل و سمیر جعجع از جمله کسانی بودند که در کنار سعدالحریری ایستادند اما ناظران معتقدند این عکس تصویری از پایان کدورت ها و اختلافات فزاینده و در حال توسعه میان گروه ۱۴ مارس نیست.

 

۰۷:۱۷:۱۸ه گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اندیشکده آمریکایی «واشنگتن» در تحلیلی پیرامون  آزادی شهر راهبردی حلب در شمال غرب سوریه از دست شورشیان سوری نوشت: این امر شکست فوق‌العاده‌ای برای آمریکا و متحدان سنتی آن چون ترکیه، عربستان سعودی، قطر و اردن است.

«آندرو جی تبلر» از کارشناسان اندیشکده یاد شده در تحلیلی پیرامون عواقب آزادی این شهر و اثرات آن بر توازن قوا در عرصه جنگ  نوشت: این امر شکستی ویژه برای آمریکا و متحدان سنتی آن چون ترکیه، عربستان سعودی، قطر و اردن است. البته این مورد در مواجهه با حضور ایران و روسیه در سوریه نیز نوع شکستی محسوب می‌شود.

این تحلیلگر آمریکایی در ادامه عنوان داشت: این امر خسارتی عظیم  برای آمریکا و سیاست‌های خاورمیانه‌اش در مقابله با روسیه خواهد بود . در صورت وقوع این ماجرا مهاجران زیادی به شمال اروپا سرازیر شده و شاهد بحران مهاجرتی در اروپا خواهیم بود و این‌ها منجر به  قدرت گرفتن دولت‌های  راستگرای افراطی می‌شود که بسیار بیشتر با روسیه تا آمریکا دوست هستند.

این تحلیلگر آمریکایی افزود: فکر می‌کنم پیروزی در حلب منجر به تقویت مواضع سوریه در بخش غربی این کشور شده و البته این مورد به استثنا استان ادلب تا جنوب شهر حلب است. اما به طور اساسی ما شاهد حضور حکومت سوریه از حلب تا حما، حمص و دمشق خواهیم بود که موجب استحکام  مواضع دولتی و نیروهای ایران به ویژه می شود.  آزادی حلب این امکان را برای آن‌ها میسر می سازد تا به طور بالقوه با حرکت به مکان‌های دیگر به تهاجم خود ادامه داده  و مستقیم به استان ادلب رفته و سرانجام به سمت جنوب پیش بروند. البته تمامی این موارد ماه‌ها یا سال‌ها اجرای کاملش زمان می‌برد اما  فکر می‌کنم حکومت روسیه و سوری‌ها در حال نیل به این اهداف هستند. آن‌ها در پی راه حل کلی برای حل بحران سوریه با تمرکز بر دولت «بشار اسد» رییس جمهور این کشور هستند.

 

۰۷:۱۶:۳۵ه گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری هیل، جان برنان مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا می گوید که این اجتناب تاپذیر است که داعش تلاش کند در خاک ایالات متحده دست به حمله بزند.

برنان در مصاحبه با سی بی اس گفت: من انتظار دارم که داعش به دنبال برنامه ریزی برای برانگیختن مردم و جاسازی مواد و هرچیزی که برای انجام یک عملیات تروریستی در خاک آمریکا مورد نیاز است باشد.

وی همچنین گفت: نلاشهای آنها در این زمینه غیرقابل اجتناب است هرچند که من نمی گویم آنها لزوما موفق به انجام این کار خواهند شد.

جان برنان افزود: سازمان سیا در روزهای منتهی به حملات تروریستی نوامبر در پاریس از برنامه ریزی برای حمله تروریستی به جایی مطلع بود.

وی همچنین مدعی شد که سرویس امنیتی سیا تا کنون از وقوع چندین حمله تروریستی جلوگیری کرده است و به دلیل دقت بالای اطلاعاتی تعدادی از آنها بازداشت و یا تحت تعقیب قرار گرفتند.

 

۰۷:۱۵:۲۹ک مقام ارشد بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه بانک‌های رفع تحریم شده همچنان در گشایش ال سی مشکل دارند، اظهارداشت:‌ با توجه به اینکه روابط کارگزاری بانک‌های رفع تحریم شده برقرار نشده، گشایش ال سی هم با موانع روبرو است.

وی افزود: بانک‌هایی که تحریم نبوده‌اند مشکل چندانی بابت ایجاد روابط کارگزاری ندارند، اما بانک‌هایی که تحریم بوده‌اند برای برقراری ارتباط مشکلات بیشتری دارند زیرا طرف خارجی باید ریسک برقراری ارتباط با بانک را بپذیرد.

این مقام ارشد بانکی با اشاره به استانداردهای لازم برای ایجاد روابط بانکی در فضای بین‌الملل، گفت: در سال‌های تحریم، استانداردهای جدیدی وضع شد و به همین دلیل بانک‌های خارجی برای ایجاد روابط کارگزاری،  پرسشنامه‌هایی به بانک متقاضی ارتباط می‌دهند.

وی با بیان اینکه در این پرسشنامه‌ها موارد مختلفی ازجمله پولشویی مطرح می‌شود، گفت: برای ایجاد روابط کارگزاری و ‌اتصال به سامانه‌های کلرینگ یورو و کلرینگ دلار، ریسک‌های عملیاتی و تجاری، ریسک‌های نقدینگی، کفایت سرمایه و رعایت لیست‌های تحریمی موجود در فضای بین‌الملل، بررسی می‌شود.

این مقام ارشد بانکی افزود: بنابراین هر بانکی که بخواهد ارتباطات بین‌المللی داشته باشد، باید استانداردهای لازم را کسب کند که البته در چند سال اخیر این استانداردها زیاد شده است.

وی تاکید کرد: بانک باید به سؤالات پاسخ درست دهد زیرا این پاسخ‌ها در سامانه باقی می‌ماند و اگر ۶ ماه بعد پاسخ متفاوتی از سوی بانک‌ها دریافت کنیم روابط بانکی را با مشکل مواجه خواهد کرد.

این مقام ارشد بانکی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه کفایت سرمایه اغلب بانک‌های ایرانی پایین است،بنابراین در ایجاد روابط کارگزاری به مشکل برمی‌خورند، گفت: قطعاً کفایت سرمایه کنونی بانک‌ها و مطالبات معوق یکی از موانع ایجاد روابط کارگزاری است.

وی در پاسخ به این سؤال که بنابراین بانک‌های ایرانی راه طولانی برای ایجاد روابط کارگزاری دارند، گفت: بله، قطعاً چند سال زمان نیاز است تا بانک‌های ایرانی تحریم شده اصلاحات ساختاری انجام و خود را با شرایط جدید وفق دهند.

این مقام ارشد بانکی گفت: هم اکنون موسسه رتبه بندی و اعتبارسنجی ساچه بدون ضمانت بانک مرکزی‌ یا وزارت اقتصاد حاضر است با برخی بانک‌های ایرانی را که شرایط مناسبی دارند همکاری کند اما اگر این شرکت با بانک‌هایی که تحریم بودند بخواهد ارتباط برقرار کند از آنها ضمانت بانک مرکزی یا وزارت امور اقتصاد و دارایی را می‌خواهد.

وی تاکید کرد: فعالیت در حوزه بین‌الملل ظرافت‌ها و استانداردهای خاصی دارد و در این چند سال هم قواعد بانکداری بین‌الملل تغییر کرده است.

 

۰۷:۱۵:۱۸حسن قالیباف اصل مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بورسخبرگزاری فارس گفت: لغو تحریم ها اصلی‌ترین خبر تاثیر گذار بر بازار سهام است و برای اینکه بتوان ارزیابی دقیقی از میزان تاثیر آن بر بخش واقعی اقتصاد و صنایع مختلف به دست آورد، باید منتظر اعلام بودجه برآوردی شرکت ها در سال ۹۵ ماند که چه گزارش هایی به بازار اعلام می‌کنند.

قالیباف اصل با بیان اینکه سمت و سوی بازار سهام را بودجه‌های سال آینده شرکت ها تعیین خواهد کرد، افزود: اثر لغو تحریم ها بر روی همه صنایع و شرکت های بورسی یکسان نیست. اینکه با افزایش قیمت سهام بالافاصله از سوی عده ای بحث حباب پیش کشیده می شود و وقتی با افت قیمت ها در بازار مواجه می شویم موضوع سقوط بازار به میان می آید، هیچ گاه قابل اتکا نیست.

وی افزود: بازار سرمایه برآیند خرد جمعی فعالان بازار است که از دورن آن قیمت تعادلی سهام بیرون می آید. واقعیت این نیست که تک تک افراد به تنهای راجع به حباب قیمت ها اظهار نظر کنند. حباب نیاز به آزمون و بررسی دارد، اما اگر بازار سرمایه را قبول داشته باشیم، می توان گفت قیمت ها ناشی از خرد جمعی عرضه و تقاضا در بازار است.

به گفته قالیباف اصل اینکه اثر خبر های خوب چقدر باید باشد، بر اساس تحلیل های کارشناسی بیرون می آید. هیچ جای دنیا این طور نیست که بر اساس خط کش بتوانند عکس العمل بازار را از اثر اخبار بلافاصله و در لحظه اندازه‌گیری کنند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ممکن است در بررسی های تحلیلی، بازار سهام با واکنش‌های بیش از حد یا کمتر از انتظار مواجه شود، عنوان کرد: قیمت سهام از داخل بازار سهام بیرون می‌آید و کشف قیمت‌ها در بازار انجام می‌شود. بنابراین اظهار نظر درباره قیمت ها به طور فردی صحیح نیست.

وی با اشاره به تجربه ای از گذشته، گفت:« خاطرم هست عده‌ای در سال ۹۲، از ابتدای سال عده ای قیمت ها را حبابی می‌دانستند و حال آنکه وقتی قیمت‌ها باز هم ۱۱۰ درصد بالا رفت همچنان می گفتند، بازار سهام حبابی است. به هر حال اینکه حباب کجاست شاید یک جایی درست از آب در آید. مگر می شود یک نفر همیشه بحث حباب را بزنند .عده ای هستند که وقتی بازار رشد می‌کند، دائماً می گویند بازار سهام حبابی است.»

قالیباف اصل با بیان اینکه قیمت ها در بازار سهام و  بر اساس عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد، گفت: قبل از برجام، ارزش معاملات روزانه در بازار حدود ۱۲۰ میلیارد تومان بود، اما اکنون ارزش معاملات روزانه سهام در بورس تهرن بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان شده است. این در حالی است که در گذشته معاملات  ۸۰۰ میلیارد تومانی در روز نیز در بازار رخ داده است.

وی ادامه داد: قیمت ها در بازار به میزان بسیار خوبی در حال گردش است. ضمن اینکه بورس در شرایط رونق بازار به سمت افزایش سهام شناوری شرکت ها می‌رود و در عین حال پذیرش شرکت های جدید را در دستور کار قرار می دهد و کمک می کند که حجم گردش سهام در بازار افزایش یابد.

مدیر عامل بورس تهران گفت: آنجا که قیمت ها بر اساس حجم و ارزش معاملات تغییر می‌کند، باید به بازار اعتماد کرد و بر اساس عرضه و تقاضا دستیابی به قیمت‌های تعادلی اتفاق می افتد.

 

۰۷:۱۳:۳۲ شرایط بازار امروز بیشتر بسته  به  واکنش های گروه خودرو  است

۰۷:۱۲:۰۱ سلام وصبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم