۰۷:۳۲:۲۰ پایان بخش اول
۰۷:۳۱:۳۹ گروه بورس-همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شرایط متعادل و مثبتی را پشت سرگذاشت که در نهایت به رشد ۳/ ۵۱ واحدی شاخص کل معادل ۰۸/ ۰ درصد منجر شد.
در بازار دیروز سهامداران در ساعات ابتدایی معاملات شاهد تشکیل صفهای خرید در نمادهای مورد اقبال بازار بودند پس از آن عرضهها افزایش یافت، اما در ساعت پایانی یک بار دیگر تقاضا توانست در بازار خودنمایی کند. اکثر کارشناسان با اشاره به حاکمیت جو نوسانگیری در بازار از حضور بیش از اندازه معاملهگران کوتاه مدت بهعنوان یکی از مشکلات کنونی بازار یاد میکنند. از دیدگاه این کارشناسان حاکمیت جو نوسانگیری به حرکتهای هیجانی متناوب در بازار منجر میشود. در بازار دیروز در تحولات کلان مدیر ارتباطات اداره بینالملل بانک مرکزی از برگزاری جلسه با مدیران سوئیفت و آغاز به کار بانک ICBC بزرگترین بانک جهان در حوزه فاینانس و عملیات خزانهداری خبر داد. در بازار دیروز همچنین وضعیت بازارهای جهانی مورد توجه معاملهگران بود در بازار جهانی بهای هر بشکه نفت وست تگزاس دیروز به مرز ۳۰دلار رسید. بهای نفت برنت نیز اندکی بیش از ۳۱دلار بود.در همین حال بهای فلز مس به ۴هزار و ۴۰۶دلار در هر تن بالغ شد و بهای سه فلز آلومینیوم، روی و سرب هم به ترتیب یک هزار و ۴۷۱دلار، یک هزار و ۴۷۰دلار و یک هزار و ۶۰۲ ریال بود. در رابطه با بهای نفت بانک «مورگان استنلی» آمریکا اعلام کرد: در صورت تداوم کاهش ارزش پول چین در مقابل دلار آمریکا، قیمت جهانی نفت در ماههای آینده ممکن است به بشکهای ۲۰ تا ۲۵ دلار در هر بشکه سقوط کند. در همین حال، کارشناسان این بانک آمریکایی مطرح کردند: بهای نفت براساس دلار آمریکا قیمتگذاری میشود و چیزی که موجب کاهش قیمت آن میشود، افزایش ارزش دلار آمریکا است و فزونی عرضه نمیتواند قیمت آن را به ۲۰ تا ۲۵ دلار در هر بشکه کاهش دهد.
همچنین کارشناسان «مورگان استنلی» بر این باور هستند که بی ارزش شدن پول چین در مقابل دلار آمریکا به دلیل عملکرد ضعیف اقتصادی چین است و ادامه این روند سناریوی قیمت نفت به بشکهای ۲۰ تا ۲۵دلار را امکانپذیر میکند. در گروه شیمیایی رشد ۳۳ درصدی قیمت سهام «شلعاب» در ۸ روز کاری با شفافسازی کوتاه مدیرعامل این شرکت کوچک بورسی متوقف شد. حمیدرضا نعمتی مدیرعامل «شلعاب» به درخواست سازمان بورس پاسخ داد و در توضیحی کوتاه اعلام کرد: با توجه به روند رو به افزایش قیمت سهام این شرکت در چند روز اخیر به اطلاع میرساند افزایش مذکور با نتایج حاصله از بررسی اجمالی عملکرد این شرکت تضاد دارد و در اسرع اطلاعات ۹ ماهه استخراج و به اطلاع عموم خواهد رسید. براساس این گزارش، این شفافسازی موجب شد تا امروز سهام لعابیران با کاهش حدود ۳ درصدی روبهرو و به ۱۸۹ تومان برسد. در این گروه مدیرعامل نیروکلر از عدم تغییر سود شرکت خبر داد. محمود بوذری با ارسال نامهای به سازمان بورس اعلام کرد: روند فعالیتهای این شرکت بهصورت طبیعی بوده و اتفاق قابل توجهی در شرکت رخ نداده است که باعث افزایش قیمت سهام شرکت شود. بدیهی است در صورتی که تغییر با اهمیتی در روند فعالیت شرکت رخ دهد، سریعا از طریق سامانه کدال به اطلاع سهامداران محترم و آن سازمان خواهد رسید.در گروه هلدینگی مجمع عمومی صندوق بازنشستگی با تقسیم رقم بالای ۶۲۵ریال به کار خود پایان داد. در گروه غذایی دیروز نماد مارگارین بازگشایی شد که با افت ۵درصدی مواجه شد. این نماد دیروز در حالی بازگشایی شد که در شفافسازی عجیب خاطر نشان کرد که توقف نماد بدون دلیل و بدون تعدیل خاصی رخ داده است.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993174/#ixzz3x5s9kblx
۰۷:۳۱:۱۸ گروه بورس- هدیه لطفی: روند صعودی حاکم بر بازار سرمایه در جریان معاملات روز گذشته با افزایش ۵۱ واحدی شاخص کل بورس ادامه یافت تا به این ترتیب بازدهی این بازار در ماه جاری به ۱۴/ ۲ درصد برسد. بورس تهران پس از وقفه یک روزه، از روز دوشنبه مجدد به روند صعودی خود بازگشت و با رشد ۳۲۸ واحدی شاخص در این روز، جان دوباره گرفته که این روند در معاملات دیروز نیز ادامه یافت و در نهایت افزایش ۵۱ واحدی معادل ۰۸/ ۰ درصدی شاخص در کارنامه روز سهشنبه این بازار به ثبت رسید. هرچند در ابتدای معاملات دیروز شاخص با جهشی صعودی تا مرز ۶۳هزار واحد نیز پیشروی کرد اما در جریان معاملات متعادل شد و در پایان در محدوده ۶۲هزار و ۸۴۰واحدی متوقف شد.
به گزارش «دنیای اقتصاد» هر چند در حال حاضر نگرانیهایی همچون کاهش قیمت نفت و نرخهای جهانی کالاها، گزارشهای ضعیف شرکتها به ویژه در عملکرد ۹ ماهه آنها و تنشهای سیاسی در منطقه وجود دارد، اما نزدیک شدن به زمان برداشته شدن تحریمها و همچنین اتخاذ سیاستهای انبساطی دولت وهمچنین نوسانات نرخ ارز از یکسو و از سوی دیگر بازگشت اعتماد از دوهفته گذشته به بورس، موجب شده تا اهالی تالار شیشهای بعد از دو سال رکود پیدرپی در تالار شیشهای فعال شوند که ماحصل آن رونق معاملات در این روزها و فعالیت چشمگیر حقیقیها در بازار است که تاکیدی است بر بازگشت فعالان به بورس. پس از مدتها رکود و در حالی که رکود بورس به دوسالگی خود نزدیک شده بود، نشانههایی از رونق در این بازار بهوجود آمده است. کارشناسان معتقدند رفتار فعلی عمده سهامداران منطقی و به دور از سفتهبازی است. بر این اساس، با اعتماد بهوجود آمده که با اعلام رسمی لغو تحریمها (احتمالا در روزهای آتی) این اطمینان بیشتر میشود، انتظار میرود رونق موجود در بازار سهام ادامه یابد. با این حال نقش دولت، سازمان و بازیگران اصلی در این بازار اهمیت بالایی دارد که میتواند پایداری رونق در بازار سهام را تضمین کند. بررسی روند بازار در ماه جاری نشان از رشد حجم و ارزش معاملات دارد بهطوریکه در روز گذشته بیش از یک میلیارد و ۲۴۰میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش تقریبی ۲هزار و ۷۲ میلیارد ریال در بازار داد و ستد شد که در مقایسه با روز دوشنبه رشد ۴۲درصدی حجم و ۱۸ درصدی ارزش را تجربه کرده است. همچنین تعداد معاملات نیز با ۸/ ۲۳ درصد افزایش به ۸۰هزار و ۴۴۴ مرتبه رسید که این امر نشان از مشارکت بیشتر فعالان بهویژه حقیقیها در بازار دارد. این در حالی است که در مقایسه با بازه یکماهه، تحرکات بیشتری به چشم میخورد؛ حجم، ارزش و تعداد معاملات در مقایسه با میانگین یک ماه قبل به ترتیب ۸/ ۱۳۶ درصد، ۳/ ۱۰۷ درصد و ۸/ ۹۲ درصد رشد نشان میدهد. به این ترتیب در ماه جاری و با احتساب ۱۵ روز کاری، نماگر اصلی بازار رشدی بیش از ۱۳۰۰ واحد را تجربه کرده و سوددهی ۱۴/ ۲ درصدی را به همراه داشته است.
نوید بخشی برای روزهای مثبت
در این شرایط به دلیل ارزندگی اکثر سهمهای بورسی، برخی از صاحبان نقدینگی برای خرید سهام شرکتها به تکاپو افتاده و در حال خرید سهام شرکتهای ارزان قیمت هستند. همچنین سهامداران حقیقی نیز بیشتر در این بازار فعال شدند و با مثبت شدن بورس انگیزه بیشتری برای داد و ستد پیدا کردند. این مسائل در مجموع نوید از بازگشت اطمینان به بازار دارد؛ اما برخی فعالان رشد اخیر بازار را مرتبط با مسائل سیاسی و دولتی میدانند که پس از چند روز اصلاح خواهد شد. در این راستا دکتر حسین ایزدی، مدیرعامل کارگزاری اطمینان سهم، نظریه مزبور را رد میکند و میافزاید: بازگشت بازار سرمایه به روندی مثبت، تنها به دلیل اتفاقات مثبت سیاسی و اقتصادی نیست، بلکه تابعی از این رخدادهاست که بیشتر در سایه بازگشت اعتماد به بورس تداوم یافته و با افزایش اعتمادها، روندی به مراتب صعودیتر در انتظار بازار خواهد بود. وی در ادامه مسائل مربوط به سفتهبازی در بازار را نیز منتفی دانست و افزود: شرایط و رشد بورس به گونهای است که احتمال وجود سفتهبازی در آن زیاد نیست و در صورت وجود بسیار اندک است؛ بهطوریکه ۷۰ تا ۸۰ درصد از رشد اخیر مرتبط با ارزیابی مثبت فعالان از آینده این بازار است.
ایزدی در ادامه با اشاره به رفتار معقولانه فعالان بازار اظهار کرد: بررسی روند بازار در چند وقت اخیر نشان از حرکت معقول و با احتیاط سرمایهگذاران دارد. در این مدت سهامداران معقولتر از گذشته فعالیت کردند که ماحصل آن عدم تشکیل طولانیمدت صفهای خرید و یا فروش و همچنین نبود جهش ناگهانی یا افت شدید قیمتی در سهام بود. مدیرعامل کارگزاری اطمینان سهم در ادامه افزود: در این شرایط بهتر است دولت و سازمان بورس دخالتی در روند معاملات نداشته باشند و اجازه دهند تا بورس بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا حرکت کند. وی در ادامه خواستار رفع ابهامات از صنایع شد و گفت: در راستای بهبود بیشتر بازار و اعتمادسازی، دولت باید ابهامات و شبههها را در صنایع برطرف سازد تا سرمایهگذاران بتوانند تصمیم درستی برای سرمایهگذاری در بازار داشته باشند که یکی از این ابهامات همان تعیین نرخ خوراک پتروشیمیها است. تعیین نهایی نرخ خوراک باعث شفافیت بیشتر و مشخص شدن مسیر حرکتی در بازار خواهد شد. ایزدی در پاسخ به «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه نقش ابزارهای مالی جدید در شرایط کنونی چیست و آیا ورود این ابزارها به بازار مناسب است، گفت: هرگونه ابزار معامله میتواند به افزایش حجم معاملات، تنوع در بازار، پوشش ریسک و کاهش ضرر در بورس کمک کند؛ اما زمان ورود و معرفی این ابزارها مهم است و باید به تدریج وارد بازار شوند تا باعث سردرگمی بیشتر سهامداران نشود.
در بازار چه گذشت؟
در جریان معاملات روز گذشته نمادهای بانک ملت، کشتیرانی، سایپا و ایران خودرو با تاثیر مثبت خود بر شاخص نه تنها تاثیر منفی نمادهای فارس، شبندر و فولاد را خنثی کردند، بلکه به افزایش ۵۱واحدی این نماگر منجر شد که در نتیجه دیگر شاخصهای با اهمیت بازار نیز با روندی مثبت به کار خود پایان دادند. در جریان معاملات دیروز ۱۰۰میلیون سهم بانک ملت به ارزش ۱۹۴ میلیارد ریال و بیش از ۵۵ میلیون سهم پتروشیمی مبین به ارزش بیش از ۱۷۱ میلیارد ریال بهصورت بلوکی جابهجا شد و در ادامه نماد بانک صادرات با مبادله ۵/ ۱۰۹ میلیون سهم به ارزش ۱۰۲ میلیارد ریال، بیشترین حجم معاملات را بهخود اختصاص داد. فرابورس نیز روز گذشته بهرغم افزایش حجم معاملات با کاهش شاخص روبهرو شد؛ در این روز حجم و تعداد معاملات به ترتیب ۷۶درصد و ۳۰درصد رشد را تجربه کرد و در مقابل ارزش معاملات با ۱۹درصد کاهش نسبت به معاملات روز دوشنبه مواجه شد. در مجموع دیروز بیش از ۳۰۸میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۲/ ۹۸۷ میلیارد ریال در فرابورس دادوستد شد. نماد معاملاتی بانک حکمت ایرانیان با خرید و فروش ۲۳ میلیون سهم به ارزش ۳۲ میلیارد ریال بیشترین حجم معاملات و اوراق اجاره مپنا با ارزش معاملاتی ۵/ ۴۴ میلیارد ریالی بالاترین ارزش مبادلات را به خود اختصاص دادند. این در حالی است که در پایان معاملات شاخص فرابورس با کاهش ۳ واحدی در رقم ۷۰۱ واحد توقف کرد. در این روز اسناد خزانه اسلامی نیز به قیمت ۹۶۲ هزار و ۱۷۴ ریال رسید که به این ترتیب نرخ بازده تا سررسید آن معادل ۲۶درصد شد. اوراق تسهیلات مسکن نیز برای تمامی سررسیدها با افزایش قیمت روبهرو شدند بهطوریکه اوراق جدید با سقف تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی به حدود قیمت ۸۸ هزار تومان رسیدند، این در حالی است که اوراق قبلی میانگین قیمت ۷۸ هزار تومان را تجربه کردند و به این ترتیب شکاف قیمتی حدود ۱۰ هزار تومانی میان این دو نوع اوراق ایجاد شد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993168/#ixzz3x5ryZyXe
۰۷:۳۰:۲۳ گروه بورس– فاطمه اسماعیلی: با تحولات انجام شده در بازارهای سرمایه طی سالهای اخیر، طراحی شاخصها بر اساس رویکرد سنتی نقش کمتری را بازی میکند و رویکردهای جدیدی عمدتا با هدف بهرهگیری از شاخص بهعنوان یک ابزار سرمایهگذاری به وجود آمدهاند. همچنین افزایش رقابت و با اهمیت شدن منابع مالی سبب شده است که سرمایهگذاران با دقت بیشتری به طراحی پرتفوی خود بپردازند و از این رو استفاده از شاخصهایی که بتوانند با توجه به اهداف مشخصشده سرمایهگذاران بهترین عملکرد را کسب کنند، بسیار حائز اهمیت شده است.
امروزه بورسها و شرکتهای شاخصساز به منظور پاسخگویی به نیاز سرمایهگذاران و همچنین افزایش شفافیت بازارها، شاخصهای مختلفی با معیارهای متفاوت و عمدتا با هدف سرمایهگذاری، طراحی میکنند. شاخص مانند یک دماسنج، وضعیت کلی اقتصاد و بازار را نشان میدهد بنابراین بهطور کلی در تفسیر شاخص تغییرات، اهمیت بیشتری از میزان مطلق آن دارند؛ چراکه این تغییر مبین سطح عمومی قیمت سهام شرکتها و افزایش یا کاهش آنها در محدوده زمانی مورد بررسی است. اشتباه اکثر معاملهگران و فعالان بازار، اهمیت و وزندهی بالایی است که به رقم مطلق شاخص میدهند و براساس شاخص مبادرت به حضور در بازار میکنند، این در حالی است که شاخص، سطح عمومی قیمتها یا بازدهی را نشان میدهد و کاهش یا افزایش آن لزوما بیانگر صعود یا نزول تمامی شرکتها نیست و چه بسا بخشی از شرکتها با افزایش قیمت همراه باشند، اما نزول قیمت تعداد بیشتری از شرکتها یا شرکتهایی با حجم بیشتر، سطح عمومی قیمتها و در نتیجه میزان شاخص را کاهش دهد. بر اساس بررسیهای «دنیای اقتصاد» عموم سهامداران در بورس تهران، توجه بیشتری به شاخص کل دارند. این نگاه سنتی باعث میشود تا متغیرهای بسیاری که در شاخصهای متنوع بازار سهام تعریف شدهاند مورد بی توجهی قرار گیرند. به عبارت دقیق تر، استفاده مناسب از شاخصهای سهام برای سرمایهگذاری صورت نمیگیرد و عموما رقم و تغییرات شاخص کل بهعنوان معیاری برای وضعیت کلی بازار سهام مورد توجه قرار میگیرد. این در حالی است که کنار هم قرار دادن شاخصهای مختلف کنار یکدیگر در بورسهای پیشرفته معیاری مهم برای سرمایهگذاری محسوب میشود بهطوری که سهامداران حتی خود شاخصها را معامله میکنند. هرچند ایرادهایی به نوع شاخصها و تنوع آنها در بورس تهران وارد است، اما مهم ترین معضلی که در این مورد به چشم میخورد نگاه سنتی معاملهگران به شاخص بورس است. در بیشتر شاخصها معیارهای گزینش شرکتها، کمی بوده و کمتر از معیارهای کیفی (مانند شرایط سودآوری، تعداد مدیران مستقل و…) استفاده میشود. رایجترین معیارهای کمی برای انتخاب سهم دو معیار زیر است:
ارزش بازار: معیار ارزش بازار یک معیار مهم در طراحی شاخصها است و معمولا در اولین یا آخرین مرحله انتخاب سهم درنظر گرفته میشود. این معیار در اغلب موارد بر اساس نرخ شناور آزاد، تعدیل میشود.
نقدشوندگی: برای محاسبه نقدشوندگی از روشها و معیارهای متعددی استفاده میشود که از جمله آنها میتوان به ارزش معاملات، اثر هزینه، نقدشوندگی نسبی و مطلق، تعداد روزهای معاملاتی، حجم معاملات، تعداد معاملات و… اشاره کرد. بیشتر معیارهای نقدشوندگی در دورههای بلندمدت ۶ ماهه و یک ساله و در برخی موارد بیشتر از یک سال، در نظر گرفته میشوند. مدیریت تحقیق و توسعه شرکت بورس در گزارش «بررسی معیار انتخاب سهام در شاخصهای بورسهای اوراق بهادار» به بررسی فرآیند انتخاب سهام، زمان بازنگری و نحوه بازنگری در شاخصهایی از جمله شاخص TOPIX Core 30 (بورس توکیو)، شاخص JPX-Nikkei 400 (بورس توکیو)، شاخص SSE 180 و SSE 50 (بورس شانگهای)، شاخص BIST 30 (بورس استانبول)، شاخص CNX Nifty (بورس ملی هند)، شاخص HSI 50 (بورس هنگکنگ)، شاخص فوتسی چین FTSE China A50 (بورس شانگهای)، شاخص S&P/ ASX 200 (بورس استرالیا) و شاخص KLC (بورس مالزی) پرداخته است.
فرآیند انتخاب شرکتها در برخی بورسهای دنیا
– شاخص TOPIX Core 30 (بورس ژاپن): بورس اوراق بهادار ژاپن دارای شاخص TOPIX است که دربرگیرنده تمام سهمهای داخلی پذیرفته شده در بازار اول این بورس است. از این شاخص، شاخصهای دیگری به نامهای TOPIX Core 30 و TOPIX Core 70، TOPIX 100، TOPIX TOPIX 1000 و… استخراج میشوند. شاخص TOPIX Core 30 در برگیرنده ۳۰ سهم شاخص TOPIX است که براساس نقدشوندگی و ارزش بازار تعدیل شده براساس شناور آزاد در تاریخ پایه (آخرین روز کاری ماه آگوست) انتخاب میشوند. شرکتهای شاخص TOPIX براساس ارزش معاملات سه سال گذشته مرتب میشوند و سپس ۹۰ سهم از آنها انتخاب میشوند. پس از آن، ۱۵ سهم با بیشترین ارزش بازار تعدیل شده براساس شناوری آزاد، انتخاب میشوند. ۱۵ سهم از ۳۰ سهم موجود در شاخص TOPIX CORE 30 براساس بیشترین ارزش بازار تعدیل شده براساس شناور آزاد انتخاب میشوند. این ۱۵ سهم باید از ۹۰ سهم برتر موجود در شاخص تاپیکس (TOPIX) با بیشترین ارزش معاملات در سه سال گذشته باشند و همچنین باید جزو ۴۰ سهم برتر براساس ارزش بازار تعدیل شده براساس شناوری آزاد در تاریخ پایه باشند. اگر نتوان به این شیوه سهام را انتخاب کرد، انتخاب از ۹۰ سهم برتر موجود در شاخص TOPIX و براساس ارزش کل معاملات در ۳ سال گذشته انجام میشود.
– شاخص JPX-Nikkei 400 (بورس ژاپن): گروه بورس ژاپن (JPX)، بورس اوراقبهادار توکیو (TSE) و شرکت نیکی، شاخص JPX-Nikkei 400 را محاسبه و معرفی کردند. این شاخص هم براساس قیمت و هم براساس بازده کل محاسبه میشود. دوره بازنگری سهام این شاخص، تنها یک بار در سال (ماه آگوست) اجرا خواهد شد. این شاخص شامل ۴۰۰ سهام عادی پذیرفته شده در بازار اصلی TSE (بازار اول، بازار دوم و بازار مادر) یا بازار جزدک است. سهام موجود در شاخص براساس ارزش بازار، ارزش معاملات، ROE و دیگر عوامل انتخاب میشوند. سهمهای واجد شرایط براساس معیارهایی از جمله میزان بدهی شرکت، سود عملیاتی، نبود زیان در صورتهای مالی و… گزینش میشوند. ۱۰۰۰ سهم براساس ارزش معاملات در ۳ سال گذشته و ارزش بازار انتخاب میشوند، امتیاز کمی با امتیازدهی بر مبنای میانگین ROE، سود عملیاتی تجمیعی و ارزش بازار تعیین میشود. امتیاز کیفی با امتیازدهی برمبنای انتصاب مدیران مستقل خارجی، مطابقت با استانداردهای IFRS، افشای اطلاعات مربوط به عایدیهای بهصورت انگلیسی تعیین میشود. امتیاز نهایی با جمع امتیاز کمی و کیفی برای هر سهم مشخص میشود.۴۰۰ سهم بر اساس امتیاز نهایی انتخاب میشوند.
– شاخص SSE 180 و SSE 50 (بورس شانگهای): شاخصهای SSE به منظور نشان دادن عملکرد بازار شانگهای طراحی شدهاند و برای سرمایهگذاری و طراحی ابزارهای مالی استفاده میشوند. در شاخص SSE180، ۱۸۰ سهم بزرگ در بازار اوراق بهادار شانگهای قرار دارند و در شاخص SSE 50، ۵۰ سهم بزرگ دارای نقدشوندگی بالا که از سهام موجود در شاخص SSE 180 باشند، انتخاب میشوند. این شاخصها هر ۶ ماه بازنگری میشوند و ترکیب سهام موجود در شاخص مطابق با دوره بازنگری تعدیل میشود. فرآیند انتخاب در این شاخصها بهصورت زیر است.
– شاخص BIST 30 (بورس ترکیه)
شاخص BIST 30 به منظور ارزیابی عملکرد گروهی از سهمهای معامله شده در بورس استانبول طراحی شده است. این شاخص شامل ۳۰ سهم منتخب از شرکتهایی است که در بازار ملی ترکیه معامله میشوند و سهام تراستهای سرمایهگذاری املاک و تراستهای سرمایهگذاری مخاطرهآمیز[۱] معامله شده در بازار محصولات تجمیعی[۲] را نیز دربرمیگیرد.
– CNX Nifty(بورس ملی هند): شاخص CNX Nifty یک شاخص مهم در بورس اوراق ملی هند محسوب میشود. این شاخص رفتار پرتفویی از اوراق بهادار بزرگ و با نقدشوندگی بالا و سهام شرکتهای برتر را بررسی میکند. این شاخص که یک شاخص وزنی ارزش بازار تعدیل شده براساس شناوری آزاد است، ۵۰ سهم موجود در بورس ملی هند را شامل میشود و حدود ۶۵ درصد از ارزش بازار بورس ملی هند (NSE) را در بر میگیرد. لیست سهام حائز شرایط براساس معیار ارزش بازار تعدیل شده براساس شناوری آزاد تهیه میشود. پس از آن، فیلتر نقدشوندگی (اثر هزینه) و تعدیل براساس شناوری آزاد صورت میگیرد.
– HSI 50 (بورس هنگکنگ): شاخص HSI (هنگ سنگ) بهعنوان یک مبنای بازار عملکرد بازار سهام هنگکنگ را منعکس میکند. شاخص HSI 50 شامل ۵۰ سهم برتر در بازار اصلی هنگکنگ است که میتواند سهام و صندوقهای املاک و مستغلات (REIT) را شامل شود. در این بورس سهمها براساس معیارهایی همچون ارزشبازار، گردش معاملات و سابقه پذیرش انتخاب میشوند.
– شاخص S&P/ ASX 200 (بورس استرالیا): شاخص S&P/ ASX 200 در آوریل ۲۰۰۰ بهعنوان شاخص معیار بورس اوراق بهادار استرالیا معرفی شد و از سوی مدیران سرمایهگذاری، مدیران صندوقهای سرمایهگذاری و مشاوران مالی رصد میشود. این شاخص از سوی کمیته شاخص استرالیایی S&P اداره میشود. در این شاخص ۲۰۰ شرکت قرار دارد. در این بورس ارزش بازار تعدیل شده براساس شناوری آزاد ۶ ماه گذشته ارزیابی میشود.
– شاخص KLC (بورس مالزی): بورس مالزی دو شاخص مهم KLC و MID70 دارد که شاخص KLC شامل ۳۰ شرکت بزرگ بورس مالزی و شاخص MID70 شامل ۷۰ شرکت بعدی است. بازنگری ۶ ماهه در ماههای دسامبر و ژوئن صورت میگیرد. شرکتهای مشمول در شاخصهای بورس مالزی بهصورت زیر انتخاب میشوند. معیار عمومی در بورس مالزی، شناوری آزاد، ارزش بازار و نقدشوندگی است.
نگاه سنتی به شاخص کل در ایران
رضا کیانی، مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران با بیان این مطلب که عنوان شاخص کل در بورس ایران، نامگذاری درستی نیست، اظهار کرد: در گذشته شاخصی تحت عنوان تپیکس (TEPIX) و شاخص تدپیکس (TEDPIX) بود. اصولا در بورسهای دنیا، شاخصی اینچنین که شاخص همه شرکتهای موجود در بورس باشد و هم بازدهی نقدی در آن لحاظ شود و هم بازدهی ناشی از تفاوت قیمت، دیده نمیشود. در این بورسها شاخصهای منتخب که در آن تعدادی از شرکتها بر اساس ضوابطی انتخاب میشوند، بیشتر از شاخص کل مورد اقبال قرار میگیرد. وی در بیان علت اقبال بیشتر به شاخصهای منتخب گفت: اصولا هر چه به سمت جلو حرکت میکنیم، شاخص کارکرد خود را بهعنوان یک نماگر که میخواهد شرایط حاکم بر کل بورس یا گروه خاصی از شرکتهای موجود در بورس را نشان دهد، از دست میدهد و در مقابل نقش شاخص بهعنوان یک ابزار سرمایهگذاری پررنگ میشود.مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران ادامه داد: ما طیف متنوعی از ابزارهای مالی همانند صندوقهای شاخصی، قراردادهای آتی شاخص و اختیارات معامله شاخص را داریم. اینجا شاخص بهعنوان یک ابزار سرمایهگذاری است که خود را نشان میدهد. بهطور مثال اکثر صندوقهای سرمایهگذاری بورسی، شاخصی را ردگیری میکنند طبیعتا هر چه تعداد شرکتهای موجود در یک شاخص کمتر باشد، ردگیری راحتتر خواهد بود، بنابراین اقبال به سمت شاخص شرکتهای منتخب بیشتر است.
وی افزود: در بورس ایران شاخص کل از مرجعیت بیشتری برخوردار است. این شاخص که همان شاخص تدپیکس است، در مقطعی تغییر کرد. این در حالی است که در قریب به اتفاق بورسهای دنیا از شاخص سهام شناور آزاد استفاده میشود. البته ما نیز این معیار را داریم. در حال حاضر در شاخص تفیکس (TEFIX) ما از روش وزندهی سهام شناور آزاد استفاده میشود. کیانی با تاکید بر این موضوع که در بورس ایران بهصورت سنتی به شاخص کل نگاه میشود، عنوان کرد: در شاخص کل، معیار وزندهی ارزش هر شرکت است اما در شاخص شرکتهای منتخب، صنایعی را داریم که هر صنعت شاخص خاص خود را دارد. وی اضافه کرد: اصلیترین شاخص شرکتهای منتخب ما، شاخص ۵۰ شرکت و شاخص ۳۰ شرکت است که در شاخص ۳۰ شرکت معیار بزرگی (اندازه شرکت) مهم تلقی میشود و در شاخص ۵۰ شرکت سعی شده شرکتهایی که نقدشوندگی بالایی دارند، حضور داشته باشند. منتهی به نظر میرسد معیارهایی که برای گزینش این شرکتها انتخاب شده، قابل اصلاح باشد و در این خصوص کارهایی انجام شده که احتمالا از سال آینده شرکتهای منتخب با معیارهای جدیدی انتخاب شوند. به گفته مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران، در بیشتر بورسهای دنیا، برای گزینش شرکتها، عمدتا معیار بزرگی شرکت (ارزش بازاری شرکت) و نقدشوندگی آن در نظر گرفته میشود که البته روشها متفاوت است. بعضی از این بورسها معیارهای کیفی را نیز همانند وضعیت سودآوری شرکتها، وضعیت حاکمیتی، شفافیت و… دخیل کردهاند؛ اما عموما از همان دو معیار قبلی استفاده میشود.
بازنگری در شاخص کار درستی نیست
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا لزوم بازنگری در شاخصها وجود دارد یا خیر؟ اظهار کرد: اصولا هر چه بازنگری در شاخص کمتر باشد، بهتر است؛ چرا که بازنگری شاخص موجب میشود، شاخص قابلیت ارزیابی و پیوستگی خود را از دست بدهد. بهترین کار ممکن این است اگر میخواهیم شاخصی داشته باشیم که سهام شناور آزاد باشد، شاخص جدیدی محاسبه کنیم. کیانی توضیح داد: در گذشته شاخص تپیکس را داشتیم که یک شاخص قیمتی بود و در یک مقطع زمانی تصمیم گرفته شد آن شاخص قیمتی (تپیکس) تبدیل به شاخص قیمت و بازده نقدی (تدپیکس) شود. بنابراین شاخص پیوستگی خود را از دست داد. بنابراین اگر محققی بخواهد روند شاخص را بررسی کند، دچار شکستی میشود که ممکن است خود از آن بیاطلاع باشد. بنابراین هر چه شاخصهای فعلی را کمتر تغییر دهیم، در طول زمان پیوستگی بیشتری خواهند داشت. اگر به دنبال تنوع بیشتر و مدرنتر شدن شاخصهای موجود هستیم، بهتر است شاخصهای جدیدی طراحی شود. وی همچنین درباره استانداردهای مورد نیاز در یک شاخص گفت: هر شاخصی، سرمایهگذاری با نگاههای خاص را جذب خود میکند. به همین دلیل است که تعداد شرکتهای شاخصساز زیاد بوده و انبوهی از شاخصهای متنوع را منتشر میکنند. هر کدام از این شاخصها به یک نیاز سرمایهگذاری پاسخ میدهد. ولی عموما بورسها به جز بورس توکیو تنوع زیادی در شاخصها ندارند. بنابراین نمیتوان استاندارد مشخصی برای یک شاخص در نظر گرفت. مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران تاکید کرد: در وزندهی شاخص معیارهای متفاوتی وجود دارد. ما شاخصهایی داریم که هم وزن هستند. این شاخصها اخیرا زیاد مورد توجه قرار میگیرند. یک علت این است که شاخصهای هم وزن از لحاظ ردگیری برای سرمایهگذاری راحتتر هستند چون وزن این شرکتها در دورههای سه ماهه برابر میشود. در این سه ماه تغییر وزن به دلیل تغییرات قیمتی است. الان سالها است که شاخص شناور آزاد مرجع وزن دهی قرار گرفته؛ علت این است بخشی از سهام شرکت که در بازار قابلیت دادوستد دارد، باید وزن یک شرکت باشد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993163/#ixzz3x5rtGX7S
۰۷:۳۰:۰۷ منیـره نظامیـوند چگینی: سال نو میلادی در حالی آغاز شد که روند بازارهای جهانی با نوسانات بسیاری همراه بود. طی هفته اول سال ۲۰۱۶، بازارهای سهام و کالایی اغلب در مسیر نزولی حرکت کردند. در همین حال، در چین بهعنوان یکی از بزرگترین قطبهای اقتصادی جهان، شاهد ثبت افتهای شدید بودیم به طوری که در هفته گذشته بورس این کشور ریزشی به بزرگی بیش از ۱۰ درصد را تجربه کرد، این ریزشهای چشمگیر تا جایی بود که طی روزهای متوالی سیستم توقف خودکار معاملات در چین مدام وادار به متوقف ساختن سیستم معاملاتی شده و بازار از تکاپو میایستاد. چین بزرگترین مصرفکننده اکثر کالاها است و هرگونه نوسان در اوضاع اقتصادی این کشور، وضعیت بازار این محصولات را دستخوش نوسانات ناخواسته خواهد کرد.
به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقـل از سیکینگ آلفا (SeekingAlpha)، بروز تنش در شرایط سیاسی خاورمیانه نیز که در پی تیره شدن روابط ایران و عربستان و رخدادهایی که به دنبال آن اتفاق افتاده، فشار مضاعف رو به پایینی را بر روند نزولی بازارها وارد آورده است. از سوی دیگر، اقدام کره شمالی در راستای آزمایش آنچه که بمب هیدروژنی احتمال داده شده طی هفته گذشته نیز بر موج تنشها افزوده است. روند بازارها در حقیقت بازتابی از رویدادهای جهان است و در طول هفته اول سال جاری میلادی، شاهد حرکت بازارها همگام با وقایع ژئوپلیتیک بودیم که تاییدی بر این مدعا بوده است. براساس گزارشها، مس و نفت خام بهعنوان دو محصول پیشـرو در بازارهای کالایی، طی هفته گذشته کمینههای جدید قیمتی را که طی چند ساله اخیر بیسابقه بوده برای خود ثبت کردند. مس در سال ۲۰۱۵ میلادی، یک چهارم از ارزش خود را از دست داد، همچنین نفت خام نیز در همین بازه زمانی بیش از یک سوم از ارزش خود را از دست داد. روند نزولی تا جایی ادامه داشته که هر دوی اینها در حال حاضر حتی در قیمتهای پایین تر از مقدار ثبت شده در سال گذشته معامله میشوند. براساس آمارها، طی هفته ابتدایی سال ۲۰۱۶ میلادی، به استثنای طلا و نقره که براساس گمانهها شاید بهدلیل ترسهای موجود در بازارها، فعالان را بهسمت و سوی این دو فلز گرانبها سوق داده، اکثر محصولات در بازارهای کالایی از پتروشیمیاییها گرفته تا فلزات و معدنیها با افت قیمت قابل توجه همراه هستند.
در همین حال، دلار آمریکا در هفته اول سال نو، وضعیت نابسامانی داشت و مدام با نوسان همراه بود، تا جایی که روز جمعه گذشته، در سطحی بسیار نزدیک به سطح بسته شدن در آخرین روز معاملاتی سال ۲۰۱۵ میلادی بسته شد. دلار همچنان قوی بوده و ارزش آن در برابر سایر ارزها بالا است. روند صعودی در شاخص دلار از حدود ماه مه سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز شده است، از آن پس، ارزش دلار تقویت شد، تا جایی که در پایان ماه نوامبر موفق به ثبت بیشینه جدیدی برای خود شد. این شاخص در سال گذشته میلادی رشدی در حدود ۹۳/ ۸ درصد داشته که چشمانداز سال ۲۰۱۶ برای این ارز همچنان مثبت ترسیم میشود. افزایش ارزش دلار بر قیمت کالاهایی که در بازارهای جهانی براساس این ارز قیمتگذاری و معامله میشوند، تاثیر مستقیمی دارد. این اثر بر کشورهایی که درآمد آنها به تولید کالا بستگی دارد قویتر است. گمانهزنیها از احتمال تصمیم مجدد فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره همچنان از پیشبینی رشد مجدد ارزش دلار حکایت دارد. در حالی که دلار تاثیر مستقیمی بر سطح قیمت کالاها دارد، وضعیت آب و هوا، حوادث ژئوپلیتیک، موجودی انبارها، روند تولید و عرضه و نیز نوسانات تقاضا از جمله مهمترین فاکتورهای تعیینکننده بر قیمتهای آینده در بازارهای کالایی هستند.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993090/#ixzz3x5rfUBVp
۰۷:۲۹:۵۰ گروه بازار پول: روز سهشنبه، دلار به کاهش خود ادامه داد تا یک رکورد کاهشی ۴ ماهه برای این ارز به ثبت برسد. در چهارمین روز هفته، شاخص بازار ارز با ۱۵تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۶۸۰ تومان رسید.کاهش روز سهشنبه موجب شد که میزان افت دلار در ۲ روز گذشته به ۴۰ تومان برسد، مقداری که بالاترین میزان افت آن از اواخر شهریورماه سال جاری بود. به گفته فعالان بازار، «اثرات روانی نزدیک شدن به اجرایی شدن برجام، «افزایش معاملات خالی فروشی» و «کاهش قیمت درهم» از جمله عواملی بودند که به کاهش قیمت کمک کردند. با وجود این، برخی از حاضران در بازار اعتقاد دارند کاهش روز سهشنبه ناشی از تلاش برخی نوسانگیران ارزی است که سعی دارند با خرید ارز در قیمت پایینتر کسب سود کنند. همسو با کاهش قیمتی دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز از کانال ۹۵۰ هزار تومان پایین آمد و با ۹ هزار تومان کاهش به قیمت ۹۴۳ هزار تومان رسید. این فلز گرانبها روز دوشنبه نیز از کانال ۹۶۰هزارتومانی پایین آمده بود.
شروع کمرمق
سهشنبه شاخص بازار ارز از ابتدای روز از انتهای کانال ۳ هزار و ۶۰۰ تومان فاصله گرفت. در چهارمین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۶۸۰ تومان آغاز کرد که کاهشی ۱۵ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز دوشنبه داشت. این شروع کاهشی، معاملهگرانی را که در روز پیشین به خرید ارز روی آورده بودند، ناامید کرد. این دسته احساس میکردند، دلار به سرعت به کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومانی بازمیگردد، اما برخلاف انتظار آنها چنین اتفاقی رخ نداد. دلار که معاملات خود را با قیمت ۳ هزارو ۶۸۰ تومان آغاز کرده بود، در ادامه روز افت بیشتری را تجربه کرد و تا ساعت ۲ بعدازظهر به قیمت ۳ هزار و ۶۷۰ تومان نیز رسید، هرچند که در نهایت مقداری از کف روزانه بالا آمد و با همان قیمت ابتدای روز، یعنی ۳ هزار و ۶۸۰ تومان به کار خود پایان داد.
سومین افت دلار
این سومین کاهش پیاپی دلار نسبت به روز قبل بود و موجب شد که این ارز بیشترین کاهش خود در ۲ روز پیاپی را از اواخر شهریور تجربه کند. به گفتههای فعالان، نزدیک شدن به اجرایی شدن برجام و اثرات روانی آن در بازار مهمترین عاملی بود که این ارز را در جهت کاهشی قرار داد. نزدیک شدن به اجرای «برنامه جامع اقدام مشترک» انتظارات معامله بازار را کاهشی کرده و آنها را در موقعیت فروش قرار داده است. در این شرایط، برخی معاملهگران نیز به «خالی فروشی» یعنی فروش صوری ارز روی آوردهاند و سعی دارند از این راه کسب سود کنند. آنها دلار را با قیمت روز به فروش میرسانند و در صورت کاهش این ارز در روز بعد، از این تفاوت قیمتی استفاده میکنند. بهعبارت دیگر، اگر آنها سهشنبه ارز را با قیمت ۳۷۰۰ تومان فروخته باشند و روز بعد این ارز به قیمت ۳ هزار و ۶۸۰ تومان رسیده باشد، آنها به سود رسیدهاند، چرا که به جای تحویل ارز به خریدار، تفاوت ریالی آن را از او میگیرند. نکته اینجاست که زمانی که جهت قیمتی بازار معکوس شود، خالی فروش ارزی مجبور خواهد شد، برای تهیه ارز فروخته شده به بازار مراجعه کند و خریدهای او این بار بازار را در حالت افزایشی قرار خواهد داد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993151/#ixzz3x5raygqs
۰۷:۲۸:۰۸ گروه بازار پول: مشخص نبودن جهتگیری بازار طلا، به گفته برخی از کارشناسان به مرحله خطرناکی رسیده است. در روزهایی که اونس طلا دوباره به نوسان زیر مرز ۱۱۰۰ دلار رو آورده، سرمایهگذاران نمیدانند که به نگرانیهای چینی دل خوش کنند یا نگران فشارهای تورمی باشند. اونس طلا که هفته کاری جاری را با اثرگیری از سقوط بازارهای جهانی سهام، با امید آغاز کرده بود، با پایان فعالیت بازارها در روز دوشنبه از مرز ۱۱۰۰ دلار پایین آمد. در این شرایط، پیترهاگ، مدیر تجارت جهانی «کیتکو» وضعیت دوگانه فعلی را، برای سرمایهگذاران خطرناک میداند.
تداوم ضعف بازارهای سهام چین و عدم قطعیت موجود در بازارهای دارایی اروپا و آمریکا، بهعنوان عوامل حمایتکننده از فلز زرد همچنان موثرند، با این همه، نیروهای ضدتورمی نیز همچنان بر بازار کالاهای پایه غلبه دارند. تورم معکوس به شدت در بازار فلزهای صنعتی آشکار است و اگر طلا کمتر تن به اثر ضدتورمی سقوط نفت خام داده، از سر پناهگاه سرمایه بودن آن است. پیترهاگ در این زمینه میگوید: «همه در حال فروش همهچیز هستند و به نظر میرسد در حال تبدیل داشتههای خود به پول نقد هستند. از سوی دیگر طلا پناهگاه سرمایه است؛ بنابراین در بازار طلا جهتگیری بازار مشخص نیست و چنین بازاری به شدت برای سرمایهگذاران خطرناک است.» هاگ میافزاید: «تا وقتی که بازار دارایی باثبات نشود، طلا نفع خواهد برد، اما اگر اونس در زیر مرز ۱۰۹۷ دلار ماندگار شود، سطح ۱۰۸۷ دلار هم آزموده خواهد شد.»
با توجه به این گفتهها، روند روز سهشنبه دور از ذهن نبود. اونس که روز دوشنبه روی قیمت ۱۰۹۴ دلار ایستاده بود، روز سهشنبه تا ساعت ۷ شب به وقت تهران به قیمت ۱۰۸۸ دلار رسید، گرچه هماکنون که شما این گزارش را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی روز رقم خورده باشد. افت ۱۰ دلاری روز دوشنبه، عمدتا ناشی از «سودگیری» معاملهگران طلا بود. همچنین «عقبنشینی اصلاحی» پس از جهشهای اخیر که اونس را به اوج دو ماهه رسانده بود نیز مشهود بود. افت اولین روز هفته بر خلاف پیشبینیهای افزایشی کوتاهمدتی بود که رشد ۴ درصدی هفته گذشته را مبنا قرار داده بودند. جالب اینجا است که عوامل کاهشی روز دوشنبه حتی اثر تداوم نگرانیهای چینی را هم خنثی کردند. بازارهای سهام چین که هفته گذشته با سقوط خود، تمام بازارهای دیگر را تحت تاثیر قرار داده بودند، روز دوشنبه هم بیش از ۵ درصد سقوط کردند. مقامهای چین روز دوشنبه هم برای دومین روز کاری پیاپی به یوآن اجازه رشد دادند، اما این امر هم کمکی به بازار دارایی چین نکرد. در روزی که بازارهای ژاپن تعطیل بودند، بازارهای استرالیا و کرهجنوبی هم سقوط کردند. این اوضاع باید به طلا کمک کند، اما عوامل کاهشی موجود، معاملهگران را سردرگم کردهاند.
مهمترین عامل کاهشی فعلا ادامه سقوط بهای نفت خام است که روز دوشنبه نیز ادامه داشت. شاخص نفتی نایمکس روز دوشنبه، از مرز ۳۱ دلار هم پایینتر آمد و دوباره به کف ۱۲ساله نزدیک شد. نگرانی درباره چشمانداز رشد چین در حالی که با سقوط دادن بازارهای سهام به طلا کمک کرده، اما با تخریب چشمانداز تقاضای بزرگترین مصرفکننده کالاهای خام در جهان، بهعنوان عامل فشار روی طلا عمل کرده است. در این میان، تنشهای میان ایران و عربستان هم گرچه به تقاضای طلا افزوده، ولی نتوانسته اثرات ضدتورمی سقوط نفت را خنثی کند. اونس روز سهشنبه را با افت آغاز کرد و بعد به نوسان پیرامون مرز ۱۰۹۵ دلار رو آورد و بعد دوباره تضعیف شد. صبح سهشنبه افت نفت ادامه داشت و شاخص دلار هم تقویت شد تا هر دو عامل خارجی مهم در بازار فلزهای گرانبها به ضرر طلا عمل کند. البته روز گذشته، بازارهای سهام، حامی طلا ماندند. بازارهای سهام جهان سهشنبه برای پنجمین روز متوالی افت کردند، اما تا لحظه تنظیم این گزارش نتوانستند اونس را به مرز ۱۱۰۰ دلار نزدیک کنند. به این ترتیب باید دید که در ادامه هفته چه بر سر بازار دوطرفه طلا خواهد آمد. تا پایان هفته هر دسته از عوامل کاهشی یا افزایشی ممکن است غلبه داشته باشند و این دقیقا همان چیزی است که پیشبینی قطعی را خطرناک میکند.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993152/#ixzz3x5rUumqd
۰۷:۲۷:۰۰ گروه مسکن: دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی فرمول ترکیبی استفاده از وام بانکی در کنار تسهیلات ۱۰۰ میلیونی انبوهسازان برای اثربخشی بیشتر طرح فروش قسطی مسکن را پیشنهاد کرد. کارشناسان دفتر اقتصاد مسکن در گزارشی ضمن بررسی مزایا و معایب اجرای طرح فروش قسطی مسکن که هم اکنون در مرحله بررسی نهایی برای تصویب قرار دارد دو راهکار موثر برای افزایش اثربخشی استفاده از این روش به منظور جبران بخشی از رکود فعلی در بازار معاملات مسکن را مورد تاکید قرار دادند.
در گزارش اخیر دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی، که درخصوص سازوکار، معایب، مزایا و پیشنهادها اصلاحی کارشناسان مسکن درباره اجرای هر چه بهتر طرح مسکن قسطی دیروز منتشر شد، هفت مزیت عمده این طرح مورد توجه قرار گرفته است. افزایش توان مالی خریداران بهعنوان مهمترین وجه مثبت تسهیلات ۱۰۰میلیونی انبوهسازان برای متقاضیان خرید مسکن قسطی، عدم نیاز به افزایش سقف تسهیلات بانکی و در نتیجه عدم الزام به تامین منابع مالی از سوی بانکها دو مزیت عمده اجرای این طرح است که از سوی کارشناسان دفتر اقتصادی تشریح شده است. از سوی دیگر آزاد شدن بخشی از منابع مالی انبوهسازان و سازندگان و فراهم شدن امکان سرمایهگذاری مجدد برای فعالان این حوزه و تامین مالی طرحهای نیمه تمام بدون استفاده از منابع بانکی دو مزیت دیگری است که برای این طرح عنوان شده است. فراهم شدن زمینه شروع و افتتاح پروژههای جدید با توجه به فروش واحدهای در اختیار سازندگان، عدم خروج منابع از سوی بانک و امکان تجربه فرآیندهای جدید خدمات بانکی از دیگر مزیتهای این طرح به شمار میرود.
همچنین،کارشناسان اقتصاد مسکن سه کاستی اجرایی در این طرح را مورد تاکید قرار داده و راهکارهایی برای جبران بخشی از این نواقص پیشنهاد کردهاند. بنا بر تاکید آنان، اضافه قیمت مربوط به اجرای طرح فروش قسطی مسکن ناشی از فروش اقساطی با نرخ بهرهای بالاتر از نرخ تورم از سوی انبوهسازان و الزام خریدار به پرداخت کارمزد ۴ درصدی به بانک ضمانتکننده اولین عیب عمده این طرح محسوب میشود. کوتاه مدت بودن دوره بازپرداخت اقساط و بالا بودن رقم اقساط ماهانه دیگر کاستی مورد اشاره در این طرح به شمار میرود. این در حالی است که محدودیت بانک مسکن در تضمین معاملات بالاتر از ۱۰۰ میلیون تومان نیز دیگر ایراد اساسی این طرح است. دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن به منظور بهبود عملکرد طرح فروش اقساطی مسکن پیشنهاد میکند با توجه به بالا بودن قیمت مسکن به ویژه در کلانشهرها و شهرهای بزرگ، فراهم کردن زمینه استفاده از تسهیلات بانکی همچون وام ۷۰ میلیونی خرید مسکن و تسهیلات صندوق پسانداز یکم، در کنار طرح فروش قسطی، میتواند در بهبود عملکرد این ابزار موثر واقع شود. از سوی دیگر، با توجه به کوتاه بودن دوره بازپرداخت، در صورت وجود ظرفیتها و بسترهای لازم میتوان از سیاستهای تشویقی برای ترغیب انبوهسازان به افزایش دوره بازپرداخت یا کاهش نرخ سود، بهره برد. اعمال برخی تخفیفهای مالیاتی یا تسهیل شرایط اخذ تسهیلات ساخت، در پروژههای بعدی سازندگان و انبوهسازان میتواند از جمله این سیاستها باشد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993194/#ixzz3x5r3F66a
۰۷:۲۶:۳۷ گروه دیپلماسی: در شرایطی که دیپلماتهای غربی، بامداد سهشنبه در گفتوگو با آسوشیتدپرس، از اجرایی شدن «برجام» ظرف یک هفته آینده خبر دادند، کاخ سفید رسما به کنگره اعلام کرد که باراک اوباما طرح تازه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره دشوار کردن رفع تحریمهای ایران را که به زودی در صحن این مجلس و همچنین سنا به رای گذاشته شود، وتو میکند. به گزارش خبرگزاری فارس، هفدهم دی ماه و در ادامه تحرکات جمهوریخواهان علیه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، طرح «دشوار کردن رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران» را تصویب و برای رایگیری دوباره به صحن اصلی مجلس ارجاع کرد.
در صورتی که این طرح در مجلس نمایندگان و سپس در سنا تصویب شود، به شرط داشتن امضای رئیسجمهوری آمریکا، ابلاغ خواهد شد. البته اوباما پیشتر تهدید کرده بود که این طرح را وتو خواهد کرد. در این شرایط، روزنامه نیویورکتایمز خبر داده که کاخ سفید رسما به کنگره اطلاع داده که در صورت تصویب نهایی این طرح، اوباما آن را وتو میکند. در بخشی از این نامه، طرح اخیر و تازه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان «ضربه ویرانگر به اعتبار آمریکا بهعنوان رهبر دیپلماسی بینالمللی» توصیف شده است. همزمان با این خبر، معاون سازمان انرژی اتمی از فروش حدود ۴۰ تن مازاد تولید آب سنگین به واسطه کشور سوم به آمریکاییها خبر داد و گفت ایران بهطور رسمی در کنسرسیوم تولیدکنندگان مواد استراتژیک هستهای عضو میشود که این موضوع دستاوردی ملی و یک پیروزی است. به گزارش «ایرنا» علیاصغر زارعان با اشاره به اینکه ۶ تن از آب سنگین صادراتی ایران در مراکز اتمی و بقیه در مراکز تحقیقاتی آمریکا استفاده میشود، اضافه کرد: «با توجه به راهبرد این سازمان مبنی بر تجاریسازی در حوزه تولیدات و نتایج کیفیتسنجی که اخیرا در آزمایشگاه بینالمللی ساوانا در آمریکا روی آب سنگین ایران صورت گرفت، خلوص آن ۹۹/ ۷۵ درصد تایید شد.» همزمان سایت ایران هستهای از منتقدان مذاکرات اتمی در گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشت: «واپسین تعهد باقیمانده ایران خارج کردن مازاد تولید آب سنگین از کشور است که این کار فعلا از طریق انبار کردن آن در عمان انجام خواهد شد.» معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه این موضوع نشاندهنده استانداردسازی و کیفیتی است که در ایران درباره صنعت هستهای شکل گرفته است، افزود: «با توجه به صادرات یو اف سیکس(uf6) که ۶ دی ماه انجام شد، استانداردسازی و تضمین کیفیت از طرف روسی، تاییدیهای بر فعالیتهای صنعت هستهای ایران است و نشان از کیفیت بالای مواد صنعت هستهای ایران دارد که میتواند با کشورهای تولیدکننده موادهستهای رقابت کند.» پیشتر و در ۸ دی رئیس سازمان انرژی اتمی با اعلام کاملشدن کار تبادل سوخت گفت: «قریب ۱۱تن اورانیوم غنیشده به روسیه صادر و حدود ۱۹۷تن کیک زرد وارد کشور کردیم و این فرآیند براساس نامه مقام معظم رهبری انجام شد.» زارعان در بخش دیگری از گفتوگوی خود افزود: «ما حدود ۲۰ تن آب سنگین در سال تولید میکنیم و مازاد آن را به مشتریان خارجی میفروشیم.» در خبری دیگر رئیس کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس نیز از کاهش سانتریفیوژها در سایت هستهای فردو به ۱۰۴۴ دستگاه خبر داد. علاءالدین بروجردی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به بازدید ۴ تن از اعضای این کمیسیون از تاسیسات هستهای فردو که دیروز سهشنبه انجام شد، گفت: در بازدیدی که از سایت هستهای فردو داشتیم، متوجه شدیم که اقدامات در این سایت براساس توافق انجام شده بین ایران و ۱+۵ در اجرای برجام، ۶ زنجیره از سانتریفیوژها در فردو باقیمانده و تعداد آنها به ۱۰۴۴ دستگاه سانتریفیوژ کاهش پیدا کرده است. او با اشاره به برخی اخبار مبنی بر خارج شدن قلب رآکتور اراک گفت: «از معاون سازمان انرژی اتمی در این باره از سوی اعضای کمیسیون سوالی مطرح شد که او این موضوع را تکذیب کرد.» همزمان بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ایران باید سه اقدام انجام دهد؛ یعنی کاهش سانتریفیوژها، مبادله مواد و بازطراحی راکتور اراک گفت: «درباره راکتور آب سنگین اراک بخشهایی از کار انجام شده و طی چند روز آینده، کار را پیش خواهیم برد.»
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993223/#ixzz3x5qnddHm
۰۷:۲۶:۲۹ دنیای اقتصاد: آزادسازی ۳۰ میلیارد دلار از منابع بلوکهشده ایران و اجرای برجام از روز جمعه دو خبری بود که در فضای رسانهای منتشر شد. خبر اول را ولیالله سیف رئیسکل بانک مرکزی در حاشیه یک همایش داد. به گفته او موعد آزادسازی این رقم هفته آینده خواهد بود. اما خبر دوم که مربوط به زمان اجرای برجام است در پارلمان بخش خصوصی مطرح شد. در نشست اتاق بازرگانی تهران اعلام شد که جمعه، روز اجرای برجام و لغو تحریمهای بینالمللی خواهد بود. منابع خبری نیز از نهایی شدن دستورالعملهای مربوط به لغو تحریمها در نشست ابتدای هفته هیاتهای ۱+۵ و هیات ایرانی سخن گفتند. همزمان با این اخبار کمیتههای ستاد اقتصادی پساتحریم پارلمان بخش خصوصی پایتخت از عملکرد خود در ماههای اخیر و برنامههای پیشرو رونمایی کردند. این ستاد شامل پنج کمیته بینالملل، بررسی موانع سرمایهگذاری، آموزش، اطلاعرسانی و رتبهبندی شرکتها است که با هدف ساماندهی فعالیتهای بخش خصوصی در دوران پساتحریم فعالیت خود را آغاز کردهاند. در کنار این اقدامات اتاقهای بازرگانی با برگزاری میزگردهای تخصصی برای معرفی ایران به سایر کشورها به دنبال حذف پروژه ایرانهراسی و زمینهسازی تعامل با شرکتها و نهادهای اقتصادی بینالمللی هستند.
گروه بازرگانی: «تحریمها روز جمعه لغو خواهد شد» این خبر در حالی توسط نایب رئیس اتاق تهران اعلام شد که کمیتههای ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق تهران نیز عملکرد خود را طی چند ماه اخیر تشریح کردند. با شروع شمارش معکوس برای لغو تحریمها، دهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تحتتاثیر این امر قرار گرفت. همچنین موضعگیری پارلمان بخش خصوصی پایتخت درخصوص تنشهای اخیر با عربستان، کسب بازار روسیه، وصول مطالبات بخش خصوصی از سوی دولت و وضعیت سیستم بانکی از دیگر محورهای این جلسه بود. رئیس اتاق بازرگانی تهران در این نشست با اشاره به بیانیهای که اتاق در جلسه پیشین هیات نمایندگان در مورد بدهیهای دولت صادر کرد، گفت: پس از صدور این بیانیه، وزیر اقتصاد رقم بدهیهای دولت را اعلام کرد. مسعود خوانساری، ابراز امیدواری کرد که دولت هر چه زودتر بدهیهای خود را به بخش خصوصی بپردازد. وی ضمن اشاره به همکاری وزارت جهادکشاورزی با بخش خصوصی اعلام کرد: به موجب این همکاریها، هفته گذشته، ۵۰۰ کامیون مواد غذایی و به ویژه میوه از طریق جمهوری آذربایجان به روسیه صادر شده است. همچنین موافقتنامههای قرنطینه دامی و محصولات لبنی نیز آماده شده و گفته میشود که نخستین محموله لبنی و دامی تا پایان ماه ژانویه به روسیه صادر خواهد شد. رئیس اتاق بازرگانی تهران در مورد اتفاقات اخیر در زمینه روابط دیپلماتیک ایران و عربستان هم گفت: البته همانگونه که بدنه دولت و حاکمیت حمله به سفارت عربستان را محکوم کرده است، اتاق تهران نیز از زاویه ملی و اقتصادی به این موضوع نگریسته و این اقدام را محکوم میکند؛ چراکه اینگونه ماجراجوییها در تضاد با امنیت ملی و توسعه اقتصادی است. خوانساری گفت: این اقدام در حالی صورت گرفته است که آمد و رفت هیاتها به ایران حکایت از آن دارد که دیوار ایرانهراسی فرو ریخته است. در شرایطی که نهادهای بینالمللی عنوان میکنند که سال ۲۰۱۶ سال شکوفایی اقتصاد ایران است و رشد بیش از ۵ درصد را برای ایران پیشبینی میکنند، این انتظار وجود دارد که دولت مراقب اینگونه تحرکات باشد. خوانساری افزود: این نکته از آن جهت حائز اهمیت است که در سالهای گذشته، بخشی از سرمایهگذاران ایران، از کشورهای حاشیه خلیج فارس بودهاند؛ بنابراین اثر این التهابات میتواند روند سرمایهگذاری در ایران را دچار خدشه کند.موضوع دیگری که خوانساری به آن اشاره کرد، وضعیت سیستم بانکی بود. رئیس اتاق تهران گفت: سیستم بانکی طی سالهای گذشته، شاهد سرکوب مالی و بیانضباطیهای بسیاری بوده است؛ بهطوری که ۶۰ درصد داراییهای نظام بانکی دچار انجماد شده است.
اقتصاد ایران بانکمحور است و اگر این اعتبارات به سیستم بانکی بیاید، بسیاری از مشکلات حل میشود. خوانساری با بیان اینکه با رفع تحریمها تمام مشکلات نظام بانکی حل نمیشود، تاکید کرد که نظام بانکی نیازمند اصلاحات ساختاری است. او ادامه داد: رئیسجمهوری در تیرماه گذشته طی نامهای به معاون اول خود، دستوری مبنی بر اصلاح نظام بانکی صادر کرد و انتظار میرود در این مورد گزارشی ارائه شود تا ببینیم این اصلاحات در چه مرحلهای است. در ادامه این نشست، مهدی جهانگیری، نایب رئیس اتاق تهران موعد لغو تحریمها علیه ایران را روز جمعه هفته جاری اعلام و خاطرنشان کرد: پس از ۱۲ سال، پرونده تحریمها بسته خواهد شد و اقتصاد ایران و متولیان آن باید دوره تازهای را برای جبران ناکامیهای گذشته آغاز کنند. جهانگیری سپس به اقدامات اتاق تهران درخصوص دوران پسابرجام اشاره کرد و با یادآوری اینکه ستاد اقتصادی پساتحریم در اتاق تهران فعالیتهای خود را از چند ماه گذشته آغاز کرده است، افزود: به دنبال پیشنهاد هیات نمایندگان و مصوبه هیات رئیسه اتاق تهران، این ستاد تشکیل شد و پنج کمیته نیز با اهداف و موضوعات مرتبط، در این ستاد آغاز به کار کردند. در ادامه این نشست مسوولان کمیتههای مختلف ستاد اقتصادی پساتحریم به توضیح گزارش عملکرد خود پرداختند. حمیدرضا آصفی، مسوول کمیته بینالملل ستاد اقتصادی پساتحریم با اشاره به نزدیک شدن به موعد لغو تحریمها علیه ایران، گفت: تصور این است که فضایی که در جامعه بینالملل برای ما ایجاد شده رو به بهبودی است و بعید است که دیگر شرایط سخت گذشته تکرار شود؛ چون امکان اجماع جهانی علیه ایران از بین رفته است. آصفی با اشاره به حمله به سفارت و کنسولگری عربستان و محکوم کردن این اقدام گفت: با وجود انجام این اقدام ناپسند و نامطلوب از سوی برخی افراد، عربستان نمیتواند علیه ما اجماع جهانی و حتی منطقهای ایجاد کند.
وی با این حال تاکید کرد که کارشکنیها علیه ایران تمام نشده و آمریکا نیز به دشمنی خود پایان نداده است. سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه گفت: قطعا فضا برای ما بهتر شده است، اما به هر حال گروههای سیاسی و اقتصادی هستند که برای افزایش منافع خود به دنبال کارشکنی علیه ما خواهند بود. آصفی در ادامه سخنان خود عنوان کرد که برای بهتر دیدن مشکلات کنونی اقتصاد باید خودمان را در جایگاه یک سرمایهگذار خارجی بگذاریم و از چشم او موانع و مشکلات موجود را ببینیم. وی افزود: ناکارآمدی نظام بانکی و ناکارآمدی بیمههای داخلی دو مشکل اصلی پیش چشم سرمایهگذار خارجی است. در عین حال سرعت پایین تصمیمگیری و بیثباتی ناشی از آن، سخت و پیچیده بودن قوانین گمرکی و تعرفهای و شناخت پایین بنگاههای خارجی از ظرفیتهای اقتصاد ایران مشکلات بعدی است که باید برای جذب سرمایهگذاری خارجی حل شود. وی با تاکید بر شفاف کردن فضای اقتصادی از کمبود تبلیغات و اطلاعرسانی در مورد اقتصاد ایران در جامعه بینالملل نیز انتقاد کرد و گفت: به نظرم بخش خصوصی میتواند در این حوزه فعال شود و اتاقهای بازرگانی با برگزاری میزگردهای تخصصی، تبلیغات و پخش فیلم در کانالهای تلویزیونی خارجی میتوانند بیشتر از اقتصاد ایران بگویند. همچنین میتوان از خبرنگاران نشریات اقتصادی خارجی دعوت کرد تا به ایران بیایند و بیشتر در مورد ظرفیتهای اقتصاد ایران روشنگری کنند.
وی با تاکید بر لزوم تقویت سفارتخانههای ایران در کشورهای خارجی در حوزه اقتصاد، اعزام هیاتهای اقتصادی و تجاری به خارج از کشور و حضور نمایندگان بخش خصوصی در کنار مقامات دولتی در سفرهای خارجی را از دیگر راهکارهای اطلاعرسانی عنوان کرد. آصفی همچنین تاکید کرد که احیای بخش اقتصادی وزارت امور خارجه بحثی است که باید جدی گرفته شود و اتاق بازرگانی میتواند در این حوزه به دولت کمک کند. وی با اشاره به لزوم تهیه و تدوین بروشورها و کاتالوگهایی در مورد اقتصاد ایران گفت: باید مناطق مختلف کشور را با توجه به ظرفیتهای مختلفی که دارند دستهبندی کنیم. در مقابل کشورهای خارجی را نیز با شناخت خوب و کافی دستهبندی کنیم و بدانیم چه کشورهایی شرکای سرمایهگذار خوبی هستند و چه کشورهایی برای انتقال فناوری بیشتر به ما کمک میکنند و در نهایت چه کشورهایی بازار مصرف مناسبی برای کالاها و خدمات ایرانی هستند. بهروز علیشیری، رئیس کمیته بررسی موانع سرمایهگذاری ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق تهران نیز یکی دیگر از عوامل موثر بر استفاده بهینه از فرصت پسابرجام را برنامه ششم توسعه عنوان کرد.
وی همچنین آسیبشناسی اهداف برنامه پنجم توسعه را مورد تاکید قرار داد که از طریق آن اشکالات اقتصاد کشور برای دستیابی به رشد ۸ درصدی پیشبینی شده در این برنامه مورد بررسی قرار گیرد. رئیس کمیته بررسی موانع سرمایهگذاری ستاد اقتصادی پساتحریم به برخی از مفاد کلیدی برجام اشاره کرد و گفت: در این سند، ماده ۲۷ که به موضوع تهیه راهنمای عملیاتی اشاره دارد، بسیار مهم است، چرا که فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران خارجی از طریق این راهنما میتوانند مسیر ورود به همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاریهای مشترک با ایران را بیابند. به گفته وی، در کنار این موارد، فوریترین اقدام برای دستیابی اقتصاد ایران به نرخ رشد ۸درصدی، شاخص بهرهوری است چرا که میزان تزریق سرمایه، تابعی از بهرهوری است. وی یادآور شد که برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه ششم توسعه، نیاز به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری است. وی جذب منابع مالی بینالمللی را نیز مورد تاکید ویژه قرار داد و آن را یک الزام جدی دانست. به گفته وی، کمیته بررسی موانع سرمایهگذاری ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق تهران، هدفگذاریهایی را درنظرگرفته است که رفع موانع قانونی کسبوکار از جمله آنها است. وی به برخی پروژههای راهبردی این کمیته اشاره کرد و مطالعه مقایسهای قوانین سرمایهگذاری خارجی با ۱۰ کشور منتخب، تمرکز بر بازار سرمایه و کمک به جذب سرمایهگذاران خارجی برای حضور در بازار سرمایه ایران، تمرکز بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مخاطبسنجی از طریق سرمایهگذاران موجود در کشور و نیز بررسی تطبیقی گزارشهای موجود در کشور در حوزه جذب سرمایهگذاری خارجی را از جمله پروژههای تعریف شده در این کمیته عنوان کرد.
فریال مستوفی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز بهعنوان رئیس مرکز مشاوره و خدمات سرمایهگذاری اتاق تهران به بیان برخی اقدامات صورت گرفته از سوی این مرکز پرداخت. معرفی ظرفیتهای همکاری، جذب سرمایهگذاری خارجی، شناسایی شرکای مناسب سرمایهگذاران خارجی، مطالعه در زمینه ایجاد پارک سرمایهگذاری، منطقه سرمایهگذاری و خانه سرمایهگذاری، سعی در جذب سرمایهگذاریهای دانشبنیان و ارائه خدمات حقوقی و نظارتی، از جمله برنامههای اعلام شده این مرکز توسط وی بود. ولیالله افخمیراد، بهعنوان عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: یکی از دغدغههایی که در مورد هیاتهای تجاری وجود دارد این است که چگونه از حضور این هیاتها در کشور میتوان بهرهبرداری مطلوب کرد. وی گفت: ما در پی آن هستیم که فرمت تفاهمنامه با سایر کشورها را به نحوی تغییر دهیم که از جنبههای کلی فراتر رفته و به جزئیات نیز بپردازد. وی همچنین در واکنش به پیشنهاد حمیدرضا آصفی که از فعال شدن بخش اقتصادی در وزارت امورخارجه سخن گفته بود، گفت: ایجاد این بخش در وزارت امورخارجه منجر به همپوشانی اقدامات در حوزه اقتصاد میشود. افخمیراد به این نکته نیز اشاره کرد که تا زمانی که نظام دو نرخی ارز و قیمتگذاری پا برجا باشد، نباید توقع داشت که سرمایهگذار وارد کشور شود.
در ادامه این نشست، ناصر عندلیب، معاون آموزشی اتاق تهران و رئیس کمیته آموزش ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق تهران گفت: در کمیته آموزش اهدافی را در نظر گرفتیم که آشنایی با قوانین و مقررات بینالمللی مرتبط با سرمایهگذاری، افزایش دانش و مدیریت مرتبط با سرمایهگذاری، آمادهسازی و ارائه بستههای سرمایهگذاری منطبق با استانداردهای ملی و بینالمللی از جمله این اهداف است. رئیس کمیته اطلاعرسانی ستاد اقتصادی پساتحریم نیز گفت: این کمیته، بخش مهمی از فعالیتهای خود را در سایت اطلاعرسانی اتاق تهران سازماندهی کرده است و در عین حال، بخش ویژه «ستاد اقتصادی پساتحریم» نیز در این سایت راهاندازی شده است. رئیس کمیته اطلاعرسانی ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق بازرگانی تهران گفت: اطلاعرسانی روزآمد و دقیق، ارائه اطلاعات به فعالان اقتصادی در مورد تصمیمگیریهای مهم مربوط به دوران پساتحریم و نیز ارائه مشاوره آنلاین در زمینه سرمایهگذاری، جزو اهداف در نظر گرفته شده برای کمیته اطلاعرسانی است. حسن فروزانفرد، رئیس کمیته رتبهبندی شرکتهای این ستاد گفت: اطلاعات و دانش فعلی اتاق تهران از اعضای خود ناچیز است؛ بنابراین باید سازوکاری را در پیش گرفت که بتوان اطلاعات طبقهبندی شده و دقیقی از اعضای خود بهدست آوریم تا بتوانیم بر اساس این اطلاعات، شرکای مناسب خارجی را به بنگاههای داخلی معرفی کنیم. وی با اشاره به اینکه در شرایط پساتحریم به اطلاعات رتبهبندی شده برای سازماندهی ارتباطها و مذاکرات اقتصادی نیاز داریم، افزود: در این زمینه، با توجه به بسترهای شکل گرفته در اتاق ایران در ارتباط با رتبهبندی شرکتها، میتوانیم نسبت به شناسایی اعضا و بنگاههای اقتصادی کشور اقدام کنیم.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993199/#ixzz3x5qhJMt5
۰۷:۰۴:۲۰ وزارت دفاع آمریکا در حالی اعلام کرده است که دو قایق آمریکایی به دلیل گم کردن مسیر وارد آبهای سرزمینی ایران شده اند که سرنشینان آن تجهیزات جی پی اس و ردیابهای ماهواره ای به همراه داشته اندپنتاگون تجاوز دو قایق آمریکایی به آبهای ایران را تایید کرده و گفت که تهران اعلام کرده آنها «فورا» آزاد خواهند شد.نظامیان بازداشت شده در ایران ۱۰ نفر هستند که با شناورهای تهاجمی که هرکدام مجهز به ۳ مسلسل کالیبر ۵۰ میباشند، وارد آبهای ایران شدند.کاخ سفید: در تلاش هستیم تا مسئله بازداشت نیروهاى آمریکایى را حل کنیم.جان کری پس از اطلاع از توقف شناورهای آمریکایی در آبهای ایران فورا با ظریف تماس گرفته و به دنبال آزادی خدمه شناورهای آمریکایی بوده است. انبیسی میگوید جان کری ایرانیها را متقاعد کرده که اقدام شناورها یک اتفاق بوده و نقض عمدی آبهای ایران نبوده است. از طرف ایرانی اطمینان دریافت کردیم که ملوانانمان در امان هستند و حالشان خوب است.مقام ارشد دفاعی آمریکا در گفتوگو با واشنگتنپست: تا این لحظه، نشانهای از اینکه اقدام ایران «خصمانه» بوده باشد وجود ندارد.
فوری واشنگتن پست
جو بایدن، معاون اول رئیسجمهور آمریکا هنگام ورود به سالن محل نطق سالانه اوباما: اطمینان داریم موضوع نظامیهای بازداشتشده آمریکایی، پایانی خوش خواهد داشت.
۰۷:۰۴:۰۷ الیوم السابع : مصر در واکنش به انفجارهای امروز در استانبول، این حادثه تروریستی را به مردم ترکیه و خانوادههای قربانیان خارجی آن تسلیت گفت و هیچ اسمی از دولت ترکیه ذکر نکرده است.
۰۷:۰۳:۵۸ روسیاالیوم ؛ پوتین: احتمال اعطای پناهندگی به «اسد» را رد نمی کنم
اگر انتخابات سوریه در فضایی دموکراتیک انجام شود، نتیجه هرچه که باشد «اسد» مجبور به ترک وطن خود نخواهد بود.
۰۷:۰۳:۴۰ ابتدا با هم خبرهای خارجی را کمی مرور می کنیم
۰۷:۰۲:۴۵ در استانه برجام ۱۰ نظامی امریکایی را ایران دستگیر کرده است
۰۷:۰۲:۲۰ با سلام و صبح بخیر خدمت عزیزان … امروز روز پرخبر و پر چالشی را داریم