اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اخبار بازار امروز ...(بخش اول)

میلاد خاندوزی
دی ۱۴, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

۰۷:۴۲:۳۹ پایان  بخش اول

 

۰۷:۴۲:۱۲ گروه بورس، همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته به‌رغم نگرانی‌های سیاسی از رخداد برخی حوادث در منطقه متعادل ماند. دیروز بازار سهام در شرایطی فعالیت خود را شروع کرد که اعدام شیخ نمر و حمله به سفارت عربستان نگرانی‌های سیاسی را به افزایش داده بود؛ در این شرایط بازار با احتیاط فعالیت خود را شروع کرد اما با گذشت زمان رفته رفته بازار رویکرد بهتری پیدا کرد وبا غلبه بر عرضه‌های موجود در بازار در نهایت توانست با ۱۰واحد رشد شاخص به کار خود پایان دهد و به رقم ۶۱هزار و ۷۱۰واحد برسد.

در بازار دیروز معامله‌گران در تحولات کلان شاهد ارجاع پرونده خروج پتروشیمی‌ها از بورس کالا به جلسه ستاد هدفمندی یارانه‌ها بودند که این مساله تردیدهایی را در مورد شرایط آتی محصولات پتروشیمی پدید آورده است؛ اصرار وزیر صنایع برای بازگشت به دوران حواله‌ها موجب نگرانی از تحقق درآمد شرکت‌های پتروشیمی و انتقال سود این شرکت‌ها به دلال‌ها شده است.

در بازار دیروز در گروه بانکی بازار در انتظار شفاف‌سازی بانک‌ها در مورد تاثیر مصوبات جدید بانک مرکزی در مورد نحوه شناسایی درآمد وجه التزام و کارمزد انتقالات کارتی بود. در گروه شیمیایی شرکت صنایع شیمیایی سینا براساس گزارش شفاف‌سازی اعلام کرد که افزایش سرمایه شرکت برای بررسی نزد بازرس شرکت است و به میزان صد در صد سرمایه فعلی از محل آورده نقدی سهامداران که از ۳۰میلیارد و ۷۱۳ میلیون ریال به ۶۱میلیارد و ۴۲۵ میلیون ریال افزایش یابد تنظیم شده است.

در گروه غذایی دیروز نمادهای قندی با کاهش قیمت مواجه بودند. در این گروه شرکت گلوکوزان براساس گزارش شفاف‌سازی درخصوص عملکرد واقعی سال مالی ۹۴ خاطر‌نشان کرد که به دلیل افزایش ۲ درصدی خالص فروش به دلیل افزایش نرخ فروش محصولات و کاهش حدود یک درصدی بهای تمام شده کالای فروش رفته که بابت کاهش نرخ خرید مواد اولیه بوده، سود ناویژه حدود ۸ درصد افزایش یافته است. همچنین با توجه به تعدیل بودجه سال مالی منتهی به ۱۳۹۵ به دلیل ورود رقبای جدید، رکود حاکم بر صنایع (کاهش تقاضا)، کاهش صادرات و روند کاهشی قیمت محصولات از شهریورماه، که این روند به احتمال قوی ادامه خواهد داشت، به نظر می‌رسد تعدیل در بودجه امکان‌پذیر نیست. در گروه واسطه‌گری مالی دیروز سرمایه‌گذاری بیمه در شرایطی با صف خرید مواجه بود که این شرکت در شفاف‌سازی خاطر‌نشان کرد که هیچ‌گونه رخداد با اهمیتی در وضعیت شرکت اتفاق نیفتاده و شرکت با توجه به ترکیب سهامداری و هیات‌مدیره جدید به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

در گروه پالایشگاهی معامله بلوکی خرید ۱۷درصد سهام این پالایشگاه توسط گروه نفت و گاز پارسیان قطعی شد. در گروه خودرویی دیروز زامیاد آمار تولید و فروش ۹ماه گذشته خود را منتشر کرد؛ دیروز «خزامیا» آمار تولید و فروش ۹ ماه گذشته را با تولید ۱۶ هزار و ۵۷۴ دستگاه انواع وانت و فروش ۱۶ هزار و ۷۶۶ دستگاه همراه کرد و در آذر ماه هم در برابر تولید ۲ هزار و ۳۶۷دستگاه، قادر به فروش ۳ هزار و ۴۵۵ دستگاه انواع وانت شده است.

سایپا نیز براساس آمار در برابر تولید ۲۱۵هزار و ۲۴۲ دستگاه انواع خودرو، قادر به فروش ۱۷۷ هزار و ۲۱۸ دستگاه شده است.این شرکت اما در آذر ماه با تولید ۲۸ هزار و ۳۴۳ دستگاه، اقدام به فروش ۲۸ هزار و ۸۴۸ دستگاه کرده است. در گروه لیزینگی مدیرعامل لیزینگ ایرانیان بعد از اعلام مزایده دو دستگاه ساختمان و فروش سهام سرمایه‌گذاری، از واگذاری ۱۰۰ درصد مالکیت در یک شرکت کوچک خبر داد. براساس اعلام این شرکت فروش سهام تجارت حامی الکترونیک تاثیری روی سود این شرکت نخواهد گذاشت. در گروه معدنی، شاخص قیمت سنگ‌آهن ایران پس از ۹ هفته متوالی سقوط، روند صعودی به خود گرفت و از دو هفته پیش تاکنون بیش از سه دلار به ازای هر تن افزایش یافته است. در مجموع بازار دیروز بازاری متعادل بود که در آن ارزش معاملات در بورس به ۱۱۳میلیارد تومان و در فرابورس به ۵۵میلیارد تومان بالغ شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/987902/#ixzz3wFHz1KVX

 

۰۷:۴۱:۳۶ گروه بورس – زهرا رحیمی: بازار سهام با ادامه روند نوسانی مثبت با دامنه پایین خود از ابتدای هفته گذشته، دیروز را نیز توام با رونقی ملایم سپری کرد و در نهایت با افزایش حدود ۱۰ واحدی شاخص کل به کار خود پایان داد. بورس تهران که در روزهای پایانی آذرماه در مسیر نزول قیمتی حرکت می‌کرد، طی هفت روز معاملاتی اخیر نوسانات مثبتی را در کارنامه خود به ثبت رساند.

به نظر می‌رسد افت شدید قیمت‌ها و به کف رسیدن قیمت اکثر سهم‌ها در بازار سهام کشور، مانعی برای فروش سهامداران شده است. از سویی دیگر، برخی نگرانی‌ها از بحث‌های سیاسی و همچنین برخی ابهام‌ها در بحث بودجه کشور تحت‌تاثیر افت شدید قیمت نفت مانع از ورود پرشتاب خریداران به بازار شده است. این عوامل حرکت دست به عصا و احتیاط سهامداران در معاملات چند روز اخیر بازار سهام را سبب شده که نشانه‌های آن را در ثبت نوسانات مثبت اندک شاخص کل در روز‌های اخیر شاهد هستیم. به اعتقاد کارشناسان افت قیمت بیشتر سهام به محدوده ارزش ذاتی آنها با شروع رفع تحریم‌ها می‌تواند منجر به رونق معاملات به‌خصوص در شرکت‌های کوچک بازار سهام شود. اما افت قیمت در بازار‌های جهانی شرایط را برای شرکت‌های بزرگ بازار سخت‌تر کرده هر چند به نظر می‌رسد این سهم‌ها نیز برای سرمایه‌گذاران با دید بلند‌مدت با توجه به قیمت‌های جذاب کنونی، بازدهی مناسبی داشته باشند. از طرفی نیز به نظر می‌رسد با حل مشکلات این شرکت‌ها و بازگشت رونق نسبی به معاملات آنها، با توجه به لیدر محور بودن بورس تهران، رونق چشمگیری در شرایط کلی بورس تهران ایجاد شود. به هر حال تجربه‌های تلخ رشد قیمت‌های سهام در یکی، دو سال اخیر عاملی است که موجب احتیاط بیشتر خریداران بورسی شده است.

علیرضا مستقل، کارشناس بازار سهام به وضعیت کنونی معاملات بورس تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به رشد هر چند اندک شاخص در یک هفته گذشته، به نظر می‌رسد تقابل جذاب بودن قیمت سهام در کنار رفع تدریجی تحریم‌ها با ابهام موجود در بحث بودجه و همچنین وضعیت نامناسب در بازار‌های جهانی در نهایت موجب اشتیاق سهامداران برای ورود به بورس تهران به‌خصوص در شرکت‌های کوچک بازار شود، به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود، بورس تهران تا پایان سال جاری در مسیر صعودی با شیب ملایم حرکت کند. مستقل افزود: بیشتر شرکت‌های لیدر بازار که بخش عمده‌ای از ارزش بورس تهران را نیز در اختیار دارند، در شرایط کنونی به دلیل افت قیمت نفت و فلزات رنگین در بازار‌های جهانی نمی‌توانند خودنمایی کنند اما به نظر می‌رسد در بازه بیش از یک سال، سهم‌های جذابی برای سهامداران با دید بلند مدت باشند.به اعتقاد این کارشناس بازار سهام با نزدیک شدن به مرحله اجرایی شدن رفع تحریم‌ها شاهد رونق ملایم در معاملات بازار سهام کشور خواهیم بود و در ادامه نیز با تغییر در شرایط شرکت‌های بزرگ بورس، وضعیت بازار با تغییر محسوسی مواجه خواهد شد.

در بازار چه گذشت؟

شاخص کل بورس تهران روز گذشته با رشد اندک ۱۰ واحدی معادل ۰۲/ ۰ درصد مواجه شد و به این ترتیب برای یازدهمین روز متوالی کاری در کانال ۶۱ هزار واحدی باقی‌ماند. نماگر بازار سهام، دیروز تحت‌تاثیر معاملات مثبت در نماد «همراه» و «فولاد» در مسیر صعودی هرچند اندک حرکت کرد، در مقابل اما فزونی عرضه بر تقاضا در نمادهای «وغدیر»، «مبین» و «وبملت» مانع از رشد بیشتر شاخص کل شد. در معاملات «وغدیر» به‌عنوان اولین نماد با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل، شاهد افت ۸۱/ ۱ درصدی قیمت بودیم. در این نماد معامله‌گران حقیقی مشارکت بیشتری در خرید و فروش ایفا کردند به‌طوری که حدود ۹۹ درصد از خرید و بیش از ۸۴ درصد از فروش این سهم توسط حقیقی‌ها صورت گرفت.

از سوی دیگر در معاملات «همراه» به‌عنوان اولین نماد با بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص کل دیروز شاهد رشد ۸۳/ ۰ درصدی قیمت بودیم. عمده سهام این نماد بین معامله‌گران حقوقی دست به دست شد.در بازار دیروز بیشترین افزایش قیمت را «وتوصا» و «وبشهر» تجربه کردند. «وتوصا» پس از برگزاری مجامع عمومی فوق‌العاده مبنی بر تصویب افزایش سرمایه عمومی عادی سالیانه مبنی بر تقسیم سود نقدی و وبشهر پس از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده مبنی بر تصویب افزایش سرمایه در جریان معاملات دیروز بدون محدودیت نوسان قیمت بازگشایی شدند که در نهایت در صدر نماد‌های با بیشترین رشد قیمت قرار گرفتند.بررسی جدول نماد‌ها با بیشترین کاهش قیمت در روز گذشته حاکی از صدر‌نشینی «قشهد» در جدول مزبور است. قیمت این سهم که از تاریخ ۲۲ آذر در مسیر صعودی حرکت می‌کرد و از ۸۱۱ تومان به ۹۵۰ تومان در ششم دی ماه رسیده بود (بازدهی بیش از ۱۷ درصدی)، دیروز با افت ۸۶/ ۴ درصدی مواجه شد. بیشترین حجم و ارزش معاملات بازار دیروز را «وبیمه» به خود اختصاص داد. معامله حدود ۳۸ میلیونی این سهم به ارزش حدود ۷۰ میلیارد ریال در نهایت منجر به رشد ۷۸/ ۴ درصدی قیمت این سهم شد.

افت آیفکس در سومین روز متوالی

نماگر فرابورس ایران اما دیروز با افت حدود ۲ واحدی معادل ۲۸/ ۰ درصد مواجه شد و در نهایت رقم ۵/ ۶۸۱ واحدی در کارنامه این بازار به ثبت رسید. حجم معاملات این بازار بالغ بر ۵۵۵ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۶۱ میلیارد ریال بود که نسبت به روز شنبه با افت به ترتیب بیش از ۵۳ و ۵۸ درصدی همراه شدند. اسناد خزانه اسلامی با نماد «اخزا۱» روز گذشته با رشد اندک ۰۱/ ۰ درصدی مواجه شد.به این ترتیب قیمت هر ورقه از این اسناد مزبور به ۹۵۶ هزار و ۹۲۹ ریال رسید تا سود موثر این اوراق به ۸/ ۲۵ درصد در روز گذشته برسد. اوراق تسهیلات مسکن نیز بر اساس زمان انتشار و در نتیجه میزان وامی که به آنها تعلق می‌گیرد محدوده قیمتی متفاوتی را تجربه می‌کنند به‌طوری که اوراق تسهیلات آبان و آذر ۹۴ با سقف تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی در تهران حدود ۷۵ هزار تومان و اوراق قدیمی‌تر با سقف تسهیلات ۴۵ میلیون تومانی در محدوده ۷۳-۷۲ هزار تومان معامله شدند. به این ترتیب، نرخ سود واقعی دریافت وام از این اوراق همچنان حدود ۶/ ۲۲ درصد است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/987869/#ixzz3wFHqAqsF

 

۰۷:۴۰:۴۹ گروه بورس، هاشم آردم: معاملات بورس تهران در روز گذشته در حالی آغاز شد که برخی فعالان بازار اعتقاد داشتند به دلیل بروز ناآرامی در منطقه و افزایش تنش در روابط ایران و عربستان، این امکان وجود دارد که رشد قیمت‌ها در بورس متوقف شده و دوباره وارد فاز نزولی شویم. بنابراین در ابتدای بازار تا حدودی کفه فروش ترازوی بازار سنگینی می‌کرد. پس از آنکه در ادامه بازار مشخص شد استنباط فعالان بازار از این خبر نمی‌تواند تاثیر چندانی بر قیمت سهام شرکت‌های بورسی داشته باشد، به تدریج فضای بازار در جهت مثبت شدن به حرکت درآمد. گرچه ارزش معاملات سهام در بورس تهران همچنان چنگی به دل نمی‌زند، اما به نظر می‌رسد تغییری ساختاری در انتظارات فعالان بازار به وجود آمده است. پس از رشد امیدوارکننده‌ای که در هفته گذشته برای شاخص کل و برخی سهم‌های بازار رخ داد، معاملات روز گذشته برای بازار حیاتی به نظر می‌رسید.

در واقع تجربه روندهای حرکتی نقدینگی و ارزش معاملات در بزنگاه‌های هسته‌ای باعث شده که این روزها فعالان بازار با احتیاط بیشتری اقدام به خرید کنند. بعضا زمانی که در برخی محافل بورسی صحبت از ارزش معاملات می‌شود، چنین به نظر می‌رسد که برخی فعالان بازار هنوز انتظار دارند که بازار سهام ارزش معاملاتی بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در روز را تجربه کند. اما با توجه به آنکه تقریبا دو سال است که دیگر خبری از ارزش‌های معاملاتی نجومی نیست، نمی‌توان از بازار انتظار داشت که رشد عجیبی را در ارزش معاملات تجربه کند.

زمانی بود که ارزش‌های نازل معاملات برای بورس تهران به نوعی استثنا به نظر می‌رسید؛ اما حال که میانگین ارزش معاملات در دو سال گذشته رقمی کمتر از ۱۵۰ میلیارد تومان در هر روز را نشان می‌دهد، باید توجه داشت رشد ارزش معاملات در شرایط فعلی برای بازار استثنا به حساب می‌آید. فعالان بازار باید بپذیرند شرایط فعلی اقتصاد است که باعث شده همه بازارها رکود عمیق خرید و فروش یا همان ارزش نازل معاملات را تجربه کنند. با این حساب روند معاملات سهام در بورس تهران نشان می‌دهد رونق به‌صورت نسبی به بازار بازگشته است و لزوما احتیاجی به مشاهده ارزش‌های نجومی نیست.

نگاهی به صنایع مورد توجه بازار نشان می‌دهد هنوز فعالان بازار سهم‌هایی را برای خرید پرپتانسیل می‌دانند که می‌توانند به‌طور مستقیم از لغو تحریم‌ها تاثیر بپذیرند. طی چند روز معاملاتی اخیر، مانند آنچه در دو سال گذشته تجربه شد، نمادهای بانکی در صدر فهرست ارزش معاملات قرار گرفتند؛ اما این بار با افزایش قیمت مواجه شدند. طی یک هفته گذشته، نمادهای بانکی به‌طور متوسط با افزایش قیمت ۵/ ۱ درصدی مواجه بوده‌اند. خودرویی‌ها نیز که به‌عنوان ضلعی از مثلث هسته‌ای در دو سال گذشته مطرح بوده‌اند باز هم با رشد نسبی قیمت مواجه شده‌اند. به نظر می‌رسد این آخرین باری باشد که بازار به استقبال اخبار مثبت احتمالی از لغو تحریم‌ها می‌رود چرا که نمودار و روند حرکت شاخص‌های بورسی نشان می‌دهد پس از رشد تاریخی سال ۹۲، بازه نوسان مثبت در بزنگاه‌های هسته‌ای هربار کوچک‌تر شده است. روند نزولی شاخص کل از آن زمان تا‌کنون نشان داده است که دیگر جایی برای پیشخور شدن آثار مثبت لغو تحریم‌ها وجود ندارد. حال باید دید آیا این بار روند صعودی قیمت‌ها با ثبات باقی خواهد ماند یا بازهم پشت بازار با فشار فروش خالی خواهد شد.

جدایی مسیر صنایع

از نشانه‌های مثبتی که این روزها در بازار دیده می‌شود، جدا شدن مسیر حرکتی شاخص‌های صنایع است. این بار خبری از رشد دسته جمعی نمادهای بورسی نیست و به نظر می‌ رسد احتیاط فعالان بازار باعث شده است که ردپای تحلیل در بازار پررنگ‌تر شود. شاید هم بتوان گفت که هر کس این روزها در بازار فعال است، از مشتریان وفادار بازار سهام است و در واقع حرفه‌ای‌ترها در بازار باقی مانده‌اند. طی معاملات روز گذشته ۲۳ صنعت با رشد قیمت و ۱۵ صنعت با افت قیمت‌ها مواجه شدند. در این میان بیشترین بازدهی به گروه ساخت دستگاه‌های ارتباطی اختصاص یافت و شاخص این گروه با ۵ درصد رشد مواجه شد. گروه‌های استخراج نفت، ماشین‌آلات برقی و محصولات چوبی نیز در رتبه‌های بعدی بازدهی قرار گرفتند.

در طرف دیگر، گروه‌های انتشار، چاپ و تکثیر، تامین آب و برق و بخار و استخراج زغال سنگ با بیشترین کاهش در ارتفاع شاخص صنایع خود مواجه شدند. بیشترین ارزش معاملات به بانکی ها، ساخت محصولات فلزی و گروه سرمایه‌گذاری‌ها اختصاص یافت و محصولات شیمیایی، قند و شکر و فلزات اساسی نیز در رتبه‌های بعدی ارزش معاملات قرار گرفتند. همچنین گروه‌های مخابرات، محصولات غذایی و ماشین‌آلات و دستگاه‌های برقی بیشترین تاثیر مثبت را برای شاخص کل به ارمغان آوردند و در طرف دیگر گروه‌های شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی، بانکی‌ها و عرضه برق، گاز و بخار مهم ترین ترمزهای شاخص کل قلمداد شدند.

بانکی‌ها، پرنوسان و پرحجم

همان‌طور که اشاره شد بیشترین ارزش معاملات در روز گذشته در نمادهای بانکی رقم خورد. با توجه به آنکه لغو تحریم سوئیفت احتمالا در آینده‌ای نزدیک رخ خواهد داد، چند روزی هست که بانکی‌ها با رشد قیمت مواجه هستند. اما در روز گذشته و به دلیل احتیاط بازار و همچنین رشد قیمتی که در این گروه رخ داده بود، به نظر می‌رسید که شاید زمان اصلاح قیمتی و شناسایی سود فرارسیده باشد، اما هر چه بازار به آخرین ساعت معاملات نزدیک می‌شد، تقاضای جدید برای خرید سهم‌های بانکی شکل می‌گرفت تا جایی که در برخی نمادها نوسان قیمت از منفی تا مثبت مشاهده شد. در این میان بیشترین ارزش معاملات به نماد وانصار اختصاص یافت و بیشترین رشد قیمت نیز برای نماد وپست رخ داد. نکته جالب در بانکی‌ها ادامه معاملات عجیب سهام پست بانک ایران بود. این بانک که در هفته‌های گذشته حرکت خود را از محدوده ۱۰۵ تومان آغاز کرده بود و به ۱۳۲ تومان در روزهای قبل رسیده بود، در حالی که دیروز ابتدا در بازه منفی معامله می‌شد، در انتهای ساعات معاملاتی با صف خرید نسبتا سنگین مواجه شد. با آنکه به نظر می‌رسد خبر خاصی در این شرکت رخ نداده، اما همچنان نهاد ناظر یا مسوولان شرکت در این باره اظهار نظری نکرده‌اند. شاخص این گروه در روز گذشته با افت ۲۷/ ۰ درصدی مواجه شد و در نتیجه زیان این گروه از ابتدای سال به ۲/ ۳ درصد رسید.

واگرایی مسیر سرمایه‌گذاری‌ها و چندرشته‌ای‌ها

از گروه‌های پررونق روز گذشته می‌توان به گروه شرکت‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد. شاخص این گروه با رشد ۴۶/ ۰ درصدی مواجه شد. از میان شرکت‌های سرمایه‌گذاری بیشترین ارزش معاملات به نمادهای وبیمه، واتی و وتوصا تعلق گرفت و بیشترین رشد قیمت نیز برای نمادهای وتوصا، حق تقدم وسکاب و وبیمه رخ داد. در طرف دیگر وملت، ونیکی و وبهمن نیز بیشترین افت قیمت را در این گروه تجربه کردند. از سوی دیگر، شاخص گروه شرکت‌های چند رشته‌ای صنعتی نیز با افت ۹۶/ ۰ درصدی مواجه شد و به‌عنوان یکی از زیان‌ده‌ترین گروه‌های روز گذشته لقب گرفت. در نتیجه معاملات این گروه بی‌رمق، شاخص کل نیز به تاثیر از این گروه ۴۷ واحد افت نشان داد.

لاستیک و پلاستیک و بزرگ‌ترین رشد در سه ماه

گروه لاستیک و پلاستیک نیز از جمله گروه‌های مثبت در روز گذشته بود. شاخص این گروه که از سه ماه گذشته به‌عنوان گروهی مستعد در پساتحریم برای فعالان بازار مطرح شده است، روز گذشته بزرگ‌ترین رشد خود را از ۱۵ مهر ماه تا‌کنون تجربه کرد. شاخص این گروه در روز گذشته ۶۴/ ۱ درصد رشد کرد و زیان این گروه از ابتدای سال به ۴/ ۲۵ درصد رسید. نکته جالبی که این روزها در بسیاری از گروه‌ها مشاهده می‌شود، اصطلاحا خشک شدن سمت تقاضاست. سهامداران گروه‌هایی که از سال گذشته بیشترین افت را تجربه کرده‌اند، همگی در زیان‌های سنگین به سر می‌برند و همین موضوع سبب می‌شود که قرار گرفتن کوچک‌ترین پولی در پس این گروه‌ها باعث رشد شدید قیمت‌ها شود. این اتفاق در گروه‌های کوچکی مانند سیمانی ها، لاستیک و پلاستیک و غیره به خوبی قابل مشاهده است. بر این اساس در روز گذشته، از میان سهم‌های لاستیکی بیشترین ارزش معاملات به نمادهای پتایر، پلاسک و پکرمان اختصاص یافت. همچنین در این گروه حق تقدم ایران یاساتایر، پلاسک و پاسا بیشترین رشد قیمت و پکویر و پدرخش نیز کمترین رشد قیمت را تجربه کردند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/987901/#ixzz3wFHgqLgG

 

 

۰۷:۳۶:۱۵  گروه بورس: تنها ۹ ماه از آغاز فعالیت دولت یازدهم گذشته بود که وزیر اقتصاد از تدوین برنامه راهبردی در وزارت اقتصاد خبر داد. طرحی که بر مبنای «سیاست‌های کلی نظام»، «سند چشم‌انداز بیست ساله»، «سند خط مشی و برنامه دولت تدبیر و امید» و «برنامه پنجم توسعه کشور» طراحی و تدوین شد. «افزایش توان ثروت‌آفرینی کشور (تقویت‌ توان تولید ملی)»، «تامین مالی پایدار دولت و کاهش اتکا به درآمدهای نفتی»، «ایجاد و یکپارچه‌سازی سامانه‌های اطلاعات مدیریتی و عملیاتی»، «افزایش مشارکت موثر در سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری»، «افزایش شفافیت، سلامت و انضباط مالی و اداری»، «توسعه هدفمند سرمایه انسانی و سازماندهی» و «افزایش هم‌افزایی درون سازمانی و همکاری فراسازمانی» هفت اولویت وزارت امور اقتصادی و دارایی بود که برای آن ۳۳۰ هدف کمی و قابل اندازه‌گیری تعیین شد تا در سال‌های ۹۳ تا ۹۶ تحقق یابد. حال پس از گذشت نزدیک به دو سال از تدوین این برنامه راهبردی هفت‌گانه، معاون اجرایی سازمان بورس، از نهایی شدن نقشه استراتژی سازمان بورس و اوراق بهادار خبر می‌دهد. نقشه‌ای که در راستای رسالت کلان «حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران، ساماندهی، حفظ و توسعه بازار اوراق بهادار» طراحی و تدوین و گفته می‌شود مبتنی بر مدل کارت امتیازی متوازن (BSC) و در ۴ وجه دستاوردهای کلیدی، مشتری و ذی‌نفعان، فرآیندها و قابلیت‌ها و رشد و یادگیری طراحی شده است و به گفته محمدرضا شیخ‌الملوکی دارای ۶۰ هدف استراتژیک در وجوه چهارگانه بوده و کلیه اولویت‌های راهبردی هفت‌گانه ابلاغی وزارت امور اقتصادی و دارایی را پشتیبانی می‌کند.

به گزارش «دنیای اقتصاد» وجه اول نقشه استراتژی سازمان بورس و اوراق بهادار به یادگیری و رشد اشاره دارد. از جمله اهداف این وجه می‌توان به آمادگی سرمایه‌های سازمانی اشاره کرد که در آن ساختار و فرآیندهای هماهنگ با استراتژی‌ها، فرهنگ سازمانی سرآمد، بهره‌ور و چابک و ارتباطات سازمانی موثر و هم‌افزا مورد توجه قرار گرفته است. آمادگی سرمایه‌های اطلاعاتی هدف دیگر مطرح شده است که بر این اساس باید زیرساخت‌های توانمندساز اطلاعاتی و ارتباطی، سیستم‌های اطلاعات مدیریتی و عملیاتی یکپارچه و سرویس‌های IT ایمن و پایدار فراهم شود. علاوه بر این آمادگی سرمایه‌های انسانی نیز با هدف کارکنان خلاق و توانمند و کارکنان باانگیزه، راضی و متعهد از دیگر اهداف مطرح شده در وجه اول نقشه استراتژی سازمان بورس و اوراق بهادار است.

اما وجه دوم این سند بیان‌کننده فرآیندها و قابلیت‌های آن است. بر این اساس افزایش هم‌افزایی درون سازمانی و برون سازمانی برای توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری، ارتقای دانش فعالان بازار سرمایه و توسعه فعالیت‌های بین‌المللی، بهبود تعامل و خدمات اطلاع‌رسانی و توسعه کمی و کیفی کانال‌های ارتباطی با ذینفعان به علاوه افزایش شفافیت سلامت و انضباط مالی و اداری در مسیر ارتقای رتبه افشای اطلاعاتی شرکت‌ها، ارتقای رتبه راهبردی شرکت‌های ثبت شده، بهبود سطح استانداردهای گزارش‌گری شرکت‌ها، افزایش سرعت افشای اطلاعات معاملات در سایت‌ها، کاهش امکان دستکاری در اطلاعات مالی و کاهش تعداد عدم انطباق‌های ممیزی ISO در سازمان هدف‌گذاری شده است. علاوه بر این مشارکت فعال و موثر در سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری نیز در قالب افزایش سطح انطباق فعالیت‌های بازار سرمایه با موازین شرعی، بهبود فرآیند تدوین و ارتقای کیفیت سیاست‌ها و مقررات در بازار و افزایش مشارکت در تدوین قوانین مرتبط با بازار مورد توجه قرار گرفته است. مشتریان و ذینفعان؛ وجه سوم این سند چشم‌انداز هستند. بهبود مستمر رضایت مشتریان و ذی‌نفعان از طریق توسعه داد و ستد الکترونیک در بازار سرمایه، ارتقای سطح کمی و کیفی گزارش‌های تحلیلی مورد نیاز محققان و تحلیلگران بازار، ارتقای سطح حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران و ذی‌نفعان با تدوین سیاست‌ها، قوانین و مقررات، سهولت دسترسی به بازار و همچنین افزایش شفافیت و دسترسی به اطلاعات از جمله اهداف این وجه از سند چشم انداز بورس است تا به موجب آن افزایش عرضه در بازار اولیه، افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه، افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و افزایش تعداد معاملات در بازار ثانویه را شاهد باشیم.

اما آخرین وجه یعنی دستاوردهای کلیدی این سند چشم‌انداز بر توسعه کمی بازار سرمایه و ارتقای کارآیی این بازار پایه‌ریزی شده است که بازار سهام، بورس‌های کالایی، بازار مسکوک و بازار مشتقه را در برداشته تا به افزایش نقدشوندگی بازار، افزایش ارزش، حجم و تعداد معاملات بازار سرمایه، افزایش سهام شناور آزاد شرکت‌های پذیرفته شده و افزایش ارزش دارایی‌های تحت مدیریت صندوق‌ها و سبدگردان‌ها بینجامد. امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران درخصوص نقشه استراتژی سازمان بورس و اوراق بهادار که اخیرا تدوین شده است، به دنیای اقتصاد گفت: رویکرد کارت امتیازی متوازن که به‌عنوان قالب ارائه در این سند استفاده شده است، یکی از روش‏های جدید در پیاده‌سازی برنامه‏ استراتژیک در سازمان‏‌ها است که البته باید با توجه به مبانی نظری و با در نظر گرفتن سطح بلوغ سازمان‏ها از آن استفاده شود. به گفته وی، وجه ممیز این رویکرد مدیریتی، رو به آینده بودن آن است که از این جهت در مقابل رویکردهای مبتنی بر ارزیابی عملکرد مورد استفاده در گذشته قرار می‌گیرد. مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه نقشه استراتژی سازمان بورس و اوراق بهادار از دو جهت قابل بررسی است، گفت: وجه اول اینکه استفاده از یک مدل برنامه ریزی و بهره‌گیری از مدل‏های پیاده‌سازی استراتژی مزایای غیر قابل انکاری از جمله یادگیری و مواجهه مسوولان و دست‌اندرکاران با ادبیات این حوزه دارد و وجه دوم میزان کارآیی استفاده از این ابزارها است که البته این موضوع جای بررسی بیشتری دارد و در آینده با بررسی بیشتر محتوای این سند امکان ترمیم آن وجود خواهد داشت. وی ضمن ابراز خرسندی از در نظر گرفتن سه شاخص اصلی پویایی، چابکی و اثربخش بودن سازمان در این سند بیان کرد: این سه موضوع برای بهبود عملکرد زیرساخت بازار سرمایه اهمیت حیاتی دارند؛ البته انتظار می‌رود چشم‌انداز یک سازمان قرابت بیشتری با موضوع فعالیت آن داشته باشد و حتما تدوین گران این سند نیز در آینده با جزئیات و دقت بیشتر به این امر خواهند پرداخت. هامونی تصریح کرد: با توجه به وضعیتی که اقتصاد کشور با آن مواجه است، افزایش سهم بازار سرمایه در تامین مالی کشور یک راه حل مورد اجماع برای به میدان آوردن سرمایه‏‌ها و به کار گرفتن آن در چرخه تولید است.

وی ادامه داد: در این برنامه شاهد هستیم که اهداف ذکر شده به‌صورت نسبتا قابل قبولی تبدیل به اهداف ذی‌نفعان شده است و این موضوع به لحاظ به وجود آوردن امکان همگرایی همه‏ دستگاه‏‌های ذی‌نفع حائز اهمیت است. مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه در این رویکرد، اجرای برنامه‌ریزی استراتژیک نقشی جدی و پررنگ به مجریان برنامه‌های استراتژیک داده است، اضافه کرد: چنانکه تاریخ نه چندان طولانی برنامه‌ریزی استراتژیک در ایران نشان می‌دهد با اتخاذ موضع در سطح کلان و برنامه‌ریزی برای اجرا در سطح خرد بدون در نظر گرفتن شرایط، امکانات و مسائل موجود در این سطوح و تفاوت دیدگاه و اطلاعات موجود در آنها، برنامه‌ها اجرایی نخواهند بود و رویکرد کارت امتیازی متوازن از این حیث نیز اهمیت دارد. هامونی گفت: لایه‏ یادگیری معمولا در رویکردهای دیگر مورد توجه کافی قرار نمی‌گیرد و فعالیت‏های مربوط به آن‌که اساسی‌ترین فعالیت‏ها برای بسترسازی تحقق اهداف هستند مغفول واقع می‏شوند اما خوشبختانه لایه ‏های چهارگانه‏ مدل کارت امتیازی متوازن در این زمینه نیز پوشش نسبتا جامعی را فراهم می‏کنند. وی ابراز امیدواری کرد که با اتکا به ظرفیت‌های این مدل، امکان استفاده از نظرات و دغدغه‌های همه فعالان بازار سرمایه و ذی‌نفعان آن در تدوین یک سند جامع فراهم شود. در همین راستا دکتر قاسم محسنی، عضو هیات‌مدیره سازمان بورس در گفت‌وگویی با «دنیای اقتصاد» به شرح و تفصیل این نقشه استراتژیک پرداخت. محسنی در ابتدا بیان کرد: نقشه استراتژی سازمان بورس و اوراق بهادار مبتنی بر مدل کارت امتیازی متوازن است و در ۴ محور اصلی (دستاوردهای کلیدی، مشتری و ذی‌نفعان، فرآیند‌ها و قابلیت‌ها و رشد و یادگیری) طراحی شده است. این نقشه دارای ۶۰ هدف استراتژیک است که کلیه اولویت‌های راهبردی ۷ گانه ابلاغی وزارت امور اقتصادی و دارایی را پشتیبانی می‌کند.

رکن اول؛ یادگیری و رشد

وی در توضیح اولین رکن این نقشه استراتژی بیان کرد: یادگیری و رشد به‌عنوان اولین قدم برای رسیدن به بازاری چابک و بهره‌ور مطرح است که باید در آینده نیز مورد توجه جدی قرار بگیرد.در بخش آمادگی سرمایه‌های اطلاعاتی و در زیر شاخه آمادگی سرمایه‌های انسانی،سازمان نیازمند نیروهایی با رضایت شغلی بالا است که بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند. در همین زمینه در مدت اخیر پیشنهاد‌هایی برای تغییر در ساختار سازمانی به کمیسیون اجتماعی مجلس داده شد که با توجه به تبیین مقررات جدید برای سازمان این برنامه به‌صورت موقت متوقف شده است. وی همچنین در ادامه و درخصوص سیستم‌های اطلاعاتی و مدیریتی بیان کرد: پیشرفت سیستم‌های اطلاعاتی از مواردی است که به جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی کمک بسیاری می‌کند. در یک‌سال اخیر تغییرات در سامانه کدال و همچنین راه‌اندازی سیستم تدان را در برنامه‌ها داشته‌ایم. در همین زمینه تلاش‌هایی مبنی بر ارتقای برنامه سیستم‌های معاملاتی نیز صورت گرفته است که بعد از اتمام آن به اطلاع کلیه سهامداران و مخاطبان بازار سرمایه می‌رسد.

گام دوم با وسعت فعالیت‌ها

محسنی فرآیند‌ها و قابلیت‌ها را به‌عنوان فعال‌ترین بخش برای نیل به اهداف نقشه استراتژی سازمان بیان کرد.وی در این زمینه گفت: افزایش هم افزایی درون سازمانی و برون سازمانی به‌عنوان اولین قدم در این مرحله مطرح است که نهایتا باعث بهبود عملکرد در بحث مراودات بین‌المللی و توسعه کانال‌های ارتباطی می‌شود. عضو هیات مدیره سازمان بورس لزوم شفاف‌سازی اطلاعات را از دیگر برنامه‌های سازمان دانست و گفت: در دو سال اخیر فعالیت‌های زیادی در این خصوص صورت گرفته است. ایجاد شفافیت در معاملات و اطلاعات طی برنامه‌های مختلفی در حال اجرا است که طی یکسال آینده می‌تواند تاثیر خود را به خوبی در بازار نشان دهد. وی درخصوص بند مشارکت فعال و موثر در قانون‌گذاری بیان کرد: با توجه به اینکه ۱۰سال از آخرین تدوین قوانین بازار سرمایه می‌گذرد یکی از برنامه‌های سازمان اصلاح این قوانین و تدوین قوانین منطبق با شرایط فعلی بازار است. در این خصوص نظرات کارشناسی بسیاری در دست بررسی است که می‌تواند درآینده چشم انداز روشنی برای ارتقای سیاست‌گذاری‌های سازمان داشته باشد.

این مقام مسوول همچنین تنوع نهاد‌ها و ابزار‌های مالی را از فاکتورهایی دانست که می‌تواند در بحث تامین مالی کمک شایانی به بنگاه‌ها داشته باشد. وی در این زمینه بیان کرد: در ۲ سال اخیر ابزار‌های جدیدی مانند اوراق استصناع و اوراق بهادار با نرخ شناور یا مصون از تورم تصویب شده است و بسیاری از آنها در دست بهره‌برداری است، همچنین در بخش صندوق‌ها، صندوق‌های ارزی و طلا و پروژه‌های دانش‌بنیان نیز از مواردی است که تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد. در بورس کالا معاملات مشتقه را در بخش‌های مختلف داشته‌ایم که با این حساب می‌توانیم آینده خوبی را در زمینه خدمات مالی متصور باشیم.

اهمیت وجود مشتری‌ها

مشتریان و ذی‌نفعان سومین محور رسیدن سازمانی پویا و اثر‌بخش در نقشه استراتژی سازمان مطرح شده است. محسنی در این زمینه می‌گوید: یکی از اهداف سازمان از سال‌های دور تا‌کنون جلب رضایت مشتریان است. جلب رضایت مشتریان از عواملی است که باعث ورود سرمایه گذاران خارجی و افزایش تعداد سرمایه گذاران می‌شود. با توجه به اینکه از اهداف نهایی سازمان بورس افزایش ارزش بازار و افزایش توان ثروت‌آفرینی کشور است مشتری مداری صحیح می‌تواند مسیر رسیدن به این هدف را هموار سازد. حال برای رسیدن به این مولفه به مواردی از قبیل افزایش داد‌و‌ستد الکترونیکی، ارتقای سطح کیفی گزارش‌های تحلیلی و سهولت دسترسی به بازار مطرح است.

گام پایانی با اهدافی بزرگ

عضو هیات مدیره سازمان بورس «دستاورد‌های کلیدی» را ره‌آورد فعالیت صحیح در سه مرحله قبل دانست و گفت: افزایش ارزش بازار سهام از مواردی است که ارتقای آن از برنامه‌های سازمان بورس است. در برنامه‌های سازمان افزایش سهم ارزش بازار از GDP تا پایان برنامه ششم توسعه مطرح است،یا در بورس کالا و انرژی افزایش ارزش معاملات از مهمترین برنامه‌ها است. وی در ادامه بیان کرد: تمام مواردی که در بخش دستاوردهای کلیدی مطرح شده است در حال پیگیری است و در ۲ سال گذشته نیز تغییرات قابل توجهی داشته است. محسنی در پایان بیان کرد: در سال‌های قبل نیز برنامه‌ریزی‌های بسیاری درخصوص انجام پروژه‌های بورسی مطرح بوده است. منتها این نقشه، یک بسته بندی جدید است که برنامه‌های پایه را نشان می‌دهد. ادامه این برنامه‌ها به گونه‌ای است که طی سال آتی با برگزاری جلسات متعدد با شرکت‌های مختلف بورسی برنامه‌های جدید به این نقشه اضافه و تدوین برنامه‌های قدیمی تر نیز صورت پذیرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/987867/#ixzz3wFHTVXr8

 

۰۷:۳۵:۲۰گروه بورس کالا-سارا مالکی: اسفند ماه سال گذشته بود که تعرفه واردات محصولات فولادی در پی حمایت از تولیدکنندگان داخلی به‌صورت میانگین تا ۲۰ درصد افزایش یافت. اما مدت‌زمان زیادی نگذشته بود که با کاهش چشمگیر قیمت محصولات چینی، بسیاری از فولادسازان و کارشناسان به ناکارآمد بودن این میزان افزایش تعرفه در مقابل واردات اشاره کردند. حال نزدیک به یک سال از ماجرای درخواست افزایش تعرفه فولادسازان از دولت می‌گذرد و خبرهایی مبنی بر افزایش دوباره تعرفه واردات فولاد تا سقف ۱۵ درصد شنیده می‌شود. بنابراین چنانچه این شنیده‌ها به حقیقت بپیوندند، تعرفه ۱۰‌درصدی واردات شمش، تعرفه ۱۵ درصدی مقاطع تخت فولادی و همچنین تعرفه ۲۰ درصدی مقاطع طولی با ۱۵ درصد افزایش همراه می‌شوند. این افزایش رقمی بود که رئیس هیات عامل ایمیدرو برای نخستین بار در یک برنامه تلویزیونی به آن اشاره کرد. مهدی کرباسیان در این برنامه تلویزیونی با اشاره به این رقم اعلام کرده بود که هم‌اکنون روی این رقم اجماع وجود دارد و شاهد این میزان افزایش تعرفه خواهیم بود.

اما این میزان افزایش تعرفه در حالی برای واردات محصولات فولادی اعلام شده است که پیش از این بارها شاهد اعتراض فولادسازان به پایین بودن سقف تعرفه‌ها و واردات بیش از اندازه محصولات فولادی چینی به ایران بوده‌ایم. از نگاه فولادسازان در حالی که نیاز کشور به واردات فولاد به چند محصول خاص خلاصه می‌شود، شاهد ورود انواع فولادهای ساختمانی به کشور هستیم؛ در حالی‌که نمونه این محصولات در واحدهای فولادسازی داخل کشور به تولید می‌رسند. با این تفاسیر اگرچه خطر افزایش واردات فولاد به کشور به خصوص در آستانه لغو تحریم‌ها جدی تلقی می‌شود، اما باید دید افزایش تعرفه برای واردات محصولات مختلف به چه ‌صورتی اجرا خواهد شد و آیا اثرگذاری کافی را خواهد داشت؟

از نگاه نعمت‌الله محسنی؛ معاون بازاریابی و فروش ذوب‌آهن اصفهان اگر افزایش ۱۵ واحد درصدی تعرفه واردات رخ دهد، می‌توان شاهد بهبود روند واردات فولاد به کشور بود اما شاید این دفاعی کامل در برابر موج ورود محصولات ارزان‌قیمت به کشور نباشد. محسنی در ادامه با اشاره به شرایط خاص فولادسازان ایرانی در رابطه با تعدیل نیرو یا بهره‌مندی از انرژی ارزان در پی افت قیمت نفت می‌گوید: با این شرایط به نظر می‌رسد دولت باید حمایت‌های جدی‌تری از فولادسازان در مقابل موج واردات داشته باشد.

پول یا کالا؛ مساله این است

اما دولت چین در پی کاهش تقاضای فولاد در این کشور، تولیدکنندگان فولاد خود را به صادرات ۱۰۰ میلیون تنی در سال جدید میلادی ملزم کرده است. این الزام در شرایطی وجود دارد که بسیاری از کشورها از جمله آمریکا یا کشورهای اتحادیه اروپا تعرفه‌های سنگینی برای واردات محصولات فولادی وضع کرده‌اند. به این ترتیب به نظر می‌رسد ایران و کشورهای اطراف آن با وجود دیوارهای بلند تعرفه‌ای در کشورهایی که به آنها اشاره شد، تبدیل به بازار خوبی برای چینی‌ها شوند. این احتمال در شرایطی وجود دارد که ایران قادر به خارج کردن میلیون‌ها دلار از نقدینگی خود از چین نیست، بنابراین برای واردات کالا از چین اقدام می‌کند که البته فولاد می‌تواند بخش مهمی از این محصولات باشد.

رضا زائرحیدری، کارشناس حوزه فولاد در این زمینه به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: محصولات چینی با دلارهای ایران در چین وارد کشور می‌شوند، دلارهایی که حدود ۸ درصد ارزان‌تر تمام می‌شوند زیرا نمی‌توان این پول‌ها را به راحتی از چین خارج کرد. از نگاه زائرحیدری واقعیت این است که در حال حاضر حجم واردات چندان زیاد نیست (حدود ۳ میلیون تن در سال جاری در مقایسه با دولت قبل که به ۱۰ میلیون تن هم رسید)؛ اما موضوع مهم این است که قیمت‌های بازار داخلی بر اساس قیمت تمام شده محصولات وارداتی تعیین می‌شود. یعنی هر محصولی با مشابه وارداتی آن به‌صورت DDP مقایسه می‌شود و بازار روی آن قیمت می‌گذارد. اکنون قیمت تمام شده بسیاری از کارخانه‌ها از قیمت تمام شده (DDP DELIVER DUTY PAID) یعنی کالایی که هزینه‌های حمل و عوارض آن پرداخت شده است از محصولات چینی بیشتر است.

نیاز صنعت فولاد به افزایش تعرفه

اما همان‌طور که اشاره شد، افزایش تعرفه برای واردات فولاد با توجه به قرار گرفتن در آستانه رفع تحریم‌ها که می‌تواند روند واردات کالا به کشور را تسهیل کند و همچنین تصمیم چین برای افزایش صادرات، از سوی کارشناسان به‌عنوان یک الزام شناسایی می‌شود. تاکید بر این الزام در حالی است که روز گذشته رئیس سازمان توسعه تجارت نیز از کاهش ردیف‌های تعرفه‌ای در سال ۹۵ خبر داده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم معاون وزیر صنعت با اعلام کاهش طبقات تعرفه‌ای در سال ۹۵ گفت:‌ براساس مصوبه هیات‌ وزیران در سال ۹۵ تعداد طبقات تعرفه‌ای از ۱۰ به ۸ طبقه کاهش می‌یابد.

«پیش از این و از سال ۹۳ و ۹۴، ردیف‌های تعرفه‌ای از ۱۴ عدد به ۱۰ عدد رسیدند و حالا می‌توان امیدوار بود با رسیدن این ردیف‌ها به ۸، محصولات فولادی نیز یک پله جابه‌جا شده و با تعرفه بیشتری برای واردات همراه شوند.» اینها را مدیرکل دفتر نظارت برکالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به «دنیای اقتصاد» می‌گوید و تاکید می‌کند: با قرار گرفتن در روزهای پساتحریم ممکن است بسیاری از افرادی که در حوزه فولاد مشغول نیستند، به جهت تامین منابع مالی برای واردات فولاد اقدام کنند؛ بنابراین در یک نگاه کلی افزایش تعرفه واردات فولاد ضروری به نظر می‌رسد. شهرام میرآخورلو در ادامه می‌گوید: اما اینکه این میزان افزایش تعرفه به‌صورت عام ۱۵ درصد باشد، جای تامل دارد؛ زیرا میزان افزایش تعرفه‌ها باید در کمیته کارشناسی کمیسیون ماده یک و همچنین خود کمیته ماده یک از ابعاد مختلف بررسی شود و پس از امضای وزرای مربوطه اجرایی شود.

میرآخورلو با اشاره به افزایش و اصلاح تعرفه واردات فولاد در روزهای پایانی سال گذشته می‌گوید: به هر حال برای ایجاد توازن در چرخه تولید، حمایت از تولیدکننده و همچنین اعطای فرصتی به تولیدکنندگان برای هماهنگ کردن خود با قیمت‌های جهانی (که به واسطه کاهش قیمت انرژی با افت همراه بوده‌اند) نیاز است در سال جدید با دیوار تعرفه‌ای از فولادسازان حمایت کرد. این کارشناس به خصوص با توجه به وجود برخی رانت‌ها در استفاده از ارز مبادله‌ای برای واردات، منع استفاده از این ارز را نیز در جهت حمایت از تولید فولاد داخلی ضروری می‌داند و می‌گوید: امتیاز استفاده از این ارز رانت است، زیرا برخی افراد صرفا به جهت استفاده ابزاری از این ارز اقدام به واردات فولاد می‌کنند بدون اینکه به بازار و شرایط مصرف توجهی داشته باشند. در نهایت اگرچه این کارشناس عقیده دارد در حال حاضر واردات محصولات فولادی به چند مورد خاص که از ارز مبادله‌ای برخوردار هستند یا محصولاتی مانند ورق ۲ که در کشور تولید نمی‌شوند محدود می‌شود، اما این ضرورت وجود دارد که برای جلوگیری از بهره‌مندی مالی برخی افراد از واردات فولاد و استفاده سوء از این کانال و همچنین برای اعطای فرصتی به فولادسازان برای تقویت خود در کشور، نیاز است که تعرفه‌ها در سال جدید با افزایش همراه شوند، زیرا تعرفه ابزاری منعطف است که می‌توان در شرایط اضطراری آن را برای بهبود شرایط به کار برد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/987817/#ixzz3wFGLDOr9

 

۰۷:۳۴:۳۱ دو اقتصاددان در حوزه مسکن بر ضرورت کاهش نرخ سود بانکی برای ایجاد زمینه‌های خروج از رکود در بخش مسکن تاکید کردند. مشاور مالی وزیر راه وشهرسازی در این زمینه معتقد است: در حال حاضر نظام بانکی کشور از پرداخت تسهیلات بلند مدت در بخش مسکن ناتوان است، چرا که با تورم دو رقمی، امکان پرداخت تسهیلات بلند مدت وجود نداشت.

حسین عبده تبریزی افزود: امیدواریم در آینده با تداوم کاهش نرخ تورم بتوانیم بازار رهن یعنی بازار وام‌های بلند مدت خرید مسکن را به شکلی قدرتمند فعال کنیم. همچنین حسین راغفر، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا در این زمینه گفت: کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی باید همزمان با کنترل بازارهای موازی مسکن مانند ارز، سکه و طلا باشد تا سرمایه‌های عمومی جامعه به بخش مسکن هدایت شود.

 

 

۰۷:۳۳:۲۵ ایسنا: وزیر امور خارجه دانمارک قرار است امروز به منظور گفت‌وگو و رایزنی با مسوولان کشورمان پیرامون مسائل سیاسی و اقتصادی و همچنین بین‌المللی به تهران سفر کند. کریستین ینسن ۱۴ و ۱۵ آذرماه برای دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های سیاسی، اقتصادی و چند تن از مقامات کشورمان به همراه ۶۰ نفر از مسوولان این کشور به تهران سفر خواهد کرد. قرار است تعاملات دوجانبه، مباحث اقتصادی و مسائل منطقه و بین‌الملل محور این گفت‌وگوها باشد. همچنین دو کشور قصد دارند در رابطه با گسترش روابط تجاری، انتقال تکنولوژی و توسعه اقتصادی با یکدیگر گفت‌وگو داشته باشند. برخی از شرکت‌های دانمارکی پیش از امضای توافق‌نامه ایران و گروه ۱+۵ برای ارزیابی از حضور در ایران به کشورمان سفر داشته‌اند.

 

۰۷:۳۳:۱۸ دنیای اقتصاد: رکورد ۱۹ درصد برای نرخ سود در بازار بین بانکی ثبت شد. این نرخ، در ادامه ریزش غیردستوری که از نیمه نخست سال جاری آغاز شده بود، به یک کانال پایین‌تر آمد. میانگین نرخ سود بازار بین بانکی، از ۲۹ درصد در ابتدای امسال به حدود ۲۰ درصد رسیده است. هدایت این نرخ به کانال جدید در حالی بوده که به گفته مسوولان، سیاست‌گذار پولی مداخله جدی در بازار بین بانکی نداشته؛ به‌نحوی‌که در این مسیر نقش سه دسته اقدام سیاستی نظیر «ساماندهی جریمه اضافه برداشت‌ها»، «مدیریت فعالان بانک مرکزی در بازار بین بانکی» و «کاهش هزینه تمام شده منابع بانک‌ها و تغییر در نرخ سپرده قانونی» پررنگ بوده است. تداوم کاهش نرخ سود بازار بین بانکی از آن جهت اهمیت دارد که این نرخ می‌تواند به‌عنوان معیار مناسبی برای محاسبه نرخ سود سپرده و تسهیلات قرار گیرد. در این مسیر مسوولان بانک مرکزی نیز بر لزوم تنظیم نرخ سود سپرده و تسهیلات بانک‌ها براساس نرخ سود معیار تاکید کردند. به‌نظر می‌رسد با هدایت نرخ سود در بازار بین بانکی، تعیین نرخ به شیوه دستوری، کارآیی خود را از دست داده و سیاست‌گذار قصد دارد با تداوم اجرای سیاست‌های مذکور، تنظیم نرخ سود بانکی متناسب با تورم را پیگیری کند.

گروه بازار پول: مسوولان بانک مرکزی از تداوم کاهش نرخ سود بازار بین بانکی به سطح ۲۰ درصد خبر دادند. به گفته آنها، «ساماندهی جریمه اضافه برداشت‌ها»، «مدیریت فعالانه بانک مرکزی در بازار بین بانکی» و «کاهش هزینه تمام شده منابع بانک‌ها» باعث شده که نرخ سود بین بانکی از ۲۹‌درصد از اوایل سال جاری کاهش یابد. مسوولان در این خصوص پیش‌بینی کردند با تداوم این رویکرد، روند کاهشی نرخ سود متناسب با تحولات نرخ تورم استمرار یابد و خواستار این شدند که بانک‌ها و موسسات اعتباری نرخ سود سپرده و تسهیلات را متناسب با روند مذکور تنظیم کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در برخی از قراردادهای بین بانکی، نرخ ۱۹ درصد نیز ثبت شده و سطح اعلامی ۲۰ درصد به شکل میانگین نرخ سود در این بازار است. بازار بین بانکی، برای تسهیل جریان منابع ریالی کوتاه‌مدت بین بانک‌ها در جهت مدیریت کارآمد نقدینگی ایجاد شده است. در این بازار بانک‌ها می‌توانند وجوه خود را نزد یکدیگر به‌صورت سپرده سرمایه‌گذاری، تودیع کنند و نرخ سود آن طبق توافق طرفین تعیین می‌شود. تغییرات نرخ در این بازار می‌تواند، الگویی برای تعیین نرخ سود سپرده و تسهیلات باشد.

افزایش جزئی نسبت مطالبات غیرجاری

به گزارش روابط‌عمومی بانک مرکزی، رئیس کل بانک مرکزی در جلسه هم‌اندیشی مدیران‌عامل بانک‌ها و بانک مرکزی با مروری بر آمار و عملکرد دولت و بانک مرکزی در سال جاری عنوان کرد که حجم نقدینگی در ۸ ماه اول سال ۹۴، به ۹۰۷ هزار میلیارد تومان رسید که این رقم نسبت به اسفند ماه سال قبل، ۱۶ درصد رشد کرده است. به گفته او، این رقم در ۱۲ ماه منتهی به آذر ماه ۷/ ۲۴ درصد رشد داشته و در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، ۳/ ۲ واحد درصد افزایش داشته است. او در بخش دیگری از صحبت‌هایش به آمار بازار ارز اشاره کرد و گفت:‌ نرخ متوسط دلار در یک سال منتهی به آذر امسال به ۳ هزار و ۴۱۹ تومان رسید، که نسبت به رقم متوسط ۱۲ ماه قبل (۳۱۶۲) ۲/ ۸ درصد رشد نشان می‌دهد. این مقام مسوول با استناد به تجربیات سال‌های گذشته تاکید کرد که این نرخ با اراده بانک مرکزی تعیین نمی‌شود و این نرخ محصول عرضه و تقاضا در بازار است. سیف معتقد است در این فرآیند نقش بانک مرکزی این است که از شوک‌های هیجانی نسبت به قیمت ارز جلوگیری به عمل ‌آورد و در این زمینه نتیجه عملکرد مثبت بوده است. رئیس شورای پول و اعتبار از افزایش نسبت مطالبات غیرجاری در سال جاری خبر داد. به گفته او، در حال حاضر نسبت مطالبات غیرجاری شبکه بانکی به کل تسهیلات اعطایی معادل ۸/ ۱۲ درصد است، این رقم در ابتدای سال معادل ۱/ ۱۲ درصد بود. او پیش‌بینی کرد این نسبت تا پایان سال جاری روند کاهشی را در پیش داشته باشد. پیش‌بینی که از نگاه رئیس کل در نرخ تورم نیز وجود دارد و نرخ ۷/ ۱۳ درصدی در آذرماه به سطح پایین‌تر نیز خواهد رسید. سیف در بخش دیگری از صحبت‌های خود از کنترل اضافه برداشت‌ها، در جهت ساماندهی به بی‌انضباطی‌های گذشته خبر داد. به گفته او ساماندهی اضافه برداشت‌ها از اقدامات اساسی بود که انجام شد به‌گونه‌ای که در حال حاضر اضافه برداشتی وجود ندارد و بانک‌ها نیز بر این باورند که باید منابع و مصارف خود را مدیریت کنند. او معتقد است که تسهیلات تکلیفی بانک‌ها را با مشکل مواجه می‌سازد، چرا که وقتی بانک‌ها با تکلیف پیش می‌رفتند بازدهی مطلوبی نداشتند و تسهیلات اعطایی، مصرف بهینه نمی‌شد و پیامد آن افزوده شدن حجم مطالبات معوق بود. رئیس کل بانک مرکزی از «تسهیلات بانکی اعطاشده به دولت»، «بنگاهداری بانک‌ها» و «مطالبات معوق» به‌عنوان دارایی‌های مسدود نظام بانکی یاد کرد که حجم زیادی از منابع نظام بانکی را درگیر کرده است، درحالی که بانک‌ها از سوی دیگر برای سپرده‌ها سود پرداخت می‌کنند و قفل شدن منابع، این روند را با چالش روبه‌رو کرده است.

تداوم کاهش نرخ سود بین بانکی

یکی از مهم‌ترین موضوعات عنوان شده از سوی رئیس کل بانک مرکزی، تداوم روند نزولی نرخ سود بین بانکی است. سیف، با اشاره به اینکه نرخ سود باید به تبعیت از تورم روند نزولی در پیش گیرد، گفت: «در این خصوص نرخ بازار بین بانکی از ۲۹ درصد به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است و نرخ سود قابل قبول، برای بانک مرکزی نزدیک به نرخ تورم است و باید جهت‌گیری به سمت آن باشد.» او موضوع تفکیک نرخ سود «علی‌الحساب» و «قطعی» را لازم و ضروری دانست و گفت: بانک‌ها و موسسات اعتباری باید درخصوص نرخ سود عقود و مبادلات، پیش‌بینی دقیق انجام دهند و در پایان سال نیز نرخ سود واقعی محاسبه شده و مابه التفاوت آن به مشتریان پرداخت شود. به گفته او، بر این اساس نرخ سود علی‌الحساب نمی‌تواند بیشتر از سود واقعی باشد. رئیس کل بانک مرکزی درخصوص اقدام این بانک برای رفع تنگنای مالی قبل از برجام و تحریک تقاضا توضیح داد: «بانک مرکزی با هدف هدایت منابع به سمت خرید کالاهای تولیدی، طرحی سه بخشی را به اجرا درآورد که شامل اعطای بخشی از منابع برای خرید خودرو، کالاهای واسطه‌ای و تامین کالاهای مصرفی بادوام بود.» سیف با ارزیابی وضعیت فعلی درخصوص لغو تحریم‌های بین‌المللی گفت: «این تحریم‌ها در هفته‌های آینده برداشته می‌شود اما بانک‌های ما آمادگی لازم را برای حضور در عرصه بین‌المللی ندارند و در برخی شاخص‌ها با شاخص‌های روز دنیا،‌ فاصله زیادی داریم و باید تمام تلاش در همه بانک‌ها بر آماده‌سازی برای شروع سریع فعالیت بعد از اجرای برجام باشد.»

ساماندهی اضافه برداشت بانک‌ها

در این جلسه اکبرکمیجانی به‌عنوان قائم مقام بانک مرکزی نکاتی را در رابطه با عملکرد این بانک در ساماندهی بازار پول خروج از تنگنای اعتباری عنوان کرد. به گفته او مجموعه اقدامات این بانک براساس مصوبات مجمع عمومی‌ سال ۱۳۹۳ و مصوبه شورای پول و اعتبار در اردیبهشت سال جاری، موجب ساماندهی و تعیین تکلیف اضافه برداشت بانک‌ها شد. کمیجانی این اقدام‌ها را در وهله اول موجب برقراری نظم و انضباط در رابطه میان بانک‌ها و بانک مرکزی دانست. به اعتقاد او در وهله دوم نیز با توجه به اینکه بخشی از اضافه برداشت‌ها در بانک‌های دولتی و بانک‌های مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی در قالب تکالیف دولت و بودجه انجام شده و بانک‌ها را با کمبود منابع روبه‌رو کرده بود، این موضوع در راستای مساعدت با این بانک‌ها بوده است. این مقام مسوول درخصوص عدم تعیین تکلیف اضافه برداشت‌ بانک‌ها تاکید کرد: «این موضوع از یکسو موجب بار سنگین وجه التزام شده و از سوی دیگر موجب پدیده بی‌انضباطی شده بود. بر این مبنا بانک مرکزی با مدیریت اضافه برداشت‌ها به سمت انضباط پیش‌رفت.» کمیجانی یکی از دلایل افزایش نرخ سود بانک‌ها را وجود اضافه برداشت‌ها دانست و گفت: «ساماندهی اضافه برداشت‌ها با تلاش مجدانه بانک مرکزی انجام شده است‌ و مصرانه درخواست می‌شود بانک‌ها به قراردادهای تنظیم شده و تعهدات خود در این زمینه، پایبند باشند. ضمن آنکه انتظار می‌رود با مدیریت منابع و مصارف توسط بانک‌ها تجربه‌های پیشین تکرار نشود.»

عوامل موثر در کاهش غیردستوری

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به افزایش هزینه تمام شده منابع بانک‌ها، به‌دلیل نسبت سپرده قانونی تصریح کرد: «براساس عملکرد بانک‌ها در رعایت ضوابط ابلاغی بانک مرکزی، چند شاخص از جمله شاخص‌های اعتباری، نظارتی و پایبندی به مقررات ‌در نظر گرفته شده و با توجه به معیارهای مذکور، نسبت سپرده قانونی در دامنه ۱۰ تا ۱۳ درصد برای بانک‌های تجاری تعیین شد.» کمیجانی اقدامات صورت گرفته در کنار مدیریت فعالانه و کارآمد بانک مرکزی در بازار بین بانکی را عامل تسریع کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی دانست. به نحوی که نرخ سود بین بانکی که در مهر ماه امسال در محدوده ۲۷ درصد قرار داشت در حال حاضر به محدوده زیر ۲۱ درصد کاهش یافته است. او پیش‌بینی کرد که این روند کاهشی متناسب با تحولات نرخ تورم همچنان استمرار یابد و در نتیجه پیامدهای این تحول مثبت در بازار بین بانکی را در آینده بر نرخ‌های سود سپرده و تسهیلات در شبکه بانکی مشاهده شود.

فعال‌سازی ابزار خرید دین

قائم مقام بانک مرکزی همچنین با بیان فعالیت‌های بانک مرکزی به منظور تحریک تقاضا و رونق اقتصادی در زمینه ارائه تسهیلات به «خودرو»، «کالاهای واسطه‌ای» و «کالاهای مصرفی بادوام داخلی» گفت: در زمینه ابزار خرید دین که قبلا کمتر مورد توجه بانک‌ها واقع شده بود، با مدیریت بانک مرکزی این ابزار فعال و در راستای رونق اقتصادی به‌کار گرفته شد.وی درخصوص ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی نیز تاکید کرد: با اقدامات جدی بانک مرکزی و با حمایت دستگاه‌های نظارتی، بعید است موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز بتوانند همانند گذشته از طریق انگیزه‌هایی همچون پرداخت سودهای بالاتر، موفق به جذب سپرده‌ بیشتر شوند. در این جلسه مدیران عامل بانک‌ها با اشاره به موضوعات روز بانکی همچون پسابرجام، نرخ سود تسهیلات و نرخ سود بازار بین بانکی، خواستار تداوم اقدام‌های بانک مرکزی در این زمینه شدند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/987987/#ixzz3wFFYtPek

 

۰۷:۲۲:۵۱ بندرعباس – ایرنا- مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت:۵۱ هکتارزمین تا پایان امسال به پسکرانه بندر شهید رجایی اضافه می شود و ظرفیت پایانه کانتینری به ۶۰۰ هزارکانتینر(TEU ) می رسد.

 

۰۷:۱۹:۴۸ نایب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین از کاهش ۳۴ درصدی ارزش مبادلات تجاری ایران و چین در سال ۲۰۱۵ و همچنین سفر رییس جمهور چین به ایران در یک ماه خبر داد.

مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره کاهش تحولات روابط اقتصادی ایران و چین گفت: ارزان شدن نفت، میعانات، گاز، سنگ آهن و سایر مواد معدنی از جمله دلایلی است که در کاهش مبادلات اقتصادی دو کشور تاثیرگذار بوده اما افت قیمت نفت بیشترین تاثیر را در این اتفاق داشته است.

نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین تصریح کرد:‌ مجموع این عوامل باعث شده است که برای اولین بار در تاریخ روابط ایران و چین، تراز بازرگانی دو کشور به نفع چین تغییر کند. این در حالی است که در طول بیش از ۳۰ سال گذشته همواره تراز بازرگانی دو کشور به نفع ایران مثبت بوده است.

حریری همچنین از سفر رییس جمهور چین به ایران در یک ماه آینده خبر داد و گفت: قرار است طی این سفر تفاهم‌نامه‌هایی در بخش زیرساخت‌ها مانند توسعه خطوط ریلی، بنادر و مناطق آزاد امضا شود.

 

 

۰۷:۱۹:۲۵ دولت آمریکا در بیانیه ای از کشورهای ایران و عربستان خواست در تعاملات سیاسی خود تجدیدنظر کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دولت آمریکا در واکنش به اقدام عربستان برای قطع رابطه سیاسی با ایران از دو طرف خواست درباره تصمیمشان برای قطع روابط تجدیدنظر کنند.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد خواهان کاهش تنش ها بین ایران و عربستان است. این وزارتخانه تنش بین ایران و عربستان را برای مذاکرات صلح در سوریه مضر ارزیابی کرد.

یک مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا گفت: حوادث اخیر مسئله ای غیر قابل انتظار بود ولی دو طرف باید خویشتن داری بیشتری از خود نشان دهند.

در پی اعدام شیخ نمر صدها نفر از مردم تهران طی تظاهراتی مقابل سفارت عربستان در تهران اقدام این کشور را در سرکوب شیعیان محکوم کردند.

بعد از حمله به سفارت عربستان در تهران عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان قطع رابطه سیاسی با ایران را اعلام کرد.

وی حمله به سفارت عربستان را نقض آشکار قوانین بین المللی خطاب کرد و مدعی شد ایران با این کار از تروریسم حمایت کرد.

 

 

۰۷:۱۷:۳۴ یک منبع دیپلماتیک با اشاره به اقدام ریاض در اعلام قطع رابطه دیپلماتیک با تهران، از تلاش عربستان برای اقدام متحد در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس و از جمله بحرین و امارات خبر داد.

یک منبع دیپلماتیک در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اقدام ریاض در اعلام قطع رابطه دیپلماتیک با تهران، از تلاش عربستان برای اقدام متحد در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داد.

وی با اعلام اینکه احتمالا بیانیه‌های مشابه عربستان از سوی بحرین و امارات نیز صادر شود، افزود: فشار عربستان بر سایر کشورها نیز در جریان است تا آنها نیز روندی مشابه را در پیش گیرند.

به گزارش فارس ساعتی پیش عادل الجبیر در بیانیه‌ای از قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان خبر داد.

در بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس این دو دولت همگرایی بیشتری با سیاست‌های ضایرانی رژیم سعودی دارند.

در پی این اقدام دولت ریاض حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه در واکنش به این اقدام گفت: ریاض با اعلام تصمیم به قطع رابطه با تهران نمی‌تواند بر خطای بزرگ اعدام رجلی دینی سرپوش گذارد.

در پی اعدام شیخ نمر رهبر شیعیان عربستان جمعی از معترضان مقابل سفارت عربستان در تهران تجمع کرده و عده‌ای نیز وارد سفارتخانه شدند و خساراتی به این سفارتخانه وارد شد.

العربیه نیز گزارش داد که دیپلمات‌های سعودی مستقر در ایران، این کشور را ترک کرده و در حال حاضر در دبی حضور دارند و پس از آن به عربستان بازخواهند گشت.

به گزارش فارس «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان در کنفرانسی خبری مدعی شد که نیروهای ایرانی هیچ تلاشی برای جلوگیری از تجاوز به ساختمان سفارت و کنسولگری انجام ندادند.

«عادل الجبیر» ادامه داد: حمله به سفارت، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و این موضوع به شورای امنیت گزارش شده است.

وزیر خارجه عربستان در ادامه مدعی شد: حکومت ایران کارنامه طولانی در تجاوز به هیأت‌های دیپلماتیک دارد.

وی همچنین اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرده و از هیأت دیپلماتیک ایرانی خواسته است تا ظرف ۴۸ ساعت خاک این کشور را ترک کنند و این تصمیم در راستای منافع کشور اتخاذ شده است.

 

۰۷:۱۶:۳۱ ه گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی با اشاره به تعویق افتادن در اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران نوشت: مقام‌های رسمی آمریکا و اروپا در خفا گفته‌اند که امیدوارند رفع تحریم‌ها بتواند منجر به حمایت‌ از «حسن روحانی» رییس جمهور ایران که متحدانش رقابت‌ سختی را با جناح محافظه کار (اصولگرایان) در انتخابات اواخر فوریه سال ۲۰۱۶(اسفند ۹۴) دارند، شود. 

البته مقام‌های ارشد آمریکایی به قانونگذاران این کشور گفته‌اند که تعویق در اجرای تحریم‌ها به خاطر تحول دیپلماتیک بین کاخ سفید و دولت ایران است.

این روزنامه در ادامه به نقل قول برخی از مقام‌های پیشین دولت اوباما در این باره پرداخت و نوشت: برخی مقام‌‌های پیشین آمریکا گفته‌اند بر این باورند که بی‌رغبتی کاخ سفید در اعمال تحریم‌ علیه ایران به خاطر بیم از ضربه وارد شدن به آقای حسن روحانی است. این در حالی است که سران سیاسی، نظامی جناح اصولگرایان ایران به شدت از توافق هسته‌ای با مذاکره رییس جمهور و «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه این کشور انتقاد کرده‌اند.

 در همین زمینه «ولی نصر» از مقام‌های سابق دولت اوباما درباره دید جناح اصولگرای ایران از رویکرد آمریکا در اعمال تحریم‌ها و توافق هسته‌ای گفت: «تحریم‌ها از دید جناح محافظه‌کاران ایران دلیلی بر حیله آمریکا مبنی بر رسیدن به توافق هسته‌ای و در عین حال تلاش در ادامه اعمال تحریم‌ها به هر وسیله‌ ممکنه است. این طرز تفکر  به حسن روحانی، رییس جمهور ایران که در حال کسب اعتبار از برجام می‌باشد در حال لطمه زدن است.»

این روزنامه آمریکایی  جمعه گذشته به نقل از مقام‌های این کشور، از تصمیم کاخ سفید برای تعویق اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داده بود.

این مقام‌ها گفتند که دولت باراک اوباما همچنان به مقابله با برنامه موشکی ایران متعهد است و تحریم‌هایی که در وزارت خزانه داری آمریکا آماده شده بود، همچنان روی میز است.

این مقام‌ها مدعی‌اند که اعمال چنین تحریم‌هایی، ناقض مفاد توافق هسته‌ای که تیر ماه امسال میان ایران و «۱+۵ » به دست آمد، نیست.

وال استریت ژورنال پیشتر نیز به نقل از منابع آگاه نوشته بود که قرار است یازده فرد و شرکت ایرانی، هنگ کنگی و اماراتی با ادعای ارتباط با برنامه موشکی ایران، در فهرست تحریم‌ها قرار گیرند.

 

 

 

۰۷:۱۶:۰۱ حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در خصوص اظهارات عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان درباره قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران، با اشاره به تجمع شنبه شب مقابل سفارت عربستان در تهران گفت: هیچ آسیبی به دیپلمات‌های سعودی در تهران و مشهد وارد نشده است.

وی افزود: عربستان سعودی پیش از این نیز با خطای راهبردی و اتخاذ رویکردهای شتابزده و نسنجیده ناامنی‌ها در منطقه را تشدید کرد، باعث رشد تروریسم و افراط گرایی شد و با توطئه کاهش قیمت نفت به مردم کشورش و کشورهای مسلمان منطقه اسیب رساند و در مذاکرات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و شش کشور تلاش کرد نقش مخرب و غیرسازنده ایفا کند.

امیرعبداللهیان گفت: اکنون نیز خطای راهبردی جدید مقامات سعودی اعدام  آیت الله شهید شیخ نمر النمر رجل عالیقدر دینی است که به جهان اسلام تعلق دارد و نه یک کشور خاص.

معاون ظریف ادامه داد: ریاض با اعلام تصمیم به قطع رابطه با تهران نمی‌تواند بر خطای بزرگ إعدام رجلی دینی سرپوش گذارد.

وی خاطرنشان کرد:‌ ایران یکی از امن‌ترین کشورهای  منطقه است و همه دیپلمات‌ها در امنیت کامل به وظایف خود ادامه می‌دهند.

به گزارش فارس «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان در کنفرانسی خبری مدعی شد که نیروهای ایرانی هیچ تلاشی برای جلوگیری از تجاوز به ساختمان سفارت و کنسولگری انجام ندادند.

«عادل الجبیر» ادامه داد: حمله به سفارت، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و این موضوع به شورای امنیت گزارش شده است.

وزیر خارجه عربستان در ادامه مدعی شد: حکومت ایران کارنامه طولانی در تجاوز به هیأت‌های دیپلماتیک دارد.

وی همچنین اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرده و از هیأت دیپلماسی ایرانی خواسته است تا ظرف ۴۸ ساعت خاک این کشور را ترک کنند و این تصمیم در راستای منافع کشور اتخاذ شده است.

در پی اعدام شیخ نمر رهبر شیعیان عربستان جمعی از معترضان مقابل سفارت عربستان در تهران تجمع کرده و عده‌ای نیز وارد سفارتخانه شدند و خساراتی به این سفارتخانه وارد شد.

پس از اظهارات عادل الجبیر،‌ شبکه العربیه نیز گزارش داد که دیپلمات‌های سعودی مستقر در ایران، این کشور را ترک کرده و در حال حاضر در دبی حضور دارند و پس از آن به عربستان بازخواهند گشت.

 

 

 

۰۷:۱۵:۵۰ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزیر خارجه عربستان و رئیس اداره رسانه‌ای این کشور به طور مشترک در یک کنفرانس خبری در مورد حمله به سفارت عربستان و کنسولگری این کشور در ایران موضع گرفتند.

«عادل الجبیر» در این کنفرانس خبری مدعی شد که نیروهای ایرانی هیچ تلاشی برای جلوگیری از تجاوز به ساختمان سفارت و کنسولگری انجام ندادند.

«عادل الجبیر» ادامه داد: حمله به سفارت، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و این موضوع به شورای امنیت گزارش شده است.

وزیر خارجه عربستان در ادامه مدعی شد: حکومت ایران کارنامه طولانی در تجاوز به هیأت‌های دیپلماتیک دارد.

وی همچنین اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرده و از هیأت دیپلماسی ایرانی خواسته است تا ظرف ۴۸ ساعت خاک این کشور را ترک کنند و این تصمیم در راستای منافع کشور اتخاذ شده است.

الجبیر با بیان اینکه آماده مقابله با ایران به هنگام تهدید امنیت خود هستیم؛ افزود: ریاض به سیستم قضایی دیگر کشورها احترام می‌گذارد و هیچ‌گونه دخالتی را نیز در سیستم قضایی خود نمی‌پذیرد.

وی همچنین مدعی شد که ایران از سران القاعده حفاظت و از تروریسم حمایت و اقدام به قاچاق اسلحه برای آنها می‌کند.

شبکه العربیه گزارش داد که دیپلماتهای سعودی به دنبال حمله شنبه شب به سفارت، تهران را به مقصد دوبی ترک کرده‌اند و از دوبی به ریاض خواهند رفت.

 

۰۷:۱۰:۴۵ روابط ایران  عربستان  قطع  شد  …

۰۷:۱۰:۲۹ عجیب است  هر روز صبح از خواب بیدار می شویم و خبرتازه ای می شنویم

۰۷:۱۰:۲۰ سلام  صبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم