اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اخبار بازار امروز ...(بخش اول)

میلاد خاندوزی
دی ۵, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

 

۰۷:۳۷:۴۶ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته با ثبت ۷۲۷ واحد افت معادل ۱۷/ ۱ درصد موجب شد زیان معامله‌گران در سال جاری باردیگر به مرز ۲درصد برسد. در شرایط رکودی بازار سهام که بسیاری به دنبال کسب سود در سهام غیربنیادی و کوچک هستند و در این سهم‌ها تکاپوی بعضا عجیبی ایجاد کرده‌اند، همچنان شاهد اخبار و اطلاعات نامناسب از وضعیت این نمادها بودیم. معامله‌گران سهام در سال جاری براساس بازدهی شاخص، ۸/ ۱ درصد تا‌کنون زیان کرده‌اند. از دیدگاه کارشناسان افت قیمت نفت و مواد خام در بازار جهانی، مشکلات اقتصادی دولت و بنگاه‌های اقتصادی و سود بالای بانکی موجب شده تا بازار سهام همچنان در مسیر کاهش قیمت‌ها قرار داشته باشد. در این میان رخ ندادن تحول موثر اقتصادی در برنامه موقت خروج از رکود دولت موجب شده است در سایه کاهش قیمت نفت بازار در آستانه انتشار گزارش‌های ۹ماهه در انتظار شرایط مناسبی از شرکت‌ها نباشد و همین امر احتمال دور جدیدی از کاهش قیمت‌ها را فراهم کرده است.

در بازار سهام در تحولات مهم سیاسی پس از مسائل مربوط به ویزا در ایالات متحده بار دیگر بحث در مورد برداشت از اموال ایران به تنشی جدید منجر شده است. در همین حال در داخل نیز فضای سیاسی کشور عملا در آستانه رفع تحریم‌ها به شدت در اختیار انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است. در تحولات اقتصادی اما در آستانه ارائه لایحه برنامه ششم و لایحه بودجه سال آینده کشور مجموعه مباحث اقتصادی حول وضعیت اقتصاد کلان کشور رقم خورده است؛ در مهم‌ترین اظهار نظر سخنگوی دولت به تشریح اولویت‌های سه‌گانه دولت در برنامه ششم پرداخته است.

بازار در انتظار سهام خزانه
در کنار تحولات اقتصادی، درداخل بازار سرمایه خبرهایی در مورد تصویب نهایی آیین‌نامه سهام خزانه منتشر شده است. سهام خزانه که بخش مهمی از طرح رفع موانع تولید دولت بود باوجود گذشت چند ماه از تصویب این طرح هنوز به مرحله اجرا در نیامده است.اجرای طرح سهام خزانه در بازار با مشکل نقدینگی کنونی می‌تواند امیدواری‌ها را در بازار ایجاد کند.

اولین تامین سرمایه در مسیر بورس
در هفته گذشته همچنین اعلام شد اولین شرکت تامین سرمایه در بورس پذیرفته و آماده عرضه اولیه سهام در سال جاری یا سال بعد شد تا راه برای عرضه سهام ۸ شرکت دیگر این گروه خاص بازار سرمایه باز شود. در همین راستا شرکت تامین سرمایه امید با سرمایه ۳۱۷ میلیارد تومانی به‌عنوان اولین بنگاه فعال درصنعت تامین سرمایه در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس ثبت و آماده عرضه اولیه سهام در سال جاری یا سال بعد شد. در ترکیب سهامداری این شرکت، صندوق کارکنان بانک‌ها با حدود ۳۶ درصد و سه شرکت سرمایه‌گذاری امید، چادرملو و گل‌گهر هر یک با بیش از ۱۷ درصد، از جمله سهامداران اصلی به‌شمار می‌روند. در تحولات مهم دیگر نیز آیین‌نامه اجرایی تشکیل بورس تعاون با همکاری وزارت اقتصاد، وزارت تعاون و اتاق تعاون ایران به کمیسیون تخصصی هیات وزیران ارسال شد. براساس این گزارش، طبق گفته علیرضا ناطقی، مدیرکل تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون، این آیین‌نامه به کمیسیون تخصصی هیات وزیران ارسال شد که بر مبنای آن سازمان بورس و اوراق بهادار مکلف است، زیرساخت‌های آن را آماده کند. بر همین اساس تعاونی‌های سهامی عام که پیش از این در داد و ستد سهام محدودیت‌هایی داشتند، با تشکیل این بورس و رفع موانع به بازارهای اصلی راه پیدا خواهند کرد. در همین زمینه پیشنهادی مبنی بر ایجاد پنجمین بورس در بازار سرمایه با عنوان بورس تعاون ارائه شده است.

تحولات بازار جهانی
در بازار جهانی نیز هرچند تحرکات مثبتی با رسیدن کف مشاهده شد، اما بهای نفت و انواع فلزات همچنان در سطح پایین باقی مانده است. بهای هر بشکه نفت وست تگزاس که اینک حتی از نفت برنت نیز در سایه مجوز صادراتی نفت ایالات متحده بالاتر رفته است در قیمت ۱/ ۳۸ دلار بالاتر از برنت ۸۹/ ۳۷ قرار گرفته است. در بازار جهانی فلزات نیز بهای هر تن فلز مس به ۴هزار و ۶۸۰دلار رسیده است. بهای هر تن آلومینیوم یک هزار و ۵۳۹دلار، روی هر تن یک هزار و ۵۲۵دلار و سرب هر تن یک هزار و ۷۳۵دلار رقم خورده است.

در بازار چه خبر بود؟
بازار روز چهارشنبه به مدد رشد نماد اخابر با افزایش اندک ۶٫۵ واحدی شاخص کل همراه شد هر چند این رشد اندک در نهایت نتوانست کارنامه ۷۲۷واحدی افت بازار در هفته گذشته را دچار تغییر کند. در بازار روز چهارشنبه معامله‌گران در ابتدای بازار با چند خبر نامناسب در مورد نمادهای کوچک مواجه شدند. در هفته‌های اخیر با توجه به کمبود نقدینگی در بازار، گرایش به سوی نمادهای کوچک و البته دارای مشکلات بنیادی شدید به چشم می‌خورد؛ در این شرایط انتشار اطلاعیه‌هایی در مورد وضعیت این شرکت‌ها به مثابه اخطارهایی به سرمایه‌گذاران تلقی شده که بدون توجه به وضعیت بنیادی این شرکت‌ها به سراغ آنها رفته‌اند.

روز چهارشنبه همچنین، در عملکرد ۹ ماهه شرکت پلی اکریل با تحقق زیان ۱۴۱۸ ریالی برای سهم همراه شد که در مقایسه با زیان ۱۳۴۵ ریالی در ۶ ماه اول نشان از رشد ۴/ ۵ درصدی زیان دارد. در گروه قندی نیز سیر تحولات سوال‌برانگیز شیرین خراسان روز چهارشنبه با نامه مدیرعامل قند شیرین به بورس از انصراف شهرداری مشهد از خرید زمین‌های این شرکت خبر داد ولی خاطر‌نشان کرد که خریداران دیگری نیز برای این زمین‌ها موجود است و طبق مصوبه هیات مدیره، فروش اراضی مزبور قطعی است. در بازار روز چهارشنبه در گروه حمل‌و‌نقل روز چهارشنبه فرابورس ایران از پذیرش شرکت والفجر خبر داد.در این گروه، مدیرعامل کشتیرانی از فعال شدن خط کشتیرانی به آمریکای جنوبی و شمالی، ازسرگیری خط اروپا، راه‌اندازی خط جدید به کشورهای آفریقای شرقی، جنوبی و غربی تا یک ماه دیگر خبر داد.

محمد سعیدی با اشاره به لغو تحریم‌های اقتصادی که در ماه جاری اجرا می‌شوند، به« ایسنا» گفت: سفارش‌هایی در زمینه‌ ساخت شناورها داده بودیم که سازندگان به دلیل تحریم، عملا قرار‌دادها را تعلیق کرده بودند که امیدواریم بعد از لغو تحریم بتوانیم این قرار‌داد‌ها را فعال کنیم. در گروه فلزی روز چهارشنبه نماد تازه وارد کیمیاگستران زنجان با عرضه زود هنگام مواجه شد، اما توانست مجددا صف خرید را شاهد باشد. لوله و ماشین‌سازی ایران در مورد مراحل زمان‌بندی احتمالی انتقال کارخانه شرکت و قیمت‌گذاری زمین توضیحاتی داد. بهروز رحمانی مدیرعامل «فلوله» در این توضیحات از مشکلات و مسائل انتقال کارخانه به زمین شمس آباد خبر داد.

در گروه پتروشیمی، معاون وزیر اقتصاد دلیل رکود طولانی بورس را فقط یک عامل دانست و درباره ابهام در نرخ خوراک پتروشیمی گفت: این موضوع به‌زودی تعیین تکلیف و اعلام می‌شود و طبق فرمولی استاندارد، نرخ‌ها تغییر خواهند کرد. شاپور محمدی گفت: سیاست‌های دولت در چارچوب حمایت از تولید است. ارتباط سیاست‌های دولت با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در متن مشخصی اعلام خواهد شد. وی درباره رکورد طولانی بورس و به‌رغم اثر عوامل متعدد درون و برون سازمانی متعدد و ابهام نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، تنها به یک عامل اشاره کرد و گفت: رکود جهانی روی رکود اقتصادی همه کشورها اثر می‌گذارد و بورس نمی‌تواند از روندهای قیمتی دنیا جدا باشد. بنابراین کاهش قیمت نفت و محصولات پتروشیمی روی شاخص بورس اثر گذاشته است. این مقام مسوول ادامه داد: نرخ خوراک به زودی تعیین تکلیف و اعلام می‌شود. در این میان طبق فرمول استاندارد و قانون، نرخ‌ها تغییر خواهند کرد.

در بازار روز چهارشنبه بلوک ۳۲ درصدی سهام پتروشیمی هگمتانه به قیمت پایه هر سهم ۴۷ هزار و ۲۱۴ ریال هفته گذشته روی میز فروش رفت که خریدار نداشت. بلوک ۳۲ درصدی سهام پتروشیمی هگمتانه شامل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار سهم به قیمت پایه هر سهم ۴۷ هزار و ۲۱۴ ریال به همراه بلوک ۱۰۰ درصدی سهام شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و بلوک ۴۹ درصدی سهام شرکت خدمات کیفیت آریا اس جی اس در هفته گذشته به مزایده گذاشته شد که خریدار نداشت. در گروه پتروشیمی روز چهارشنبه نماد پتروشیمی پردیس برای مجمع سالانه متوقف شد انتظار می‌رود شرکت در مجمع خود خبر از آماده‌سازی فاز دوم این کارخانه برای تولید بدهد.در همین حال اما موج جدید کاهش قیمت محصولات پتروشیمی نگرانی جدی را در بازار ایجاد کرده به ویژه آنکه قیمت خوراک شرکت‌های پتروشیمی متناسب با شرایط رشد نکرده است.

در گروه تجهیزات، مدیرعامل حفاری شمال با افشای فوری اطلاعات با اهمیت در مورد یک مذاکره مهم و یک مناقصه توضیح داد. عزت‌الله حجاری مدیرعامل این شرکت از برنده شدن شرکت در مناقصه حفاری ۵ چاه و یک توافق نامه در خارج از کشور خبرداده، هر چند که تاثیرات آن را هنوز اعلام نکرده است. در گروه برقی مدیرعامل کنتورسازی از عدم تغییر در شرایط شرکت به ویژه اجرایی نشدن قطعی طرح تولید صندوق‌های فروشگاهی تا کنون خبرداده است. شرکتی که طی هفته‌های اخیر رشد قیمت سهم پرشتاب و البته تا حدودی بدون بنیادی را تجربه کرده بود. در مجموع بازار روز چهارشنبه، بازار متعادلی بود که ارزش معاملات در بورس به ۴/ ۹۱ میلیارد تومان و در فرابورس به ۵۶ میلیارد تومان بالغ شد. با این کارنامه بورس در مقایسه با هفته ماقبل خود و با احتساب یک روز فعالیت بیشتر توانست شاهد ۳۸۰میلیارد تومان معامله سهام و اوراق مشارکت باشد شمارخریداران نیز هفته گذشته با رشد ۹/ ۴۴ درصدی نسبت به هفته ماقبل آن به ۴۹هزار و ۲۶۳نفر رسید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/983270/#ixzz3vOe9Cpq2

 

۰۷:۳۷:۲۷ گروه بورس، سلیمان کرمی: تداوم افت قیمت نفت در هفته‌های اخیر و عبور از کف ۴۰ دلاری، شاخص گروه فرآورده‌های نفتی را نیز بر مدار نزولی قرار داده است. در حالی که با افت قیمت نفت به‌عنوان مواد اولیه مورد استفاده در شرکت‌های پالایشی، انتظار می‌رود بهای تمام شده کالا نیز افت داشته باشد (حدود ۹۰ درصد بهای تمام شده کالا در این شرکت‌ها به خرید نفت اختصاص دارد) و در نتیجه حاشیه سود ناخالص این شرکت‌ها افزایش یابد، اما همبستگی قیمت فرآورده‌ها با قیمت نفت، فروش کل این شرکت‌ها را نیز با کاهش همراه کرده است.

در این خصوص، بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی پردازش اطلاعات مالی نوآوری امین، کاهش شدید سود شرکت‌ها را در سال ۹۳ و ۹۴ نسبت به سال ۹۲ شاهد هستیم. مجموع سود و زیان شرکت‌های پالایشی بورس و فرابورس در پایان سال ۹۳ نسبت به پایان سال ۹۲ افت ۷۵ درصدی را نشان می‌دهد. در این میان، با ملاحظه تغییرات سودآوری این شرکت‌ها در سال‌های اخیر، می‌توان به متغیر‌های موجود اشاره کرد. نخستین مورد که به آن اشاره شد، نفت است که بیشترین هزینه را برای این شرکت‌ها در بر دارد. مورد دیگر در سودآوری این شرکت‌ها نرخ دلار است که بر اساس نرخ مبادله‌ای در صورت‌های مالی این شرکت‌ها در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر این متغیرها در ماه‌های اخیر تاخیر در تعیین قیمت فرآورده‌ها و همچنین خرید مواد اولیه از سوی شرکت ملی پالایش و پخش نیز، عامل دیگری در سودآوری این شرکت‌ها بوده است. این موضوع البته در کنار عوامل پیشین قابل بررسی است که بندهایی از توضیحات تغییرات سودآوری شرکت‌ها در یک سال اخیر به این موضوع اختصاص دارد.

فشار نفت بر سود پالایشی‌ها
موج ریزش قیمت نفت از مرداد سال ۹۳ آغاز شد. با افت ادامه دار قیمت نفت، نرخ طلای سیاه به ازای هر بشکه در ژانویه ۲۰۱۵ (معادل اواخر دی سال ۹۳) به کف ۴۰ دلاری نزدیک شد (قیمت سبد نفتی اوپک). در ادامه با بازیابی اندک، نفت تا سطح ۶۰ دلار رشد داشت. اما تداوم فشار عوامل بنیادی، مازاد عرضه و نگرانی از کاهش تقاضا، بار دیگر افت قیمت نفت را رقم زد. از اواخر بهار سال جاری، نفت که در سطح بیش از ۶۰ دلار قرار داشت، بار دیگر با فشار عوامل بنیادی به سطح ۴۰ دلاری رسید. از اوایل شهریور برای مدت حدود ۳ ماه، نفت با قیمت‌‌های بیش از ۴۰‌دلاری در بازار نفت معامله می‌شد. از اوایل آذر اما بار دیگر تداوم سیگنال‌های منفی به بازار افت بیش از پیش قیمت نفت را به دنبال داشت. به گونه‌ای که در روزهای اخیر سبد نفتی اوپک با سطح ۳۰ دلاری نیز مواجه شد. بررسی صورت‌های مالی شرکت‌های پالایشی در یک سال گذشته کاملا به اثر منفی نفت بر سودآوری این شرکت‌ها اشاره دارد. پیش از این به افت شدید سود این شرکت‌ها اشاره شد.

در این خصوص، روند نزولی سودآوری این گروه در سال ۹۳ نسبت به ۹۲ و همچنین در سال ۹۴ نسبت به سال گذشته را شاهد هستیم. در این خصوص، همراه با افت شدید سود ناخالص، مجموع سود عملیاتی پالایشگاه‌های بورسی و فرابورسی افت ۸۴ درصدی را در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ تجربه کرده‌اند. در پیش‌بینی سود این شرکت‌ها در سال ۹۴ نیز انتظار برای ثبات قیمت نفت تا حدودی رشد سودآوری را در برخی از این شرکت‌ها به دنبال داشته است. سود ناخالص پالایش نفت اصفهان در آخرین پیش‌بینی سال جاری نسبت به سال گذشته، رشد ۵۳ درصد را نشان می‌دهد. در این شرکت، حاشیه سود ناخالص این شرکت نسبت به سال گذشته معادل ۸۵/ ۰ درصد رشد داشته است در حالی که نسبت به سال ۹۲ افت ۶/ ۲ واحد درصد را در حاشیه سود ناخالص این شرکت شاهد هستیم. کاهش هم زمان فروش و بهای تمام شده کالا حاشیه سود این شرکت را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

همان طور که اشاره شد، تاخیر در تعیین قیمت توسط شرکت ملی پالایش و پخش در شرایط نزول قیمت نفت عامل دیگری برای کاهش سودآوری این شرکت‌ها به نظر می‌رسد. در این خصوص، با ذکر مثالی می‌توان این موضوع را تا حدودی روشن کرد. شرکت پالایشی برای تولید فرآورده‌ها در شرایط کنونی اقدام به خرید نفت می‌کند. مواد اولیه (نفت) دریافت شده در ادامه در مدار تولید فرآورده‌ها قرار می‌گیرد. در این میان، پس از تکمیل فرآیند تولید، انتظار برای خرید فرآورده‌ها از سوی شرکت ملی پالایش و پخش وجود دارد. پالایش و پخش نیز پس از خرید این محصولات، فروش آن را در دستور کار قرار می‌دهد. به نظر می‌رسد که پالایش و پخش قیمت فروش فرآورده‌ها را بر اساس زمان فروش خود به سایر جایگاه‌ها در نظر می‌گیرد. بر این اساس، فاصله زمانی ایجاد شده از زمان خرید نفت تا نرخ‌گذاری فرآورده‌ها در شرایطی که قیمت نفت و به دنبال آن فرآورده‌ها در مدار نزولی قرار دارند، فشار بر افت سودآوری این شرکت‌ها را افزایش می‌دهد. در این خصوص، شرکت پالایش نفت لاوان در توضیحات خود که در اوایل مرداد سال جاری روی «کدال» قرار گرفته، تاخیر در خرید و همچنین نرخ‌گذاری محصولات را عاملی برای افت شدید سودآوری عنوان کرده است.

به این ترتیب، در شرایط تلاطم بازار نفت و روند نزولی این کالا در ماه‌های اخیر بار دیگر نگرانی از افت سودآوری این شرکت‌ها به وجود آمده است. در این خصوص، در اوایل آبان پالایش نفت بندرعباس دلیل عدم ارائه صورت‌های مالی عملکرد ۶ ماهه، عدم دریافت قیمت‌ها از سوی شرکت ملی پالایش و پخش عنوان کرده است. در شرایط کنونی نیز از میان پالایشی‌ها تنها دو نماد «شتران» و «شاوان» صورت‌های مالی خود را منتشر کرده‌اند و سایر شرکت‌های این گروه همچنان از ارائه صورت‌های مالی خود امتناع کرده‌اند. در هفته‌های اخیر پالایش نفت لاوان زیان ۸۸۴ ریال در دوره ۶ ماهه را لحاظ کرده است در حالی که پیش‌بینی این شرکت برای سال مالی منتهی به اسفند ۹۴ معادل ۴۹۵ ریال به ازای هر سهم است.

حمایت دلار تک‌نرخی از پالایشی‌ها
دلار عامل دیگر اثرگذار بر سودآوری شرکت‌های پالایشی محسوب می‌شود. بر این اساس، در بررسی سال‌های اخیر و هم زمان با تلاطم ارز در بازار آزاد و به دنبال جهش نرخ دلار، سودآوری این شرکت‌ها نیز با رشد زیادی مواجه شده است. در این خصوص، در سال‌های ۹۱ و در ادامه ۹۲ با جهش نرخ دلار در بازار ارز سودآوری این شرکت‌ها نیز با رشد قابل توجهی روبه‌رو‌ شده است. بر اساس آمارهای پردازش اطلاعات مالی نوآوران امین، مجموع سود ناخالص شرکت‌های پالایشی بورسی و فرابورسی در سال ۹۱ نسبت به ۹۰ رشد ۴۲ درصدی را نشان می‌دهد. در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱ نیز سود ناخالص این شرکت‌ها رشد ۱۳۵ درصدی را تجربه کرده‌اند. جهش نرخ ارز مرجع به بیش از ۲۰۰۰ تومان عاملی مثبت در این خصوص بوده است. بر این اساس،‌ اثرات تغییر نرخ ارز را می‌توان در کالا‌ها مشاهده کرد. خرید مواد اولیه (نفت خام) و از سوی دیگر فروش محصولات این شرکت‌ها با توجه میانگین نرخ فوب خلیج‌فارس و نرخ ارز مرجع تعیین می‌شود. به این ترتیب، با جهش نرخ دلار، رشد هم‌زمان فروش و بهای تمام شده کالا می‌تواند سود ناخالص این شرکت‌ها را به مقدار قابل توجهی افزایش دهد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/983272/#ixzz3vOe3rLqg

 

۰۷:۳۶:۰۱ گروه بورس- هاشم آردم: معاملات بورس تهران در هفته گذشته در حالی پیگیری شد که فضای کلی بازار به شدت تحت تاثیر افت چشمگیر قیمت نفت قرار گرفت. در هفته گذشته اعلام شد که ایالات متحده قصد دارد برای اولین بار طی ۴۰ سال گذشته، بر اندوخته طلای سیاه خود چوب حراج زده و در طرف عرضه بازارهای بین‌المللی نفت قرار گیرد.

این موضوع در کنار تقویت شاخص دلار و همچنین افزایش تولید نفت ایران در آینده‌ای نه چندان دور باعث شد که بهای نفت به پایین ترین رکوردهای خود در ۱۱ سال گذشته برسد. این رخدادها برای تحت تاثیر قرار گرفتن بورس شکننده تهران کافی بود و در هفته‌ای که گذشت تالار حافظ شاهد از دست رفتن ۷۲۷ واحد ارزشمند از ارتفاع دماسنج بازار بود. با افتی که در هفته گذشته برای شاخص کل رخ داد متوسط بازدهی سرمایه‌گذاری در بورس از ابتدای سال تا کنون منفی شد تا بازدهی بازار سهام برای اولین بار در تاریخ فعالیت خود، در آستانه منفی شدن برای دو سال پیاپی قرار گیرد. به نظر می‌رسد که تمام شرایط برای سنت شکنی شاخص کل آماده شده است. نگاهی به آمار تاریخی بورس نشان می‌دهد که این بازار هیچ‌گاه برای دو سال پیاپی سهامداران را متضرر نکرده است، اما این روزها به نظر می‌رسد این تجربه تاریخی امسال قابلیت تکرار ندارد. همچنین، سطح ۶۱ هزار واحدی در صورت شکسته شدن، دماسنج بورس را به کمترین مقدار از اواخر تابستان ۹۲ برمی‌گرداند که به معنای صفر شدن سودآوری در بورس طی بیش از ۲۷ ماه است.

همان‌طور که اشاره شد، از طرفی بهای نفت به کمترین میزان خود در ۱۱ سال گذشته رسیده است، لذا دولت به‌عنوان مهم‌ترین خریدار کالاها و مواد اولیه در طرف تقاضای کل اقتصاد دچار مشکل خواهد بود. از طرف دیگر، قیمت کالا در بازارهای جهانی رو‌به افول بیشتر گذاشته تا اغلب شرکت‌های بورسی مهم را از سودسازی بازدارد. همچنین امیدواری‌ها برای کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی رفته رفته رنگ می‌بازد و به نظر نمی‌ رسد که در این شرایط بتوان هزینه فرصت پول را برای اقتصاد ایران کاهش داد. به‌رغم اوضاع اسفباری که برای چشم انداز بورس تهران به وجود آمده است، هنوز نکات امیدوارکننده‌ای در فضای اقتصاد کلان یافت می‌شود. پس از افت شدید بهای نفت در هفته گذشته، روند بازارهای جهانی نشان داد که این بار قصد ندارد قیمت نفت را به سرعت پایین ببرد. در حالی که در ابتدای هفته گذشته، نفت برنت در محدوده ۳۳ تا ۳۴ دلار معامله می‌شد، در انتهای هفته بهای آن تقریبا به ۳۸ دلار نیز رسید. در نتیجه شاید بتوان امیدوار بود که در کوتاه مدت دیگر خبری از افت‌های سرسام آور نباشد. نکته قابل توجه دیگری که این روزها نقل محافل اقتصادی شده، در نظر گرفتن نرخ تقریبا ۳ هزار تومانی برای هر دلار در بودجه سال آینده است.  هرچند این موضوع چندان با تصمیمات هیات دولتی که تیم اقتصادی‌اش قصد داشت به سرعت دلار را از بازاری چند نرخی و احتمالا پرمفسده به بازاری تک‌نرخی بدل کند، همخوان نیست، اما برای شرکت‌هایی از قبیل پتروشیمی‌ها که بخش مهمی از درآمدهای خود را از محل  تسعیر ارز شناسایی می‌‌کنند، می‌تواند خبر جذابی باشد. از طرف دیگر، خبرهای غیر‌رسمی حکایت از آن دارد که دولت برای سال آینده مبلغ اعتبارات هزینه‌های عمرانی را به‌طور چشمگیری افزایش داده است. هرچند امکان دارد این اعتبارات تامین نشوند، اما دست کم نشان از آن دارد که دولت اگر مجبور نباشد، چندان هم علاقه‌ای به انقباض مالی ندارد.

دریچه آمار معاملات
به این ترتیب، ریزش شدید قیمت در نمادهای پالایشگاهی در هفته گذشته چندان دور از ذهن نبود. بیشترین افت شاخص گروه‌های صنعتی در هفته گذشته به ترتیب به گروه‌های ساخت دستگاه‌های ارتباطی، زراعت و انتشار و چاپ اختصاص یافت که هریک به ترتیب با افت ۲۳/ ۲۱، ۵۸/ ۱۴ و ۸۸/ ۷ درصد مواجه شدند. اما با توجه به ناچیز بودن ارزش معاملات در این گروه‌های کوچک، می‌توان گفت تعداد سهامداران بیشتری در گروه‌های پالایشگاهی و خودرویی شاهد آب رفتن سرمایه‌های خود بودند. از لحاظ ارزش معاملات در هفته گذشته گروه‌های بانکی، محصولات شیمیایی و قند و شکر در صدر قرار گرفتند و به ترتیب با ارزش معاملات هفتگی ۶۷، ۳۷ و ۳۷ میلیارد تومانی مواجه شدند. نکته قابل توجه در ارزش سهم‌های دست به دست شده، قرار گرفتن گروه ابزار پزشکی با تک سهم آکنتور در کنار گروه‌های بزرگ بازار بود. این سهم که با برخی شایعات از یک ماه پیش وارد یک رالی صعودی قابل توجه شده است پس از قرار گرفتن اطلاعیه شفاف‌سازی شرکت در شبکه کدال در آخرین روز هفته نیز از حرکت نایستاد و همچنان به صعود خود ادامه داد. بر این اساس آکنتور پس از نماد وبملت، بیشترین ارزش معاملات هفتگی را در میان دیگر نمادهای بورسی به خود اختصاص داد.

همچنین طی معاملات هفته گذشته، دو میلیارد و ۹۰۵ میلیون و ۲۱۴ هزار ورقه بهادار به ارزش هزار و ۲۴۸ میلیارد تومان و در ۲۲۴ هزار و ۱۷۲ نوبت در بورس و فرابورس دست به دست شد. از این میزان ۳۵۸ میلیارد تومان (معادل ۲۵ درصد از کل ارزش معاملات) به معاملات سهام خرد در بورس اختصاص یافت. همچنین سهم فرابورس از کل معاملات سهام و حق تقدم در هفته گذشته ۱۶۶ میلیارد تومان بود. ارزش معاملات اوراق بدهی و عمده نیز به ترتیب به اندازه ۴۱۷ و ۳۵۸ میلیارد تومان رقم خورد. همچنین گروه‌های فرآورده‌های نفتی (پالایشگاه‌ها)، بانک‌ها و موسسات اعتباری و خودرو و ساخت قطعات بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل گذاشته و هریک به ترتیب دماسنج بازار را ۲۱۴، ۱۳۵ و ۱۲۹ واحد تنزل دادند. در طرف دیگر نیز گروه مخابرات به اندازه ۸۲ واحد از ریزش بیشتر شاخص جلوگیری کرد و به‌عنوان مثبت‌ترین گروه اثرگذار بر شاخص لقب گرفت. از میان نمادها نیز حکشتی، شپنا، شبندر و خودرو بیشترین تاثیر منفی و در طرف دیگر اخابر بیشترین تاثیر مثبت را برای شاخص کل رقم زدند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/983268/#ixzz3vOdzOrtJ

 

۰۷:۳۵:۴۳ گروه بازار پول: بخشی از بازارهای جهانی طلا روزهای پنج‌شنبه و بیشتر بازارهای عمده در روز جمعه به مناسبت کریسمس تعطیل بودند تا با کاهش معاملات، اونس نیز نوسان‌های محدودتری را تجربه کند. این در حالی بود که برخی از کارشناسان پیشتر احتمال داده بودند که افزایش تقاضا در آستانه این تعطیلات، قیمت‌های فلز زرد را نوسانی‌تر کند. اونس طلا که روز چهارشنبه به قیمت ۱۰۷۰ دلار رسیده بود، روز پنج‌شنبه در بازارهای فعال روی قیمت ۱۰۷۶ دلار ایستاد و روز گذشته را نیز در بیشتر بازارها بدون معامله گذراند. با وجود کاهش معاملات در هفته گذشته، اونس با حدود یک درصد رشد مواجه شد، اتفاقی که یک هفته پس از افزایش نرخ‌های بهره آمریکا، جالب‌‌توجه است.

هفته جاری آخرین هفته فعالیت بازارهای جهانی در سال ۲۰۱۵ خواهد بود که به دلیل تعطیلات سال نو میلادی باز هم هفته کاری کاملی نخواهد بود. بازارهای جهانی طلا در هفته جدید از روز دوشنبه فعال خواهند بود و برخی از فعالان به روند اونس در آخرین هفته کاری سال میلادی خوش‌بینی نسبی‌ای دارند.

هفته فنی
افت ۲ دلاری اونس در روز چهارشنبه عمدتا ناشی از تقویت ارزش دلار و افت بهای نفت خام بود. پایگاه اینترنتی کیتکو در گزارش جمع‌بندی روز چهارشنبه خود اشاره کرد که بازارها در سومین روز کاری هفته گذشته در آستانه کریسمس خلوت بودند. همزمان با این خلوتی، عوامل مهم خارجی به ضرر طلا عمل کردند. تقویت دلار هم به‌طور مستقیم بهای طلا را تحت‌فشار قرار داد و هم به‌طور غیر‌مستقیم یعنی با کاهش بهای نفت، بازار کالاهای پایه و خام را متاثر کرد. کیتکو در گزارش پیش‌گفته آورد:‌ «در این هفته نبود اخبار بنیادی هم به معامله‌گران فنی اجازه داد تا بر بازار غالب شوند و فنی‌های بازار طلا و نقره، کاهشی مانده‌اند.» چهارشنبه بازارهای سهام جهان به‌گونه قابل‌توجهی رشد کردند، گرچه بازارهای ژاپن تعطیل بودند. در این روز اقتصاد آمریکا نیز داده‌های زیادی منتشر کرد که هیچ‌کدام بازارها را تکان ندادند.

استقبال از کریسمس
برخی از بازارهای جهانی طلا روز پنج‌شنبه زودتر از معمول بسته شدند تا فعالیت معامله‌گران در این روز نیز کمتر باشد، با این همه اونس در زمان فعالیت بازارها توانست ۶ دلار رشد را تجربه کند. علاوه‌بر اثرگذاری افزایشی عوامل خارجی در چهارمین روز کاری هفته، «پوشش کوتاه‌مدت» معامله‌گران نیز یک روز مانده به کریسمس به کمک طلا آمد. البته همزمان با پوشش کوتاه‌مدت در معاملات آتی، معاملات آنی نیز شاهد «شناسایی سود» برخی معامله‌گران بود. پنج‌شنبه همزمان با افت شاخص دلار، بهای نفت خام تقویت شد تا هر دو عامل خارجی به نفع طلا کار کرده باشند. پنج‌شنبه هیچ خبر مهم بین‌المللی‌ای وجود نداشت و بازارهای جهانی در آستانه کریسمس، آرام بودند. بازار نیویورک که مهم‌ترین بازار بین‌المللی طلا است، روز پنج‌شنبه زودتر از زمان همیشگی بسته شد.

سومین سال افت
با تعطیلی روز جمعه اکنون باید در انتظار آخرین هفته سال بود. کارشناسان به این هفته کاری خوش‌بین هستند، اما بعید است که اونس فاصله زیادی از محدوده‌های فعلی بگیرد. با پایان سال ۲۰۱۵، بازارها به افزایش تقاضا در ژانویه امید خواهند بست اما وضعیت بازار طلا در ماه‌های اخیر، برخی را ناامید کرده است. اونس در بیشتر مقاطع سال ۲۰۱۵ میلادی رو به افت داشت تا رقم سال‌های افت طلا به ۳ برسد. اونس طلا در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ نیز افت کرده بود. البته هنوز تا پایان سال میلادی چند روزی مانده است، اما بسیار بعید است که اونس در آخرین روزها بتواند سال ۲۰۱۵ را برای خود افزایشی کند. اونس طلا سال ۲۰۱۵ را در محدوده ۱۱۸۰ دلاری آغاز کرد. ارزش فلز زرد در سال‌های ۱۹۹۶، ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ میلادی با افت روبه‌رو شد و سال ۲۰۱۵ ممکن است تکرار رکورد سه ساله سقوط طلا باشد. ارزش طلا در دو سال گذشته میلادی با کاهش روبه‌رو شده و اگر این کالای گرانبها در سال جاری میلادی نیز بخش دیگری از ارزش خود را از دست بدهد، طلا پس از ۱۷ سال، سه سال افت پیاپی را تجربه خواهد کرد.

چشم‌انداز ۲۰۱۶
تحلیلگران اقتصادی «اف ایکس استریت» تاکید می‌کنند که قیمت جهانی طلا در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز تحت‌تاثیر سیاست‌های پولی فدرال رزرو آمریکا و افزایش احتمالی نرخ بهره قرار خواهد داشت. به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی اف ایکس استریت، تصور سنتی در بازار طلا این است که افزایش نرخ بهره آمریکا معمولا موجب افزایش ارزش دلار و کاهش قیمت جهانی طلا می‌شود. فدرال رزرو آمریکا در آخرین نشست خود در سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفت تا نرخ بهره را برای نخستین‌بار از سال ۲۰۰۶ میلادی افزایش دهد، اما قیمت‌ها چنان در ماه‌های قبل «پیش‌خور» شده بود که طلا پس از تغییر سیاست پولی فدرال رزرو با سقوط مواجه نشد. قیمت طلا در هفته گذشته تحت‌تاثیر کاهش ارزش دلار و نوسانات شدید شاخص سهام در بازارهای بین‌المللی و افزایش قیمت نفت با افزایش هم روبه‌رو شد. قیمت جهانی طلا که پیش از برگزاری نشست فدرال رزرو تا سطح ۱۰۵۰ دلار در هر اونس کاهش یافته بود اکنون بار دیگر به بیش از ۱۰۷۰ دلار رسیده است.به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی سطح مقاومتی قیمت طلا در کوتاه‌مدت ۱۰۸۰ تا ۱۱۰۰ دلار خواهد بود و اگر این سطوح مقاومتی شکسته شود قیمت طلا با افزایش بیشتری روبه‌رو خواهد شد. تحلیلگران اف‌ایکس‌استریت بر این باورند که قیمت طلا در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز تحت‌تاثیر سیاست‌های پولی فدرال‌رزرو آمریکا قرار خواهد داشت. برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که فدرال رزرو طی سال آینده ۴ بار دیگر نرخ بهره را افزایش خواهد داد و در صورت افزایش متوالی نرخ بهره طی ماه‌های آینده قیمت جهانی طلا احتمالا به کمتر از ۱۰۰۰ یا حتی ۹۰۰ دلار کاهش خواهد یافت. البته گروهی دیگر از کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند که نگرانی‌های زیادی نسبت به اوضاع اقتصادی جهان و وضعیت نرخ تورم وجود دارد و این مسائل مانع از افزایش متوالی نرخ بهره فدرال رزرو خواهد شد و این مساله در نهایت به نفع قیمت جهانی طلا خواهد بود.

بانک «ولث منجمنت» آمریکا هم در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده که فدرال رزرو آمریکا احتمالا در سال آینده ۳ بار نرخ بهره را افزایش خواهد داد، ولی این مساله مانعی برای افزایش بیشتر قیمت جهانی کالاهای مختلف به‌خصوص نفت و طلا نخواهد بود. به گزارش کیتکو، روبرت‌هاورس، تحلیلگر ارشد بانک ولس منجمنت آمریکا تاکید کرد: «قیمت کالاهای مختلف در سال ۲۰۱۵ میلادی تحت‌فشار زیادی قرار داشته است، ولی به‌نظر من شرایط در سال ۲۰۱۶ میلادی بهبود خواهد یافت. رشد تقاضا از سوی کشورهای نوظهور و در حال توسعه به‌خصوص چین به همراه افت عرضه تاثیر زیادی بر روند صعودی قیمت کالاهای مختلف به‌خصوص طلا خواهد داشت.» او می‌افزاید: «در ماه‌های نخست سال ۲۰۱۶ میلادی احتمالا قیمت طلا تحت فشار ناشی از افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا و تقویت ارزش دلار قرار خواهد داشت، ولی در ماه‌های بعدی قیمت طلا سطوح حمایتی خود را پیدا خواهد کرد و با عادی شدن شرایط نرخ تورم در اقتصادهای مختلف، روند صعودی قیمت طلا شتاب بیشتری خواهد گرفت.» ابهام درباره روند کوتاه‌مدت نیز وجود دارد، با این همه، برآیند پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت خوش‌بینانه است. برای آگاهی از پیش‌بینی‌های کارشناسان و سرمایه‌گذاران خرد از روند بهای فلز زرد در هفته کاری جدید که آخرین هفته سال ۲۰۱۵ میلادی خواهد بود، گزارش فردای «دنیای اقتصاد» را بخوانید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/983254/#ixzz3vOdcxjbF

 

۰۷:۳۴:۲۶ دنیای اقتصاد: آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر به‌رغم کاهش تورم بخش کالاها، تورم بخش خدمات هنوز در سطح بالایی قرار دارد و به یک مانع برای حصول تورم تک‌رقمی پایدار تبدیل شده است. مطابق آمار بانک مرکزی تورم نقطه‌به‌نقطه کالاها در آبان‌ماه به سطح ۵ درصد رسیده، حال آنکه تورم نقطه‌به‌نقطه بخش خدمات معادل ۱۵ درصد بوده است. بر این اساس، تورم کالاها که بخش قابل‌تجارت گزارش شاخص بهای مصرف‌کننده را تشکیل می‌دهند، با توجه به میزان عرضه و تقاضا در بازار و تحت‌تاثیر عواملی مانند کنترل نوسان نرخ ارز و انتظارات تورمی کاهش قابل‌توجهی داشته است. در مقابل، تورم بخش خدمات تحت‌تاثیر عواملی مانند قیمت‌گذاری دستوری و تعیین دستمزدها براساس رویه‌های سال‌های گذشته صورت می‌گیرد، چسبندگی بیشتری داشته و در سطح بالایی قرار دارد. تجربه سال‌های گذشته نیز نشان می‌دهد قیمت‌گذاری سازمان‌های دولتی نتوانسته تاثیری در کاهش تورم داشته باشد. حال براساس آمارها می‌توان دریافت که این شیوه، یک مانع در کاهش تورم محسوب می‌شود. تورم بالای بخش خدمات اگرچه در ماه‌های اخیر چالش قابل‌توجهی در روند کاهشی تورم ایجاد نکرده است، اما برای حصول تورم تک‌رقمی، می‌تواند یک مانع اصلی به حساب آید.

دنیای اقتصاد: بررسی‌ها نشان می‌دهند باوجود کاهش قابل‌توجه «تورم بخش کالایی»، «تورم بخش خدمات» هنوز در سطح بالایی قرار دارد که این روند، کاهش تورم را با اختلال روبه‌رو ساخته است. تورم بخش خدمات در گروه‌ها، بیشتر تحت‌تاثیر قیمت‌گذاری دستوری از سوی سازمان‌ها و نهادهای مربوط به هر بخش است. این روند بیش از آنکه تحت‌تاثیر هدف‌گذاری تورمی باشد، تحت‌تاثیر افزایش قیمت‌ها در سال‌های گذشته است.بانک مرکزی گزارش جزئیات «شاخص بهای مصرف‌کننده» و «گزارش کالاهای تجارت- غیر‌قابل‌تجارت» در آبان‌ماه سال جاری را منتشر کرده است. در گزارش نخست آمارهای مربوط به گروه‌ها در دو بخش «کالا» و «خدمات» بوده است. همچنین در یک گزارش نیز، تفکیک اقلام به دو شکل «قابل تجارت» و «غیرقابل تجارت» بوده است. بر اساس آمارها تورم نقطه‌به‌نقطه بخش «کالا» در آبان‌ماه معادل ۵/ ۶ درصد بوده، این رقم در بخش «اقلام قابل‌تجارت» معادل ۲/ ۵ درصد بوده است. همچنین بر اساس آمارها تورم نقطه‌به‌نقطه بخش «خدمات» در این ماه معادل ۱/ ۱۵ درصد ثبت شده که این رقم مشابه تورم اقلام «غیر‌‌قابل‌تجارت» با رقمی معادل ۹/ ۱۵ درصد است. این روندها نشان می‌دهند که چسبندگی تورم، در اقلام غیرقابل‌تجارت به ویژه در بخش خدمات باعث شده که روند کاهش تورم با سرعت کمتری تداوم یابد. باقی ماندن تورم در این بخش مانع اصلی تورم تک رقمی خواهد بود. بر این اساس، تعیین قراردادها، تعرفه و دستمزدها در بخش خدمات که بیشتر جنبه دستوری دارد، بر اساس نرخ هدف بانک مرکزی می‌تواند جریان کاهش تورم را تسهیل کند.

در سال‌های گذشته، تصور می‌شد نظام قیمت‌گذاری به شکل دستوری می‌تواند تاثیر مثبتی در تنظیم قیمت‌های در بازار داشته باشد که از ایجاد تورم در اقتصاد جلوگیری کند، اما بررسی‌های آماری نشان می‌دهد این نوع نگاه در قیمت‌گذاری به‌عنوان یک نقطه آسیب در کاهش نرخ تورم مطرح شده است. در روزهای اخیر نیز برخی از مسوولان با اشاره به مضرات قیمت‌گذاری دستوری، خواهان انحلال سازمان‌های قیمت‌گذار در برنامه ششم توسعه شدند.

دو روند متفاوت در تورم

بانک مرکزی جدیدترین گزارش تورمی را به تفکیک اقلام «تجارت» و «غیرقابل‌تجارت» در آبان‌ماه منتشر کرده بود. این گزارش درخصوص تقسیم‌بندی اقلام مذکور توضیح داده است: در یک دسته‌بندی کلی می‌توان اقلام مصرفی در بخش خانوارهای هر کشور را به اقلام قابل‌تجارت و غیر‌قابل‌تجارت تقسیم‌بندی کرد. اقلام قابل‌تجارت اقلامی هستند که می‌توانند در مکانی دیگر و دورتر از جایی که تولید شده‌اند به فروش برسد، بنابراین این اقلام دارای ویژگی صادرات و واردات هستند. عمده کالاهای صنعتی و کشاورزی و نیز بخشی از خدمات، در دسته کالاهای قابل‌تجارت جای دارند. به‌عنوان مثال مسکن و نیز بخشی از خدمات در بخش تولیدات غیر‌قابل‌تجارت جای می‌گیرند. شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران مجموعه‌ای از اقلام قابل‌تجارت و غیر‌قابل‌تجارت را شامل می‌شود. این گزارش با جداسازی و شاخص‌سازی مجدد، تغییرات دو گروه مذکور را با هم و با شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی (شاخص تورم) مقایسه می‌کند.

نوسان بالا در اقلام قابل تجارت

مطابق بررسی‌ها تورم ماهانه کل در آبان‌ماه معادل ۷/ ۰ درصد گزارش شده است. در این بین سهم تورم کالاهای قابل‌تجارت معادل ۵/ ۰ درصد و سهم تورم کالاهای غیرقابل‌تجارت معادل یک درصد بوده است. بر این اساس، تورم در بخش غیر‌قابل‌تجارت هنوز رقم بالایی محسوب می‌شود که باعث چسبندگی تورم کل در جهت پایین شده است؛ اما تورم قابل‌تجارت با ثبت رقم ۵/ ۰ درصد طی ماه اثر کاهنده در شاخص کل دارد. روندی که در آمار نقطه‌به‌نقطه نیز مشاهده می‌شود. تورم نقطه‌به‌نقطه تغییرات شاخص بهای مصرف‌کننده را در آبان‌ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. بررسی‌ها نشان می‌دهند که تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای مصرف‌کننده در آبان‌ماه به ۱/ ۱۰ درصد رسیده است و در آستانه تک‌رقمی شدن قرار دارد. این رقم اما در اقلام قابل‌تجارت و غیر‌قابل‌تجارت، به دو روند متمایز تقسیم شده است. تورم نقطه‌به‌نقطه اقلام قابل‌تجارت در آبان‌ماه معادل ۲/ ۵ درصد گزارش شده که در مهر ماه معادل ۳/ ۶ درصد گزارش شده بود. با کاهش حدود یک واحد درصدی در آبان‌ماه این رقم به کمترین مقدار از ابتدای دهه ۹۰ رسیده است. این در حالی است که در برخی ماه‌ها مانند خرداد سال ۹۲، تورم نقطه‌به‌نقطه اقلام قابل‌تجارت از ۶۰ درصد نیز بالاتر ثبت شده بود، اما کاهش نوسان نرخ ارز در بازار آزاد و همچنین شکل‌گیری انتظارات تورمی در جهت کاهشی، باعث شده که نرخ تورم قابل‌تجارت در دو سال گذشته افت قابل‌توجهی داشته باشد.

چسبندگی غیر‌قابل‌تجارت‌ها

مطابق آمارها تورم نقطه‌به‌نقطه اقلام غیرقابل تجارت در آبان‌ماه به رقم ۸/ ۱۵ درصد رسیده است. این رقم مشابه سطح تورم در تیرماه سال ۹۱ است که در این تاریخ نیز تورم تیرماه در سطحی معادل ۱۵ درصد بوده است. نوسان تورمی در اقلام غیر‌قابل‌تجارت در سال‌های گذشته با سرعت کمتری افزایش و سپس کاهش یافته است. به‌عنوان مثال بیشترین تورم نقطه‌به‌نقطه این گروه (طی ۴ سال گذشته) معادل ۲۶ درصد بوده، حال آنکه بیشترین مقدار در اقلام قابل‌تجارت بیش از ۶۰ درصد ثبت شده است. همچنین با وجود اینکه از خرداد ۹۲ تا آبان ۹۴ بیش از ۵۵ واحد درصد از سطح تورم نقطه‌به‌نقطه اقلام قابل‌تجارت کاسته شده است، این کاهش در اقلام غیر‌قابل‌تجارت تنها معادل ۱۰ واحد درصد بوده است. یکی از دلایل نوسان بالای تورم اقلام قابل‌تجارت همبستگی بالای این گروه با نرخ ارز بوده است و به‌دلیل آنکه نرخ ارز نیز جهش‌های ناگهانی زیادی در سال‌های اخیر داشته، به تبع آن نیز نرخ تورم اقلام قابل‌تجارت تغییر کرده است. البته تغییرات نرخ ارز نیز با یک وقفه زمانی به تورم اقلام قابل‌تجارت منتقل می‌شود. با افزایش قیمت ارز، قیمت کالاهای وارداتی نیز افزایش می‌یابد از سوی دیگر، برخی کالاهای تولیدی در داخل کشور، از مواد اولیه وارداتی تامین می‌شود. در سال‌های گذشته پایین نگه داشتن قیمت ارز باعث شده است که سهم کالاهای وارداتی در سبد مصرفی خانوارها افزایش یابد، این روند با جهش ارز، خود را در تغییر شاخص بهای مصرف‌کننده به خصوص در اقلام قابل‌تجارت نشان داد. نکته قابل‌توجه این است که قیمت‌های اقلام قابل‌تجارت نسبت به اقلام غیر‌قابل‌تجارت بیشتر تحت‌تاثیر عرضه و تقاضای جهانی نیز هستند. به‌طور مشخص در یک سال اخیر همسو با کاهش قیمت نفت، از سطح تورم بخش کالاها در دنیا نیز کاسته شده است و در برخی از بازارهای کالایی جهان اضافه عرضه وجود دارد. این عامل باعث شده که اثر کاهشی در تورم کالایی داخل کشور نیز داشته باشد، اما در بخش اقلام غیر‌قابل‌تجارت این روند مشاهده نمی‌شود. به‌عنوان مثال بخش خدمات اقلام غیرقابل تجارت که تغییر قیمت آن دستوری است، به‌طور سالانه با نرخ مشخص افزایش می‌یابد. همچنین تورم بخش مسکن نیز، بیش از هر عامل دیگری تحت‌تاثیر عرضه و تقاضای داخلی یا تغییر جریان نقدینگی (نرخ رشد و نوع نقدینگی در اقتصاد) است.در نتیجه تغییر شاخص‌ها در دو سال اخیر باعث شده که چسبندگی تورمی در گروه غیر‌قابل‌تجارت، از گروه قابل‌تجارت بیشتر باشد.

روند مشابه در کالا و خدمات

بانک مرکزی در کنار آمار اقلام قابل‌تجارت و غیر‌قابل‌تجارت، گزارش شاخص بهای مصرف‌کننده را در آبان‌ماه منتشر کرد. در این گزارش نیز گروه‌ها به دو بخش «کالا» و «خدمات» تقسیم‌بندی شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تورم ماهانه بخش کالا در دومین ماه پاییز معادل ۶/ ۰ درصد و تورم ماهانه بخش خدمت معادل ۹/ ۰ درصد بوده است. این روند شبیه آمار تورمی اقلام «قابل تجارت» و «غیر قابل‌تجارت» است. همچنین تورم نقطه به نقطه گروه کالا در آبان‌ماه معادل ۵/ ۶ درصد و تورم نقطه‌به‌نقطه بخش خدمات معادل ۱/ ۱۵ درصد تعیین شده است؛ بنابراین مشاهده می‌شود با توجه به رقم مشابه تورم بخش خدمات و اقلام غیر‌قابل‌تجارت تورم بالای بخش غیرقابل تجارت بیشتر تحت‌تاثیر بخش خدمات تا کالاهایی مانند مسکن، شده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد برای اینکه تورم پایدار تک رقمی حاصل شود، لازم است که رویه‌های تورمی در بخش خدمات، مانند تعرفه‌ها و قراردادها، مزد و دستمزد متناسب با تورم کالایی یا هدف‌گذاری بانک مرکزی تنظیم شود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/983310/#ixzz3vOdXgWLd

 

۰۷:۳۴:۰۸ پایگاه خبری تحلیلی فولاد (ایفنا): با کاهش عرضه سنگ‌آهن در شمال چین و بهبود تقاضا قیمت سنگ‌آهن وارداتی در ثبات مانده است. سنگ‌آهن خلوص ۶۲ درصد استرالیا ۴۰ دلار و ۵۰ سنت هر تن سی‌اف‌آر در ثبات است که در سه هفته اخیر بالاترین قیمت بازار بوده است. البته کسانی که قبل از تعطیلات سال نو نیاز به افزایش نقدینگی داشتند حاضر بودند تخفیف بیشتر بدهند. انتظار می‌رود متوسط قیمت سنگ‌آهن در سه ماه نخست سال ۲۰۱۶ حدود ۴۰ دلار هر تن سی‌اف‌آر باشد. بعید است تا پایان سال جاری نیز افت قیمت شدید مشاهده شود.

قراضه آمریکا در ترکیه ارزان شد 
در آخرین معاملات قراضه وارداتی در ترکیه قیمت قراضه آمریکا ۱۲ دلار در هر تن ارزان تر شده و فعالان بازار را سردرگم کرده است. قراضه سنگین کلاس ۱ و۲ خلوص ۲۰-۸۰ آمریکا در ۱۸۵ دلار و ۵۰ سنت هر تن سی اف آر معامله شده و قراضه خرد شده در ۱۹۰ دلار و ۵۰ سنت خریداری شد. از هفته دوم نوامبر تاکنون این اولین معامله قراضه آمریکا بوده است. از آن زمان تاکنون قیمت پیشنهادی ۱۹۵ تا ۲۰۰ دلار هر تن سی‌اف‌آر بوده است. صادرکننده‌های دیگر با این افت قیمت شدید متعجب شده‌اند. برخی از خریداران ۱۸۸ دلار هر تن سی اف آر را نیز نپذیرفته‌اند و دنبال قیمت پایین ترند.

بازار قراضه شرق آسیا
بازار قراضه خاور دور در سکوت است. عرضه‌کننده‌ها قیمت را پایین نمی‌آورند و خریدارها نیز به دنبال تخفیف هستند. قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن ۱۳۲ دلار هر تن فوب است و خریداران کره‌ای به دنبال ۱۲۴ دلار هر تن فوب هستند؛ چون بازار داخلی آنها در سکوت است و موجودی آن بالاست. قراضه سنگین کلاس یک آمریکا ۱۷۵دلار هر تن سی اف آر خاور دور است و قراضه ۲۰-۸۰ معادل ۱۵۳ تا ۱۵۵ دلار هر تن سی اف آر است. تایوانی‌ها برای خرید قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن به دنبال ۱۴۸ تا ۱۵۰ دلار هر تن سی اف آر هستند. قراضه معمولی مبدا روسیه نیز در ۱۶۸ تا ۱۷۰ دلار هر تن سی اف آر کره‌جنوبی در ثبات است و امکان ۴ تا ۶ دلار تخفیف نیز وجود دارد.

بازار بیلت آسیای جنوب شرقی
ادامه شایعات احتمال تغییر قوانین معافیت مالیاتی صادرات بیلت چین در کنار رکود کلی بازار بر فعالیت عرضه‌کنندگان بیلت چین در خاور دور تاثیر منفی گذاشته است. خیلی از عرضه‌کننده‌ها از بازار خارج شده‌اند و خریدارها نیز ترجیح می‌دهند صبر کنند. انتظار می‌رود تا پایان سال روند بازار تغییری نداشته باشد.در تایلند بیلت چین در ۲۴۸ دلار هر تن سی اف آر معامله شد و در حال حاضر همه در انتظار به سر می‌برند. در فیلیپین نیز بیلت چین ۲۵۰ تا ۲۵۵ دلار هر تن سی اف آر است. برخی سعی کردند قیمت را ۳ تا ۴ دلار بالا ببرند، ولی موفق نشدند. ویتنامی‌ها نگران افزایش تعرفه واردات بیلت از چین بودند و فعالیتی نداشتند. متوسط قیمت بیلت وارداتی در جنوب شرق آسیا با ثبات و ۲۴۵ تا ۲۵۰ دلار هر تن سی اف آر ثبت شده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/983233/#ixzz3vOdDqa71

 

۰۷:۲۴:۴۰ همان‌گونه که در روزهای گذشته به آن اشاره کردیم قیمت‌ها در بازار فولاد به کف نزدیک شده، ولی این بار با افزایش قیمت‌ها در بازار تهران، اولین سیگنال رشد قیمت‌ها پس از چند هفته به ثبت رسید. به گزارش اقتصادنیوز، در هفته‌های گذشته و با توجه به کاهش فعالیت‌ها در بازار فولاد شاهد آن بودیم که قیمت قراضه تضعیف شد که همین مطلب در نهایت به کاهش جذابیت جمع‌آوری و معامله این کالای استراتژیک منتهی شد.

با توجه به کاهش حجم عرضه قراضه و بازگشت نسبی تقاضا در هفته جاری، شاهد افزایش قیمت قراضه و نهایتا رشد بهای شمش فولادی در بازار فولاد بودیم که باعث شد بهای شمش مجددا به بالاتر از ۱۰۰۰ تومان در هر کیلوگرم افزایش پیدا کند. از سوی دیگر به دلیل مدیریت بازار از سوی برخی فعالان پرسابقه بازار و همچنین واحدهای تولیدی مهمی همچون ذوب آهن اصفهان در بازار تیرآهن و میلگرد، بازار فولاد در برابر افت قیمت‌ها مقاومت کرد تا جایی که کاهش عرضه در بازار تهران و افزایش قیمت تمام شده به رشد بهای میلگرد در بازار تهران منجر شد.

این شرایط یعنی اولین جرقه افزایش قیمت فولاد در بازار تهران را باید جدی گرفت، زیرا می‌تواند به‌عنوان چراغ راهنمای کوچکی برای دورنمای بازار فولاد خودنمایی کند. از سوی دیگر این بار پتانسیل رقابت منفی بین تولیدکنندگان نوردی به دلیل افزایش قیمت شمش محدود شده، بنابراین نرخ‌های فعلی را با کمی اغماض می‌توان کف قیمت‌ها در بازار تهران به شمار آورد.

۰۷:۱۹:۳۹ به گزارش ایرنا، هند که در دوران تحریم به عنوان دومین خریدار نفت ایران به شمار می رود، قصد دارد خرید نفت از ایران را با لغو تحریم ها افزایش دهد.
میانگین مجموع واردات روزانه نفت خام هند از ایران در فاصله هفت ماه آوریل (فروردین-اردیبهشت) تا اکتبر (مهر-آبان) سال ۲۰۱۵ با ۵٫۶ درصد افزایش نسبت به پارسال، به ۲۴۹ هزار بشکه رسید.
انتظار می رود با رفع تحریم های نفتی، شرکت های هندی نفت بیشتری از ایران خریداری کنند.
در دور جدید مذاکره هیات های ایرانی و هندی که هفته گذشته برگزار شد، پالایشگاه های هندی برای افزایش خرید اعلام آمادگی کرده اند اما درباره میزان افزایش، توافقی انجام نشده است.
همچنین در این نشست، درباره چگونگی پرداخت مطالبات نفتی ایران از هند نیز گفت وگو شده که وزارت نفت اشاره ای به جزئیات آن نکرده است.
سیدمحسن قمصری مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران که در این نشست حضور داشته درباره جزئیات این دیدار می گوید: دریافت مطالبه های معوق و بررسی بازار نفت، مهم ترین محور مذاکره با هیات هندی در سفر هفته گذشته بود.
وی با بیان اینکه مذاکره هیات های ایرانی و هندی به صورت دوره ای برگزار می شود، افزود: هند از مشتریان سنتی نفت ایران است که پیش از این آمادگی خود را برای افزایش خرید نفت از ایران اعلام کرده بود.
وی اضافه کرد: البته در آخرین دور مذاکره، درباره قیمت نفت و میزان فروش آن موضوعی مطرح نشده است.
در سال های تحریم، ایران نمی توانست پول حاصل از فروش نفت خام به هند را به کشور منتقل کند و به ناچار بخشی از این طلب به شکل روپیه و خرید کالا از این کشور تسویه می شد.
پالایشگاه های هند بتازگی با بانک های این کشور توافق کرده اند پس از رفع تحریم ها، پول بلوکه شده ایران تحویل داده شود.
علاوه بر هند، سایر خریداران سنتی نفت خام ایران مانند چین، ژاپن و کره جنوبی نیز برای افزایش خرید نفت از ایران در پساتحریم اعلام آمادگی کرده اند.
بر این اساس، وزارت بازرگانی، صنعت و انرژی کره جنوبی اعلام کرده: «اگر تحریم ها علیه تهران برداشته شود، پالایشگاه های این کشور با افزایش واردات نفت خام از ایران، ظرفیت خود را به سطح پیش از تحریم ها می رسانند».
تمایل کره جنوبی برای افزایش واردات نفت از ایران در پساتحریم در حالی است که بر پایه آمار منتشر شده از سوی شرکت ملی نفت کره (KNOC)، خرید نفت این کشور از ایران در ماه نوامبر (آبان- آذر) امسال دو میلیون و ۹۱۶ هزار بشکه نفت بود که نسبت به پارسال ۲۸٫۸ درصد کاهش یافت.
همچنین در ۱۱ ماه منتهی به نوامبر سال جاری میلادی، کره جنوبی ۴۰ میلیون و ۶۲۳ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرد که نزدیک به ۳۰۰ هزار کاهش نشان می دهد.

 

۰۷:۱۶:۴۲

یات و حجج اسلام کاظم صدیقی، هاشم‌زاده هریسی، سمیه طهماسبی، اشرفی اصفهانی، امان نریمانی، محسن اسماعیلی، مرتضوی کیاسری، رشاد، مجید انصاری (معاون پارلمانی رئیس جمهور)، نصرالله شاه‌آبادی، ، شبیری زنجانی و محمدرضا طباطبایی از چهره‌های ثبت نامی خبرگان بودند.عمت‌الله حکیم (دبیرکل حزب عدالت طلبان ایران)، رحماندوست، حسن رسولی، قدیری ابیانه، منتجب‌نیا، سمیه طهماسبی، محمد جواد حق‌شناس، نصرالله تاجیک (دیپلمات بازداشتی ایران در انگلیس»، ابوالفضل شکوری، سید رحیم ابوالحسنی، حمید شهریاری(معاون فناوری اطلاعات قوه قضائیه)، علی مطهری، رسایی، محبی‌نیا (جانشین معاون نظارت مجلس)، زهرا پیشگایی‌فر (نوه آیت الله مدرس)، حدادعادل، آقا محمدی، فیاض زاهد، حسن بیادی، محمدرضا خاتمی، ذوالنور، زاکانی، الویری، کوثری، بهنام محمودی (والیبالیست)، حسن زمانی (مشاور لاریجانی)، افراشته (معاون اجرایی مجلس)، بهروز نعمتی، شهاب‌الدین صدر، سبحانی‌نیا، عباس قائد، اسماعیل جلیلی، ابراهیم اصغرزاده، میرتاج الدینی، حسین طلا، حسن کامران، نیره اخوان، محمدرضا طباطبایی از چهره‌های ثبت نامی مجلس بودند.علی لاریجانی، صادق خلیلیان (وزیر جهادکشاورزی دولت دهم)، یحیی آل اسحاق (رییس سابق اتاق بازرگانی تهران)، لاله افتخاری، مرضیه وحید دستجردی(وزیر بهداشت سابق)، اشرف بروجردی (عضو شورای مرکزی مجمع زنان اصلاح طلب)، جواد خیابانی (گزارشگر)، فاطمه آلیا، زهره طبیب زاده، الیاس نادران، سهیلا جلودارزاده، اعظم طالقانی، پرویز داوودی (معاون اول احمدی نژاد)، علیزاده طباطبایی (وکیل مهدی هاشمی)، محمد نبی حبیبی، بادامچیان، فاطمه رهبر، مسعود میرکاظمی (وزیر نفت دولت دهم)، علیرضا محجوب، آرش میراسماعیلی(قهرمان جودوی) از چهره‌های ثبت نامی مجلس بودند.حمیدرضا حاجی بابایی(وزیر سابق آموزش و پرورش)، محمد رویانیان، ابراهیم جهانگیری (برادر معاون اول دولت روحانی)، زاهدی وفا (معاون وزیر اقتصاد دولت نهم)، رسول منتجب نیا، محسن رهامی، محمود عزیزی(بازیگر تلوزیون)، محسن و فاطمه هاشمی رفسنجانی، مصطفی معین(وزیر علوم دولت اصلاحات)، محمدمهدی مفتح(فرزند شهید مفتح)، محمدباقر ذاکری(عضو شورای حزب اعتماد ملی)، علی نوبخت(برادر سخنگوی دولت)، وحید یامین پور(مجری)، حسین شیخ الاسلام(مشاور بین الملل رئیس مجلس)، مهرداد بذرپاش، الیاس حضرتی(مدیرمسئول روزنامه اعتماد)، زهره الهیان، ابراهیم کارخانه‌‌ای(رییس کمیته هسته‌ای مجلس)، نجفقلی حبیبی(رییس اسبق دانشگاه علامه طباطبایی)، محمد نظامی اردکانی(رییس سابق سازمان ثبت احوال) از چهره‌های ثبت نامی مجلس بودند.

 

۰۷:۱۶:۲۲ شبکه تلویزیونی «روسیا الیوم» جمعه شب در خبری فوری اعلام کرد که زهران علوش در یک حمله هوایی در حومه دمشق کشته شد.

۰۷:۱۵:۵۵ منابع خبری از کشته شدن سرکرده گروه تروریستی «جیش الاسلام» در حومه دمشق خبر دادند.

۰۷:۱۵:۴۹ به گزارش خبرنگار  مستقر خبرگزاری فارس در ستاد انتخاباتی فرمانداری تهران پرونده ثبت‌نام از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس ساعت ۲۴ جمعه، ۴ دی بسته شد.

به گزارش خبرنگار فارس در مجموع ۲ هزارو ۴۷۷ نفر در این انتخابات از حوزه انتخابیه تهران ثبت‌نام کردند که هزارو ۹۸۰ نفر از آنها مرد و ۴۶۶ نفر زن می‌باشند.

همچنین ۴۶۵ نفر از داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات مجلس از حوزه تهران را دارندگان مدرک دکترا و هزارو ۷۳۹ نفر را دارندگان مدرک ارشد تشکیل می‌دهند.

۰۷:۱۱:۵۱  با صبحی دل نشین  بازار را  اغاز می  کنیم  با  قیمت  نفتی بهتر امیدواریم  فضا نیز بهتر باشد

۰۷:۱۱:۴۲ سلام  صبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم