۱۰:۴۶:۵۷ پایان بخش دوم ادامه در بخش سوم
۱۰:۴۵:۲۸ شبندر عقب نشینی کرد
۱۰:۴۴:۴۴ درنماد ۲ فاذر نزدیک ۴۹ میلیون سهم جابجا شد
۱۰:۳۰:۱۴ فاذر هم خوب می خرند
۱۰:۲۶:۰۸ شپلی بازی عجیبی دارد یک روز صف خرید یک روز صف فروش
۱۰:۲۵:۴۷ تکمبا را دوباره می خرند
۱۰:۲۵:۴۴ رئیس اداره کل خدمات فناوری اطلاعات و توسعه بانکداری نوین خبرداد: منوی نیکوکاری برروی دستگاههای عابربانک سپه فعال شد.
۱۰:۲۲:۴۱ فلامی را خوب می خرند ولی کم حجم است
۱۰:۱۹:۳۰ شفارس هم صف و دست نیافتنی
۱۰:۱۹:۲۱ شسینا هم خوب مثبت شده است
۱۰:۱۳:۳۷ گروه بانک یکپارچه منفی
۱۰:۰۷:۰۵ رنج های مثبت در غبشهر
۱۰:۰۶:۱۷ در فاصله صحبتهای لاریجانی، مهدی کوچکزاده در جایگاه هیأت رئیسه حضور یافت و چند بار روی میز لاریجانی کوبید و گفت: آقای لاریجانی، این اسلام نیست.
۱۰:۰۵:۵۲ اقندر پول کم شده سهم های کوچک هم امروز بی پول مانده اند
۱۰:۰۵:۳۸ باما با ۸۰۰ سهم مثبت شده است
۱۰:۰۳:۴۸ بازار بی خبری را داریم البته امروز عصر دیدار رهبری و پوتین مهم است
۱۰:۰۲:۳۷ افزایش سرمایه اخابر هم خبر جالبی است
۱۰:۰۲:۳۰ رسیدن حجم نقدینگی به ۸۷۲ هزار میلیارد تومان و ابراز نگرانیهای پولی از سوی مشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور چه ارتباطی با هم دارد؟ آن نقدینگی که به فاصله چند ساعت میتواند اقتصاد ایران را به هم بریزد، چه ویژگیهایی دارد، در کدام بخشها موجود است و آیا میتوان حجم آن را تخمین زد؟
۰۹:۵۶:۱۸ بانک ملت زیر ۱۹۵۰ امد
۰۹:۵۶:۱۰ شپاس با ۵۰۰ سهم مثبت شده است
۰۹:۵۲:۵۰ دوباره قندی ها مثبت شدند
۰۹:۵۲:۰۵ وتوشه هم امروز کمی مثبت است
۰۹:۵۱:۴۸ فاذر به نظر بحث افزایش سرمایه می تواند مطرح باشد
۰۹:۴۱:۴۵ فاذر را بسیار خوب می خرند
۰۹:۳۹:۴۴ پالایشی ها هم کم کم در حال احساس فشار فروش
۰۹:۳۹:۲۳تعطیلی سفارت کانادا در بلژیک به دلایل امنیتی
۰۹:۳۷:۵۱ مارون هم به نظر می تواند بازهم رشد کند
۰۹:۳۶:۰۰ واتی امروز روی صفر است
۰۹:۳۳:۳۸رنج های مثبت البته کم حجم در حسینا
۰۹:۳۳:۳۰ پالایشی ها را خوب می خرند
۰۹:۳۰:۲۵ منفی های فاذر امروز بد نیست
۰۹:۲۸:۵۱ فخوز صف فروش است
۰۹:۲۸:۱۴ مثبت ثنوسا خیلی منطقی نیست
۰۹:۲۶:۲۲ سیمان تهران کمی مثبت شده است
۰۹:۲۶:۱۳ خودرویی ها نیز از تب و تاب افتاده اند
۰۹:۲۳:۵۴ گلتاش ندیک صف خرید
۰۹:۲۳:۱۵ اکثر بانکی ها منفی هستند
۰۹:۲۲:۵۲ کوچک زاده به دلیل دفن ۱۷۰۰ تن سیب زمینی قصد اخطار داشت که دکتر لاریجانی رییس مجلس، موضوع را خارج از دستور تشخیص داد و اجازه اخطار نداد.
کوچک زاده نیز با اعلام استعفا مجلس را ترک کرد /تابناک
۰۹:۲۲:۴۲ بیمه ما نصف حجم مبنا رو داد
۰۹:۲۲:۳۳ مپنا زیر ۶۸۰۰ ریال قرار گرفت
۰۹:۱۳:۵۴ بازار دوباره در چرت زمستانی
۰۹:۱۳:۴۹ فارس خبر از استعفای کوچکزاده در صحن علنی مجلس داد
۰۹:۱۲:۲۵ امروز از ان روزهای بی پولی است
۰۹:۱۱:۱۱ نوسان گیری روی فسرب که شرکت تقربباً تعطیل است
۰۹:۱۰:۵۵ شبندر مثبت اغاز کرد
۰۹:۱۰:۳۳ کروی هم شرایط خوبی را داشته و مثبت است
۰۹:۰۸:۱۳ شازند و شمواد خوب مثبت شدند
۰۹:۰۸:۰۵ گلتاش دوباره می تواند صف شود
۰۹:۰۷:۵۴ شپای را یک بار جمع کردند ولی بازهم به سمت فروش می رود
۰۹:۰۴:۴۸ مثبت غبشهر جالب است
۰۹:۰۲:۱۳ ورنا هم مثبت است اندکی
۰۹:۰۱:۵۸ به اطلاع می رساند، نماد معاملاتی شرکت های سیمان کارون،نیرو ترانس،موتوژن،حق تقدم شرکت نیرو محرکه و حق تقدم استفاده نشده شرکت ایران ارقام با توجه به عدم کشف قیمت در روز معاملاتی قبل بدون محدودیت نوسان قیمت آماده انجام معامله می باشند.مدیریت بازار
۰۹:۰۱:۴۵ صف گلتاش هم داده شد
۰۹:۰۰:۰۰ فاذر و فاراک کمی مثبت
۰۸:۵۶:۵۶ شپلی داره صفش جمع میشه
۰۸:۵۴:۳۴در سومین روز از هشتاد و یکمین دوره رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی بزرگسالان جهان که مرحله دوم انتخابی المپیک ۲۰۱۶ ریو نیز است وزنهبرداران دسته ۶۹ کیلوگرم در گروه B به مصاف هم رفتند که جابر بهروزی نماینده کشورمان در این دسته در پایان مسابقات یک ضرب در جایگاه نخست قرار گرفت.
۰۸:۴۰:۵۷ بیمه ما هنوز صف خرید است
۰۸:۴۰:۵۳ به اطلاع می رساند، نماد معاملاتی مارگارین با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم،متوقف شد.مدیریت بازار
۰۸:۴۰:۱۴ شپلی صف فروش شده است
۰۸:۳۲:۵۳ شفارس بیمه ها قزوین صفوف خرید هستند
۰۸:۲۷:۱۵ فخوز کمی بالا باز شد
۰۸:۲۷:۰۵ فارس به رشد شاخص کمک خواهد کرد
۰۸:۲۶:۵۱ به نظر موتوژن هم امروز باز می شود
۰۸:۲۳:۳۴ نماینده مردم بجنورد گفت: به زودی وجوه سپرده گذاران در موسسه مالی و اعتباری میزان پرداخت می شود.
۰۸:۰۰:۳۸ فرهنگیان در فضای مثبت ذوب می فروشد
۰۷:۲۷:۵۳ گزارش «نسیم» حاکسیت شرکت بیمه تعاون که یک بیمه دولتی است در شرایط بد اقتصادی قرار دارد؛ مدیرعامل این شرکت گفته شرایط رکودی باعث اوضاع نابسامان این شرکت شده. افت فروش ۲۰ درصدی بیمه نامه و رشد ۵۹۲ درصدی خسارتهای پرداختی از آمارهای عملکردی این شرکت است
۰۷:۲۷:۳۸ جالب است بخوانید : گروه بورس- مهرنوش سلوکی: صنعت خودرو همواره بهعنوان یکی از صنایع مهم و پرحاشیه در ایران مطرح بوده و فرازو نشیبهای بسیاری را پشت سرگذاشته است. در این بین، با شدت تحریمهای هستهای در چند سال اخیر فعالیت غولهای خودروسازی رو به افول گذاشته و منجر به زیان دهی مکرر این شرکتها شده است.
تحریم ورود قطعات خودرو، عدم تداوم همکاری شرکتهای اروپایی و نارساییها درخصوص مبادلات بانکی از جمله مواردی است که منجر به ضعف در تولید و به تبع آن متضرر شدن این شرکتها شده است. با این وجود، بسیاری از کارشناسان، صورتهای مالی شرکتهای خودروسازی در ۶ ماه نخست سال جاری را زنگ خطری برای این شرکتها میدانند. صورتهای مالی ضعیفی که حتی در صورت رفع تحریمها و اثرات مثبت آن نیز به زودی قابل بازیابی نیستند. در همین زمینه «دنیای اقتصاد» در گفتوگویی با علی دهدشتی نژاد، مدیرعامل سرمایهگذاری پارند به بررسی سیر تحولات این صنعت میپردازد. دهدشتی با طرح دو سناریو «خروج از زیان و رسیدن به نقطه سودآوری» و «رسیدن به وضعیت خوشبینانه»، طرحهای رسیدن به سودآوری سهام شرکتهای خودروسازی در آینده را ترسیم میکند. بر اساس این سناریوها خودروسازان برای بهبود وضعیت به بیش از یک سال زمان نیاز دارند.
خودرو تا پایان سال به کجا میرود؟
شاخص صنعت خودرو از ابتدای سال با افت حدود ۲۴ درصد مواجه بوده است، این در حالی است که این صنعت از سال گذشته نیز شرایط خوبی را در بورس تهران پشت سر نگذاشته و زیان دهی مکرر را رقم زده است. در این بین بررسیها نشان میدهد رشد این صنعت در پارهای از اوقات سال، بیش از آنکه دلیل بنیادی داشته، تحت تاثیر تحرکات روانی بوده است. حال با توجه به تحولات اخیر در زمینه تسهیلات پرداختی در این صنعت، همچنین نزدیکی به روزهای اجرای عملی برجام و احتمال ورود سرمایهگذار خارجی، بسیاری خروج از رکود عمیق در آینده را برای این صنعت محتملتر میدانند. طبق نظرسنجی اخیر «دنیای اقتصاد» از دو جامعه آماری کارشناسان و معاملهگران خرد بازار این نتیجه به دست آمد که معاملهگران حقیقی بسیار خوشبین به رشد این صنعت در یکسال آینده هستند. این در حالی است که کارشناسان در نظری متفاوت دید چندان مثبتی به آینده این صنعت ندارند. در همین زمینه «دنیایاقتصاد» در گفتوگویی با علی دهدشتی نژاد به واکاوی آینده این صنعت پرداخته است.
وی در این زمینه میگوید: تغییرات قیمت سهام در بازههای کوتاه مدت تحت تاثیر جو روانی است، به این معنا که افزایش یا کاهش قیمت در کوتاه مدت الزاما مطابقت با وضعیت واقعی و بنیادین شرکت ندارد. اما در بازههای میانمدت تا بلندمدت سهام براساس واقعیت عملکرد و به طرف ارزش ذاتی خود حرکت میکند. بنابراین سهام گروه خودرویی نیز از این امر مستثنی نیستند. وی در ادامه بیان کرد: سهام این گروه اخیرا تحت تاثیر جو خبری مثبت، روند صعودی به خود گرفت، ولی این به آن معنا نیست که در بلندمدت نیز روند صعودی میتواند حتما ادامه یابد. خبر همکاری شرکتهای این گروه با خارجیها قطعا خبر مثبتی است که تحت تاثیر جو روانی و هیجانی به خوبی میتواند روند افزایشی در کوتاه مدت ایجاد کند، ولی از آنجا که شرکتهای این گروه از وضعیت بنیادی خوبی برخوردار نیستند ادامه روند صعودی قیمت سهام در میان مدت با کمی شک و تردید همراه است.
دهدشتی همچنین درخصوص سهام این شرکتها بیان کرد: علاوه بر وضعیت نامطلوب بنیادی، نسبتهای ارزیابی سهام در این گروه نیز اعداد و ارقام خوبی را نشان نمیدهند. به این معنا که در بعضی اوقات وضعیت بنیادی شرکتی مناسب نیست، ولی قیمت سهام آن نسبت به وضعیت نامطلوب هنوز ارزنده است اما درخصوص این گروه قیمت سهام از ارزندگی مناسبی در این لحظه تبعیت نمیکند.کاهش مقدار تولید حدود ۱۰ درصد و کاهش مقدار فروش حدود ۲۰ درصد در کنار رشد هزینههای عملیاتی و هزینههای مالی در ۶ ماه اول سال جاری از اصلیترین دلایل عدم سودآوری مناسب در این صنعت است. برهمین اساس، کاهش فروش از یک طرف و افزایش هزینهها از طرف دیگر، بهصورت اهرم دوجانبه وضعیت نامطلوب این صنعت را دوچندان میکند که این امر باعث شده نرخ رشد سودآوری صنعت بهطور میانگین منفی ۱۵ درصد در سال شود.
وی در ادامه افزود: بنابراین، اگر روند قیمت سهام این صنعت را به سه بازه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تقسیم کنیم باید اینطور عنوان کنیم که در کوتاه مدت قیمت سهام تحت تاثیر جو روانی ناشی از خبر همکاری میتواند صعودی حرکت کند اما در میان مدت به علت وضعیت نامطلوب مالی صنعت انتظار رشد سهام کاهش مییابد و در بازه بلندمدت چنانچه خبر همکاری شرکتهای خارجی صحت پیدا کند و به واسطه این همکاری تولید و فروش خودروسازان داخلی افزایش یابد یا با سرمایهگذاری خارجی یا دریافت تسهیلات ارزان تر از بانکهای خارجی موجبات کاهش هزینههای این صنعت فراهم شود، میتوان به بازگشت سودآوری به مدار مثبت امیدوار بود که به افزایش تقاضا برای سهام این گروه و به دنبال آن رشد قیمت سهام منجر میشود.
عوامل رکود برای خودروییها
علی دهدشتی بحث شدت گرفتن تحریمها را اصلیترین عامل تاثیرگذار بر این صنعت میداند و میگوید: تحریمها ضربههای متعددی را به صنعت خودرو وارد کرده است.حال اثرات منفی آن بهصورت دومینو و پشت سر هم باعث بروز مشکلات شدیدتر شده است. به این معنا که در پی این اتفاق، مشکلات دیگری از جمله افزایش نرخ ارز و وابستگی بیش از پیش به واردات قطعه، تعطیلی بسیاری از کارخانههای قطعهساز، عدم سرمایه گذارى مستقیم خارجى و بسیاری از موارد دیگر، باعث شد تا میزان تولید، افت اساسی پیدا کند و از طرف دیگر قیمت تمام شده محصولات و هزینهها افزایش چشمگیری یابد.
راهکارهای برونرفت از زیان
دهدشتی در ادامه برای افزایش میزان سودآوری و خروج از زیان در شرکتها، سه راهکار اصلی را بیان میکند: افزایش میزان تولید و فروش، افزایش نرخ فروش محصولات، کاهش هزینهها سه راه اصلی خروج از رکود خودرو است.بنابراین باید سناریوهایی در نظر گرفت که عوامل مذکور در آنها اعمال شده باشد. درخصوص شرکتهای این صنعت افزایش نرخ محصولات احتمالا گزینه قابل اجرایی نمیتواند باشد. بنابراین برای خروج از بحران در شرکتهای این گروه، باید روی دوگزینه افزایش میزان فروش و کاهش هزینهها متمرکز شد. وی در تشریح این سناریوها اینچنین بیان میکند: در بسیاری از شرکتها با تغییر یکی از عوامل مثل افزایش مبلغ فروش یا کاهش هزینهها میتوان به سوددهی مورد نیاز دست یافت. ولی در شرکتهای خودرویی همانطور که در جدول پایین مشاهده میشود باید هر دو تغییر با هم صورت پذیرد تا شرکتها به سوددهی برسند. یعنی فقط با افزایش مقدار فروش به تنهایی یا کاهش هزینهها به تنهایی بعید به نظر میرسد که این امر محقق شود.
از طرف دیگر، نسبت حاشیه سود ناخالص پایین و همچنین حاشیه سود عملیاتی پایین در شرکتهای این گروه، به دلیل بالا بودن بهای تمام شده کالای فروش رفته، هزینههای عمومی اداری و هزینههای مالی باعث میشود مبلغ فروش به میزان قابل توجهی افزایش یابد تا بدون کاهش هزینه بتواند شرکت را به سودآوری رساند. وی در ادامه میگوید: اگر چنانچه شرکتهای خارجی همکاری خود با خودروسازان داخلی را شروع کنند و به واسطه این همکاری تولید و فروش این شرکتها افزایش یابد، باید میزان حاشیه سود ناخالص به واسطه کاهش هزینه تولید، افزایش یابد تا موجبات سودآوری این صنعت فراهم شود. بنابراین، در سایه این همکاری و رشد فروش باید تصور کنیم با استفاده از تکنولوژی جدید و مدیریت هزینه تولید، حاشیه سود ناخالص طبق جدول ذیل افزایش یابد تا در نهایت به سودآوری برسیم.
سناریوی اول: خروج از زیان و رسیدن به نقطه سودآوری
علی دهدشتی درتوضیح فرضیه اول این چنین میگوید: همانطور که در جدول ذیل آمده است، برای خروج از زیان و رسیدن به اندکی سود، اگر فروش به میزان ۱۰ درصد افزایش یابد، ولی با کنترل هزینه تولید، بهای تمام شده کالای فروش رفته، فقط ۵ درصد افزایش یابد و در عین حال هزینه مالی ثابت بماند، در این صورت میتوان از شرکتهای این صنعت انتظار خروج از زیان را داشت. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که اگر نسبت بهای تمام شده کالای فروش رفته به فروش معادل ۸۱درصد بشود و فروش ۱۰ درصد رقم جاری افزایش یابد این صنعت از زیان خارج میشود.
سناریو دوم: رسیدن به وضعیت خوشبینانه
وی همچنین دومین سناریو را برای رونق در صنعت خودرو اینچنین بیان میکند: طبق جدول شماره ۲، فرض بر این است در صورت همکاری با شرکتهای خارجی و بهبود اقتصاد در سال آتی اگر مبلغ فروش به میزان ۲۰ درصد افزایش یابد و به واسطه رفع تحریمها رشد بهای تمام شده کالای فروش رفته بهجای ۲۰درصد ۱۵درصد افزایش یابد و از طرفی نسبت هزینهها به فروش ثابت باقی بماند (به این دلیل که این نسبت با افزایش ۲۰ درصدی فروش کاهش مییابد، ولی از طرفی هر سال به نسبت تورم افزایش مییابد که این دو عدد با هم تهاتر میشوند و میتوان در این سناریو این نسبت را ثابت در نظر گرفت)، در این صورت حاشیه سود خالص این صنعت ۳ درصد خواهد شد به این معنا که به ازای هر ۱۰۰ ریال فروش ۳ ریال سود خالص ایجاد میشود. (برای محاسبه EPS پیشبینی شرکتها در این سناریو کافی است مبلغ ۳ درصد فروش آنها را محاسبه کرده و تقسیم بر تعداد کل سهام شرکت کنیم) در نتیجه این صنعت برای رسیدن به سودآوری مناسب و پوشش زیان انباشتههای سالهای قبل و اصلاح ساختار مالی و رسیدن به سرمایه در گردش خالص ایده آل، به بیش از یک سال عملکرد مناسب با فرضیات مطرح شده نیاز دارد.
۰۷:۲۲:۳۲ رکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک، به منظور حمایت از تولید داخل، حذف ۶۷ ردیف تعرفه از دریافت ارز مبادلاتی را اعلام کرد. براین اساس، واردات این اقلام به هیچ عنوان قابلیت استفاده از ارز سیستم بانکی را ندارد و ثبتسفارش آنها نیز صرفا از محل ارز متقاضی امکانپذیر است.
۰۷:۲۱:۳۷ مرکز آمار تازهترین گزارش تورم را برای آبان ماه ۱۳۹۴ منتشر کرد. بر اساس این گزارش، عدد شاخص قیمت مصرفکننده در آبان ماه سال جاری به ۱/ ۲۲۰ واحد رسیده است. بر این اساس، نرخ رشد ماهانه قیمتها در دومین ماه پاییز (تورم ماهانه آبان ماه) حدود ۷/ ۰ درصد بوده است.
همچنین، سطح قیمتها در آبانماه حدود ۸/ ۱۰ درصد بیشتر از مقدار مشابه در آبانماه سال گذشته بوده که آخرین نرخ تورم نقطهبهنقطه را نشان میدهد. نرخ تورم نقطهبهنقطه در ادامه روند نزولی خود که از تیرماه ۱۳۹۲ شروع شد (پس از تورم نقطه به نقطه ۲/ ۴۱ درصدی خردادماه این سال) به سمت سطح ۱۵ درصدی حرکت کرد تا این که در آبان ماه سال گذشته به سطح ۲/ ۱۳ درصد رسید. ولی با وقوع تورم ماهانه ۲/ ۲ درصدی در آذرماه سال گذشته، این شاخص دو پله به سمت بالا جهش کرد و در آخرین ماه پاییز سال قبل به ۱/ ۱۵ درصد افزایش یافت. ولی از زمستان گذشته، با شیبی ملایم وارد مسیری نزولی شد و به جز برخی از افزایشهای جزئی در برخی از ماهها (فروردین، خرداد و شهریور امسال) مسیر کلی آن در جهت پایین بود.بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم متوسط یا ۱۲ ماهه نیز در آبان ماه سال جاری به ۱/ ۱۳ درصد رسیده است که در ادامه مسیری نزولی است که از آبان ۱۳۹۲ برای این شاخص به وجود آمد. به این ترتیب، آبان ماه سال جاری، بیستوپنجمین ماه متوالی است که نرخ تورم متوسط در آن کاهش مییابد و بر اساس محاسبات صورت گرفته، با احتمال بسیار بالایی میتوان پیشبینی کرد که روند نزولی آن تا پایان سال جاری و رسیدن به محدوده نزدیک به ۱۰ درصد، ادامه پیدا کند.
اما نکته قابل توجه گزارش جدید مرکز آمار، این موضوع است که نشان میدهد در صورتی که نرخ رشد ماهانه قیمتها (تورم ماهانه) در ماه کنونی (آذر ۱۳۹۴) بیشتر از ۴/ ۱ درصد نباشد، نرخ تورم نقطه به نقطه در پایان پاییز سال جاری به زیر ۱۰ درصد سقوط خواهد کرد. امری که با توجه به روند اخیر نرخهای تورم در کشور، کاملا محتمل به نظر میرسد و قراین نیز، بیانگر این است که احتمالا آذرماه شاهد رخدادی ویژه در زمینه عوامل افزاینده سطح قیمتها نخواهد بود و به همین دلیل، فرض تورم ماهانه کمتر از ۴/ ۱ درصدی آذرماه فرضی کاملا قابلپذیرش است. به همین دلیل، با اطمینان زیادی میتوان پیشبینی کرد که نرخ تورم نقطه به نقطه (به عنوان یکی از دو شاخص اصلی تورم سالانه) در آذرماه سال جاری یک رقمی شود. از آذرماه ۱۳۹۲ به بعد یعنی طی ۲۴ ماه گذشته، نرخ تورم ماهانه فقط در سه ماه (تیر، مرداد و آذر ۱۳۹۳) بالاتر از ۴/ ۱ درصد بود و در نتیجه، ثبت نرخی بیشتر از این سطح برای آذرماه سال جاری نامحتمل به نظر میرسد.آخرین موقعی که اقتصاد ایران شاهد نرخ تورم نقطه به نقطه یک رقمی بود، مربوط به مقطع زمانی تیرماه ۱۳۸۹ میشد و آخرین نرخ تورم متوسط یک رقمی هم در آبان ۱۳۸۹ گزارش شده بود؛ بنابراین با یک رقمی شدن تورم نقطه به نقطه در آذرماه، اقتصاد ایران پس از پنج سال، نرخ تورم یک رقمی و رشدی کمتر از ۱۰ درصدی در سطح قیمتها را مجددا تجربه خواهد کرد.
۰۷:۲۱:۱۳ به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رویترز، در کنار افت مجدد قیمت سنگآهن دیگر کالاهای معاملاتی چین از فلزات پایه تا چرم همگی با افت قیمت مواجه شدند که منعکسکننده نگرانی سرمایهگذاران از کندی رشد اقتصادی چین است. شدیدترین افت در معاملات آتی آهن میتواند قیمت سنگآهن را به زیر ۴۵ دلار به ازای هر تن (کمترین قیمت آن از سال ۲۰۰۸) بکشاند. این در حالی است که تاکنون در سال جاری قیمت سنگآهن افتی ۳۶ درصدی را تجربه کرده است. یک معاملهگر در شانگهای اعلام کرد: «در حال حاضر به سختی میتوان فروخت. ما مشاهده میکنیم که قیمت لحظه به لحظه پایین میآید و معاملات با قیمتهای بسیار پایین و دور از انتظار انجام میگیرد.» هر تن سنگآهن برای تحویل ژانویه به بورس کالای دالیان با افت ۸/ ۱ درصدی نسبت به جلسه گذشته ۳۳۱ یوآن (۵۲ دلار) معامله شد. این در حالی بود که در مدتی از روز قیمت هر تن سنگآهن به ۵/ ۳۲۶ یوآن (پایینترین سطح از ۹ جولای) رسیده بود.
براساس شاخص فولاد، قیمت سنگآهن ۶۲ درصد برای حمل به بندر تیانجین چین بدون تغییر ۸۰/ ۴۵ دلار به ازای هر تن باقی ماند. این قیمت کمترین سطح این شاخص از هشتم جولای بوده است. در آن تاریخ هر تن سنگآهن با ثبت قیمت ۴۴ دلار و ۱۰ سنت به پایینترین مقدار خود از اواخر سال ۲۰۰۸ رسیده بود. در میان این قیمتهای پایین، شرکت معدنکار نروژی زیر نظر شرکت آهن استرالیا، به دلیل بدهی ۱۰۰ میلیون دلاری اعلام ورشکستگی کرد. کاهش ادامهدار قیمت فولاد چین، تقاضا را برای سنگآهن کم کرده و موجب رسوب ذخایر سنگآهن در بنادر چین شده است. براساس آمار اتحادیه آهن و فولاد چین، میزان تقاضای فولاد چین در بازه زمانی ژانویه تا اکتبر حدود ۶ درصد کاهش داشته که نشاندهنده کندی فعالیت صنعتی در دومین اقتصاد بزرگ جهان و ضعیفترین رشد در ۲۵ سال اخیر بوده است.
۰۷:۱۵:۴۹ پلیس بلژیک : دستگیری ۱۶ نفر در عملیات بامداد دوشنبه
۰۷:۱۵:۴۵ محمد باقر دخیلی روز یکشنبه در مراسم بهره برداری این پروژه درگفت و گو با خبرنگاران افزود: استفاده از توانمندی و خلاقیت داخلی جهت طراحی و اجرا بدون ارزبری در شرایط تحریم و تحقق اقتصاد مقاومتی از افتخارهای اجرای این پروژه است.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح برج عریان کننده گاز مایع در واحد ایزوماکس برای نخستین بار در داخل واحدهای پالایشگاهی کشور توسط مهندسان و کارکنان این شرکت در تبریز طراحی و ساخت شده است.
دخیلی، ظرفیت تصفیه گاز مایع این واحد را چهار هزار و ۳۰۰ متر مکعب در ماه برشمرد و اظهارکرد: برای اجرای این پروژه حدود یکصد میلیارد ریال اعتبار در نظرگرفته شده بود که به جهت استفاده از تجهیزات داخلی شرکت و توان مهندسان و کارشناسان این شرکت هزینه تمام شده آن به دو میلیارد ریال کاهش یافت.
وی گفت: با راه اندازی این واحد محصول گاز مایع ( LPG) تولیدی پالایشگاه با بیش از ۳۳هزارتن در سال در مناطق دور دست خانگی و شبکه سوخت رسانی حمل و نقل مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی استفاده از امکانات بلااستفاده و سرمایه های راکد شرکت برای ساخت و تجهیز این واحد، کاهش مصرف نفت سفید و گازوئیل به عنوان کاهنده ویسکوزیته نفت کوره به میزان بیش از۵۰ میلیون لیتر در سال و روزانه دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال سوددهی این واحد را از جمله مزایای اقتصادی آن عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز با اشاره به فعالیت های زیست محیطی این شرکت، گفت: کاهش قابل توجه انتشار گازهای آلاینده به محیط زیست به تبع کاهش شات داوون های / shut down / واحد گوگردسازی با اجرای این طرح و حذف مصرف سالیانه ۳۳ هزارتن گاز مایع از سبد سوختی پالایشگاه و جایگزینی آن با گاز طبیعی از مزایای زیست محیطی این پروژه است.
۰۷:۰۰:۲۵ بورس پرس خبر می دهد:
مالمیر بعد از ۱۸ سال از بورس رفت
۰۶:۵۸:۳۰ حضور پوتین در تهران وزن خاصی به دوشنبه ۲ اذر داده است